-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από δωρεάν προγράμματα, βάλτε AVG και Spybot και δεν θα χάσετε...το καλο πραγμα πληρωνεται... Ολα αυτα τα free things μου εχουν αφησει πολυ ξινη γευση, και για την σταθεροτητα και για την προστασια του συστηματος. Προσωπικα εχω Avira και το μοιρασα σε 2 υπολογιστες... κατα συνεπεια και το κοστος του.
-
Εγω αν θα πληρωνα για κατι θα ηταν το Kaspersky.Oι heuristics του ειναι top notch
http://www.kaspersky.com/news?id=207575720
http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews -
Έπεσα σήμερα πατώντας καταλάθος σε διαφήμιση στο google πάνω σε αυτό. Λέει ότι βελτιώνει το συνημίτονο διαθέτοντας μέσα του συστοιχία πυκνωτών, το βάζεις απλώς σε μια οποιαδήποτε μπρίζα του σπιτιού σου και τέλος.
Οι γνώσεις μου στις ηλεκτρικές μηχανές περιορίζονται μόνο σε ένα ομώνυμο μάθημα που έκανα στην σχολή, αλλά απ' όσο θυμάμαι, για να βελτιωθεί το συνημίτονο και να μειωθεί η άεργος ισχύς πρέπει να μελετηθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση, να καταγραφούν οι συνδεδεμένες συσκευές και ανάλογα με την συμπεριφορά του συστήματος (επαγωγική ή χωρητική), να προστεθούν πηνία ή πυκνωτές. Επίσης θυμάμαι ότι η βελτίωση του συνημιτόνου χρειάζεται σε εγκαταστάσεις που έχουν ηλεκτροκινητήρες συνδεδεμένους (σύγχρονους, ασύγχρονους ή με DC inverter δεν έχω ιδέα).
Πως είναι δυνατόν αυτή η εταιρία να ισχυρίζεται ότι με μια συσκευή πασπαρτού, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει έτσι απλά και σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, να έχει κάποιος εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 45%
Αν γνωρίζει κάποιος επί του θέματος ας απαντήσει, γιατί αν είναι έτσι να παραγγείλω μία για το σπίτι. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από δωρεάν προγράμματα, βάλτε AVG και Spybot και δεν θα χάσετε...
το καλο πραγμα πληρωνεται... Ολα αυτα τα free things μου εχουν αφησει πολυ ξινη γευση, και για την σταθεροτητα και για την προστασια του συστηματος. Προσωπικα εχω Avira και το μοιρασα σε 2 υπολογιστες... κατα συνεπεια και το κοστος του.
τα παντα υπαρχουν σπασμενα να ναι καλα οι hackers
και τα τσαμπε που λεει ο techon απο πανω ειναι μια χαρα αποτεσματικα
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
+00
εγω για να μην εχω ξεχωριστα anti-virus , antispyware δουλευω με σουιτες και εχω αλλαξεις πολλες (zone alarm, kaspersky , panda , bit defender ) ετσι για τη φαση και ηταν ολες καλες, αλλα και απλως με ενα nod32 εισαι μια χαρα
υπαρχουν πολλα καλα προγραμματα και για να μην τρως ιους , αλλα και για να τους βγαλεις αμα τους φας (spyware doctor πχ)μου εχει τυχει βεβαια να μου φερουν pc στο οποιο δεν υπηρχε καμια ελπιδα και φυσικα του εκανα format..
βασικα σε ολα τα ξενα pc κανω φορματ να τελειωνω, σιγα μην κατσω να τα καθαρισω
alarm, kaspersky , panda , bit defender, nod32 κ.τ.λ. καλό είναι να βάζουμε και τα € ανά έτος ή πακέτου...
αν θελεις να τα βαλεις βαλτα, εγω δεν ξερω καν ποσο εχουν τα παραπανω
εγω ξερω απο mininova, pirate bay και σια
δε χρειαζεται να εισαι λινουξας για να εισαι τσαμπατζης αγαπητε..
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Ουτε καν defrag δεν χρειαζονται.... ποσο δε μαλλον antispyware... μιας και αυτη την δουλεια την κανουνε ηδη τα Antivirus. Σε γενικες γραμμες, αμα του χρηστη του κοφτει... παιρνει στροφες... δεν χρειαζετε τιποτε απο ολα αυτα γιατι δεν θα εγκαταστησει μαλακιες!
