Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    -Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. -Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!
    • 1
    • 2
    • 244
    • 245
    • 246
    • 247
    • 248
    • 305
    • 306
    • 246 / 306
    Περί αυτοκίνησης
    270
    6112
    64656
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      alfa-156 last edited by

Θα σου εξηγησω ευθεις αμεσως γιατι,γιατι καποιες εταιριες τις εχουν βιδωσει μονιμα με αποτελεσμα να μην σπρωχνονται,καποιες αλλες τις κρατανε επιτηδα κλειστες και δεν σεαφηνουν να της ανοιξεις και ολα αυτα για να κερδισουν χρονο μεχρι να ερθουν οι μπατσοι,η να σε αναγκασουν να πληρωσεις εμ τον τροπο τους.
      ε οχι δεν θα τους κανω την χαρη να λογομαχω συνεχως μαζι της και να χανω τον χρονο μου τσαμπα εστω και 3-4 λεπτα στον γκισε.Οπως λοιπον κανουν οι εταιριες την μια παρανομια μετα την αλλη(υπαρξη μπαρων,βιδωμενες παρανομα,μη εκδοση πιστωτικου οπω ς προβλεποταν κλπ)και η κυβερνηση με την νομοθετηση σε μια νυχτα βαζοντας την μη πληρωμη διοδιων μεσα στον κοκ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ,ετσι λοιπον παρανομω και εγω εις γνωσην μου και οτι βγει.
      μηδενικη ανοχη ,και οποις εχει αντιριση θα τον ξαναρωτησω μολις θα αρχισουν να ερχονται τα ραβασακια της εφοριας τωρα το σεπτεμβρη να μου πει την γνωμη του..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • J
        junior-gt last edited by

Ο χρήστης djalma έγραψε:
        Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις τα @@ να σηκώσεις μόνος σου την μπάρα με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό. Μπορείς να μου απαντήσεις ή θα φλυαρείς περί κακών εργολάβων-κράτους πάλι?

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που και εσύ (όπως και όλοι) όταν βλέπεις μπλόκο ταχύτητας κόβεις, περνάς από μπροστά τους με το όριο και μετά ξαναπλακώνεσαι. Ή μήπως εσύ που απ'ότι φαίνεται είσαι πιο @@ατος περνάς από μπροστά τους μαλλιά με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό???

• T
          taurus last edited by

• C
            christos-lappas last edited by

Νταξ, τώρα συγκρίνουμε την άρνηση να συμμετέχεις στα έξοδα για τις φθορές που εσύ προκαλείς σε δρόμο που εσύ χρειάζεσαι με... τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας!

Οι τσιγγάνοι που παίρνουν παράνομα ρεύμα από την ΔΕΗ χωρίς ρολόι τώρα έχουν την UBER δικαιολογία ( ) και όσο δεν τηρούμε τα όρια ταχύτητας δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Να δω ζεφυριώτη να βάζει post με owned εδώ μέσα και τι στον κόσμο.

Πάντως τις τελευταίες μέρες βλέπω συνεχώς αυτοκίνητα σταματημένα μετά τα διόδια από περιπολικά που γράφουν.

• C
              chemic last edited by

βρε Λαππα για παραβασεις του ΚΟΚ λέει ο άνθρωπος κ για μια τακτικη που κάνουμε όλοι μας, που κολλαει η κλοπη

• T
                taurus last edited by

E ναι, δε συγκρίνονται οι 2 παραβάσεις μεταξύ τους, όπως έγραψα και σε παλιότερο ποστ είναι πιο επικίνδυνο να περάσεις τα διόδια χωρίς να πληρώσεις, από το να πας στην Κωνσταντινουπόλεως με 70 αντί για 50. Γι' αυτό εξάλλου έχει και πιο πολλές κυρώσεις...

• D
                  djalma last edited by

Ο χρήστης junior gt έγραψε:
                  Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που και εσύ (όπως και όλοι) όταν βλέπεις μπλόκο ταχύτητας κόβεις, περνάς από μπροστά τους με το όριο και μετά ξαναπλακώνεσαι. Ή μήπως εσύ που απ'ότι φαίνεται είσαι πιο @@ατος περνάς από μπροστά τους μαλλιά με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό???

