-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αλεξη μου επετρεψε μου να διαφωνισω σε ολα. Για τον μεν αξκο λιγο με νοιαζει τι ισχυει (αν και το βιωσα εντονα ως τα 18 μου) απο την στιγμη που και οι μεταθεσεις ειναι ... στο πακετο του επαγγελματος. Στο θεμα των φανταρων παλι μια ολιγομηνη απουσια απο το σπιτι τους δεν βλαπτει δα και τοσο. Ενηλικες πηγαινουν, το μεγαλυτερο ποσοστο με ανωτατο μορφωτικο επιπεδο και το πιο απλο ... ο μισος πληθυσμος ειναι κατοικοι Αθηνας και η Ακροπολη δεν νομιζω να χρειαζεται στρατιωτικη φυλαξη. Εξαλλου υπαρχουν νομοι που καλυπτουν ειδικες περιπτωσεις.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Ναι βρε Κώστα αλλά 9 μήνες δεν είναι λίγοι (πόσο μάλλον 12 - 18 ή και 24 που ήταν παλιά) για να κάνεις κάτι που δεν θέλεις...με το στανιό. Και δεν είναι ότι επιμορφώνεσαι, μαθαίνεις κάτι... κερδίζεις κάτι τέλος πάντων. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων (εξαιρούνται Ε.Δ. που δεν είναι για όλους όμως) είναι κυριολεκτικά χάσιμο χρόνου και τίποτα παραπάνω.
-
Το 'στανιο' ειναι η εννοια της υποχρεωσης. Και εξω στη ζωη αμετρητες ειναι.
Προσωπικα ακομα και οι αγγαριες σχολειο ηταν. Μονος μου να επιβιωσω και να λειτουργισω σε μια κλειστη κοινωνια.
Δεν ηταν αναγκη να εξειδικευτω σεκατι χρησιμο η ακρως ιδιαιτερο γιατην υπολοιπη μου ζωη, απλα εμαθα τι ισχυει εξω απο το σπιτι μου.
Απολυτα τα πραγματα και γινονται δεκτα χωρις θελω, μ'αρεσει, μπορω και δεν. Και δεν χρειαζεται να αλλαξουν.Υγ. Και στο κατω κατω με πατερα και θειο με βιωματα και τετοιες αποψεις .... θα το δεχτεις. Ααααααα!
Και σε λιγο θα φυγειο και ο ξαδερφος ...δεν θα τον εχουμε να θελει σκοπια στο Συνταγμα και περιπολο στην Ερμου!:-?Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υγ. Και στο κατω κατω με πατερα και θειο με βιωματα και τετοιες αποψεις .... θα το δεχτεις. Ααααααα!
Και σε λιγο θα φυγειο και ο ξαδερφος ...δεν θα τον εχουμε να θελει σκοπια στο Συνταγμα και περιπολο στην Ερμου!:-?Τι να κάνω... έχω ανήσυχη και επαναστατική φύση
-
Ειχες να μοιασεις!!! :?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αλεξη μου επετρεψε μου να διαφωνισω σε ολα. Για τον μεν αξκο λιγο με νοιαζει τι ισχυει (αν και το βιωσα εντονα ως τα 18 μου) απο την στιγμη που και οι μεταθεσεις ειναι ... στο πακετο του επαγγελματος. Στο θεμα των φανταρων παλι μια ολιγομηνη απουσια απο το σπιτι τους δεν βλαπτει δα και τοσο. Ενηλικες πηγαινουν, το μεγαλυτερο ποσοστο με ανωτατο μορφωτικο επιπεδο και το πιο απλο ... ο μισος πληθυσμος ειναι κατοικοι Αθηνας και η Ακροπολη δεν νομιζω να χρειαζεται στρατιωτικη φυλαξη. Εξαλλου υπαρχουν νομοι που καλυπτουν ειδικες περιπτωσεις.
Κωστα αυτη η ολιγομηνη απουσια ομως σε παει πισω χωρις λογο.Χανεις ενα χρονο απο τη ζωη σου κωλοβαροντας και αν οι γονεις δεν μπορουν να καλυψουν τα εξοδα σου ακομα χειροτερα.Και γω ειμαι υπερ του να καταργηθει τελειως η θητεια μιας και δεν προσφερει κατι ουσιωδες.
-
Η αληθεια ειναι οτι ενας φανταρος δεν εχει εξοδα.