Αν επισης τα προγραμματα ειναι σοβαρων εταιριων, οι πιθανοτητες για προβλημα εκμηδενιζονται. Δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχουμε χρονια τωρα τα Windows απροβληματιστα! Σωστο setup, καλο software και hardware με σωστη υποστηριξη σε οδηγους... εγγυαται την μακροβιοτητα του installation.
Το Nero θεωρείται σοβαρό; Για βάλε το Nero 7 (δεν θυμάμαι καλά την version) και βγάλε!
Και πες μας ΠΟΣΟ 'σκουπίδι' θα αφήσει....το οποιο μπορεις να βγαλεις στη συνεχεια...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από δωρεάν προγράμματα, βάλτε AVG και Spybot και δεν θα χάσετε...
το καλο πραγμα πληρωνεται... Ολα αυτα τα free things μου εχουν αφησει πολυ ξινη γευση, και για την σταθεροτητα και για την προστασια του συστηματος. Προσωπικα εχω Avira και το μοιρασα σε 2 υπολογιστες... κατα συνεπεια και το κοστος του.
τα παντα υπαρχουν σπασμενα να ναι καλα οι hackers
και τα τσαμπε που λεει ο techon απο πανω ειναι μια χαρα αποτεσματικα
Και δεν μου λες Qsis.... το ζητημα ειναι να βαλουμε το antivirus... η να παιρνουμε τα updates? Τα updates για να τα παιρνεις θες account... αρα θα πληρωσεις. Υπαρχουν βεβαια κατι μεσοβεζικες λυσεις υπο την ανοχη καποιων εταιριων... οπου βρισκεις μεν κωδικους... αλλα καθε λιγες μερες γινονται lockout. Τεσπα... δεν ειναι δουλεια αυτη να καθομαστε να ψαχνουμε συνεχεια ενα ακομα κρακ... δεν ξερω... ισως γερασα... γι αυτο και πλεον τα 7 και το Antivirus τα εχω νομιμα. Στο κατω κατω αξιζουν τα λεφτα... και επιπροσθετα στο pc γινεται πολυ σοβαρη δουλεια και συλλογη στοιχειων... για να βασιστω σε 'περιεργες' λυσεις.
-
δε σου μιλαω φυσικα για μεσοβεζικες λυσεις ουτε για τα σπασμενα kaspersky που ψαχνεις καθε βδομαδα να βρεις νεο κλειδι..
τεσπα κι εγω η δουλεια που κανω στο Pc μου θεωρω οτι ειναι σοβαρη και δεν εχω καμια διαθεση να κανω format, το οτι 3 χρονια που εχω το pc μου εχω και την ιδια εγκατασταση κατι λεει πιστευω ..
παντως λυσεις υπαρχουν , το θεμα ειναι κατα ποσο εισαι διατεθημενος να πληρωσεις
στα λειτουργικα παντως μπορεις να κατεβασεις μια ΟΕΜ εκδοση και καθαρισες, αυτες ποτε δεν προκειται να εχουν προβλημα με wga και αλλες τετοιες παπαριες
-
Σήμερα πέρασα από Πλαίσιο, FNAC και Multirama ψάχνοντας το MBP 15' @2.66GHz ΜΕ Snow Leopard.
Το Πλαίσιο δεν το είχε καθόλου ενώ το Fnac μου πρότεινε να κάνω παραγγελία χωρίς υποχρέωση αγοράς. Μου εξήγησαν ότι είχαν 2 παραγγελίες του ίδιου μηχανήματος που έχουν καθυστερήσει από την rainbow και εικάζουν ότι αυτό γίνεται γιατί αναμένονται τα καινούργια με SL. Στο multirama πήγα αργά και ο υπάλληλος που είχε μείνει δεν ήξερε και πολλά. Το μηχάνημα το είχαν μεν ετοιμοπαράδοτο, αλλά χωρίς SL και η ταμπέλα είχε αστρονομική τιμή (€2300, έναντι 1899 σε Πλαίσιο και FNAC. Δεν ρώτησα πάντως). Αύριο θα πάρω και ένα τηλέφωνο την systemgraph και βλέπουμε.