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι επειδή εγώ έχω

δεν κόβω. Με σταματάνε στο επόμενο.

• ?
                    A Former User last edited by

Ούτε εγώ κόβω στα μπλόκα αλλά μιλάμε για πολλά κιλά @@.
                    Λίγοι έχουμε τόσο μεγάλα.

• D
                      djalma last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

• J
                        junior-gt last edited by

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
                        Νταξ, τώρα συγκρίνουμε την άρνηση να συμμετέχεις στα έξοδα για τις φθορές που εσύ προκαλείς σε δρόμο που εσύ χρειάζεσαι με... τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας!

Οι τσιγγάνοι που παίρνουν παράνομα ρεύμα από την ΔΕΗ χωρίς ρολόι τώρα έχουν την UBER δικαιολογία ( ) και όσο δεν τηρούμε τα όρια ταχύτητας δεν μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Να δω ζεφυριώτη να βάζει post με owned εδώ μέσα και τι στον κόσμο.

Πάντως τις τελευταίες μέρες βλέπω συνεχώς αυτοκίνητα σταματημένα μετά τα διόδια από περιπολικά που γράφουν.

Δεν συνέκρινα τίποτα. Απαντώ στο απίστευτα αφοπλιστικό και ευφυές επιχείρημα ότι όποιος έχει @@ πρέπει να κατεβαίνει να ανοίγει τις μπάρες, να τον τσιμπάνε, να του παίρνουν το δίπλωμα και να πληρώνει και 200 ευρώ.
                        Έχε βέβαια υπ'όψη σου ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα και με τέτοιες λογικές περί νομιμοφροσύνης και περί (μη) αντίδρασης στο πιο προφανές (ότι δηλ. δε δικαιούσαι να πληρώνεσαι για κάτι που δεν προσφέρεις όσους νόμους και να φτιάξουν οι ημέτεροι γι'αυτό), ρεύμα δε θα κλέβουν μόνο οι αθίγγανοι αλλά πάρα πολύς κόσμος γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί να το πληρώσει.
                        Και όχι μόνο ρεύμα αλλά και καύσιμα, και νερό και τρόφιμα. Και δε θα κλέβει μόνο από τη ΔΕΗ αλλά θα μπουκάρει και σε σπίτια, μαγαζιά, βενζινάδικα, εφορίες κλπ.
                        Και τότε να δω κάποιους που μέσα από το γιάλινο κόσμο τους κόπτονται για την τήρηση της νομιμότητας γιατί πολύ απλά είναι η νομιμότητα που φτιάχτηκε από το σύστημα στα μέτρα τους πέρα από κάθε έννοια κοινής λογικής, ηθικής και κοινού περί δικαίου αισθήματος.
                        Θα μου πεις αυτοί θα πάρουν τον γιάλινο κόσμο τους και την ηθική τους και έτοιμα όπως τα βρήκαν θα την κάνουν για άλλες παραλίες ή για άλλες πλαγιές.
                        Αλλοίμονο στους υπόλοιπους.....

• K
                          komis1 last edited by

Ο χρήστης junior gt έγραψε:

