-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αρχιζοντας απο τα απλα, μήπως καταλαθος κατά το καθάρισμα πείραξε κάποιος το κουμπί της θερμοκρασίας?Έχει διακόπτη για τη συντήρηση τον οποίο έχω μόνιμα στο 5.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αρχιζοντας απο τα απλα, μήπως καταλαθος κατά το καθάρισμα πείραξε κάποιος το κουμπί της θερμοκρασίας?
Έχει διακόπτη για τη συντήρηση τον οποίο έχω μόνιμα στο 5.
Στο τέρμα δηλαδή;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Αρχιζοντας απο τα απλα, μήπως καταλαθος κατά το καθάρισμα πείραξε κάποιος το κουμπί της θερμοκρασίας?
Έχει διακόπτη για τη συντήρηση τον οποίο έχω μόνιμα στο 5.
Στο τέρμα δηλαδή;
Παρντόν?
Είχα την εντύπωση ότι το 5 είναι βαθμοί κελσίου.
Δεν είναι? -
Όχι, είναι διακόπτης έντασης της ψύξης, το 5 είναι το max. Κανονικά έχουν και το γνωστό σκιασμένο τρίγωνο ένδειξης της έντασης, που μεγαλώνει το ύψος του όσο πας προς την max ρύθμιση.
Αν πιάνει πάγο πολύ συχνά, τότε παίρνει υγρασία ή έχουν χαλάσει τα λάστιχά του.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όχι, είναι διακόπτης έντασης της ψύξης, το 5 είναι το max. Κανονικά έχουν και το γνωστό σκιασμένο τρίγωνο ένδειξης της έντασης, που μεγαλώνει το ύψος του όσο πας προς την max ρύθμιση.Αν πιάνει πάγο πολύ συχνά, τότε παίρνει υγρασία ή έχουν χαλάσει τα λάστιχά του.
Πωπω, έχω ακόμα πολλά να μάθω.
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης kotsifos έγραψε:
Ασχολουμαι με τον χωρο της οικοδομης αρκετα χρονια και το θεμα ειναι απλο... ο,τι πληρωνεις παιρνεις! Στα χρονια που δουλευω συναντησα 1 φορα πελατη (κυριολεκτικα 1) που μου ειπε κατα λεξη ''θελω καλο κουφωμα και το πληρωνω'', ολοι οι αλλοι ηθελαν φτηνο και καλο...πορσε δηλαδη σε τιμη φιατ. Περαστικα λοιπον σ αυτους τους τυπους που κανουν παζαρια (καταληγουν να παζαρευουν το υλικο κ οχι την εργασια) ή που πιστευουν πως ο πλακας μπορει να βαλει και ξυλινες πορτες, να φτιαξει και γυψοσανιδες, να περασει και στοκο τους τοιχους. Συνεργαζομαι με 1-2 ατομα που ξερω την δουλεια τους και απο κει και περα δεν συστηνω κανεναν αλλο σε πελατες μου! Δυστυχως οταν παιρνεις τον πιο φθηνο, το αποτελεσμα ειναι σχεδον αναμενωμενο.Επισης οι μηχανικοι, μιας και το εχω δει το εργο, ειναι γνωστες μονο στα χαρτια.8 στους 10 δηλαδη, γιατι υπαρχουν και αξιολογοι, συνηθως μεγαλοι σε ηλικια που εχουν παει σε 100-200 εργοταξια. Επισης οταν ζητανε τα λεφτα που ζητανε, καλο θα ειναι να κανουν κ επιβλεψη της ανακαινισης και οχι να τα ριχνουν στα συνεργεια, οπως εχω δει παμπολες φορες! καλα ξεμπερδεματα...Υπάρχουν μάστορες με αρχ...@ και αρχ...@ μάστορες. Η καλή δουλειά θέλει γνώση και πολλές κινήσεις ( χρόνο ) για να γίνει. Για αυτό η καλή δουλειά δεν πληρώνεται με τίποτα. Αν ξέρετε έναν καλό μάστορα πάρτε τον για να μην το πληρώσετε τρεις φορές. Μία που θα το κάνετε μία που θα το γκρεμίσετε και άλλη μία που θα το ξανά φτιάξετε + τα διπλά υλικά. Για αυτό λένε ότι ο πλούσιος φτιάχνει το σπίτι του μια φορά ενώ ο φτωχός πολλές φορές.Ένας καλός μάστορας με πολλά χρόνια στην οικοδομή μπορεί να κάνει τα πάντα αρκεί να το έχει μέσα του.
