-
Φίλτρο νήματος δεν έχεις μετά τον χαλαζία;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Lazarefa πάρε καινούργιο. Κάτι τέτοια έκανε και το δικό μου Brandt (αγορασμένο το 2000). Έφερα τον μάστορα κανά δυό φορές, το αποχάλασε. Μετά από 19 χρόνια έντονου βίου και πλύσης, τί περισσότερο να περιμένει κάποιος από ένα πλυντήριο. Αγόρασα καινούργιο: Bosch (με πρόβλεψη τουλάχιστον 5 χρόνια απροβλημάτιστης ζωής).Φίλε Xeno δεν έχεις άδικο. 17 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας δεν είναι λίγα. Ωστόσο επειδή μέχρι τώρα το πλυντήριο δεν είχε κάποιο πρόβλημα και γενικά πλην των αμορτισέρ που αναμενόμενα έχουν πέσει, τα διάφορα υποσυστήματά του είναι σε καλή ως πολύ καλή κατάσταση, θέλω μέχρι να μου ζητήσει από 100 ευρώ και πάνω να το κρατήσω.
Αν το αλλάξω, θα πρέπει να κινηθώ στα 700-1000 ευρώ για κάτι σχετικά καλό. Έχει και μούρλα η σύζυγος με ρούχα/καθάρισμα, οπότε δεν μπορώ να παίξω σε κατηγορίες 400-500 ευρώ. -
Ο χρήστης bsg2050 έγραψε:
Φίλτρο νήματος δεν έχεις μετά τον χαλαζία;Το φίλτρο είναι αυτό:
https://www.waterwaves.gr/filtra-oikiak ... ykhon.html
Στην έξοδο νερού προς πλυντήριο έχει μια πλαστική ψευτοσίτα (σαν καγκελάκι φαντάσου την) αλλά όχι κάτι σοβαρό. Από κει φαίνεται πως πέρασαν κομματάκια χαλαζία σαν θραύσματα. Μεγάλη βλακεία τους κι ο λόγος που σήμερα το αφαίρεσα από την παροχή. Έτσι κι αλλιώς η σκληρότητα του νερού της Αθήνας είναι σχετικά χαμηλή, οπότε μάλλον περισσότερη ζημιά μου κανε το εν λόγω φίλτρο. -
Thάnos τι εκανες τελικα; και εγω ηθελα να αλλαξω την πορτα του γκαραζ αλλα και την κεντρικη πορτα του σπιτιου μου. Ηθελα κατι σαν αυτο. https://beikosdoors.gr/#prettyPhoto[644]/1/
Εχει κανεις καμια ιδεα. Καμια προταση...
-
Οποιος εχει άποψη θα ήθελα να την ακούσω. Σε πολυκατοικία του 1999 υπάρχει υγρασία στο κλιμακοστάσιο σε μια γωνία στον τέταρτη και τρίτο όροφο. Μέσα στον τοίχο του τετάρτου (τον ανοίξαμε) περνάει σωλήνας για νερό από τη βρύση ενός μπάνιου που δεν χρησιμοποιείται εδώ και 15 χρόνια. Ο υδραυλικός λέει ότι δεν φταίει ο σωλήνας αφού δεν χρησιμοποιείται το μπανιο, τα νερά έρχονται από τη διπλανή πολυκατοικία ή περνάνε ανάμεσα κι ας έχει σφραγιστεί όπου εφάπτονται. Ένας τεχνικός που κάνει μονώσεις που το είδε, είπε είναι σίγουρα ο σωλήνας και ότι κάπου περνάνε νερά της βροχής από εκεί - παρόλο που ρίξαμε νερά με το λάστιχο από τις βεράντες και δεν πέρασαν νερά από τον σωλήνα. Άρα ο υδραυλικός λέει ότι είναι θέμα μόνωσης. Ο μονωσάς λέει ότι είναι θέμα υδραυλικού. Στη διπλανή πολυκατοικία λένε ότι έχουν κάνει στεγάνωση ταράτσας.
