-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ένδειξη ΥΕΑ όσοι έχουν τελειώσει Γεν. Λύκειο πλέον
To 'πλέον' παντως, αρχίζει τουλάχιστον απο το 1995 που παρουσιάστηκα εγω...
Απο το 1986 τουλαχιστον
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Απο το 1986 τουλαχιστον
Τόσο πίσω?? Και νόμιζα πως ήταν προνόμιο των νεώτερων γενειών
-
Οχι, δεν είναι....
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για να γίνω κόμμαντο πρέπει να ασπαστω την λογική τους, και έχω υποσχεθεί στην αδερφή μου Να διατήρησω μερικά απο τα εγκεφαλικά κύτταρα μου...Εχει πέσει μπόλικη αγγαρεία από την αρχή αλλά προς το παρόν είμαι κόμπλε
Αν δε θέλεις να γίνεις κομμάντο (ο,τι και αν σημαίνει αυτό γενικά, αλλά και σήμερα με μια θητεία 9 μηνών), τότε προλαβαίνεις να κοπείς και να σηκωθείς να φύγεις. Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι εκει. Δεν υπήρχε λόγος να πας εξ΄αρχής. Πάντως για να πας, κάποιος λόγος θα υπηρχε....(σε καταλαβαίνω αν είναι για τα 'μόρια' ), οπότε το να χλευάζεις την επιλογή σου, πάλι εναντίον σου είναι. Αν πάλι πας ΔΕΑ, θα γίνεις 'κομμάντο', αν δεν γίνεις, δε θα μπορέσεις να λειτουργήσεις στην καθημερινότητά σου και για όσο ανήκεις στις τάξεις του Ε.Σ., ενω επίσης δε θα μπορέσεις να προσφέρεις στις Ειδ. Δυν. Ο ΔΕΑ εκει, είναι αξιωματικός, έχει ευθύνες και δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο. Θα το καταλάβεις κάποια στιγμή αν παραμείνεις.
Σε διμοιρία 48 ατόμων στο ΚΕΕΔ οι 25 δεν έχουν απολυτήριο λυκείου, οι 21 μόνο αυτό,και οι 2 είναι φοιτητές η πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ...
Η αλήθεια είναι πως οι πτυχιούχοι μετά τις σπουδές τους, τρέχουν και δηλώνουν να υπηρετήσουν στις Ειδ.Δυνάμεις και να γίνουν κομμάντα. Δηλαδή να μάθουν 5-10 πραγματάκια κατα τη θητεία τους και να είναι αυτή ουσιαστική, αφού δε θέλουν να πάνε εντελώς χαμένοι οι 9 μήνες που τους στερεί η πατρίδα απο τις καριέρες τους.Ετσι, αυτό το αναγκαίο κακό (της ανούσιας και ανύπαρκτης εκπαίδευσης στον υπόλοιπο άχρηστο Ε.Σ της σκοπιάς, λούφας, αγγαρείας και ανοργανωσιάς γενικότερα), το περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό. Απλά στο τέλος όπως γίνεται συνηθως στην Ελλάδα, τους τρώνε τα βύσματα οι αμμόρφωτοι και τελικά γεμίζουν οι Ειδ. Δυνάμεις απο δαύτους.
...........................και οι 2 είναι φοιτητές η πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ... Από τους οποίος ο ένας έγραψε στην δήλωση για ΥΕΑ το 'φιτιτιδις τει' και με ρώτησε αν ο 'φοιτητής' γράφετε έτσι
Κατα τα αλλά είχαμε ιστορίες γεμάτες από την αγωνιστική ζωή του *, το πόσο ΓΤΠ είναι οι δάσκαλοι και πόσο γαμει ο στρατός
Ενδιαφέρον έχει το προγράμματα των ΠΕΝ
Το '......το προγράμματα των ΠΕΝ', σε ποιά βαθμίδα εκπαίδευσης διδάσκεται....?
