-
με ποιον απο τους 2 συνδεεται η πυροβολαρχια / λοχος σου?
αν με κανεναν τοτε ακους την πρωτη εντολη... -
Το λοχαγό ΣΟΥ, δηλαδή το διοικητή του λόχου στον οποίο ανήκεις. Αν και οι δύο είναι άσχετοι με το λόχο σου, υποθέτω τον 1ο, εφόσον ΔΕΝ έχεις ήδη ανατεθειμένο καθήκον από οργανικά ανώτερό σου (ακόμα και λοχία επικεφαλή της διμοιρίας σου).
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ερώτηση, όταν 2 διαφορετικοι λογαχοι μου δίνουν διαφορετικές εντολές
Πχ
έλα στο γραφείο
Πήγαινε για βολή
Ποιον ακούω ;αυτο που λεει ο λοκατζης
ακους παντα τον διοικητη της μοναδας σου και τους καραβαναδες της μοναδας σου (με σειρα βαθμου, πχ αν σου χει πει ο διοικητης κανε αυτο και σου σκασει ο καραβανας να σου πει κατι αλλο , ριχτου ακυρο )
με τους εκτος μοναδας σου δεν ασχολεισαι , βασικα τους γραφεις
με εξαιρεση αν σου εχουν πει να πας εκει να κανεις κατι για τον ταδε
ή μιλαμε για κανα ταξιαρχο (που κανεις τεμεναδες ) ή στρατοπεδαρχη και αμα αυτοι βεβαια ασχοληθουν μαζι σουεπισης αν μεσα σε ενα ταγμα (που ειναι η μοναδα σου μεσα σε μια ταξιαρχια ) ειστε καμποσοι λοχοι (4 ας πουμε που ειναι συνηθες νουμερο ) εχεις σαν θεο το διοικητη του ταγματος (ταγματαρχης , ή αντισυνταγματαρχης ) , μετα εχεις το διοικητη του λοχου σου (λοχαγος ή ταγματαρχης ) , μετα τον επιλοχια του λοχου σου (που βγαζει υπηρεσιες και δινει αδειες) και μετα τους διαφορους καραβαναδες του λοχου σου
αυτους των γυρω λοχων μπορεις επισης να τους ψιλογραφεις
αυτος που βασικα μπορει να σου ριξει τη τιμωρια ειναι κυριως ο διοικητης λοχου , μετα ο διοικητης ταγματος και μετα παμε σε αλλους γαλοναδες που εκει θα χεις κανει χοντρη βλακεια και καλυτερα να ανοιξεις τρυπα να κρυφτεις (πχ αν φας Φ απο ταξιαρχο , τα θελει η κωλαρα σου και εκει δε σε γλιτωνει τιποτα )
ολοι οι υπολοιποι μπορουν απλα να σε βγαλουν αναφερομενο , που σημαινει οτι θα πρεπει να χτυπησουν στο γραφειο του διοικητη σου ή να τον παρουν τηλεφωνο ή να σε βγαλουν αναφερομενο στην αναφορα και ο διοικητης σου αποφασιζει
αμεσα ομως δε μπορουν να σου κανουν κατι
(το ιδιο ισχυει και για τους στρατονομους, δε σου κανουν κατι , απλα στελνουν τη κληση στη μοναδα σου και αναλογα το ποιος θα χειριστει το θεμα μπορει να μη σου κανουν και τιποτα , μπορει και να φας κρατησεις/φυλακες/ΣΕΞ κτλ.. )βεβαια εξαρταται και ποιος θα σε βγαλει αναφερομενο και φυσικα το γιατι, συνηθως ομως εσυ εχεις το αδικο (γιατι εισαι στρατιωτης) αυτο να ξερεις
οποτε οταν θα σου κατσει καμια στραβη για να κανεις damage control πες απλα τη θεση σου,αλλα μην πεις οτι ο ταδε λεει ψεματα (ο ανωτερος σου δε λεει ποτε ψεματα ) ή ειναι λαθος κτλ
με ευγενεια και με 'ναι εχετε δικιο, λαθος μου' μπορεις να τη βγαλεις λαδι παρα πολλες φορες, αν αρχισεις τις εξυπναδες και ακρη δε θα βγαλεις και θα σε βαλουν στο ματι -
Αδικαιολόγητος, κυριε διοικητα...
