-
Υπάρχει πατάρι με ηλ. θερμοσίφωνα απο πάνω?
Μήπως είναι παλιά οικοδομή και υπάρχει και απο πάνω μπάνιο, που έχει διαρροή?
Μήπως δεν εξαερίζεται καλά ο χώρος, και μένουν στάσιμοι οι υδρατμοί μετά το ντούς?
Μούχλα=υγρασία. Και φούσκωμα μετά το βάψιμο, σημαίνει ότι δεν στέγνωσε καλά η επιφάνεια ή ότι υπάρχει συνεχώς μικροδιαρροή.Πρός το παρόν, μην ξανασχολείσαι και μείνε 'θεατής' της εξέλιξης που θα έχει η βαμμένη επιφάνεια.
Αστο να στεγνώσει καλά 2-3 βδομάδες, να δείς που αλλού θα φουσκώσει και αφού σιγουρευτείς για το τί ισχύει απο τα παραπάνω που έγραψα, ξαναπερνάς και τοπικά, αφού ξύσεις και στοκάρεις, ώστε να στρωθεί η επιφάνεια και μην φαίνεται η ανωμαλία που δημιουργεί η τοπική επισκευή.
Αν το έβαψες με πλαστικό χρώμα και το πρόβλημα επιμένει-παραμένει για μήνες, ξύστο και πέρασέ το με υδρόχρωμα, ώστε να αναπνέει και τουλάχιστον να μην φουσκώνει. -
ρητινη για υγρομονωση στην πανω μερια ομως το αφηνεις για κανα μηνα να πιασει σωστα και μετα βαφεις
-
απο πάνω έχει ενα κενό πατάρι
ο χώρος έχει ενα ανεμιστηράκι το οποίο κάνει οτι μπορεί και μαλλον οχι πολλά.
θα το αφήσω προς το παρών και μετά βλέπουμε.
ευχαριστώ
-
Σε ένα μπαλκόνι διαστάσεων 8,5Χ2μ υπάρχει μεταλλική κατασκευή για σκέπαστρο που μέχρι τώρα είχε τέντα, η οποία παρέδωσε.... Χωρίζεται σε 6 τμήματα 2,00Χ1,40. Σκέφτηκα να βάλω κάτι άλλο για να αντέχει στον αέρα (σηκώνει πολύ αέρα εκεί) και τον ήλιο κα;ι να είναι πιο σταθερό.
Το γυαλί το απέκλεισα για το κόστος και το βάρος αφού η κατασκευή είναι βαριά και θα χρειαζόταν ενίσχυση του σκέπαστρου (βγαίνει 55-60 κιλά το τρίπλεξ).
Έτσι τώρα ψάχνω για πλεξιγκλάς (όχι πολυκαρβονικό που λερώνει), αδιαφανή και πάχος 8-10 χιλ. Είδα ότι υπάρχουν πολλές ποιότητες και η ερώτηση είναι αν αντέχουν στον ήλιο αφού πολλοί μου λένε ότι σε 2-3 χρόνια χαλαρώνουν με τον ήλιο και καταντάνε σαν τέντα.
Άλλη ιδέα για άλλο υλικό? -
Κώστα, την περίπτωση να περάσεις καραβόπανο, πλάτους μέχρι 50 cm, στερεωμένο στους ακριανούς παραστάτες, την έχεις σκεφτεί? Η δεν γίνεται λόγω δομής της κατασκευής?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κώστα, την περίπτωση να περάσεις καραβόπανο, πλάτους μέχρι 50 cm, στερεωμένο στους ακριανούς παραστάτες, την έχεις σκεφτεί? Η δεν γίνεται λόγω δομής της κατασκευής?Έχω τρελό αέρα και με την τέντα δεινοπάθησα...άλλωστε θέλω να κρατάει και τη βροχή το χειμώνα.
-
υπάρχει ειδικό plexiglass για σκέπαστρα που είναι ελαφρύ και άκαμπτο. μέσα σχηματίζει τετράγωνη δομή.
http://www.build.gr/405/Πο� ... %BA%CE%AC/
αυτά στο τέλος. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
υπάρχει ειδικό plexiglass για σκέπαστρα που είναι ελαφρύ και άκαμπτο. μέσα σχηματίζει τετράγωνη δομή.http://www.build.gr/405/Πο� ... %BA%CE%AC/
αυτά στο τέλος.Αυτό το είδος θα ήθελα να το αποφύγω. Λερώνει και επειδή είναι ελαφρύ, δεν είναι για πολύ αέρα. Για συμπαγές ακρυλικό πλεξιγκλας μιλάω.
