-
Ναι Ιωσήφ. Σωστά όλα που λες. Απλά ο μεσαίος γιατί να μην πάει δεξιά άμα μπορεί; Αυτό απλά...
-
Είπα φίλε μου δεδομένου ότι η δεξιά λωρίδα είναι κατειλημμένη απο βαρέα οχήματα.
Αλλά και έαν δεν είναι δεν θα κάτσω απο πίσω του να κάνω τον καραγκιόζη ανάβοντας φώτα, παίζοντας κόρνες,τραγουδώντας την Βανδή ή τον Πλούταρχο κλπ ούτε θα πάω να του τη χωθώ απο δεξιά και να του ξαναχωθώ μπροστά του ούτε φρένα και σαχλαμάρες, δεν θα κάνω εγώ τον δικαστή Ντρέντ
Και μην ξεχνάμε και την απαράδεκτη κατάσταση της δεξιάς λωρίδας ειδικά στην ΕΟ, με την παραμόρφωση της ασφάλτου απο τα φορτηγά. -
γραφοντας ολοι μας σε αυτο το thread post με post ανακαλυπτω πως τελικα ειμαστε εμεις τα ζωα που αντι να τα χωσουμε στους εαυτους μας, κατακρινουμε τους αλλους! Απο τη στιγμη που αυτοκινητο πλεον εχει ο καθενας μας αυξανονται και τα περιστατικα! Προφανως η οδηγηση απαιτει σωστη συμπεριφορα, και να αφηνει κατα μερους ο καθενας μας τα προβληματα του και οτι τον απασχολει τελος παντων! ξεκολατε με αυτο το θεμα!
@kacey(για ακομα μια φορα) : εχεις δικιο οσον αφορα οτι ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κανεις δεξια για να αφησεις ενα πιο γρηγορο αυτοκινητο να περασει! σε αυτο ειμαι μαζι σου! εχεις απολυτο δικιο!
αλλα για μενα εισαι μεγαλος ΜΑΛΑΚΑΣ αν αφου δε σε αφηνει να τον περασεις εσυ πας απο δεξια τον περασεις και μετα προσπαθησεις να προκαλεσεις ατυχημα με αποτομα φρεναρισματα! εκει οχι απλα θα σε κραξω αλλα θα σε ταραξω στα μπουνιδια μιας και αυτη η συμπεριφορα δηλωνει οτι εισαι κλοπαιδι και σκτοφλωρος που κρυβεσαι πισω απο τις λαμαρινες ενος τουρμποπαιχνιδιου οπως ειπε σωστα ο johnyD. Αν οντως θελεις να πας γρηγρα στη δουλεια σου περνα και απο κει κ περα εχεις ελευθερο δρομο να καρφωθεις με 250km/h! Αν καθεσαι και ελλατωνεις μονο και μονο απο βιτσιο τοτε κατσε σπιτακι σου κατεβασε μια τσοντουλα τραβα μια παχια και ξαπλωσε στο κρεβατακι σου!
Κατα τα αλλα εισαι σωστος! Δεν εχω τπτ μαζι σου και τα παραπανω σωστα και λαθος αφορουν ολους οσους εχουν αυτη τη νοοτροπια!anyway μπορουμε να αλλαξουμε θεμα? νομιζω αυτο εξαντληθηκε και μονο φασαριες και flames θα φερει!
-
Οκ για τα άλλα
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Και μην ξεχνάμε και την απαράδεκτη κατάσταση της δεξιάς λωρίδας ειδικά στην ΕΟ, με την παραμόρφωση της ασφάλτου απο τα φορτηγά.Κάποια συγκεκριμένη ΕΟ; Εγώ προσωπικά το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει σε μεγάλους δρόμους είναι τα φρεάτια της παραλιακής αθηνών.
-
Αναφέρομαι στην Αθηνών -Λαμίας απο Αθήνα μέχρι και την Θήβα τουλάχιστον στα περισσότερα σημεία της η δεξιά λωρίδα ειδικά στο ρεύμα προς Λαμία είναι ξεχαρβαλωμένη απο τα φορτηγά ή πρόχειρα σκαμένη και μπαλωμένη με αποτέλεσμα το αυτοκινητό να χοροπηδάει και να παράγεται θόρυβος απο τα λάστιχα απο την κακής ποιότητας άσφαλτο στα μπαλώματα. Εν ολίγοις μέχρι τη Θήβα και νοιώθεις σαν κουδυνίστρα στη δεξιά λωρίδα.
-
Ακόμα περιμένω τα εξής:
-
Ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα σε όλων των ειδών τους δρόμους στην Ελλάδα.
-
Τον ddl449 να πάρει γυαλιά για να δει την απαγόρευση στάθμευσης στην παραλιακή μπροστά στο ΣΕΦ (από εξυπνάδες το forum είναι γεμάτο). Ξέρεις, υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης και στο Σύνταγμα χωρίς να είναι Ε.Ο.
-
Τον kacey να αναφέρει αυτοκίνητο και ταχύτητες που θέλει να κινηθεί και τον ενοχλούν οι 'αργοί' που πάνε με 120 στον Κηφισό το βράδυ της Κυριακής.