μπορει να τη φας, αλλα ειναι πιο αντρικιο απο το 'ααα εεεε χμμμ εκανα λαθος, ποιος να το ηξερε τοτε' -
Το αδικαιολόγητος με το έκανα λάθος δεν είναι το ίδιο και το αυτό;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Spartan ο red πήγε Ειδ. Δυν. κατά λάθος. Δεν το ήθελε και κόπηκε αμέσως φυσικά καθώς δεν είναι καν πλήρους θητείας. Οπότε δεν ισχύουν για αυτόν όσα είπες.Aπο αυτά που λέει πάντως μέχρι τώρα, δεν έχω καταλάβει οτι έχει κοπεί...
Από εκεί και πέρα και στον υπόλοιπον Ε.Σ. έχει δύσκολες ειδικότητες και εκπαιδευμένους Στρ. Τουλάχιστον είχε πριν μερικά χρόνια που ήμουν εν ενεργεία. Οι ΔΕΑ που είπες ήταν Αξκοί και στα ΤΘ και μάλιστα πολλές φορές είχαν περισσότερες γνώσεις από νέους Ανθλχους της ΣΣΕ τους οποίους και εκπαίδευαν στα άρματα!!! Συχνά πυκνά δε Ουλγος ήταν ΔΕΑ και Βοηθός Ανθλχος ο οποίος μάθαινε ακόμα τον συγκεκριμένο τύπο άρματος αλλά και τακτική και στρατηγική. Το ίδιο και για τους Στρατιώτες οι οποίοι ήξεραν το άρμα καλύτερα από αρκετούς μόνιμους! Το αυτό ίσχυε και στο ΠΒ.
Για τον υπόλοιπο Ε.Σ Αλέξανδρε, όσο δύσκολες ειδικότητες και αν έχει, όταν το πνεύμα μονάδος είναι 'χημείο' και όταν η διαδιακασία εκπαίδευσης των στρατιωτών είναι ανάλογη, ό,τι και να λέμε τα πράγματα απέχουν πολύ απο αυτό που ισχύει στις Ειδ. Δυνάμεις. Ειδικά για τα ΤΘ τώρα και ανάλογα τη μονάδα (κάτι που δεν ισχύει στις Ειδ. Δυν., δεν υπάρχει δηλαδή το 'ανάλογα τη μονάδα' με εξαίρεση ίσως λίγο τους ΠΖΝ), απ΄όσο γνωρίζω το επίπεδο πειθαρχίας κι εκπαίδευσης είναι ανεβασμένο, γιατί και οι απαιτήσεις του 'Οπλου είναι το ίδιο. 'Αλλωστε πρώτης γραμμής είναι και θα έπρεπε να είναι πειθαρχημένο το προσωπικό, για πολλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Για το ΠΒ, απο το λίγο χρονικό διάστημα που έμεινα εκει, αλλα και απο αυτά που βλέπω τώρα, να μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου.
Αγαπητέ σπαρταν αν δεν με εχεις ξαναδιαβασει καλό είναι να μην γράφεις γενικόλογα ...
Δεν με ενοχλεί τίποτα στην μέχρι τώρα θητεια μου,ίσα ίσα που γουστάρω όταν μας καψωναρουν, καθώς με τέτοιου επιπέδου ανθρώπους δεν υπάρχει άλλος τρόπος...
Προσωπικά με χαλάει όταν λοχιες και εκπαιδευτές μας συμπεριφέρονται δίκαια και ορθά και εμείς τους σπάμε τα @@...
Ο άλλος έπαιζε με το axe και τον αναπτήρα μόλις ζήτησαν τα φώτα...
Ο άλλος έχεζε στα ντουζΠροσωπικά έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να μοιρασω 2-3 σφαλιάρες
Η αλήθεια είναι πως δε διάβασα όλα τα σχόλια που έχεις κάνει απο όταν παρουσιάστηκες (ή και πριν) και έγραψα με βαση τα όσα εγραψες τελευταία.
Το 'καψόνι' που γίνεται είναι χρήσιμο κι ενας απο τους λόγους που υπάρχει είναι για να εκπαιδεύσει και τιθασεύσει 18χρονα. Αμμόρφωτα-μορφωμένα, είναι 18χρονα που καλούνται απο γαμιάδες, γκομενιαρηδες, αλανιάρηδες, πηδηχτούληδες, ανεξάρτητοι, ασυμβίβαστοι, χαζοχαρούμενοι νέοι (με ορμόνες που ακόμα χορεύουν τσάμικο λόγω εφηβείας, εστω και στη δύση της) να γίνουν πειθαρχημένοι στρατιώτες-μαχητές.