Το είπα μερικά ποστ πριν.....για τους περισσότερους εκεί μέσα η θητεία στις Ειδ. Δυν θα είναι ότι σημαντικότερο θα έχουν κάνει στην ζωή τους.
Δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.
Από την άλλη όμως γενικά είναι φιλότιμα παιδιά και κάνουν ότι τους διατάξεις άρα 'σκοπός επετεύχθη'.
Ναι, ετσι είναι....Για κάποιος άλλους είναι ο μούναρος που πηδήξανε τότε στην πενθήμερη, για κάποιους άλλους οι 3 αγώνες ράλυ που κερδίσανε, για άλλους οι επιτυχίες τους στο 'Πάμε στοίχημα', για κάποιους το μπουζούκι που ξέρουν και παίζουν, για άλλους το πτυχίο που πήρανε (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ). Τί προσπαθείς να πεις....?
Το επίπεδο δεν είναι χαμηλό 'δυστυχώς'. Το επίπεδο και ως ενα βαθμό δικαιολογημένα, είναι αυτό που πρέπει να είναι για το ρόλο και το έργο που θα κληθούν οι άνθρωποι αυτοί να επιτελέσουν. Ενδεικτικά και μόνο, να σου πω οτι ο μόνος που έιδα να μιλάει και να μυξοκλαίει στο καρτοτηλέφωνο την ημέρα των Ιμίων, όταν μας είχαν πει οτι καλό είναι να μη μιλήσουμε με τους δικούς μας και τους πανικοβάλλουμε (προαιρετικά βέβαια), ήταν έφεδρος λοχίας, απόφοιτος ΑΕΙ.
Απο κει και περα, 'δεν είναι φιλότιμα παιδιά'. Είναι εκπαιδευμένοι καταδρομείς και κάνουν ό,τι τους διατάξεις, γιατί ετσι οφείλουν και γιατί αυτό έχουν ορκιστεί. Το 'κάτι παραπάνω' θα το κάνουν αν τους πιάσεις στο φιλότιμο κι επειδή εσυ ως ηγήτορας το εμπνέεις. Και στις Ειδ. Δυνάμεις, αναλογικά με αλλού, οι ανώτεροι που εμπνέουν είναι πολλοί περισσότεροι.Γιατί νομίζεις ότι από φυσική κατάσταση πανε καλύτερα ;
Εντύπωση μου κάνει που οι περισσότεροι εκπαιδευτές μας είναι με το ζόρι 170 και 60-65kg...Και απο πότε άνθρωπος με 1,70 ύψος και 60-65 κιλά δε μπορεί να έχει καλή φυσική κατάσταση....????
Εκτος αυτού, να ξέρεις πως έχει αποδειχθεί, οτι είναι πολύ πιο χρήσιμοι στις Ειδ. Επιχειρήσεις οι μικρόσωμοι, παρά τα ντερέκια, τα οποία πιο κατάλληλα για τη ΣΝ είναι (για λόγους εντυπώσεων τουλάχιστον).Τέλος, αν εσυ είσαι απόφοιτος ΑΕΙ και αθλητής, δε σημαίνει οτι όσοι δε φτάνουν τις επιδόσεις σου είναι κακοί σε φυσική κατάσταση. Τέλος, μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης καθόλη τη διάρκεια της θητείας, ΕΙΝΑΙ η βελτίωση της φυσικής κατάστασης (και οχι το 'χτίσιμο σώματος' , όπως ακουγόταν και ακούγεται κατα καιρούς).
-
Spartan ο red πήγε Ειδ. Δυν. κατά λάθος. Δεν το ήθελε και κόπηκε αμέσως φυσικά καθώς δεν είναι καν πλήρους θητείας. Οπότε δεν ισχύουν για αυτόν όσα είπες.
