-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο Legrand είχε τα διπλά λεφτά. Θόρυβο δέν κάνει καθόλου.
'O legrand' δεν έχει έννοια.
Όλοι βγάζουν διαφόρων επιπέδων διακόπτες [κυρίως με το κέλυφος έχει να κάνει η τιμή]Έχεις δίκιο, δέν το διευκρίνησα. Το praktiker έχει την πιό απλή σειρά διακοπτών legrand με απλό λευκό κέλυφος. Αυτός ο μαρκα μεκαψες που πήρα μισά λεφτά ήταν και πιό ωραίος αισθητικά απο τον απλό της legrand
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
αλήθεια υπάρχουν λάμπες εξοικονόμησης να δουλεύουν με αυτούς?νομίζω όλες, αρκεί να είναι κατάλληλος ο ροοστάτης. Τουλ. βλέπω ότι κάθε εταιρεία βγάζει και ένα μοντέλο ροοστάτη 'για λάμπες εξοικονόμησης'.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αλήθεια υπάρχουν λάμπες εξοικονόμησης να δουλεύουν με αυτούς?
νομίζω όλες, αρκεί να είναι κατάλληλος ο ροοστάτης. Τουλ. βλέπω ότι κάθε εταιρεία βγάζει και ένα μοντέλο ροοστάτη 'για λάμπες εξοικονόμησης'.
Το ξέρω αλλά εγώ έχω τους παλιούς....
-
sorry χαζομάρα μου, νόμιζα ότι το 'με αυτούς' αναφερόταν γενικά στους ροοστάτες, και όχι σε αυτούς που έχεις βάλει ήδη
-
Σε ροοστατη ο οποιος ειχε ξεμεινει απο λαμπα πυρακτοσεως, βαλαμε 'οικονομικη'
Προφανως, τον ειχαμε φουλ και απλα ανοιγαμε και κλειναμε τον διακοπτη για το φως, δεν παιζαμε με ενταση.
Ωσπου ηρθε ο πατερας μου και ηθελε να ... 'ντιμαρει' Ξαφνικα μυρισε καμμενο καλωδιο, παρ' ολα αυτα η λαμπα δουλευε... (προφανως δεν ντιμαρε)...
Εκτοτε οποτε την αναβες, σου ερχοταν η εσανς του καλωδιου.. Αντικαταστασθηκε με πυρακτωσεως!
Τρου στορι!Αληθευει, υπαρχουν ροοστατες για λαμπες οικονομικες
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σε ροοστατη ο οποιος ειχε ξεμεινει απο λαμπα πυρακτοσεως, βαλαμε 'οικονομικη'
Προφανως, τον ειχαμε φουλ και απλα ανοιγαμε και κλειναμε τον διακοπτη για το φως, δεν παιζαμε με ενταση.
Ωσπου ηρθε ο πατερας μου και ηθελε να ... 'ντιμαρει' Ξαφνικα μυρισε καμμενο καλωδιο, παρ' ολα αυτα η λαμπα δουλευε... (προφανως δεν ντιμαρε)...
Εκτοτε οποτε την αναβες, σου ερχοταν η εσανς του καλωδιου.. Αντικαταστασθηκε με πυρακτωσεως!
Τρου στορι!Αληθευει, υπαρχουν ροοστατες για λαμπες οικονομικες
Υπαρχουν λαμπες οικονομιας για ροοστατες ??????
Ναι υπαρχουν ,τις εχει φερει η toshiba με λιγα watt k πολλα ευρω (12) .Συμφωνα με τις πληροφοριες μου κ ειναι εγκυρες θα φερει με περισσοτερα .Αυτες που ηδη κυκλοφορουν τις εχω βαλει ,αλλα δεν προσφερονται γιατι η αποδοση τους ειναι χαμηλη .
Αναβεις 5 αντι για δυο -
-
οι περισσότερες λάμπες οικονομίας δεν δουλεύουν με το ημιτονοειδές ρεύμα, γι αυτό κι όταν τις ντιμάρεις με κλασσικό ντίμερ που έχει Triac δεν πετυχαίνεις κάτι, γι αυτό και θες ειδικό ντίμερ
Τώρα αυτή που λεει ο cmarin δεν ξέρω τί παίζει.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτή η λάμπα λέει ότι δουλεύει με κοινά dimmerΤην εχω στην κουζινα κ στο υπνοδωματιο,πολυ καλη δεν κανει για οροφη κ για μπαλκονια (σποτ)
Αν ενδιαφερεσαι μπορω να την δοκιμασω -
Ρε γκαις, αυτες οι καινουργιες πορτες η εσωτερικες, οι συμπαγης ή τελος παντων που δειχνουν συμπαγεις, εφαρμοζουν σωστα και εχουν και λαστιχα περιμετρικα, απο θέμα ηχομονωσης τί λενε? Απο κόστος που κυμαινονται?
Γιατι εχω βαρεθει να ακουω οποιον πάει στη τουαλετα... να μην πω για τυχον ανήσυχα βράδυα στις κρεβατοκάμαρες. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κύριοι, έχουμε κανέναν εδω που να ασχολείται με κοψε-ραψε με σίδερα;Θέλω να φτιάξω την πόρτα του γκαράζ λίγο διαφορετική και απο αυτα δεν κατέχω τίποτα...
καμια φωτο για το τι θες να κοψεις?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
.οι καινουργιες πορτες η εσωτερικες, ......Σαν πόρτες, δεν έχουν κάτι παραπάνω σε αντοχή απο οποιασδήποτε άλλη 'παραδοσιακά ' κατασκευασμένη εσωτερική πόρτα, πλήν του design.
Τα λάστιχα όμως, όντως κάνουν καλή δουλειά στη ηχομόνωση αλλά και στο αθόρυβο κλείσιμο.
Αρα , θα περιοριστούν αισθητά οι δωρεάν τσοντο-ακροάσεις.....
Οι τιμές για τις κάπως designάτες, έχουν 250-350€(περιλαμβάνονται κάσωμα-κλειδαριά -λάστιχα) + 100€max για πόμολα-τοποθέτηση. -
Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του dbekos, έχοντας τοποθετήσει τέτοιες πόρτες πέρυσι.
-
Τελικα τα εσκασα στον ΑΚ γιατι η λαμπα ειναι ιωδιου 230βατ κατι που δεν γνωριζα κ οι αλλοι δεν διεθεταν ,ευτυχως μου εκανε εκπτωση 40%
Σας ευχαριστω κυριοι
Αγορασα ενα busch made in Germany -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τελικα τα εσκασα ........Αγορασα ενα busch made in GermanyΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Καλορίζικος-καλοδούλευτος ! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αυτή η λάμπα λέει ότι δουλεύει με κοινά dimmerαπό το λινκ, πάνω πάνω:
Warning: I am able to write to the configuration file: /home/lightide/public_html/includes/configure.php. This is a potential security risk - please set the right user permissions on this file.
-
Το dimmer είναι μηχανικό. Δηλαδή βάζεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στη λάμπα για να φωτίζει λιγότερο.
-
-
Απο οτι βλεπω μαλλον ειναι τα claw keys(φαινονται ακριβως στην μεση στο επανω μερος του set)
http://www.proxxon.com/eng/html/23107.php
για να μην παρεις το set,τροχισε ενα παλιο κατσαβιδι ωστε να χωρισεις την κεφαλη του περιπου στα δυο,και το βουναλακι που λες να μαινει αναμεσα τους.
-
Yγρο για ηλιακο θερμοσιφωνα που βρισκουμε; Ακουσα για 6ε το λιτρο!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]