Τι εννοω;Το προφανες...φαγητο,φως,νερο, ειναι ολα δωρεαν.
Αντιθετως εκτος στρατοπεδου...τα πραγματα εχουν ζορισει...για οποιον δεν εχει κατι απο τους γονεις.
Επισης οταν καποιος ειναι φανταρος...δεν προσμετράται στις στατιστικες ανεργιας. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Melos, να εύχεσαι να μην βρεθείς ποτέ σε πραγματικές επιχειρήσεις γιατί τότε τα ενάμιση εκατομμύρια και οι άλλες παπαριές που τσαμπουνάς θα πάνε περίπατο. Χέστηκε ο διμοιρίτης σου για την οικονομική σου κατάσταση και το τι κάνεις εκεί έξω! Με αυτή την συμπεριφορά το καλύτερο που σε περιμένει είναι στρατοδικείο... Ο καθένας έχει τον ρόλο του εκεί μέσα και δημοκρατία δεν νοείται σε κανένα στράτευμα!Ναι, γιατι ολα τα στελεχη θα τρεξουν σαν τρελοι...
Δεν μου αρεσει να γενικευω αλλα η πλειοψηφια των ΗΡΩΩΝ (χαμηλοβαθμων και υψηλοβαθμων) που συναντησα νομιζαν οτι το να πινουν φραπε και το να δινουν 'διαταγες' για καθαριοτητες ηταν δουλεια!!! Ποσως με ενδιεφερε ο διμοιριτης μου... Αλλωστε σε ολη την θητεια μου τον λυπομουνα για το ποσο μαραζωνε σε κατι που προσπαθουσε να μετατρεψει σε καθημερινοτητα. Εγω ποτε δεν ασχοληθηκα μαζι του εν αντιθεσει με αυτον που οπως ολοι σας φυσικα προσπαθουσε να με πεισει οτι οι καλυτερες σπουδες ειναι... το σχολειο της ζωης και για την εν γενει ποιοτητα του σαν ανθρωπος!
Μοναδικο του επιχειρημα... η ιεραρχια και η προσπαθεια μιας ζωης να αποκτησει και αλλα βελακια και μετα κ ενα κανονακι και μετα και ενα αστερακι και μετα και ενα δευτερο και ουτω καθεξης!
Pathetic... -
delete
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Κωστα αυτη η ολιγομηνη απουσια ομως σε παει πισω χωρις λογο.Χανεις ενα χρονο απο τη ζωη σου κωλοβαροντας και αν οι γονεις δεν μπορουν να καλυψουν τα εξοδα σου ακομα χειροτερα.Και γω ειμαι υπερ του να καταργηθει τελειως η θητεια μιας και δεν προσφερει κατι ουσιωδες.
Λογικο οι νεαρότεροι σε ηλικια φίλοι που το έχουν το θεμα 'στρατος' μπροστά τους να τα βλέπουν έτσι τα πραγματα.
Πάνο πέρασαν 20 χρόνια απο τότε που απολύθηκα και εγω και η μαμά μου (!!!) και εκείνη την εικονα στρατού έχω. Δεν νομίζω βεβαια να άλλαξε και τοσο πέρα απο την δυνατοτητα να έχουν οι φανταροι κινητά και να μην περιμένουν στην ουρά στο ΚΨΜ στο κόκκινο τηλέφωνο με τον κερματοδέκτη! Και το κωλοβαρεμα και η λούφα υπήρχαν και τότε αλλα και παλι ήταν κατι διαφορετικο και απο την μαθητική ζωή (στα 19 μου) και την φοιτητική ζωή (αλλων που πήγαν σε μεγαλύτερη ηλικία). Τι ήταν? Οι συνθήκες, ο τρόπος που ζει καποιος στο στρατοπεδο, τι και πως αντιμετωπίζει καταστάσεις. Ασχετα με το 'στανιο' που δικαιολογημένα είπε και ο Αλέξης. Είναι εμπειρία. Και επιμένω ότι και αργότερα ... πολλοί συναντούμε ίδιες συνθήκες έξω. Ακόμα και ένας λουφαδόρος κάτι θα μαθει. Δεν είναι αναγκη να ξερει αναλυτικά όλο τον πυρηνικό εξοπλισμό πως λειτουργεί και πως φτιάχτηκε για να θεωρηθεί 'παραγωγικός και αξιοποιήσιμος' αλλά αρκούν τα απλά καθημερινά.
