-
Αλήθεια, με πόση αυτοπεποίθηση εισέρχεστε σε κάποιον αυτοκινητόδρομο από τη λωρίδα επιτάχυνσης;
Εγώ, από τότε που με πέρασε αεροπόρος της ΛΕΑ στο χιλιοστό με διαφορά ταχύτητας >120km/h, ομολογώ ότι άρχισα να κοιτάω αριστερά πριν ξεμυτίσω - Λες και προλαβαίνεις δεις τίποτα.
Το σκηνικό έγινε στα Μέγαρα, εξερχόμενος απο flocafe. -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Αλήθεια, με πόση αυτοπεποίθηση εισέρχεστε σε κάποιον αυτοκινητόδρομο από τη λωρίδα επιτάχυνσης;
Εγώ, από τότε που με πέρασε αεροπόρος της ΛΕΑ στο χιλιοστό με διαφορά ταχύτητας >120km/h, ομολογώ ότι άρχισα να κοιτάω αριστερά πριν ξεμυτίσω - Λες και προλαβαίνεις δεις τίποτα.
Το σκηνικό έγινε στα Μέγαρα, εξερχόμενος απο flocafe.Oι λωρίδες επιτάχυνσης μου προκαλούν τρελό άγχος όταν είναι να βγω σε κεντρικό δρόμο. Πάντα έχω μια φοβία ότι δεν θα μου... φτάσει το μήκος της λωρίδας επιτάχυνσης μέχρι να καταφέρω να μπω στον δρόμο. Βασικά μου έχει συμβεί μερικές φορές, γιατί συνήθως τα ζαβάδια που έρχονται δε σε αφήνουν να μπεις, λες και πας να τους φας με το έτσι θέλω το δρόμο τους. Μετά έρχονται και βγαίνουν στον κεντρικό πριν από εσένα τα ζώα που έρχονται από ΠΙΣΩ σου στη λωρίδα επιτάχυνσης.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Το σκηνικό έγινε στα Μέγαρα, εξερχόμενος απο flocafe.Θέλεις να πεις δηλαδή ότι μέχρι τώρα ΔΕΝ κοιτόυσες στον καθρέπτη σου αν έρχεται αυτοκίνητο ταχύτερο από σένα στην πριν μπεις στην λωρίδα του;;;
-
Υπάρχει ένα όριο αντίδρασης του ανθρώπινου ματιού καθώς και ικανότητας να δει στο υπερπέραν...
Όταν ο άλλος έρχεται ρουκέτα (250+) δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αλλαγής λωρίδας. Αν το πάμε έτσι τότε δεν θα άλλαζε κανένας λωρίδα (εκεί πίσω μακρυά στο 1,5 χλμ υπάρχει αμάξι άρα... δεν αλλάζεις λωρίδα ) και κανένας δεν θα πέρναγε από stop.
Οι σημάνσεις και οι κανόνες κυκλοφορίες ισχύουν σε συνάρτηση με τα όρια ταχύτητας. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει ένα όριο αντίδρασης του ανθρώπινου ματιού καθώς και ικανότητας να δει στο υπερπέραν...
Όταν ο άλλος έρχεται ρουκέτα (250+) δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αλλαγής λωρίδας. Αν το πάμε έτσι τότε δεν θα άλλαζε κανένας λωρίδα (εκεί πίσω μακρυά στο 1,5 χλμ υπάρχει αμάξι άρα... δεν αλλάζεις λωρίδα ) και κανένας δεν θα πέρναγε από stop.
Οι σημάνσεις και οι κανόνες κυκλοφορίες ισχύουν σε συνάρτηση με τα όρια ταχύτητας.Πάρα πολύ σωστό το μήνυμα. Πράγμα που εξηγεί -εν μέρει- γιατί όταν οδηγούμε πολύ γρήγορα μας φαίνεται ότι όλοι κάνουν άτσαλες αλλαγές πορείας.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οι σημάνσεις και οι κανόνες κυκλοφορίες ισχύουν σε συνάρτηση με τα όρια ταχύτητας.+άπειρο
Ακόμα θυμάμαι την nead death experience με τον τυπάκο που είχε τελικιάσει στα 230φεύγα το ρημάδι του και είχε την απαίτηση να μην αλλάξω λωρίδα ενώ τον είχα 200 μέτρα πίσω μου.