-
Από εκεί που μπαίνει το νερό , μέχρι εκεί που βγαίνει μπορεί να είναι ένα μεγάλο ταξιδάκι . Η λύση είναι δια της εις άτοπον απαγωγής που λέγαμε κάποτε . Πρώτα αποκλείεις από που μπορεί να μπαίνει και σταδιακά προχωράς .
Αν ανοίξατε τον τοίχο εκεί που είναι η σωλήνα , επειδή το νερό είναι υπό πίεση θα έπρεπε να βγαίνει αρκετό νερό .
Αν δεν βγαίνει αρκετό , τότε δεν είναι η σωλήνα . Αλλά αφού είναι μπάνιο εκεί μπορεί να περνάει κοντά μία αποχέτευση η οποία να χάνει σε κάποια ένωση .Δηλαδή αν η ποσότητα δεν είναι μεγάλη , τότε κοιτάμε αποχετεύσεις , σωλήνες καλοριφέρ και εξωτερική εισροή από ταράτσες ή τοίχους ή αρμούς με όμορα .
-
Εμείς είχαμε πρόβλημα μεταξύ του σπιτιού μας και την κουνιάδας μου, κολλητές οι ταράτσες και περνούσε το νερό της βροχής και έκανε υγρασία και στα δύο σπίτια, τα μαστόρια αδέλφια της γυναίκας μου βάζανε και ξαναβάζανε τσιμεντοκονία κλπ ματζούνια αλλά το πρόβλημα παρέμενε μέχρι που ανέλαβε ο μηχανικός εγώ δηλαδή, πήγα στην στράτζα που συνεργανόμουνα και μου γύρισαν λαμαρίνα πάχους 2mm σε σχήμα τετράγωνο Ω, και σκέπασα σε όλο το μήκος το στηθαίο των δύο ταρατσών και το κάρφωσα εκατέρωθεν με το Hilti αφού κόλλησα πρώτα εγκάρσια τα 2μετρα κομμάτια, στην συνέχεια κάλυψα όλη την λαμαρίνα με υαλούφασμα και πολυεστέρα όπως κάνουν τα πλαστικά σκάφη και το πρόβλημα εξαφανίστηκε με την κάλυψη που δεν επέτρεπε στο νερό της βροχής να εισχωρεί ανάμεσα στις δύο ταράτσες, με το σχήμα της λαμαρίνας τετράγωνο Ω καλύπτονται και οι συστολές - διαστολές των κτιρίων, από το 1980 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
-
Ερώτηση για επιτοιχιο λέβητα φυσικού αερίου που θέλει να κάνει εγκατάσταση η μάνα μου (νέα σύνδεση). Το τεχνικό γραφείο της πρότεινε τους παρακάτω (και οι τιμες της κάθε προσφοράς, συνολικά, όχι μόνο ο λέβητας) :
Ariston Clas One 24kW - 3.740
Wolf FGB-K-28 - 3.930
Radiant R2K 24 Kw - 4.070Εχετε κάποια ιδέα/εμπειρία ποιο να προτιμήσει; Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα και δε προλαβάινω να κάνω και εγώ έρευνα. Οποιοδήποτε σχόλιο, καλοδεχούμενο.
-
Δεν μπορεί να σου πει κανείς αν είναι καλή η τιμή ή όχι γιατί εξαρτάται από της εργασίες που θα πρέπει να γίνουν , τι δυσκολιες έχει να αντιμετώπιση ο εγκασταστης, πόσα σώματα πρέπει να συνθεθουν, πόσα μέτρα χαλκοσωληνας απαιτούνται και και και...
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντυπώσεις από θαμνοκοπτικο LUX.
Στρωθηκε αρχικά με ημισυνθετικο λάδι σε αναλογία 3+% για διχρονο σκούτερ. Για κανα 5λεπτο η κατάσταση ήταν απελπισία δεν ανεβαζε στροφές. Τελικά ΟΚ.
