-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
stefan147 μπορεις να το αγνοησεις αλλα θα συνεχισουν να σου στελνουν ως να σου στειλουν ενα γραμμα που λεει οτι δεν εχουν νεα σου και οτι θα κινηθουν εναντιον σου αν δεν αποστειλεις το νεο χαρτι...been there done thatΚαλά θα το έστελνα ούτως ή άλλως. Σιγά τον κόπο. Ήδη εσωκλείουν ένα σημείωμα που λέει ότι είμαι υποχρεωμένος για άμεση αποστολή του ΕΦΠ, ενδεχόμενη παράλειψη μπορεί να θεωρηθεί άρνηση παραλαβής στρατιωτικών εγγράφων και άλλα τέτοια αστεία. Θα τους το στείλουν να μην γκρινιάζουν. Να δώσω και λίγο δουλειά στον καραβανά που θα το παραλάβει, αρχειοθετήσει κτλ. Θα γεμίσει μισή μέρα σίγουρα...
-
και απλως να ξες οτι εισαι υποψηφιος για καλεσμα...εγω δε τα στελνα και ειμαι ο μοναδικος που δεν εχει παει ακομα απο αυτους που ξερω
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είδα το βίντεο. Τα πολλά ας τα αφήσω ασχολίαστα, αλλά τι καταλαβαίνουν που τους βάζουν να ουρλιάζουν όταν παρουσιάζονται Και στον έναν μάλιστα είπε 'θέλεις πολύ δουλειά ακόμα'
Ώρες ώρες απορώ, σκοπός είναι να μάθουν να κάνουν κάτι στοιχειωδώς χρήσιμο, ή να παιδεύονται άδικα;
Η φωνή είναι χαρακτηριστικό της ΣΕΑΠ...το μαθαίνεις πρώτο πρώτο...φωνάζεις όσο πιο δυνατά μπορείς σε κάθε περίπτωση, από το όταν παρουσιάζεσαι μέχρι και στην βραδινή αναφορά η οποία γίνεται μεταξύ των σπουδαστών και ουρλιάζουν όλοι, από τον δεκανέα μέχρι τον αρχιλοχία-αρχηγό της τάξης.
Τυπικο χαρακτηριστικο των ζωων και ιδιαιτερα των πιθηκων... Ετσι συνεννοουνται στις μικροκοινωνιες τους!
Χειρότερα ζώα και πιθήκια συναντάω εκτός πάντως....
Μεμονομενα, ναι... Στον στρατο ομως ειναι οργανωμενα!
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
@Infinity
Απλα γιατί εκτελούσαν εντολή-παράγγελμα. Και δεν είναι μαθημένοι όταν ο διμοιρίτης φωνάζει σύνθημα ή δίνει παράγγελμα να το διαβουλευόνται μεσα στον ουλαμό, να ξεκινούν δημόσιο διαλογο κλπ, για να κρίνουν την ορθότητα του θέματος.Άλλος ένας λόγος για να τιμωρηθούν προς παραδειγματισμό των επόμενων που δεν θα είναι μαθημένοι να διαβουλεύονται.
Ως συνήθως, δεν υπάρχει λόγος να σου αφιερώσει κανείς παραπάνω απο ενα ποστ ως απάντηση.....Και για να σε προλάβω, το παρών γίνεται αναγκαστικά.....