Πως τη γλιτώσαμε τότε ένας Θεός το ξέρει. -
Τώρα που το ξαναδιαβάζω διαπιστώνω πως μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά: Δίνεται η εντύπωση ότι μπήκα στον αυτοκινητόδρομο (δεξιά λωρίδα) ενώ έπρεπε να πω ότι μπήκα στη λωρίδα επιτάχυνσης.
Τελικά εξερχόμενος από το χώρο του parking χρησιμοποίησα τη λωρίδα επιτάχυνσης στην οποία παραλίγο να γνωρίσω προσωπικά κάποιον που πήγαινε πλακωμένος στην ΛΕΑ. Στο συγκεκριμένο σημείο αυτές οι λωρίδες ταυτίζονται.
Μέχρι τώρα τη λωρίδα επιτάχυνσης την είχα για δεδομένη, υπέρ αυτού που τη χρησιμοποιεί, με μια μικρή επιφύλαξη για την περίπτωση που στη ΛΕΑ κινείται όχημα ανάγκης.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
... Μετά έρχονται και βγαίνουν στον κεντρικό πριν από εσένα τα ζώα που έρχονται από ΠΙΣΩ σου στη λωρίδα επιτάχυνσης...Απίστευτα εκνευριστικό. Λες και ο μπροστινός τους δεν θα βγει στον κεντρικό. Βέβαια όλοι αυτοί οδηγούν LP640 και ρετάρει στα 80, οπότε βιάζονται να αμολήσουν τα αλόγατα στον δρόμο.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
... Μετά έρχονται και βγαίνουν στον κεντρικό πριν από εσένα τα ζώα που έρχονται από ΠΙΣΩ σου στη λωρίδα επιτάχυνσης...
Απίστευτα εκνευριστικό. Λες και ο μπροστινός τους δεν θα βγει στον κεντρικό. Βέβαια όλοι αυτοί οδηγούν LP640 και ρετάρει στα 80, οπότε βιάζονται να αμολήσουν τα αλόγατα στον δρόμο.
Εχμμ, αν εγω που ειμαι απο πισω σου βγαλω φλας ΠΡΩΤΟΣ, κ εχουμε διακεκομμενη λωριδα αριστερα μας (δηλαδη δεν πατησω την συνεχομενη λωριδα που απαγορευεται να πατησω), τοτε φυσικα κ θα μπω πρωτος. Κλασσικο παραδειγμα τα διοδια της ΑΟ απο Κηφισσο προς Μαρκοπουλο που οι 5-6 λωριδες γινονται 2 κ μετα βγαινουν στον κυριως δρομο.
-
Μισό, δηλαδή τι είναι σωστό να γίνεται? Να βγαίνει πρώτος από την λωρίδα επιτάχυνσης αυτός που βγάζει πρώτος φλας??? Με βάση ποιο επιγχείρημα??
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάρα πολύ σωστό το μήνυμα. Πράγμα που εξηγεί -εν μέρει- γιατί όταν οδηγούμε πολύ γρήγορα μας φαίνεται ότι όλοι κάνουν άτσαλες αλλαγές πορείας.Πολύ σωστός. Όταν κινούμαστε με πολύ μεγάλη -και αναπάντεχη- ΔV σε σχέση με τη τυπική ροή του δρόμου τότε εμείς πρέπει να προσέχουμε για τις κινήσεις των άλλων. Κλασσικό παράδειγμα τούτος εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=uZ566Kp5_PU
Τη στιγμή που βλέπει το αμάξι και πέφτει στα φρένα πάει ήδη με 230-240. Δεν θυμάμαι πόσο είναι το όριο στο Μπράλο (90 θαρρώ), η τυπική ταχύτητα πάντως είναι άνετα 110-120. Η διασταύρωση δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό σημείο, αλλά για τα χαρακτηριστικά του δρόμου υπάρχει επαρκής απόσταση ορατότητας και από τις 2 κατευθύνσεις. Επαρκής όμως για να εντοπίσεις όποιον πάει με τη design speed του δρόμου ή εκεί γύρω. Ο οδηγός του Poolo (sic) δεν προλάβαινε να δει κάτι (και οπτικά, αλλά και να το 'καταγράψει' αφού δεν περιμένει να έρχεται κάποιος με τέτοια ταχύτητα) , κι όμως ο γκασμάς δεν το συνειδητοποιεί και ζητάει και τα ρέστα από πάνω.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μισό, δηλαδή τι είναι σωστό να γίνεται? Να βγαίνει πρώτος από την λωρίδα επιτάχυνσης αυτός που βγάζει πρώτος φλας??? Με βάση ποιο επιγχείρημα??Ξανα-εχμμμ, με βαση αυτο που λεει οτι πρωτος δικαιωμα στην αλλαγη λωριδας εχει ο απο πισω αν εχει πρωτος βγαλει φλας...