Οσον αφορά το χέσιμο στα ντουζ, αν και ποτέ δεν έτυχε να δω κάτι τέτοιο ούτε στο ΠΒ, ουτε στις ΚΔ όταν ήμουν, ε, όλο και κάποιο καθυστερημένο θα βρεθεί. Δες τις πιθανότητες.
Σφαλιάρες θα μπεις πολλές φορές στον πειρασμό να μοιράσεις, αλλα μην υποκύψεις, δεν έχει κανένα νόημα και το ξέρεις.Ελα τωρα να δεις που σιγα σιγα -μια και λειτουργει ο εγκεφαλός σου, αυτο το ξερουμε- θα αποκτησεις την εκτιμηση που αξιζουν αυτοι που παραλαμβανουν απο τη μια ολο αυτο τον πολυχρωμο συρφετο καννιβαλων και τους βγαζουν στρατιωτες Ειδικων Δυναμεων στο τελος.
+1
Θέλω να πω ότι αν σε πάω στο χωρίο τους πατέρα μου κάπου στην Θεσσαλία τα 2/3 από τα 18χρονα θα σου πουνε ότι θα πάνε στις ΕΙδ. Δυνάμεις. Δεν το λέω μειωτικά, ούτε θεωρώ πώς είναι κατώτεροι, δεν παύει όμως γι αυτούς να είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα διηγούνται γιατί ούτε να σπουδάσουν σε άλλο μέρος θα πάνε ούτε κόσμο-ανθρώπους διαφορετικούς θα γνωρίσουν στο χωριό και γενικά η ζωή τους μετά τον στρατό θα είναι χωράφι-μηχανάκι.
Ντάξει, έχουν αλλάξει τα πράγματα λίγο εδω στην επαρχία και οι νέοι σήμερα δεν είναι όπως παλιά. Ακόμη και όσοι είναι απο χωριά, συνηθως στα πλησιέστερα αστικά κέντρα μένουν ή τη βγάζουν τεσπά. Το οτι θα γίνουν αγρότες και δε θα δουλέψουν ποτέ στο CERN, δε σημαίνει οτι δε θα γίνουν κάτι σπουδαίο στη ζωή τους ή δε θα κάνουν κάτι άξιο... διήγησης. Οτι μπορεί να μη τους φτάνει να το αντιληφθουν βέβαια αυτό (πως πχ το να καλλιεργήσουν σωστά τη γη τους, να κάνουν οικογένεια, να αναθρέψουν σωστά και άξια παιδιά είναι ακόμη σπουδαιότερα) είναι αλήθεια. Περα απο αυτό όμως, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αγαπούν την περιπέτεια και θέλουν να τεστάρουν τον εαυτό τους, ενω φυσικά δε λειπουν και αυτοί οι οποίοι απλά κυνηγούν τα 'μόρια'.
Τα συγκεκριμένα παιδιά είναι που μανιπιουλάρονται και πιο εύκολα, τραγουδάνε το 'μ16 να βαράνε' και το πιστεύουν, όταν π.χ ο Red θα πει τι καφρίλες είναι αυτές. Ο νέος με ανεπτυγμένη κρίση είναι πιο εύκολο να αντιδράσει σε παραλογισμούς, τα πιτσιρίκια που μόλις τέλειωσαν το λύκειο με το ζόρι, θα κάνουν ότι τους πούνε γιατί υπηρετούν στις Ειδ. Δυν και το θεωρούν σαν κάτι το τεράστιο.
Δεν είναι θέμα χειραγώγησης η πειθαρχεία και το έχεις διδαχθεί ως ΥΕΑ νομίζω dimik.
'Μ16 να βαράνε' και όλα τα σχετικά, πρέπει να τα φωνάζεις και να τα τραγουδάς και όπως σωστά είπες να το πιστεύεις. Είναι ένα είδος πρέζας μυαλού και σώματος, που είναι απαραίτητη και χρήσιμη όταν εκπαιδεύεσαι να γίνεις στρ/της και μάλιστα των καταδρομών. Το πόσο ηλίθιο φαίνεται στους απ΄έξω, καμμία σημασία δεν έχει. Αν φαίνεται δε έτσι και σε καποιους απο μέσα, αυτοί πρέπει να περάσουν να κάνουν παρέα στους απ΄έξω. Αν δεν πιστέψεις αυτό που θα κληθείς να κάνεις, ούτε την εκπαίδευση θα βγάλεις, ούτε και την κατάλληλη στιγμή θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις μπροστά.Προσωπικά πάντως εκτίμησα πολύ και τα παλικάρια της 71ης. Πειθαρχία ίδια με τους πράσινους.