-
Τον kacey να δηλώνει αν μετά τη σφήνα, το φρενάρισμα και το ατύχημα θα το δηλώσει στην ΕΛΑΣ ή θα λέει ο τρελλός έπεσε πίσω μου (κλασσική αδελφίστικη νεοελληνική συμπεριφορά).
-
Αν έχω δικαίωμα, σύμφωνα με αυτά που έχετε γράψει να κατεβαίνω τη Συγγρού με 180 όπως κάνω τώρα και να κορνάρω και να ανάβω φώτα σε όσους με ενοχλούν βράδυ ή πρωί. Θα μπορούσαν άλλωστε να είναι όλοι με 1η-2α-στοπ στις άλλες λωρίδες και εγώ μόνος στην αριστερή.
-
Να μου ορίσουν οι ακοπάδιαστοι με το ανοιχτό μυαλό (ραγιάδες 1000%) πώς ορίζουν την κίνηση ώστε να έχουμε κίνηση σε στοίχους.
-
Το 2004 είχα σχέση με κοπέλα από Μεταμόρφωση. Κατέβαινα κάθε μέρα τουλάχιστον 1 φορά τον Κηφισό. Μία φορά κατέβηκα σε 11 min Μεταμόρφωση - Κερατσίνι. Γίνεται να μου αδειάσετε τη γωνιά γιατί θέλω να κατεβαίνω τον Κηφισό όπως τότε με 150-170 ή θεωρείτε πώς σας ενοχλώ; Ορίστε την ενόχληση παρακαλώ και θέλω σαφή ορισμό και όχι τα εγώ του καθενός.
Το άσχημο σε αυτό το forum είναι πως έχει πολλούς εξυπνάκηδες, δήθεν γνώστες κτλ που ουσιαστικά είναι ραγιάδες και καλύπτουν την εθελόδουλη συμπεριφορά τους με δήθεν δηλώσεις περί νομοταγών πολιτών κτλ. Τρίχες και μάλιστα κατσαρές. Θα πάρω turbo να δείτε τι θα πάθετε... ωραίος τρόπος σκέψης... ευρύτητα πνεύματος... Θα παρκάρω μπροστά στο ΣΕΦ γιατί δεν είναι αυτοκινητόδρομος, Ε.Ο. ή δρόμος ταχείας κυκλοφορίας... Τι ευφυή σχόλια... φοιτητής γράφει μετά, αλλά τα γυαλιά δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα, τα σήματα, αν και Πειραιώτης, δεν τα έχει δει ποτέ... τι άλλο θα βρουμε για να δικαιολογήσουμε το κόμπλεξ μας που το ονομάσαμε 'παίρνω το νόμο στα χέρια μου'. Γιατί δεν παίρνετε το ξιφάκι και τα αστέρια; Κατά βάθος αυτό θέλετε, αλλά φοβάστε τα 2-4 χρόνια εγκλεισμού στη σχολή... ραγιάδες... κρίμα...!!!
-
-
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Αναφέρομαι στην Αθηνών -Λαμίας απο Αθήνα μέχρι και την Θήβα τουλάχιστον στα περισσότερα σημεία της η δεξιά λωρίδα ειδικά στο ρεύμα προς Λαμία είναι ξεχαρβαλωμένη απο τα φορτηγά ή πρόχειρα σκαμένη και μπαλωμένη με αποτέλεσμα το αυτοκινητό να χοροπηδάει και να παράγεται θόρυβος απο τα λάστιχα απο την κακής ποιότητας άσφαλτο στα μπαλώματα. Εν ολίγοις μέχρι τη Θήβα και νοιώθεις σαν κουδυνίστρα στη δεξιά λωρίδα.Και στην αριστερη τα ιδια χαλια ειναι
-
Και για να φανερώσουμε τους ψεύτες (καλή ιδέα να μου κάνει ο kacey μια μήνυση, θα βγάλω κι εγώ turbo). Ξεκινώντας από Παραλιακή τα φανάρια της Βουλιαγμένης έχουν αποστάσεις 700, 600, 450,... m. Καμία σχέση με αυτά που αναφέρει ψευδώς για να υποστηρίξει τη θέση του ο kacey.
Επίσης, ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει 0-400 σε κάθε φανάρι για να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται αριστερά όπως ισχυρίζονται μερικοί.
Και μιας και το ανέφερε ο kacey, τον προκαλώ να δοκιμάσει το απότομο φρενάρισμα. Η κάμερα γράφει και η επόμενη αντίδραση θα είναι αυτή που μαθαίνουν στις σοβαρές σχολές οδήγησης (εννοώ οδήγηση συνοδείας υψηλών προσώπων κτλ). Θα βγει από το δρόμο χωρίς να καταλάβει το πως, και φυσικά θα αντιμετωπιστεί με τον αντίστοιχο τρόπο όπως ο επίδοξος δολοφόνος = έξοδος + πυροβολισμός και έλα στο δικαστήριο να εξηγήσεις γιατί μου επιτέθηκες χωρίς λόγο στην Ε.Ο..