@Qsis
Oχι δεν χρησιμεύει ενας στρατιώτης χωρίς ιχνος κρίσης, απλα πιστέυω πως η κρίση, οι γνώμες, οι απόψεις, κλπ συχνά μπορεί να υπονομεύσουν ενα σωστό αποτέλεσμα και να οδηγησουν σε λάθος ενεργειες. Στον στρατό υπάρχει η ιεραρχία. Απο αρχαιοτάτων χρόνων και υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό. Η κρίση χρειάζεται και πίστεψέ με πολύ περισσότερο στα σώματα αυτά των Ειδ. Δυν., που δρουν κυρίως κατα μικρές ομάδες (6-8 ατόμων συνηθως) και η συννενόηση είναι τεράστιας σημασίας.Εν γένει όμως υπάρχουν κάποιες γενικές γραμμές που περνάνε και ΑΝ θες τις αποδέχεσαι και εντασσεσαι εκει, αν θες αποχωρείς ή δεν πάς εξ΄αρχής. Εσυ όχι, δεν θα τα έλεγες αυτά τα συνθηματα οπως λες, οχι γιατι δεν θα υπάκουγες, απλα γιατί δεν θα βρισκοσουν ποτέ ανάμεσά τους. (Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω υποτιμητικά, απλα ξέρω οτι δεν γουστάρεις τη φάση, τη σιχαίνεσαι συγκεκριμμένα.... ). Εμεις για παράδειγμα, δεν λέγαμε ποτέ το συγκεκριμμένο για τους Αλβανούς, (παρόλο που οι παλιότεροι μας και ταυτόχρονα εκπαιδευτές, τους προηγούμενους μηνες και χρόνια περνούσανε τη θητεία τους οργωνοντας τα βουνά της Ηπείρου για να τους μαζεύουν, όταν παράνομα φερνανε την πάρτη τους και την πραματεια τους- 1000άδες ΑΚ-47 πχ- εισερχόμενοι στη χώρα μας) λέγαμε το γνωστό για τη Β.Ηπειρο μόνο....Λέγαμε όμως για... αλλος λαούς αντίστοιχα... Οταν πηγα εκει, ηξερα οτι θα λέμε και τέτοια. Το αποδεχτηκα και πηγα εθελοντικά. Βεβαια οι δικοί μας ανώτεροι, είχαν την ωριμότητα, εκπαιδευση και αρτιότητα χαρακτήρα, να τηρούν το 'τα εν οικω μη εν δημω' και να μην προσπαθούν να αποδείξουν στον Ελληνικό λαό τί αρχιδάτοι είναι οι στρατιώτες τους, λέγοντας τετοια τραγούδια δημόσια. Εδω, προφανώς υπήρξε σοβαρό ελλειμα...
Υ.Γ. Ισως καποιοι, ελάχιστοι, απο μας να δυσανασχετούσαν με τα συνθηματα που λέγαμε για την Τουρκία, αλλα εχω την υποψία, πως όταν το βραδυ των Ιμίων ζώστηκαν πυρομαχικά κι ετοίμασαν τα μπεργκιν για πόλεμο (ενω είχαν αδειάσει εντελώς απο τα... περιττά πολιτκά ρούχα τους, τους φοριαμούς τους ωστε να έρθουν οι επιστρατοι να βαλουν τα δικά τους), αναθεώρησαν....
-
Κάποιοι στο κέντρο μας τραγουδούσαν την 'Μακεδονία'.
Επιτρέπεται να λέμε το κομμάτι ξένης χώρας; Εγώ δε θα το δεχόμουν, αν και δεν είμαι εθνικιστής. -
spartan σε καταλαβαινω και εχεις κι εσυ τα δικια σου, απο την αλλη ομως το να τσουβαλιαζεις πχ ολους τους αλβανους ενω πιθανοτατα γνωριζεις κι εσυ ο ιδιος αλβανους που ειναι τιμιοι και δουλευταραδες ερχεται σε αντιθεση με τη λογικη
δυστυχως σα λαος, οσο και αν δε θελουμε να το παραδεχτουμε , ειμαστε ρατσιστες , αλλα ρατσιστες του κωλου..
απο τη μια θα τους βρισουμε, απο την αλλη δε θελουμε να κανουμε τις δουλειες τους και οταν τους χρειαζομαστε βαζουμε την εθνικη περηφανεια στην ακρη
δεν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο αυτο βεβαια , αλλα ειναι τουλαχιστον γελοιο
και το οτι σε μια πιθανη επιστρατευση θα κληθεις να χυσεις το αιμα του αντιπαλου σου, δε σημαινει οτι θα το κανεις με περισσοτερο ή λιγοτερο ζηλο επειδη τραγουδουσες ή οχι συνθηματα.. ή τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω
αν απειλουταν η χωρα μου, η οικογενεια μου και σε πρωτο βαθμο η ζωη μου μια χαρα θα εχυνα το αιμα και του αλβανου και του σκοπιανου και του τουρκου (καλα για τους τελευταιους δε νομιζω να προλαβαινα )
ομως το να καθομαι να τους μισω για ολη την υπολοιπη ζωη μου το βρισκω λαθοςκαι στο κατω κατω και να τους μισω τι εγινε? απο τη στιγμη που το κρατος στους υπολοιπους τομεις με αφηνει ξεβρακωτο και με κανει να ντρεπομαι για αυτο ?