Χμμμ....Κοντά ναι, ίδια με τίποτα Aλέξανδρε. Ούτε γι΄αστείο, πίστεψέ με.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Τα συγκεκριμένα παιδιά είναι που μανιπιουλάρονται και πιο εύκολα, τραγουδάνε το 'μ16 να βαράνε' και το πιστεύουν, όταν π.χ ο Red θα πει τι καφρίλες είναι αυτές. Ο νέος με ανεπτυγμένη κρίση είναι πιο εύκολο να αντιδράσει σε παραλογισμούς, τα πιτσιρίκια που μόλις τέλειωσαν το λύκειο με το ζόρι, θα κάνουν ότι τους πούνε γιατί υπηρετούν στις Ειδ. Δυν και το θεωρούν σαν κάτι το τεράστιο.
Δεν είναι θέμα χειραγώγησης η πειθαρχεία και το έχεις διδαχθεί ως ΥΕΑ νομίζω dimik.
'Μ16 να βαράνε' και όλα τα σχετικά, πρέπει να τα φωνάζεις και να τα τραγουδάς και όπως σωστά είπες να το πιστεύεις. Είναι ένα είδος πρέζας μυαλού και σώματος, που είναι απαραίτητη και χρήσιμη όταν εκπαιδεύεσαι να γίνεις στρ/της και μάλιστα των καταδρομών. Το πόσο ηλίθιο φαίνεται στους απ΄έξω, καμμία σημασία δεν έχει. Αν φαίνεται δε έτσι και σε καποιους απο μέσα, αυτοί πρέπει να περάσουν να κάνουν παρέα στους απ΄έξω. Αν δεν πιστέψεις αυτό που θα κληθείς να κάνεις, ούτε την εκπαίδευση θα βγάλεις, ούτε και την κατάλληλη στιγμή θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις μπροστά.Είναι και θέμα χειραγώγησης, έτυχε να διοικήσω άμεσα από κάθε επιπέδου ΕΠΟΠ και στρατιώτες ΠΖ μέχρι Στρατονόμους. Τον ΕΠΟΠ ή φαντάρο με τα μεταπτυχιακά ή τα διδακτορικά έπρεπε να παλέψεις για να τον πείσεις να σε σέβεται, και έβλεπες πολλές φορές ότι είχε τόσο αρνητισμό ή μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του που εκτελούσε διαταγές αλλά μέσα του έβριζε. Αντίθετα τα παλικάρια 'χαμηλότερου' μορφωτικού επιπέδου αρκούσαν 2 ήρεμες κουβέντες και γινόντουσαν χαλί. Γι αυτό τις ελάχιστες φορές που αναγκάστηκα να επιβάλλω τιμωρία ήταν σε 'σπουδαγμένα' παιδιά τα οποία την είχαν δει κάπως και με έγραφαν.
Ειδικά οι Στρατονόμοι ήταν οι πιο δύσκολοι στην 'χειραγώγηση' γιατί πέραν του ότι ήταν βύσματα όλοι, είχαν και μεγάλο 'τουπέ' λόγω ηλικίας και σπουδών, αλλά υπήρχε και για αυτούς 'τρόπος'.Δες το σαν να γράφεις σε 'άγραφο' βιβλίο με τους πιτσιρικάδες.
edit: 2 κολλητοί μου αλεξιπτωτιστές υπηρέτησαν στην 71 ΑΜ, και είχαν σχεδον όλα τα στοιχεία των Ειδ. Δυν στην καθημερινότητα τους, δεν ξέρω τι συμβαίνει τώρα βέβαια
-
Kαταλαβαίνω απόλυτα τί λες, αλλά αν όλοι αυτοί οι 'απείθαρχοι' που περιγράφεις είχαν περάσει την ανάλογη εκπαίδευση (ή 'εκπαίδευση' αν προτιμάς ) και οι μονάδες-Όπλα-Σώματα είχαν συνολικά το ανάλογο επίπεδο, θα έβλεπες πως 'τουπέ' και ανάλογες αηδίες, δε θα υπηρχαν σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό. Ειδικά αν μου λες για τέτοια σκηνικά προς άτομα σαν εσένα, που απ΄ότι έχω καταλάβει απο τη διαδικτυακή μας γνωριμία, έχεις καποιο επίπεδο σοβαρότητας και γνώσεων.