-
το συμπαγές είναι το πιο.. κλασικό πλεξιγκλας, το βρίσκεις σε κάθε τζαμά και επιγραφοποιό. αλλά δεν είναι και φτιαγμένο για σκέπαστρα. αυτό ίσως και να κιτρινίσει, χαραχτεί από σκόνες κτλ.
αυτό που λέω είναι ειδικά για σκέπαστρα. μη το βλέπεις λεπτό, ίσα ίσα η κυψελωτή δομή το κάνει πιο στιβαρό από αυτό που λες. στο λεώ γιατί τζαμάδικο είχαμε, τα έχω δουλέψει και τα δύο. και θα δεις οτι το κυψελωτό είναι και αρκετά πιο ακριβό. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αποφάσισα να κάνω ένα στέγαστρο στην πίσω μεριά του σπιτιού, ώστε να μπορέσω να αποθηκεύω τα καυσόξυλα του χειμώνα. Το στέγαστρο θα είναι 5μ πλάτος επί 1.2μ βάθος και από πάνω θα μπει ραμποτέ εμφανές και κεραμίδια.Μπροστά θα στηριχτεί με τρεις κατακόρυφες κολώνες, τι ελάχιστη διατομή μπορώ να χρησιμοποιήσω? 9χ9 είναι αρκετή? Θα μπορούσα να το κάνω αιωρούμενο, με τις κολώνες να βιδωθούν στον τοίχο αντί για κατακόρυφες? Θα αντέξει το βάρος των κεραμιδιών?
Αλλαγή πλεύσης. Δεν θα μπουν ραμποτέ και κεραμίδια (πως μου ήρθε αυτό τότε, να τα στεγνώσει η ήλιος τα ξύλα θέλω, όχι να τα κρύψω), αλλά πολυκαρβονικό φύλλο διαφανές. Οι μπροστινές κολώνες θα είναι 4 αντί για 3 (θα κάνω χωρίσματα μέχρι τον τοίχο, για να μην κατρακυλάνε τα ξύλα). Να το κάνω με 7χ7? Ο ξυλάς που πήγα να τα παραγγείλω με έπρηξε να πάρω 10χ10...
-
Καλημέρα,
Υπάρχει εμπειρία από αυτή τη σκούπα πολλαπλών εφαρμογών?: http://www.karcher.gr/gr/Online_shop/sp ... 296500.htm
Θα την χρησιμοποιήσω για αυτό που αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο, δηλαδή 'Οι ηλεκτρικές σκούπες πολλαπλών εφαρμογών αναρροφούν τα πάντα στο πέρασμά τους, από υγρή έως ξηρή βρωμιά, σκόνη, πριονίδια, σπασμένα γυαλιά, νερά, μπάζα από ανακαίνιση, λάσπη, φύλλα, ογκώδη απορρίμματα και στάχτη', κυρίως για αυλή, αποθήκη, αυτοκίνητο.
Προφανώς είναι επαρκής,αλλά αν κάποιος έχει αγοράσει αυτή τη σκούπα, ή κάποια παρόμοια, θα βοηθούσε η γνώμη του.
Ευχαριστώ.
Jacob
-
Είμαι στο τσακ να παραγγείλω την συγκεκριμένη για να δουλέψει ως all-round σκούπα + συνδεδεμένη με μηχανήματα για αναρρόφηση σκόνης στις διάφορες κατά καιρούς εργασίες συντήρησης (ετοιμάζομαι να ζωντανέψω το 30 χρόνων και 50τμ ξύλινο πάτωμα στο χωριό και θα δουλέψει τριβείο φουλ)
Έχω αυτήν http://www.karcher.gr/gr/Products/spti__kpo/skope_anarrfisi/polykatharist/10811300.htm η οποία είναι ουσιαστικά σκούπα για ξηρή-υγρή αναρρόφηση αλλά πετά και νερό για καθάρισμα με μια κίνηση ας πούμε. Εξαιρετική για home use (έχει μικρό κάδο για νερό και αδειάζεις συχνά το μόνο μειονέκτημα που δεν σε νοιάζει καν για το πολύ 10 χρήσεις το χρόνο) και κάνω τα χαλιά και 2 φορές το χρόνο περνώ το σαλόνι των αυτοκινήτων. Καλά το τι χρώμα βγαίνει το νερό το αφήνω για έκπληξη σε όποιον ασχοληθεί
Έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά για τα λεφτά τους (ποσότητα αέρα και αναρρόφηση μας ενδιαφέρουν και όχι ισχύς σε watt για το άκρως λειτουργικό κομμάτι...το ρούφηγμα). Αυτό που λείπει από τη σειρά WD 3... είναι το μεγάλο πέλμα το οποίο φαντάζομαι θα βοηθά στο καλύτερο 'πάτημα' στις επιφάνειες. Μπορεί να αγοραστεί όμως ως extra όπως βλέπω.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, νομίζω ότι είναι καλή. Έχει και χρήσιμα εξαρτήματα (κιτ αυτοκινήτου, κλπ.).
