-
-
Δε ανακοινώνουν πλέον τις ταξινομήσεις? Μηδενίστηκαν εντελώς μήπως? ??
-
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
Δε ανακοινώνουν πλέον τις ταξινομήσεις? Μηδενίστηκαν εντελώς μήπως? ??Ανακοινώνουνε, απλά δεν τις ανεβάζει κανένας εδώ, ο λόγος άγνωστος. Όσο για τον μηδενισμό, οι ταξινομήσεις έχουν πάρει τα πάνω τους και είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι
-
Όντως μόλις το είδα ότι άρχισαν να ανεβαίνουν τα νούμερα φέτος απλά έψαχνα σε διάφορα σαιτ όπου παλιά έβαζαν λίστα με τις πωλήσεις του μηνός και πλέον δεν κάνουν αναφορά.
Υπάρχει βέβαια το σεαα με αρκετή καθυστέρηση... -
1o 15νθήμερο Απρίλη:
http://www.enikonomia.gr/auto/20448,Ptw ... Pasxa.html -
Πωλήσεις Απριλίου:
http://www.enikonomia.gr/auto/21285,Ayx ... rilio.html -
Hyundai-KIA ... απογοήτευση εντελώς.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Hyundai-KIA ... απογοήτευση εντελώς.Γιατι καλε? Αφου και οι δυο πουλησανε αρκετα παραπανω σε σχεση με περυσι!
-
17η και 19η θέση; ... Βατερλώ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
17η και 19η θέση; ... Βατερλώ...Έχετε δει τιμοκατάλογο? Τέρμα οι φθηνές τιμές για το γκρουπ, ειδικά σε i30 και Ceed.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
17η και 19η θέση; ... Βατερλώ...Το σωστό πάντως θα ήταν να δεις το άθροισμα των πωλήσεων των δύο εταιριών. Ουσιαστικά το ίδιο προϊόν πουλούν.
Θα μου πεις και το group vag να το πάρω αθροιστικά? Ίσως ναι αν και εκεί υπάρχει μεγαλύτερη διαφοροποίηση (τιμή, κύρος)..
-
Και αθροιστικά να το δω, σκέφτομαι ταυτόχρονα και κάποια άλλα πράγματα ώστε να καταλήξω στο 'βατερλώ'.
Σκέφτομαι:
(1) αφορά δύο μάρκες που θεωρούνται οι 'φτηνοί κατασκευαστές'.
(2) οι πωλήσεις αφορούν μία χώρα κρίσης όπου λεφτά 'δεν υπάρχουν', όπου θεωρητικά οι πελάτες απευθύνονται σε 'φτηνά αυτοκίνητα'.
(3) σε περιόδους μη κρίσης η μία τουλάχιστον από τις δύο (Hyundai) ήταν διαρκώς πρώτη σε πωλήσεις και οι άλλοι την κοίταζαν με κιάλια, οπότε και κατάφερε να εδραιωθεί στην τοπική αγορά.Για να είναι στις θέσεις 17η και 19η σημαίνει ότι πλέον έχουν ξεφτίσει εντελώς σε σημείο να μην έχουν σοβαρό λόγο ύπαρξης στην Ελληνικά αγορά.
-
- Δεν είναι φτηνοι πλεον.
- Κάκιστο μάρκετινγκ και περιορισμένες επιλογές μοντέλων/εκδόσεων.
- Άλλαξαν τόσο πολύ οι καταστάσεις που δεν μπορεί μια εταιρία ακόμα να ζεί σε προ κρίσης εποχες.
Επιμενω όμως στην άποψη οτι όλο το φταίξιμο δεν είναι του εισαγωγέα αλλά και της μαμάς εταιρίας.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Υποψιάζομαι πως οι αγοραστές Ηyundai και KIA είναι σε κακή οικονομική κατάσταση και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι η αγορά αυτοκινήτου. Αυτοκίνητα αγοράζουν όσοι τους περισσεύουν και αυτοί επιλέγουν κάτι καλό που, θεωρητικά έστω, θα αντέξει καλύτερα στο χρόνο (γερμανικά) ή έχει καλή υποστήριξη από την αντιπροσωπία (toyota). Φυσικά ισχύουν και οι λόγοι που παρέθεσε ο cosneo από τους οποίους ο δεύτερος (απ΄την ανάποδη) εξηγεί την καλή σχετικά πορεία της Citroen.
-
Εγώ από την άλλη γύρω μου ακούω ανθρώπους (είτε στη δουλειά, είτε στον κοινωνικό μου περίγυρο) να μιλάνε για οικονομικά προβλήματα ωστόσο κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να ρίξει μια ματιά στα κορεάτικα. Και τελικά καταλήγουν είτε με Γερμανικό, είτε με Ιαπωνικό.Θεωρώ ότι οι δύο κορεάτικες έχουν χάσει εντελώς τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα είχαν απέναντι στους άλλους.
Τα οποία αναφέρει ο cosneo:Ο χρήστης cosneo έγραψε:
- Δεν είναι φτηνοι πλεον.
