-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Edit: Η αναζήτηση στο Google με 'Is medicine a science?' βγάζει 12.800 αποτελέσματα. Μάλλον δεν είμαι ο μόνος που αμφιβάλλω.
με την ιδια λογικη, εψαξα 'Greece is' και στα πρωτα αποτελεσματα ειχε 2.900.000 για 'Greece is a toilet'. Ηταν απ'τις πλεον δημοφιλεις αναζητησεις...
Επομενως, ειναι απειρως πιθανοτερο να ειναι η χωρα μας τουαλετα απ'το να μην ειναι η Ιατρικη επιστημηΚάτσε, έχω καλύτερο:
Το 'is stam69 gay?' δίνει 240 αποτελέσματα. Σίγουρα είναι τάξεις μεγέθους μικρότερο από τα δικά σας παραδείγματα, από την άλλη δεν αποτελεί και αμελητέα ποσότητα. Σίγουρα εγείρει ερωτηματικά, ειδικά όταν το 2ο αποτέλεσμα είναι το προφίλ κάποιου stam69 στο gay.date.com...Ευτυχώς που δεν μένω στις ΗΠΑ . Και πάλι, όμως, δεν απαντάτε επί της ουσίας.
BTW Που είναι το post που έκανες quote; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πλάκα πλάκα το είχα απορία. Στις σχολές (αξκών, υπαξ κλπ) υπάρχει κάποια θεσμισμένη υποχρέωση να είσαι ΧΟ για να σε δεχτούν;όχι, εδώ και μερικά χρόνια μπορούν να καταταγούν σε σώματα ασφαλείας και άτομα με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις...
-
Όσοι είναι Ι5 μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο? Πχ σε νοσοκομείο, κτλ? Έχω έναν συμφοιτητή που πάει να το παλέψει με τον στρατό έτσι...
-
Αυτό που είχα υπόψη μου είναι ότι το Ι5 έχει γαρνιτούρα και την αιτιολογία. Αν αυτή έχει να κάνει με ψυχική πάθηση τότε όπως και να το κάνουμε καλό θα ήταν να έχει κανείς δεμμένο το γάιδαρο του.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν έχεις πρόβλημα. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Όσοι είναι Ι5 μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο? Πχ σε νοσοκομείο, κτλ? Έχω έναν συμφοιτητή που πάει να το παλέψει με τον στρατό έτσι...Κατηγορηματικα ΝΑΙ.
Δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα.
Σε ολες τις προκυρηξεις αναφερεται χαρακτηριστικα 'να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεωσεις ή να έχει νόμιμα απαλλαγεί.'
Ψαξτε μια οποιαδηποτε προκυρηξη σε ενα ΦΕΚ.
Καμια αιτιολογια δεν αναφερεται στο χαρτι της απαλλαγης (ιατρικο απορρητο).
Μη μασατε. -
Έτσι από περιέργεια, επειδή δεν έχω δει ποτέ τρελόχαρτο, μπορείς να το ποστάρεις;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις ως πρώην στρατιωτικός να έχω μια λίγο καλύτερη εικόνα.
Bill...
Μακάρι να έχεις δίκιο..Αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι σε μια χώρα που τίποτα δε λειτουργεί σωστά, ο στρατός δεν μπορεί να είναι εξαίρεση ειδικά απο τη στιγμή που αποτελεί δημόσια υπηρεσία.
Με τον Bill τι εννοείς; Στον clinton αναφέρεσαι;
-
Στην ατάκα του Bill33 αναφέρομαι.
Εγώ δεν είπα ότι λειτουργούνε άψογα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Υπάρχουν αδυναμίες κυρίως λόγω ανεπαρκούς επάνδρωσης και Διοικητικής Μέριμνας. Όμως δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία του υπόλοιπου Δημοσίου. Απλά αναφέρω ότι ισχύει στρατιωτικός νόμος με ότι αυτό συνεπάγεται και ότι δεν υπάρχει συνδικαλισμός, απεργίες και δικαίωμα άρνησης εκτέλεσης νόμιμης διαταγής.
-
Στην ατάκα του Bill33 αναφέρομαι.Εγώ δεν είπα ότι λειτουργούνε άψογα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Υπάρχουν αδυναμίες κυρίως λόγω ανεπαρκούς επάνδρωσης και Διοικητικής Μέριμνας. Όμως δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία του υπόλοιπου Δημοσίου. Απλά αναφέρω ότι ισχύει στρατιωτικός νόμος με ότι αυτό συνεπάγεται και ότι δεν υπάρχει συνδικαλισμός, απεργίες και δικαίωμα άρνησης εκτέλεσης νόμιμης διαταγής.