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ξέρεις, υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης και στο Σύνταγμα χωρίς να είναι Ε.Ο.Άντε ρε! Αλήθεια? Δεν το ξέρα...
Ακόμα περιμένω τα εξής:
- Ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα σε όλων των ειδών τους δρόμους στην Ελλάδα.
Ξέρεις εξυπνάκια απάντησα αλλά εσύ είσαι αυτός που θέλει γυαλιά παρόλο που κάνεις όλα τα διανθισμένα και περίτεχνα σχόλια περι όρασης για να με θίξεις. Άντε τυφλέ:
1μέτρο την μέρα αν δεν υπάρχει αντίστοιχη πινακίδα. Α ξέρεις κάτι που αγνωώ παράθεσε μου αντίστοιχο άρθρο του ΚΟΚ αλλιώς μην μπεις στο κόπο να με πείσεις για κάτι άλλο.
Edit: Και μην μου πεις το: 'Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία...δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό
ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα. 'ΥΓ: Γιατί είσαι στο φόρουμ αν σε ενοχλούμε εμείς οι πειραιώτες φοιτητές;
ΥΓ: Ραγιάς; χαχα Χαίρε Ελεύθερε Έλληνα! Που πιστεύεις ότι σε μια καταναλωτική κοινωνία έχεις και πλήρη ελευθερία! -
Επιδη πολυ συχνα αναφερεται το φρεναρισμα...να εχετε υποψιν (και μιλωντας απο προσωπικη εμπειρια) οτι σε περιπτωση που ο πισω σας βρει μετα το φρεναρισμα σας, ειναι πολυ πιθανο να βγειτε εσεις ο φταιχτης λογο 'επικινδυνου ελιγμου' ειδικα αν ο πισω βρεθει απο την τροχαια οτι πηγαινε με νομιμη ταχυτητα. Το ποσο για πισω καπο, αριστερο φτερο και προφυλακτηρα δεν νομιζω να τον χαλασε καθολου αυτον που μου εκανε τετοια χαροτικη κινηση, πριν χρονια ενω ημουν στην τερμα δεξια λωριδα (υψος ΚΤΕΛ) με 60 χαω ετοιμος να βγω στην εξοδο απο Αθηνων-Λαμιας προς Κορινθο.). Για αυτο προσοχη οταν καποιοι γραφουν 'τι θα κανουν για να τιμωρησουν'. Υπαρχουν και καποιοι αμυαλοι που μπορει να το δοκιμασουν και το τελικο αποτελεσμα να μην ειναι αυτο που αναμενουν.
-
ρε μη χαλάτε τα τακάκια σας
-
Ακόμα περιμένω τα εξής:-
Ποια είναι η ελάχιστη ταχύτητα σε όλων των ειδών τους δρόμους στην Ελλάδα.
-
Τον ddl449 να πάρει γυαλιά για να δει την απαγόρευση στάθμευσης στην παραλιακή μπροστά στο ΣΕΦ (από εξυπνάδες το forum είναι γεμάτο). Ξέρεις, υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης και στο Σύνταγμα χωρίς να είναι Ε.Ο.
-
Τον kacey να αναφέρει αυτοκίνητο και ταχύτητες που θέλει να κινηθεί και τον ενοχλούν οι 'αργοί' που πάνε με 120 στον Κηφισό το βράδυ της Κυριακής.
-
Τον kacey να δηλώνει αν μετά τη σφήνα, το φρενάρισμα και το ατύχημα θα το δηλώσει στην ΕΛΑΣ ή θα λέει ο τρελλός έπεσε πίσω μου (κλασσική αδελφίστικη νεοελληνική συμπεριφορά).
-
Αν έχω δικαίωμα, σύμφωνα με αυτά που έχετε γράψει να κατεβαίνω τη Συγγρού με 180 όπως κάνω τώρα και να κορνάρω και να ανάβω φώτα σε όσους με ενοχλούν βράδυ ή πρωί. Θα μπορούσαν άλλωστε να είναι όλοι με 1η-2α-στοπ στις άλλες λωρίδες και εγώ μόνος στην αριστερή.
-
Να μου ορίσουν οι ακοπάδιαστοι με το ανοιχτό μυαλό (ραγιάδες 1000%) πώς ορίζουν την κίνηση ώστε να έχουμε κίνηση σε στοίχους.
-
Το 2004 είχα σχέση με κοπέλα από Μεταμόρφωση. Κατέβαινα κάθε μέρα τουλάχιστον 1 φορά τον Κηφισό. Μία φορά κατέβηκα σε 11 min Μεταμόρφωση - Κερατσίνι. Γίνεται να μου αδειάσετε τη γωνιά γιατί θέλω να κατεβαίνω τον Κηφισό όπως τότε με 150-170 ή θεωρείτε πώς σας ενοχλώ; Ορίστε την ενόχληση παρακαλώ και θέλω σαφή ορισμό και όχι τα εγώ του καθενός.