(οικονομικα, παιδεια, εγκληματικοτητα κτλ.. )και ολη αυτη η κατασταση δεν ειναι μονο ευθυνη των πολιτικων , αλλα και των πολιτων
και οσο και να τραγουδαμε για την ελληνικη μακεδονια για παραδειγμα , ειμαστε τελικα εκτος τοπου, απο τη στιγμη που ολος ο κοσμος (εκτος απο μας) αποδεχεται το ονομα μακεδονιαΟ χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Επιτρέπεται να λέμε το κομμάτι ξένης χώρας; Εγώ δε θα το δεχόμουν, αν και δεν είμαι εθνικιστής.το μακεδονια ειναι προβλεπε , ενα διωξαμε τους βαρβαρους λεει , σιγα την αγριαδα
-
και επειδη το αποδεχτηκε ο κοσμος το ονομα μακεδονια να πουμε 'δεν βαριεσαι?' αυτο κανουν οι πολιτικοι οχι εμεις δεν υπαρχει ξεχναω οσο υπαρχει μια ελπιδα να γυρισει ο τροχος δεν νομιζω οτι πρεπει να το αφησουμε..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και επειδη το αποδεχτηκε ο κοσμος το ονομα μακεδονια να πουμε 'δεν βαριεσαι?' αυτο κανουν οι πολιτικοι οχι εμεις δεν υπαρχει ξεχναω οσο υπαρχει μια ελπιδα να γυρισει ο τροχος δεν νομιζω οτι πρεπει να το αφησουμε..μαζι σου ρε καμπαλα , να μην το αφησουμε, αλλα να μην το αφησουμε με πραξεις ουσιας..
το να τραγουδανε μερικες 100αδες νταγλαραδες δεν αλλαζει τη καταστασηοκ μεσα ειναι ολα ωραια και καλα , βριζουμε του αλβανους/πακιστανους/μαυρους/απιστους , αγαπαμε το θεο και τη πατριδα και η εθνικη υπερηφανεια ξεχυλιζει , πιστευουμε οτι θα παρουμε τη Πολη ( ) και μολις βγουμε εξω φοβομαστε να κυκλοφορησουμε.. ή αμα σκασει κανας ρωσοποντιος ή γυφτος ή παραξενος κρητικος καθονται ολοι σουζα..
κλαιν
-
Επιτρέπεται να λέμε το κομμάτι ξένης χώρας; Εγώ δε θα το δεχόμουν, αν και δεν είμαι εθνικιστής.Επειδη εισαι εθνικιστης θες να πεις δε θα το δεχοσουν...δεν επρεπε να κανεις τη κοτα!
Χμ αν και ισως εχεις δικιο, δε ξερω καμια Μακεδονια, υπαρχει μια χωρα που ονομαζεται fyrom, ισως εχει καποια σχεση -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Επιτρέπεται να λέμε το κομμάτι ξένης χώρας; Εγώ δε θα το δεχόμουν, αν και δεν είμαι εθνικιστής.Επειδη εισαι εθνικιστης θες να πεις δε θα το δεχοσουν...δεν επρεπε να κανεις τη κοτα!
Χμ αν και ισως εχεις δικιο, δε ξερω καμια Μακεδονια, υπαρχει μια χωρα που ονομαζεται fyrom, ισως εχει καποια σχεσηΕσύ μπορεί να μην ξέρεις, αλλά 133 χώρες ξέρουν επίσημα ποια είναι.
