-
Μόνο εγώ γράφω στο τοπικ... Συνεχίζω πάντως:
H εταιρεία μου αγόρασε 3 Acer Aspire One ZG8 (530).
http://www.electronicpulp.net/2009/02/2 ... -revealed/
Οπότε, είπα να πάρω την μεγάλη ευθύνη να...χρεωθώ τον έναν...
Και για περισσότερη ασφάλεια (μιας και χρεωμένος... ) θα τον παίρνω σπίτι...
Όχι για μένα, για την φουκαριάρα την εταιρεία, μην πάθει και τίποτις το μηχάνημα!Μόλις τον έχω ανοίξει και φορτώνει Windows XP. Δυστυχώς τα Home και δεν ξέρω αν θα έχω κάνα θέμα... Μπορεί να βάλω Pro, μιας και έχουμε VLK licence...
-
jolicloud ρεεεεεεεε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
jolicloud ρεεεεεεεε.Nα σε δω μέσα στην σήραγγα να παλεύεις με τα PLC με τσόλι-κλάουντ, να σου πω εγώ!
Καλά τα παιχνιδάκια όταν σπίτι, αλλά στην δουλειά... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
jolicloud ρεεεεεεεε.
Nα σε δω μέσα στην σήραγγα να παλεύεις με τα PLC με τσόλι-κλάουντ, να σου πω εγώ!
Καλά τα παιχνιδάκια όταν σπίτι, αλλά στην δουλειά...Επιτελους και ενας ανθρωπας που καταλαβαινει τι μαλατσια εστι το cloud thingy...
-
Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Στον υπολογιστή μου έχω δύο σκληρούς 80GB. Στον ένα έχω τα XP ενώ στον άλλο Ubuntu. Επειδή πλέον ο χώρος δεν επαρκεί, θέλω να αντικαταστήσω τον 80άρι των XP με κάποιον μεγαλύτερο. Πως μπορώ να το πετύχω χωρίς να χρειαστεί να περάσω από την αρχή λειτουργικό, όλα τα προγράμματα και να χαθεί το dual boot; Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να αντιγράψω τα πάντα από τον 80άρι στον 500άρι που θα πάρω και όλα να λειτουργούν όπως παλιά;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Στον υπολογιστή μου έχω δύο σκληρούς 80GB. Στον ένα έχω τα XP ενώ στον άλλο Ubuntu. Επειδή πλέον ο χώρος δεν επαρκεί, θέλω να αντικαταστήσω τον 80άρι των XP με κάποιον μεγαλύτερο. Πως μπορώ να το πετύχω χωρίς να χρειαστεί να περάσω από την αρχή λειτουργικό, όλα τα προγράμματα και να χαθεί το dual boot; Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να αντιγράψω τα πάντα από τον 80άρι στον 500άρι που θα πάρω και όλα να λειτουργούν όπως παλιά;Από τη στιγμή που θα μεταφέρεις το λειτουργικό σε μεγαλύτερο δίσκο/partition, μπορείς να πετύχεις αυτό που θες με κάποιο πρόγραμμα ghost. Με αυτό ουσιαστικά κλωνοποιείς το λειτουργικό και το mbr. Έτσι κι αλλιώς το grub, για το dual boot, μπορείς σε κάθε περίπτωση 'ατυχήματος' να τον κάνεις restore από το live cd του Ubuntu.
Σε κάθε περίπτωση το backup ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
-
Συνεχίζω για τον Acer: λοιπόν, είναι πολύ ωραία αυτά τα μηχανάκια τελικά (ναι, ναι, τα netbooks! ). Εντάξει, θέλουν μια συνήθεια, γιατί το πληκτρολόγιο είναι πολύ μικρό όπως φυσικά και η οθόνη, αλλά μετά από λίγο είσαι μια χαρά!
Είναι πολύ ωραία φάση να είσαι ξάπλα, με το μηχανάκι στα πόδια, να παράγει ελάχιστη ζέστη που ουσιαστικά δεν ενοχλεί και να σερφάρεις ή να διαβάζεις τα email ή τα βιβλία σου σε pdf...