Ένας πολιτικός μηχανικός δεν είναι μάστορας ούτε ο μάστορας πολιτικός μηχανικός οπότε υπάρχει δυσκολία κατανόησης πάνω στην γνώση και από τους δύο. Το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσε ο πολιτικός μηχανικός να είναι και μάστορας.
Δεν φτάνει να θέλεις να κάνεις καλή δουλειά...πρέπει και να ξέρεις τι κάνεις...και πολλοί δεν ξέρουν. -
Ο σωστός μάστορας ως ευσυνείδητος άνθρωπος και εργαζόμενος εξειδικεύεται σε παρεμφερείς εργασίες όπου ανεβάζει άνω του μέσου όρου την ποιότητα της εργασίας του έχοντας τις απαιτούμενες δεξιότητες και τα κατάλληλα εργαλεία - μηχανήματα. Οι 'όλα τα κάνω' μόνο ως αεριτζήδες μπορούν να περιγραφούν.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο σωστός μάστορας ως ευσυνείδητος άνθρωπος και εργαζόμενος εξειδικεύεται σε παρεμφερείς εργασίες όπου ανεβάζει άνω του μέσου όρου την ποιότητα της εργασίας του έχοντας τις απαιτούμενες δεξιότητες και τα κατάλληλα εργαλεία - μηχανήματα. Οι 'όλα τα κάνω' μόνο ως αεριτζήδες μπορούν να περιγραφούν.Κάνεις μεγάλο λάθος σε αυτό. Εγώ προσωπικά χτίζω πέτρα βάζω πλακάκια σουβαντίζω χτίζω τούβλα απλά, διακοσμητικά, φτιάχνω τζάκια κάνω τσιμεντοκονίες καλουπώματα και γενικά αρχίζω εκεί που σταματάν οι άλλοι.
Μέχρι και αντισεισμικό έχω -
Φωτογραφία από το σπίτι σου δώσε!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Φωτογραφία από το σπίτι σου δώσε!!!Αυτήν την δουλειά πέτρας κάνω τώρα.
-
Ωραία δουλειά seismic. Προφανώς όχι Αθήνα, έτσι;
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ωραία δουλειά seismic. Προφανώς όχι Αθήνα, έτσι;Όχι στην Αθήνα Είναι στην Ίο Κυκλάδων.
Αυτή η δουλειά είναι ανακαίνιση η οποία περιλαμβάνει χτιστούς νεροχύτες, νιπτήρες, κρεβάτια, θέσεις, τραπέζια, πάγκοι, και κουζίνες εντοιχισμού τα οποία καλύπτονται μαζί και με το πάτωμα με τσιμεντοκονία πατητή. Και πολύ πέτρα επένδυση ( κομμένη σε διάφορα σχήματα με τον τροχό ) με αρμό του χιλιοστού και λάσπη από μέσα.
Τον σοβά τον θέλει άγριο, στραβό, με στραβές σπασμένες στρογγυλεμένες γωνίες, και στρογγυλεμένες τις εσωτερικές γωνίες ( Μεξικάνικο στιλ ) Σκέτος σοβάς άμμο με άσπρο τσιμέντο ρητίνη ασολίτ και υαλόινες ( χωρίς οδηγούς ) και τριμμένος μόνο με το σφουγγάρι και νερό. Άμα θες μετά αφού ξεραθεί κάνεις γαλακτοπολτό με νερό άσπρο τσιμέντο και λίγο ρητίνη και το περνάς πάνω στον σοβά με μία βούρτσα να κλείσουν οι πόροι. ( Δεν περνάς μαρμαροκονία ... μία και έξω με σοβά ) -
καταλαβαινω τι λες , πολλες φορες ενθουσιαζομαι απο προιοντα που στην εφαρμογη αποτυνχανουν και συμφωνα με τις εταιρειες παντα εγω δεν εχω κανει σωστη εφαρμογη .
αλλα ξερεις επειδη ποτε δεν μου περισευαν με εκανε να λατρεψω το εξυπνο ευκολο απλο που επισκευαζεται επισης ευκολα , οπως επισης και το φτιαξε το σπιτι μονος σου με τους φιλους σου οπως βορεια ευρωπη και αμερικη .
το σπιτι στην κοιλαδα ,της οικογενειας της γυναικας μου το ειχε φτιαξει ο πεθερος μου με φιλους του . λατρευα το σπιτι αυτο . ιδιαιτερα μου αρεσε το σαλονι που ο ενας τοιχος ηταν τζαμαρια και εβλεπες την χιονισμενη κοιλαδα , οπως επισης και η θεα απο το παραθυρο της σαουνας.