-
Εγώ πάλι δεν θεωρώ ποτέ (τα τελευταία χρόνια με internet κλπ.) ότι είχα πρόβλημα με ιούς κλπ. και κατεβάζω και από σάιτ που δεν φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά ή νόμιμα. Αραιά και πού εμφανίζεται κάτι σε απειλή (worm ή ιός) αλλά εντοπίζεται και καθαρίζεται άμα τη εμφανίσει. Έχω antivir (πιο παλιά AVG, Kaspersky και πάλι AVG) και χρησιμοποιώ το Windows Defender πλέον για τα spyware.
Υ.Γ. Αν δεν ανοίγετε τα ολοφάνερα links στα mail και δεν εγκαθιστάτε κάθε χαζομάρα-πρόγραμμα που υπάρχει, δεν ξέρω πόσο συχνά θα σας τύχει κάτι που δεν μπορεί να εντοπιστεί/αποκατασταθεί από ένα δωρεάν πρόγραμμα και θα χρειαστείτε την πληρωμένη σουίτα.
Υ.Γ. (2) Όποιος δουλεύει στο pc και θέλει ολοκληρωμένη προστασία, καλύτερα να μάθει τα διάφορα προγράμματα συγχρονισμού αρχείων κλπ. για να είναι καλυμμένος και από βλάβες του PC που συμβαίνουν πολύ πιο εύκολα, συχνά και αναίτια από τους ιούς.
-
Χρήστο εμένα μου είπαν ότι τα sl θα έρθουν από μέσα βδομάδος στα μαγαζιά (saturn πήγα μονο και ρώτησα). Οπότε θα αργήσουν τα ίδια τα μακ να έρθουν. Εδώ βρίσκεις προηγούμενων γενιών σε πολλά μαγαζιά.
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Καμιά εκατοσταριά antivirus κυκλοφορούν και φταίνε τα windows επειδή εσύ έβαλες ένα πανάθλιο;
Κολλάει το taskmanager;
Όσο για το αν στουμπώνουν, ο παλιός μου υπολογιστής είναι 6 χρονών, έχει τα άπειρα προγράμματα εγκατεστημμένα και δουλεύει κανονικότατα χωρίς format. Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
Τα windows θέλουν μόνο ένα καλό antivirus, ένα καθάρισμα στην registry μία στο τόσο και να μην αφήνεις 1512 προγράμματα να ξεκινάνε στην εκκίνηση. 2 λεπτά δουλειά το μήνα.Ναι τα windows φταίνε όταν στο ίδιο το safe mode ξαναβγαίνει!
Ναι κολλάει.
2 λεπτά δεν είναι.Αντικειμενικά τα leopard είναι καλύτερα από xp και σίγουρα svista, σε θέμα δυνατοτήτων, ευχρηστίας, ευκολίας, συμβατότητας, σταθερότητας. Υποκειμενικά με βολεύουν τα μακ γιατί τους πίνω το αίμα και δεν παθαίνουν τίποτα και δεν μου βγαίνει κανένα error και στη τελική χομπίστας που ψάχνεται είμαι δεν έχω σπουδάσει πληροφορική (όπως είχα καταλήξει να βγάζω τους ιούς μόνος μου...). Εσένα απλά σε βολεύουν τα παράθυρα. Άλλος είναι πιο ψαγμένος και χρησιμοποιεί linux. Αυτά.
-
Nero... a good program gone bad...
Δεν το χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια...
Περι κοστους Antivirus.... oh well... Avira με 15-20€ τον χρονο!
Mεχρι προσφατα υπηρχε το Nero Lite/Micro (http://updatepack.nl/)
Εναλλακτικα, infrarecorder.
Kαι το Avira Antivir, παντα free...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εγώ πάλι δεν θεωρώ ποτέ (τα τελευταία χρόνια με internet κλπ.) ότι είχα πρόβλημα με ιούς κλπ. και κατεβάζω και από σάιτ που δεν φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά ή νόμιμα. Αραιά και πού εμφανίζεται κάτι σε απειλή (worm ή ιός) αλλά εντοπίζεται και καθαρίζεται άμα τη εμφανίσει. Έχω antivir (πιο παλιά AVG, Kaspersky και πάλι AVG) και χρησιμοποιώ το Windows Defender πλέον για τα spyware.Ωραια,το πιθανοτερο ειναι αν εχεις προβληματα και να μην το γνωριζεις
Καθε ποτε ελεγχεις HJT log για αν σαι σιγουρος?
