-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ίντσες 13-15' για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο και με ευκολία στη φορητότητα και λειτουργία του. Θα χρειαστεί να διαχειρίζεται και όγκο δεδομένων.Επίσης σημαντική παράμετρος και η αυτονομία.
Sony Vaio, αλλα οταν βγουν τα Windows7 στην αγορα, για να μη φας ζορι με τα sVista.
Ποιοτητα, υποστιριξη, ονομα και οπως και τα Mac δινεις καποια λεφτα για το ονομα που εχει στο καπακι.
Οτι παθει το μιχανακι, ερχεται dhl το μαζευει και απο το site της Sony μαθαινεις τι συμβαινει με τον υπολογιστη σου. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Επειδή έχω (πολύ) καιρό να ασχοληθώ, για laptop προορισμένο για επαγγελματική χρήση, ανάμεσα σε Toshiba και Sony και για ποσό 1500-2000 €, ποιο θεωρείτε καλύτερο;
Σε τέτοια ποσά προς mac πλευρά θα κοίταγα.
εγώ για να είμαι ειλικρινής, θα επέλεγα 'μη mac'.
για τον απλούτατο λόγο ότι σε ορισμένες εφαρμογές ίσως ψάξεις περισσότερο να βρεις το πρόγραμμα που θέλεις, 2ον σε ορισμένες περιπτώσεις θέλεις να υπάρχει συμβατότητα με άλλους υπολογιστές (πχ σε ορισμένα συνέδρια που πήγα είχαν ως προεπιλογή το powerpoint, οπότε ήταν προτιμότερο να κάνεις την εργασία σου εκεί. όσες εργασίες παρουσίασα σε συνέδρια εγώ προσωπικώς, τις έχω κάνει σε powerpoint. το ίδιο και για όσες άλλες εργασίες ετοίμασα για καθηγητές. δεν ηθελα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι, να ρισκάρω ποτέ να τις κάνω σε άλλο πρόγραμμα συμβατό με mac διότι ίσως να μην παίξουν στην παρουσίαση. επίσης σκέψου αρχεία που ίσως μεταφέρεις από άλλους υπολογιστές σου. θα χρειάζεσαι συμβατότητα και για αυτον τον λόγο)βεβαίως η επιλογή είναι δική σου
-
Κούραση...
- http://store.apple.com/us/product/TQ744LL/A Office για μακ.
- Τα mac είναι πιο συμβατά με το οτιδήποτε, περισσότερο και από έναν τεμπέλη με το τιμόνι οποιουδήποτε αμαξιού. Ανοίγουν τα ΠΑΝΤΑ εκτός από exe. Αν θες κάποιο ειδικό πρόγραμμα βάλε παράθυρα..
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Επειδή έχω (πολύ) καιρό να ασχοληθώ, για laptop προορισμένο για επαγγελματική χρήση, ανάμεσα σε Toshiba και Sony και για ποσό 1500-2000 €, ποιο θεωρείτε καλύτερο;
Σε τέτοια ποσά προς mac πλευρά θα κοίταγα.
εγώ για να είμαι ειλικρινής, θα επέλεγα 'μη mac'.
για τον απλούτατο λόγο ότι σε ορισμένες εφαρμογές ίσως ψάξεις περισσότερο να βρεις το πρόγραμμα που θέλεις, 2ον σε ορισμένες περιπτώσεις θέλεις να υπάρχει συμβατότητα με άλλους υπολογιστές (πχ σε ορισμένα συνέδρια που πήγα είχαν ως προεπιλογή το powerpoint, οπότε ήταν προτιμότερο να κάνεις την εργασία σου εκεί. όσες εργασίες παρουσίασα σε συνέδρια εγώ προσωπικώς, τις έχω κάνει σε powerpoint. το ίδιο και για όσες άλλες εργασίες ετοίμασα για καθηγητές. δεν ηθελα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι, να ρισκάρω ποτέ να τις κάνω σε άλλο πρόγραμμα συμβατό με mac διότι ίσως να μην παίξουν στην παρουσίαση. επίσης σκέψου αρχεία που ίσως μεταφέρεις από άλλους υπολογιστές σου. θα χρειάζεσαι συμβατότητα και για αυτον τον λόγο)βεβαίως η επιλογή είναι δική σου
Powerpoint υπάρχει κανονικά για OSX, όπως και όλη η σουίτα του office που έγραψε και ο ddl. Αυτά που λες περί γενικής ασυμβατότητας, είναι ανακρίβειες αφού 99/100 προγράμματα υπάρχουν και για mac. In fact, δεν έχω βρει πρόγραμμα που να υπάρχει μόνο σε windows και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο -ή καλύτερο- σε osx. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, υπάρχει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα από την ίδια εταιρία σε έκδοση για osx.