Ακόμη και στην Ελλάδα πολλοί την ξέρουμε. -
Χμ αν και ισως εχεις δικιο, δε ξερω καμια Μακεδονια, υπαρχει μια χωρα που ονομαζεται fyrom, ισως εχει καποια σχεσηΕσύ μπορεί να μην ξέρεις, αλλά 133 χώρες ξέρουν επίσημα ποια είναι.
Ακόμη και στην Ελλάδα πολλοί την ξέρουμε.Σσσσσσσσσσσσσσσσσ, θα τους ξυπνήσεις...
-
Ακόμη και στην Ελλάδα πολλοί την ξέρουμε.Ανατρίχιασα....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Απλα γιατί εκτελούσαν εντολή-παράγγελμα. Και δεν είναι μαθημένοι όταν ο διμοιρίτης φωνάζει σύνθημα ή δίνει παράγγελμα να το διαβουλευόνται μεσα στον ουλαμό, να ξεκινούν δημόσιο διαλογο κλπ, για να κρίνουν την ορθότητα του θέματος.
τι μου θυμισες τωρα
παρελαση θα κανουμε( ) μπρος στην αγια σοφια
Εδω θα πάρεις καποιες απαντήσεις ακόμη, σε σχεση με αυτά που είχαμε συζητησει....Είναι η ίδια κουβέντα, σε αλλο τοπικ.
viewtopic.php?f=13&t=40951&start=4650
-
Δεν ξέρω αν πρέπει να γράψω εδώ, ή στο τοπικ όπου συζητήθηκε εκτενέστερα το θέμα της προσταγής από ανώτερο. Ταιριάζει και στα δύο...τέλος πάντων, θα το κανώ εδώ. Ακολουθεί σεντονάκι που θα προκαλέσει αντιδράσεις.
Λοιπόν. Ο Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας (ΣΠΚ), για κάποια πράγματα, παραπέμπει στον κοινό Ποινικό Κώδικα (ΠΚ). Ένα απ' αυτά είναι και το άρθρο 21 του ΠΚ, το οποίο ορίζει ότι:
*
Δεν είναι άδικη η πράξη την οποία κάποιος επιχειρή για να εκτελέσει προσταγή που του έδωσε, σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους, η αρμόδια αρχή, αν ο νόμος δεν επιτρέπει στον αποδέκτη της προσταγής να εξετάσει αν είναι νόμιμη ή όχι. Στην περίπτωση αυτήν ως αυτουργός τιμωρείται εκείνος που έδωσε την προσταγή.*Αν δούμε τόσο τον υπαλληλικό κώδικα, όσο και τον ΣΠΚ, είναι σαφές ότι υπάρχει μία τουλάχιστον περίπτωση όπου ο νόμος επιτρέπει στον αποδέκτη να εξετάσει αν είναι νόμιμη ή όχι η διαταγή αυτή. Η περίπτωση αυτή είναι όταν η τελευταία είναι 'προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη' (άρθρο 25 υπαλλ. κώδικα), και αντίστοιχα, αν δούμε το άρθρο 53 ΣΠΚ (ανυπακοή), 'αν η προσταγή ή η υπηρεσία είναι προδήλως παράνομη'.
Προδήλως παράνομη είναι και μια διαταγή που ουδεμία σχέση έχει με τη στρατιωτική υπηρεσία (π.χ. αν σε διατάξουν να μάθεις μια ορθόδοξη προσευχή και εσύ δεν το κάνεις, ή αν δεν πας στην εκκλησία, ΔΕΝ τελείς ανυπακοή).
Προδήλως αντισυνταγματική είναι οπωσδήποτε μια διαταγή η οποία βάλλει ευθέως κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Π.χ. το να διατάξει ο ανώτερος τον κατώτερο να αλυσοδέσει τον ακόμη κατώτερο. Ή, το να τον διατάξει να εκφωνήσει ρατσιστικά συνθήματα.Ακόμη και ο περίφημος ΣΚ 20-1 λέει ότι 'Στρατιωτικός στον οποίο δίνεται διαταγή που αποβλέπει φανερά στην κατάλυση του Συντάγματος (εκτέλεση Πραξικοπήματος) έχει το καθήκον να μην την εκτελέσει και να αναφέρει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση σε προϊστάμενο του διατάξαντος, διαφορετικά θα έχει ακεραία την ευθύνη της εκτελέσεως ή της αποσιωπήσεως, μιας τέτοιας διαταγής.'
