-
Και καινούρια συμβατά boards μπορούν να βρεθούν, γιατί αν είναι για κάτι επαγγελματικό δε μπορείς να βασιστείς στην αξοπιστία συστημάτων 20ετίας. Απλά θέλει λίγο googling να το ξαναβρώ.
-
Μεχρι και pentium 3 έχω μπροστά μου
Τα πιο παλιά και εμείς τα πετάξαμε .. .
αλλά θα βρεις πχ http://cgi.ebay.co.uk/IBM-PS-VALUEPOINT ... 5198d8fa29
-
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
που θα βρω ρε μαγκες παλιο υπολογιστη 3,79 3,89 εως πεντιουμ 1;Έχω ένα ούτε που ξέρω τι έχει! Δεκαετίας πρέπει να είναι (μάλλον Pentium ΙΙΙ). Δούλευε ...
Μου το αφήσαν μετά την αναβάθμιση - πήραν καινούργιο! -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Μεχρι και pentium 3 έχω μπροστά μουΤα πιο παλιά και εμείς τα πετάξαμε .. .
αλλά θα βρεις πχ http://cgi.ebay.co.uk/IBM-PS-VALUEPOINT ... 5198d8fa29
δεν εχω πιστωτικη ,αλλα και να ειχα ουτε καν ξερω πως ψωνιζουμε μεσω ιντερνετ.
-
γιατί το χρειάζεσαι; Μπορεί να γίνεται η δουλειά σου με πιο εύκολους τρόπους.
-
HELP !
Τελευταία το λάπτοπ* μου κολλούσε αρκετά σε άσχετες στιγμές ακόμα και με απλό browsing. Τώρα που πήγα να το ανοίξω άργησε πάρα πολυ, έβγαλε την επιδιόρθωση συστήματος.. Πέρασε την welcome screen αλλά μετά δεν φόρτωνε την επιφάνεια εργασίας. Μου έβγαλε runtime error c++ χωρίς κάποιο κωδικο, failure to load C:Windows.../desktop και το microsoft security essentials ήταν απενεργοποιημένο. Προσπάθησα να το ενεργοποιήσω και μου έβγαλε error 0x800705b4. O σκληρός μου που παλιότερα έκανε κάτι περίεργους θορύβους τελευταία είχε σταματήσει. Το chkdsk δεν μου είχε βγάλει κάποιο πρόβλημα.
Τι μπορεί να φταίει ? Τι να κάνω?
Τώρα το έχω σε safe mode με λειτουργία δικτύου
*acer aspire 5930g (εκτός εγγύησης) με win7 32-bit
-
Όντως τι το θέλεις ? Ακόμα και να θέλεις να 'τρέξεις' κάτι υπάρχουν emulators
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Όντως τι το θέλεις ? Ακόμα και να θέλεις να 'τρέξεις' κάτι υπάρχουν emulators -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί το χρειάζεσαι; Μπορεί να γίνεται η δουλειά σου με πιο εύκολους τρόπους.το θελει γνωστος μου για μια ευθυγραμμιση συνεργειου ,χαλασε ο κομπιουτερ του και πρεπει να βρει αλλον για να ενσωματωσει μια καρτα σαν αυτη των γραφικων ας πουμε αλλα μεγαλη σε μηκος.
η αντιπροσωποια του ειπε οτι η καρτα δεν μπαινει σε πιο συγχρονο υπολογιστη ,δεν κουμπωνει.μιλαμε για τρελες καταστασεις.
-
ISA είναι.
Υπάρχουν adapters PCI/ISA πάντως για σύγχρονα μηχανήματα -
eisa ? αν είναι Eisa υπάρχουν και καινούργια Βoard με eisa slots
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ISA είναι.
Υπάρχουν adapters PCI/ISA πάντως για σύγχρονα μηχανήματα- αυτό
-
τι λετε ρε παιδια ,δεν καταλαβα;
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
HELP !Τελευταία το λάπτοπ* μου κολλούσε αρκετά σε άσχετες στιγμές ακόμα και με απλό browsing. Τώρα που πήγα να το ανοίξω άργησε πάρα πολυ, έβγαλε την επιδιόρθωση συστήματος.. Πέρασε την welcome screen αλλά μετά δεν φόρτωνε την επιφάνεια εργασίας. Μου έβγαλε runtime error c++ χωρίς κάποιο κωδικο, failure to load C:Windows.../desktop και το microsoft security essentials ήταν απενεργοποιημένο. Προσπάθησα να το ενεργοποιήσω και μου έβγαλε error 0x800705b4. O σκληρός μου που παλιότερα έκανε κάτι περίεργους θορύβους τελευταία είχε σταματήσει. Το chkdsk δεν μου είχε βγάλει κάποιο πρόβλημα.
Τι μπορεί να φταίει ? Τι να κάνω?
Τώρα το έχω σε safe mode με λειτουργία δικτύου
*acer aspire 5930g (εκτός εγγύησης) με win7 32-bit
Επειδή δεν βλέπω κάποια λύση μέσω του googling λέω να ξαναπεράσω τα win 7 αλλά αυτή την φορά τα 64bit. Έχω τo .iso.. Αν το τρέξω κατευθείαν μπορώ να κάνω clean install και οχι upgrade? Έχω τα 32-bit τώρα. Ή πρέπει να κάνω ένα bootable cd?