Το άσχημο σε αυτό το forum είναι πως έχει πολλούς εξυπνάκηδες, δήθεν γνώστες κτλ που ουσιαστικά είναι ραγιάδες και καλύπτουν την εθελόδουλη συμπεριφορά τους με δήθεν δηλώσεις περί νομοταγών πολιτών κτλ. Τρίχες και μάλιστα κατσαρές. Θα πάρω turbo να δείτε τι θα πάθετε... ωραίος τρόπος σκέψης... ευρύτητα πνεύματος... Θα παρκάρω μπροστά στο ΣΕΦ γιατί δεν είναι αυτοκινητόδρομος, Ε.Ο. ή δρόμος ταχείας κυκλοφορίας... Τι ευφυή σχόλια... φοιτητής γράφει μετά, αλλά τα γυαλιά δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα, τα σήματα, αν και Πειραιώτης, δεν τα έχει δει ποτέ... τι άλλο θα βρουμε για να δικαιολογήσουμε το κόμπλεξ μας που το ονομάσαμε 'παίρνω το νόμο στα χέρια μου'. Γιατί δεν παίρνετε το ξιφάκι και τα αστέρια; Κατά βάθος αυτό θέλετε, αλλά φοβάστε τα 2-4 χρόνια εγκλεισμού στη σχολή... ραγιάδες... κρίμα...!!!
Ραγιας εισαι μαλλον εσυ φιλτατε... που εχοντας περασει απο μια σχολη..... λεμε τωρα δηλαδη μην το παρουμε και στα σοβαρα που διδασκουν για μελλοντικα προβατα και οχι για ελευθερους πολιτες με κουκουτσι μυαλο που αποφασιζουν μονοι τους για το τι ειναι σωστο να κανουν, νομιζεις οτι μπορεις να επιβαλεις το ΣΩΣΤΟ που σε διδαξαν **οι υπαλληλοι ** ακομα και με σφαιρες!!!!!!
Για την μικροτερη ταχυτητα δε που ρωτας, δεν χρειαζεται σε μενα να την ξερω γιατι 38 χρονια που εχω το διπλωμα μου, μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου ειναι οι περιπτωσεις που μου επαιξαν φωτα για να με περασουν...... μια δυο φορες δε ηταν και συνοδειες..... ασφαλειας ανικανων προσωπων που μας κυβερνουσαν..... και παραμερισα γελοντας καταμουτρα στους 'βιαστικους'!!!!!! οχι για αλλο λογο δηλαδη αλλα να μην τους προλαβει καποιος και τους σκοτωσει και εχω κριμα στο λαιμο μου Η ιστορια βεβαια διδασκει οτι δεν καταφεραν τιποτα οι 'της ασφαλειας' σε οσες περιπτωσεις ετυχε..... αρα τζαμπα και τα λεφτα που παιρνουν...... τα οποια τα πληρωνουμε εμεις .....στην τελικη...
-
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Άντε ρε! Αλήθεια? Δεν το ξέρα...Ξέρεις εξυπνάκια απάντησα αλλά εσύ είσαι αυτός που θέλει γυαλιά παρόλο που κάνεις όλα τα διανθισμένα και περίτεχνα σχόλια περι όρασης για να με θίξεις. Άντε τυφλέ:
Έγραψες:
Άρα αφού δεν είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και δεν έχει ταμπέλα για απαγόρεψη στάθμευσης μπορώ να παρκάρω εκεί
Αν βρεθεί πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης σε αυτό το κομμάτι, θα παραδεχθείς δημόσια ότι έγραφες ;
Γράφεις ασυναρτησίες και στο εξηγώ, αν και εγκεφαλικά δε στέκεσαι πολύ καλά.
Το αν απαγορεύεται ή όχι η στάθμευση, ΔΕΝ έχει σχέση μόνο με το αν ο δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας ή Ε.Ο. ή αγροτικός ή κάτι άλλο. Και μάλιστα, πιο πιθανό να βρεις πολλές πινακίδες στο κομμάτι με χαμηλό όριο, παρά στο κομμάτι με όριο τα 90.
1μέτρο την μέρα αν δεν υπάρχει αντίστοιχη πινακίδα. Α ξέρεις κάτι που αγνωώ παράθεσε μου αντίστοιχο άρθρο του ΚΟΚ αλλιώς μην μπεις στο κόπο να με πείσεις για κάτι άλλο.
Εφόσον ΔΕΝ ορίζεται ελάχιστη ταχύτητα εκτός και αν υπάρχει σχετική σήμανση (που δεν υπάρχει) στη δεξιά μπορείς να πας με 1 και στην αριστερή με 2 και οι από πίσω να περιμένουν να γίνει το προσπέρασμα για να περάσουν και αυτοί. Ακριβώς όπως έγραψες κι εσύ για τα 10 και 15 Km/h. Αν μαζευτούν δε 1.000 οδηγοί και πηγαίνουν με 1 και 2, τότε έχουμε και κίνηση σε στοίχους, οπότε θα κάτσεις υπομονετικά και θα περιμένεις. ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτε διαφορετικό. Σφήνες, κόντρες, πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί, αντάρτικο πόλεων (που φοβάσαι να κάνεις όντας βολεμένος με τα λεφτά του μπαμπά), εξυβρίσεις, χειρονομίες, πέταγμα αντικειμένων, επίθεση με όπλο το αυτοκίνητο κτλ ΟΛΑ απαγορεύονται.