- Άλλαξαν τόσο πολύ οι καταστάσεις που δεν μπορεί μια εταιρία ακόμα να ζεί σε προ κρίσης εποχες.
Επιμενω όμως στην άποψη οτι όλο το φταίξιμο δεν είναι του εισαγωγέα αλλά και της μαμάς εταιρίας.
Νομίζω ότι αν σύντομα δεν πάρει μέτρα ο τοπικός εισαγωγέας αλλά και η μαμά εταιρία να ρίξει στην αγορά φτηνά μοντέλα που θα χτυπήσουν συγκεκριμένες κατηγορίες τότε πολύ (πολύ) σύντομα θα ξεκινήσει η αποχώρηση από αγορές της Ευρώπης.
Και αυτό το σενάριο αποχώρησης, αν μη τι άλλο, κάποιοι άλλοι ευρωπαίοι κατασκευαστές (κυρίως Γερμανίας) το επιθυμούν διακαώς.
-
H ΕΛΣΤΑΤ για Απρίλιο:
http://www.statistics.gr/portal/page/po ... 1_F_GR.pdf
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ από την άλλη γύρω μου ακούω ανθρώπους (είτε στη δουλειά, είτε στον κοινωνικό μου περίγυρο) να μιλάνε για οικονομικά προβλήματα ωστόσο κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να ρίξει μια ματιά στα κορεάτικα. Και τελικά καταλήγουν είτε με Γερμανικό, είτε με Ιαπωνικό.Θεωρώ ότι οι δύο κορεάτικες έχουν χάσει εντελώς τα όποια συγκριτικά πλεονεκτήματα είχαν απέναντι στους άλλους.
Τα οποία αναφέρει ο cosneo:- Δεν είναι φτηνοι πλεον.
Νομίζω ότι αν σύντομα δεν πάρει μέτρα ο τοπικός εισαγωγέας αλλά και η μαμά εταιρία να ρίξει στην αγορά φτηνά μοντέλα που θα χτυπήσουν συγκεκριμένες κατηγορίες τότε πολύ (πολύ) σύντομα θα ξεκινήσει η αποχώρηση από αγορές της Ευρώπης.
Και αυτό το σενάριο αποχώρησης, αν μη τι άλλο, κάποιοι άλλοι ευρωπαίοι κατασκευαστές (κυρίως Γερμανίας) το επιθυμούν διακαώς.
Θεωρώ ότι η συρρίκνωση της γκάμας τους είναι καταλυτικός παράγοντας...
Μς εκπροσώπηση μόνο σε A (i10-picanto), B (i20-rio) και C (i30-ceed) segment δεν πας μακριά.
Επίσης, οι ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες τους έχουν να παλέψουν με τους σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες των ανταγωνιστών τους.
Στα δε suv, που παλιότερα με τα tucson και sportage έκαναν πάρτι, τώρα, παρά τις εναρμονισμένες με τις σύγχρονες απαιτήσεις εκδόσεις (4x2, με μοτέρ 1.6 βενζίνης και 1.7 πετρελαίου), δεν σηκώνουν νούμερα και πιθανόν ο λόγος να είναι και η έλλειψη stock. Γνωστούς μου, πριν κανά δύο μήνες, ξεκίνησε για sportage και μόλις άκουσε κάτι κουλά για 4 μήνες αναμονή πήγε στη nissan, πήρε ένα qashqai ετοιμοπαράδοτο και ησύχασε... -
Άνοδος 43% στις πωλήσεις νέων ΙΧ. Που οφείλεται;
Σημαντικά αυξημένες, σε ποσοστό 43,3%, ήταν οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων κατά τον μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία εξεπεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι πωλήσεις έφθασαν τις 7.801 μονάδες, έναντι 5.444 τον αντίστοιχο μήνα του 2014.Συνολικά στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2015, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +13,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. **Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΣΕΑΑ, η σημαντική άνοδος οφείλεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς ενοικίαση. Σημειώνεται πάντως ότι η αγορά του αυτοκινήτου κατά το πρώτο τετράμηνο βρίσκεται κατά 74,8% χαμηλότερα από το μέσο όρο δεκαετίας.
**
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αναλυτικά στοιχεία του Συνδέσμου για τις πωλήσεις ανά μάρκα και μοντέλο.http://www.newsauto.gr/anodos-43-stis-p ... u-ofilete/
Αύξηση πωλήσεων μαϊμού; Μάλλον...
Ενοικιαζόμενα. Που τα βρίσκουν τα φράγκα οι εταιρίες ενοικιάσεων και αγοράζουν συνέχεια αυτοκίνητα;
Εκτός αν τα παίρνουν δανεικά και μετά τα πετάνε σε καμιά άλλη χώρα.Από την άλλη οι πωλήσεις προς ιδιώτες μαύρο χάλι.
-
Πωλήσεις Μαίου:
http://www.enikonomia.gr/auto/24467,Ago ... -Maio.html -
Πωλήσεις Οκτωβρίου με πτώση 16,94% . ..
http://m.enikonomia.gr/el/auto/38680,To ... wvrio.html
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]