Aug 1, 2015, 6:25 PM

Καλησπέρα σε όλους.
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως που απάντησαν γενικά σε ερωτήσεις σε αυτό το φόρουμ κι έτσι έφτιαξαν μια βάση πληροφοριών χρήσιμη για όλους , και επί παντώς επιστητού.
Μόλις τέλειωσα την σχολή μου στα 4 χρόνια, και όντας 22 θα κόψω την αναβολή μου για να πάω στρατό. Είμαι απο Κρήτη, 1.95 102 κιλά και πάντα μου άρεσε η ΠΦ τουλάχιστον σαν ιδέα οπότε σκέφτομαι να την δηλώσω στο ΚΕΝ και εάν τα καταφέρω να τελειώσω εκεί την θητεία μου. Μερικές ερωτήσεις:

1. Απότι έψαξα έχω προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου να κόψω την αναβολή για να καταταγώ Νοέμβρη, υπάρχει όμως πιθανότητα - με βάση την εμπειρία σας- και εάν πιέσω την κατάσταση πέρνωντας τηλέφωνο στην στρατολογία να μπώ με την ΕΣΣΟ του Σεπτέμβρη? Υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα, και όσο ποιο γρήγορα τελειώσω τόσο το καλύτερο.
  2. Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο που θα έχω μετα την εκπαίδευση στην ΠΦ τον 2ο μήνα της θητειας μου μετά το ΚΕΝ. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος κατά την διάρκεια της ημέρας όπου θα είμαι τελείως ελεύθερος να κάνω ότι θέλω; Αυτό που κάτι δίαβασα για 1-1 ή 2-1 σημαίνει οτι μπορεί π.χ. να έχω 2 ημέρες μέσα στο στρατόπεδο και την ακριβώς επόμενη να είμαι τελείως απών απο το στρατόπεδο? Επίσης, θα μένω μόνιμα στο στρατόπεδο όπως και παντού στην Ελλάδα ή θα πρέπει να νοικιάσω σπίτι στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό?
  3. Μόρια για δημοσίους διαγωνισμούς τελικά χορηγούνται όπως στις ΕΔ? Νομίζω υπάρχει διχογνωμία για αυτό το θέμα και μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα παλαιότερη προκύρηξη της πυροσβεστικής που το περιέγραφε, όχι όμως και αντίστοιχη στα άλλα σώματα ασφαλείας.
    Οποιαδήποτε πληροφορίακαι συμβουλή δεκτή, καλοδεχούμενη και απαραίτητη .
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.
    Καλό βράδυ