-
Τώρα δημοσιογράφοι ,,,,,,,ισοπεδώστε!
Αιντε πάμε. -
τι μοναδα ειναι αυτη?
προφανως θα ειχε κατι αλλο αυτος, δε μπορει με αυτες τις υπηρεσιες να τραβηξε σκανδαλη!
-
Γενικά η πλειοψηφία αυτών που κατατάσσονται στον στρατό επαγγελματικά δεν νομίζω να το κάνουν επειδή το θέλουν. Η αναζήτηση δουλειάς τους οδηγεί εκεί. Το δε κλίμα στο στρατό δεν είναι και το καλλίτερο. Οπότε το να κάνεις κάτι που δεν το θες απλά και μόνο για τα χρήματα και μάλιστα στο περιβάλλον του στρατού είναι μια κακή ψυχολογική αφετηρία. Αν έχεις και κανένα άλλο πρόβλημα δεν θέλει και πολύ να ξεφύγεις.
Κρίμα, κρίμα να χάνεται άδικα μια ψυχή... -
Εγω παλι θα κανω μια πιο κυνικη τοποθετηση:Πιστευω οτι βασικο ρολο που εθεσε τελος στη ζωη του επαιξε και η εγγυτητα του θανατηφορου μεσου σε συνδυασμο με τον ταραγμενο ψυχισμο του.
Και στην πολιτικη ζωη φυσικα μπορεις ν'αυτοκτονησεις 'ευκολα',αλλα ειδικα στο στρατο με τοσα οπλα μες στα χερια σου και την πιεση να μην εκτονωνεται ευκολα σε ενα τοσο ασφυκτικο περιβαλλον,ειναι να μη σου γυρισει ο διακοπτης
μπορει να κανω και λαθος
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Δεν γνωριζω ποιες ειναι οι συνθηκες που επικρατουν στην συγκεκριμενη μοναδα αλλα δεν θεωρω οτι το να κανει καποιος 10-15 υπηρεσιες τον μηνα ειναι και κατι φοβερο...
Το καναμε και εμεις επι ενα χρονο και δεν παθαμε τιποτα ενω κι ολας παιρναμε 8,72€ αντι για τον βασικο μισθο που παιρνει ενας Επ.Οπ! Ενω υπαρχουν και παιδια που κανου πολλες περισσοτερες υπηρεσιες απο τις 10-15 ειτε για την θητεια τους ειτε ως Επ.Οπ.!
Και στην τελικη αυτη ειναι και η δουλεια τους! Για αυτο πληρωνονται...Διαφωνώ!
10 με 15 υπηρεσίες είναι πάρα πολλές. Βάλε μέσα και 2 νυχτερινές ασκήσεις την εβδομάδα, βολές, σκηνάκια και δέν ξέρω τί άλλο και θα είσαι μέσα στο στρατόπεδο 3 εβδομάδες το μήνα χαλαρά.
Εμείς σαν φαντάροι καναμε και 30 υπηρεσίες το μήνα αλλά δέν είναι το ίδιο. Ούτε γυναίκα και παιδιά είχαμε, ούτε άλλες υποχρεώσεις και στο κάτω-κάτω ένας χρόνος είναι, θα περάσει λέγαμε. Για αυτόν όμως είναι η υπόλοιπη επαγγελματική ζωή του.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν γνωριζω ποιες ειναι οι συνθηκες που επικρατουν στην συγκεκριμενη μοναδα αλλα δεν θεωρω οτι το να κανει καποιος 10-15 υπηρεσιες τον μηνα ειναι και κατι φοβερο...
Το καναμε και εμεις επι ενα χρονο και δεν παθαμε τιποτα ενω κι ολας παιρναμε 8,72€ αντι για τον βασικο μισθο που παιρνει ενας Επ.Οπ! Ενω υπαρχουν και παιδια που κανου πολλες περισσοτερες υπηρεσιες απο τις 10-15 ειτε για την θητεια τους ειτε ως Επ.Οπ.!
Και στην τελικη αυτη ειναι και η δουλεια τους! Για αυτο πληρωνονται...Διαφωνώ!
10 με 15 υπηρεσίες είναι πάρα πολλές. Βάλε μέσα και 2 νυχτερινές ασκήσεις την εβδομάδα, βολές, σκηνάκια και δέν ξέρω τί άλλο και θα είσαι μέσα στο στρατόπεδο 3 εβδομάδες το μήνα χαλαρά.
Εμείς σαν φαντάροι καναμε και 30 υπηρεσίες το μήνα αλλά δέν είναι το ίδιο. Ούτε γυναίκα και παιδιά είχαμε, ούτε άλλες υποχρεώσεις και στο κάτω-κάτω ένας χρόνος είναι, θα περάσει λέγαμε. Για αυτόν όμως είναι η υπόλοιπη επαγγελματική ζωή του.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις. Παρόλα αυτά το υπογραμμισμένο δεν ισχύει πάντα.