Μεταφορά αρχείων γίνεται κανονικά, δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μπορείς να μεταφέρεις με ένα usb flash τα πάντα χωρίς να έχεις άγχος για συμβατότητες ή οτιδήποτε παρόμοιο.
Και γω θα έλεγα για ένα macbook pro 13άρι, αλλά μεταξύ Sony και Toshiba θα διάλεγα Sony. Επίσης, πολλοί φίλοι μου έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από την Dell.
-
εγω ρε παιδια οσο κι αν εχω προσπαθησει δε βρισκω καποιο ουσιαστικο θετικο στα mac και αν συνυπολογισουμε και το τεραστιο κοστος (τεσπα μπορεις να τα σπασεις και τα να τα βαλεις οπου θες θα μου πειτε) μου φαινονται κλεψια.
το μονο θετικο ειναι οτι ειναι ελαφρια και παρα πολυ ευχρηστα και αν ψαξεις μπορεις να κανεις πανω κατω οτι και στα windows
αν ομως εχεις καλο μηχανημα και δεν εισαι στοκος πραγματικα ποιο το οφελος???
εγω παντως επειδη παιζω παιχνιδια ετσι κι αλλιως τα εχω αποκλεισει δια παντος
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω ρε παιδια οσο κι αν εχω προσπαθησει δε βρισκω καποιο ουσιαστικο θετικο στα mac και αν συνυπολογισουμε και το τεραστιο κοστος (τεσπα μπορεις να τα σπασεις και τα να τα βαλεις οπου θες) μου φαινονται κλεψια.το μονο θετικο ειναι οτι ειναι ελαφρια και παρα πολυ ευχρηστα.
αν ομως εχεις καλο μηχανημα και δεν εισαι στοκος πραγματικα ποιο το οφελος???
Σαφέστατα πιο γρήγορο στο οτιδήποτε από Windows μηχανήματα μεγαλύτερης αξίας. Σαφέστατα καλύτερο (πιο stable, πιο safe) λειτουργικό χωρίς κανένα ουσιαστικό μειονέκτημα. Optimized software για το hardware, όχι ένας driver για 1 εκ. μηχανήματα. Προσωπικά, όποτε δουλεύω στο mac, κάνω πολύ περισσότερα πράγματα στον ίδιο χρόνο απ ότι θα έκανα σε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα με Win.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σαφέστατα πιο γρήγορο στο οτιδήποτε από Windows μηχανήματα μεγαλύτερης αξίας. Σαφέστατα καλύτερο
κοιταξε το ξερω οτι δε μπορουν να γινουν αμεσες συγκρισεις γιατι τα 2 λειτουργικα ειναι διαφορετικα, εκει που θα συμφωνησουμε ειναι οτι στον χ υπολογιστη με το y hardware τα mac ειναι πιο γρηγορα.εκει δε χωραει αμφβολια!
ομως οποτε κοιταζω τιμες βλεπω οτι στα 1000 πχ ευρω που θα παρεις ενα mac μπορεις να παρεις πολυ πιο κτηνος ειτε desctop ειτε laptop. στο τελος μπορει να κανεις τη δουλεια σου στον ιδιο χρονο γιατι το αλλο θα ειναι πιο ελαφρυ, ομως το θεωρω κλεψια να δινεις τοσο χρημα και να μην παιρνεις δυνατο hardware.
