-
Αν ο στρατός δεν ήταν στημένος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα (μικρο)συμφέροντα κάθε τοπικής κοινωνίας αντί του κράτους και αν δεν είχε οργάνωση της εποχής του Β΄ ΠΠ για να μην πω των Βαλκανικών Πολέμων (Στρατιές κτλ. ίσα-ίσα για να δικαιολογούμε στρατηγούς σιγά τους von Manstein παιδιά), ίσως θα μπορούσε με τον ίδιο κόσμο / θητεία να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες.
Πέραν του οικονομικού, ο μόνος σημαντικός αντίλογος που βλέπω στη μείωση της θητείας είναι ότι ο φαντάρος δεν μπορεί να γίνει χρήσιμος μέσα σε 2-3 μήνες που θα είναι κάπου, να μάθει κάτι ουσιαστικό, να εκπαιδευτεί σε μοντέρνα όπλα και τεχνολογίες, με αποτέλεσμα αναγκαστικά να είναι 'κορμί' (σκεφτείτε, παλιά στην Αεροπορία φαντάροι συντηρούσαν αεροπλάνα...). Η μόνη διέξοδος από αυτό το πρόβλημα είναι ο επαγγελματικός στρατός, κακά τα ψέμματα (που θα μπορούσε να γίνει εφικτός με ορθολογικοποίηση της δομής και των δαπανών).
-
Όλα τα παραπάνω λύνονται σχετικά εύκολα και γρήγορα με αποτέλεσμα σαφώς μικρότερο λειτουργικό κόστος από το σημερινό αρκεί να υπάρχει πολιτική απόφαση....η οποία όμως θέλει πολιτικούς με @@@.
Αν ένας πολιτικός έδινε το πράσινο φως σε στρατηγούς τύπου Φράγκου (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) να του κάνουν μια μελέτη και να την εφαρμόσουν ανεξάρτητα πολιτικού κόστους και γκρίνιας των τοπικών παραγόντων,σε 1-2 χρόνια ο στρατός θα είχε γίνει όπως πρέπει.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όλα τα παραπάνω λύνονται σχετικά εύκολα και γρήγορα με αποτέλεσμα σαφώς μικρότερο λειτουργικό κόστος από το σημερινό αρκεί να υπάρχει πολιτική απόφαση....η οποία όμως θέλει πολιτικούς με @@@.Αν ένας πολιτικός έδινε το πράσινο φως σε στρατηγούς τύπου Φράγκου (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) να του κάνουν μια μελέτη και να την εφαρμόσουν ανεξάρτητα πολιτικού κόστους και γκρίνιας των τοπικών παραγόντων,σε 1-2 χρόνια ο στρατός θα είχε γίνει όπως πρέπει.
Αυτή είναι η μία όψη και είναι σωστή φυσικά. Η άλλη είναι ότι χρειάζονται και κονδύλια που δεν υπάρχουν.
@nass: Επλίζω να μην τα έχεις γενικώς με τις Στρατιές αλλά με την δικιά μας 1η Στρατιά μόνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλα τα παραπάνω λύνονται σχετικά εύκολα και γρήγορα με αποτέλεσμα σαφώς μικρότερο λειτουργικό κόστος από το σημερινό αρκεί να υπάρχει πολιτική απόφαση....η οποία όμως θέλει πολιτικούς με @@@.
Αν ένας πολιτικός έδινε το πράσινο φως σε στρατηγούς τύπου Φράγκου (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) να του κάνουν μια μελέτη και να την εφαρμόσουν ανεξάρτητα πολιτικού κόστους και γκρίνιας των τοπικών παραγόντων,σε 1-2 χρόνια ο στρατός θα είχε γίνει όπως πρέπει.
Αυτή είναι η μία όψη και είναι σωστή φυσικά. Η άλλη είναι ότι χρειάζονται και κονδύλια που δεν υπάρχουν.
@nass: Επλίζω να μην τα έχεις γενικώς με τις Στρατιές αλλά με την δικιά μας 1η Στρατιά μόνο.
Δεν νομίζω να χρειάζονται τόσα κονδύλια για να καταργηθούν-συγχωνευτούν μονάδες β' κύκλου κι όχι μόνο, να μεταφερθούν όλες οι μονάδες πλην 8ης ΜΠ που θα καλύπτει τα βόρεια σύνορα από Ηγουμενίτσα μέχρι Σέρρες και ΜΕΡΥΠ δεξιά της γραμμής Καβάλα-Σκύρος-Ρέθυμνο και φυσικά να μειωθούν οι Ταξιαρχίες ή να γίνουν βαρέως τύπου με 4 Μ/Κ ΤΠ + 2 ΕΜΑ, καταργώντας τις μεραρχίες πλην Τεθωρακισμένης όπου θα είναι η αφρόκρεμα των αρμάτων και η εφεδρεία μας (όπως και είναι).
