-
Another one bites the dust!
Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας!
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον από εδώ και πέρα...
Πάντως είναι απορίας άξιο το πως ανεβαίνει το χρηματιστήριο τις τελευταίες μέρες... νομίζω είναι δείγμα του ότι όντως έχει πέσει πολύ χαμηλά!Για... πείτε χασούρες! Εγώ πρέπει να είμαι στο -60% αλλά τα έχω όλα στην Kleeman η οποία έχει κέρδη ...και δίνει μέρισμα!
-
-72,72%
Δεν πτοούμαι όμως. Σε 5-10-100 χρόνια θα είμαι πλούσιος -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Από ότι φαίνεται, παρ'ότι οι Ελληνικές τράπεζες μετά από κούρεμα 50% είναι χρεωκοπημένες, δε θα τις χρεωκοπήσουν/αποσύρουν από το ταμπλό, απλά θα τις ενισχύσουν με νέα κεφάλαια και μετοχές (κοινές ή προνομιούχες, άλλο παιχνίδι αυτό).
Λένε πως χρειάζονται 30 δις, η αξία των Ελληνικών τραπεζών πριν από την κρίση ήταν 50+δις, η τωρινή τους αξία είναι κάτω των 5 δις, οπότε κάντε τις πράξεις! Είναι τζόγος βέβαια, όχι όμως σίγουρη αυτοκτονία.Mα είναι δυνατόν να αποσυρθούν τα blue chips απ΄το ταμπλώ....;;
-
Another one bites the dust!
Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι μας!
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον από εδώ και πέρα...
Πάντως είναι απορίας άξιο το πως ανεβαίνει το χρηματιστήριο τις τελευταίες μέρες... νομίζω είναι δείγμα του ότι όντως έχει πέσει πολύ χαμηλά!Για... πείτε χασούρες! Εγώ πρέπει να είμαι στο -60% αλλά τα έχω όλα στην Kleeman η οποία έχει κέρδη ...και δίνει μέρισμα!
Εγώ έψαξα τις δημοσιευσεις μου στο νήμα με λέξεις κλειδια
cash is king!
Το είχα γράψει
21/01/2010
27/04/2010
04/10/2011
έκανα 2 μπες-βγες ΕΤΕ στην ΑΜΚ (1 με κέρδος 1 με stop loss αυστηρό και ευτυχώς που το τήρησα!!)
Άρα είμαι ασταλάκωτος σε βαθμό που αν αγοράσω τώρα διεκδικώ μπροστινές θέσεις στην ΓΣ και στην λίστα των μετόχων.
Τρώγομαι λίγο επιλεκτικά δεν το κρύβω αλλα ακόμα Cash is king -
-40% πλέον, με μετοχές 15 εταιριών... ΜΙΑ μόνο όμως τράπεζα!!! (και αυτή Κυπριακή)
Αγοράζω συνεχώς και ελπίζω σε 10 χρόνια να το θυμάμαι ως την καλύτερη επενδυτική κίνηση που θα μπορούσα να κάνω...
-
Αν αγορασατε στις 5.000 μοναδες και εχετε ακομα αυτες τις μετοχες,ειναι μαλλον απιθανο να δειτε τις ιδιες τιμες εκτος εαν ειστε πολυ μικρος σε ηλικια.
Πλεον πιστευω εχει προστεθει στα ρισκα ο συναλλαγματικος κινδυνος,δηλαδη αγορασες κατι σε ευρω και ισως πρεπει να το πουλησεις σε δραχμες,ενα τετοιο σεναριο σημαινει οτι ακομα και με αγορα στις 700 μοναδες ο κινδυνος για τεραστια χασουρα ειναι υπαρκτος.
Για τις τραπεζες τα εχουμε πει,μπορει να μηδενισουν ανα πασα στιγμη. -
Αγορές μονο για εταιρείες που προσφέρουν κάτι, πχ ΟΤΕ. Αν και ανάκαμψη πρέπει να περιμένετε σε προοπτική 10ετιας.