-
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά είναι η 'ιδρυματοποίησης' τους. Μένουν συνήθως μέσα στη Μονάδα κάνοντας πάνω από 10 υπηρεσίες το μήνα με πλήθος άλλων υποχρεώσεων που τους αναγκάζουν να μένουν επίσης εντός Μονάδας. Φτάνουν να μην έχουν κοινωνική ζωή. Επίσης σημαντικό πρόβλημα έχουν και οι παντρεμένοι που βλέπουν συχνά τα παιδιά τους με δώσεις. Επίσης η κοινωνική και οικογενειακή τους ζωή αντιμετωπίζει δυσχέρειες. Εδώ αξιωματικοί με τις μισές υπηρεσίες και αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών μας και στη διατήρηση των κοινωνικών μας επαφών.
Πάντως το βλακώδες του πράγματος κανένας δεν το πρόσεξε!!! Το σημείο καλύπτετε και με κάμερες που κατέγραψαν το συμβάν!!! Τι δουλειά είχε τότε ο σκοπός εκεί; -
Η ΜΑΚ (για να λέει Άνω Λιόσια αυτό θα εννοεί) θεωρείται πολύ χαλαρή μονάδα. Δεν ξέρω αν πέρσυ που άλλαξε διοικητής έγιναν τίποτα φοβερές αλλαγές αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε πολύ χαλαρό κλίμα. Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος γιατί αυτοκτόνησε αλλά το θέμα με τις υπηρεσίες σίγουρα επιδρά επιβαρυντικά.
Από τη μια αυτή είναι η δουλειά τους, γι αυτό πληρώνονται αλλά από την άλλη ισχύει το γνωστό 'καταταγείτε, καταταγείτε μας έλεγαν'. Όταν σε κάποιον δίνεις την ψευδαίσθηση ότι μπαίνοντας ΕπΟπ (στην Π.Α σε μια νορμάλ ειδικότητα) θα κάνει πρωινή δουλειά δημοσίου με λίγες ολοήμερες υπηρεσίες μέσα στο μήνα και θα παίρνει 1000 ευρώ και καταλήγει να κάνει 10 και 15 υπηρεσίες το μήνα, ε του 'ρχεται λίγο βαρύ.
Τώρα που δεν θα υπάρχουν φαντάροι, θα σφίξουν τα γάλατα γενικά. Εδώ έχουν στριμωχτεί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και δεν θα στριμωχτούν οι υπαξιωματικοί;Όσο για τις συνθηκες διαβίωσης τα τελευταία 10 χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά στην μονάδα αυτή.
Ακόμα και κάτι 'κολημένα' άτομα έχουν 'παρει πόδι' απο κει μέσα.Από το 2006 που ήταν εκεί ο αδερφός μου και άκουσα περί ΜΑΚ, θεωρείται 'χημείο'.
-
Δεν είμαι σε θέση να πω λεπτομέρειες αλλά όταν στην μονάδα οι αξιωματικοί είναι νέοι επιπέδου πολυτεχνείου και η φρούρηση στοιχειωδεις γιατι να αυτοκτονήσει κάποιος που πηγαίνει μιση ώρα πριν στην μονάδα να χρεωθεί και να φυλάξει δεδομένου ότι μεχρι τις 3 η 4 τα ξημερώματα μπορει να τα 'πινει' και να είναι 'ωραίος' .
Δεν είναι όπως παλιά ,ερχόσουν στις 7 και ειχες δεν ειχες σκοπια καθοσουν κλεισμένος μέσα.
Πολλές σκοπιές αλλα όχι και περιφρόνηση της ανθρώπινης υπαρξης.Μιλώ για την συγκεκριμένη μονάδα και την Π.Α!
Κατι άλλο συνέβει.! -
Καλά για την ίδια Π.Α. μιλάμε; Εμείς γιατί τρώμε μια χαρά 24ωρα μέσα για να μην πω ότι συνήθως δεν φεύγουμε την επομένη οπότε 36ωρα και όποιος αντέξει; Έχουν καταντήσει μερικές Μονάδες να υπάρχουν μόνο για να φρουρούν τον εαυτό τους, εξουθενώνοντας το προσωπικό τους. Αν δεν αλλάξει σύντομα μυαλά η ηγεσία μας θα έχουμε χειρότερα δυστυχώς. Όχι ότι ελπίζω ιδιαίτερα βλέποντας νοοτροπίες 'γαλαζοαίματων' που αποφασίζουν χωρίς να έχουν εκτελέσει ποτέ τους υπηρεσία για να ξέρουν σε τι κόπο υποβάλουν το προσωπικό τους.