Το ξυσιμο ομως ειναι συντρηπτικα μεγαλυτερο... Ασε που αν υπηρχαν και απεργιες η στασεις εργασιας δεν θα δουλευαν ουτε μερα οι στρατιωτικοι!
(η παρουσια εντος του στρατοπεδου δεν νοειται ως εργασια!) -
Στην ατάκα του Bill33 αναφέρομαι.Εγώ δεν είπα ότι λειτουργούνε άψογα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Υπάρχουν αδυναμίες κυρίως λόγω ανεπαρκούς επάνδρωσης και Διοικητικής Μέριμνας. Όμως δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία του υπόλοιπου Δημοσίου. Απλά αναφέρω ότι ισχύει στρατιωτικός νόμος με ότι αυτό συνεπάγεται και ότι δεν υπάρχει συνδικαλισμός, απεργίες και δικαίωμα άρνησης εκτέλεσης νόμιμης διαταγής.
Ε ΟΧΙ και δεν έχουν σχέση οι ένοπλες δυνάμεις με δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία !
Νταξ, μη κοροϊδευόμαστε κι όλας.Από τα νέα παιδιά σε μόνιμες θέσεις (ανθλγους, υπλγους), άντε να βρήκα έναν στους 15 που να απάντησαν κάτι διαφορετικό από το 'Μα, για το σίγουρο μισθό μπήκα στην ευελπίδων. Αν δεν τα κατάφερνα θα πήγαινα για μπάτσος...'
[Και το μεγάλο αστείο είναι φυσικά όταν αυτά τα παιδάκια προσπαθούν μετά να σου μιλήσουν για 'τη ζωή', 'τη δουλειά' 'τις υποχρεώσεις' και 'τις ευθύνες' έννοιες που στην καλύτερη περίπτωση έχουν πετύχει μόνο στο λεξικό...]Καλά, για τους επαγγελματίες οπλίτες μη συζητήσουμε οι άνθρωποι δεν θα την πάλευαν ούτε μια μέρα σε μια κανονική δουλειά
-
Δεν διαφωνώ ότι πέφτει και ξύσιμο (εξαρτάται που θα είσαι όμως... στην 22 και 25 ΕΜΑ στο Πετροχώρι πάνε μαμιώντας όλη μέρα, στην Ι.Π.Β.Α.Λ. μόνο όταν έχουν βολές και σε κάτι 34 ΕΜΑ ποτέ...). Ξεχνάτε όμως τις δυσκολίες της δουλειάς. Επικινδυνότητα, συνεχείς μεταθέσεις, χωσίματα (ασκήσεις, αγήματα, αντιπροσωπείες κλπ από το πουθενά), υπηρεσίες. Σε περίοδο ειρήνης, πέραν της εκπαιδεύσεως και της συντηρήσεως ο στρατός δεν έχει άλλη αποστολή πέραν ίσως από ειρηνευτικές αποστολές και καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Είναι παράλογο να περιμένετε να δουλεύει με την έννοια που δίνετε στην παραγωγική διαδικασία της πολιτικής ζωής. Ο στρατός δεν υπάρχει για να βγάζει κέρδος... Τώρα αν εκπληρώνει την αποστολή του είναι κάτι που θα φανεί μόνο αν παραστεί ανάγκη. Ελπίζω ποτέ δηλαδη!
-
Αυτό που είδα πάντως εγώ στη θητεία μου, είναι να τρώνε με 1,20€ τη μερίδα το κρεατικό μέχρι 2,00 τη μοσχαρίσια. 35cents το αναψυκτικό. Μόνιμοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Και άντε οι εν ενεργεία.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δικαιούνται οι απόστρατοι να τρώνε σε τιμές κόστους προιόντος, με υπαλλήλους τους στρατεύσιμους και έξοδα λειτουργίας που πληρώνονται από τους φορολογούμενους;;; Με τους μόνιμους δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Οι περισσότεροι δε υψηλόβαθμοι(με τέτοιους είχα να κάνω όλη μέρα) είναι και γαμώ τα άτομα. Έχω γίνει ντίρλα παρέα με κάποιους από αυτούς, και μόνο φάπες δεν παίζαμε με αυτούς της κοντινής ηλικίας.
Πως είναι όμως τόσο μ@λ@κες οι απόστρατοι. Ο διοικητής μου, μου μιλούσε ευγενικότατα, ενώ τα ραμολιμέντα ήταν για φάπες. Μια φορά τους έβαλε και χέρι ο δίκας. -
Οι ανωτατοι πετυχαν αυτο που ήθελαν.Οι ανώτεροι και κατωτεροι οχι όμως! Με την νοοτροπία της σφαλιάρας με τους φανταρους δεν το πετυχαίνουν.Με τους βυσματιες μπορει ομως!
