-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
2. Διόδια ευφυΐας, έχει ανώτατο επίπεδο iq για να τον παρακολουθήσεις, αν το ξεπερνάς, δεν καταλαβαίνεις τι λέει.Ας συμφωνήσουμε για τον Χίο, αν και από αυτόν μαθαίνεις ορισμένες αλήθειες, μέσα στην όλη θολή κατάσταση.
Ο Κουίκ που ήταν χρόνια στην ΕΡΤ, ΑΝΤ1 κτλ; Και αυτός άχρηστος; Ας το δεχθούμε και αυτό, μιας και μπορεί να υποστηρίζει τα συμφέροντα του αφεντικού του απλά.
Για πες όμως ΕΣΥ έναν σοβαρό δημοσιογράφο τον οποίο μπορώ να παρακολουθήσω και να είναι αξιόπιστος. Πρετεντέρη; Καψή; Τρέμη; Στάη; Χούκλη; Ο Χατζηνικολάου το έκλεισε το μαγαζί, αλλά και αυτός τι είχε; Τράγκα, Μακρή και Κ*... Έλεος...
Ευχαριστώ.
- Για αυτόν έχω στοιχεία ότι τα παίρνει. Πάει σε μία εταιρεία που δουλεύει ένας φίλος ως Οικονομικός Δντης. Αυτός δεν τον ξέρει και έχει πιάσει δουλειά εκείνο το μήνα. Διάλογος:
- Καλήμερα σας
- Καλημέρα
παύση..... - Είμαι ο Κ.....
- Χαίρω πολύ, ......., τι θα θέλατε;
- Έχετε βγάλει την επιταγή μου;
- Εργάζεστε εδώ, είστε εξωτερικός συνεργάτης;
Πετάγεται μία κοπέλα από το λογιστήριο. - Αφήστε κ. ....., θα εξυπηρετήσω εγώ τον κ. Κ....
Μετά, ρωτάει αυτός τι γίνεται, γιατί του κόβουν μισθό κτλ και του απαντάνε ότι του κόβουν μισθό για να γράφει υπερ της εταιρείας στις εφημερίδες που εργάζεται και να λέει καλά λόγια στα κανάλια....
Ας υποθέσουμε ότι το περιστατικό ΔΕΝ έγινε. Φαντάσματα και όνειρα έβλεπα χτες το βράδυ, είμαι και πιωμένος από την Παρασκευή και βλέπω νεράιδες και ξωτικά...
-
Και μια ερώτηση κρίσεως. Αν είχαμε δώσει την Εγνατία με παραχώρηση πριν από 25 χρόνια, αμφιβάλλει κανείς ότι θα είχε τελειώσει ΠΟΛΥ πιο σύντομα και ότι το οδόστρωμα θα ήταν σε πολύ πιο καλή κατάσταση από την επιεικώς μέτρια στην οποία βρίσκεται σήμερα (στην Δυτική Εγνατία τουλάχιστον*); Πόσα παραπάνω θα είχε στοιχίσει στο κράτος αυτό; Πόσες ζωές χάθηκαν στο ενδιάμεσο, πόσοι άνθρωποι σακατεύτηκαν, πόσες εργατοώρες χάθηκαν στους επαρχιακούς δρόμους, πόσα αυτοκίνητα και ελαστικά καταστράφηκαν σε λακκούβες, πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν επειδή κοντινές πόλεις δεν συνδεόντουσαν με αυτοκινητόδρομο;
*λαμπρή εξαίρεση ο κάθετος άξονας της Καστοριάς που είναι απλά υπέροχος.
-
Άσε που και οι συμβάσεις από τα διόδια θα τελειώνανε και θα πηγαίναν όλα στο κράτος. Αυτό καλό θα 'ταν όμως? Δεν νομίζω
Εδιτ: Ορθογραφικό που έβγαζε μάτια
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
- Διόδια ευφυΐας, έχει ανώτατο επίπεδο iq για να τον παρακολουθήσεις, αν το ξεπερνάς, δεν καταλαβαίνεις τι λέει.