Η αυτοματη κεφαλή διατηρηθηκε κ αγοραστηκε νεα μισινεζα 3,5mm(θα αγοράσω άμεσα νέα από Κίνα) Σήμερα αγορασα λάδι liquimoly synth racing 2t για αναλογία μιξης έως 1:100.το δουλεψα στο 2,5% που συνιστα ο κατασκευαστής. Ο μαστορας μ λεει ότι είναι υπερβολικό. 3,5h κοβαμε δύο άτομα δεξιά - αριστερά σε δρόμους χωριού με πολύ γρήγορο ρυθμό. Το μηχανακι απίστευτο, πολυ δύναμη και πολύ ξεκουραστο. Αρχιζω να απορώ με αυτούς που μιλανε για βάρος κτλ κτλ. Σβησιμο μονο για βενζίνη και ξεμπλεγμα συρματα.
Αν πατήσεις το γκαζι λίγο πιο βαθιά με το ακρο του δαχτυλου έχει τρελή δύναμη, ίσως δν κανει να χρησιμοποιείται συνεχόμενα. Στα σημεία λιπανσης μπήκε γρασο της μερκ για ρουλεμαν (ότι καλύτερο νομίζω). -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Δεν μπορεί να σου πει κανείς αν είναι καλή η τιμή ή όχι γιατί εξαρτάται από της εργασίες που θα πρέπει να γίνουν , τι δυσκολιες έχει να αντιμετώπιση ο εγκασταστης, πόσα σώματα πρέπει να συνθεθουν, πόσα μέτρα χαλκοσωληνας απαιτούνται και και και...Ευχαριστώ, βασικά το ερώτημα, δεν ειναι η τιμή αλλά ποιο από τους 3 λέβητες θα προτείνατε. Τις τιμες τι έβαλα απλά για να δειτε τη διαφορά των προσφορών που προκύπτει με τους 3 διαφορετικούς λέβητες.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Στρωθηκε αρχικά με ημισυνθετικο λάδι σε αναλογία 3+% για διχρονο σκούτερ. Για κανα 5λεπτο η κατάσταση ήταν απελπισία δεν ανεβαζε στροφές. Τελικά ΟΚ.
Η αυτοματη κεφαλή διατηρηθηκε κ αγοραστηκε νεα μισινεζα 3,5mm(θα αγοράσω άμεσα νέα από Κίνα) Σήμερα αγορασα λάδι liquimoly synth racing 2t για αναλογία μιξης έως 1:100.το δουλεψα στο 2,5% που συνιστα ο κατασκευαστής. Ο μαστορας μ λεει ότι είναι υπερβολικό. 3,5h κοβαμε δύο άτομα δεξιά - αριστερά σε δρόμους χωριού με πολύ γρήγορο ρυθμό. Το μηχανακι απίστευτο, πολυ δύναμη και πολύ ξεκουραστο. Αρχιζω να απορώ με αυτούς που μιλανε για βάρος κτλ κτλ. Σβησιμο μονο για βενζίνη και ξεμπλεγμα συρματα.