Εξακολουθώ όμως να ρωτάω:
- Τι αυτοκίνητο οδηγείς;
- Με πόσα θέλεις να πας στους δρόμους που αναφέρθηκαν για να αισθανθείς ότι κινείσαι φυσιολογικά;
Γιατί είσαι στο φόρουμ αν σε ενοχλούμε εμείς οι πειραιώτες φοιτητές;
Για ενημέρωση και για να προσπαθήσω να εξηγήσω στους Πειραιώτες φοιτητές (θεωρητικά εμείς οι Πειραιώτες έχουμε μπέσα και καθαρό κούτελο, τουλάχιστον περισσότερο από τις άλλες περιοχές) πως με αλληλοκατανόηση πετυχαίνουμε πολλά. Με επιθέσεις, ύβρεις, ειρωνίες, σφήνες και νευρικές αντιδράσεις δεν προχωράμε μπροστά. Και στο κάτω κάτω, γιατί κρύβεσαι στο διαδίκτυο και το παίζεις έξυπνος και δεν κάνεις τον έξυπνο (μέχρι στιγμής δε μου έχει συμβεί πάντως) στη σχολή σου, γιατί σίγουρα υπάρχουν και άλλοι σαν και σένα και στα ~200 άτομα που βλέπω κάθε χρόνο, όλο και κάποιος θα έπρεπε να έχει τα κότσια να ειρωνευτεί, αλλά face-2-face δεν το κάνει... χμμμμ.
Αλήθεια σε ποια σχολή είσαι; Σίγουρα θα ξέρω κάποιον εκεί, δεν μπορεί.Ραγιάς; χαχα Χαίρε Ελεύθερε Έλληνα! Που πιστεύεις ότι σε μια καταναλωτική κοινωνία έχεις και πλήρη ελευθερία!
Ελεύθερος δεν ήταν ΠΟΤΕ κανείς και ΠΟΤΕ δε θα είναι, όπως και αν είναι δομημένη η κοινωνία*. Μην χρησιμοποιείς όμως τα άκρα για να ακυρώσεις τις ενδιάμεσες καταστάσεις. Η ουσία είναι πως υπάρχουν αυτοί που αρέσκονται στο να είναι ραγιάδες και το δείχνουν με τη συμπεριφορά τους και αυτοί που αρέσκονται στο να είναι Έλληνες, δηλαδή ελεύθεροι στο πνεύμα που και πάλι το δείχνουν με τη συμπεριφορά τους. Εξήγησα πως το να μπεις να κάνεις σφήνα, να φρενάρεις, να ενοχλήσεις τον άλλο είναι ραγιαδισμός. Και σου εξηγώ το γιατί: Αν έχεις μέσα σου την πραγματική πίστη ότι αυτό που κάνεις είναι σωστό και διορθώνει τον άλλο, θα το έκανες μπροστά στην ΕΛΑΣ ή θα το έκανες καθημερινά. Δεν το κάνεις όμως (θα ήσουν και μέσα άλλωστε) γιατί φοβάσαι να εμφανίσεις την άποψή σου ΔΗΜΟΣΙΑ και στην πράξη. Φοβάσαι τις συνέπειες, φοβάσαι την αντίδραση των υπολοίπων, φοβάσαι το νόμο. Ο πραγματικός ιδεολόγος όμως, ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος που έχει το θάρρος της γνώμης του, κάνει αυτό που θεωρεί σωστό ασχέτως των συνεπειών. Και για να κλείσω, ανήκεις (και ο κ. kacey) σε μια κατηγορία ανθρώπων που θέλουν το νόμο να τους απαγορεύει να σκοτώσουν και ενώ μέσα τους το επιθυμούν (θα κάνω σφήνες να τους πετάω στην άκρη, αλλά έχω κάνει μόνο 3 φορές μέχρι τώρα). Αυτή η συμπεριφορά είναι συμπεριφορά ραγιά, που θέλει τον αφέντη πάνω από το κεφάλι για να μην προβεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Ευχαριστώ.
- Στην κοινωνία επιλέγεις να αφαιρείς τμήματα της ελευθερίας σου για το καλό των συνανθρώπων σου. Πχ δε χτίζεις όλο το οικοδομικό τετράγωνο, αλλά στο δικό σου οικόπεδο μόνο. Σε μία διαφορετική κοινωνία, χωρίς νόμους και κανόνες, αρχικά θα επικρατούσε το χάος, αλλά τελικά μέσα στο χάος θα υπήρχε οργάνωση. Ο σφίχτης της γειτονιάς σου, αυτός με το όπλο κοκ θα είχε και πάλι περισσότερη ελευθερία εφόσον θα μπορούσε άνετα να σου πάρει ο,τιδήποτε δικό σου, να πάρει το φαγητό από τους γονείς σου, να πάει με τη γυναίκα σου κτλ κτλ. Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια κοινωνία, οπότε ας μην το συζητάμε καλύτερα αυτό το ζήτημα.