Ας συμφωνήσουμε για τον Χίο, αν και από αυτόν μαθαίνεις ορισμένες αλήθειες, μέσα στην όλη θολή κατάσταση.
Ο Κουίκ που ήταν χρόνια στην ΕΡΤ, ΑΝΤ1 κτλ; Και αυτός άχρηστος; Ας το δεχθούμε και αυτό, μιας και μπορεί να υποστηρίζει τα συμφέροντα του αφεντικού του απλά.
Για πες όμως ΕΣΥ έναν σοβαρό δημοσιογράφο τον οποίο μπορώ να παρακολουθήσω και να είναι αξιόπιστος. Πρετεντέρη; Καψή; Τρέμη; Στάη; Χούκλη; Ο Χατζηνικολάου το έκλεισε το μαγαζί, αλλά και αυτός τι είχε; Τράγκα, Μακρή και Κ*... Έλεος...
Δε γίνεται να είσαι δημοσιογράφος που να σέβεσαι αυτο που κάνεις και να δουλεύεις σε ΜΜΕ του Κουρή. Είναι παράλογο.
Είναι σαν να είσαι ΚΚΕ και να δουλεύεις στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη.Δεν είμαι ο κατάλληλος να σου προτείνω τηλεδημοσιογράφο, γιατί δεν βλέπω τηλεόραση. Θα προτιμούσα κάποια blogs (όχι τροκτικά τρομακτικά κτλ) ή κάποια sites όπως η naftemporiki.
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αλλα μαλλον δε καταλαβαινεις τι νοημα εχει η καταληψη διοδιων.το ιδιο νοημα που εχει μια πορεια(θα πας κι κει να λες εγω θελω να παρκαρω με το αυτοκινητο?)θα πας και σε μια καταληψη σχολειου να λες εγω θελω να κανω μαθημα?θα πας σε μια απεργια να τη σπασεις γιατι θες να σε εξυπηρετησει ο υπαλληλος?
Katse re magka....
Opws gia paradeigma orismenoi den pane stis poreies, katalhpseis klp (astoxa ta paradeigmata soy alla anyway) etsi kai orismenoi goystaroyn na plhrwnoyn..... Den exoyn oloi thn idia gnwmh me esas....προφανως δε ξερεις να διαβαζεις ελληνικα
γιατι απ οτι βλεπω ουτε να γραφεις
δε σε υποχρεωσε κανεις να πας σε πορεια η διαδηλωση,αλλα δε σου επιτρεπει κανεις να τις σπας επειδη ετσι γουσταρεις
γκεγκε?
αν πιστευεις οτι αδικεισαι μπορεις να μας κανεις μηνυση.Κι εσύ, αν πιστεύεις ότι αδικείσαι από την ύπαρξη των διοδίων, μπορείς να κάνεις αγωγή/μήνυση
-
στην Σουηδία όσοι ήταν κάτα της αστυνόμευσης στα p2p δίκτυα κλπ έφτασαν να κάνουν κόμμα το οποίο ψηφίστηκε και κέρδισε την είσοδο του στη βουλή απο όπου μπορούσε να συνεχίσει τη ρητορική του χωρίς την απειλή της καταδίκης για ηθική αυτουργία σε παράνομη πράξη.
ίσως να πρέπει να κάνει το ίδιο και το κίνημα'δεν πληρώνω' ώστε να μην έχει κανείς το δικαίωμα να λέει 'τσαμπατζήδες'.
βέβαια υπάρχουν 2 κίνδυνοι. ο ένας, και μικρότερος, να μην βγει. ο δεύτερος, και σαφώς μεγαλύτερος, να καπελωθεί απο τους επαγγελματίες 'καπελάδες'. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
τα λεφτα που θα δωσεις στο μπομπολα με τα λεφτα που θα πεταξεις στο φρεατιο ειναι το ιδιο πραγμα.
