-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Χτες και σήμερα έκανα μια ερευνα αγοράς για ελαστικά Michelin Pilot Exalto II 205/45/16 V.
Δυστυχώς όπως γνώριζα πρόκειται για μια ακριβή διάσταση, αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση όμως είναι ότι μου ανέφεραν τιμές από 500 € μέχρι 600 €, διαφορά δηλαδή της τάξεως του +20%Αν μπορείς 'ανέβα' σε 205/50 αντί 45 και θα κερδίσεις σε πολλά
Αν μπορείς γίνε λίγο πιο αναλυτικός
Ρωτάω γιατί η τιμή των 50αριών είναι ~100 € ακριβότερη σύμφωνα με το elastika-online, ενώ θα αλλάξει και το βήμα κατά ~+3,5%, οπότε λογικά θα πέσουν και άλλο οι επιδόσεις (συγκριτικά με τα στάνταρ ελαστικά των απλών εκδόσεων 195-55/15). Φαντάζομαι ότι θα κερδίσω σε άνεση λόγω μεγαλύτερου προφίλ, υπάρχει κάτι άλλο που μου ξεφεύγει όμως;;;
Δεν μπορεί να είναι ακριβότερο το 50/16 σε σχέση με το 45άρι. Θα κερδίσεις σίγουρα σε άνεση (το έβαλε ο κουμπάρος μου σε cellica και είδε διαφορά στο κοπάνημα) αλλά για την αλλαγή στο βήμα, λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο σε αυτό
- Μην ψάχνεις στο internet για λάστιχα, δεν συμφέρει
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Χτες και σήμερα έκανα μια ερευνα αγοράς για ελαστικά Michelin Pilot Exalto II 205/45/16 V.
Δυστυχώς όπως γνώριζα πρόκειται για μια ακριβή διάσταση, αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση όμως είναι ότι μου ανέφεραν τιμές από 500 € μέχρι 600 €, διαφορά δηλαδή της τάξεως του +20%Αν μπορείς 'ανέβα' σε 205/50 αντί 45 και θα κερδίσεις σε πολλά
Αν μπορείς γίνε λίγο πιο αναλυτικός
Ρωτάω γιατί η τιμή των 50αριών είναι ~100 € ακριβότερη σύμφωνα με το elastika-online, ενώ θα αλλάξει και το βήμα κατά ~+3,5%, οπότε λογικά θα πέσουν και άλλο οι επιδόσεις (συγκριτικά με τα στάνταρ ελαστικά των απλών εκδόσεων 195-55/15). Φαντάζομαι ότι θα κερδίσω σε άνεση λόγω μεγαλύτερου προφίλ, υπάρχει κάτι άλλο που μου ξεφεύγει όμως;;;
Δεν μπορεί να είναι ακριβότερο το 50/16 σε σχέση με το 45άρι. Θα κερδίσεις σίγουρα σε άνεση (το έβαλε ο κουμπάρος μου σε cellica και είδε διαφορά στο κοπάνημα) αλλά για την αλλαγή στο βήμα, λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο σε αυτό
- Μην ψάχνεις στο internet για λάστιχα, δεν συμφέρει
Αφού ψάχνεις στο elastika online, δες και αυτά ! Αν και ίσως λίγο 'ακραία' λύση, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διάσταση 195/45/16 ...
Βathan, δεν είναι πάντα τα 45/55 κλπ. ακριβότερα από τα 50/60 κλπ. Τα ίδια ισχύουν και για 205/55/16 έναντι των 205/60/16 με τη δεύτερη να είναι ακριβότερη...
-
Δε θα ψωνίσω λάστιχα από το elastika-online, ως μέτρο σύγκρισης το έχω για να ξέρω περίπου σε τι τιμές κινούνται. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το 45άρι έχει τιμή 125 €/τμχ, ενώ το 50άρι 150 €/τμχ.