-
Και για να φανερώσουμε τους ψεύτες (καλή ιδέα να μου κάνει ο kacey μια μήνυση, θα βγάλω κι εγώ turbo). Ξεκινώντας από Παραλιακή τα φανάρια της Βουλιαγμένης έχουν αποστάσεις 700, 600, 450,... m. Καμία σχέση με αυτά που αναφέρει ψευδώς για να υποστηρίξει τη θέση του ο kacey.Επίσης, ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει 0-400 σε κάθε φανάρι για να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται αριστερά όπως ισχυρίζονται μερικοί.
Και μιας και το ανέφερε ο kacey, τον προκαλώ να δοκιμάσει το απότομο φρενάρισμα. Η κάμερα γράφει και η επόμενη αντίδραση θα είναι αυτή που μαθαίνουν στις σοβαρές σχολές οδήγησης (εννοώ οδήγηση συνοδείας υψηλών προσώπων κτλ). Θα βγει από το δρόμο χωρίς να καταλάβει το πως, και φυσικά θα αντιμετωπιστεί με τον αντίστοιχο τρόπο όπως ο επίδοξος δολοφόνος = έξοδος + πυροβολισμός και έλα στο δικαστήριο να εξηγήσεις γιατί μου επιτέθηκες χωρίς λόγο στην Ε.Ο..
Ευχαριστώ.
Η κατασταση στην Ελλάδα με μερικούς έχω την εντύπωση δεν σώζεται με τίποτα. Φίλε pipinos1976 μην κουράζεσαι άδικα να εξηγήσεις τα αυτονόητα. Κάποιοι απλά θεωρούν ότι η οδήγηση και η κίνηση στο δρόμο είναι ένα παιχνίδι για το καινούργιο τους τουρμπάτο ή μη αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει ότι και αν τους πεις, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν.
Πάντως φοβερό... το σχόλιο του kacey: ο Κηφισός σερνόταν με 100 χ.α.ω...πρέπει να υπάρχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, δεν εξηγείται αλλιώς -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Αναφέρομαι στην Αθηνών -Λαμίας απο Αθήνα μέχρι και την Θήβα τουλάχιστον στα περισσότερα σημεία της η δεξιά λωρίδα ειδικά στο ρεύμα προς Λαμία είναι ξεχαρβαλωμένη απο τα φορτηγά ή πρόχειρα σκαμένη και μπαλωμένη με αποτέλεσμα το αυτοκινητό να χοροπηδάει και να παράγεται θόρυβος απο τα λάστιχα απο την κακής ποιότητας άσφαλτο στα μπαλώματα. Εν ολίγοις μέχρι τη Θήβα και νοιώθεις σαν κουδυνίστρα στη δεξιά λωρίδα.Πάντως προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα εκτός από 2-3 δρόμους σε λίγα σημεία. Και ιδίως με το πολυμορφικό κινούμαι αργά και χαλαρά (το cc στα 115) στη δεξιά. Στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα (πχ στη Θήβα) βγάζω φλας και κινούμαι στη μεσαία για όσο βλέπω ότι ο δρόμος έχει πρόβλημα. Δεν βλέπω το λόγο να μπλοκάρω την εθνική μέχρι τη Θεσσαλονίκη επειδή στη Θήβα για μερικά χλμ η δεξιά λωρίδα έχει θέμα...
Και πιστέψτε με από τη στιγμή που έμεινε έγκυος η γυναίκα μου, αλλά και τώρα που έχουμε το μωρό στο καθισματάκι του, έχω συναγερμό σε πραγματικό χρόνο στις λακούβες...
Έχω ανακαλύψει τη χαρά της χαλαρής οδήγησης στη δεξιά λωρίδα με αυτοκίνητο με μαλακή ανάρτηση και απολαμβάνω την κουβέντα, τη μουσική και το θέαμα που προσφέρουν απλόχερα πολλοί αργοί και γρήγοροι...
Για τα υπόλοιπα υπάρχει το 206 και κάτι έρημοι επαρχιακοί...
-
Ο χρήστης Heater έγραψε:
Επιδη πολυ συχνα αναφερεται το φρεναρισμα...να εχετε υποψιν (και μιλωντας απο προσωπικη εμπειρια) οτι σε περιπτωση που ο πισω σας βρει μετα το φρεναρισμα σας, ειναι πολυ πιθανο να βγειτε εσεις ο φταιχτης λογο 'επικινδυνου ελιγμου' ειδικα αν ο πισω βρεθει απο την τροχαια οτι πηγαινε με νομιμη ταχυτητα. Το ποσο για πισω καπο, αριστερο φτερο και προφυλακτηρα δεν νομιζω να τον χαλασε καθολου αυτον που μου εκανε τετοια χαροτικη κινηση, πριν χρονια ενω ημουν στην τερμα δεξια λωριδα (υψος ΚΤΕΛ) με 60 χαω ετοιμος να βγω στην εξοδο απο Αθηνων-Λαμιας προς Κορινθο.). Για αυτο προσοχη οταν καποιοι γραφουν 'τι θα κανουν για να τιμωρησουν'. Υπαρχουν και καποιοι αμυαλοι που μπορει να το δοκιμασουν και το τελικο αποτελεσμα να μην ειναι αυτο που αναμενουν.+1
Μην κάνετε πράγματα τα οποία μπορεί κάποτε να μετανιώσετε. Εαν δημιουργήσητε κανένα σοβαρό ατύχημα με κανα τραυματισμό η ακόμη χειρότερα, μετά θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε.