Δεν συνέκρινα τίποτα. Απαντώ στο απίστευτα αφοπλιστικό και ευφυές επιχείρημα ότι όποιος έχει @@ πρέπει να κατεβαίνει να ανοίγει τις μπάρες, να τον τσιμπάνε, να του παίρνουν το δίπλωμα και να πληρώνει και 200 ευρώ.
                          Έχε βέβαια υπ'όψη σου ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα και με τέτοιες λογικές περί νομιμοφροσύνης και περί (μη) αντίδρασης στο πιο προφανές (ότι δηλ. δε δικαιούσαι να πληρώνεσαι για κάτι που δεν προσφέρεις όσους νόμους και να φτιάξουν οι ημέτεροι γι'αυτό), ρεύμα δε θα κλέβουν μόνο οι αθίγγανοι αλλά πάρα πολύς κόσμος γιατί πολύ απλά δε θα μπορεί να το πληρώσει.
                          Και όχι μόνο ρεύμα αλλά και καύσιμα, και νερό και τρόφιμα. Και δε θα κλέβει μόνο από τη ΔΕΗ αλλά θα μπουκάρει και σε σπίτια, μαγαζιά, βενζινάδικα, εφορίες κλπ.
                          Και τότε να δω κάποιους που μέσα από το γιάλινο κόσμο τους κόπτονται για την τήρηση της νομιμότητας γιατί πολύ απλά είναι η νομιμότητα που φτιάχτηκε από το σύστημα στα μέτρα τους πέρα από κάθε έννοια κοινής λογικής, ηθικής και κοινού περί δικαίου αισθήματος.
                          Θα μου πεις αυτοί θα πάρουν τον γιάλινο κόσμο τους και την ηθική τους και έτοιμα όπως τα βρήκαν θα την κάνουν για άλλες παραλίες ή για άλλες πλαγιές.
                          Αλλοίμονο στους υπόλοιπους.....

Ρε παιδιά απλά τα πράγματα: Δεν γίνεται να νομοθετείς όρους τους οποίους γνωρίζεις και παραδέχεσαι δημόσια ότι είναι άδικοι και ανήθικοι και να περιμένεις ότι ο κόσμος θα υποκύψει στη νομοθεσία σου αδιαμαρτύρητα.

Δε μπορείς να βρεις λύση στην αδικία ή την ανηθικότητα; Κάνε έστω αυτό το καλό για τον τόπο σου: Παραιτήσου από πολιτικός και γλύτωσέ μας από την ανικανότητά σου, άσε κάποιον που θέλει και μπορεί να το κάνει.

Τα περί νομιμοφροσύνης και άκριτης υπακοής στο κάθε νομοθέτημα είναι.. 'παπάκια' μάντολες. Όποιος έχει τη στοιχειώδη μόρφωση και ικανότητα να κρίνει έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην υπακούσει στους άδικους νόμους. Δεν λέω να κάνει ο καθένας το χαβά του και να υπακούει κατά το δικό του ατομικό συμφέρον. Αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία είναι ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ λάθος.

Φυσικά και τα διόδια στην Κορίνθου-Πατρών είναι άδικα. Φυσικά και τα τεκμήρια, οι έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΦΠΑ οσομουγουστάρειτοιςεκατό, η επιδότηση των ΜΚΟ για την πρόσληψη ανέργων, είναι Α-Δ-Ι-Κ-Α. Και φυσικά να μην υπακούσει κανείς, είτε έχει να τα πληρώσει είτε όχι.

Και μην ακούσω ότι 'δεν γίνεται αλλιώς' γιατί υπάρχουν πάρα πολλά επιχειρήματα ότι γίνεται ενώ η κυβέρνηση έχει σαν μόνο επιχείρημα ότι 'θα μας κάνουν ντα ντα οι αγορές', δεν έχει αντιπαρατάξει ΚΑΝΕΝΑ λογικό επιχείρημα για τίποτα από τα παραπάνω ούτε μας έχει παρουσιάσει κάποιο έγγραφο, έστω ένα, για να δούμε τουλάχιστον ότι έχει επεξεργαστεί κάποια άλλη πιθανή λύση.

Είναι δωρεάν, δε θα σας κοστίσει τίποτα, διαβάστε να θυμηθείτε την Αντιγόνη του Σοφοκλέους (ή μήπως θα μας πείτε ότι και η Αντιγόνη μια παραστασούλα του κώλου ήτανε κι αυτή) http://viotikoskosmos.wikidot.com/antigoni-metafrasi

• T
                            tubarao3 last edited by

χμ δυσκόλεψε το πράγμα . Πολλά μαζεμένα επιχειρήματα που δύσκολα μπορούν να απαντηθούν.Τι θα κάνουμε τώρα;Λίγο δύσκολο να γελάσουμε και να κοροϊδέψουμε γιατί παρασοβάρεψε το κλίμα.Το βρήκα,θα πούμε τη γνωστή ατάκα 'ναι αλλά αν είναι ο καθένας να κρίνει τους νόμους από τη δική του πλευρά και να τους εφαρμόζει όταν πιστεύει οτι πρέπει , θα οδηγηθούμε σε αναρχία κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα ' .