Από κει και πέρα προτιμάω να δώσω περισσότερα λεφτά για το καλύτερο ελαστικό, για το ίδιο προϊόν όμως πάντα κάνω έρευνα αγοράς για να το βρω όσο το δυνατόν φθηνότερα γίνεται. Αποδεικνύεται δε στην πράξη ότι στην αγορά υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις τιμές για το ίδιο προϊόν. Το Exalto το επέλεξα γιατί εμπίπτει στην κατηγορία: 'Αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι'. Δύσκολα θα πειραματιζόμουν με τα Vredestein SPORTRAC 3, χωρίς φυσικά να αρνούμαι ότι μπορεί να είναι πολύ καλά ελαστικά.Για αλλαγή σε 195/45/16 να πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί. Βλέπω ότι έχει περισσότερες επιλογές σε αυτή τη διάσταση, δε θα έχω όμως χειρότερο φρενάρισμα-πρόσφυση; Τι θα ήταν καλύτερο καθαρά από άποψη απόδοσης, Michelin Pilot Exalto σε 205/45/16 ή Continental SportContact 3 σε 195/45/16 (αναφέρω τα Continental ως 2η επιλογή γιατί αυτά μου φαίνονται τα καλύτερα από τα διαθέσιμα σε αυτή τη διάσταση);
Επειδή έχω καεί και εμπίπτω και στην κατηγορία: 'όποιος καεί από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι' με ενδιαφέρει το καλύτερο φρενάρισμα.
Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να πάω για αλλαγή και να πω την αλήθεια μπήκα σε δίλημμα τώρα...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Βathan, δεν είναι πάντα τα 45/55 κλπ. ακριβότερα από τα 50/60 κλπ. Τα ίδια ισχύουν και για 205/55/16 έναντι των 205/60/16 με τη δεύτερη να είναι ακριβότερη...
Δεν αντιλέγω φίλε μου
Το Exalto το επέλεξα γιατί εμπίπτει στην κατηγορία: 'Αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι'. Δύσκολα θα πειραματιζόμουν με τα Vredestein SPORTRAC 3, χωρίς φυσικά να αρνούμαι ότι μπορεί να είναι πολύ καλά ελαστικά.
Τα Exalto φαίνονται να είναι μονόδρομος (και εγώ τα έχω βάλει στο Mazda σε 205/55/16) ενώ για τα Vredestein έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από 2 γνωστούς μου και θα τα έβλεπα με πιο θετικό μάτι
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας πει μιά γνώμη (θα τοποθετηθούν σε Α3 1.8Τ σε διάσταση 225/45-17 και οι τιμές είναι 520, 550, 570 αντίστοιχα. ) :-
Goodyear Eagle F1 Asymmetric
-
Continental ContiSportContact 3
-
Michelin Pilot Sport PS2
καλυτερα τα conti, τα pilot sport ειναι ισως υπερβολικα..
θα σου προτεινα michelin exalto για την ιπποδυναμη σου (και ας ειναι κοντα σε λεφτα με τα ps2) , αλλιως sc3
το F1 asymmetric δεν τα εχω δει, αλλα τα F1 με το V που αντικατεστησαν τα παλια μου exalto σε ενα μου αυτοκινητο ειναι ψιλοαισχος
τα pilot sport ειναι τελεια, καλυτερα απο τα sport contact 2 που ειχα (λογικα και απο τα sc3) , απλα μου φαινεται οτι ειναι για μεγαλες κατηγοριες.. (πχ τα βλεπεις σε πορσικα, TTRS ουτε καν tts)
ωρες ωρες σκεφτομαι οτι κι εγω που τα εβαλα σε s3 ισως ειμαι υπερβολικος γιατι το αυτοκινητο απο το εργοστασιο ερχεται ειτε με exalto ειτε με sport contact..