αλλωστε πλεον οποιος παει να παρει pc με διπυρηνο+ τα vista θα τα τρεχει αερα και τα 7 θα ειναι ακομα πιο ελαφρια..
δεν εχω πολυχρησιμοποιησει, ισως για αυτο δεν καταλαβαινω.. τι να πω
το οτι τα windows εχουν προβληματα εχουν ομως οχι καποιο που να μη λυνεται
-
Η αλήθεια είναι πως σε όλα από ένα σημείο και έπειτα πληρώνεις το σηματάκι είτε είναι Toshiba είτε είναι VAIO, είτε Mac, είτε Dell.
Από Toshiba είμαι ευχαριστημένος απλά είχα κάνει το λάθος πριν 3 χρόνια και πήρα Qosmio που σε φορητότητα και διαστάσεις δεν είναι κι ότι καλύτερο.
Θα κοιτάξω και για Dell. Για Mac δεν είμαι τόσο σίγουρος. Λίγο που είχα παίξει με ένα Macbook χρειάζεται λίγο εξοικείωση καθώς είχα βρει κάπως περίεργο (ή για την ακρίβεια διαφορετικό από ότι είχα συνηθίσει) το μενού των λειτουργιών του.
-
Διαφορετικό ναι, αλλά μέσα σε ελάχιστες μέρες το μαθαίνεις.
Τέσπα, τα mac δεν είναι για όλους, ας μην το κουράζουμε. Αν πιστεύεις ότι με windows θα είσαι καλύτερα, τότε με windows θα είσαι καλύτερα.
-
Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα που δεν υπάρχουν για mac αλλά πάντα υπάρχει κάποιο αντίστοιχο των windows. Όχι 99% αλλά 80% θα έλεγα εγώ. Αλλά όλο μεγαλώνει αυτό το ποσοστό
το οτι τα windows εχουν προβληματα εχουν ομως οχι καποιο που να μη λυνεταιΑυτός είναι ο λόγος που πήγα σε mac προσωπικά βαρέθηκα τα προβλήματα. Δεν άντεχα τόσες ρυθμίσεις για το τίποτα. Ξέρεις τι ξενέρωμα είναι να κάνεις 3 φορές φορμάτ (έχω κάνει πολλές περισσότερες) επειδή ξαφνικά μπήκε κάποιος ιός ή πείραξες κάτι ή απλά χάθηκε κάτι και δεν μπορούν να ανοίξουν. Να κάνω φορμάτ επειδή ο νόρτον είναι άπειρα βαρύς και μπήκε ντε και καλά στο boot και δεν άνοιγε το pc... Ούτε σε safe mode έμπαινε. Δεν ήθελα να χάνω κι αλλο χρόνο από την ζωή μου στο να λύνω προβλήματα.
Θα κοιτάξω και για Dell. Για Mac δεν είμαι τόσο σίγουρος. Λίγο που είχα παίξει με ένα Macbook χρειάζεται λίγο εξοικείωση καθώς είχα βρει κάπως περίεργο (ή για την ακρίβεια διαφορετικό από ότι είχα συνηθίσει) το μενού των λειτουργιών του.
Όπως σωστά λέει και ο Χρήστος, αν έχεις όρεξη να κάτσεις λίγο να συνηθίσεις το interface, πάρε αλλιώς μείνε σε windows. Δεν είναι δύσκολα, γελοία είναι. Απλά θέλει συνήθεια (όπως εξάλλου και το αντίστροφο-πιθανότατα πολύ περισσότερη).