οσο θα πανε τα πρωτα στο δρομο τοσο και τα δευτερα.Εγώ πάντως μια χαρά στους δρόμους βλέπω να πηγαίνουν τα λεφτά των διοδίων. Η άσφαλτος (και η σήμανση και τα διαζώματα κλπ) μέχρι τα Τέμπη -με εξαίρεση το μικρό κομμάτι που λείπει ακόμα στο πέταλο- είναι πλέον υπέροχη. Το ίδιο και καλύτερα στον Κορίνθου Τριπόλεως που ήμουν προχτές. Υπέροχος δρόμος, ΥΠΕΡΟΧΟΣ, με ΛΕΑ πλέον σε όλο το μήκος του, με διαφορετική χάραξη στα προβληματικά σημεία, με ΠΟΛΥ καλύτερη άσφαλτο, με νέες σήραγγες, φωτιζόμενα πάρκινγκ με τουαλέτες, τηλέφωνα ανάγκης και εποπτεία του δρόμου από οχήματα ασφαλείας. Μόνο κάποιος που δεν οδηγούσε σε αυτά τα κομμάτια πριν λίγα χρόνια θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα χρήματα του πηγαίνουν χαμένα.
Πως ακριβώς δικαιολογείς τον ισχυρισμό σου, λοιπόν;
Χρήστο, εξαίρεσε και το κομμάτι στην Υλίκη που είναι τραγικό (ιδιαίτερα όταν βρέχει).
-
To καινούριο;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
τα λεφτα που θα δωσεις στο μπομπολα με τα λεφτα που θα πεταξεις στο φρεατιο ειναι το ιδιο πραγμα.
οσο θα πανε τα πρωτα στο δρομο τοσο και τα δευτερα.Εγώ πάντως μια χαρά στους δρόμους βλέπω να πηγαίνουν τα λεφτά των διοδίων. Η άσφαλτος (και η σήμανση και τα διαζώματα κλπ) μέχρι τα Τέμπη -με εξαίρεση το μικρό κομμάτι που λείπει ακόμα στο πέταλο- είναι πλέον υπέροχη. Το ίδιο και καλύτερα στον Κορίνθου Τριπόλεως που ήμουν προχτές. Υπέροχος δρόμος, ΥΠΕΡΟΧΟΣ, με ΛΕΑ πλέον σε όλο το μήκος του, με διαφορετική χάραξη στα προβληματικά σημεία, με ΠΟΛΥ καλύτερη άσφαλτο, με νέες σήραγγες, φωτιζόμενα πάρκινγκ με τουαλέτες, τηλέφωνα ανάγκης και εποπτεία του δρόμου από οχήματα ασφαλείας. Μόνο κάποιος που δεν οδηγούσε σε αυτά τα κομμάτια πριν λίγα χρόνια θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα χρήματα του πηγαίνουν χαμένα.
Χρήστο, εξαίρεσε και το κομμάτι στην Υλίκη που είναι τραγικό (ιδιαίτερα όταν βρέχει).
ενω μαλακασα-σειριο οταν βρεχει ειναι ιδανικο ε;
3 αυτοκινητα 3 λωριδες γιατι απο το σπρει ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ
και το στρωνουν καθε χρονο
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κι εσύ, αν πιστεύεις ότι αδικείσαι από την ύπαρξη των διοδίων, μπορείς να κάνεις αγωγή/μήνυση
εχουν φαει πολλες μηνυσεις οι εταιριες για τα διοδια...
αλλα ολο κατι αναβολες βαρανε στις δικες...
και μετα ξανα αναβολες...