αυτο φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι τα κανει αντιστοιχα και τα pilot μια κλαση πανωκαι τωρα που το ξανασκεφτομαι θα επιμεινω στα exalto ειναι πολυ καλα , ειναι αμεσα ετοιμοπολεμα (και κρυα) ακομα κι αν εχουν μεγαλο δεικτη ταχυτητας , ειναι γερα σε λακουβες (οχι πεζοδρομια, μονο τα goodyear απο αυτα που συζηταμε αντεχουν καπως τα πεζοδρομια) και εχουν κορυφαιο κρατημα..
τα pilot που ειναι πιο ζμπορ ισως δεν σου πιανουν ευκολα καλη θερμοκρασια και δεν τα ευχαριστηθεις, εγω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα , αλλα εχω περισσοτερο βαρος και δυναμη
επισης να σημιωσω οτι τα pilot sport μου φαινεται οτι ζεσταινονται πιο γρηγορα απο τα sc2 που ειχα
κατι που δεν περιμεναελπιζω να μη σε μπερδεψα με το τελευταιο
-
-
Γιατο τελευταίο: Ισως έχει δίκιο ο λαστιχάς μου που υποστηρίζει ότι όσο πιο σπορ και με υψηλό δείκτη ταχύτητας είναι το ελαστικό, τόσο μαλακότερη γόμα έχει και άρα ζεσταίνεται νωρίτερα και φυσικά κρατάει και για λιγότερα χιλιόμετρα... ??
Δεν το είχα δει έτσι αλλά ίσως και να συμβαίνει.
-
Γιατο τελευταίο: Ισως έχει δίκιο ο λαστιχάς μου που υποστηρίζει ότι όσο πιο σπορ και με υψηλό δείκτη ταχύτητας είναι το ελαστικό, τόσο μαλακότερη γόμα έχει και άρα ζεσταίνεται νωρίτερα και φυσικά κρατάει και για λιγότερα χιλιόμετρα... ??
Δεν το είχα δει έτσι αλλά ίσως και να συμβαίνει.Νομίζω ότι όντως έχουν πιο μαλακό πέλμα και μικρότερη διάρκεια. Δεν ξέρω αν αυτό το έχουν για να είναι πραγματικά πιο σπορ ή απλά για να εξουδετερώσουν όσο μπορούν τον σκληρότερο σκελετό που θα καθυστερεί στο ζέσταμα. Υποθέτω μάλλον συνδυασμός και των δύο με άλλοτε άλλα αποτελέσματα ανάλογα και με το αυτοκίνητο....
-
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας πει μιά γνώμη (θα τοποθετηθούν σε Α3 1.8Τ σε διάσταση 225/45-17 και οι τιμές είναι 520, 550, 570 αντίστοιχα. ) :- Goodyear Eagle F1 Asymmetric
- Continental ContiSportContact 3
- Michelin Pilot Sport PS2
Εγώ 'φοράω' εδώ και 2 χρόνια (και 38.000km) τα ps2 σε διάσταση 225/45/17 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (χωρίς ωστόσο να έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο στο tt). Φίλος με Α3 1.6 αντικατέστησε τα F1 του (όχι τα asymmetric) με τα ps2 και πλέον θεωρεί καλύτερα τα τελευταία (ενώ πιο πριν με είχε ζαλίσει με τα f1).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας πει μιά γνώμη (θα τοποθετηθούν σε Α3 1.8Τ σε διάσταση 225/45-17 και οι τιμές είναι 520, 550, 570 αντίστοιχα. ) :
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric
- Continental ContiSportContact 3
- Michelin Pilot Sport PS2
Εγώ 'φοράω' εδώ και 2 χρόνια (και 38.000km) τα ps2 σε διάσταση 225/45/17 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (χωρίς ωστόσο να έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο στο tt). Φίλος με Α3 1.6 αντικατέστησε τα F1 του (όχι τα asymmetric) με τα ps2 και πλέον θεωρεί καλύτερα τα τελευταία (ενώ πιο πριν με είχε ζαλίσει με τα f1).