Αν δεν το έγραφα θα είχε απόδοση 1,20 τώρα που το έγραψα ανέβηκε η απόδοση , μαλλον θα δοθεί μια διαφορετική απάντηση .

• C

Ταύρε, το να μην πληρωνεις διοδια οπουδηποτε δεν είναι μια απλή τροχαία παράβαση. Απο ηθικής άποψης θα την έβαζα στην ίδια κατηγορία με όσους δεν κοβουν αποδείξεις. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, κάποιοι αποφασίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στα έξοδα που αυτοί δημιουργούν. Μπορούμε να βρούμε άπειρες δικαιολογίες για αυτο, όπως και εγώ μπορώ να σου βρω άπειρες δικαιολογίες γιατί είναι άδικη η φορολογία που μου βάζει το κράτος και για αυτο δεν πρέπει να δηλώνω τα εισοδήματα μου.

Komis, αν μιλούσαμε για την Πατρών Κορίνθου θα ήταν απλο το πράγμα. Εδω υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια πουθενά, ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στον Αθηνών Λαμίας, ούτε στον Αθηνών Κορίνθου, ούτε στον Κορίνθου Τρίπολης, ούτε στην γέφυρα Του Ρίου. Όλοι αυτοί είναι αυτοκινητόδρομοι ολοκληρωμένοι που έχουν τεράστια έξοδα συντήρησης και επιμελειας. Αν δεν τους πληρώνει ο χρήστης, ποιος θα τους πληρώνει;

Η Δυτική Εγνατία που ήδη έχει κακό οδόστρωμα σε παρα πολλα σημεία είναι ένας δρόμος με τεράστιες ανάγκες για συντήρηση. Απο ποιανού τσέπη πρέεπει να πληρώνονται αυτά τα έξοδα; Γιατί πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει εξ ολοκληρου την συντήρηση δρόμων που άλλοι χρησιμοποιούν και φθειρουν;

• K
                                komis1 last edited by

Ταύρε, το να μην πληρωνεις διοδια οπουδηποτε δεν είναι μια απλή τροχαία παράβαση. Απο ηθικής άποψης θα την έβαζα στην ίδια κατηγορία με όσους δεν κοβουν αποδείξεις. Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, κάποιοι αποφασίζουν ότι δεν θα συμμετέχουν στα έξοδα που αυτοί δημιουργούν. Μπορούμε να βρούμε άπειρες δικαιολογίες για αυτο, όπως και εγώ μπορώ να σου βρω άπειρες δικαιολογίες γιατί είναι άδικη η φορολογία που μου βάζει το κράτος και για αυτο δεν πρέπει να δηλώνω τα εισοδήματα μου.

Komis, αν μιλούσαμε για την Πατρών Κορίνθου θα ήταν απλο το πράγμα. Εδω υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια πουθενά, ούτε στην Αττική Οδό, ούτε στον Αθηνών Λαμίας, ούτε στον Αθηνών Κορίνθου, ούτε στον Κορίνθου Τρίπολης, ούτε στην γέφυρα Του Ρίου. Όλοι αυτοί είναι αυτοκινητόδρομοι ολοκληρωμένοι που έχουν τεράστια έξοδα συντήρησης και επιμελειας. Αν δεν τους πληρώνει ο χρήστης, ποιος θα τους πληρώνει;

Η Δυτική Εγνατία που ήδη έχει κακό οδόστρωμα σε παρα πολλα σημεία είναι ένας δρόμος με τεράστιες ανάγκες για συντήρηση. Απο ποιανού τσέπη πρέεπει να πληρώνονται αυτά τα έξοδα; Γιατί πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει εξ ολοκληρου την συντήρηση δρόμων που άλλοι χρησιμοποιούν και φθειρουν;