ξερεις μηπως γιατι? -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Και τα Τέμπη...Την προηγούμενη εβδομάδα , ενας διερχόμενος έφαγε πέτρα που ξεκολλησε απο το βουνό στο παρ-μπριζ και τραυματίστηκε (ο ίδιος), ευτυχώς ελαφρά.....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σαφώς και βγαίνουν πολλοί στο δρόμο Κυριακή για επαγγελματικούς λόγους. Αν είσαι εμπορικός αντιπρόσωπος και ξεκινάς από Αθήνα για περιοδία στη Βόρεια Ελλάδα, δε φεύγεις Δευτέρα πρωί.Τέλος πάντων, τα οδοιπορικά είναι μια λεπτομέρεια. Σχόλια για τα υπόλοιπα που έχουν γραφτεί έχεις ? (επειδή σε θυμάμαι από παλιά ξέρω ότι κάτι ουσιαστικότερο θα έχεις να πεις από κάτι ταλιμπανολουλούδια που κυκλοφορούν στο θέμα αυτό)
Η δική μου ιδιοσυγκρασία δεν ταιριάζει με τέτοια φαινόμενα και δε μπορώ να συμμετέχω. Είμαι ήρεμος άνθρωπος και πολύ δύσκολα θα εμπλακώ σε καυγά. Και η όλη εικόνα του thread με λυπεί κάπως γιατί δεν δίνει τη σωστή εικόνα για όσους είναι πολύ συχνά καθημερινοί άνθρωποι, απολύτως νόμιμοι, που απλά λένε κάπου 'φτάνει πια' και βγαίνουν στο δρόμο τις κυριακές γιατί απλά μπορούν να κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ έτσι.
Στον αντίλογο του Μαρτίου ο Γ.Τριάντης νομίζω το θέτει ακριβώς όπως το βλέπω κι εγώ. Μακάρι να αποφανθούν τα δικαστήρια γιατί ΚΑΙ προσφυγές έχουν γίνει για τα διόδια ΚΑΙ έχει πιστεύω εξαντληθεί η νόμιμη οδός. Αλλά μέχρι τότε δε γίνεται πλέον απλά να καθόμαστε τουμπεκί, εγώ έτσι το βλέπω.
Και είναι μεγάλη συζήτηση το θέμα των καταλήψεων, το έχω ζήσει στο μέγιστο βαθμό στο δημόσιο πανεπιστήμιο όπου η κατάληψη για καλό σκοπό κατέστρεψε το πανεπιστήμιο αφού μαθήματα δε γινόταν και φτάσαμε να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Επί του θέματος: δε θα τραμπούκιζα ποτέ κανέναν και για κανένα λόγο που θέλει να πληρώσει τα διόδια με το ζόρι, αλλά σίγουρα θα του εξηγούσα το γιατί δεν πρέπει. Ούτε συμμερίζομαι τους τραμπουκισμούς, αλλά δε μπορώ να πω ότι δε θα γιουχάρουν κιόλας κάποιον που επιμένει γιατί έτσι. Είναι πραγματικά διμερής η σχέση, πιστεύω αν ένας ήρεμα έφτανε στο γκισέ και εξηγούσε στους συγκεντρωμένους τους λόγους για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει δε νομίζω ότι θα είχε πρόβλημα, και αν είχε τότε συμφωνώ μαζί σας στους χαρακτηρισμούς που τους προσδίδετε.
Αν όμως έρχεται και ο άλλος με διάθεση εριστική αντίστοιχη θα εισπράξει, έτσι λειτουργεί η κοινωνία γενικότερα -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
αν μπορεις βρες μου μια αναλυτικη του ποσα λεφτα παιρνουν απο τα διοδια και απο το κρατος,και το πραγματικο κοστος της κατασκευης που λες οτι χαιρεσαι οταν περνας.
α
και μια ιδια για το δρομο κορινθου πατρων.Γιατί να πρέπει να ψάχνω εγώ; Ισχυρίζεσαι ότι τα λεφτά μας στα διόδια πηγαίνουν χαμένα, σου εξηγώ γιατί δεν πηγαίνουν. Αν θέλεις να αποδείξεις κάτι με τα στοιχεία που ζητάς, βρες τα και παράθεσε τα.