Δηλαδή τα ps2 δεν του έπεσαν 'ξένα' στο μόλις 1.6 Α3 του; Να υποθέσω άρα ότι παρά τα λίγα άλογα του έκατσε καλά το ελαστικό...
-
Είδα σήμερα ελαστικά Pilot Primacy ηλικίας 4.5 ετών και έπαθα ένα μικρό πανικό. Το ελαστικό δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι πολυμερισμού και το πάτημα του στο δρόμο προσομοίαζε πάτημα φρέσκου ελαστικού. Φυσικά το πέλμα ήταν λίγο πιο κάτω από το μισό καθώς είχε διανύσει 25,000~30,000 χιλιόμετρα (εκτίμηση) με ομοιόμορφα κατανεμημένη τη φθορά.
Τι ήταν αυτό που επιτρέπει κάτι τέτοιο??? Το αμάξι είχε έρθει από Γερμανία. Τους μισούς μήνες του χρόνου το ελαστικό ήταν σε μία αποθήκη για ελαστικά. Επιπλέον κινούμενο ως επί το πλείστον σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη δεν τράβηξε τα πάθη που τραβούν τα ελαστικά στα Μεσογειακά κλίματα.
Το ελαστικό (παρόλο που μιλάμε για 235/40) δεν παρουσίαζε εξογκώματα ή άλλα σημάδια καθώς:
α. Δεν χρειάστηκε να ανέβει πεζοδρόμιο.
β. Δεν είχε κάνει χιλιόμετρα στους Ελληνικούς δρόμους.
γ. Πάντα ήταν στη σωστή πίεση (Γερμανός γαρ) καθώς και ελεγχόταν τακτικά και οι οι μετρητές πίεσης ήταν πιστοποιημένοι (όχι να λένε 30 και να είναι 26 ή 36). -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Είδα σήμερα ελαστικά Pilot Primacy ηλικίας 4.5 ετών και έπαθα ένα μικρό πανικό. Το ελαστικό δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι πολυμερισμού και το πάτημα του στο δρόμο προσομοίαζε πάτημα φρέσκου ελαστικού. Φυσικά το πέλμα ήταν λίγο πιο κάτω από το μισό καθώς είχε διανύσει 25,000~30,000 χιλιόμετρα (εκτίμηση) με ομοιόμορφα κατανεμημένη τη φθορά.Ενδιαφέρον .
Έχω εδώ και 2 χρόνια στο υπόγειο τα 'μαμά' pilot primacy στην επίσης μαμά 16'' ζάντα τα οποία άλλαξα μόνο και μόνο λόγω leasing (έχουν 20.000 χαλαρά km). Μάλλον βρήκα τι λάστιχα θα (ξανά)βάλω όταν αλλάξω αυτά που έχω@ fonzareli: Δε γνωρίζω λεπτομέρειες, πάντως ο φίλος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από κάθε άποψη.
-
Ήρθε η ώρα της πρώτης αλλαγής ελαστικών στον ΜίΧο(mx-5 2.0lt 160hp).
205-45-17 φοράει και potenza 050 από το εργοστάσιο. Μου φάνηκαν μάλλον σκληρά και τα πίσω λιώσαν σχετικά γρήγορα
Ο λαστιχάς που άλλαζουμε οικογενειακώς τα λάστιχά μας, προτείνει continental sportcontact 2. Σε τιμή 600€ περασμένα και φουσκωμένα με άζωτο.
Υπάρχει καμιά άλλη πρόταση ελαστικού; Και η τιμή πως σας φαίνεται;Αν γνωρίζετε κανέναν λαστιχά με καλές τιμές στην Θεσ/νίκη, ενημερώστε. Είτε εδώ, είτε με πμ.