Οι Στρατονόμοι που λες, ίσως ήταν και πιο δύσκολο να διοικηθούν και λόγω ιδιότητας εκτος απο το οτι ήταν βύσματα. Δε μπορώ όμως να μιλήσω υπεύθυνα γι΄αυτό, γιατί ποτέ δε συναναστάφηκα μαζί τους, παρα μόνο κατα την εκπαίδευση τους στο ΚΕΣΝ (και για μικρό χρονικό διάστημα), όπου ήταν και ψάρακες.EDIT....Για την 71η επιμένω, δεν έχουν αντιστοιχία με Ειδ.Δυνάμεις, ουτε σε επίπεδο μόνιμου προσωπικού αλλά ΚΑΙ κληρωτού, ούτε σε επίπεδο προγραμματος εκπαίδευσης, ούτε σε επίπεδο πνεύματος μονάδος και φιλοσοφίας.
Να αναφέρω επίσης, πως άτομα που κόβονται απο το ΚΕΕΔ (Μ. Πεύκο), στέλνονται και στην 71η μεταξύ άλλων. Γνωρίζω τέτοιο πρόσωπο. -
Kαταλαβαίνω απόλυτα τί λες, αλλά αν όλοι αυτοί οι 'απείθαρχοι' που περιγράφεις είχαν περάσει την ανάλογη εκπαίδευση (ή 'εκπαίδευση' αν προτιμάς ) και οι μονάδες-Όπλα-Σώματα είχαν συνολικά το ανάλογο επίπεδο, θα έβλεπες πως 'τουπέ' και ανάλογες αηδίες, δε θα υπηρχαν σε ΠΟΛΥ μεγάλο βαθμό. Ειδικά αν μου λες για τέτοια σκηνικά προς άτομα σαν εσένα, που απ΄ότι έχω καταλάβει απο τη διαδικτυακή μας γνωριμία, έχεις καποιο επίπεδο σοβαρότητας και γνώσεων.
Οι Στρατονόμοι που λες, ίσως ήταν και πιο δύσκολο να διοικηθούν και λόγω ιδιότητας εκτος απο το οτι ήταν βύσματα. Δε μπορώ όμως να μιλήσω υπεύθυνα γι΄αυτό, γιατί ποτέ δε συναναστάφηκα μαζί τους, παρα μόνο κατα την εκπαίδευση τους στο ΚΕΣΝ (και για μικρό χρονικό διάστημα), όπου ήταν και ψάρακες.EDIT....Για την 71η επιμένω, δεν έχουν αντιστοιχία με Ειδ.Δυνάμεις, ουτε σε επίπεδο μόνιμου προσωπικού αλλά ΚΑΙ κληρωτού, ούτε σε επίπεδο προγραμματος εκπαίδευσης, ούτε σε επίπεδο πνεύματος μονάδος και φιλοσοφίας.
Να αναφέρω επίσης, πως άτομα που κόβονται απο το ΚΕΕΔ (Μ. Πεύκο), στέλνονται και στην 71η μεταξύ άλλων. Γνωρίζω τέτοιο πρόσωπο.Συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη παράγραφο.
Οι στρατονόμοι είχαν και την ανοχή των αξκων, οπότε κάποιος (ειδικά έφεδρος) που εμφανιζόταν ξαφνικά στην μονάδα με άλλη αντίληψη περί πειθαρχίας κλπ ήταν 'εξωγήινος'.Η 71η από πληροφορίες που έχω από υπηρετήσαντες εκεί τόσο στρ, όσο και συνανδέλφους ΔΕΑ αλλά και μόνιμους αξκους είναι κάτι μεταξύ Ειδ. Δυν και ΠΖ. Αυστηρότερη πειθαρχία και εκπαίδευση από την μέση μονάδα ΠΖ (που αγγίζει των Ειδ. Δυν), ίσως λιγότερη γυμναστική αλλά πολύ καλό πνεύμα μονάδας. Βέβαια μιλάμε για ολόκληρη ταξιαρχία αποτελούμενη από πολλές μονάδες που η καθεμία διοικείται και διαφορετικά ανάλογα τον δκτη. Πάντως οι πουλαδεροί φίλοι μου, μου είχαν αναφέρει ότι στην μονάδα τους ήταν αρκετοί από αυτούς (όχι όλοι όμως), όπως επίσης και ότι ο δκτης τους ήταν κι αυτός από Ειδ. Δυν.