Παρωχημένα? Ρομαντικά? Βλακώδη? Έτσι τα είδα και έτσι τα υποδεχτηκα και ... αποδέχτηκα!.Ως προς τα έξοδα γονέων κλπ ... δεν μιλάμαι για προαιρετική κατασκήνωση! Η απαντηση δόθηκε: >Η αληθεια ειναι οτι ενας φανταρος δεν εχει εξοδα.
Τι εννοω;Το προφανες...φαγητο,φως,νερο, ειναι ολα δωρεαν.
Να προσθέσω μετακίνηση και φυσικά στεγη. Τα έξοδα κολατσιών, νυχτερινών εξόδων κλπ δεν συμπεριλαμβάνονται και πολυ σωστά στο πακέτο!
Και υπήρξαν πολλοί 'συναδερλφοι' μου που έτσι έζησαν το 17μηνο μας και το ίδιο έκανα και εγω. Προς τα τελη της θητείας μου μόνο ... ξεσάλωσα! -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ήμουν αρκετά άτυχος να έχω βλάκες αφεντικά στην επαγγελματική μου ζωή μετά τον στρατό και πίστεψε με η υπομονή που έμαθα να κάνω εκεί μου φάνηκε πολύ χρήσιμη, αλλιώς θα ήμουν ακόμα ένας άνεργος.!!! Μη γράφετε τέτοια και ενισχύετε ηθικά αυτούς με παρόμοια επιχειρήματα για την ύπαρξη υποχρεωτικής θητείας...
'Ο στρατός είναι καλός γιατί θα κάνεις φιλίες / θα περάσεις ωραία / θα δεις μέρη / θα μάθεις να κάνεις υπομονή'...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Ο αξιωματικός (παρολίγον και γω ένας...) ΕΠΕΛΕΞΕ να κάνει μια δουλειά για την οποία ήξερε από πριν για μεταθέσεις, τρόπο ζωής, pros/cons κλπ. Ο στρατιώτης που ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ πρέπει να χάσει 9 μήνες από την ζωή του τι σκατά επέλεξε;
Εγώ έχασα 17 μήνες καί άλλοι πρίν απο μένα περισσότερους. Πάντως είμαι υπέρ του επαγγελματικού στρατού. Αν και με τα τωρινά χάλια δε βλέπω να παίρνουν κόσμο για κάτι τέτοιο!!!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
!!! Μη γράφετε τέτοια και ενισχύετε ηθικά αυτούς με παρόμοια επιχειρήματα για την ύπαρξη υποχρεωτικής θητείας...
-
Ο στρατος καλως ή κακως υπαρχει. Απο εκει και περα θα επρεπε να ηταν 3μηνο ή 4μηνο μαξ μιας και δεν χρειαζονται οι τοσοι μηνες θητειας και εξηγουμαι, 1 μηνας (3 βδομαδες ειναι βασικα) στο κεντρο, 1 μηνα (ξανα 3 βδομαδες) Σ.Π.Ε.Ν, 1 μηνα (ή 3 βδομαδες αναλογα την ειδικοτητα) για την ειδικοτητα και 1 μηνα ετσι για τις αγγαρειες,υπηρεσιες για να εχουν να λενε οι στρατιωτες. Απο εκει και περα τζαμπα λεφτα και εξοδα για τον ΕΣ και το κρατος γενικοτερα με το φαγητο, τον μισθο του στρατιωτη και την κινηση που θα πρεπει να βγαινει για τους εξοδουχους (οσοι δεν ειναι σε πολεις). Οι 3μηνιτες μια χαρα περνανε ξεκινανε με 90 μερες στρατο και απο την μερα που παρουσιαζονται μετρανε αντιστροφα και το ειδα στην πραξη οτι 3 μηνες φτανουν ισως και περισσευουν. Ετσι και αλλιως ολη την θα σε βαλουν να κανεις ανουσια πραγματα μεσα με κυριο πραγμα την εμμονη με την καθαριοτητα εξω (γοπινγκ ή κανα ανυπαρκτο σκουπιδακι που ολο και καποιος αλλος θα εχει μαζεψει).
