-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Γι' αυτό εγώ παρακάμπτω τα διόδια, ώστε να είμαι και νόμιμος, και να μην πληρώνω και τα κερατιάτικα.ναι, αλλά έτσι ότι γλιτώνεις από διόδια το βάζεις σε βενζίνες και χρόνο από τους μέσα δρόμους...
-
Σε χρόνο ναι, συμφωνώ, αλλά ποτέ - σχεδόν - δεν ταξιδεύω οριακά για να προλάβω κάτι.
Σε βενζίνες, απ' την άλλη, ακόμη κι αν στην παλιά Ε.Ο. πετύχω κίνηση, και εξισωθεί η παραπάνω κατανάλωση με το αντίτιμο των διοδίων, έχω την ηθική ευχαρίστηση ότι τουλάχιστον δεν τους τα 'ακούμπησα'. Συνήθως, όμως, ώρες που ταξιδεύω δεν πετυχαίνω καν κίνηση.
Κι όλα αυτά πιο πολύ μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη, που ξενοίκιασα από Πάτρα. Πλέον, όταν ανεβοκατεβαίνω, που το κάνω αρκετά σπάνια, πάω από πάνω και το βλέπω σαν εκδρομή.
-
Ο χρήστης rallyaddicted έγραψε:
Γι' αυτό εγώ παρακάμπτω τα διόδια, ώστε να είμαι και νόμιμος, και να μην πληρώνω και τα κερατιάτικα.
ναι, αλλά έτσι ότι γλιτώνεις από διόδια το βάζεις σε βενζίνες και χρόνο από τους μέσα δρόμους...
Υπαρχουν διοδια που συμφερει να τα παρακαμπτεις και αλλα οχι.
Σε καυσιμα ελαχιστα ειναι που θα ξοδεψεις παραπανω, σε χρονο αναλογα.
Παρατηρωντας καποια αυτοκινητα που περναω και μετα τα ξαναβρισκω (οχι φορτηγα) θεωρω οτι ο χρονος που χανω ειναι ελαχιστος.
Τα ΣΚ δε που εχει και ουρα στα διοδια μπορει να περναω και γρηγοροτεραΣε μεγαλα ταξιδια κανεις επιλογη, ποια σε συμφερει να παρακαμψεις και ποια οχι
-
όπως λένε και οι αποπάνω η διαφορά στη κατανάλωση είναι αρκετά μικρότερη απο οτι νομίζεις. μην ξεχνάς οτι κινείσαι με μικρότερες ταχύτητες στην ΠΕΟ άρα έχεις και μικρότερη μέση κατανάλωση.(τουλάχιστον εγώ που στην νορμάλ εθνική δύσκολα πέφτω απο τα ένα πέντε μηδέν)
στο θέμα χρόνου πάλι είναι συνάρτηση περισσότερο της διαδρομής και της κίνησης.το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που λέει ο sinanai. δεν τα παίρνουν αυτοί που σε κοροιδεύουν.οπότε κερδισμένος βγαίνεις.
-
αυτοι που ειναι συνηδητοποιημενοι,ξερουν ποτε και πως δεν θα πληρωσουν,φυσικα και εξακολουθουν να μην πληρωνουν με συνοπτικες διαδικασιες,αυτοι που σταματησαν να πληρωνουν επειδη ηταν μοδα,το ειπε ο φιλος-μπατζανακης κλπ αυτοι οντως θα σταματησουν να μην πλερωνουν...
-
Ο χρήστης rallyaddicted έγραψε:
Γι' αυτό εγώ παρακάμπτω τα διόδια, ώστε να είμαι και νόμιμος, και να μην πληρώνω και τα κερατιάτικα.
ναι, αλλά έτσι ότι γλιτώνεις από διόδια το βάζεις σε βενζίνες και χρόνο από τους μέσα δρόμους...
Την Αττική οδό την παρακάμπτεις πηγαίνοντας από Καβάλας, τα διόδια της Ελευσίνας τα παρακάμπτεις πηγαίνοντας από Παλαιά εθνική οδό και στο Μεγάλο Πεύκο βγαίνει στην καινούρια χωρίς διόδια. Μάνι μάνι κέρδος 5.90
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
αυτοι που ειναι συνηδητοποιημενοι,ξερουν ποτε και πως δεν θα πληρωσουν,φυσικα και εξακολουθουν να μην πληρωνουν με συνοπτικες διαδικασιεςΒέβαια, το κολλητήρι θέλει συνειδητοποίηση και γνώση
Οποιος είναι συνειδητοποιημένος κάνει ότι οι προλαλήσαντες, πάει από άλλο δρόμο, τα υπόλοιπα είναι βλέπε παρακάτω.