-
Οι Στρατονόμοι που λες, ίσως ήταν και πιο δύσκολο να διοικηθούν και λόγω ιδιότητας εκτος απο το οτι ήταν βύσματα. Δε μπορώ όμως να μιλήσω υπεύθυνα γι΄αυτό, γιατί ποτέ δε συναναστάφηκα μαζί τους, παρα μόνο κατα την εκπαίδευση τους στο ΚΕΣΝ (και για μικρό χρονικό διάστημα), όπου ήταν και ψάρακες.υπηρετησα στην στρατονομια (98Δ).
προσωπικα δεν ειχα κανενα βυσμα για να επιλεγω, ουτε ηλικια, ουτε σπουδες.
γεγονος ειναι πως μερικοι ΑΚΡΩΣ κομπλεξικοι, επωφεληθηκαν της ιδιοτητας που τους παρειχε ο ΕΣ για κανα χρονο και εκαναν αρκετες μαλακιες ειδικα στην μεθοριο (Μυτιληνη) που βρεθηκα. μιλαμε για σειρες μου (+-1) οι οποιοι νομιζαν πως μπορουσαν να τακωσουν ακομα και τον υποστρατηγο.
απο περιστατικα εχω μπολικα να θυμαμαι ειδικα ενα στο οποιο κοντεψαμε να ερθουμε στα χερια με κατι παληκαρια απο ΕΔ. δεν εφταιγαν αυτοι, αλλα ο βλαχος ο δικος μου (δνεας) ο οποιος ηθελε σωνει και καλα να τους καθυστερησει οταν τους ειχαμε σταματησει σε ενα ΣΤΕΚ που ειχαμε κανει. και πηγα να την πληρωσω εγω σαν ανωτερος (λχιας). βρεθηκαμε βεβαια να απολογουμαστε στον υποστρατηγο (ναι αυτον που ηθελε ο αλλος να τακωσει ) και ευτυχως αποφυγαμε τα οποια χειροτερα. τα θυμαμαι παντως και γελαω...
anyway οπως ειπωθηκε και πριν, καλως ή κακως, οσο πιο πολυ αποψη εχεις απο 'μορφωση' τοσο πιο δυστροπος στην εκπαιδευση γινεσαι. -
ε οχι και στρατονομος βυσμα, σε παρακαλανε να πας
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ε οχι και στρατονομος βυσμα, σε παρακαλανε να παςΜην το λες μην το λες, στην οικογένεια είμαστε 2 εγώ και ο αδερφός μου που απολύθηκε τον Οκτώβρη, και οι 2 είδαμε μεγάλααα βύσματα.
Μπορεί να φαίνεται ότι παρακαλάνε γιατί θέλουν να μαζέψουν τους καλύτερους από πλευράς σπουδών, ηλικίας και σωματοδομής αλλά πέφτει αρκετό βύσμα από αυτούς που ξέρουν το τι ζωάρα περνάνε μετά στις μονάδες.
Μιλάμε για Μενεγάκη συνοδεία φραπέ στο ΚΨΜ όλη μέρα (αναφορές κλπ απλά δεν υπήρχαν), κανένα ΣΤΕΚ για 2-3 ωρίτσες (κοινώς βόλτα με το GD), καμιά πύλη και το μεσημέρι δρόμο για το σπίτι. Όταν δεν υπάρχει δρομολόγιο για μεταγωγή ή συνοδεία φάλαγγας είναι η καλύτερη, μέχρι να πας και να έρθεις σχόλασες.
Στην μονάδα που υπηρέτησα μόνο 4 από τους 20 έμεναν μέσα μετά το μεσημέρι, κοινώς μια μέσα τρεις έξω.
-
ναι το ξερω οτι μετα περνανε πολυ καλα στις μοναδες, οπως και οτι παιζει μεταθεσουλα αθηνα οπου ερχονται και τα ξυνουν εδω
παρολα αυτα τους κυνηγανε στα κεντρα, δηλαδη αν καποιος θελει να παει παει
-
οι στρατονομοι φανταροι την εχουν δει πολυ γαμαω τυποι. εχω 2 γνωστους και αλλαξει αρκετα
σε σχεση με το τι ηταν πριν παρουσιαστουν.πριν 2 χρονια, οταν ημουν θεσσαλονικη και περιμενα το πουλμαν στο κτελ, 2 στρατονομοι ειχανε ζαλισει ενα φανταρο.
τον βαλανε να ανοιξει τη βαλιτσα του, κοιταγανε τα χαρτια του και τετοια για 15-20 λεπτα.
