-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
183
ποσα χρονια περασαν απο τον Αυγουστο του 1986 που παρουσιαστηκα στο ΚΕΔΒ στο Χαιδαρι...Πρεπει να πηγες πολυ νεος, χωρις καθολου αναβολή, ετσι?
19 χρονων. Ειχα δωσει 2 φορες πανελληνιες, δεν περασα εκει που ηθελα και πηγα φανταρος.
Μια χαρα περασα, αν εξαιρεσης την κριση του ΄87 που με βρηκε στην Λεσβο, αν και με βοηθησε πολυ στις σχεσεις με τους στρατιωτες και τους αξιωματικους. -
κόκκινο τέρας,μήπως οι ένοπλες δυνάμεις λογίζουν και τους διπλωματούχους ΙΕΚ ως αποφοίτους λυκείου?Μου φαίνεται παράξενο στο 2013 να υπάρχουν ακόμα στρατεύσιμοι που δεν έχουν τελειώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός αν είναι τσιγγάνοι οπου τα ποσοστά ατόμουν που λαμβάνουν απολυτήριο Γυμνασίου είναι μικρά...Πάντως φίλε μου στο 239 ΣΠ το 1998 στη 253σειρά δεν υπήρχε ούτε ένας που να μην είχε τελειώσει το Λύκειο γιατί όταν βγήκαν οι μεταθέσεις βοηθούσα στο γραφείο και έβλεπα τα φύλλα...
-
Είμαι απόλυτα σίγουρος
Στους 50 της διμοιριας μου μόνο εγώ είμαι εν ενεργεια/πτυχιούχος αει/ΤΕΙ
Σε όλο το λόχο έχω εντοπίσει ακόμα 2-3 πτυχιουχους, πιθανών να υπάρχουν και άλλοι, σίγουρα όχι πολλοί ... Τουλάχιστον οι μισοί δεν έχουν βγάλει ούτε το Λύκειο ... -
Πρασινομπερέδες τι μόρφωση να έχουν??
-
Γιατί νομίζεις ότι από φυσική κατάσταση πανε καλύτερα ;
Εντύπωση μου κάνει που οι περισσότεροι εκπαιδευτές μας είναι με το ζόρι 170 και 60-65kg...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Γενικα οι περισσοτεροι δεν ειχαν επιλογη περαν του στρατου για λογους αποκαταστασης.Αυτο και μονο μας λεει πως ενα μεγαλο νουμερο μπαινουν χωρις απαραιτητα να γουσταρουν στρατο.Βαλε και την κωλοκατασταση εκει μεσα,το χανουν.οταν ημουν Μυτιληνη το 1999, οι 9/10 απο τους χαμηλοβαθμους υπαξ. (πενταετους υποχρεωσης -υπαρχουν ακομα αραγε?)
ηταν ντοπιοι.
ειχαν δηλωσει -εννοειται- εντοπιοτητα λογω παραμεθωριου και δεν τους κουναγε κανεις.
σπιτια τους εμεναν (δικα τους, οχι νοικι) και περναγαν την ζωουλα τους ομορφα και ωραια. μερικοι μαλιστα ηταν και παντρεμενοι για ακομα λιγοτερες πιθανοτητες μεταθεσης, ακομα και με στρατογκομενες (ντοπιες!)
κοινη παραδοχη θυμαμαι ολων, οτι ηταν σχεδον μονοδρομος προκειμενου να μην πανε Αθηνα ή Θεσσαλονικη ή να γινουν ψαραδες κτηνοτροφοι και γεωργοι. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Γενικα οι περισσοτεροι δεν ειχαν επιλογη περαν του στρατου για λογους αποκαταστασης.Αυτο και μονο μας λεει πως ενα μεγαλο νουμερο μπαινουν χωρις απαραιτητα να γουσταρουν στρατο.Βαλε και την κωλοκατασταση εκει μεσα,το χανουν.
οταν ημουν Μυτιληνη το 1999, οι 9/10 απο τους χαμηλοβαθμους υπαξ. (πενταετους υποχρεωσης -υπαρχουν ακομα αραγε?)
ηταν ντοπιοι.
ειχαν δηλωσει -εννοειται- εντοπιοτητα λογω παραμεθωριου και δεν τους κουναγε κανεις.
σπιτια τους εμεναν (δικα τους, οχι νοικι) και περναγαν την ζωουλα τους ομορφα και ωραια. μερικοι μαλιστα ηταν και παντρεμενοι για ακομα λιγοτερες πιθανοτητες μεταθεσης, ακομα και με στρατογκομενες (ντοπιες!)