,αυτοι που σταματησαν να πληρωνουν επειδη ηταν μοδα,το ειπε ο φιλος-μπατζανακης κλπ αυτοι οντως θα σταματησουν να μην πλερωνουν...
Δεν ήταν μόδα, ήταν τζάμπα μαγκιά (παριστάνουμε τους αγωνιστές χωρίς επιπτώσεις), τώρα που έγινε 'και με τη βούλα' παράνομο, κο-κο-κο το αγωνιστικό κίνημα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...
**Δεν ήταν μόδα, ήταν τζάμπα μαγκιά (παριστάνουμε τους αγωνιστές χωρίς επιπτώσεις), τώρα που έγινε 'και με τη βούλα' παράνομο, κο-κο-κο το αγωνιστικό κίνημα **:yawn:- 1000 X 10^1000 X 10^100^100^1000
Πάντως σε ταξίδι αστραπή προς Ερέτρεια άκουσα μία φορά τη σειρήνα τόσο πηγαίνοντας όσο και ερχόμενος προς Αθήνα. Αλλά με τη κίνηση που είχε ίσως να μιλάμε για 1 στις 100~150 διελεύσεις.
Ενδιαφέρον βέβαια αποτελεί πάντως η προσήλωση κάποιων να μην θέλουν να πληρώσουν διόδια πλην της Α.Ο. Εκεί όπου και για 2 χιλιόμετρα μπορεί να πληρώσεις 2.8€ Και να φωνάζουν και για έτοιμα κομμάτια (όπως το Αθήνα - Καμμένα Βούρλα) τα οποία ως ποιότητα είναι και καλύτερα από την Α.Ο. σε ορισμένα σημεία της τελευταίας καθώς πια είναι ώρα για επισκευές.
Για να δούμε τα τζιμάνια της σχετικής υπηρεσίας του πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - Υ.ΜΕΤ. θα κάνουν τη δουλειά τους (αν και το βλέπω πολύ δύσκολο γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει το σύνολο του Δημοσίου με το κατ'εξοχήν ΠΑΣΟΚΟ-ΔΙΑΙΤΟ Εργολάβο) ή και πάλι θα φταίνε μόνον οι κακοί ιδιώτες και όχι και οι ανεπαρκείς ή επίορκοι Δημόσιοι Λειτουργοί.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Την Αττική οδό την παρακάμπτεις πηγαίνοντας από Καβάλας, τα διόδια της Ελευσίνας τα παρακάμπτεις πηγαίνοντας από Παλαιά εθνική οδό και στο Μεγάλο Πεύκο βγαίνει στην καινούρια χωρίς διόδια. Μάνι μάνι κέρδος 5.90
Αγαπητε στη Ν. Περαμο εδω και αρκετο καιρο εχουν βαλει κιοσκι προς Κορινθο....Περσυ δεν το'ξερα και το πληρωσα
Για φετος ......δεν ξερω .....δεν το ξαναδοκιμασα...... -
Την περασμένη βδομάδα που πέρασα, δεν λειτουργούσε, λες να έτυχε; Σίγουρα όμως πέτυχε
-
@nass
αυτό που κάνεις τώρα δεν είναι προβοκατόρικο;Το ποσοστό αυτών που δε πληρώνει με κολλητηλίκι είναι πολύ μικρό , γιατί το γενικεύεις και τους βάζεις όλους στο ίδιο σακί; Η πλειοψηφεία το κάνει με σπρώξιμο μπάρας . Αυτοί που κολάνε υπήρχαν και παλιά πριν εμφανιστεί το οποιοδήποτε κίνημα .
Το κριτήριο επίσης του να θεωρείς κάποιον συνειδητοποιημένο είναι σε ένα μεγάλο βαθμό υποκειμενικό . Υπάρχει όμως μία κοινή συνισταμένη και αυτή είναι το οτι κάνεις κάτι επειδή πιστεύεις πραγματικά πως είναι σωστό και δε το κάνεις γνωρίζοντας πως είναι λάθος και πως επειδή σου δίνεται η ευκαιρία να γλυτώσεις από κάτι κάνεις μια μικρή λαμογιά . Αυτός είναι ο συνειδητοποιημένος . Το τι είναι σωστό βέβαια , το κρίνει διαφορετικά ο καθένας , οφείλουμε όμως να το σεβαστούμε , από τη στιγμή που δεν ξεπερνάει τα όρια της δικής μας ελευθερίας .