Και σχετικα με το ι5 .Δεν υπαρχει περιπτωση να ζητηθεί το τρελοχαρτο πχ που λέτε απο μια δημοσια προκύρηξη? Νομίζω οτι θα ζητηθεί.
Το πιστοποιητικό τυπου Α δεν αναφερει τον λογο του ι5? -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Και σχετικα με το ι5 .Δεν υπαρχει περιπτωση να ζητηθεί το τρελοχαρτο πχ που λέτε απο μια δημοσια προκύρηξη? Νομίζω οτι θα ζητηθεί.
Το πιστοποιητικό τυπου Α δεν αναφερει τον λογο του ι5?Μα φυσικα και θα ζητηθει και θα γραφει οτι εχει 'νομιμως απαλλαγει απο τις στρατιωτικες του υποχρεωσεις'. Αυτο θελουν, να μη χρειαστει να φυγεις απ'τη δουλεια σου για να υπηρετησεις. Δε ζητειται το πληρες, το απλο ζητειται. Τωρα μπορει να εχει απαλλαγει καποιος γιατι εχει τρια παιδια, γιατι εχει τη νοσο του Κρον, γιατι ειχε καταθλιψη ή λογω νυχτερινης ενουρησης (true story, δειτε τη σχετικη λιστα με τα Ι5). Μπορεις ωραιοτατα να εχεις τη νοσο του Κρον ή καποια απ'τις εκατονταδες αλλες παθησεις που συνεπαγονται Ι5 και να εισαι γιατρος, δασκαλος, καθηγητης κοκ, ποσο μαλλον αν ειχες απαλλαγει επειδη εχεις τρια παιδια.
Ακομα και να εγραφε ομως κατι σαν 'εχει νομιμως απαλλαγει για ψυχολογικους λογους' τι ακριβως θα σημαινε για το κρατος; Το Ι5 ειναι απαλλαγη απο τις στρατιωτικες υποχρεωσεις, δεν εχει σχεση με το κατα ποσο μπορει καποιος να ειναι καλος επιχειρηματιας, καθηγητης, τυροπιτας, πολιτικος, εκπαιδευτης σκυλων. Δεν ειναι χαρτι ικανοτητας στην κοινωνικοπολιτικη ζωη, αφορα αποκλειστικα το στρατο, το κατα ποσο μπορει καποιος να ανταπεξελθει στο στρατο, και βασει νομοθεσιας απαγορευεται στις στρατιωτικες αρχες να δωσουν πληροφοριες στον οποιονδηποτε για τη στρατολογικη σου κατασταση.
Οποτε ναι, τα παιδια σας μπορει ωραιοτατα στο σχολειο να τα διδασκει μαθηματικα ενας εκπαιδευτικος με Ι5 και τα παιδακια να μην κινδυνευουν καθολου απο αυτον, αλλωστε την υλη παραδιδουν στα παιδια οι εκπαιδευτικοι, δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη το καθηγητηλικι, γι'αυτο και ειναι ο παραδεισος του μετριου .
Αν θα επρεπε να γινονται εξετασεις για τους εκπαιδευτικους, θα επρεπε να ειναι για ολους, καθως το Ι5 θα αποτελουσε διακριση. Να μην πω οτι ωραιοτατα καποιος με ψυχολογικα προβληματα μπορει να βγαλει τη στρατιωτικη του θητεια, δεν ειναι δα και τιποτε τρομακτικο, οποτε και παλι γινεται εκπαιδευτικος. Κι ολα αυτα πριν φτασουμε στο οτι το αγχος και η καταθλιψη σημερα χτυπανε κοκκινο ετσι κι αλλιως και η μιση ελλαδα ειναι με λεξοτανιλ (ασχετα αν δε θα το πει ουτε στον παπα)...Αν το Ι5 σημαινε ψυχακιας και ηταν ο γιωτας επικινδυνος για καθηγητης, το ιδιο επικινδυνος ειναι και ως εκπαιδευτης σκυλων (που ξερεις που μπορει να ξαμολησει μερικα τρελαμενα ροτβαϊλερ.. ) τυροπιτας (ξυραφακια στην τυροπιτα ) κοκ
Αν εισαι αρκετα τυχερος, μπορεις χωρις να υπηρετησεις να γινεις και υπουργος αμυνας, οπως ο τσοχατζοπουλος . Για τι μιλαμε λοιπον;
-
για μένα το πιο ενδιαφέρον που βγαίνει μέσα απ αυτή τη συζήτηση είναι η τραγική άγνοια που έχουμε οι περισσότεροι (και προκατάληψη) για τα άτομα με ψυχολογικές διαταραχές.