Ευχαριστώ -
Δεν ξερω απο conti παντος πιστευω ειναι καλη τιμη και φουσκωμενα με αζωτο βεβαια ψιλοβλακεια γιατι αμα χασεις αερα και αυτα που αμαξι ειναι χανει το λαστιχο θα πληρωνεις ενω θα μπορουσες τσαμπε.Τα conti παντως πιστευω θα ειναι μπαμ σε κρατημα και σε ολα.Μπορεις να δεις καποιο dunlop η καποιο michelen η καποιο avon αν θελεις.
-
Για το καινούριο μοντέο 2.0 σε 235/45R17 ποιά λέτε είναι η καλύτερη επιλογή; Τώρα από μαμά φοράει bridgestone potenza re050a με δείκτη W. Πολύ καλά ελαστικά αλλά χρειάζονται το ζέσταμα τους. Κοίταξα για michelin αλλά υπάρχουν σε αυτή την διάσταση μόνο τα pilot sport με δείκτη Υ που είναι σίγουρα υπερβολικό. Πιστεύω καλύτερες επιλογές είναι το ίδιο bridgestone ή τα sportcontact3. Τι λέτε;
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Δεν ξερω απο conti παντος πιστευω ειναι καλη τιμη και φουσκωμενα με αζωτο βεβαια ψιλοβλακεια γιατι αμα χασεις αερα και αυτα που αμαξι ειναι χανει το λαστιχο θα πληρωνεις ενω θα μπορουσες τσαμπε.Τα conti παντως πιστευω θα ειναι μπαμ σε κρατημα και σε ολα.Μπορεις να δεις καποιο dunlop η καποιο michelen η καποιο avon αν θελεις.υπάρχουν ακόμα τα continental sportcontact 2;
Δεν έχουν αντικατασυαθεί με τα 3;Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτό με το άζωτο. Αν συμπληρώσεις με απλό αέρα τι έγινε δηλαδή; Απλά θα αλλάξει ελάχιστα το ποσοστό του αζώτου. Λάθος κάνω;
-
Κάτσε να βγάλει δίπλωμα ο Γιώργης και μετά θα μας πει και για το άζωτο και για το ποιό λάστιχο κρατάει καλλίτερα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα pilot sport ειναι τελεια, καλυτερα απο τα sport contact 2 που ειχα (λογικα και απο τα sc3) , απλα μου φαινεται οτι ειναι για μεγαλες κατηγοριες.. (πχ τα βλεπεις σε πορσικα, TTRS ουτε καν tts)
ωρες ωρες σκεφτομαι οτι κι εγω που τα εβαλα σε s3 ισως ειμαι υπερβολικος γιατι το αυτοκινητο απο το εργοστασιο ερχεται ειτε με exalto ειτε με sport contact..
αυτο φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι τα κανει αντιστοιχα και τα pilot μια κλαση πανωκαι τωρα που το ξανασκεφτομαι θα επιμεινω στα exalto ειναι πολυ καλα , ειναι αμεσα ετοιμοπολεμα (και κρυα) ακομα κι αν εχουν μεγαλο δεικτη ταχυτητας , ειναι γερα σε λακουβες (οχι πεζοδρομια, μονο τα goodyear απο αυτα που συζηταμε αντεχουν καπως τα πεζοδρομια) και εχουν κορυφαιο κρατημα..
τα pilot που ειναι πιο ζμπορ ισως δεν σου πιανουν ευκολα καλη θερμοκρασια και δεν τα ευχαριστηθεις, εγω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα , αλλα εχω περισσοτερο βαρος και δυναμη
επισης να σημιωσω οτι τα pilot sport μου φαινεται οτι ζεσταινονται πιο γρηγορα απο τα sc2 που ειχα
κατι που δεν περιμεναελπιζω να μη σε μπερδεψα με το τελευταιο
επιβεβαιωνω εξαιρετικα τα michelin pilot sport ps 2 , τα εβαλα στο ΤΤ εδω και ενα μηνα , τελειο στο στεγνο και σε αρκετη πιεση.