Χρήστο, δεν έχεις άδικο. Όμως όσο τα τέλη κυκλοφορίας και η βενζίνη είναι στο θεό, πολλοί θα θεωρούν ότι ήδη έχουν πληρώσει και παραπληρώσει τους δρόμους αυτούς (εν μέρει δικαιολογημένα). Επίσης όσο δεν ελέγχονται ορισμένες ύποπτες συμβάσεις αλλά και το κέρδος των κατασκευαστών / διαχειριστών από αυτές, δικαιολογημένα ο κόσμος θα είναι καχύποπτος (π.χ. υπάρχουν, κατά τα φαινόμενα, πολλές ενδείξεις ότι η ΑΟ έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και χρόνια και αντιθέτως με διάφορα λογιστικά τρικ, η εταιρεία συνεχίζει να την εκμεταλλεύεται). Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι ο παροπλισμός του συστήματος ελέγχου διελεύσεων ώστε να συγκεντρώνονται αδιαμφισβήτητα στοιχεία από τα διόδια (κάτι που θα ήταν προς όφελος του δημοσίου, το οποίο θα έπρεπε να ελέγχει τις διελεύσεις για να διασφαλίζει τα έσοδά του).

Όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα, λογικό δεν είναι να πεις ότι δεν θα είσαι ο μαλάκας που θα πληρώνει συνέχεια;

Αν όντως υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία από την κυβέρνηση ότι 3,10 είναι τα διόδια γιατί αλλιώς δεν θα έχετε δρόμο, τότε όλοι θα πλήρωναν αδιαμαρτύρητα. Απεναντίας τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι η υπόθεση βρωμάει από παντού, από το κόστος κατασκευής, μέχρι τους όρους συνεκμετάλλευσης και το κόστος συντήρησης. Λοιπόν, ποιός έχει βγεί επίσημα να πει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα; Ίσα ίσα που βγαίνουν και μας λένε ότι όντως άδικα πληρώνουμε. Μετά τι περιμένεις;

Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να επιμένεις στο θέμα γιατί ο κόσμος επί της ουσίας διαμαρτύρεται για την άγρια και αναίτια αφαίμαξη από παντού, όχι μόνο από το κράτος αλλά και από κάθε είδους λαμόγια που βρήκαν την ευκαιρία να δικαιολογήσουν τις απίστευτες χρεώσεις.

• C

Με το συμπαθειο δηλαδή, αλλά και εγώ θεωρώ ότι έχω πληρώσει αρκετούς φόρους, υπεραρκετους μαλιστα, ιδιαίτερα αν τους συγκρίνεις με τις παροχές που παίρνω απο το κράτος, αλλά αυτο δεν μπορεί να μου δίνει δικαιολογία για να φοροδιαφευγω απο εδω και εμπρός. Εκτός αν συμφωνήσουμε ως χώρα ότι το κράτος δικαίου απέτυχε και το κλείσουμε το μαγαζί. Ο καθένας να πληρώνει τα δικά του (νοσοκομεια οταν ειναι αρρωστος, σχολεια οταν εχει παιδια) και τέλος.

Απο την στιγμή που αποφασίζουμε όμως ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικα άνθρωποι χωρίς να τσονταρουν σε ένα κοινό ταμείο, δεν είναι δυνατό να αποφασίζουμε απο μόνοι μας τι θα πληρώνουμε και τι όχι. Κανείς δεν λέει ότι παρανομίες απο εταιρίες ή πολιτικούς θα πρέπει να γίνονται αποδέκτες και να μένουν ατιμώρητες, αλλά απο αυτο μέχρι το να λέμε ότι δεν πληρώνουμε για ένα αγαθό που ξέρουμε πολυ καλά ότι στοιχίζει πολλα και αν δεν το πληρώσουμε εμείς θα αναγκαστούν να το πληρώσουν μόνο οι άλλοι (που μπορεί να μην το χρησιμοποιούν καν), ε, νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

• K
                                    komis1 last edited by

Με το συμπαθειο δηλαδή, αλλά και εγώ θεωρώ ότι έχω πληρώσει αρκετούς φόρους, υπεραρκετους μαλιστα, ιδιαίτερα αν τους συγκρίνεις με τις παροχές που παίρνω απο το κράτος, αλλά αυτο δεν μπορεί να μου δίνει δικαιολογία για να φοροδιαφευγω απο εδω και εμπρός. Εκτός αν συμφωνήσουμε ως χώρα ότι το κράτος δικαίου απέτυχε και το κλείσουμε το μαγαζί. Ο καθένας να πληρώνει τα δικά του (νοσοκομεια οταν ειναι αρρωστος, σχολεια οταν εχει παιδια) και τέλος.