Μέσα σ αυτούς βάζω και τον εαυτό μου, αλλά επειδή έτυχε να έχω φίλη που κάνει ειδικότητα στην ψυχιατρική + το ότι δούλευα για πολλά καλοκαίρια σε φαρμακείο, την έχω αμβλύνει αρκετά. Ακόμα και τώρα πάντως πιάνω τον εαυτό μου να σχολιάζει αρνητικά τέτοια άτομαπάντως θα εκπλαγείτε απ το πόσοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι ανάμεσά σας, διδάσκουν στα παιδιά σας κλπ κλπ
α, και οι γυνάικες που δεν πέρασαν απ το στρατό τί γίνεται αλήθεια με την ψυχολογική τους επάρκεια
-
Αν δεχθούμε ολα αυτα και διορισθεί καθηγητης ή υπαλληλος στην ΔΕΗ πολίτης που ειχε ι5 με ψυχολογικα προβλήματα νομιμως παντα και σε μια διαφωνεία με εναν μαθητη του προξενησει σωματικες βλαβες ή κλεισει το ρευμα σε ολη την χωρα στα καλα καθούμενα την ευθυνη ποιός θα την έχει? Ο στρατος με την νομιμη αποφαση ι5 ή ο φορεας προσληψης?
Το οτι τα τρια παιδια ειναι κατι ασχετο το καταλαβαίνω ,τα υπολοιπα ομως δεν νομιζετε οτι και εκτος στρατου πρεπει να λαμβανονται υπόψην?
Ειναι τελικα έτσι?
Προσωπικα πιστευω πως πρεπει . -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:offtopicviii:
για μένα το πιο ενδιαφέρον που βγαίνει μέσα απ αυτή τη συζήτηση είναι η τραγική άγνοια που έχουμε οι περισσότεροι (και προκατάληψη) για τα άτομα με ψυχολογικές διαταραχές.πάντως θα εκπλαγείτε απ το πόσοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και είναι ανάμεσά σας, διδάσκουν στα παιδιά σας κλπ κλπ
true story
A 2004 cross-Europe study found that approximately one in four people reported meeting criteria at some point in their life for at least one of the DSM-IV disorders assessed, which included mood disorders (13.9%), anxiety disorders (13.6%) or alcohol disorder (5.2%). Approximately one in ten met criteria within a 12-month period. Women and younger people of either gender showed more cases of disorder.[50] A 2005 review of surveys in 16 European countries found that 27% of adult Europeans are affected by at least one mental disorder in a 12 month period.[51]
+οτι πολλοι απο δαυτους δε θα το παραδεχονταν ουτε στον ιδιο τους τον εαυτο λογω προκαταληψης.
οι πιθανοτητες ειναι οτι και καποιος δικος σας (αν οχι εσεις οι ιδιοι..) θα εχει εμφανισει σε καποια φαση της ζωης του ψυχολογικες διαταραχες για διαφορους λογους.
τα καλα νεα ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια αυτων δεν ειναι ο τυπικος σχιζοφρενης δολοφονος με το πριονι που μαθατε απ'το Hollywood...Αν δεχθούμε ολα αυτα και διορισθεί καθηγητης ή υπαλληλος στην ΔΕΗ πολίτης που ειχε ι5 με ψυχολογικα προβλήματα νομιμως παντα και σε μια διαφωνεία με εναν μαθητη του προξενησει σωματικες βλαβες ή κλεισει το ρευμα σε ολη την χωρα στα καλα καθούμενα την ευθυνη ποιός θα την έχει? Ο στρατος με την νομιμη αποφαση ι5 ή ο φορεας προσληψης?
Ο φορεας προσληψης που δεν κανει ψυχολογικα τεστ πριν την προσληψη και κατα τη διαρκεια της απασχολησης. Το Ι5, ξαναλεω, αφορα το στρατο και μονο, δεν εχει σχεση με το αν σε μια διαφωνια καθηγητης θα χτυπησει μαθητη ουτε γενικως εχει να κανει με οτιδηποτε πανω στην πολιτικη ζωη ενος ατομου.
Το οτι τα τρια παιδια ειναι κατι ασχετο το καταλαβαίνω ,τα υπολοιπα ομως δεν νομιζετε οτι και εκτος στρατου πρεπει να λαμβανονται υπόψην?
Κοιτα, μια αγκυλωτικη σπονδυλαρθριτιδα ή η νοσος του Κρον ή η νυχτερινη ενουρηση δεν επηρεαζει πουθενα το ποσο καλος καθηγητης μπορει να ειναι καποιος.