Το ότι έχουν περισσότερη σημασία η ποσότητα αέρα και η αναρρόφηση από την ισχύ για το ρούφηγμα δεν το ήξερα.Jacob
-
καλησπερα
εχω την μικρη να ψηνεται στον πυρετο και εξω καποιος μαλακας εχει βαλει φωτια και βρωμαει και πλαστικο .
ετσι κλεισαμε τα παντα και αναψαμε το αιρ κοντισιον.
μετα απο μια ωρα λειτουργιας αρχισε να τρεχει πολλα νερα απο την δεξια πλευρα της εσωτερικης μοναδας
και απο την τρυπα στις περσιδες.
τι διαλο τρεχει ρε παιδια ? ειναι νερα? απο συμπηκνωματα? αλλα δεν βλεπω να υπαρχει σωληνας που να οδηγει εξω συμπηκνωματα.
ειναι φρεον?
μου εκανε εντυπωση που η εξωτερικη μοναδα δεν εχει τρεξει καθολόυ συμπηκνωματα.δωστε καμμια ιδεα αν το εχει αντιμετωπισει κανεις.
-
Συμπηκνωματα ειναι, καπου εχει βουλωσει το σωληνακι που τα βγαζει εξω.
Τωρα πρεπει να βγαλεις το καπακι της εσωτερικης μοναδας (ολοκληρο, οχι μονο των φιλτρων). Δεν ειναι δυσκολο, συνηθως εχει μια-δυο βιδες και μετα ειναι κουμπωτο. Στο κατω μερος θα δεις τη 'λεκανη απορροης' η οποια λογικα θα ειναι γεματη. Στη μια της ακρη εχει μια τρυπα που στελνει τα συμπηκνωματα εξω, η οποια ειναι λογικα βουλωμενη.
Ελπιζω να βοηθησα... -
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Συμπηκνωματα ειναι, καπου εχει βουλωσει το σωληνακι που τα βγαζει εξω.
Τωρα πρεπει να βγαλεις το καπακι της εσωτερικης μοναδας (ολοκληρο, οχι μονο των φιλτρων). Δεν ειναι δυσκολο, συνηθως εχει μια-δυο βιδες και μετα ειναι κουμπωτο. Στο κατω μερος θα δεις τη 'λεκανη απορροης' η οποια λογικα θα ειναι γεματη. Στη μια της ακρη εχει μια τρυπα που στελνει τα συμπηκνωματα εξω, η οποια ειναι λογικα βουλωμενη.
Ελπιζω να βοηθησα...ευχαριστω για την απαντηση
το προβλημα μου ειναι οτι κοιταζοντας απο την εξω πλευρα του σπιτιου
βλεπω να ερχονται και να συνδεονται με την εξωτερικη μοναδα δυο χαλκοσωληνες
και το καλωδιο του ρευματος αλλα πουθενα καποιος σωληνας συμπηκνωματων
ειναι δυνατον?
μηπως τα εξατμιζει οπως τα ψυγεια?
οπως και ναχει αυριο πρωι θα βγαλω το καπακι να δω τι παιζει.
ευχαριστω. -
μιας και λέμε για a/c, πώς κάνω συντήρηση μόνος μου, ή καλύτερα να καλέσω μάστορα; επίσης καμια φορά δε βγάζει κρύο, παρά σκέτο αέρα
-
-
http://www.groupon.gr/deals/athens/ydra ... 161&a=1329
πιο φθηνά θα μου ρθει φαντάζομαι
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
http://www.groupon.gr/deals/athens/ydraylikh-psyktikh-ac-thermosifwnas/6696994?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_161&a=1329πιο φθηνά θα μου ρθει φαντάζομαι
αμα το κανεις ανα εξαμηνο ομως λιγακι δυσκολο να σου ερθει πιο φτηνα ειδικα οταν το χημικο κραταει χρονια
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]