Απο την στιγμή που αποφασίζουμε όμως ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικα άνθρωποι χωρίς να τσονταρουν σε ένα κοινό ταμείο, δεν είναι δυνατό να αποφασίζουμε απο μόνοι μας τι θα πληρώνουμε και τι όχι. Κανείς δεν λέει ότι παρανομίες απο εταιρίες ή πολιτικούς θα πρέπει να γίνονται αποδέκτες και να μένουν ατιμώρητες, αλλά απο αυτο μέχρι το να λέμε ότι δεν πληρώνουμε για ένα αγαθό που ξέρουμε πολυ καλά ότι στοιχίζει πολλα και αν δεν το πληρώσουμε εμείς θα αναγκαστούν να το πληρώσουν μόνο οι άλλοι (που μπορεί να μην το χρησιμοποιούν καν), ε, νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

Με την 1η παράγραφο έρχεσαι στα λόγια μου από άλλο thread viewtopic.php?f=13&t=42830&start=17805#p2300391. Με το 2ο συμφωνώ απόλυτα αλλά αυτό που λέω είναι ότι αυτό δε μπορεί να γίνει με χρεώσεις του στυλ 'τόσο κάνει γιατί τόση μίζα θέλω εγώ και τόσα θέλω να βγάλει ο κολλητός μου ο ανάδοχος'. Σ'αυτό το τελευταίο αντιδράει ο κόσμος γιατί απλά έχει παραγίνει το κακό τόσα χρόνια και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουμε ότι τώρα που έπρεπε να σοβαρευτούμε ΟΛΟΙ και να σταματήσουν τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο υπάρχει πλήρης αμνηστία, αλλά συνεχίζονται ακριβώς τα ίδια (βλ. Μυτηλινόσημο κτλ).

Για μένα ας μην πληρώσει κανείς τίποτα, ας διαλυθεί το σύμπαν για μερικά χρόνια (ήδη ξεκινήσαμε από την Ολυμπία οδό) μέχρι να ξεκαθαρίσει η μούργα από τον τόπο και να στήσουμε το σύστημα ΔΙΚΑΙΑ για όλους, ακριβώς με τον τρόπο που λες ότι θα έπρεπε να γίνεται. Αλλά να συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε ένα ΑΔΙΚΟ σύστημα νομίζω ότι είναι επιεικώς χαζό. Ζούσαμε και χωρίς υπερ-αυτοκινητόδρομους και παλιότερα, μπορούμε να αντέξουμε λίγα παραπάνω χρόνια.