ΥΓ: Παιδιά ούτε λεφτά παίρνουμε όσοι φωνάζουμε ότι τα μακ είναι καλά ούτε μετοχές έχουμε (τουλάχιστον εγώ ). Αν μας θεωρείτε 'βλάκες' (δεν είπα ότι μας είπατε φυσικά, κορόιδα αν δεν σας κάνει το βλάκες) ότι δίνουμε τόσα λεφτά για κάτι που ίσως να μην αξίζει απλά θα πω ότι προτιμώ να είμαι ένα κορόιδο που έδωσε 1500 ευρώ για κάτι που ίσως να αξίζει 800 αλλά δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά γιατί κ αν άξιζε που έδωσα τόσα χρήματα, ξέρω την απάντηση.-
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
το οτι τα windows εχουν προβληματα εχουν ομως οχι καποιο που να μη λυνεται
Αυτός είναι ο λόγος που πήγα σε mac προσωπικά βαρέθηκα τα προβλήματα. Δεν άντεχα τόσες ρυθμίσεις για το τίποτα. Ξέρεις τι ξενέρωμα είναι να κάνεις 3 φορές φορμάτ (έχω κάνει πολλές περισσότερες) επειδή ξαφνικά μπήκε κάποιος ιός ή πείραξες κάτι ή απλά χάθηκε κάτι και δεν μπορούν να ανοίξουν. Να κάνω φορμάτ επειδή ο νόρτον είναι άπειρα βαρύς και μπήκε ντε και καλά στο boot και δεν άνοιγε το pc... Ούτε σε safe mode έμπαινε. Δεν ήθελα να χάνω κι αλλο χρόνο από την ζωή μου στο να λύνω προβλήματα.
τι να σου πω .. μονο εγω βγαζω ακρη με τα προβληματικα προιοντα (windows , vag )
αν ειναι ετσι να παω να παρω και αφοβα ιταλικο
για να σοβαρευτουμε, ναι θελουν δουλεια τα windows και ψαξιμο.
ναι μπορει απο τη μια στιγμη στην αλλη να γινει χαμος και να ψαχνεσαι.
ναι τα mac ειναι πολυ πιο φιλικα και ευχρηστα .ομως με 2 -3 βασικες κινησεις δεν θα εχεις προβλημα ουτε απο ιους ουτε απο τιποτα.
εγω πλεον εφτασα 3 χρονια την ιδια εγκατασταση στα xp και ολα ειναι μια χαρα.
σιγουρα δεν ειμαι καποια ιδιοφυια , απλα καθησα λιγο και ασχοληθηκα.δεν ειμαι κατα των mac, απλα 1ον εχω μαθει να δουλευω συγκεκριμενα και βαριεμαι να ψαχνομαι απο την αρχη ( που αυτο θα μου πεις το ξεπερνας σε μια βδομαδα )
και 2ον επειδη παιζω παιχνιδια τα windows ειναι μονοδρομοςδε θελω να τα υπερασπιστω ειναι μαλακισμενα, αλλα δεν ειναι και τοσο χαλια.
ΥΓ ξερω τι ξενερωμα ειναι να κανεις φορματ.. οι φιλοι μου ,επειδη απο οσους στην παρεα ξερουμε 2-3 πραγματα εχουν καταλαβει οτι ειμαι ο πιο μαλακας , με εχουν βαλει να κανω συνολικα πανω απο 10 φορες
μηπως αυτος ειναι ενας καλος λογος να τα μισησω?
-
αν ειναι ετσι να παω να παρω και αφοβα ιταλικογια να σοβαρευτουμε
Το 'σωσες
ομως με 2 -3 βασικες κινησεις δεν θα εχεις προβλημα ουτε απο ιους ουτε απο τιποτα.
Και γιατί να μην τις εξαλείψεις αν μπορείς;
1ον εχω μαθει να δουλευω συγκεκριμενα και βαριεμαι να ψαχνομαι απο την αρχη ( που αυτο θα μου πεις το ξεπερνας σε μια βδομαδα )
εμμ
2ον επειδη παιζω παιχνιδια τα windows ειναι μονοδρομος
Και εγώ παίζω κάργα, πως θα περάσει η εξεταστική άλλωστε... (διάολε! βρήκα παράδρομο στον μονόδρομο σου! )
Πάρε και πες ντε κσέρει τι είνι ντο φουρμάτ
-
ddl, ψηνε και οταν ειναι ετοιμος πες μου να του πασαρω karmic koala
-
Ξέρω γω ρε συ... Εδώ άρχισε να λέει για ιταλικά...