Στην προκειμένη περίπτωση , συνειδητοποιημένοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλά τους λόγους που δε πληρώνουν και το κάνουν επειδή πιστεύουν πραγματικά πως είναι το σωστό . Και συνεχίζουν να το κάνουν , όταν είναι εφικτό . Μη συνειδητοποιημένοι είναι αυτοί που ανέφερε ο alfa . Όσοι το έκαναν χωρίς να έχουν επίγνωση . Το έκαναν επειδή τους το είπε κάποιος ή το είδαν και σκέφτηκαν πως έτσι θα γλυτώσουν λεφτά χωρίς επιπτώσεις . Αυτούς ναι , μπορείς να τους θεωρήσεις τζάμπα μάγκες που έκαναν οτι έκαναν γνωρίζοντας πως δεν θα υπάρχουν συνέπειες . Κι αυτούς όμως δε μπορείς να τους τσουβαλιάζεις μαζί με τους 'συνειδητοποιημένους' που συνεχίζουν να σπρώχνουν τις μπάρες παρά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει πλέον αυτό . -
Όπως επίσης υπάρχουν και οι συνειδητοποιημένοι πλιατσικολόγοι που βουτάνε επειδή πραγματικά πιστεύουν ότι η ιδιοκτησία είναι κλοπή. Οι υπόλοιποι είναι απλοί κλέφτες, αυτοί είναι ιδεολόγοι που 'απαλλοτριώνουν'.
Τι ωραία.
-
Οπως υπαρχουν και οι μη συνηδειτοποιημενοι που τα βρηκαν ολα ετοιμα,που το τελευταιο ΟΧΙ που ειπαν ηταν σε ενα ποιημα για την 28η Οκτωβριου στο δημοτικο και που περιμενουν παντα απ'τους αλλους να κανουν κατι,κατηγορωντας τους μπροστα σε ενα πληκτρολογιο.Κακα τα ψεματα οι αλλαγες δεν γινονται απ'τους καναπεδες.-
-
ωωωω, τι είπε τώρα!!!
-
εγώ πάντως στην αθηνών πατρών κ στις αφίδνες περνάω καροτσάκι. Το θέατρο που πασοκ να βγαινει κ να λεει πληρώνετε αδικα κ πολλά, αλλά δε γίνεται τίποτα με τους παλιανθρωπους τους εργολάβους δε το χάφτω. Αντιχεί στα αυτιά μου κ με τρελαινει ρε παιδί μου
Διόδια-προκαταβολή για έργα που ΔΕΝ γίνονται ΚΑΝ κ διόδια στα άκρα της πόλης για 2 χιλιόμετρα δεν ξαναπληρώνω.
Αν ήμουν αραχτός δημόσιος υπάλληλος να δουλεύω 3 ώρες μαξ την ημέρα, να κάθομαι 3 μήνες το χρόνο σε εφορίες, πανεπιστήμια κτλ κτλ κ να πετάω καπακια μέχρι να παρω το εφάπαξ ή να περιμένω να έρθει η γιορτή μου για να πάρω ονομαστική άδεια τοτε θα πλήρωνα μάλλον.
Τώρα μπορούν να πάρουν τα @ρχίδια μου.
Γιατί?
γιατί μπορώ.
όπως μπορεί κ το σύστημα να μου σερβίρει τα δικά του @αρχίδια
Καλύτερα ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ, παρά ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΛΑΚΑΣ (και στα διοδια, όπως σε όλα τα άλλα). -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εγώ πάντως στην αθηνών πατρών κ στις αφίδνες περνάω καροτσάκι. Το θέατρο που πασοκ να βγαινει κ να λεει πληρώνετε αδικα κ πολλά, αλλά δε γίνεται τίποτα με τους παλιανθρωπους τους εργολάβους δε το χάφτω. Αντιχεί στα αυτιά μου κ με τρελαινει ρε παιδί μου
Διόδια-προκαταβολή για έργα που ΔΕΝ γίνονται ΚΑΝ κ διόδια στα άκρα της πόλης για 2 χιλιόμετρα δεν ξαναπληρώνω.
Αν ήμουν αραχτός δημόσιος υπάλληλος να δουλεύω 3 ώρες μαξ την ημέρα, να κάθομαι 3 μήνες το χρόνο σε εφορίες, πανεπιστήμια κτλ κτλ κ να πετάω καπακια μέχρι να παρω το εφάπαξ ή να περιμένω να έρθει η γιορτή μου για να πάρω ονομαστική άδεια τοτε θα πλήρωνα μάλλον.
Τώρα μπορούν να πάρουν τα @ρχίδια μου.
Γιατί?
γιατί μπορώ.
όπως μπορεί κ το σύστημα να μου σερβίρει τα δικά του @αρχίδια
Καλύτερα ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ, παρά ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΛΑΚΑΣ (και στα διοδια, όπως σε όλα τα άλλα).saved for future reference.
-
Παναγιωτη καπου απο τα νευρα σου εχεις χασει την μπαλλα.