Μεγάλο πόσο μετρητών κινδυνεύει να πληθωριστει σε αυτο το περιβάλλον.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μεγάλο πόσο μετρητών κινδυνεύει να πληθωριστει σε αυτο το περιβάλλον.Αυτό είναι το πρόβλημα! 'Χρειαζόμαστε' πληθωρισμό αλλά όσο έχουμε το ευρώ, δεν μπορούμε να τον έχουμε! Εκτός αν εννοείς ότι πλέον δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος κανείς να έχει ευρώ στην Ελλάδα*...
Το χειρότερο πάντως τώρα είναι τα ακίνητα...θα συνεχίσουν να πέφτουν (σε ευρώ).*Η μήπως πιστεύεις σε κάτι ριζοσπαστικό από την ΕΚΤ?
-
Υπάρχει τόσο χρέος που μονο με πληθωρισμό θα περιοριστει. Σε κάποια στιγμη θα το δεχτούν και οι Γερμανοί Λογικά. Τα ακίνητα αποτελούν ασφάλεια για τον πληθωρισμο όπως και οι μετοχές πραγματικής οικονομίας.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Υπάρχει τόσο χρέος που μονο με πληθωρισμό θα περιοριστει. Σε κάποια στιγμη θα το δεχτούν και οι Γερμανοί Λογικά. Τα ακίνητα αποτελούν ασφάλεια για τον πληθωρισμο όπως και οι μετοχές πραγματικής οικονομίας.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του χρέους, όπως αγορές αβέρτα από την ΕΚΤ (που έχει στην κατοχή της πολύ μικρότερο ποσοστό Ευρωπαικού χρέους σε σύγκριση με τη FED ή την τράπεζα της Αγγλίας). Ο πληθωρισμός θα ήταν ό,τι καλύτερο αλλά όσο είμαστε στο ευρώ δεν πρόκειται να δούμε υψηλό πληθωρισμό στην Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμη.
-
Προσωπικα δεν εχω δει την παραμικρη ενδειξη οτι οι Γερμανοι θα συναινεσουν προς πληθωρισμο.
Αντιθετως εχουμε προετοιμασιες για ατακτες χρεοκοπιες,για εξοδο χωρας απο την ΟΝΕ κτλ -
Γαλλικά spread...
-
To ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες, πέραν του ότι το Χρηματιστήριο είναι κολλημένο στις 650 μονάδες, είναι η κατάρρευση του τζίρου που δεν ξεπερνάει πια τα 30 εκατομμύρια. Νομίζω είναι ενδεικτικό της εντός του ευρώ ασφυξίας... Μιλάμε για νέκρα!
Το ερώτημα είναι αν κάποιος αγοράσει τώρα κάποια εταιρεία που πιστεύει πως θα επιβιώσει, τι προοπτικές έχει με την επάνοδο της δραχμής?
Αν υποθέσουμε πως θα πάμε σε δραχμή πριν νεκρώσουν τα πάντα... δεν έχω ιδέα τι θα γίνει με μια μετοχική αγορά τώρα!
Μπορεί βέβαια και να μην πάμε σε δραχμές! Η κίνηση της ΕΚΤ χθες ήταν το πρώτο ελπιδοφόρο πράγμα εδώ και πολλούς μήνες! Δεν αγόρασε μεν ομόλογα αλλά δάνεισε κοντά μισό τρις ευρώ σε τράπεζες για 3ετία και μεγάλο μέρος από αυτά θα πάει σε ομόλογα! -
και που δάνεισε στις τράπεζες? Έχουν κινήσει αυτές καθόλου χρήμα στην αγορά? έχουν χρηματοδοτήσει τπτ τον τελευταίο χρόνο?
-
Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά η ακινησία χρημάτων παγκοσμίως.
Κάποιοι κρατάνε τα λεφτά τους και περιμένουν να γίνει κάτι... Τι όμως:?: -
Μπορεί βέβαια και να μην πάμε σε δραχμές! Η κίνηση της ΕΚΤ χθες ήταν το πρώτο ελπιδοφόρο πράγμα εδώ και πολλούς μήνες! Δεν αγόρασε μεν ομόλογα αλλά δάνεισε κοντά μισό τρις ευρώ σε τράπεζες για 3ετία και μεγάλο μέρος από αυτά θα πάει σε ομόλογα!...και το ευρώ δεν κουνήθηκε ρούπι σε σχέση με τη λίρα παρ'όλα αυτά.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μπορεί βέβαια και να μην πάμε σε δραχμές! Η κίνηση της ΕΚΤ χθες ήταν το πρώτο ελπιδοφόρο πράγμα εδώ και πολλούς μήνες! Δεν αγόρασε μεν ομόλογα αλλά δάνεισε κοντά μισό τρις ευρώ σε τράπεζες για 3ετία και μεγάλο μέρος από αυτά θα πάει σε ομόλογα!