To μόνο που πρέπει να έχετε υπόψη είναι πως η Acer ακολούθησε κι αυτή το παράδειγμα της Sony και εγκαθιστά κάμποσο άχρηστο software, οπότε πετάξτε κατευθείαν την σαβούρα! Ειδικά αυτό το McAfee μιλάμε για μεγάλη πληγή! Πήρε τρελή ανάσα το μηχανάκι με το που το άδειασα από χαζομάρες (του έβαλα και το Avast για να μην είμαι...ξεβράκωτος! ).
Η μπαταρία (έχω 6cells) δείχνει να μπορεί να κρατήσει...αιώνια, δουλεύω πάνω από 2 ώρες με το WiFi ανοικτό και συνεχείς εγκαταστάσεις και ακόμη το εικονιδιάκι στο φουλ! Αυτό σημαίνει πως μπορείς να το παίρνεις το πρωί φορτισμένο και να μην χρειάζεσαι το τροφοδοτικό του στην διάρκεια της ημέρας. Αρα, μπορείς να το κουβαλάς εύκολα σε μια τσάντα πλάτης και δεν θέλει δική του τσάντα.
Πολύ πολύ βολικό, το λάτρεψα (και πάνω απ' όλα...δωρεάν, γιατί...πολλά έξοδα έχω κάνει τελευταία! )
-
Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Στον υπολογιστή μου έχω δύο σκληρούς 80GB. Στον ένα έχω τα XP ενώ στον άλλο Ubuntu. Επειδή πλέον ο χώρος δεν επαρκεί, θέλω να αντικαταστήσω τον 80άρι των XP με κάποιον μεγαλύτερο. Πως μπορώ να το πετύχω χωρίς να χρειαστεί να περάσω από την αρχή λειτουργικό, όλα τα προγράμματα και να χαθεί το dual boot; Υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα να αντιγράψω τα πάντα από τον 80άρι στον 500άρι που θα πάρω και όλα να λειτουργούν όπως παλιά;Acronis True Image.
Το κατεβαζεις 'σπ...μενο', το περνας στα ΧΡ, φτιαχνεις το boot CD, συνδεεις τον παλιο και τον νεο δισκο στο μιχανακι σου, κανεις επανεκκινηση και μπαινεις στο Acronis.
Clone CD
Μπορεις να επιλεξεις Expand, ετσι ωστε να μην χρειαστει να ασχοληθεις με τα 420GB που θα περισεψουν -
BREAKING NEWS: i4i gets injunction against sales of MS Word
By: Nancy Gohring - IDG News Service (Seattle Bureau) (12 Aug 2009)A Texas judge has given Microsoft 60 days to stop selling custom-XML-capable versions of word, but the injunction is unlike to actually stop sales
A judge on Tuesday ordered Microsoft Corp. to stop selling Microsoft Word products in their current form in the U.S., but legal appeals or technical workarounds make an actual halt of sales unlikely.
The U.S. District Court for the Eastern District of Texas gave Microsoft 60 days to comply with the injunction, which forbids Microsoft from selling Word products that let people create custom XML documents, according to Toronto-based i4i Inc. The ruling, which also includes additional damages Microsoft must pay, are related to a patent infringement suit filed by i4i.
The most common versions of Word on the market now, 2003 and 2007, both allow users to create custom XML documents.
Microsoft did not reply to questions about the effect the injunction will have on it and its ability to sell Word in the U.S. In a statement it said it planned to appeal the verdict.
An appeal could stay the injunction but even if the injunction stands, Microsoft could potentially strip the functionality from Word or possibly build a workaround.
The ruling is unlikely to affect anyone any time soon, said Michael Cherry, an analyst with Directions on Microsoft. 'It's going to take a long time for this kind of thing to get sorted out,' he said.
Custom XML allows people to create forms or templates such that words in certain fields are tagged and then can be managed in a database, said Loudon Owen, a spokesman for i4i. Large companies and government agencies, for example, might create such templates.