Τα σχεδια ηταν της τοπικης κυβερνησης , ειχε ετοιμα σχεδια και διαλεγες (και εχει) και οι μηχανικοι της τοπικης κυβερνησης ελενχαν αν το εφτιαχνες σωστα.
αυτο δεν σημαινει οτι δεν μου αρεσουν τα σπιτια που φτιαχνουμε εδω , απλα ξερω οτι ποτε δεν θα τα φτασω και να μου τα εδιναν δεν θα μπορουσα να τα συντηρισω . ειναι οπως εχω διαγραψει τις φεραρι , απλα δεν υπαρχουν για μενα .
ειχα βεβαια και το κρυφο μερακι να γινω πολιτικος μηχανικος σαν τον σισμικ αλλα δεν μου εκατσε.
αυτο που δεν μου αρεσε και σε σενα παρολο που σε παω μονο και μονο που γραφεις εναντιον των δημοσιων υπαλληλων (αν και ηπια τελευταια)τους οποιους μισω, ειναι οτι μου την πεσατε στο αλλο φορουμ οτι κανω ερωτησεις γα να την βγαλω τζαμπε και να παω να πληρωσω κανα μηχανικο. Οταν γα συγκεκριμμενο προβλημα εχω επισκευτει 5 σε 3 πολεις και η απαντηση ηταν ωχ ρε αδερφε τι το ψαχνεις τι ασχολεισαι τωρα δεν ειναι τιποτα , ολοι με διωχναν με τον τροπο τους γιατι δεν ειχε πολλα φραγκα , ηταν βεβαια και η εποχη τυ αφθονου χρηματος.
παρολα αυτα θα κανω 2 ερωτησεις.
Στο εξωτερικο υπαρχει πολιτικος μηχανικος και αρχιτεκτονας; η μονο αρχιτεκτονες;
και η δευτερη , στο χωριο μου που ειναι σε καμπο και υπαρχει προβλημα ανερχομενης υγρασιας σε παλια πετρινα σπιτια οποιον μηχανικο εχω ρωτησει εχει πει οτι δεν υπαρχει λυση.Χωριανος που πηγε στην αμερικη σε συγγενεις ειδε σε αντοιστιχο προβλημα να εχουν σκαψει φρεατιο διπλα στα πετρινα θεμελια και να εχουν βαλει αυτοματη αντλια υδατων . το εφαρμοσε εδω , και αλλοι χωριανοι και ειναι υπερευχαριστημενοι , εγω εχω μια μικρη ενσταση μηπως με το νερο τραβιουνται και στερεα , και σιγα σιγα δημιουργουνται κενα και εχουμε μικροκαθιζησεις . Η γνωμη σου;
Αντε να κανω και μια τριτη.
Στον αλιαρτο αν εχεις περασει εχει γινει αναπαλεωση των εγκλεζικων κτιριων του οργανισμου κωπαιδας . ειχα παει και ειχα πιασει κουβεντα με τον μηχανικο οταν ειδα οτι εχυναν με πιεση καποιο υγρο στο εσωτερικο των πετρνων τοιχων .Τον ρωτησα για αυτο και μου ειπε οτι ειναι καποιο ειδους αφρου πολυουρεθανης το οποιο πληρωμει το κενο μεταξυ των πετρων. εντυπωση βεβαια μου εκανε καθως δεν ηξερε αν ειναι υγροσκοπικο ουτε ποσο συγκολιτικο ηταν ουτε αν εχανε σε συγκολιτικοτητα αν ηταν υγροσκοπικο ,κλασικη περιπτωση δημοσιου εργου , ετσι αν και μου ειχε δωσει πολη καλη τιμη για να το κανει στο σπιτι μου δεν το εκανα καθως δεν πείστηκα αλλα και δεν βρηκα πληροφοριες. Ξερεις κατι; γυρω απο αυτο το συστημα; -
seismic θα ρωτησω κατι εσενα για μπετονιερα,μιας και ο cruiser δεν πιστευω να εχει σταθει εκ δεξιων η εξ αριστερων της μπετονιερας ,(ετσι μας λεγανε οταν χτιζαμε το ΚΨΜ της μοναδας στο στρατο)
Λοιπον θελω μια μπετονιερα για ερασιτεχνική χρηση .καταλαβαινω οταν λενε 2 καροτσια επειδη τετοια θελω , γεματη να βγαζει 2 καροτσια . οταν λενε μισου σακου καταλαβαινω οτι εννοουν μισο σακι τσιμεντο , το οποιο το αντιστοιχουν γενικα στα 2 καροτσια; Αυτο το 1/2 σακου 3/4 η 1/4 δεν τα καταλαβαινω μιας και εγω ριχνω με το ματι , ασε που μπορει να θελω να ριχνω παραπανω.
