-
Η κάρτα είναι ενσωματωμένη στη μητρική να φανταστώ?
Αν ναί, τότε πρέπει πρώτα να βρείς τι μητρική έχεις. Το γράφει με το που ξεκινάει ο υπολογιστής
Εδώ πχ είναι P6L40A4. Βάζεις αυτό στο google και ψάχνεις για drivers, θα βρείς και για την κάρτα ήχου. -
on-board ειναι οι καρτες???Αν οχι σιγουρα πληροφοριες θα βρεις στις οδηγιες τους,αν ναι τοτε οι drivers ειναι στο CD της μητρικης,ενημερωσε τα πρωτα απο κει ωστε να τα αναγνωρισει και μετα ψαξε για τυχων νεες ενημερωσεις στα αντιστοιχα sites.
-
IMAC 21,5''
χθες εγινε η αγορα του. Το μοντελο των 27'' που θα ηταν ιδανικο, δεν ειναι ακομη διαθεσιμο και δυστυχως η αγορα επρεπε να γινει αμεσα για επαγγελματικους λογους (της γυναικας). Οχι οτι το 21,5'' ειναι μικρο, απλα το αλλο σιγουρα ηταν προτιμωτερο.
εννοειται, οτι αμεσως εβαλα και τα win7
πρωτες εντυπωσεις απο το μηχανημα σε περιβαλλον win7, πολυ καλες. Ειναι πολυ γρηγορο, ενω φυσικα η οθονη ειναι σαφως οτι καλυτερο εχω δει.
μεγαλη χλιδη να χρειαζεται να συνδεσεις μονο ΕΝΑ καλωδιο και τελος.
οπως επισης το μηχανημα να ειναι παντελως αθορυβο.μεχρι στιγμης ολα καλα λοιπον, περισσοτερες εντυπωσεις με το καιρο και αφου δουλεψω λιγο σε macos.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ... ριξε και μερικες φωτος να το δειχνουν σε Win7 problem και απολαυσε pik και Lappas να εχουν πεσει στο πάτωμα να κανουν σπασμους και να βγαζουν αφρους απ το στομα
Εγω τελος του μηνα παραγγελνω απο Amazon UK* 13αρι Macbook Pro εννοειτε... με Win 7.
- μΙλαμε για 300€ διαφορα.... σε σχεση με εδω...
-
Με κάποιον είχα αντιπαράθεση ότι τα mac δεν είναι value for money σε θέμα hardware.
Δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ corsair πάντως απ' ότι φαίνεται όλοι θέλετε να γίνετε macάκες -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ... ριξε και μερικες φωτος να το δειχνουν σε Win7 problem και απολαυσε pik και Lappas να εχουν πεσει στο πάτωμα να κανουν σπασμους και να βγαζουν αφρους απ το στομα
Εγω τελος του μηνα παραγγελνω απο Amazon UK* 13αρι Macbook Pro εννοειτε... με Win 7.
- μΙλαμε για 300€ διαφορα.... σε σχεση με εδω...
τα 7 τα εβαλα γιατι τα ξερω, οποτε να μπορω να δουλεψω χωρις να ψαχνω να βρω τι κανω και πως
αν το macos αποδειχθει καλυτερο και πρακτικοτερο, θα το ομολογησω. Παντως δε πιστευω οτι σε επιπεδο τελικου χρηστη εχουν τοσο μεγαλες διαφορες πλεον. Τα 7 τα εχω εδω και 1 μηνα σε laptop και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. -
Μεγιές. Όντως όταν το διάβασα έπεσα με σπασμούς στο πάτωμα, αλλά από τα γέλια , καθώς στην περιγραφή αναγνώρισα τον εαυτό μου πριν από 3 χρόνια και κάτι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών mac ψάχνει απεγνωσμένα πως να περάσει και windows στο καινούργιο μηχάνημα.
Και 1-2 μήνες μετά παίρνουν σβάρνα τα fora με ερωτήσεις για το πως να τα βγάλουν και να ανακτήσουν τον χαμένο χώρο στον σκληρό.
-
Τα mac έχουν πρόβλημα με τα office.
Της MS δεν υπάρχουν στα Ελληνικά και δεν έχουν ελληνικό ορθογράφο, όπως η έκδοση για Windows. Πρέπει να τον αγοράσεις ξεχωριστά από άλλη εταιρία και κοστίζει 60-70 ευρώ και δεν λειτουργεί για το excel και ένα άλλο πρόγραμμα.