Ωπα μαστορα κατσε. Εγω αναφερομουν στην αλλαγη απο την δεξια στην μεσαια, για τα δυο αυτοκινητα που μολις μπηκαν μαζι στον δρομο απο την λωριδα επιταχυνσης. Αλλα τωρα που το πιασαμε στην κουβεντα, γιατι να μην ισχυει το ιδιο κ για την εισοδο στην δεξια λωριδα απο την λ.επιταχυνσης?
-
Λογικά γιατί δεν πρέπει η λωρίδα επιτάχυνσης να μετατρέπεται σε έξοδο από τα pits της formula 1. Περίμενε την σειρά σου και μόλις βγεις στον κεντρικό δρόμο προσπέρασε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ξανα-εχμμμ, με βαση αυτο που λεει οτι πρωτος δικαιωμα στην αλλαγη λωριδας εχει ο απο πισω αν εχει πρωτος βγαλει φλας...Ωπα μαστορα κατσε. Εγω αναφερομουν στην αλλαγη απο την δεξια στην μεσαια, για τα δυο αυτοκινητα που μολις μπηκαν μαζι στον δρομο απο την λωριδα επιταχυνσης. Αλλα τωρα που το πιασαμε στην κουβεντα, γιατι να μην ισχυει το ιδιο κ για την εισοδο στην δεξια λωριδα απο την λ.επιταχυνσης?
Αν αναφέρεσαι για την αλλαγή από δεξιά σε μεσαία, τότε πάω πάσο, αλλά δεν νομίζω να ενδείκνυται για την περίπτωση της λωρίδας επιτάχυνσης...Ο πρώτος που βγάζει φλας κερδίζει δηλαδή (στην περίπτωση της λωρίδας επιτάχυνσης)? Δεν το θεωρώ λογικό και πιθανόν να μην υπάρχει κανονισμός του ΚΟΚ (δεν το γνωρίζω τουλάχιστον), απλώς με βάση τη λογική δυσκολεύει επικίνδυνα την είσοδο του προπορευόμενου οχήματος.
-
Δυο Renault Laguna SW της ΕΡΤ,με κρατικες πινακιδες φυσικα ,παρκαρισμενες και στις δυο μεριες της διαβασης πεζων ,στη συμβολη Ρηγιλης και Βασ. Σοφιας...Μαλλον απο το studio στη Μουρουζη.
Τι να πει κανεις...Ντροπη τους! -
Κατά τις 21:30 παρκάραμε με παρέα στο δημόσιο parking λίγο πριν το Εν Πλω. Ενώ περπατούσαμε μέσα στο parking, είδαμε Chevrolet TrailBlazer να έχει σταθεί παράλληλα σε κενή θέση (όπου μπρος-πίσω τα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα παράλληλα στο πεζοδρόμιο) στην οποία εμφανώς δεν χωρούσε. Αφού κοντοστάθηκε για λίγο, ξεκίνησε όπισθεν και σσσκρατςςςςς έδωσε μία στον πίσω παρκαρισμένο Εκείνη τη στιγμή με τους φίλους ήμασταν ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο που χτυπήθηκε. Σταματήσαμε και περιμέναμε να δούμε αντίδραση από τον οδηγό του Chevrolet. Για μερικά δευτερόλεπτα δεν έκανε καμιά κίνηση και ξαφνικά πάτησε γκάζι κι έφυγε σπινιαριστός
Ρε καραμήτρο, πόσο είσαι;;; Δε γίνεται να μην πρόσεξες ότι ήρθα δίπλα στο αμάξι σου για να δω την πινακίδα σου!