Επίσης, δεν ισχυρίστηκα ότι οι εταιρίες δεν βγάζουν κέρδος. Και γιατί να μην βγάζουν στην τελική; Αν δεν έβγαζαν σημαντικά κέρδη, δεν θα υπήρχε και το κίνητρο για να αναλάβουν το έργο, εκατοντάδες εργαζόμενοι δεν θα είχαν δουλειά (και δεν μιλάμε για δουλειά πίσω από ένα γραφείο στο δημόσιο, αλλά για έργο ουσίας, απολύτως απαραίτητο για την δημόσια ασφάλεια) και εσύ θα εξακολουθούσες να χάνεις χρόνια απ' την ζωή σου στην αναίτια κίνηση, να καταστρέφεις το αυτοκίνητο σου και να κινδυνεύεις την σωματική σου ακεραιότητα στους τριτοκοσμικούς δρόμους. Παράλληλα, θα εξακολουθούσες να πληρώνεις τα κρατικά διόδια που διοχέτευαν τα χρήματα που θα έπρεπε να πηγαίνουν στους δρόμους... στις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.
Έχουν υπάρξει σκανδαλώδεις συμβάσεις; Δεν γνωρίζω, ας επέμβει ο εισαγγελέας να βγάλει άκρη. Αυτό που ξέρω, αυτό που είναι ηλίου φαεινότερο, είναι ότι επί τόσα χρόνια ΚΑΙ τα λεφτά μας δίναμε ΚΑΙ δρόμους δεν είχαμε. Αυτό αναμφισβήτητα δεν ισχύει πλέον. Με 2 λόγια: Το επιχείρημα 'τα λεφτά μας δεν πηγαίνουν στους δρόμους', απλά δεν στέκει και είναι προφανές ότι δεν στέκει σε οποιονδήποτε έχει το χάρισμα της όρασης και κινείται σε Ελληνικούς δρόμους τα τελευταία 10 χρόνια.
Αν το 'κίνημα' είχε περιοριστεί στο εθνικό όνειδος που λέγεται Κορίνθου-Πατρών, στην ενοποίηση των e-pass και εκλογίκευση των τιμών, τότε σίγουρα θα είχε πετύχει πολύ περισσότερα. Τώρα με τους τσαμπουκάδες εντός και εκτός δρόμων και τα επιχειρήματα για μικρά παιδιά, έχει χαθεί και το λίγο δίκιο που είχαν.
δηλαδη αν καποιος ερθει και σου ζητησει (υποχρεωτικα)λεφτα για καποιο λογο,δε θα τον ρωτησεις τι θα τα κανει,απλα θα του τα δωσεις?αυτος πρεπει να σου αποδειξει οτι τα λεφτα σου θα τα κανει κατι συγκεκριμενο που θα βελτιωσει τη ζωη σου.
ο εισαγγελεας ειχε παρεμβει με τη συμβαση της αττικης οδου,αλλα απο τη στιγμη που ψηφιστηκε στη βουλη δε μπορουσε να κανει τιποτα,γιατι θεωρηθηκε ως νομος.εχουνε προβλεψει για τα παντα οι βουλευτεραδες,εκτος βεβαια απο το κινημα.
αρα η δικαιοσυνη δε μπορει να κανει και πολλα.
το κινημα δεν ενδιαφερεται για την εκλογικευση των τιμων,αλλα τη καταργηση ολων των διοδιων,αν εσυ προτιμας εκλογικευση μπορεις να κανεις το δικο σου κινημα και να το κηνυγησεις.
οσο για τα λεφτα που χανονταν τοσα χρονια,ουτε εμενα μου αρεσε,αλλα δε προκειται να ξαναπληρωσω γιατι μερικοι τα φαγανε,ας κοψουνε το λαιμο τους να τα βρουνε,και στη τελικη δε θα με χαλασει καθολου αν ο μπομπολας φτιαξει δρομο και δε παρει δεκαρα τσακιστη και βγει ζημιωμενος.
και αλλο κερδος 10% που οριζε η συμβαση,αλλο 100000% που βγαζουνε -
...και στη τελικη δε θα με χαλασει καθολου αν ο μπομπολας φτιαξει δρομο και δε παρει δεκαρα τσακιστη και βγει ζημιωμενος.