Αν πατήσεις το γκαζι λίγο πιο βαθιά με το ακρο του δαχτυλου έχει τρελή δύναμη, ίσως δν κανει να χρησιμοποιείται συνεχόμενα. Στα σημεία λιπανσης μπήκε γρασο της μερκ για ρουλεμαν (ότι καλύτερο νομίζω).Καλοτάξιδο! Προσωπικά έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με το Oleo-Mac Sparta 42 το οποίο αγόρασα πριν 15 χρόνια. Με δαυτο καθαρίζω όλα αυτά τα χρόνια τα ζιζάνια και τις κολορίζες στις ελιές στην Εύβοια και τα γύρω οικόπεδα πέριξ του σπιτιού και του εξοχικού μου. Ελπίζω - Εύχομαι και εσύ σε βάθος χρόνου να έχεις να πεις το ίδιο για την αγορά σου φίλε μου.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν πατήσεις το γκαζι λίγο πιο βαθιά με το ακρο του δαχτυλου έχει τρελή δύναμη, ίσως δν κανει να χρησιμοποιείται συνεχόμενα. Στα σημεία λιπανσης μπήκε γρασο της μερκ για ρουλεμαν (ότι καλύτερο νομίζω).Καλοτάξιδο! Προσωπικά έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με το Oleo-Mac Sparta 42 το οποίο αγόρασα πριν 15 χρόνια. Με δαυτο καθαρίζω όλα αυτά τα χρόνια τα ζιζάνια και τις κολορίζες στις ελιές στην Εύβοια και τα γύρω οικόπεδα πέριξ του σπιτιού και του εξοχικού μου. Ελπίζω - Εύχομαι και εσύ σε βάθος χρόνου να έχεις να πεις το ίδιο για την αγορά σου φίλε μου.
Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να αποδειχθεί αξιόπιστο.
-
Περιττό ίσως αλλά θα το γράψω. Μετά από κάθε χρήση καλό καθάρισμα, λίπανση γρασσάρισμα και άδειασμα του ντεπόζιτου, επαναφορά δηλαδή σε κατάσταση καινουργή και καλή αποθήκευση. Για εμένα φίλε η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι χόμπι και όχι δουλειά. Το ευχαριστιέμαι πραγματικά! Καλή συνέχεια!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Περιττό ίσως αλλά θα το γράψω. Μετά από κάθε χρήση καλό καθάρισμα, λίπανση γρασσάρισμα και άδειασμα του ντεπόζιτου, επαναφορά δηλαδή σε κατάσταση καινουργή και καλή αποθήκευση. Για εμένα φίλε η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι χόμπι και όχι δουλειά. Το ευχαριστιέμαι πραγματικά! Καλή συνέχεια!Με τοση δύναμη είναι χαρά να κόβεις και απο κούραση τίποτα. Δεν ειχα σωστά ρυθμισμενη και τη ζώνη και το ψιλοεπαιρνα στα χέρια, απορω με τύπους του Δήμου που μου λεγαν ιστορίες.
Για το αδειασμα, αδειαζω, βαζω μπροστά μέχρι να σβήσει? Το κανα την 1η φορα αλλά όταν αρχιζε να μένει, ανεβαζε στροφές και φοβάμαι μην στεγνώσει από λάδι και φθειρω τον κυλινδρο. -
Προσωπικά το αφήνω να 'μείνει' από βενζίνη. Άλλωστε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να το θέσω σε λειτουργία, εφόσον βάλω καύσιμο έχει μια μεμβράνη - τρόμπας την οποία αφου πιέσω 2-3 φορές το καύσιμο ανεβαίνει από το ντεπόζιτο στον κινητήρα. Πιστεύω πως κι εσύ φίλε μου λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.