-
θωμα ξερεις οτι βρισκεσαι εκει που βρισκεσαι για να δικαιολογεις την υπαρξη και τους μισθους καποιων ατομων και μεταξυ αλλων ειμαστε και αγελαδες για αρμεγμα , βγαινουν καποια λεφτα στη πλατη μας..
τα υπολοιπα ειναι για να χαμε να λεγαμε , αν καποια στιγμη τα πουμε απο κοντα θα τα συζητησουμε καλυτερα
μην ψαχνεις να βρεις τη λογικη του τριμηνου
το οτι το 9μηνο δεν τους ειναι αρκετο φαινεται τωρα που παμε παλι για 12μηνο στις επομενες σειρες και παλι καλα να λες που εμεις εχουμε κοσμο και παλευεται καπως καλυτερα η κατασταση , ετσι οπως τα υπολογιζω εγω με τη Δ2 που εσκασε μυτη σε εμας (σχεδον ολοι ενοπλοι) θα μας πηγαινει 1 μεσα 2 εξω στο πολυ χαλαρο αφου τελειωσουν και οι γιορτες και ομαλοποιηθει η κατασταση , τους πιο πριν (Γ1,Γ2) τους πηγαινε πιπα κωλο.. και το 1-1 που ειχαν/εχουν με τη Δ1 τους φανηκε λουκουμακι και το εχουν και τωρα μεσα στις γιορτες , παρολο που λειπουν οι μισοιειναι καποιες δουλειες που δεν τις κανουν τα στελεχη , ακομα και αν ειναι παρα πολλα, πρεπει να γινουν απο φανταρους και αν δεν υπαρχουν αρκετοι, απλα θα φανε εμπλοκη αυτοι που υπαρχουν
εγω πχ σα νοσοκομος (εστω και υποτιθεμενος ) θα επρεπε να παω στα στεπ οπως αλλα παιδια απο αλλες μοναδες (που ηρθαν και πιο μετα απο μενα), παρολα αυτα επειδη ειμαι 'ενοπλο λουκουμακι' εμεινα κανονικα στη μοναδα μου για να βγαινουν οι υπηρεσιες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θωμα ξερεις οτι βρισκεσαι εκει που βρισκεσαι για να δικαιολογεις την υπαρξη και τους μισθους καποιων ατομων και μεταξυ αλλων ειμαστε και αγελαδες για αρμεγματα υπολοιπα ειναι για να χαμε να λεγαμε , αν καποια στιγμη τα πουμε απο κοντα θα τα συζητησουμε καλυτερα
μην ψαχνεις να βρεις τη λογικη του τριμηνου
Βρίσκεσαι εκεί που βρέθηκαν εκατομμύρια άλλοι εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια....η υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση υπήρχε πάντα στην Ελλάδα.
Στο οτι είναι λάθος ο τρόπος που γίνεται συμφωνούμε, θα προτιμούσα κι εγώ να είχαμε επαγγελματικό στρατό αλλά εδώ δεν φτάνουν αυτά που πληρώνουμε για άλλα κι άλλα θα φτάσουν για στρατό?
Το αγελάδες για άρμεγμα και το ότι οι στρ δικαιολογούν μισθούς δεν το καταλαβαίνω
Αν εννοείς τις τοπικές κοινωνίες, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα στο να κλείσουν μονάδες σε περιοχές που δεν χρειάζονται όπως π.χ στην Δυτ. Μακεδονία από όπου κατάγομαι. Δυστυχώς όμως στην Θράκη και στα νησιά χρειάζεται και πρέπει να υπάρχουν στρατόπεδα, το ότι οι περισσότεροι Έλληνες κατοικούν στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κλείσουμε για να μην ξεσπιτώνονται οι φαντάροι.
Στο κάτω κάτω στο χέρι του καθενός είναι το πόσα χρήματα θα ξοδέψει στην θητεία του, αν θες την βγάζεις πολύ οικονομικά.Τι να πουν κι εδώ που υπηρετούν 2 χρόνια.....ένσημα θα έπρεπε να ζητάνε γιατί χάνουν χρόνο από την ζωή τους και μπλα μπλα μπλα....πολύ γκρίνια ρε γαμώτο....με άλλα κι άλλα συμβιβάζεστε με τον στρατό που είναι από τα πιο ανώδυνα σε αυτή την ζωή δεν μπορείτε.