τα exalto για 16αρα ζαντα κορυφαια επιλογη. -
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
επιβεβαιωνω εξαιρετικα τα michelin pilot sport ps 2 , τα εβαλα στο ΤΤ εδω και ενα μηνα , τελειο στο στεγνο και σε αρκετη πιεση.
τα exalto για 16αρα ζαντα κορυφαια επιλογη.σε βρεγμένο τα δοκίμασες τα ps2;
Tι φόραγες πριν;
*Μου τα δίνουν 'made in france' 37η εβδομάδα του 2009 στα 570 ευρώ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν το είχα δει έτσι αλλά ίσως και να συμβαίνει.Νομίζω ότι όντως έχουν πιο μαλακό πέλμα και μικρότερη διάρκεια. Δεν ξέρω αν αυτό το έχουν για να είναι πραγματικά πιο σπορ ή απλά για να εξουδετερώσουν όσο μπορούν τον σκληρότερο σκελετό που θα καθυστερεί στο ζέσταμα. Υποθέτω μάλλον συνδυασμός και των δύο με άλλοτε άλλα αποτελέσματα ανάλογα και με το αυτοκίνητο....
τα pilot sport απ'οτι μου εχει πει ο vellerefontis (που τα ειχε) στο πλαινο μερος το υλικο τους ειναι πιο μαλακο (ειναι διαφορετικο δε θυμαμαι λεπτομερειες, αλλα βοηθαει στο στριψιμο) απο οτι στη μεση και φθειρεται πολυ γρηγορα. (σε σημειο που φτανεις να εχεις ανομοιομορφη φθορα)
βεβαια μολις ζεσταθουν κανουν παπαδες, αλλα σε διαρκεια οντως μπορει να εχουν προβλημα , εμενα ειναι ακομα καινουρια, αρα δε μπορω να σου πω πολλα ακομα τα conti παντως τα ξεφτιλισα πολυ νωρις (και τα πισω λογω 4κινησης)
μαλιστα οταν ειχαμε παει στη συναντηση του φορουμ, επειδη ψιλοετρεχα πριν φτασω, μου εδειξε τη λωριδα στο πλαινο μερος η οποια ηταν απο αλλο υλικο και η οποια ειχε διαφορετικη αποχρωση του μαυρου σε σχεση με το υπολοιπο ελαστικο για αυτο και μπορουσες να τη ξεχωρισεις, οταν ειναι κρυα δε μπορεις να τη διακρινεις.
απλα εχε κι αυτο στο νου σου καθως ειναι ουσιαστικα το μονο του μειονεκτημα , το οποιο σε βοηθαει στο στριψιμο, αλλα οχι στη μακροζωια
-
τα exalto για 16αρα ζαντα κορυφαια επιλογη.σε βρεγμένο τα δοκίμασες τα ps2;
Tι φόραγες πριν;
*Μου τα δίνουν 'made in france' 37η εβδομάδα του 2009 στα 570 ευρώ.
σε βρεγμενο οχι , δυστυχως εχουμε ακομα καλοκαιρι εδω....
πριν φορουσα τα μαμα του δηλαδη michelin primacy HP , τα οποια τα δινει η michelin για βρεγμενο οπου και οντως ειχαν τρελο κρατημα , τοσο που αν δεν το δεις δεν το πιστευεις , με αξιοπρεπη επιδοση στο στεγνο.
σχετικα με την συζητηση για την γομα του πελματος ( γιατι τα πλαινα ειναι αλλη υποθεση ) οντως τα λαστιχα υψηλων επιδοσεων εχουν μαλακη γομα στο πελμα , αλλωστε ο δεικτης TREADWEAR INDEX που αναγραφεται στο πλαινο του ελαστικου και δειχνει τον ρυθμο φθορας του πελματος του, ειναι στα PS 2 στα 220, στα 050 αν θυμαμαι καλα στα 240 και στα Pzero στα 220, τιμες που σημαινουν ακριβως αυτο , δηλαδη μαλακη γομα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]