Από εκεί και πέρα και στον υπόλοιπον Ε.Σ. έχει δύσκολες ειδικότητες και εκπαιδευμένους Στρ. Τουλάχιστον είχε πριν μερικά χρόνια που ήμουν εν ενεργεία. Οι ΔΕΑ που είπες ήταν Αξκοί και στα ΤΘ και μάλιστα πολλές φορές είχαν περισσότερες γνώσεις από νέους Ανθλχους της ΣΣΕ τους οποίους και εκπαίδευαν στα άρματα!!! Συχνά πυκνά δε Ουλγος ήταν ΔΕΑ και Βοηθός Ανθλχος ο οποίος μάθαινε ακόμα τον συγκεκριμένο τύπο άρματος αλλά και τακτική και στρατηγική. Το ίδιο και για τους Στρατιώτες οι οποίοι ήξεραν το άρμα καλύτερα από αρκετούς μόνιμους! Το αυτό ίσχυε και στο ΠΒ.
-
Αγαπητέ σπαρταν αν δεν με εχεις ξαναδιαβασει καλό είναι να μην γράφεις γενικόλογα ...
Δεν με ενοχλεί τίποτα στην μέχρι τώρα θητεια μου,ίσα ίσα που γουστάρω όταν μας καψωναρουν, καθώς με τέτοιου επιπέδου ανθρώπους δεν υπάρχει άλλος τρόπος...
Προσωπικά με χαλάει όταν λοχιες και εκπαιδευτές μας συμπεριφέρονται δίκαια και ορθά και εμείς τους σπάμε τα @@...
Ο άλλος έπαιζε με το axe και τον αναπτήρα μόλις ζήτησαν τα φώτα...
Ο άλλος έχεζε στα ντουζΠροσωπικά έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να μοιρασω 2-3 σφαλιάρες
-
Ο άλλος έχεζε στα ντουζχαχαχαχα
φήμες λένε ότι υπάρχει κέντρο νεοσυλλέκτων που δεν έχεζε κάποιος στα ντουζ. -
Στο κέντρο υγειονομικό με μέσο όρο ηλικίας στο θάλαμο τα 25-26 και το 1/3 γιατροί είχα τις πιο καθαρές τουαλέτες σε όλη τη θητεία μου..
Και μετά μου έλεγαν να φορέσω μαύρο μπερέ να εξισωθω με τα βούρλα, βρε ουστ
Ρεντ δες το και αλλιώς, μετά από αυτό τα πράγματα πιθανότατα θα είναι καλύτερα
Από την άλλη αν πας σε μονάδα που έχει μόνο τέτοιους, μπορεί να γίνεις επιλοχας και να τα πηζεις τα μαλακιστηρια
Βέβαια τις τουαλέτες θα συνεχίζουν να τις κάνουν έτσι
-
για τα παιδιά των καταδρομών έχω να πω τα καλύτερα σε θέμα πειθαρχίας και δυνατότητας συνεργασίας! υπήρξε μια θλιβερή εξαίρεση στη 13η δεε στο παπαγου αλλά εκεί φρόντισαν άλλοι...μιλάω για απλούς στρατιώτες! και οι αξιωματικοί πολύ συνεργάσιμοι!
από κει και πέρα αν είναι βλαχάκια, τάπες κτλ κτλ δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, τη δουλειά τους να κάνουν τη κρίσιμη στιγμη, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω για άλλες μονάδες του ΕΣ -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Στο κέντρο υγειονομικό με μέσο όρο ηλικίας στο θάλαμο τα 25-26 και το 1/3 γιατροί είχα τις πιο καθαρές τουαλέτες σε όλη τη θητεία μου..Και μετά μου έλεγαν να φορέσω μαύρο μπερέ να εξισωθω με τα βούρλα, βρε ουστ
Ρεντ δες το και αλλιώς, μετά από αυτό τα πράγματα πιθανότατα θα είναι καλύτερα
Από την άλλη αν πας σε μονάδα που έχει μόνο τέτοιους, μπορεί να γίνεις επιλοχας και να τα πηζεις τα μαλακιστηρια
Βέβαια τις τουαλέτες θα συνεχίζουν να τις κάνουν έτσι
Και εμεις στο ΚΕΤΘ δεν δεν ειχαμε καποιο θεμα. Τουλαχιστον σε ολη την 2:1
-
Αγαπητέ σπαρταν αν δεν με εχεις ξαναδιαβασει καλό είναι να μην γράφεις γενικόλογα ...Δεν με ενοχλεί τίποτα στην μέχρι τώρα θητεια μου,ίσα ίσα που γουστάρω όταν μας καψωναρουν, καθώς με τέτοιου επιπέδου ανθρώπους δεν υπάρχει άλλος τρόπος...