τελικα δεν τον κανανε τιποτα, γιατι δεν ειχε καμια παραβαση. ηταν ντυμενος με πολιτικα
και ηταν ξυρισμενος κοντρα και κουρεμενος 4 ποντους. τον ρωτησα γιατι σε ζαλιζανε, μου λεει
απλα ειναι βλακες και νομιζουν οτι εχουν αξιωμα. -
ντυμενος με πολιτικα και τον ψαχνανε; ε ρε κατι τυροβλαχοι που κυκλοφορουν
επρεπε να φανε ακυρο τα μαλακισμενα και τραμπουκισμο
εμενα παντως ενας φιλος μου που εγινε αερονομος, οσο ηταν στρατο την επινε ολη μερα (και ηταν φοβερο παρταλι οπως παντα) , αυτο ηταν το μονο που αλλαξε επανω του
μετα επανηλθε στα φυσιολογικα
αα επισης ηταν ο μονος ανθρωπος που γνωριζω που στη θητεια του παρατησε την γκομενα του και οχι η γκομενα του αυτον
και επειδη με τη σχεση του ειχε παθει μεταλλαξη προσωπικοτητας, μετα το στρατο επανηλθε στα γνωστα επιπεδα που τον ειχαμε αφησει το 2005 (γιατι οσο ηταν αγαπουλης δε παλευοταν )
-
Ο αδερφός μου που είναι Αερονομία κάνει την ζωάρα του. Έχει και βαθμό Σμηνία σαν ΔΕΥ (ΑΣΤ) που είναι Κάθε μέρα έξω είναι, σπίτι το μεσημέρι, καμιά βόλτα με το GD 240, Σ/Κ κανά φρουραρχείο και όταν έρχεται κανάς επίσημος πάει στο άγημα στο αεροδρόμιο. Πάντως λίγο καιρό πολλές βόλτες έκανε ο Σαμαράς απο την 112ΠΜ στην Ελευσίνα , κάθε μέρα τον είχαν. Πάντως εδώ και κανα 2μηνο είναι Βύρωνα και κάνει αυτά που αναφέρω. Ενώ στην Ελευσίνα τρώνε εμπλοκή μου λέει
-
βυρωνας τα σπαει για δαυτους , τη ζωαρα τους κανουν
γενικα οι αερονομοι τα σπανε
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
πριν 2 χρονια, οταν ημουν θεσσαλονικη και περιμενα το πουλμαν στο κτελ, 2 στρατονομοι ειχανε ζαλισει ενα φανταρο.
τον βαλανε να ανοιξει τη βαλιτσα του, κοιταγανε τα χαρτια του και τετοια για 15-20 λεπτα.
τελικα δεν τον κανανε τιποτα, γιατι δεν ειχε καμια παραβαση. ηταν ντυμενος με πολιτικα
και ηταν ξυρισμενος κοντρα και κουρεμενος 4 ποντους. τον ρωτησα γιατι σε ζαλιζανε, μου λεει
απλα ειναι βλακες και νομιζουν οτι εχουν αξιωμα.και που καταλαβαν οι στρατονομοι οτι το παληκαρι ειναι φανταρος?
αν μου πεις οτι ειχε το λουκανικο μαζι του τοτε φοβαμαι πως ο τυπος ηταν φαουλ.
θα επρεπε να φορουσε την στολη εξοδου.
κατι τετοιοι σκαγανε στο νησι για μεταθεση κυριως ντοπιοι οι οποιοι νομιζαν πως τελειωσε η θητεια τους, με τζινακι-πουκαμισακι και η μανα τους ερχοταν με τα ταπερ να τους υποδεχτει.
και οι υπολοιποι...200(κυριολεκτικα) φανταροι προβλεπέ με εξοδου. προφανως αυτοι δεν ηταν κοροιδα να ειναι ντυμενοι ετσι ατελειωτες ωρες μεταξυ των οποιων 12 καραβισιες. μαντεψε ποιοι την 'ετρωγαν' με το καλημερα!ΥΓ1. οταν γυρισα Αθηνα (γιατι ολοι οι σν γυριζουν σπιτι τους-κανονας) πηγα σχεδον αμεσως στο ΓΕΑ να φυλαω τα...αφυλαχτα . εμπαινα μεσα απο πρωι εως μεσημερι μια μερα την εβδομαδα. την υπολοιπη σπιτι μου. εκει λοιπον συναναστραφηκα με αερονομους και εχω να πω πως ηταν ισως τα πιο χυμαδια παληκαρια που συναντησα στην θητεια μου ever. εξαιρετικοι χαρακτηρες παντως και πολυ καλα ατομα γενικα. η συγκριση με τους δικους μου ειναι μαλλον ατυχης και σε αυτο δεν ευνοουνται οι τελευταιοι.