Για τα ψυχολογικα, το ζητημα παλι δεν αφορα το Ι5: αφορα το κατα ποσο ο φορεας προσληψης προνοει για την ποιοτητα των ατομων που προσλαμβανει χωρις να πρωτα να περασουν αυτα απο υγειονομικη επιτροπη. Ασχετο ομως αυτο με το στρατο. -
Αν δεχθούμε ολα αυτα και διορισθεί καθηγητης ή υπαλληλος στην ΔΕΗ πολίτης που ειχε ι5 με ψυχολογικα προβλήματα νομιμως παντα και σε μια διαφωνεία με εναν μαθητη του προξενησει σωματικες βλαβες ή κλεισει το ρευμα σε ολη την χωρα στα καλα καθούμενα την ευθυνη ποιός θα την έχει? Ο στρατος με την νομιμη αποφαση ι5 ή ο φορεας προσληψης?
Ειναι τελικα έτσι?
Προσωπικα πιστευω πως πρεπει .να στο θέσω διαφορετικά.
Τϊ σχέση έχει η ικανότητα κάποιου να διδάξει μαθηματικά, με την δυσπροσαρμογή σε συνθήκες εγκλεισμού
ή ακόμα, απαίτησαν κάποιο πιστοποιητικό απ την κυρία που βρίσκεται στο control room της ΔΕΗ και παίζει με τους διακόπτες?
όχι
-
Ωραια ,και ποια ειναι πιο έγγυρη επιτροπη .Του φορεα ή του στρατού.Η μάλλον ποια εχει περισσοτερες πιθανοτητες να γινει?
Ο στρατος πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υποψην σαν πραγματογνωμονας θε έλεγα γιατι και θα ασχοληθει και δεν παραποιεί σε βαθμο αναλογο των υγειονομικών επιτροπων των άλλων φορεων που ειναι και ανυπαρκτες αφου με ενα χαρτι απο εναν εξωτερικο γιατρο εισαι οκ!
Τωρα αν χτυπησει πχ καθηγητης μαθητη και διωχθει ποινικά ,υπαρχει και ιστορικο απο τον στρατο απλα ξηλώνεται.Ετσι και αλλιως ειναι αδικημα.Την δουλεια του ομως μπορει να την χασει με ενα στρατιωτικο ιστορικο εφοσον αυτο φαίνεται ! -
Ωραια ,και ποια ειναι πιο έγγυρη επιτροπη .Του φορεα ή του στρατού.Η μάλλον ποια εχει περισσοτερες πιθανοτητες να γινει?
Ο στρατος πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υποψην σαν πραγματογνωμονας θε έλεγα γιατι και θα ασχοληθει και δεν παραποιεί σε βαθμο αναλογο των υγειονομικών επιτροπων των άλλων φορεων που ειναι και ανυπαρκτες αφου με ενα χαρτι απο εναν εξωτερικο γιατρο εισαι οκ!
Τωρα αν χτυπησει πχ καθηγητης μαθητη και διωχθει ποινικά ,υπαρχει και ιστορικο απο τον στρατο απλα ξηλώνεται.Ετσι και αλλιως ειναι αδικημα.Την δουλεια του ομως μπορει να την χασει με ενα στρατιωτικο ιστορικο εφοσον αυτο φαίνεται !Μα σου ξαναλεω: το Ι5 αφορα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μονο σωματικη ικανοτητα για το στρατο. Η επιτροπη του στρατου ΔΕΝ σε κρινει καταλληλο ή ακαταλληλο για καθηγητη, για γονεα, για ψηφοφορο, για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ τελοσπαντων, η δουλεια της ειναι το αν εισαι ικανος να πας στρατο ή οχι.
Δεν τιθεται θεμα εγκυροτητας ή μη της επιτροπης, η επιτροπη του στρατου ειναι 100% εγκυρη για το στρατο.Ετσι κι αλλιως ομως, στο υποθετικο σεναριο οτι καποιος καθηγητης χτυπησει μαθητη, δε θα μαθει ΚΑΝ καποιος οτι δεν εχει παει στρατο ο καθηγητης καθως υπαρχει το απορρητο οπως εγραψα σε προηγουμενη δημοσιευση. Ξανα στο υποθετικο αυτο σεναριο: καποιος μαλλον θα τη χασει τη δουλεια του ετσι κι αλλιως αν χτυπησει μαθητη, καθως απαγορευεται να χτυπησεις παιδι τοσο ως καθηγητης αλλα οσο και ως γονεας στην Ελλαδα.
Περί Θητείας [#3]