Επισης μου ειχε πει καποτε επαγγελματιας οτι τωρα τις φτιαχνουν με πλαστικο γραναζι και διαλύονται. εννοουσε το μεγαλο γραναζι γυρω γυρω απο τον καδο; αληθευει; καλυτερα να βρω μεταχειρη;
μοτερ 1ηρ ειναι ενταξει; η παιρνει και μικροτερο;ηλεκτρικο εννοω.
ακομη κατι , θελω να στρωσω σε εξωτερικο χωρο πλακακι πορσελανατο γρανιτη 2 με 3 τετραγωνικα, ενταξει τοσο λιγο δεν χρειάζεται αρμος διαστολης αλλα θα μπορουσα να τα βαλω χωρις καθολου αρμο; θα περναγε νερο και σε παγο θα τα εσπαζε λες; η υπαρχει κολλα αδιαβροχη;
το καλοκαιρι του 82 και του 83 ημουν στην ιο , ενα φιλαρακι ειχε μπαρ , ειχε βρει αλλο ενα χωρο και με πιεζε να το παρω να κανω δικο μου μπαρακι , ενοικιο 500000δρχ τον χρονο τοτε , δεν ταχα ζητησα απο τον πατερα μου και δεν μου εδωσε . ποιος ξερει πως θα ηταν η ζωη μου . εσεις οι ντοπιοι αφαντοι εμεις καμμια 20ρια ελληνες που ειχαν τα μπαρ και τις ντισκο και τα ναρκωτικα , πολλοι και ωραιοι ξενοι και πολλα ναρκωτικα. μετα ηρθαν ελληνες ιρλανδοι και ιταλοι και το κακο συναπαντημα και ουτε ξαναπατησα. -
το καλοκαιρι του 82 και του 83 ημουν στην ιο , ενα φιλαρακι ειχε μπαρ , ειχε βρει αλλο ενα χωρο και με πιεζε να το παρω να κανω δικο μου μπαρακι , ενοικιο 500000δρχ τον χρονο τοτε , δεν ταχα ζητησα απο τον πατερα μου και δεν μου εδωσε . ποιος ξερει πως θα ηταν η ζωη μου . εσεις οι ντοπιοι αφαντοι εμεις καμμια 20ρια ελληνες που ειχαν τα μπαρ και τις ντισκο και τα ναρκωτικα , πολλοι και ωραιοι ξενοι και πολλα ναρκωτικα. μετα ηρθαν ελληνες ιρλανδοι και ιταλοι και το κακο συναπαντημα και ουτε ξαναπατησα.
Ήμουν 22 καλοκαίρια DJ στην Ίο Την εποχή που λες δούλευα στο village club.
Λοιπον θελω μια μπετονιερα για ερασιτεχνική χρηση .καταλαβαινω οταν λενε 2 καροτσια επειδη τετοια θελω , γεματη να βγαζει 2 καροτσια . οταν λενε μισου σακου καταλαβαινω οτι εννοουν μισο σακι τσιμεντο , το οποιο το αντιστοιχουν γενικα στα 2 καροτσια; Αυτο το 1/2 σακου 3/4 η 1/4 δεν τα καταλαβαινω μιας και εγω ριχνω με το ματι , ασε που μπορει να θελω να ριχνω παραπανω.
Επισης μου ειχε πει καποτε επαγγελματιας οτι τωρα τις φτιαχνουν με πλαστικο γραναζι και διαλύονται. εννοουσε το μεγαλο γραναζι γυρω γυρω απο τον καδο; αληθευει; καλυτερα να βρω μεταχειρη;
μοτερ 1ηρ ειναι ενταξει; η παιρνει και μικροτερο;ηλεκτρικο εννοω.Απλά όταν αγοράσεις μπετονιέρα να τους πεις ότι δεν θέλεις με πλαστικό γρανάζι. Υπάρχουν και με πλαστικό γρανάζι για να ρίξουν το κόστος. Στο Περιστέρι υπάρχουν μικρομάγαζα που τις κατασκευάζουν και τις πουλούν στο ίδιο μέρος. Από εκεί να πας να αγοράσεις μπετονιέρα. Για το μπετό πρέπει να ξέρεις ότι το Β 250 σημαίνει 250 κιλά τσιμέντο στο κυβικό μέτρο Δηλαδή 5 τσουβάλια. Το Β 300 έχει 6 τσουβάλια το Β 350 έχει 7 τσουβάλια Πάνω από 7 τσουβάλια στο κυβικό μέτρο μπετού δεν είναι καλό να βάζεις. 1 κυβικό είναι 50 ντενεκέδες λαδιού, ή τέσσερα βαρέλια ή 20 καρότσια.