-
Που γίνεται αυτό?
Αναλογα τον αριθμό του προσωπικού και τις ανάγκες φρουρησης κρίνονται και οι υπηρεσίες και ο τρόπος εκτελεσης τους .
Λογο ελληψης στρατευσιμων υπαρχει προβλημα γενικα αλλου περισσοτερο αλλου λιγοτερο.
Τα λεμε! -
Κοίτα κατά την 126 μεριά!!! Ακόμα και οι οδηγοί που απαγορεύεται να οδηγούν μετά από 24ωρη υπηρεσία συχνά δεν καταφέρνουν να φύγουν την επομένη. Τι να λέμε τώρα. Δεν είμαστε όμως η εξαίρεση δυστυχώς.
-
Πάντως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί ο εφοδιασμός των σκοπών με γεμάτους γεμιστήρες πόσο μάλλον η τοποθέτηση τους στο όπλο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας. Το θεωρώ αρκετά επικίνδυνο να φορτώνεται ο στρατεύσιμος 2 - 3 γεμάτους γεμιστήρες (χώρια που σου φεύγει ο τάκος άμα φοράς αλεξίσφαιρο και κράνος) έχοντας κάνει λίγες σχετικά βολές ειδικά από τη στιγμή που πολύ λίγοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τυπικά και ως που φτάνουν τα όρια της δικαιοδοσίας σχετικά με τη χρήση του όπλου και ακόμα λιγότεροι αυτοί που θα καταφέρουν να εκτελέσουν σωστά την αλληλουχία των προβλεπόμενων ενεργειών σε συνθήκες πίεσης.
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μονάδες και σκοπιές στη μέση του πουθενά που τη νύχτα σου πάει ελαφρώς το σκατό στην κάλτσα και νιώθεις μία σχετική ασφάλεια με το όπλο γεμάτο. Σίγουρα όχι όμως σε αστική περιοχή όπως τα Λιόσια. Στην πράξη όμως πόσοι έχουν χρησιμοποιήσει αποτελεσματίκά το όπλο τους ώστε να αποτρέψουν ένα πιθανό επισόδιο ή να προστατέψουν τον εαυτό τους και πόσοι έχουν αυτοκτονήσει ή τραυματιστεί σοβαρά ή θανάσιμα από ατύχημα? Αυτή την απλή αφαίρεση να κάνουν τα μεγάλα κεφάλια και θα βρούν τη λύση
Προσωπικά πιστεύω ότι όποιοσδήποτε θέλει πραγματικά να κάνει ζημιά και πολύ καλύτερα προετοιμασμένος από τον πρακτικά ανεκπαίδευτο φαντάρο θα είναι και θα έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού με το μέρος του. Για όλους τους υπόλοιπους ημίτρελους που συχνά πυκνά μπορεί να τύχουν και μόνο η απειλή με ένα όπλο με άδειο γεμιστήρα θα είναι αποτρεπτική.
Φυσικά δεν πρέπει να καταργηθεί τελείως η χρήση του όπλου στη σκοπιά καθώς έχει σημαντική αποτρεπτική ισχύ ακόμα και άδειο, είναι ένδειξη καλής λειτουργίας της μονάδας και στη βαριεστημάρα της υπηρεσίας όλο και θα το ψαχουλέψει ο φαντάρος εκπαιδεύοντας ακουσίως τον εαυτό του..
-
Σίγουρα όχι όμως σε αστική περιοχή όπως τα Λιόσια
Συγνώμη προκαταβολικά γιατί το σχόλιο που θα κάνω μπορεί να ακουστεί ρατσιστικό αλλά επειδή μιλάμε για τη συγκεκριμένη περιοχή...
http://www.youtube.com/watch?v=t3Eiuut2 ... re=related
Σε συγκεκριμένη σκοπιά της μονάδας που είναι δίπλα στο βουνό, υπήρχε αρκετά συχνά 'δραστηριότητα'.
Τώρα εντάξει στο Ζούμπερι μια σφεντόνα αρκεί... -
Το πιο πιθανό να μην είναι μόνο η 126 Εμμανουηλ.
Παντος η ηγεσια εδωσε ρητη εντολη να μην υπάρχουν πουθενα 10 και 15 υπηρεσίες.Οι υπηρεσιες να κατανέμονται ιεραρχικά και αναλογα τον βαθμό.
Τα Λιοσια ανεκαθεν δεχονταν πυρα απο την εποχη των οπλοφόρων τσιγγανων (ημουν παρων) οπότε δεν τιθεται θεμα φρουρησης με γεμιστήρα.