κοινη παραδοχη θυμαμαι ολων, οτι ηταν σχεδον μονοδρομος προκειμενου να μην πανε Αθηνα ή Θεσσαλονικη ή να γινουν ψαραδες κτηνοτροφοι και γεωργοι.Τα ίδια και στην Γκατζολία. Μια χαρά υπάρχουν και λέγονται ΟΒΑ.
-
Με βαση τα οσα εχω δει προσωπικα, για το μορφωτικο επιπεδο που θα βρεις στους στρατιωτες γυρω σου, εχει σημασια και ΠΟΥ θα πας, και ΠΟΤΕ θα πας. Τα στατιστικα στη σειρα τη δικη μου πχ που μπηκε Μαρτιο, ηταν συντριπτικό ποσοστο με πτυχιο ΑΕΙ/ΤΕΙ και μακραν λιγοτεροι με απολυτηριο Λυκειου ή μικροτερο. Παραπιπτοντως, τα ΙΕΚ ειναι απογονοι των τεχνικων σχολων και ετσι λογιζονται, οποτε μπαινουν στην κατηγορια 'Απολυτηριο Λυκειου'. Η αντιστοιχη σειρα καταταξης του Ιανουαριου ομως, περιείχε το αναποδο ποσοστο απο πτυχιουχους, ελαχιστους. Τωρα αν αυτο ειχε να κανει με το ποτε εκοβαν την αναβολη οι πτυχιουχοι κλπ, μαλλον ετσι επαιζε.
Οι ειδικες δυναμεις πρεπει να κουβλανε βαρος σε μεγαλη αποταση κι να μπορουν να λειτουργησουν υπο πιεση, χωρις να σκεφτονται. Νομιζω καλυτερη αναλογια κιλων/ιππο εχουν οι 1.70/65 κιλα παρα οι 1.80/100 κιλα απο γυμναστηριο που μονο μπρατσα έχουν. Επισης η ηλικια παιζει ρολο, σιγουρα καλυτερα κουμανταρεις τον 18αρη παρα ενα πτυχιουχο 26αρη που μπορει να εχει και παιδι.
Ενδεχομενως ο red θα βρει (οπως πολλοι αλλοι που μετα δεν πιστευαν στα ματια τους) πολλα αξιολογα ατομα με απολυτηριο Λυκειου η μικροτερο, που απλα δεν ειχαν την ευκαιρια/τυχη/ανεση να 'περασουν σε σχολη' και να 'ανεβουν level'.
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
4-6 το χειροτερο νουμερο μονο το 3-6 ή το 2-5 το ξεπερναει σε αηδιαΓια μενα ηταν το καλυτερο. 6.15 που βαραγε εγερτηριο, ημουν στο λοχο ντυμενος, ετοιμος το μονο που ηθελα ηταν στρωσιμο το κρεβατι και λιγο ξυρισμα. Ουτε πρωινες καθαριοτητες θαλαμου, ουτε τιποτα, ασε που ηταν καλη ευκαιρια και για τρολλαρισμα στους αγουροξυπνημενους υπολοιπους. Πωτος πρωτος στο ετιατοριο, ηρεμια, τσιγαρακι, ταξη, ασφαλεια. Το χειροτερο ηταν το 1ο νουμερο, 2-4 μεσημερι, 10-12 βραδυ και το πρωι στις 8, παλι στη σκοπια σα μαλακας για 4 ωρες την ωρα που κανουν οι αλλοι εκπαιδευση. Χιλιες φορες καλυτερα εκπαιδευση (ακομα και συρματοπλεγματα, το χειροτερο) απο σκοπια.
-
Τα νούμερα διαφέρουν ανά μονάδα το κανονικό πρωινό είναι 6 με 8 και μετά αρχίζει το πρωινό μπιφτέκι έχω κάτσει 6 με μία
Άγιο στέφανο μου είχε κάτσει 3 6 ξημέρωμα και μετά το ίδιο αλλά σε περιπολο το μεσημέρι, κόλαση
-
4-6 το χειροτερο νουμεροΜε διαφορά! Το Ρωσικό νούμερο (4-6) είναι ότι χειρότερο υπάρχει, το Γερμανικό είναι γατάκι μπροστά του. Ξυπνάς στις 3:30 και κοιμάσαι ξανά το άλλο βράδυ στις 23:00! Ενδιάμεσα κάνεις εκπαίδευση, υπηρεσίες, αγγαρίες, αγήματα κλπ.
Εντύπωση μου κάνει που οι περισσότεροι εκπαιδευτές μας είναι με το ζόρι 170 και 60-65kg...