• J
                                      junior-gt last edited by

Πραγματικά απορώ πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι στην Ελλάδα οι φόροι που πληρώνει ο καθένας μας πάνε στην υγεία, στην παιδεία, στην δημόσια ασφάλεια.
                                      Εκτός και αν δεν έχει πάει ποτέ του κανείς σε δημοσιο νοσοκομείο, σε δημόσιο σχολέιο ή δεν έχει μεγαλώσει παιδιά.
                                      Σε δημόσιο νοσοκομείο που αν δεν πληρώσεις αποκλειστική ο δικός σου άνθρωπος θα είναι κατουρημένος και χεσμένος μια βδομάδα, που πλένουνε τα αποστειρωμένα γάντια γιατί δεν έχουν άλλα, που ζητιανεύουν σύριγγες από δω και από κει, που για να κλείσεις ραντεβού στο ΙΚΑ θέλεις δύο μήνες.
                                      Δημόσια παιδεία? Ακόμα και να κάνεις την υπέρβαση, να στείλεις το παιδί σου σε δημόσιο σχολείο, πόσα θα δώσεις για φροντιστήρια, αγγλικά, αθλήματα μουσική κλπ?
                                      όταν θα μπει στο πανεπιστήμιο πόσα θα δώσεις για σίτιση-στέγαση κλπ?
                                      Δημόσια ασφάλεια? Πόσα 'εχει δώσει μια οικογένεια για πόρτες ασφαλείας, συναγερμούς, security? Πόση ασφάλεια νοιώθει κάποιος που κυκλοφορεί έξω στο δρόμο?
                                      Οι φόροι λοιπόν πάνε στις μίζες των προμηθειών των νοσοκομείων, στις μίζες των προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων, στους μισθούς και τα επιδόματα των αργόσχολων ημετέρων που διορίστηκαν από αυτούς πο μας κυβερνάνε για να μπορούν να μας κυβερνάνε, στις τσέπες των κρατικοδίαιτων εργολάβων που κατασκευάζουν ακριβότερα απ'ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
                                      Εξ'άλλου επειδή αναφέρθηκε παραπάνω είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής θα λυθεί με το να κόβει αποδείξεις ο υδραυλικός ή ο περιπτεράς.
                                      Το ίδιο το κράτος δεν ενισχύει τη φοροδιαφυγή όταν (ξανα)θεσπίζει την περιβόητη περαίωση. όταν επιβάλλει έκτακτη εισφορά σε αυτούς που έχουν ήδη δηλώσει και φορολογηθεί για τα κέρδη τους?
                                      Όταν αντί να δώσει κίνητρα για την έκδοση αποδείξεων, αφαιρεί όλες τις φοροαπαλλαγές από ιατρικές δαπάνες κλπ που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να ήταν τσάμπα?
                                      Εγώ λοιπόν και σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό και επειδή τα χρήματα ούτε τα βρήκα, ούτε τα κέρδισα σε λαχείο, ούτε μου τα δώσανε επειδή τους ψήφιζα δε θα έχω κανένα πρόβλημα άμα ο γιατρός που πεί 1000 με απόδειξη ή 800 χωρίς, να διαλέξω το δεύτερο....

• P
                                        peterpan last edited by

Ο χρήστης komis1 έγραψε:
                                        Ζούσαμε και χωρίς υπερ-αυτοκινητόδρομους και παλιότερα, μπορούμε να αντέξουμε λίγα παραπάνω χρόνια.

Δεν έχουμε υπεραυτοκινητόδρομουςμε εξαίρεση την Αττική οδό για τους Αθηναίους, έχουμε απλώς αυτοκινητόδρομους εν μέρει, δλδ όχι σε όλο το εθνικό δίκτυο.
                                        Απλώς να υπενθυμίσω πως παλαιότερα περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονταν στους εθνικούς δρόμους, περισσότερα ατυχήματα, περισσότερη διάρκεια στις μετακινήσεις. Μην τα ξεχνούμε αυτά. Δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζει ό,τι θέλει, αλλά προσωπικά καλύτερα να μην γυρνούμε στο παρελθόν σε τριτοκοσμικές εικόνες...

• T
                                          tasosdev last edited by

Υπάρχουν όρια στα πάντα και τα όρια έχουν ξεπεραστεί για πολύ κόσμο που πιστεύει ότι τους δρόμους τους έχει ήδη και πολλές μάλιστα πληρώσει και ότι είναι ΚΛΟΠΗ πλέον η εισπρακτική πολιτική των διοδίων. Καθαρή κλοπή, ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος ξέρει πως πληρώνει μίζες και υπεραξίες εργολάβων.
                                          Προφανώς δεν συμφωνείς με την λογική μου αλλά θα ήθελα να μου πεις τι θα έκανες και τι θα έλεγες στο υποθετικό σενάριο τα διόδια να πήγαιναν αύριο 100 εβρώ σε κάθε στοπ.
                                          Ποια θα ήταν τότε η αντίδραση σου; Θα τα πλήρωνες; Θα πήγαινες απο επικίνδυνους κατσικόδρομους; Με ποιον άλλο τρόπο θα διαμαρτυρόσουν;

• K
                                            komis1 last edited by

Ο χρήστης PeterPan έγραψε:

Ζούσαμε και χωρίς υπερ-αυτοκινητόδρομους και παλιότερα, μπορούμε να αντέξουμε λίγα παραπάνω χρόνια.