Όλα καλά μέχρι εδώ. Αυτά είναι τα νομικά. Από συζητήσεις με φίλο μου, τότε μαθητή ΣΣΕ και νυν αξ/κό ΣΞ, εκεί μέσα δεν τους τα λένε ακριβώς έτσι. Τι τους λένε; Πώς Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ πρέπει να το εκτελέσεις και ΜΕΤΑ να βγεις 'παραπονούμενος'. Δεν με παραξενεύει - βοηθά στην εμπέδωση της 'εσωτερικής και εξωτερικής πειθαρχίας' (όπως και τα ουρλιαχτά στη ΣΕΑΠ ) το να ξέρεις πως δεν υπάρχουν περιθώρια για σταθμίσεις. Ε όχι ρε μαγκες, δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και όρια. Αν είναι κάτι που έχει σχέση με την υπηρεσία, σύμφωνοι. Όμως όταν είναι κάτι άσχετο ή και προδήλως αντισυνταγματικό, τότε δεν μπορείτε να απαιτείτε από τον κάθε στρατιώτη να εκτελεί και μετά να παραπονείται.
Δια ταύτα: το ότι ο ανώτερος διέταξε τους ΟΥΚάδες να εκφωνήσουν τα συνθήματα ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτοί δεν φέρουν ατομική ευθύνη. Ο ΟΥΚάς που θα αρνηθεί να εκφωνήσει τα συνθήματα αυτά ΔΕΝ τελεί κάποιο αδίκημα. Αυτός που θα τα εκφωνήσει, τελεί. Συνεπώς, ας βάλει το ξερό του να δουλέψει και ας μην κρυβόμαστε πίσω από μια ιεραρχία που στην προκείμενη περίπτωση δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Αυτά. Χρόνια ήθελα να τα πω...
-
Επειδή ο απλός στρατιώτης, ή έστω ο επαγγελματίας από μη παραγωγική σχολή, συνήθως δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι παράνομο ή αντισυνταγματικό (εκτός από περιπτώσεις που βγάζουν μάτι φυσικά), η πρακτική που ακολουθείται είναι αυτή της εκτέλεσης της διαταγής. Ο Αξκός ή Υπαξ που ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω, θα το ψάξει και θα απευθυνθεί στο ανώτερο κλιμάκιο αν έχει αμφιβολίες περί της νομιμότητας της διαταγής και τότε θα διαταχθεί να υπακούσει ή άλλως.
Στο δια ταύτα δεν νομίζω ότι είναι αντισυνταγματικό να εκφωνείς συνθήματα κανενός είδους. Παράνομο όμως είναι και για αυτό καταδικάστηκαν αυτοί οι δύο. Ηθικά την ευθύνη την φέρει ο επικεφαλής του τμήματος όμως, ο οποίος έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα τι επιτρέπεται και τι όχι και για αυτό και ορίστηκε υπεύθυνος εξ' αρχής.
-
Δείτε προσεκτικά....
Στην Ελλάδα έχουμε τα εξής.....
α) χαζογελάκια για την ομιλία, το ντύσιμο, τις κινήσεις και γενικά οτιδήποτε μας φαίνεται αστείο στον εκπαιδευτή
β) ξύσιμο κεφαλιού, @@ και άσκοπες κινήσεις γενικά
γ) χαζές ερωτήσεις τύπου 'η μαμά μου μου έδωσε κεφτεδάκια, υπάρχει κανένα ψυγείο να τα βάλω?' ή 'πότε θα πάρουμε μετάθεση?'
δ) δηλώσεις τύπου 'δεν βρίσκω τις κάλτσες μου', το στυλό δεν γράφει κ.α ωραία που σου έρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι στον τοίχο.