Η μονη λυση είναι η φρουρηση με κλειστο κυκλωμα παρακολουθησης με καμερες .Δεν μπορει να ζουμε στην εποχη των ανθρώπινων στοχων αλλα βιετναμ .Φυσικά ομαε να υπάρχει και να είναι πανοπλη αλλά σε καμμιά περιπτωση να μην εκτιθονται ανθρωποι γιατι κακα τα ψεμματα ο πιο ευκολος και ορατος στοχος είναι ο σκοπος.Ασε που ουσιαστικά είναι το κοκκινο πανι η ο 'πλανος' της αμυνας μιας μονάδας.
Κοστος δε λεω αλλά ετσι πρέπει να γίνει.
Φιλτατε Εμμανουηλ δεν αυτοκτονει κανένας απο την αυπνία η απο τις υπηρεσίες που στην ουσία δεν ξερουμε αν ηταν 10 η 8 η 5.Οι δημοσιογράφοι γράφουν απο δηθεν έγκυρες πήγες.
Δηλ εμείς που περάσαμε αυτη την κατασταση στο παρελθον με το να πηγαίνουμε μονο για υπνο σπιτι μας τι επρεπε να κάνουμε.Θα ριχναμε κυβερνήσεις απο τα πτώματα.
Θελω να πιστεύω ότι δεν έπεσε σε καθικι του κερατα που δεν του ΄δωσε λυση σε καποιο ίσως πρόβλημα που είχε (ειναι υποχρεωμένος) γιατι υπάρχουν ακομα τέτοιοι θρασυδειλοι.Κριμα το παλικάρι .
-
delete
-
Δεν θελω να απογοητευσω κανενα ,αλλα εγω στο στρατο τα περασα ''περιεργα'' Ηταν η χειροτερη και η καλυτερη εμπειρια της ζωης μου. Χειροτερη γιατι χαλασαν τα δοντια μου, επαθα προβλημα στην μεση απο την ορθοστασια και εφτασα στα ψυχικα μου ορια.
Καλυτερη γιατι περασα ολες τις κακουχιες και εγινα πολυ δυνατοτερος ,γιατι η ζωη ειναι πολυ δυσκολη και ο στρατος μου εδωσε ενα μαθημα. Να σεβομαι οχι μονο τους ανθρωπους που με αγαπανε και αγαπαω ,αλλα να σεβομαι και τα πιο απλα πραγματα. Ολα φτιαχνονται αν εχεις δυναμη και δυναμη αποκτας απο τις εμπειριες.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Καλυτερη γιατι περασα ολες τις κακουχιες και εγινα πολυ δυνατοτερος ,γιατι η ζωη ειναι πολυ δυσκολη και ο στρατος μου εδωσε ενα μαθημα. Να σεβομαι οχι μονο τους ανθρωπους που με αγαπανε και αγαπαω ,αλλα να σεβομαι και τα πιο απλα πραγματα. Ολα φτιαχνονται αν εχεις δυναμη και δυναμη αποκτας απο τις εμπειριες.
πόσο χρονών πήγες αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
πόσο χρονών πήγες αν επιτρέπεται;
- Hμουν ενα κακομαθημενο και τα ειχα ολα ετοιμα και μου φανηκε βουνο ο στρατος και οι 8ωρες και 12ωρες βαρδιες. Τελικα ο στρατος ηταν η πιο χρησιμη εμπειρια που ειχα. Η ζωη ειναι γεματη δυσκολιες για αυτους που δεν εχουν πολλα φραγκα και ο στρατος ειναι παιχνιδακι μπροστα σε αυτα που θα αντιμετωπισει ο νεος σημερα.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δεν θελω να απογοητευσω κανενα ,αλλα εγω στο στρατο τα περασα ''περιεργα'' Ηταν η χειροτερη και η καλυτερη εμπειρια της ζωης μου. Χειροτερη γιατι χαλασαν τα δοντια μου, επαθα προβλημα στην μεση απο την ορθοστασια και εφτασα στα ψυχικα μου ορια.Καλυτερη γιατι περασα ολες τις κακουχιες και εγινα πολυ δυνατοτερος ,γιατι η ζωη ειναι πολυ δυσκολη και ο στρατος μου εδωσε ενα μαθημα. Να σεβομαι οχι μονο τους ανθρωπους που με αγαπανε και αγαπαω ,αλλα να σεβομαι και τα πιο απλα πραγματα. Ολα φτιαχνονται αν εχεις δυναμη και δυναμη αποκτας απο τις εμπειριες.
Εγώ πάλι έχω ένα γνωστό που ο πατέρας του τον πίεζε με αυτό το σκεπτικό να πάει στον στρατό ενώ ο ίδιος δεν ήθελε..Και το αποτέλεσμα ήταν να πηδήσει απο το δεύτερο όροφο και να είναι για χρόνια ανάπηρος..
Περί Θητείας [#3]