ΥΓ2. αναγοντας στο παραπανω ΥΓ να επαναλαβω οτι οτι οι περισοτεροι στρατονομοι ηταν-ειναι(?) για κλωτσιες.
ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν επανδρωνουν το σωμα αυτο με μονιμους, οπως τα στελεχη τους. τα οποια btw δεν κανουν ΠΟΤΕ υπηρεσιες! -
μόνιμος ΣΝ not good concept
νόμιζα ότι εμείς είμασταν για γέλια μέχρι που είδα τους αερονόμους στην ελευσινα
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
πριν 2 χρονια, οταν ημουν θεσσαλονικη και περιμενα το πουλμαν στο κτελ, 2 στρατονομοι ειχανε ζαλισει ενα φανταρο.
απλα ειναι βλακες και νομιζουν οτι εχουν αξιωμα.και που καταλαβαν οι στρατονομοι οτι το παληκαρι ειναι φανταρος?
αν μου πεις οτι ειχε το λουκανικο μαζι του τοτε φοβαμαι πως ο τυπος ηταν φαουλ.
θα επρεπε να φορουσε την στολη εξοδου.
κατι τετοιοι σκαγανε στο νησι για μεταθεση κυριως ντοπιοι οι οποιοι νομιζαν πως τελειωσε η θητεια τους, με τζινακι-πουκαμισακι και η μανα τους ερχοταν με τα ταπερ να τους υποδεχτει.
και οι υπολοιποι...200(κυριολεκτικα) φανταροι προβλεπέ με εξοδου. προφανως αυτοι δεν ηταν κοροιδα να ειναι ντυμενοι ετσι ατελειωτες ωρες μεταξυ των οποιων 12 καραβισιες. μαντεψε ποιοι την 'ετρωγαν' με το καλημερα!ΥΓ1. οταν γυρισα Αθηνα (γιατι ολοι οι σν γυριζουν σπιτι τους-κανονας) πηγα σχεδον αμεσως στο ΓΕΑ να φυλαω τα...αφυλαχτα . εμπαινα μεσα απο πρωι εως μεσημερι μια μερα την εβδομαδα. την υπολοιπη σπιτι μου. εκει λοιπον συναναστραφηκα με αερονομους και εχω να πω πως ηταν ισως τα πιο χυμαδια παληκαρια που συναντησα στην θητεια μου ever. εξαιρετικοι χαρακτηρες παντως και πολυ καλα ατομα γενικα. η συγκριση με τους δικους μου ειναι μαλλον ατυχης και σε αυτο δεν ευνοουνται οι τελευταιοι.
ΥΓ2. αναγοντας στο παραπανω ΥΓ να επαναλαβω οτι οτι οι περισοτεροι στρατονομοι ηταν-ειναι(?) για κλωτσιες.
ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν επανδρωνουν το σωμα αυτο με μονιμους, οπως τα στελεχη τους. τα οποια btw δεν κανουν ΠΟΤΕ υπηρεσιες!Τα στελέχη μια χαρά έκαναν υπηρεσίες ΑΥΔΜ, το ίδιο κι εγώ.
Θα ήταν σωστότερο να υπάρχει μόνιμο προσωπικό στην στρατονομία αλλά εαν αυτή είχε πραγματικό αντικείμενο-αρμοδιότητες όπως π.χ οι Άγγλοι που μέχρι και εγκληματολογικό έχουν. Από την στιγμή που η μετάθεση σε μονάδα ΣΝ για ένα στέλεχος θεωρείται ένα διάλειμμα στην καριέρα του μην περιμένεις και πολλά.Θα μπορούσε να είναι μια υπηρεσία σαν την π.χ την ΓΥΣ με τα στελέχη της να τελειώνουν υποχρεωτικά την νομική κλπ κλπ, αλλά και να γίνει αυτό δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους ποτέ.
μόνιμος ΣΝ not good concept
νόμιζα ότι εμείς είμασταν για γέλια μέχρι που είδα τους αερονόμους στην ελευσινα
Έχω 2 παιδικούς φίλους μόνιμους ΕΠΟΠ Αερονόμους, εκεί να δεις γέλιο
Περί Θητείας [#3]