(χίλιες φορές linux παρά windows) -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Εδώ άρχισε να λέει για ιταλικά... -
παιζουν ολα τα παιχνιδια σε mac? και αν ναι πώς γιατι μου φαινεται ενδιαφερον
-
Μόνο οι μεγάλοι τίτλοι πχ wow. Μερικά με το crossover , πχ cs.
Όσα δεν παίζουν με τα παραπάνω, περνάς ένα partition με xp και τα κάνεις install εκεί. Το partition το έχεις μόνο για παιχνίδια και το διατηρείς καθαρό οπότε δύσκολα θα σου βγάλουν και πρόβλημα τα xp. Σε περίπτωση που θες να κάνεις c/p κάτι από xp σε os : http://www.parallels.com/eu/ . Δεν το συνιστώ για games (με το lord of the rings ας πουμε δεν είχα θέμα πάντως) γιατί τρώει παραπάνω μνήμη και cpu.
-
α δεν υπαρχει καποιος εξομοιωτης μιλας για dual boot..
ασε και το dual που εχω κανει με vista και xp τελικα δεν απεδωσε, μονο για κανα directx10 που δε βρισκω τελειως σπασμενο (να ανοιγουν τερμα οι επιλογες των γραφικων) χρησιμοπoιω τα vista, ολο στα χp ειμαι
και θα προσπερασω τα σβηστα πηγαινοντας κατευθειαν στα 7 (αλλα συνεχιζοντας να εχω τα xp ) -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Αυτός είναι ο λόγος που πήγα σε mac προσωπικά βαρέθηκα τα προβλήματα. Δεν άντεχα τόσες ρυθμίσεις για το τίποτα. Ξέρεις τι ξενέρωμα είναι να κάνεις 3 φορές φορμάτ (έχω κάνει πολλές περισσότερες) επειδή ξαφνικά μπήκε κάποιος ιός ή πείραξες κάτι ή απλά χάθηκε κάτι και δεν μπορούν να ανοίξουν. Να κάνω φορμάτ επειδή ο νόρτον είναι άπειρα βαρύς και μπήκε ντε και καλά στο boot και δεν άνοιγε το pc... Ούτε σε safe mode έμπαινε. Δεν ήθελα να χάνω κι αλλο χρόνο από την ζωή μου στο να λύνω προβλήματα.Αυτά με τις ρυθμίσεις, τα προβλήματα και τα format που χρειάζονται τα windows ποτέ δεν τα κατάλαβα.
Εγώ που είμαι παντελώς άσχετος με ρυθμίσεις και τα συναφή, εδώ και δεκαπέντε χρόνια που έχω windows, δεν έχω κάνει format ποτέ (δεν ξέρω να κάνω) και δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα.
Με τα xp ειδικά απολύτως κανένα πρόβλημα.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν είναι πρόβλημα των windows, πρόβλημα του άθλιου Norton είναι.Μπορεί τα Mac να είναι όντως καλύτερα (δεν τα έχω δει ποτέ), αλλά τα περί προβλημάτων των windows είναι μεγάλος μύθος για μένα. Δηλαδή τι πρόβλημα έχετε αντιμετωπίσει με τα xp;
-
εγω κανενα (που να μην το ελυσα συντομα) , αλλα οπως ειπα και πιο πανω εχω κανει σε 5-6 διαφορετικα ατομα πανω απο 10 format
ειναι μερικοι που απλα δεν ασχολουνται και δεν εχουν τη διαθεση στο κατω κατω..
ο υπολογιστης με τα windows μπορει να γινει τελειως μπουρδελο αυτο ειναι γεγονος, το θεμα ειναι επισης οτι αυτο μπορεις να το αποφυγεις
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]