-
υπαρχει λυση αλλα σε αυτο το σημειο το pc σου ειναι ενα μπαχαλο(το λιγοτερο) και δεν αξιζει να ασχοληθεις
περνα του ενα format βαλτου κανα firewall τυπου comodo που ειναι και free ριχνε κανα defragment και κατεβασε το system mechanic
+
spybot sd
cc cleaner
κανε ολα τα updates της ms πριν βαλεις κανα slic activator
και θα εισαι μια χαρα.. -
Ο χρήστης Nikolaras έγραψε:
το θελει γνωστος μου για μια ευθυγραμμιση συνεργειου ,χαλασε ο κομπιουτερ του και πρεπει να βρει αλλον για να ενσωματωσει μια καρτα σαν αυτη των γραφικων ας πουμε αλλα μεγαλη σε μηκος.
η αντιπροσωποια του ειπε οτι η καρτα δεν μπαινει σε πιο συγχρονο υπολογιστη ,δεν κουμπωνει.μιλαμε για τρελες καταστασεις.
Κάρτα μεγάλη σε μήκος = vesa local bus. Συνήθως σε 486 είχαν αυτές τις κάρτες, ίσως και στους πρώτους Pentium ή τους τελευταίους 386 μετά βγήκε το AGP. Οπότε ακόμα και αν βρείς παλιό κομπιούτερ δέν είναι σίγουρο οτι θα έχει VLB.
Απο αυτή την κάρτα τί καλώδιο βγαίνει πίσω? Ίσως υπάρχει πιό απλή λύση όπως λένε και οι άλλοι. Βγάλε φωτογραφίες.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Επειδή δεν βλέπω κάποια λύση μέσω του googling λέω να ξαναπεράσω τα win 7 αλλά αυτή την φορά τα 64bit. Έχω τo .iso.. Αν το τρέξω κατευθείαν μπορώ να κάνω clean install και οχι upgrade? Έχω τα 32-bit τώρα. Ή πρέπει να κάνω ένα bootable cd?
To iso πρέπει να 'καεί' σε DVD (δηλ. τα περιεχόμενα του iso). Βρες έναν υπολογιστή με nero π.χ. και κάντο. Έπειτα πας στο bios και το ρυθμίζεις να κάνει boot από το dvd-rom drive. Πιο clean install δεν υπάρχει, σίγουρη λύση.
Αυτά άμα θες clean install. Ειδάλλως μπορείς να κάνεις mount το iso και να τρέξεις το dvd... αλλά άμα σου κολλήσει εκείνη την ώρα;Υπάρχει από την άλλη πάντα το ενδεχόμενο να φταίει κάτι σε hardware. Θα δεις...
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
υπαρχει λυση αλλα σε αυτο το σημειο το pc σου ειναι ενα μπαχαλο(το λιγοτερο) και δεν αξιζει να ασχοληθεις
περνα του ενα format βαλτου κανα firewall τυπου comodo που ειναι και free ριχνε κανα defragment και κατεβασε το system mechanic
+
spybot sd
cc cleaner
κανε ολα τα updates της ms πριν βαλεις κανα slic activator
και θα εισαι μια χαρα..Nαι συμφωνώ αλλά για το format τί να κάνω? Καλύτερα δεν είναι να καθαρίσει και η registry με το clean install?
-
Απ τη στιγμη που ειναι να κανεις φορματ καντο σωστα.Boot απο DVD,διαγραφη του διαμερισματος των WIN,δημιουργια νεου και εγκατασταση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
το θελει γνωστος μου για μια ευθυγραμμιση συνεργειου ,χαλασε ο κομπιουτερ του και πρεπει να βρει αλλον για να ενσωματωσει μια καρτα σαν αυτη των γραφικων ας πουμε αλλα μεγαλη σε μηκος.
Κάρτα μεγάλη σε μήκος = vesa local bus. Συνήθως σε 486 είχαν αυτές τις κάρτες, ίσως και στους πρώτους Pentium ή τους τελευταίους 386 μετά βγήκε το AGP. Οπότε ακόμα και αν βρείς παλιό κομπιούτερ δέν είναι σίγουρο οτι θα έχει VLB.
Απο αυτή την κάρτα τί καλώδιο βγαίνει πίσω? Ίσως υπάρχει πιό απλή λύση όπως λένε και οι άλλοι. Βγάλε φωτογραφίες.
Δεν νομίζω ότι αναφέρεται σε κάρτα γραφικών (αλλιώς γιατί να θέλει τη συγκεκριμένη;). Μάλλον κάποια κάρτα επικοινωνίας με συγκεκριμένο μηχάνημα στο συνεργείο. VLB μόνο για κάρτες γραφικών. Μεγάλο πλάτος σε άλλες κάρτες είναι οι (E)ISA.
Για τις τελευταίες υπάρχουν αντάπτορες για να κουμπώσει η παλιά (Ε)ΙSA κάρτα σε σύγχρονο μηχάνημα και να κάνει τη δουλειά του, και να μην ψάχνεται με εξαρτήματα που δεν κυκλοφορούν πια.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]