I4i's patent covers technology that lets end users manipulate document architecture and content.
In a March 2007 suit, i4i charged Microsoft with willfully infringing its patent. Earlier this year, a jury in the Texas court ordered Microsoft to pay i4i US$200 million for infringing the patent.
Owen said that if the injunction stands, end users who use custom XML in Word will have to find another way to create templates. 'Hopefully you're going to call us because our intention is to support custom XML,' he said.
The judge also ruled that Microsoft should pay an additional $40 million for willful infringement of the patents and over $37 million in prejudgment interest. That brings total damages to more than $290 million.
Εν συντομία εις την ελληνικήν :
Η εταιρεία i4i κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη Microsoft και απαγορεύτηκε στην τελευταία να πωλεί σε 60 ημέρες από χθες το Word εντός ΗΠΑ. Η διαμάχη σχετίζεται με πατέντα - την οποία έχει η i4i - σχετική με τη γλώσσα XML, χρήση της οποίας κάνει το Word. Επίσης, επιδικάστηκαν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη 'θιγμένη' εταιρεία.
-
Fog και Wagner ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. Έχω το Norton Ghost. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω με αυτό και αν δε βγάλω άκρη θα δοκιμάσω με το Acronis. Ο φόβος μου είναι κυρίως μήπως υπάρχει πρόβλημα που ο νέος δίσκος είναι μεγαλύτερος του παλιού, και αν καταστραφεί το dual boot.
-
Λογικά όταν ξαναπεράσεις τα xp αυτά αυτόματα θα διαγράψουν το mbr του δίσκου και θα περάσουν τον δικό τους bootloader. Έτσι θα χαθεί ο grub του ubuntu (ο οποίος μάλλον ξαναμπαίνει από το live cd του ubuntu, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ).
-
Υπαρχει de facto απαντηση στο θεμα της εγγυησης των λαπτοπ ;
Εχω ακουσει πολλα μακρα και κοντα του καθενος περι 1 ή 2 ετων και δεν καταληγω.
Σε 'μενα πηγε στον 1, ειχα ακουσει κατι για νομος και τρεχα γυρευε.
Γνωριζει καποιος σχετικα ;====================================================
Θελοντας να κανω εγγραφη σε μια υπηρεσια web mail
και θελοντας επισης να χρησιμοποιησω ενα συγκεκριμενο nickname
που μαλλον αποκλειεται να το εχει αλλος (προσωπικο nick)
ειδα οτι η υπηρεσια αναφερει οτι το εχει παρει αλλοςΣτελνω mail στον λογαριασμο αυτον και μου επεστρεψε λαθος. User unknown κλπ.
Πιθανη εξηγηση;
-
Για όποιοδήποτε κινητό πράγμα αγοράσεις (άρα και για laptop), υπάρχει ευθύνη του πωλητή για ελαττώματα του πράγματος, για 2 χρόνια από την αγορά.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για όποιοδήποτε κινητό πράγμα αγοράσεις (άρα και για laptop), υπάρχει ευθύνη του πωλητή για ελαττώματα του πράγματος, για 2 χρόνια από την αγορά.Θυμαμαι στο service της FS στην Ελλαδα λεγανε για 12μηνη
και οτι αν χαλουσε μετα το διαστημα αυτο δεν θα ειχα υποστηριξηΕχω στην μνημη κι αλλα τετοια περιστατικα .