Βέβαια επειδή είμαστε μάγκες, μορφωμένοι και γαμήκουλες το θεωρούμε νορμάλ και αρχίζουμε να μιλάμε για συνταγματικά δικαιώματα κλπ κλπ αν σκληρύνουν τα πράγματα
Το θέμα είναι ότι με την μέθοδο που παρουσιάζεται στο βίντεο όλα γίνονται οργανωμένα και χωρίς λάθη + ότι πολύ βασικό για τον στρατιώτη κι όχι μόνο είναι ότι μαθαίνει να μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση πανικού και αναπροσανατολισμένος λαμβάνοντας πολλές εντολές ταυτόχρονα.
Θα μου πείτε αυτοί είναι επαγγελματίες και πληρώνονται ενώ εμείς πάμε αναγκαστικά.....σωστά, η συμπεριφορά στον στρατό όμως δεν είναι όπως το βίντεο εκτός κι εαν το επιλέξεις, οπότε κάντε αυτό που έχετε να κάνετε και κοιτάξτε το εαν εφαρμόζονται οι νόμοι και το σύνταγμα έξω που μας πηδ@νε καθημερινά, ο στρατός είναι ίσως το μοναδικό μέρος που η εφαρμογή τους γίνεται σε ποσοστό άνω του 80-90%.
Όσο για τα συνθήματα, ναι έκαναν μεγάλη μ@λ@κι@ που τα είπαν δημόσια, καλά κάνουν και τα λένε εντός μονάδας για λόγους ηθικού, μιας και αυτοί είναι που παίζουν πόλεμο (με αληθινές σφαίρες) με τα φουσκωτά στα ανοιχτά τη Κέρκυρας με κάθε λογής Αλβανό μαφιόζο, κι όταν ο άλλος σου ρίχνει του γ@μ@ς ότι έχει δεν αρκείσαι σε συνθήματα.
Σε τέτοιου είδους μονάδες όμως δεν υπάρχει περίπτωση δημόσιας διαβούλευσης περι συνταγματικότητας, Σ.Κ κλπ, είναι τέτοιο το πνεύμα μονάδας που ότι πει ο αξκός εκτελείται από το σύνολο άμεσα. Γι αυτό και είναι αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί.
Και μια προσωπική ιστορία για να δείτε πόσο πρόβατα είμαστε....
μετά από άσκηση έλαβα εντολή από τον δκτη να φροντίσω να φορτωθούν οι στρατιώτες στα steyer για να φύγουμε, μπήκε λοιπόν το τάγμα σε παράταξη και ενώ προσπαθούσα να τους εξηγήσω ήρεμα κι ωραία ότι πρέπει να αρχίσουν κατά στοίχο να ανεβαίνουν στα παρατεταγμένα οχήματα αυτοί χαζογελούσαν, μιλούσαν και γενικά με έγραφαν....όταν άρχισα να ουρλιάζω όμως και με άκουσε όλο το βουνό έπεσε άκρα του τάφου σιωπή και όλοι επιβιβάστηκαν σε 10 λεπτά. Έλληνας και βούρδουλας πάνε πακέτο τελικά....
-
Ακόμη και στην Ελλάδα πολλοί την ξέρουμε.Τελικα διαμαρτυρηθηκες για το 'Μακεδονια' που δε τραγουδησες η οχι?χμ
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Από συζητήσεις με φίλο μου, τότε μαθητή ΣΣΕ και νυν αξ/κό ΣΞ, εκεί μέσα δεν τους τα λένε ακριβώς έτσι. Τι τους λένε; Πώς Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ πρέπει να το εκτελέσεις και ΜΕΤΑ να βγεις 'παραπονούμενος'. Δεν με παραξενεύει - βοηθά στην εμπέδωση της 'εσωτερικής και εξωτερικής πειθαρχίας' (όπως και τα ουρλιαχτά στη ΣΕΑΠ ) το να ξέρεις πως δεν υπάρχουν περιθώρια για σταθμίσεις. Ε όχι ρε μαγκες, δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και όρια. Αν είναι κάτι που έχει σχέση με την υπηρεσία, σύμφωνοι. Όμως όταν είναι κάτι άσχετο ή και προδήλως αντισυνταγματικό, τότε δεν μπορείτε να απαιτείτε από τον κάθε στρατιώτη να εκτελεί και μετά να παραπονείται.Δεν έχεις πάει Στρατό ε ;
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην ΣΣΕ και στον φίλο σου, αλλά γενικά στον Στρατό.