-
Ο χρήστης harskouf έγραψε:
Και για να φανερώσουμε τους ψεύτες (καλή ιδέα να μου κάνει ο kacey μια μήνυση, θα βγάλω κι εγώ turbo). Ξεκινώντας από Παραλιακή τα φανάρια της Βουλιαγμένης έχουν αποστάσεις 700, 600, 450,... m. Καμία σχέση με αυτά που αναφέρει ψευδώς για να υποστηρίξει τη θέση του ο kacey.
Επίσης, ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει 0-400 σε κάθε φανάρι για να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται αριστερά όπως ισχυρίζονται μερικοί.
Ευχαριστώ.
Η κατασταση στην Ελλάδα με μερικούς έχω την εντύπωση δεν σώζεται με τίποτα. Φίλε pipinos1976 μην κουράζεσαι άδικα να εξηγήσεις τα αυτονόητα. Κάποιοι απλά θεωρούν ότι η οδήγηση και η κίνηση στο δρόμο είναι ένα παιχνίδι για το καινούργιο τους τουρμπάτο ή μη αυτοκίνητο. Δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει ότι και αν τους πεις, γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν.
Πάντως φοβερό... το σχόλιο του kacey: ο Κηφισός σερνόταν με 100 χ.α.ω...πρέπει να υπάρχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, δεν εξηγείται αλλιώςΝαι σιγουρα και εγω τα τελευταια 38 χρονια πρεπει να εχω ψυχολογικο προβλημα αφου πιστευω ακριβως το ιδιο..... 'σερνονται' φιλτατε οταν ειναι 5 - 10 αυτοκινητα σε τρεις λωριδες..... και σε αποσταση 300 - 500 μετρων... (οσο δηλαδη μπορω να ελεγξω μπροστα μου) και πανε με 100......
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ραγιας εισαι μαλλον εσυ φιλτατε... που εχοντας περασει απο μια σχολη..... λεμε τωρα δηλαδη μην το παρουμε και στα σοβαρα που διδασκουν για μελλοντικα προβατα και οχι για ελευθερους πολιτες με κουκουτσι μυαλο που αποφασιζουν μονοι τους για το τι ειναι σωστο να κανουν, νομιζεις οτι μπορεις να επιβαλεις το ΣΩΣΤΟ που σε διδαξαν **οι υπαλληλοι ** ακομα και με σφαιρες!!!!!!Για την μικροτερη ταχυτητα δε που ρωτας, δεν χρειαζεται σε μενα να την ξερω γιατι 38 χρονια που εχω το διπλωμα μου, μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου ειναι οι περιπτωσεις που μου επαιξαν φωτα για να με περασουν...... μια δυο φορες δε ηταν και συνοδειες..... ασφαλειας ανικανων προσωπων που μας κυβερνουσαν..... και παραμερισα γελοντας καταμουτρα στους 'βιαστικους'!!!!!! οχι για αλλο λογο δηλαδη αλλα να μην τους προλαβει καποιος και τους σκοτωσει και εχω κριμα στο λαιμο μου Η ιστορια βεβαια διδασκει οτι δεν καταφεραν τιποτα οι 'της ασφαλειας' σε οσες περιπτωσεις ετυχε..... αρα τζαμπα και τα λεφτα που παιρνουν...... τα οποια τα πληρωνουμε εμεις .....στην τελικη...
Έχεις 38 χρόνια δίπλωμα, άρα είσαι 56 ετών και γράφεις αυτές τις ασυναρτησίες; Και ακόμα δεν κατάλαβες τι έχω γράψει και γιατί. Κρίμα... κλειστό μυαλό... κρίμα και πάλι. Στα εξηγώ, λοιπόν.
Οι σχολές και τα πτυχία σου ανοίγουν το κεφάλι, είναι απλό. Από εκεί και μετά είναι θέμα δικής σου επιθυμίας να προχωρήσεις ή όχι. Οι 'υπάλληλοι', οι 'βαλτοί' κτλ που αναφέρεις δε σημαίνει αυτομάτως ότι επειδή ο τάδε καθηγητής είναι υπάλληλος ουσιαστικά του τάδε εργολάβου, ο φοιτητής του ακολουθεί την ίδια τακτική ή αυτομάτως όλοι οι φοιτητές του είναι ζώα. Αυτό που κάνεις είναι ομαδοποίηση και προσθέτεις συλλογική ευθύνη, χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα όμως για το ζήτημα. Το αν έχω Bsc, Msc, Phd κτλ, λοιπόν, είναι άσχετο, αλλά είναι δυστυχώς άσχημο να έχω και να έχω κλειστό μυαλό. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχω πτυχίο και είμαι του λιμανιού (κυριολεκτικά λόγω Πειραιά) για να μπορούμε να μιλάμε πιο άνετα, ώστε να είμαι αμόλυντος από τους 'υπαλλήλους'.