Στις Ειδ. Δυν. των δυτικών χωρών υπάρχουν δύο σχολές, η Αγγλική και η Αμερικάνικη. Η Αμερικάνικη λέει τέρατα με γυμνασμένο κορμό. Η Αγγλική λέει τρομερή φυσική κατάσταση για να διατρέχουν ερήμους. Στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ οι Άγγλοι αποδείχθηκαν σωστοί.
-
Τα νούμερα διαφέρουν ανά μονάδα το κανονικό πρωινό είναι 6 με 8 και μετά αρχίζει το πρωινό μπιφτέκι έχω κάτσει 6 με μίαΆγιο στέφανο μου είχε κάτσει 3 6 ξημέρωμα και μετά το ίδιο αλλά σε περιπολο το μεσημέρι, κόλαση
εεεπ λαθος νουμερο, το 1ο νουμερο κανει 6-8 το πρωι πολυ σωστα, αυτο εννοουσα οτι καθεσαι σαν το βλακα και ξεροσταλιαζεις και οι αλλοι κανουν εκπαιδευση, γιατι στις 8 δεν ερχονται να σε αλλαξουν.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οταν ημουν Μυτιληνη το 1999, οι 9/10 απο τους χαμηλοβαθμους υπαξ. (πενταετους υποχρεωσης -υπαρχουν ακομα αραγε?)
ηταν ντοπιοι.
κοινη παραδοχη θυμαμαι ολων, οτι ηταν σχεδον μονοδρομος προκειμενου να μην πανε Αθηνα ή Θεσσαλονικη ή να γινουν ψαραδες κτηνοτροφοι και γεωργοι.Ξυνουν τ απαυτα τους μεν,αλλα ελαχιστα λεφτα πια.Γενικα ειναι ασχημο οτι μερικα παιδια στα 18 τους ειδαν τα πραγματα ετσι λογω των καταστασεων και βαλαν τον εαυτο τους σε μια διαδικασια κοντρολαρισμενης ζωης απο τα 18 ως τα 50 για ενα δεδομενο μικρο εισοδημα.
Δε παιρνω καν υποψιν το ψυχολογικο του θεματος που τους περισσοτερους τους γαμαει και τους αλλαζει το χαρακτηρα.
-
Μάγκες μην κοροϊδευόμαστε,οι πιτσιρικαδες ανευ λυκείου είναι όλη την ώρα κλανια μαγκιά κλπ...
-
και ακομα δεν εχεις δει τιποτα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στις Ειδ. Δυν. των δυτικών χωρών υπάρχουν δύο σχολές, η Αγγλική και η Αμερικάνικη. Η Αμερικάνικη λέει τέρατα με γυμνασμένο κορμό. Η Αγγλική λέει τρομερή φυσική κατάσταση για να διατρέχουν ερήμους. Στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ οι Άγγλοι αποδείχθηκαν σωστοί.
χωρις να ειμαι ειδικος σε θεματα πολεμου, θα συμφωνησω με τους αγγλους, οταν εισαι πολυ τουμπανι θελεις συνεχη συντηρηση σε υγρα, φαγητο, εισαι δυσκινητος..
ειναι πολυ ευκολο σε λιγες μερες στο πεδιο της μαχης να 'πεσεις' αν δε τα χεις ολα αυτα
και στη τελικη εχεις οπλα τι να σου κανουν οι πλατες και οι δικεφαλοι ; η αντοχη ειναι αυτη που θα σε σωσει -
χωρις να ειμαι ειδικος σε θεματα πολεμου, θα συμφωνησω με τους αγγλους, οταν εισαι πολυ τουμπανι θελεις συνεχη συντηρηση σε υγρα, φαγητο, εισαι δυσκινητος..
ειναι πολυ ευκολο σε λιγες μερες στο πεδιο της μαχης να 'πεσεις' αν δε τα χεις ολα αυτα
και στη τελικη εχεις οπλα τι να σου κανουν οι πλατες και οι δικεφαλοι ; η αντοχη ειναι αυτη που θα σε σωσεικαι επαυξανω οτι οι πλατες και οι τετρακεφαλοι ειναι μονο για το Χολιγουντ.........