...Δυστυχώς δεν ειναι ετσι τα πραμματα...
αν ο Μπόμπολας (και ο καθε Μπόμπολας) δεν παρει αυτα που περιμενει, θα τα παρει απο το κρατος (δηλαδη απο εμας παλι ) και μαλιστα χωρις καν να φτιάξει δρόμους.
Κοινως θα παρει (πραγματικά) τζάμπα λεφτα.Κατι περι 'ποινικών ρητρών' τα έχεις ακούσει;
-
δεν ειδα σε καμια συμβαση κατι για ποινικες ρητρες...
φανταζομαι δεν ειχαν προβλεψει τετοια αντιδραση...
αληθεια τα προστιμα που ειχανε φαει οι εταιριες γιατι δε τα εισπραττει το δημοσιο? -
κοιτα τι εγινε με την υποθαλάσσια στη Θεσσαλονικη.
Το εργο ανατέθηκε, δεν αρχισε καν λόγω καποιων θεματων που προέκυψαν και η εταιρία αξίωσε απο το δημόσιο κάποια εκατομμύρια € (πανω κατω τα κερδη που ειχε υπολογισει για ΟΛΑ τα χρονια).
Εγιναν καποια δικαστηρια και τελικα ΠΗΡΕ κάποια εκατομμύρια και...γειά σας.Χωρις να κανει τίποτα, μονο τις μελετες
Αν ξερει κανεις λεπτομερειες, ας τις παραθεσει γιατι βαριέμαι να ψαχνω και θα συγχυστώ...
-
το εργο ακυρωθηκε λογω του δημοσιου,και οχι λογω μη εισπραξης διοδιων.
δηλαδη αν ο κοσμος σταματουσε να κυκλοφορει παλι το ιδιο θα γινοτανε? -
παλι λόγω του δημοσίου θα ακυρωθει, γιατι είχε εγγυηθεί για την είσπραξη των διοδίων
-
εγω ξερω οτι τα διοδια ειναι εγγυηση για δανεια και οχι αυτο που λες...
-
το κινημα δεν ενδιαφερεται για την εκλογικευση των τιμων,αλλα τη καταργηση ολων των διοδιων,αν εσυ προτιμας εκλογικευση μπορεις να κανεις το δικο σου κινημα και να το κηνυγησεις.
οσο για τα λεφτα που χανονταν τοσα χρονια,ουτε εμενα μου αρεσε,αλλα δε προκειται να ξαναπληρωσω γιατι μερικοι τα φαγανε,ας κοψουνε το λαιμο τους να τα βρουνε,και στη τελικη δε θα με χαλασει καθολου αν ο μπομπολας φτιαξει δρομο και δε παρει δεκαρα τσακιστη και βγει ζημιωμενος.
και αλλο κερδος 10% που οριζε η συμβαση,αλλο 100000% που βγαζουνεΓενικά προτιμώ να σκέφτομαι λίγο τις συνέπειες των πράξεων μου στους γύρω μου, κάτι που δεν φαίνεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Αν δεν πληρώνω εγώ τους δρόμους που χρησιμοποιώ, θα τους πληρώνουν κάποιοι άλλοι, δεν είναι πυρηνική φυσική.
Είναι εύκολο βέβαια να μην ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέρειες και να γράφεις 'ας κόψουν τον λαιμό τους να τα βρούνε'. Ουσιαστικά όμως αυτό που λες σε όλους μας είναι δεν είναι 'εγώ δεν πληρώνω, μην πληρώνετε ούτε εσείς'. Αυτό που μας λες είναι 'εγώ δεν πληρώνω παρόλο που ξέρω πολύ καλά ότι το κράτος θα τα πάρει από κάποιους άλλους. Απλά δεν δίνω δεκάρα τσακιστή, αρκεί να μην βγαίνουν απ' την δική μου τσέπη'.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!