-
το ανωδυνο για το καθενα ειναι σχετικο.. για μενα ειναι αρκετα ζορικο, δε το κρυβω
δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι για αυτη τη δουλεια και αν δεν ηταν καποια πραγματα στη μεση , θα προσπαθουσα να το αποφυγωοσο για τα εξοδα παλι ειναι σχετικο, εγω προσωπικα στο στρατο χαλαω ψιχουλα σε σχεση με την εξω μου ζωη για αυτο και σκοπευω να αυξησω τα εξοδα μου προκειμενου να περναω ακομα καλυτερα
οσο για τις αγελαδες, ειναι ενα ολοκληρο συστημα, δεν ειναι μονο οι τοπικες κοινωνιες
ο φανταρος πρεπει να ξοδεψει ενα σεβαστο ποσο (οσο οικονομικα και αν θελει να τη βγαλει) και καποιοι ειναι εκει να κερδισουν
απο κψμ, πλυντηρια, κτελ, καφετεριες , ιντερνετ καφε, αυτοι που τροφοδοτουν το στρατευμα, αυτοι που το ντυνουν...εδω στα πανεπιστημια βγαινουν περιουσιες στις εστιες απο τους πολλους δηλωμενους φοιτητες.. δε θα βγαινει εκει?
μου χει τυχει σε αλλη μοναδα να μη φτανει το φαι και να πρεπει να δηλωσεις για να φας το βραδυ
αμα σου πεταξουν καμια κονσερβα της κακιας ωρας υπολογιζουν στο οτι δεν τα φας, ομως καποιοι πληρωνονται για αυτες
αν γινουν σωστα οι υπολογισμοι, δε θα χρειαστει να μαγειρευτει και να πεταχτει επιπλεον φαγητο, ομως θα πληρωθουν αυτοι που ειναι να πληρωθουν για το φαι που υποτιθεται οτι χρειαζεται -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το ανωδυνο για το καθενα ειναι σχετικο.. για μενα ειναι αρκετα ζορικο, δε το κρυβω
δεν ειμαστε ολοι φτιαγμενοι για αυτη τη δουλεια και αν δεν ηταν καποια πραγματα στη μεση , θα προσπαθουσα να το αποφυγωοσο για τα εξοδα παλι ειναι σχετικο, εγω προσωπικα στο στρατο χαλαω ψιχουλα σε σχεση με την εξω μου ζωη για αυτο και σκοπευω να αυξησω τα εξοδα μου προκειμενου να περναω ακομα καλυτερα
οσο για τις αγελαδες, ειναι ενα ολοκληρο συστημα, δεν ειναι μονο οι τοπικες κοινωνιες
ο φανταρος πρεπει να ξοδεψει ενα σεβαστο ποσο (οσο οικονομικα και αν θελει να τη βγαλει) και καποιοι ειναι εκει να κερδισουν
απο κψμ, πλυντηρια, κτελ, καφετεριες , ιντερνετ καφε, αυτοι που τροφοδοτουν το στρατευμα, αυτοι που το ντυνουν...εδω στα πανεπιστημια βγαινουν περιουσιες στις εστιες απο τους πολλους δηλωμενους φοιτητες.. δε θα βγαινει εκει?
μου χει τυχει σε αλλη μοναδα να μη φτανει το φαι και να πρεπει να δηλωσεις για να φας το βραδυ
αμα σου πεταξουν καμια κονσερβα της κακιας ωρας υπολογιζουν στο οτι δεν τα φας, ομως καποιοι πληρωνονται για αυτες
αν γινουν σωστα οι υπολογισμοι, δε θα χρειαστει να μαγειρευτει και να πεταχτει επιπλεον φαγητο, ομως θα πληρωθουν αυτοι που ειναι να πληρωθουν για το φαι που υποτιθεται οτι χρειαζεταιΤα κτέλ, οι καφέδες κλπ είναι ένα έξοδο που θα το είχε και στο σπίτι του πιθανότατα ο στρ και ίσως πολύ μεγαλύτερο απ ότι στον στρατό που βγαίνει κάθε 3-4 μέρες.
Η τροφοδοσία είναι ίσως το μικρότερο κόστος για τον στρατό... εάν θυμάμαι καλά υπάρχει ένα ανώτατο ποσό για την καθημερινή τροφοδοσία γύρω στα 2-3€ ανά στρατιώτη. Τόσα χρόνια μαγειρευόταν φαγητό το οποίο πετιόταν γιατί οι στρατιώτες περίμεναν το delivery και οι αξκοι τους κυνηγούσαν γιατί απαγορεύεται. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να μην φτάνει, ή μάλλον να προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα από εκεί για άλλες ανάγκες.