Υ.Γ. Αν δεν ανοίγετε τα ολοφάνερα links στα mail και δεν εγκαθιστάτε κάθε χαζομάρα-πρόγραμμα που υπάρχει, δεν ξέρω πόσο συχνά θα σας τύχει κάτι που δεν μπορεί να εντοπιστεί/αποκατασταθεί από ένα δωρεάν πρόγραμμα και θα χρειαστείτε την πληρωμένη σουίτα.
Αυτο που γραφεις ειναι ουσιαστικο.Οι κακοβουλες δυνατοτητες του social engineering ειναι πολυ πιο επικινδυνες απο καποιες γραμμες κωδικα.Κι επ'ευκαιριας προσοχη αυτο τον καιρο σε pop-ups και προτροπες στα facebook,myspace και σια,που επιχειρουν 'δηθεν' να αναβαθμισουν τον Flash Player.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δε σου μιλαω φυσικα για μεσοβεζικες λυσεις ουτε για τα σπασμενα kaspersky που ψαχνεις καθε βδομαδα να βρεις νεο κλειδι..τεσπα κι εγω η δουλεια που κανω στο Pc μου θεωρω οτι ειναι σοβαρη και δεν εχω καμια διαθεση να κανω format, το οτι 3 χρονια που εχω το pc μου εχω και την ιδια εγκατασταση κατι λεει πιστευω ..
παντως λυσεις υπαρχουν , το θεμα ειναι κατα ποσο εισαι διατεθημενος να πληρωσεις
στα λειτουργικα παντως μπορεις να κατεβασεις μια ΟΕΜ εκδοση και καθαρισες, αυτες ποτε δεν προκειται να εχουν προβλημα με wga και αλλες τετοιες παπαριες
καλά εντάξει η υπερβολή και η ιο-φοβία σε όλο της το μεγαλείο. Φοράω το Avira Antivir από ιδρύσεώς του ως ένα από τα πρώτα δωρεάν antivirus και δεν έχω αποκτήσει ποτέ μου συνάχι. Πρέπει να προσέχεις και τι κλικάρεις και που συχνάζεις. Κανένα δεν πρόκειται να σε καλύψει 100% . και -
-
100% μόνο ένα μακ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δε σου μιλαω φυσικα για μεσοβεζικες λυσεις ουτε για τα σπασμενα kaspersky που ψαχνεις καθε βδομαδα να βρεις νεο κλειδι..
τεσπα κι εγω η δουλεια που κανω στο Pc μου θεωρω οτι ειναι σοβαρη και δεν εχω καμια διαθεση να κανω format, το οτι 3 χρονια που εχω το pc μου εχω και την ιδια εγκατασταση κατι λεει πιστευω ..
καλά εντάξει η υπερβολή και η ιο-φοβία σε όλο της το μεγαλείο. Φοράω το Avira Antivir από ιδρύσεώς του ως ένα από τα πρώτα δωρεάν antivirus και δεν έχω αποκτήσει ποτέ μου συνάχι. Πρέπει να προσέχεις και τι κλικάρεις και που συχνάζεις. Κανένα δεν πρόκειται να σε καλύψει 100% . και -
Και εγω χρησιμοποιω αρκετα χρονια το avira και το comodo και δεν εχει προκυψει προβλημα.Σε φιλο που τα εχω βαλει και του οποιου το λαπτοπ το χρησιμοποιουν τα παιδια του και η γυναικα του μπαινοντας σε καθε πιθανο και απιθανο site παλι δεν εχει βγει κατι περιεργο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα πέρασα από Πλαίσιο, FNAC και Multirama ψάχνοντας το MBP 15' @2.66GHz ΜΕ Snow Leopard.Το Πλαίσιο δεν το είχε καθόλου ενώ το Fnac μου πρότεινε να κάνω παραγγελία χωρίς υποχρέωση αγοράς. Μου εξήγησαν ότι είχαν 2 παραγγελίες του ίδιου μηχανήματος που έχουν καθυστερήσει από την rainbow και εικάζουν ότι αυτό γίνεται γιατί αναμένονται τα καινούργια με SL. Στο multirama πήγα αργά και ο υπάλληλος που είχε μείνει δεν ήξερε και πολλά. Το μηχάνημα το είχαν μεν ετοιμοπαράδοτο, αλλά χωρίς SL και η ταμπέλα είχε αστρονομική τιμή (€2300, έναντι 1899 σε Πλαίσιο και FNAC. Δεν ρώτησα πάντως). Αύριο θα πάρω και ένα τηλέφωνο την systemgraph και βλέπουμε.