Τέσπα, αφού απομακρύνθηκε, άφησα ένα χαρτάκι με τα στοιχεία του ζώου και τον αριθμό του κινητού μου. Κατά τις 01:00 που ξαναπεράσαμε το τρακαρισμένο ήταν ακόμα εκεί, το ίδιο και το χαρτάκι που είχα αφήσει. Η ζημιά είναι αρκετά γδαρμένη πόρτα οδηγού και μπροστά αριστερό φτερό. Επίσης, έχει κλείσει κι ο καθρέφτης αλλά δεν ξέρω αν χάλασε η όχι.
Υ.Γ.: Αν γνωρίζει κάποιος τρόπο να βρούμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που χτυπήθηκε, ας στείλει ένα pm. Μπορεί το χαρτάκι να βραχεί, χαθεί, κτλ μέχρι να πάει στο αμάξι ο οδηγός.
-
@lokatzis μπορείς μέσω της ασφαλιστικής να τον βρεις σίγουρα.
Ζώο με focus στην Βασ. Σοφίας δε με άφησε να αλλάξω λωρίδα γιατί, αν και περίμενα υπομονετικά να αλλάξω με το φλας μου αναμμένο, όταν βρέθηκε κενό τουλάχιστον 30-40 μέτρα μπροστά του και ενώ άρχισα να μετακινούμαι προς τη μεσαία λωρίδα, **γκάζωσε **προκειμένου να βρεθεί δίπλα μου και να αρχίσει να κορνάρει.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
@lokatzis μπορείς μέσω της ασφαλιστικής να τον βρεις σίγουρα.Μέσω ποιας ασφαλιστικής; Τη δική του δεν τη γνωρίζω.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
@lokatzis μπορείς μέσω της ασφαλιστικής να τον βρεις σίγουρα.Ζώο με focus στην Βασ. Σοφίας δε με άφησε να αλλάξω λωρίδα γιατί, αν και περίμενα υπομονετικά να αλλάξω με το φλας μου αναμμένο, όταν βρέθηκε κενό τουλάχιστον 30-40 μέτρα μπροστά του και ενώ άρχισα να μετακινούμαι προς τη μεσαία λωρίδα, **γκάζωσε **προκειμένου να βρεθεί δίπλα μου και να αρχίσει να κορνάρει.
Σε 30-40 μετρα προλαβαινεις (εφ'οσον εγιναν ετσι οπως τα λες, υπομονετικο φλας κλπ, δηλαδη εφ'οσον εισαι σιγουρος οτι ειχες δικιο) να τραβηξεις μια τιμονια κ να μπεις εκει που θελεις αφηνοντας τον καβαλα στην κορνα. Το πολυ πολυ αν συνεχιζε να του τραβηξεις κ ενα φρεναρισμα να ερθει στα ισια του. ΒΡΙΣΚΟΥΝ Κ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=uZ566Kp5_PU
Τη στιγμή που βλέπει το αμάξι και πέφτει στα φρένα πάει ήδη με 230-240. Δεν θυμάμαι πόσο είναι το όριο στο Μπράλο (90 θαρρώ), η τυπική ταχύτητα πάντως είναι άνετα 110-120. Η διασταύρωση δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό σημείο, αλλά για τα χαρακτηριστικά του δρόμου υπάρχει επαρκής απόσταση ορατότητας και από τις 2 κατευθύνσεις. Επαρκής όμως για να εντοπίσεις όποιον πάει με τη design speed του δρόμου ή εκεί γύρω. Ο οδηγός του Poolo (sic) δεν προλάβαινε να δει κάτι (και οπτικά, αλλά και να το 'καταγράψει' αφού δεν περιμένει να έρχεται κάποιος με τέτοια ταχύτητα) , κι όμως ο γκασμάς δεν το συνειδητοποιεί και ζητάει και τα ρέστα από πάνω.Τι ζωο ειναι ο τυπος ρε παει με 240 σε επαρχιακο δρομο και ζηταει τα ρεστα στο οδηγο του polo
Α ρε ΕΛΛΗΝΑΡΑ
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]