-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Θα ηθελα να αναβαθμισω τη ram στο laptop μου, ενα acer aspire 5920g.
To μονο που ξερω ειναι οτι τωρα εχει μεσα 2gigs ενα και ενα, αρα πιανονται ολα τα slots.Γιατί θέλεις να την αναβαθμίσεις (ταχύτητα / ποσότητα / συμβατότητα); Αν θέλεις να πετάξεις κάπου τα λεφτά σου δώστα μου εμένα
Το λειτουργικό που έχεις υποστηρίζει την αναβάθμιση που σκέφτεσαι;
Για τιμές πας μία ΠΛΑΙΣΙΟ, MULTIRAMA ή από κει που το πήρες και ρωτάς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[
Αν όμως έχεις 32μπιτ λειτουργικό θα βλέπεις μόνο τα 3 από τα 4Gbs...Δηλαδή τα Vista 32 bit δεν αξιοποιούν πχ τα 4 GB; Σίγουρα;
Δεν είναι θέμα έκδοσης λειτουργικού (χρ, vista κλπ) αλλά τεχνολογίας (32 ή 64 bit)...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[
Αν όμως έχεις 32μπιτ λειτουργικό θα βλέπεις μόνο τα 3 από τα 4Gbs...Δηλαδή τα Vista 32 bit δεν αξιοποιούν πχ τα 4 GB; Σίγουρα;
το όριό τους θεωρητικά είναι τα 4GB
32bit register μπορεί να πάρει 2^32 θέσεις μνήμης
αν παίζει κάτι άλλο δεν μπορώ να ξέρω (πχ να μην χρησιμοποιούνται ολα τα bit για addressing)
-
Διαβάζω εδώ κι εκεί ότι τελικά τα 32μπιτα λειτουργικά της MS βλέπουν 3,5 GB (υπάρχει κόλπο για να βλέπουν 4, αλλά ίσως δεν είναι καλό να το κάνεις για λόγους σταθερότητας). ΟΚ, καλύτερα 3,5 παρά 2 ή 3. Και καλύτερα -για εμένα- 32 bit, παρά 64 bit (για λόγους συμβατότητας και ποικιλίας προγραμμάτων).
-
H αναβαθμιση μνημης μου χρειαζεται λογω προγραμματων που πρεπει να δουλεψω για καποιο καιρο, κυριως με επεξεργασια τεραστιων φωτογραφιων.
Εχω win.7 64μπιτα οποτε θα ειμαι οκ με την αναγνωριση.
Ευχαριστω για τις απαντησεις, κοιταζα στο ebay αλλα δεν βρηκα και τοσο φθηνοτερες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διαβάζω εδώ κι εκεί ότι τελικά τα 32μπιτα λειτουργικά της MS βλέπουν 3,5 GB (υπάρχει κόλπο για να βλέπουν 4, αλλά ίσως δεν είναι καλό να το κάνεις για λόγους σταθερότητας). ΟΚ, καλύτερα 3,5 παρά 2 ή 3. Και καλύτερα -για εμένα- 32 bit, παρά 64 bit (για λόγους συμβατότητας και ποικιλίας προγραμμάτων).τα 32 bit λειτουργικα βλεπουν μεχρι 3.12 GB
φοραω 4 για αυτο σου λεω και μερικες πληροφοριες απο πιο ειδικους
http://support.microsoft.com/kb/929605τα υπολοιπα τα κρατανε για καρτα γραφικων και λοιπες συσκευες.