...και το ευρώ δεν κουνήθηκε ρούπι σε σχέση με τη λίρα παρ'όλα αυτά.
Εννοείς γιατί δεν έπεσε ή γιατί δεν ανέβηκε?
Εμένα πάντως δεν μου κάνει εντύπωση. Σε αυτό το περιβάλλον η κίνηση αυτή δεν είναι πληθωριστική οπότε δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να πέσει, και είναι ένα μόνο λιθαράκι στην κατεύθυνση επίλυσης της κρίσης οπότε δεν έχει και ιδιαίτερο λόγο να ανέβει. Άλλωστε παίζει ρόλο και το σημείο εκκίνησης και το ευρώ υποτιμημένο δεν το λες. -
Η κίνηση της ΕΚΤ χθες ήταν το πρώτο ελπιδοφόρο πράγμα εδώ και πολλούς μήνες! Δεν αγόρασε μεν ομόλογα αλλά δάνεισε κοντά μισό τρις ευρώ σε τράπεζες για 3ετία και μεγάλο μέρος από αυτά θα πάει σε ομόλογα!Μεγαλο μερος απο αυτα (βασικά...όλα) θα χρησιμοποιηθουν για να ανεβασουν το μεγεθος της φουσκας.
Περισσοτερα εδω http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11306 -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά η ακινησία χρημάτων παγκοσμίως.
Κάποιοι κρατάνε τα λεφτά τους και περιμένουν να γίνει κάτι... Τι όμως:?:η κίνηση απο εκτ είναι για να μην χρεωκοπησουν οι τράπεζες... Αυτοί που έχουν χρήματα περιμένουν να πέσουν οι αξίες και να ξεκαθαρισει το τοπιο ώστε να αγοράσουν σε λογικές τιμές.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κι εγώ αλλά μου συμβαίνει συχνά
Σήμερα ψώνισα ΜΥΤΙΛ και ΕΧΑΕ (όχι ότι δεν είχα κι απ'τα 2 φυσικά ), εσύ ;Μετά από 3,5 μήνες αποχή ξανά σήμερα ψώνισα ΕΧΑΕ τα διπλά (τα ανωτέρω τα είχα πουλήσει όπως και το ΜΥΤΙΛ) αναγκαστικά
Αν συνεχίζεις να μην αγοράζεις εθίζεσαι στις χαμηλές τιμές και την πτώση και μετά δεν παίρνεις ΠΟΤΕ θεωρώντας συνεχώς ότι θα βρεις πιο χαμηλά, οπότε σήμερα ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑ να πάρω χωρίς να θέλωΚαι μια παρατήρηση ουσίας : ΕΧΑΕ στα 2,5 ευρώ η μετοχή και έχει 65,4 εκατομ. μετοχές...Συνολική κεφαλαιοποίηση = 160 εκατομ.€
Έχει στο ταμείο της 115!! εκατομ. ευρώ δηλ. 1,76 ευρώ ανά μετοχή και Συνολικές υποχρεώσεις 19 εκατομ. ευρώ.
Αν αφαιρέσεις από το Ταμείο και τις υποχρεώσεις μένουν ΞΕΡΑ 96 εκατομμύρια!!, δηλ. 1,47 € ανά μετοχή. Την ψωνίζεις στα 2,5 € από το ταμπλώ και το 1,5 το έχει σε μετρητά
Δανεισμός ανύπαρκτος!! (σήμερα πόσες εταιρείες έχουν μηδενικό δανεισμό)...
Σημεία των καιρών...
(δεν αγνοώ ότι είναι ο γκρουπιέρης του μαγαζιού και οι συναλλαγές στο μαγαζί έχουν πέσει και οι τιμές των μετοχών έχουν ξεφτιλιστεί με άμεση επίπτωση στον ημερήσιο τζίρο απ'όπου βγάζει τα κέρδη της, αλλά όλα έχουν τα όριά τους ή μήπως όχι ; )...
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]