Ακόμη, το iWork (αντίστοιχο του MS Office) της Apple δεν υπάρχει στα ελληνικά και πρέπει να εγκαταστήσεις ξεχωριστά τον (δωρεάν) ελληνικό ορθογράφο.
Το iWork επίσης δεν πρέπει να είναι (δεν γνωρίζω ακόμη) ιδιαίτερα συμβατό με office σε Windows, οπότε οτι αρχείο θες να ανταλλάξεις με κάποιον πρέπει να το προσέξεις.Ερώτηση, για όσους έχουν Windows 7 από το θείο, έχει βγει κάποια καλή έκδοση σταθερή;
Επίσης, για Mac, όταν εκκινείς πρώτη φορά τον υπολογιστή, μπορείς να επιλέξεις σε τι γλώσσα θα είναι το λειτουργικό ή όχι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μεγιές. Όντως όταν το διάβασα έπεσα με σπασμούς στο πάτωμα, αλλά από τα γέλια , καθώς στην περιγραφή αναγνώρισα τον εαυτό μου πριν από 3 χρόνια και κάτι.Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών mac ψάχνει απεγνωσμένα πως να περάσει και windows στο καινούργιο μηχάνημα.
Και 1-2 μήνες μετά παίρνουν σβάρνα τα fora με ερωτήσεις για το πως να τα βγάλουν και να ανακτήσουν τον χαμένο χώρο στον σκληρό.
κοιτα, υπαρχουν εφαρμογες και παιχνιδια που δεν παιζουν σε macos. Οποτε δεν τιθεται θεμα να φυγουν τα 7. Μακαρι να με κερδισει το macos και να ασχολουμαι περισσοτερο με αυτο. Αλλα αυτο ειναι κατι που θα το δειξει το μελλον.
-
Αν εννοείς ότι το Office 2008 κάνει περίπου ένα λεπτό να ανοίξει (αλλά μετά πάει σφαίρα), τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Όντως ο ορθογράφος είναι ξεχωριστός και δεν τον έχω 'βρει' πουθενά. Ομολογώ όμως ότι δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα καθώς την δουλειά μου την κάνω με το iWork.
Το iWork υποστηρίζει Ελληνικά 100% (όπως και όλες οι άλλες εφαρμογές του υπολογιστή πλην MS Office, αρκεί να κατεβάσεις αυτό το πακέτο). Η Σουίτα είναι απόλυτα συμβατή με MS Office, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία.
Κατεβάζοντας το πακέτο Hellenic Localization από το link που έδωσα πριν και κάνοντας drag & drop τα Ελληνικά πρώτα στη λίστα, από το System Preferences -> Language & Text (καρτέλα language), θα έχεις εξελληνισμένο περιβάλλον. Δεν το έχω κάνει γιατί έχω συνηθίσει στα Αγγλικά μενού. Πάντως με απλό drag & drop των Αγγλικών στην κορυφή της λίστας το ξανα-αλλάζεις όποτε θέλεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η κάρτα είναι ενσωματωμένη στη μητρική να φανταστώ?Αν ναί, τότε πρέπει πρώτα να βρείς τι μητρική έχεις. Το γράφει με το που ξεκινάει ο υπολογιστής
Εδώ πχ είναι P6L40A4. Βάζεις αυτό στο google και ψάχνεις για drivers, θα βρείς και για την κάρτα ήχου.Οκ θα το ψαξω στην εκκινηση ποια ειναι γιατι ειναι onboard καρτα ηχου.Λετε να το λεει το βιβλιαρακι της καρτας?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
...........Λετε να το λεει το βιβλιαρακι της καρτας?δεν το ελενξες ακομα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν εννοείς ότι το Office 2008 κάνει περίπου ένα λεπτό να ανοίξει (αλλά μετά πάει σφαίρα), τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Όντως ο ορθογράφος είναι ξεχωριστός και δεν τον έχω 'βρει' πουθενά. Ομολογώ όμως ότι δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα καθώς την δουλειά μου την κάνω με το iWork.Το iWork υποστηρίζει Ελληνικά 100% (όπως και όλες οι άλλες εφαρμογές του υπολογιστή πλην MS Office, αρκεί να κατεβάσεις αυτό το πακέτο). Η Σουίτα είναι απόλυτα συμβατή με MS Office, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία.