γενικα τα 32μπιτα λειτουργικα της MS (κι οχι μονο) μπορουν να διαχειριστουν εως 4 giga συνολικα ειτε ram ειτε οτιδηποτε αλλο
αν βαλεις μια καρτα γραφικων με 2 giga μνημη αυτοματως κατεβαινει και ram που χρησιμοποιειεται ο,τι και αν κανεις
τα 64μπιτα μπορουν να διαχειριστουν 128 giga , αν θυμαμαι σωστα ασχετα αν δεν υπαρχει motherboard ακομα που να υποστηριζει κατι τετοιο
στα xp ο κοσμος συνηθως δεν εβαζε 4 , στα vista ομως επειδη εβαζαν και πολλοι φρικαραν μολις εβλεπαν τα 3.120 στο service pack 1 το εκαναν να δειχνει 4, αλλα αυτο ειναι για να μην κλαιγονται οι ασχετοι δεν χρησιμοποιει 4 σε καμια περιπτωση
τελος επειδη πολλες μητρικες υποθετουν οτι θα δουλευεις με 32μπιτα σου δεσμευουν τα 800 mb και στα bios λεει σου λεει κατα την εκκινηση 3200. αυτο για να μην γινεται υπαρχει ειδικη επιλογη (στα bios παντα) ομως σε προειδοποιει να μην το κανεις σε 32μπιτα λειτουργικα, αλλα μονο σε 64
αυτα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
[
το όριό τους θεωρητικά είναι τα 4GB
32bit register μπορεί να πάρει 2^32 θέσεις μνήμης
αν παίζει κάτι άλλο δεν μπορώ να ξέρω (πχ να μην χρησιμοποιούνται ολα τα bit για addressing)
Η intel εχει πρακτικες (θεωρητικη η βαση μου) για προσπελασιμες διευθυνσεις ανω του τεχνολογικου οριου. (segment-register addressing κλπ)
Αλλα γενικα ξερω οτι 4gb δεν βλεπουν. -
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς εγώ πάω να πάρω κατα την παρασκευή το snow leopard. Θα κάνουν το υπάρχον mac να τρέχει γρηγορότερα χωρίς ανάγκη για αναβάθμιση. Α θα πιάνουν και 7gb λιγότερο... Και ας ψάχνετε χαμένη ram εσείς με τα svista και τα Λ7
ΥΓ: Τα κατέβασα από 'το βουνό' γιατί δεν ήθελα να περιμένω μέχρι την παρασκευή αλλά 'δεν με ήθελε'. Κάηκαν και τα 2 dl dvd που είχα...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Η intel εχει πρακτικες (θεωρητικη η βαση μου) για προσπελασιμες διευθυνσεις ανω του τεχνολογικου οριου. (segment-register addressing κλπ)
Αλλα γενικα ξερω οτι 4gb δεν βλεπουν.δεν μπορώ να ξέρω τα 'κολπα' της κάθε αρχιτεκτονικής και κανένας δεν γράφει πλέον (ή έστω λίγοι) OS σε assembly ετσι ώστε να τα χρησιμοποιούν
οπότε μάλλον έχει να κάνει με τις επιλογές αυτού που έγραψε το λογισμικό
και ενα ωραίο quote σχετικά με C
Some people seem to think that C is a real programming language, but they are sadly mistaken. It really is about writing almost-portable assembly language
-
Αναρωτιέμαι, αν πάω σε ένα κατάστημα για να αγοράσω το καινούργιο MBP, θα έχει εγκατεστημένο το Snow Leopard, ή θα περιμένουν να ξεστοκάρουν τα παλιά πρώτα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αναρωτιέμαι, αν πάω σε ένα κατάστημα για να αγοράσω το καινούργιο MBP, θα έχει εγκατεστημένο το Snow Leopard, ή θα περιμένουν να ξεστοκάρουν τα παλιά πρώτα;Σοβαρέψου. εδώ δεν υπάρχει καλά-καλά το SL σκέτο, περιμένεις να βρεις και μηχανάκι με το καινούργιο λειτουργικό; Σε κάνα δίμηνο, και αν...
Η άλλη λύση που έχεις είναι να αγοράσεις τώρα το μηχανάκι και να σου 'δανείσει' τη μία από τις 5 άδειες χρήσης του SL κανένας γνωστός σου που θα αγοράσει το family pack
-
Επειδή έχω (πολύ) καιρό να ασχοληθώ, για laptop προορισμένο για επαγγελματική χρήση, ανάμεσα σε Toshiba και Sony και για ποσό 1500-2000 €, ποιο θεωρείτε καλύτερο;
-
ιντσες?? οταν λες επαγγελματικη?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επειδή έχω (πολύ) καιρό να ασχοληθώ, για laptop προορισμένο για επαγγελματική χρήση, ανάμεσα σε Toshiba και Sony και για ποσό 1500-2000 €, ποιο θεωρείτε καλύτερο;Σε τέτοια ποσά προς mac πλευρά θα κοίταγα.
-
Ίντσες 13-15' για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο και με ευκολία στη φορητότητα και λειτουργία του. Θα χρειαστεί να διαχειρίζεται και όγκο δεδομένων.
Επίσης σημαντική παράμετρος και η αυτονομία.
-
Mac.-
-
thinkpad
-
Εγω αν ειχα την πολυτελεια θα περιμενα λιγο.Στην IFA ανακοινωθηκαν πολλα κι αξιολογα μοντελα
-
Προσωπικά έχω ακούσει πολύ κακά λόγια για τo service της Sony πάνω στα laptops.Δεν έχω όμως άμεση προσωπική εμπειρία με 'αυτούς'.
Από την άλλη (κι εγώ μέσα σε αυτούς) όσοι χρειάστηκαν service της toshiba, έμειναν πλήρως ευχαριστημένοι.
Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και Dell.Να περάσεις από κάποιο δικό τους κατάστημα.
Μπορείς να φτιάξεις/παραγγείλεις τον υπολογιστή σου όπως εσύ τον θες, διαλέγοντας και το αντίστοιχο κουτι και βάζοντας ό,τι (σχεδόν) σωθικά θες εσύ κτλ-κτλ.Αυτό για μένα είναι πολύ θετικό γιατί πχ μπορεί να μην χρειάζεσαι την μεγάλη κάρτα γραφικών αλλά να θες πχ τον κορυφαίο CPU ή μνήμη 4GB ή 400GB σκληρό, χωρίς τα υπόλοιπα παρελκόμενα (πχ μαμάτα ηχεία ή πολύ καλή κάρτα ήχου κτλ-κτλ) που θα έχει (σίγουρα) κάποιος έτοιμος υπολογιστής που κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Επίσης...μπορείς εύκολα ΑΝ χρειαστεί να κάνεις ακόμα και καίριες αναβαθμίσεις στο laptop σου (αν και δεν είμαι αυτής της λογικής, όμως νομίζω ότι αξίζει να το πω)Επιπλέον το service τους είναι ως αντιμετώπιση κορυφαίο.
Μέσα σε 2 χρόνια τους έχω χρειαστεί εγώ (από δικιά μου μαλακία έγινε κάτι) και ήρθαν σπίτι μου και το επισκεύασε τεχνικός χωρίς κόστος (2 χρόνια εγγύηση με δυνατότητα επέκτασης στα 4).Επιπλέον...για να καταλάβεις: πρόσφατα έκανα μία μ@λ@κί@ και έσπασα το κουμπάκι delete από το πληκτρολόγιο προσπαθώντας να βγάλω ένα σουσαμάκι που μπήκε από κάτω (πετάχτηκε από το πιάτο της μικρής μου ανηψιάς).Πήρα τηλέφωνο, μου έστειλαν το πληκτρολόγιο σπίτι ή όπου αλλού ήθελα βασικά τσάμπα κι ας ήταν δική μου υπαιτιότητα η ζημιά (ήρθε το πληκτρολόγιο σπίτι σε 1,5 μέρα! ) και θα κλείσω ραντεβού με τεχνικό μέσα στη βδομάδα για να μου το περάσει.
Αν ήθελα μπορούσαν να μου δώσουν και οδηγίες από το τηλέφωνο για το πως να βγάλω το παλιό και να βάλω το καινούριο (μου είπαν ότι είναι πολύ απλή διαδικασία), αλλά χέζομαι να το κάνω μόνος μου μη γίνει καμιά ζημιά από απροσεξία μου.Επιπλέον οι τεχνικοί που έχουν έρθει (ως τώρα) είναι πλήρως καταρτισμένοι,πραγματικά σκίζονται να σε εξυπηρετήσουν, ξέρουν ακριβώς ποιά βίδα πρέπει να βγάλουν από το laptop σου (δεν ψάχνουν που είναι τι), έχουν δικό τους 'πάγκο' (σα πανί για να μην υπάρχει στατικός ηλεκτρισμός και γίνει τίποτα ενώ το laptop είναι 'λυμμένο') και με ειδικό εργαλείο κάθε φορά (έχουν ειδικό εργαλείο για να ξεκουμπώνουν πλαστικά για να μην σου κάνουν σημάδια στο laptop ) βγάζουν και βάζουν αυτό που πρέπει.
Ξέρω...τους έπλεξα το εγκώμιο αλλά πραγματικά δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια εξυπηρέτηση...Οι άνθρωποι είναι αλλού!
Προσωπικά και ο επόμενος υπολογιστής dell θα είναι κατά 99%...ΥΓ:δεν έχω καμία σχέση με τη dell προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης.Απλώς είμαι ένας υπερ-ευχαριστημένος πελάτης.
ΥΓ2:Για mac πρέπει να τα 'ακουμπήσεις' αρκετά για να πάρεις κάτι που να αξίζει
ΥΓ3:Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει και γράφω σεντόνια τελευταία...Συγχωρέστε με. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ίντσες 13-15' για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο και με ευκολία στη φορητότητα και λειτουργία του. Θα χρειαστεί να διαχειρίζεται και όγκο δεδομένων.Επίσης σημαντική παράμετρος και η αυτονομία.
MacBook pro 13'
1)Ευχρηστο 2)Φορητότητα 3)ΑυτονομιαΑν θες κι άλλη δύναμη δες το 2ο από τα 15άρια, η τρίτη επιλογή από τα 15άρια είναι για games imo.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]