Τώρα γενικά, αν σου πουν, βγαίνουμε να πάμε να καταλάβουμε την Βουλή ή να πυροβολήσεις εναντίον διαδηλωτών (ακραία σενάρια που δεν νομίζω να τα ξαναδούμε) τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να αρνηθείς, οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες για σένα (και στον Στρατό σε τέτοιες καταστάσεις είναι οι χειρότερες δυνατές=απόσπασμα).Κοιτάξτε, ο Στρατός ΔΕΝ ασκεί την Δημοκρατία, την ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.
Αυτό τείνει να ξεχνάει ο μέσος Έλληνας όταν εντάσσεται σ' αυτόν, και μιας και δεν πηγαίνει πειθαρχίες και τα ρέστα, αρχίζει τα περί συνταγματικότητας κτλ.Απ' την άλλη, πολλές εντολές αγγίζουν τα όρια του γελοίου μιας και κινούνται μεταξύ τυπικότητας και προβλεπόμενου.
Στο ΠΝ όταν εξηγούσες στον ναύτη ότι απ΄την απόδοσή του στο άγημα κατάσβεσης πυρκαγιάς θα εξαρτηθεί η επιβίωσή του πλοίου και συνεπακόλουθα του ιδίου, μάθαινε τις διαδικασίες και απέδιδε καλά, και ας μην είχε καμμία προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.
Όταν όμως τον χρησιμοποιείς ως υπηρετικό προσωπικό των μονίμων, ή κάνοντας εργασίες καθαριστή, γκαρσονιού κτλ, λογικό είναι να μην εκτιμάει το ζήτημα θητεία και να την θεωρεί χαμένο χρόνο.@dimik
Ελπίζω να μην περιμένεις να υιοθετήσει ο ΕΣ τέτοιες συμπεριφορές στα κέντρα νεοσυλλέκτων.
Θα είχαμε τραγικές συνέπειες ! -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Βέβαια επειδή είμαστε μάγκες, μορφωμένοι και γαμήκουλες το θεωρούμε νορμάλ και αρχίζουμε να μιλάμε για συνταγματικά δικαιώματα κλπ κλπ αν σκληρύνουν τα πράγματαΕίδες κάτι μαλάκες που υπάρχουν;;;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δείτε προσεκτικά....Στην Ελλάδα έχουμε τα εξής.....
α) χαζογελάκια για την ομιλία, το ντύσιμο, τις κινήσεις και γενικά οτιδήποτε μας φαίνεται αστείο στον εκπαιδευτή
β) ξύσιμο κεφαλιού, @@ και άσκοπες κινήσεις γενικά
γ) χαζές ερωτήσεις τύπου 'η μαμά μου μου έδωσε κεφτεδάκια, υπάρχει κανένα ψυγείο να τα βάλω?' ή 'πότε θα πάρουμε μετάθεση?'
δ) δηλώσεις τύπου 'δεν βρίσκω τις κάλτσες μου', το στυλό δεν γράφει κ.α ωραία που σου έρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι στον τοίχο.
Βέβαια επειδή είμαστε μάγκες, μορφωμένοι και γαμήκουλες το θεωρούμε νορμάλ και αρχίζουμε να μιλάμε για συνταγματικά δικαιώματα κλπ κλπ αν σκληρύνουν τα πράγματα
Το θέμα είναι ότι με την μέθοδο που παρουσιάζεται στο βίντεο όλα γίνονται οργανωμένα και χωρίς λάθη + ότι πολύ βασικό για τον στρατιώτη κι όχι μόνο είναι ότι μαθαίνει να μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση πανικού και αναπροσανατολισμένος λαμβάνοντας πολλές εντολές ταυτόχρονα.