εχω συμμαθητη οπου ειναι 1.70μ και περι τα 65κ βαρος...........σημερα ειναι εν ενεργεια ΟΥΚ 3!!!ιδιος και απαραλαχτος και απο τους κορυφαιους εκπαιδευτες -
εδω ρε συ εγω που ημουν απλος πεζικαριος δε γινοταν να μεινω στα 90 κιλα και εγινα 78 για τις αναγκες του στρατου
δε μπορουσε ο οργανισμος μου να διατηρησει ολο αυτο το βαρος για να κανω υπηρεσιες και εκπαιδευση της πλακας, δε γινοταν να κουβαλαω τοσο βαρος
90 κιλα ειδικοδυναμιτης και μαλιστα τουμπανι , θα σημαινε οτι θα πρεπει να τρως απειρο φαγητο για να εχεις τις θερμιδες που χρειαζεσαι και να εισαι με ενα σεικερ πρωτεινη ολη μερα (και αναβολα μη σου πω) στο χερι και καθε 6 ωρες να χεζεις και να κοιμασαι τουλαχιστον κανα 8ωρο . δε γινονται αυτα
αυτα ειναι για τις ταινιες
μεχρι κι εγω καταλαβα οτι η αντοχη και η φυσικη κατασταση που θελει ο στρατιωτης ειναι τελειως διαφορετικη απο αυτη του τυπου που βγαινει φετες στη παραλια , εκει πρεπει να αντεχεις τη ταλαιπωρια, το λιγο υπνο και γενικα να αντεχεις να προχωρας και να μη μενεις πισω
οσους εβλεπα να σκανε τουμπανια (μιλαω παντα για απλους στρατιωτες), σιγα σιγα εχαναν τον ογκο τους
δεν γινονταν πατσοκοιλιες κτλ γιατι προσεχαν τι ετρωγαν , απλα επεφταν παρα πολυ γιατι τους ελειπε η γυμναστικη με βαρη και ο υπνος
παρεμεναν γυμνασμενοι , απλα αδυνατιζαν και εχαναν μαζαεξαιρεση ενας τυπος γυμναστης που τους εγραφε ολους στο πουλι του, κοιμοταν στην υπηρεσια, κοιμοταν τα πρωινα στις αγγαρειες , κοιμοταν στο ποστο του και πηγαινε ολη την ωρα στο αυτοκινητο του να φαει κροκους αυγων
(και φυσικα μας εκλανε ολη την ωρα στο θαλαμο , το τερας )
αν δεν ειχε θειο το ταξχο θα ειχε φαει ανετα κανα 3μηνο φυλακη με αυτα που εκανεακομα και αυτος βεβαια επεφτε τελικα και ειχε ξενερωσει
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ένδειξη ΥΕΑ όσοι έχουν τελειώσει Γεν. Λύκειο πλέονTo 'πλέον' παντως, αρχίζει τουλάχιστον απο το 1995 που παρουσιάστηκα εγω...
-
εδω ρε συ εγω που ημουν απλος πεζικαριος δε γινοταν να μεινω στα 90 κιλα και εγινα 78 για τις αναγκες του στρατουοταν παρουσιαστηκα στην Κορινθο 27 Ιουλιου (η οποια btw ειχε-εχει? προβλημα με ποσιμο νερο) μου ειχαν πει οτι θα λιωσω απο την διψα!
ειχαμε πεσει ολοι με τα μουτρα στους αυτοματους πωλητες για οτι κρυο μπορουσαμε να βρουμε (αναψυκτικα κλπ.)
ο λογος ειναι οτι τα ψυγεια δεν μπορουσαν να χωρεσουν και να ψυξουν νερα για 1200 ατομα που ειχε το συνταγμα.
καταληξαμε να πινουμε ΜΟΝΟ ζεστο (εκτος ψυγειου δηλαδη) εμφιαλωμενο νερο!!
εν ολιγοις απο 105 κιλα που ημουν οταν παρουσιαστηκα, εφτασα απο το λιωσιμο στα 87 μεσα σε λιγοτερο απο 2 μηνες!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
4-6 το χειροτερο νουμερο
Με διαφορά! Το Ρωσικό νούμερο (4-6) είναι ότι χειρότερο υπάρχει, το Γερμανικό είναι γατάκι μπροστά του. Ξυπνάς στις 3:30 και κοιμάσαι ξανά το άλλο βράδυ στις 23:00! Ενδιάμεσα κάνεις εκπαίδευση, υπηρεσίες, αγγαρίες, αγήματα κλπ.
Εαν συνδιάζεται δε και με σκοπιά που έχει τρείς βάρδιες, όπως είχα εγώ στο διοικητήριο στην Ασσηρο, καληνύχτα. Είχα σκοπιά 10-12 και η επόμενη ήταν 4-6. Αν ήσουν τυχερός και στις 12 σε αλλάζαν κανονικά on time ίσως κοιμόσουν κανα τρισιμισάωρο αλλιώς ύπνος γιοκ............
Περί Θητείας [#3]