Κατεβάζοντας το πακέτο Hellenic Localization από το link που έδωσα πριν και κάνοντας drag & drop τα Ελληνικά πρώτα στη λίστα, από το System Preferences -> Language & Text (καρτέλα language), θα έχεις εξελληνισμένο περιβάλλον. Δεν το έχω κάνει γιατί έχω συνηθίσει στα Αγγλικά μενού. Πάντως με απλό drag & drop των Αγγλικών στην κορυφή της λίστας το ξανα-αλλάζεις όποτε θέλεις.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, υπολογίζω να έχω τον βασικό (δυστυχώς) imac 27'' τον Φεβρουάριο.
Δε σας σώζει κανείς τότε .
Ένα καλό που έχουν τα mac (απ'ότι καταλαβαίνω), είναι η δυνατότητα να τους εγκαθιστάς αυτά τα 'πακέτα', λες και είναι plugin στον firefox, δίνοντας νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά στο λογισμικό. Αντίθετα τα windows είναι as is, πρέπει να εγκαταστήσεις έξτρα προγραμματα, αλλά αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, δε μπορείς να κάνεις τόσο εύκολα 'χακεριά'. Έκανα μία εξερεύνηση στο νετ για διάφορες δυνατότητες που μπορώ να του δώσω επιπλέον (όπως πχ μικρογραφίες που εναλλάσσονται πάνω σε κάποιο φάκελο στην 'εξερεύνηση') και αρκούσε πχ ένα μικρό αρχειάκι να μπει κάπου, ή να γράψω μία γραμμή σε παράθυρο terminal. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...........Λετε να το λεει το βιβλιαρακι της καρτας?
δεν το ελενξες ακομα;
Δεν λέει πάντα ποιο τσιπ είναι ακριβώς ( ταϊβανοί...)
-
μηπως ξερει κανεις αν υπαρχει κανα προγραμματακι με το οποιο να μπορω να κανω ενα τραγουδι να παιζει σε ποιο αργο τεμπο και να μπορω να απομονωσω την φωνη του τραγουδιστη;
για το τεμπο εχω ηδη αλλα θελω για το δευτερο.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Με κάποιον είχα αντιπαράθεση ότι τα mac δεν είναι value for money σε θέμα hardware.
Δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ corsair πάντως απ' ότι φαίνεται όλοι θέλετε να γίνετε macάκεςμα δεν ειναι value for money... για να αποκτησει λογικο κοστος θα το παρω απο UK. Εδω ψαχνουν macakes...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ corsair πάντως απ' ότι φαίνεται όλοι θέλετε να γίνετε macάκεςμα δεν ειναι value for money... για να αποκτησει λογικο κοστος θα το παρω απο UK. Εδω ψαχνουν macakes...
Σοβαρά τώρα, για ποιο λόγο θα αγοράσεις macbook αν δεν σκοπεύεις να δουλέψεις OS X;
-
Μα δεν είναι πιο φτηνά στην Αγγλία.
Από ότι βλέπω εδώ, το δικό μου στοιχίζει £1499 = €1955 την στιγμή που εγώ το πήρα από το Πλαίσιο €1899 με 12 άτοκες.
Αν έχεις τρόπο να το φέρεις από Αμέρικα όμως αλλάζει το πράγμα. Εδώ βλέπουμε ότι το ίδιο μηχάνημα στοιχίζει $1999 = €1327.
BTW, πριν λίγο μου χύθηκε το καφεδάκι πάνω μου, πάνω στο τηλέφωνο ΚΑΙ... στο laptop.
Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου συνειδητοποίησα ότι πήγε μόνο πάνω στο σασί και δεν πέρασε σταγόνα στο πληκτρολόγιο, ή στα ηχεία.
(αυτό το πάρκινσον έχει γίνει αφόρητο)
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σοβαρά τώρα, για ποιο λόγο θα αγοράσεις macbook αν δεν σκοπεύεις να δουλέψεις OS X;
Καθαρα οικονομοτεχνικη επιλογη... Ειναι το λιγοτερο ογκωδες με κανονικο C2D και dedicated GPU, με καλή αυτονομία, καλή οθόνη, ποιότητα υλικών και στην σωστή τιμή! Απο UK θα πληρώσω γύρω στα 1030€... εδώ ζητουν 1250€...
Υπάρχει και εναλλακτική βεβαίως απο την Sony... ελαφρως καλύτερη τεχνικα... αλλα νομίζω είναι ελάχιστα ποιο ογκώδες και γω ψάχνω οσο το δυνατόν ποιο thin n light αλλα με καλα specs γιατί θα είναι main system...
-
corsair είσαι μεγάλος macάκας. δεν το συζητώ.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]