Προσωπικά με χαλάει όταν λοχιες και εκπαιδευτές μας συμπεριφέρονται δίκαια και ορθά και εμείς τους σπάμε τα @@...
Ο άλλος έπαιζε με το axe και τον αναπτήρα μόλις ζήτησαν τα φώτα...
Ο άλλος έχεζε στα ντουζΠροσωπικά έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να μοιρασω 2-3 σφαλιάρες
Ελα τωρα να δεις που σιγα σιγα -μια και λειτουργει ο εγκεφαλός σου, αυτο το ξερουμε- θα αποκτησεις την εκτιμηση που αξιζουν αυτοι που παραλαμβανουν απο τη μια ολο αυτο τον πολυχρωμο συρφετο καννιβαλων και τους βγαζουν στρατιωτες Ειδικων Δυναμεων στο τελος.
-
δλδ δεν έγραφαν πίσω από την πόρτα της τουαλέτας τη σειρά τους με ένα καφετί υλικό?
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
δλδ δεν έγραφαν πίσω από την πόρτα της τουαλέτας τη σειρά τους με ένα καφετί υλικό?προτιμαται ο τοιχος, για γραψιμο, αν δεν ειναι με λαδομπογια, γιατι αφαιρει και 'υλικο γραφης' απο το δαχτυλο.
εχω δει και πενταγραμμο στον τοιχο, μονο το κλειδι του σολ έλειπε... μαλλον πηγαινε για μουσικος το παιδι...
-
όταν το βλέπεις όμως
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
:ysterical:όταν το βλέπεις όμως
Γελάς?
Το καλυτερο εχει συμβει σε πλωτα στον Εβρο. 27 μερες με τουαλετες ΧΩΡΙΣ πορτα, εννοειται τουρκικες, περναγες και ελεγε καλημερα σε μουγκριζοντες συναδελφους. Καποια μερα ηρθε ενας μαλακας μπαστακωθηκε μπροστα, και μου επιασε κουβεντα 'τι νουμερο σκοπια εχεις σημερα' κλπ. Ανοιξε η μπουκαπορτα, εφυγε η πρωτη οβιδα, αυτος εκει, να συνεχιζει την κουβεντα, 'χαλια φαγητο εχουμε', εφυγε και η δευτερη οβιδα, ακλονητος το ζώον. Ειχε την λεπτότητα να φυγει οταν σκουπιζομουν πλεον. Μιλαμε για savoir vivre. Θα του το πεταγα το χαρτι στη μουρη αν δε φοβομουν μη το ξαναπεταξει σε εμενα.
-
το μόνο καλό του ότι ήμουν σε μονάδα με λίγο κόσμο ήταν αυτό, η ησυχία
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Το είπα μερικά ποστ πριν.....για τους περισσότερους εκεί μέσα η θητεία στις Ειδ. Δυν θα είναι ότι σημαντικότερο θα έχουν κάνει στην ζωή τους.
Δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.
Από την άλλη όμως γενικά είναι φιλότιμα παιδιά και κάνουν ότι τους διατάξεις άρα 'σκοπός επετεύχθη'.
Ναι, ετσι είναι....Για κάποιος άλλους είναι ο μούναρος που πηδήξανε τότε στην πενθήμερη, για κάποιους άλλους οι 3 αγώνες ράλυ που κερδίσανε, για άλλους οι επιτυχίες τους στο 'Πάμε στοίχημα', για κάποιους το μπουζούκι που ξέρουν και παίζουν, για άλλους το πτυχίο που πήρανε (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ). Τί προσπαθείς να πεις....?