Δεν έχουμε υπεραυτοκινητόδρομουςμε εξαίρεση την Αττική οδό για τους Αθηναίους, έχουμε απλώς αυτοκινητόδρομους εν μέρει, δλδ όχι σε όλο το εθνικό δίκτυο.
                                            Απλώς να υπενθυμίσω πως παλαιότερα περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονταν στους εθνικούς δρόμους, περισσότερα ατυχήματα, περισσότερη διάρκεια στις μετακινήσεις. Μην τα ξεχνούμε αυτά. Δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζει ό,τι θέλει, αλλά προσωπικά καλύτερα να μην γυρνούμε στο παρελθόν σε τριτοκοσμικές εικόνες...

Ναι.. αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και το κόστος της προόδου. Τι παίρνουμε με τα λεφτά που δίνουμε; 8 δις που κοστίζουν οι αυτοκινητόδρομοι είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός του National Science Foundation της Αμερικής. Ποιό είναι το return on investment πάνω σε ένα τέτοιο ποσό; Πόσο θα αναπτυχθεί η χώρα ξοδεύοντας τόσα λεφτά; Για δες συγκριτικά...

Όσον αφορά το 'θάνατο' στις εθνικές, αν απλά είχαν αφήσει τους δρόμους όπως ήταν και εγκαθιστούσαν κορίνες κατά μηκός της διπλής διαχωριστικής, θα είχαμε με ελάχιστο κόστος το ίδιο αποτέλεσμα που έχουμε τώρα στην πατρών-Κορίνθου (δηλαδή ραγδαία μείωση των τροχαίων). Όσον αφορά τη μείωση του χρόνου, μια καλύτερη επένδυση στο τραίνο θα καθιστούσε τις περισσότερες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο άχρηστες...

Λοιπόν έχεις δίκιο, δε λέει κανείς να πάμε πίσω.. απλά επειδή δεν είμαστε και Εμιράτα, τα λίγα λεφτά που έχουμε να τα δίνουμε εκεί που θα έχουμε επιστροφές, όχι εκεί που πέφτει η μεγαλύτερη μίζα.

The 2007 R&D satellite account updates the 2006 BEA estimates of the effect of R&D on economic growth. It extends data to 2004, incorporates methodology improvements and presents for the first time industrial and regional details and the role of multinational corporations (MNCs). Major findings include:

R&D accounts for 5 percent of real GDP growth between 1959 and 2004, and 7 percent between 1995 and 2004. This ramp-up in R&D's contribution helps explain the pick-up in economic growth and productivity since 1995.
                                            Information, communication and technology (ICT) and biotechnology-related industries account for two-thirds of the business sector's R&D contribution to GDP growth between 1995 and 2004.
                                            Recognizing R&D as investment boosts the level of state GDP the most in New Mexico (8.2 percent) and in Maryland (6.2 percent) between 1998 and 2002.
                                            In 2004, the value added of majority-owned foreign affiliates of U.S. MNCs rises by $26 billion, or 3.1 percent, with R&D capitalization. The value added of majority-owned U.S. affiliates of foreign MNCs rises by $28 billion, or 5.5 percent. For U.S. parent companies, value added rises by $148 billion, or 6.7 percent.

'Today's data highlight the role of R&D spending in improving the competitiveness of industries such as information technology, pharmaceuticals and other manufacturing industries,' said Commerce Secretary Carlos M. Gutierrez. 'These new estimates demonstrate the importance of one key source of innovation--research and development--in the U.S. economy. Our data must keep pace with the changing and growing economy and more improvements are planned.'

http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=110139

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 244
                                            • 245
                                            • 246
                                            • 247
                                            • 248
                                            • 305
                                            • 306