Κάνεις λάθος όμως στο ότι υπολογίζουν ότι δεν θα φας, καλώς η κακώς αυτό περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αν κάποιοι δεν θέλουν δικό τους πρόβλημα. Η κονσέρβα τυρί πάντως είναι όλα τα λεφτά αν το κόψεις κομματάκια και το ρίξεις στην σαλάτα.Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι ο ίδιος ο στρατιώτης επειδή δεν θέλει να φάει το φαγητό του στρατού κατασπαταλάει δημόσιο χρήμα καθώς αυτό το φαγητό είναι υποχρεωμένοι να το μαγειρέψουν και να το πετάξουν εαν δεν φαγωθεί.
Μετά πάει να φάει απ έξω και γκρινιάζει γιατί ξοδεύει λεφτά...Μονά-ζυγά όλα δικά μας....
-
παντως απο συζητησεις με στελεχη, στο θεμα φαγητου τα πραγματα παλιοτερα πρεπει να ηταν καλυτερα
τωρα αν κατι τρωγεται ή οχι , καποιες φορες ειναι αντικειμενικο, οχι μονο προσωπικη αποψη
εχω πιασει παντως τον εαυτο μου να γλειφει σκετο βουτηρο και να ψαχνει απεγνωσμενα μια μερεντα , οποτε δε θα ξανασκεφτω ποτε να δωσω 10 ευρω σε μια ταβερνουλα να φαω σαν ανθρωπος (γιατι και τα λαθος σουβλακια τα σιχαθηκα ) , ουτε το 20αρικο σε ενα ξενοδοχειο για να κοιμηθω και να κανω μπανιο σαν ανθρωπος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ο στρατος καλως ή κακως υπαρχει. Απο εκει και περα θα επρεπε να ηταν 3μηνο ή 4μηνο μαξ μιας και δεν χρειαζονται οι τοσοι μηνες θητειας και εξηγουμαι, 1 μηνας (3 βδομαδες ειναι βασικα) στο κεντρο, 1 μηνα (ξανα 3 βδομαδες) Σ.Π.Ε.Ν, 1 μηνα (ή 3 βδομαδες αναλογα την ειδικοτητα) για την ειδικοτητα και 1 μηνα ετσι για τις αγγαρειες,υπηρεσιες για να εχουν να λενε οι στρατιωτες. Απο εκει και περα τζαμπα λεφτα και εξοδα για τον ΕΣ και το κρατος γενικοτερα με το φαγητο, τον μισθο του στρατιωτη και την κινηση που θα πρεπει να βγαινει για τους εξοδουχους (οσοι δεν ειναι σε πολεις). Οι 3μηνιτες μια χαρα περνανε ξεκινανε με 90 μερες στρατο και απο την μερα που παρουσιαζονται μετρανε αντιστροφα και το ειδα στην πραξη οτι 3 μηνες φτανουν ισως και περισσευουν. Ετσι και αλλιως ολη την θα σε βαλουν να κανεις ανουσια πραγματα μεσα με κυριο πραγμα την εμμονη με την καθαριοτητα εξω (γοπινγκ ή κανα ανυπαρκτο σκουπιδακι που ολο και καποιος αλλος θα εχει μαζεψει).Αγαπητε Θωμά, κατ΄αναλογία η ίδια ανάλυση γινόταν όταν η θητεία ήταν 18 μήνες, η ίδια όταν ήταν 12 μηνες, ή ίδια τώρα, η ίδια θα γίνεται αν η θητεία γίνει 3μηνο, ή και 3 εβδομάδες...
-
Ε οχι και 3 βδομαδες κατανταει κοροιδια. Αλλα 3-4 μηνες ειναι υπερασκετοι για να βγεις ετοιμος κομμαντο . Οι υπολοιποι μηνες της θητειας ειναι ακσοπη ταλαιπωρια του στρατευματος με τις χαζοδουλειες του ΕΣ. Οχι τιποτα αλλο καμπτεται και το ηθικο των στρατιωτων οποτε σε περιπτωση πολεμου δεν θα παει κανεις
Περί Θητείας [#3]