Στο multirama σίγουρα έκαναν λάθος. Δες εδώ: http://multirama.gr/products/product?pi ... tid=010200
Εκτός και αν η τιμή αφορούσε τον 2,66 προηγούμενης γενιάς... Πάρε καλύτερα τηλέφωνο στην τηλεφωνική εξυηρέτηση των Multirama, γιατί όσες φορές προσπάθησα να συνεννοηθώ σε θέματα αγοράς mac με υπάλληλο των Multirama, δεν έβγαλα άκρη.
Όσο για το SL, στη θέση σου δεν θα είχα μεγάλες προσδοκίες να βρω μηχάνημα με στημένο το SL πριν το Νοέμβρη. Σου θυμίζω μόνο ότι τα καινούργια MBP παρουσιάστηκαν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο αρχές Ιουνίου, και στην Ελλάδα τρεις μήνες μετά υπάρχουν ελάχιστα καταστήματα με στοκαρισμένα μηχανάκια. Βάλε στην εξίσωση και την αλλαγή αντιπροσώπου από 1η Σεπτεμβρίου...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
100% μόνο ένα μακόταν και αυτό πιάσει μερίδιο στην αγορά της προκοπής τότε θα ασχοληθούν και με αυτό οι χακεράδες ...
-
Ουτε καν defrag δεν χρειαζονται.... ποσο δε μαλλον antispyware... μιας και αυτη την δουλεια την κανουνε ηδη τα Antivirus. Σε γενικες γραμμες, αμα του χρηστη του κοφτει... παιρνει στροφες... δεν χρειαζετε τιποτε απο ολα αυτα γιατι δεν θα εγκαταστησει μαλακιες!Αν επισης τα προγραμματα ειναι σοβαρων εταιριων, οι πιθανοτητες για προβλημα εκμηδενιζονται. Δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχουμε χρονια τωρα τα Windows απροβληματιστα! Σωστο setup, καλο software και hardware με σωστη υποστηριξη σε οδηγους... εγγυαται την μακροβιοτητα του installation.
Τι σημασία έχει αν είναι σε ένα πρόγραμμα; με λειτουργία antispyware δεν επιβαρύνεσαι;
Κι αυτό με το δεν χρειάζεται defrag πως το λες; Εχω χάσει τπτ επεισόδια;
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Εγώ πάλι δεν θεωρώ ποτέ (τα τελευταία χρόνια με internet κλπ.) ότι είχα πρόβλημα με ιούς κλπ. και κατεβάζω και από σάιτ που δεν φαίνονται ιδιαίτερα καθαρά ή νόμιμα. Αραιά και πού εμφανίζεται κάτι σε απειλή (worm ή ιός) αλλά εντοπίζεται και καθαρίζεται άμα τη εμφανίσει. Έχω antivir (πιο παλιά AVG, Kaspersky και πάλι AVG) και χρησιμοποιώ το Windows Defender πλέον για τα spyware.
Ωραια,το πιθανοτερο ειναι αν εχεις προβληματα και να μην το γνωριζεις
Καθε ποτε ελεγχεις HJT log για αν σαι σιγουρος?
Αυτο που γραφεις ειναι ουσιαστικο.Οι κακοβουλες δυνατοτητες του social engineering ειναι πολυ πιο επικινδυνες απο καποιες γραμμες κωδικα.Κι επ'ευκαιριας προσοχη αυτο τον καιρο σε pop-ups και προτροπες στα facebook,myspace και σια,που επιχειρουν 'δηθεν' να αναβαθμισουν τον Flash Player.
A) Πολύ πιθανό! Προβλήματα πάντως δεν έχω στη λειτουργία του pc (ταχύτητες, ασυμβατότητες, μαύρες οθόνες κλπ.). Τα 'προβλήματα' που μου βγάζει το hijackthis, αν τα αφαιρέσω, δεν θα έχω μετά εκτυπωτή αλλά ούτε και σύνδεση με το ρούτερ για να γεμίσω με ιούς τον κόσμο. Δεν έχω πειστεί για το πόσο καλά εντοπίζει τα 'κακά' και πόσο καλά τα διαχωρίζει από τα 'καλά'.
Β) Ωραία, να πού θα την πατούσα εύκολα! Αυτές οι αναβαθμίσεις των Flash κλπ. είναι πολύ ύπουλες.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]