Θα μου πείτε αυτοί είναι επαγγελματίες και πληρώνονται ενώ εμείς πάμε αναγκαστικά.....σωστά, η συμπεριφορά στον στρατό όμως δεν είναι όπως το βίντεο εκτός κι εαν το επιλέξεις, οπότε κάντε αυτό που έχετε να κάνετε και κοιτάξτε το εαν εφαρμόζονται οι νόμοι και το σύνταγμα έξω που μας πηδ@νε καθημερινά, ο στρατός είναι ίσως το μοναδικό μέρος που η εφαρμογή τους γίνεται σε ποσοστό άνω του 80-90%.
Όσο για τα συνθήματα, ναι έκαναν μεγάλη μ@λ@κι@ που τα είπαν δημόσια, καλά κάνουν και τα λένε εντός μονάδας για λόγους ηθικού, μιας και αυτοί είναι που παίζουν πόλεμο (με αληθινές σφαίρες) με τα φουσκωτά στα ανοιχτά τη Κέρκυρας με κάθε λογής Αλβανό μαφιόζο, κι όταν ο άλλος σου ρίχνει του γ@μ@ς ότι έχει δεν αρκείσαι σε συνθήματα.
Σε τέτοιου είδους μονάδες όμως δεν υπάρχει περίπτωση δημόσιας διαβούλευσης περι συνταγματικότητας, Σ.Κ κλπ, είναι τέτοιο το πνεύμα μονάδας που ότι πει ο αξκός εκτελείται από το σύνολο άμεσα. Γι αυτό και είναι αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί.
Και μια προσωπική ιστορία για να δείτε πόσο πρόβατα είμαστε....
μετά από άσκηση έλαβα εντολή από τον δκτη να φροντίσω να φορτωθούν οι στρατιώτες στα steyer για να φύγουμε, μπήκε λοιπόν το τάγμα σε παράταξη και ενώ προσπαθούσα να τους εξηγήσω ήρεμα κι ωραία ότι πρέπει να αρχίσουν κατά στοίχο να ανεβαίνουν στα παρατεταγμένα οχήματα αυτοί χαζογελούσαν, μιλούσαν και γενικά με έγραφαν....όταν άρχισα να ουρλιάζω όμως και με άκουσε όλο το βουνό έπεσε άκρα του τάφου σιωπή και όλοι επιβιβάστηκαν σε 10 λεπτά. Έλληνας και βούρδουλας πάνε πακέτο τελικά....
-
Στον ΕΣ δεν υπαρχει στελεχος με την νοητικη ικανοτητα να εκτελεσει τη συγκεκριμενη διαδικασια που εκτελει το παλικαρι με τα βελακια στο μπρατσο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων...
-
Εξακολουθει να ειναι εξαιρετικα γελοιος ο τυπος! Απλα εκει εχει να κανει με ανθρωπους που αν δεν ακολουθησουν τις εντολες του θα χασουν το ψωμι τους... Εγω που πηγα εφεδρος τα ειχα γραμμενα στα @@ μου τα στελεχη!
-
Ειμαι ιδιοκτητης μιας εταιριας με ετησιο τζιρο που αγγιζει το 1.500.000€ ετησιως! Πιστεψε με, εγω οπως και πολλοι αλλοι που βρισκονται στην ιδια θεση με εμενα, δεν εχουμε αναγκη κανενα καραγκιοζη να φωναζει επειδη ετσι εμαθε να κανει στα γιδια που ειχε πριν καταταχθει για να επιτελεσω συγκεκριμενες δραστηριοτητες υπο πιεση...
-
Αυτο που δεν εχει καταλαβει κανενα στελεχος του ΕΣ και αυτο συμβαινει μαλλον γιατι αρνειστε πεισματικα να το καταλαβετε, ειναι οτι ο σεβασμος ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ με βελακια, κανονακια, φλογιτσες και γραμμουλες στα μπρατσα η το πετο! Αυτος ειναι και ο λογος για τον οποιο οταν γκαριζετε ολοι γελανε και ξυνουν τα παπαρια τους...
-
Περί Θητείας [#3]