Στην μπετονιέρα που σκέπτεσαι να πάρεις μην βάζεις ποτέ λιγότερο από μισό τσιμέντο και περισσότερο από μισό και κάτι. Υπάρχουν μπετονιέρες του μισού HP και του 1 HP Καλύτερες είναι του ενός ίππου γιατί κρατάνε περισσότερο.ακομη κατι , θελω να στρωσω σε εξωτερικο χωρο πλακακι πορσελανατο γρανιτη 2 με 3 τετραγωνικα, ενταξει τοσο λιγο δεν χρειάζεται αρμος διαστολης αλλα θα μπορουσα να τα βαλω χωρις καθολου αρμο; θα περναγε νερο και σε παγο θα τα εσπαζε λες; η υπαρχει κολλα αδιαβροχη;
Το καλό Πλακάκι γρανίτης δεν έχει συστολές διαστολές μεγάλες και ούτε τα πειράζει ο παγετός. Σε εξωτερικούς χώρους εγώ βάζω μέσα στην κόλλα πλακιδίων 25 κιλών 1 κιλό κόλλα ξύλου. Αυξάνει την πρόσφυση και η ελαστικότητα που διαθέτει την κάνει να συνεργάζεται και με τις δύο διαφορετικές επιφάνειες μπετού και πλακιδίου. Καλό όμως είναι ένας μικρός αρμός 1 χιλιοστού τον οποίο θα στοκάρεις με κατάλληλο σιλικονούχο ακρυλικό στόκο που αντέχει σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. ( Αντιπαγετικό )
-
otso στο εξωτερικό υπάρχουν και αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί . Αν σου λέμε να πας σε κάποιον μηχανικό , δεν είναι για την πληρωμή , είναι για να κάνεις την δουλειά σου . Εμείς οι μηχανικοί ιδιαίτερα όσοι έχουμε μεγάλη πείρα , ξέρουμε ότι δεν γίνεται να γνωρίζουμε όλα τα θέματα . Διότι τα υλικά εξελίσσονται , η κοινή πείρα και γνώση επίσης και η νομοθεσία αλλάζει . Ετσι αν κάτι δεν το παρακολουθείς στενά , δεν είναι σωστό να λες πράγματα που δεν ξέρεις .
Αυτό σε πολλούς τους φαίνεται περίεργο , μάλιστα κάποιοι με κακολογούν γιατί λέω πηγαίνετε στον ειδικό μηχανικό , δηλαδή για θέρμανση στον μηχανολόγο κλπ και θεωρούν ότι εγώ πρέπει να τα ξέρω όλα . Δεν πρόκειται να τους πείσω και δεν ασχολούμαι μαζί τους , διότι είναι κλασσικά θύματα . Απλά όταν πέσουν θύμα σε άλλον , το βουλώνουν , ενώ όταν έχει κάποιος άλλος αστοχία ή λάθος ή ακόμα και όταν δεν φταίει πραγματικά κάνουν τους κριτές .
Δεν έχω άποψη λοιπόν για το θέμα σου . Θα πας σε κάποιον μηχανικό που ξέρεις ότι ασχολείται με το θέμα , θα ψάξεις και εταιρείες και θα βάλεις κάτι που θα σου πιστοποιήσουν ότι θα δουλέψει . Γιατί το νερό είναι άτιμο πράγμα και εξαρτάται από πολλά θέματα που δεν φαντάζεσαι ενώ βρίσκει διαδρομές που πάλι δεν φαντάζεσαι .
Το Β225 , Β300 , Β450 δεν είναι κιλά τσιμέντο , είναι το όριο αντοχής σε κιλά/τετρ. εκατοστό .
-
Πολύ σωστά τα λες. Σπάνιο για μηχανικό δυστυχώς ιδίως αυτών μεγαλύτερης ηλικίας. Πασπαρτού λύσεις χωρίς μάλιστα να δεις το πρόβλημα είναι το λιγότερο επισφαλείς.
-
seismic , criuser , ευχαριστω . EMMANOYHL χαιρομαι οταν γραφουν παλιοι , αυτο το μεγαλυτερης ηλικιας ομως τι το ηθελες και το εγραφες.
-
Δεν αναφερόμουν βρε σε εσένα... γενικά λέω για το χάσμα γενεών των μηχανικών...
-
Αυτός είναι μάστορας! https://www.facebook.com/CivilEngDis/vi ... 358194823/
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]