-
Ο νόμος σου δίνει ορισμένα 'ελάχιστα' δικαίωματα....δες εδώ. Το ότι κάποιοι πωλητές αγνοούν τις υποχρεώσεις τους δεν σημαίνει ότι αυτές δεν υφίστανται...ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, βλέπε άρθρο 559 στο pdf αυτό....το ότι κάποιος σου υποσχέθηκε Χ χρόνια εγγύησης δεν σημαίνει ότι περιορίζονται τα λοιπά δικαίωματα που σου παρέχει ο νόμος..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ο νόμος σου δίνει ορισμένα 'ελάχιστα' δικαίωματα....δες εδώ. Το ότι κάποιοι πωλητές αγνοούν τις υποχρεώσεις τους δεν σημαίνει ότι αυτές δεν υφίστανται...ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, βλέπε άρθρο 559 στο pdf αυτό....το ότι κάποιος σου υποσχέθηκε Χ χρόνια εγγύησης δεν σημαίνει ότι περιορίζονται τα λοιπά δικαίωματα που σου παρέχει ο νόμος..οκ... παντως ειναι πολυ ποιο φτηνο να παρεις την επεκταση εγγυησης για εναν ακομα χρονο απο το να καθεσαι να τραβιεσαι για το ποιος εχει δικιο, και να τρεχεις σε ενωσεις, δικηγορους και να μπλεκεις...
-
Οπωσδήποτε..απλά 1) καλό είναι να ξέρουμε τι δυνατότητες υπάρχουν, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το κυνηγήσει και 2) καμιά φορά, δείχνοντας τους απλά ότι 'ξέρουμε' τι δυνατότητες έχουμε, ενώ αυτοί (κάνουν πως) τις αγνοούν, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε
-
Fog και Wagner ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. Έχω το Norton Ghost. Θα το ψάξω λίγο παραπάνω με αυτό και αν δε βγάλω άκρη θα δοκιμάσω με το Acronis. Ο φόβος μου είναι κυρίως μήπως υπάρχει πρόβλημα που ο νέος δίσκος είναι μεγαλύτερος του παλιού, και αν καταστραφεί το dual boot.Με το Acronis δεν εχεις κανενα προβλημα, οσο μεγαλος κ αν ειναι ο καινουριος δισκος!
Δοκιμασμενο!
Επιλεγεις clone & expand και τα δηλωνει τα εξτρα GB του νεου δισκου σαν κενα του παλιου -
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για Ghost και True Image, υπάρχουν και δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τα ίδια.
Για παράδειγμα το G-parted που το χρησιμοποιήσαμε για να πειράξουμε το μέγεθος το primary partition όπου ήταν πάνω το λειτουργικό και μέσα από τα Windows είναι αδύνατον.
Αυτό βέβαια δεν παίρνει backup, είναι αντίστοιχο του Partition Magic. Απλώς κάνει εξαιρετική δουλειά , είναι δωρεάν και καλό είναι να διαφημίζουμε κάποια τέτοια προγραμματάκια, αντί να ψάχνουμε να βρούμε crack για τα πανάκριβα retail που εν τέλει κάνουν τα ίδια και συχνά...χειρότερα! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για Ghost και True Image, υπάρχουν και δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τα ίδια.
Για παράδειγμα το G-parted που το χρησιμοποιήσαμε για να πειράξουμε το μέγεθος το primary partition όπου ήταν πάνω το λειτουργικό και μέσα από τα Windows είναι αδύνατον.
Αυτό βέβαια δεν παίρνει backup, είναι αντίστοιχο του Partition Magic. Απλώς κάνει εξαιρετική δουλειά , είναι δωρεάν και καλό είναι να διαφημίζουμε κάποια τέτοια προγραμματάκια, αντί να ψάχνουμε να βρούμε crack για τα πανάκριβα retail που εν τέλει κάνουν τα ίδια και συχνά...χειρότερα!Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ το Ranish partition σε περιβάλλον DOS. Έχω γραμμένα σε χαρτάκι τα MBR των δίσκων και αν χαλάσουν από κάποιο πρόγραμμα ή ιό τα ξαναπερνάω με το χέρι.
Επίσης μπορείς να αλλάζεις τα μεγέθη των δίσκων αλλά μερικές φορές δεν δουλεύει πολύ καλά - πχ o δίσκος που έχει το σύστημα στα ΧΡ, εμφανίζει την νέα χωρητικότητα στην διαχείριση δίσκων αλλά ο explorer εμφανίζει την παλιά χωρητικότητα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]