Επίσης να σου πω πως έχεις πολύ δίκιο. Είχα ακούσει κι εγώ από άλλους πως ταλαιπορούνταν με το χορτοκοπτικό. Ιστορίες για αγρίους σα να λέμε. Απλά σε όσες περιπτώσεις συνάντησα τέτοιους είχαν εν μέρει δίκιο αλλά οφείλονταν στον τρόπο που το δουλεύουν. Συγκεκριμένα ο άλλος χρησιμοποιούσε αστέρι για να κόψει κολορίζια στις ελιές μα όταν το μηχάνημα ζορίζονταν, τινάζονταν προς τα πίσω μεταφέροντας τους κραδασμούς μέσω του άξονα και στον χειριστή. Εγώ για την δουλειά αυτή χρησιμοποιώ πριονωτό δίσκο μονής φοράς και δεν επιτίθεμαι στα κολορίζια αλλά το χρησιμοποιώ όπως θα έκανα και με ένα πριόνι κλαδέματος. Επίσης ποτέ μη δουλεύεις σε τέρμα στροφές.Πάντα υπάρχει η περίπτωση είτε κάπου να μπλεχτεί η μεσινέζα ή σε πέτρα να χτυπήσει ο δίσκος κλπ. Σε αυτή την περίπτωση η αρχή δράσης αντίδρασης βρίσκει εφαρμογή στους οσφυικους. Επίσης μπορεί να στραβώσει ο άξονας οπότε εάν δεν αλλαχτεί επίσης θα ταλαιπωρεί τον χειριστή έως να αντικατασταθεί. Δες το δηλαδή όπως και με τα αυτοκίνητα. Δίχως σοβαρή αιτία δεν ανεβάζουμε συνεχώς στα κόκκινα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. -
@SPI_duster ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Εχω το εξής θέμα. Δρόμος με μπετο και σημαντική κλίση θα στρωθει με τα χέρια και ενα μικρό κυλινδρο με επισκευαστικη ασφαλτο. Ουσιαστικά μιλάμε για μια φλούδα του ελαχιστου δυνατου πάχους. Θα σκουπιστει, θα πλυθει απο κοντα με πιεστικο για να φύγει καθε σαθρο κομμάτι. Η επισκευαστικη υποτίθεται οτι δεν απαιτεί συγκολητικο. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω όμως για να κολλήσει καλύτερα (μεγάλη κλίση) και για να βγάλω περισσότερα μέτρα. Τα ασφαλιστικά γαλακτωματα που χρησιμοποιουνται για υδρομονωση μπετου και συγκοληση ασφαλτοπανων είναι οκ? Μπορώ να βρω σε λογική τιμή ΚΑΙ ποσότητα το συγκολητικο που ριχνουν στις ασφαλτοστρωσεις? Μήπως πρόκειται για το
ίδιο υλικό?
Σε κάθε περίπτωση θα δοκιμαστει και
αλλου το συγκολητικο και σιγουρα θα μπει περιμετρικά μεταξύ τσιμεντου και ασφάλτου γιατί μιλάμε για υψόμετρο 1000 μέτρα. -
Θαμνοκοπτικου συνέχεια.....
Πήρα 3,5mm μισινεζα. Η αυτόματη κεφαλή αν δεν πας μονο για χορτα και καθαρό χώρο αποδεικνυεται fail, εκτός αν κόβεις στους 10 πόντους. Το μηχανακι πολύ δυναμη, απίστευτο.
Έκανα όμως μια μεγαλειώδη μλκια. Φόρεσα αμανικο και εκοβα 8 ώρες μεσα στον ήλιο. Αρχικά καηκα απο τον ήλιο και έπειτα κοβοντας σαν παπατρεχας εκανα αμμοβολη τα χέρια. Αποτέλεσμα? Σημάδια από τις πέτρες στο καμμενο δέρμα(όπως όταν καιγεται κανείς
κανονικά), αντιβιωση και αντιβιωτικη αλοιφη καλου κακού.
Φουτερ οπωσδήποτε και μασκα. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Πήρα 3,5mm μισινεζα. Η αυτόματη κεφαλή αν δεν πας μονο για χορτα και καθαρό χώρο αποδεικνυεται fail, εκτός αν κόβεις στους 10 πόντους. Το μηχανακι πολύ δυναμη, απίστευτο.
Έκανα όμως μια μεγαλειώδη μλκια. Φόρεσα αμανικο και εκοβα 8 ώρες μεσα στον ήλιο. Αρχικά καηκα απο τον ήλιο και έπειτα κοβοντας σαν παπατρεχας εκανα αμμοβολη τα χέρια. Αποτέλεσμα? Σημάδια από τις πέτρες στο καμμενο δέρμα(όπως όταν καιγεται κανείς
Φουτερ οπωσδήποτε και μασκα.Περαστικά βρέ !
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Φουτερ οπωσδήποτε και μασκα.Περαστικά βρέ !
Ευχαριστώ!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]