Αυτό που έγραψα και αναφέρεις για όπλα πρέπει να το δεις κριτικά και να μη μείνεις σε αυτό που έγραψα, αλλά να το συσχετίσεις με τη δημοσίευση του kacey. Ο κ. kacey έγραψε πως θα φρενάρει απότομα να δει τι θα πάθει ο αλήτης που είναι μπροστά και τον κλείνει. Του απάντησα, λοιπόν, πως αν ήμουν εγώ (εννοείται πως δεν είμαι εγώ αυτός που περιγράφω) και μου έκανε τέτοιο πράγμα, θα αντιδρούσα όπως του εξήγησα. Πέταγμα από το δρόμο και πυροβολισμός. Γιατί τα έγραψα αυτά; Για να δει πως ΔΕΝ μπορείς πάντα να ελέγξεις μια διαμάχη επειδή θεωρείς ότι έχεις ανώτερο επίπεδο από τους άλλους. Σφήνα εσύ; Πυροβολισμό εγώ. Δυστυχώς όμως, ούτε ο ίδιος το κατάλαβε, ούτε δυστυχώς κι εσύ, παρά τα 56 σου χρόνια. Πιστόλια εσύ; Άρμα εγώ. Αυτός είναι ο κανόνας. Γράφεις για πιστόλια που θα προβάλουν την κυρίαρχη ιδεολογία που μου έμαθαν στη σχολή (αν έχω πάει γιατί διαφορετικά είμαι ελεύθερος στη σκέψη) και άλλα άσχετα. Απλά τα πράγματα κύριοι. Αν φτάσεις στα άκρα (που νομίζεις εσύ) θα φτάσει και ο άλλος στα δικά του άκρα (που δεν τα ξέρεις), είναι τόσο απλό.
Ας πάμε τώρα στον ραγιά. Ο ραγιάς, φάνηκε στη 2η παράγραφό σου. Δε με νοιάζει η χαμηλότερη ταχύτητα γιατί εγώ είμαι γρήγορος και ποτέ κανείς δεν μου είπε να πάω δεξιά...!!! 56 ετών άνθρωπος να γράφεις σαν παιδάκι 20 ετών που κάνει κόντρες; Και ποιος στα λέει αυτά; Αυτός που ΔΗΜΟΣΙΩΣ δηλώνει πως πηγαίνει όταν θέλει και υπάρχουν οι συνθήκες ΤΕΛΕΙΩΣ παράνομα, έστω και με το ποδήλατο. Ο ραγιαδισμός φάνηκε και στο τελευταίο κομμάτι που θεώρησες πως είμαι σωματοφύλακας κάποιου επίσημου και γράφτηκαν όλες αυτές οι άσχετες ιδέες.
Και για να το ολοκληρώσω. Ο ραγιάς είμαι εγώ που προβάλω την κυρίαρχη ιδεολογία (δηλαδή να μην ενοχλούμε τον συνάνθρωπό μας) και αυτοί που ενοχλούν (σφήνες, φώτα κτλ) δεν είναι ραγιάδες, αλλα ελεύθεροι άνθρωποι. Αν πάντως το αυτοκίνητο στην φώτο είναι δικό σου, τότε, με συγχωρείς, αλλά μέρος της καταναλωτικής κοινωνίας που είναι υπόδουλη στις άνωθεν εντολές και προσταγές είσαι εσύ κι όχι εγώ.
Κρίμα και πάλι κρίμα....
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ευχαριστώ.
Πάντως φοβερό... το σχόλιο του kacey: ο Κηφισός σερνόταν με 100 χ.α.ω...πρέπει να υπάρχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, δεν εξηγείται αλλιώςΝαι σιγουρα και εγω τα τελευταια 38 χρονια πρεπει να εχω ψυχολογικο προβλημα αφου πιστευω ακριβως το ιδιο..... 'σερνονται' φιλτατε οταν ειναι 5 - 10 αυτοκινητα σε τρεις λωριδες..... και σε αποσταση 300 - 500 μετρων... (οσο δηλαδη μπορω να ελεγξω μπροστα μου) και πανε με 100......
Χαραμίζεσαι βρε φίλε που οδηγείς στους ελληνικούς δρόμους. Μια καριέρα στην F1 σε περιμένει. Μην κάθεσαι άλλο εδώ. Πήγαινε γρήγορα για να μην βλέπεις τέτοια πράγματα μπροστά σου...άκου με 100 στον Κηφισό...σα δε ντρέπονται!
-
Θα ήμουν τρισευτυχισμένος αν σερνόταν ο Κηφισσός με 100 χλμ σε όλες τις λωρίδες. Συνήθως όμως οι ανυπόμονοι και εκνευρισμένοι περνάνε από τα δεξιά, από τη ΛΕΑ, κάνουν σφήνες αναγκάζοντας τους άλλους να φρενάρουν και στο τέλος ένας δρόμος ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΡΙΑ έχει μ.ω.τ. 20 χλμ/ώρα.
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]