Το επίπεδο δεν είναι χαμηλό 'δυστυχώς'. Το επίπεδο και ως ενα βαθμό δικαιολογημένα, είναι αυτό που πρέπει να είναι για το ρόλο και το έργο που θα κληθούν οι άνθρωποι αυτοί να επιτελέσουν. Ενδεικτικά και μόνο, να σου πω οτι ο μόνος που έιδα να μιλάει και να μυξοκλαίει στο καρτοτηλέφωνο την ημέρα των Ιμίων, όταν μας είχαν πει οτι καλό είναι να μη μιλήσουμε με τους δικούς μας και τους πανικοβάλλουμε (προαιρετικά βέβαια), ήταν έφεδρος λοχίας, απόφοιτος ΑΕΙ.
Απο κει και περα, 'δεν είναι φιλότιμα παιδιά'. Είναι εκπαιδευμένοι καταδρομείς και κάνουν ό,τι τους διατάξεις, γιατί ετσι οφείλουν και γιατί αυτό έχουν ορκιστεί. Το 'κάτι παραπάνω' θα το κάνουν αν τους πιάσεις στο φιλότιμο κι επειδή εσυ ως ηγήτορας το εμπνέεις. Και στις Ειδ. Δυνάμεις, αναλογικά με αλλού, οι ανώτεροι που εμπνέουν είναι πολλοί περισσότεροι.Θέλω να πω ότι αν σε πάω στο χωρίο τους πατέρα μου κάπου στην Θεσσαλία τα 2/3 από τα 18χρονα θα σου πουνε ότι θα πάνε στις ΕΙδ. Δυνάμεις. Δεν το λέω μειωτικά, ούτε θεωρώ πώς είναι κατώτεροι, δεν παύει όμως γι αυτούς να είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα διηγούνται γιατί ούτε να σπουδάσουν σε άλλο μέρος θα πάνε ούτε κόσμο-ανθρώπους διαφορετικούς θα γνωρίσουν στο χωριό και γενικά η ζωή τους μετά τον στρατό θα είναι χωράφι-μηχανάκι.
Τα συγκεκριμένα παιδιά είναι που μανιπιουλάρονται και πιο εύκολα, τραγουδάνε το 'μ16 να βαράνε' και το πιστεύουν, όταν π.χ ο Red θα πει τι καφρίλες είναι αυτές. Ο νέος με ανεπτυγμένη κρίση είναι πιο εύκολο να αντιδράσει σε παραλογισμούς, τα πιτσιρίκια που μόλις τέλειωσαν το λύκειο με το ζόρι, θα κάνουν ότι τους πούνε γιατί υπηρετούν στις Ειδ. Δυν και το θεωρούν σαν κάτι το τεράστιο.
-
Προσωπικά πάντως εκτίμησα πολύ και τα παλικάρια της 71ης. Πειθαρχία ίδια με τους πράσινους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικά πάντως εκτίμησα πολύ και τα παλικάρια της 71ης. Πειθαρχία ίδια με τους πράσινους.πριν η μετα τον θαλασσα?
-
Σε 4 διαφορετικά στρατόπεδα σε 2 διαφορετικες εσσο κάποιος εχεζε στην ντουζιερα...
Ριαλ και σπαρταν, σας πήραμε χαμπάρι
Πλέον έχουμε μάχη για το ποιος λοχαγός θα έχει τον 'μηχανικό' στο γραφείο
Σήμερα προτίμησα εκπαίδευση με όπλο παρά γραφείο και αύριο το ίδιο για πορεία και βολή με Μ16
Ερώτηση, όταν 2 διαφορετικοι λογαχοι μου δίνουν διαφορετικές εντολές
Πχ
έλα στο γραφείο
Πήγαινε για βολή
Ποιον ακούω ;
Περί Θητείας [#3]