Το λειτουργικό κόστος που θα γλιτώσουμε θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου, αν επιπλέον καταργηθούν και οι μεταθέσεις-ποιος ο λόγος να παίρνεις μετάθεση από Λήμνο σε Μυτιλήνη ή από Διδυμότειχο σε Ορεστιάδα π.χ-τότε θα εξοικονομηθούν επιπλέον χρήματα και επιπλέον όσοι επιλέγουν το επάγγελμα θα ξέρουν ότι θα υπηρετούν στα σύνορα για μια ζωή με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.
Τέλος ο έφεδρος που θα υπηρετεί 11 μήνες σε συγκεκριμένη μονάδα θα έχει γίνει άριστος γνώστης της περιοχής και του ρόλου της μονάδας του από τις συνεχείς εκπαιδεύσεις στα ίδια μέρη, κι ας μην αλλάξει το επίπεδο εκπαιδεύσεως, άλλωστε ο ΤΦ δεν χρειάζεται να ξέρει και πολλά εκτός από το όπλο, την περιοχή και τον ρόλο του
-
Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσει Στα Άρματα αυτή η συζήτηση καθώς μιλάμε για την οργάνωση του στρατεύματος και όχι καθαρά για θέμα θητείας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσει Στα Άρματα αυτή η συζήτηση καθώς μιλάμε για την οργάνωση του στρατεύματος και όχι καθαρά για θέμα θητείας.Transfer please
-
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!!!!
ΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΛΕ!!!!ΥΓ1: αν καποιος απο δω μεσα προκειται να μπει στο αμεσο μελλον ας μου στειλει pm να του ζμπρωξω (τσαμπα εννοειται) πραγματα , να γλιτωσει κανα φραγκο
εχω αυτα και αρκετα αλλα, ετοιμα πακεταρισμενα πλυμενα (+ ισοθερμικα και υπνοσακο που πρεπει να κανει 3η θητεια και να κλαψει αλλος ενας μεσα του )
τζακετ και αρβυλα (σιγα βεβαια μη θελει κανεις τα βρωμοαρβυλα μου ) τα κραταω για τον φαδερπαρτε τα , γιατι θα τα πεταξω, δε μπορω να τα βλεπω αλλο
ΥΓ2: προσεχως..
φωτο μου απο τη τελευταια μου υπηρεσια και φωτο μου να κυκλοφορω με σκισμενη παραλλαγη και σεξυ μποξερακι μες στο δασος , τελειως κακοποιημενος
αφου δε μου κοψαν κανα @@ , παλι καλα -
Γεια σου ρε ΠΟΛΙΤΗ
Άντε να παίρνω κι εγω σειρά σιγά σιγά ( αν κι έχω ψωμι μπροστα μου ακομα )edit εμενα πάντως όποιος απλώσει χέρι σε παραλλαγή μου είναι νεκρος
-
εγω τη φορμα αγγαρειας τη χρησιμοποιω στης ελιες
-
Καλός πολίτης Κιούση , γλιτώσαμε την κλάψα σου επιτέλους
Ο χρήστης umaga έγραψε:
εγω τη φορμα αγγαρειας τη χρησιμοποιω στης ελιεςΚι εγώ, όπως και σ' άλλες χειρονακτικές εργασίες το χειμώνα
-
ποτε μην πετας τις παραλλαγες δεν φανταζεσαι ποσα χρονια θα κρατησουν για να κανεις τις διαφορες δουλειες σου..
-
Τις βλέπω και κλαίω λέμε
Μακριά μου
-
Αμηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηην..... καλός πολίτης, εδώ θα είσαι σε ένα 6μηνο ως άλλος βετεράνος να τα λέμε πάλι
-
Κιούση καλός πολίτης
-
επιτέλους :σίφτυ:
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Κιούση καλός πολίτηςΕπίσης επίσης
Άντε και στα δικα μας -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κιούση καλός πολίτης
Επίσης επίσης
Άντε και στα δικα μας3μιση μηνες ακομα περναει ο καιρος
-
2μιση εγώ αλλα εμενα αν και σπίτι μου απο την επομενη βδομαδα δεν περνάει ο άτιμος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Καλά ρε σπίτι μου ήρθες και άπλωσες την πραμάτια σου?? Καλός πολίτης!! Καλάμια, αγκίστρια και τα δολώματα ελπίζω να τα κράτησες...
-
Αυτά τα έχω έτσι από τότε που γύρισα Αθήνα
Εδώ έπαιζα μπάλα με λίγα πραγματάκια , αλλά αυτό το σκουπιδαριό το έχω εκεί καιρό και πρέπει να φύγει
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
edit εμενα πάντως όποιος απλώσει χέρι σε παραλλαγή μου είναι νεκρος
Δε θα σε ρωτήσουν και δε θα προλάβεις να αντιδράσεις
Εκεί έξω από το ΚΨΜ θα σε ξεσκίσουν χωρίς να το καταλάβεις
Περί Θητείας [#3]