Αν ο καθενας μας εκτιμουσε με τη δικη του λογικη ποιες πληρωμες μας προς το κρατος ειναι δικαιες και ποιοι πρεπει να πληρωνουν,ποτε και ποσο.ε....τοτε δεν θα ειχαμε τη παραμικρη κρατικη μεριμνα για οτιδηποτε μιας και το ταμειο θα ειχε μονο αραχνες.....Στο θεμα των διοδιων ΟΛΟΙ αναγνωριζουμε οτι οι αυξησεις που εγιναν ειναι αδικες .Μερικοι αποφασισαν για να καταπολεμησουν αυτη την αδικια,να καταργησουν ΤΕΛΕΙΩΣ τα διοδια και προσπαθουν να πεισουν το κοσμο οτι ΑΥΤΗ η πραξη τους ειναι δικαια ..
Το οτι δεν εχει γινει σωστη χρεωση ανα χιλιομετρο και αυτο ειναι αδικο αλλα το ειχαμε απο τη εναρξη υπαρξεως Ε.Ο. και διοδιων.Τοσο καιρο το δεχομαστε,τωρα γινηκαμε μαγκες και δεν θα πληρωνουμε μεχρι ο κρατικος μηχανισμος να το αλλαξει.Καληνυχτα Μαργαριτα.....
Υ.Γ. Προσωπικη μου γνωμη,δεν θεωρω το κολλητηρι μαγκια...Αν μπορεις να το κανεις ΜΠΡΟΣΤΑ σε μπατσικο και να παραδεχτεις οτι ηθελημενα δεν θελεις να πληρωσεις ,τοτε αλλαζει.Ναι εισαι λεβεντης και μπραβο σου. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν ο καθενας μας εκτιμουσε με τη δικη του λογικη ποιες πληρωμες μας προς το κρατος ειναι δικαιες και ποιοι πρεπει να πληρωνουν,ποτε και ποσο.ε....τοτε δεν θα ειχαμε τη παραμικρη κρατικη μεριμνα για οτιδηποτε μιας και το ταμειο θα ειχε μονο αραχνες.....
Γιατι υπαρχει (υπηρχε αραγε και ποτε) τωρα κρατικη μεριμνα για οτιδηποτε και το ταμειο ειναι γεματο σε αυτη τη χωρα?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παναγιωτη καπου απο τα νευρα σου εχεις χασει την μπαλλα.
Αν ο καθενας μας εκτιμουσε με τη δικη του λογικη ποιες πληρωμες μας προς το κρατος ειναι δικαιες και ποιοι πρεπει να πληρωνουν,ποτε και ποσο.ε....τοτε δεν θα ειχαμε τη παραμικρη κρατικη μεριμνα για οτιδηποτε μιας και το ταμειο θα ειχε μονο αραχνες.....βασικά δεν νομίζω οτι κρίνει το δίκαιο ή όχι των πληρωμών αλλά το αν όντως τα χρήματα πηγαίνουν, ολικά ή εν μέρει, εκεί που μας λένε οτι πηγαίνουν.
φάνηκε οτι δεν ισχύει και τα χρήματα πήγαιναν στη τσέπη τους και το σύστημα κουτσολειτουργούσε με τα δανεικά.
ομοίως στην υγεία, ομοίως σχεδόν παντού.
οπότε δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για την αδικία του ύψους των διοδιών. ούτε θέμα νουθεσίας για το αν και που πρέπει να πληρώνουμε.ρε, δεν πληρώνω ρε
εγώ το εφαρμόζω, μέσω των παρακάμψεων βέβαια, και έχω δει μετρήσιμη διαφορά στη τσέπη.
αν προσθέσεις οτι μπανιάρισα ΑΟ, οτι αποφεύγω must συνάξεις/μέρη τύπου Mall (και της λογικής σουβέρ χρεώσεις , τύπου παρκινκ, καφέ σκατουλάκια κλπ), έκλεισα το ΤV/Mega η αντιΜπομπολοΒωβοΛατσοκατάσταση καραξιζει.take the red pill people!
-
Αυτό που κάνεις εσύ είναι όχι απλά αποδεκτό και 100% νόμιμο, αλλά παράδειγμα προς μίμηση. Αν το κίνημα δεν πληρώνω ακολουθούσε την δική σου τακτική, θα με είχε ως ένα από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του. Όμως αυτό που βρίσκω όχι μόνο ανησυχητικό, αλλά εξαιρετικά απογοητευτικό είναι ότι έχουμε μια γενιά ανθρώπων οι οποίοι δημοσίως και ευθαρσώς δηλώνουν ότι προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες τους στο κοινωνικό σύνολο*, αρκεί να μην αδικούνται οι ίδιοι (η μόνιμη αγωνία του Έλληνα είναι να μην τον πιάσουν μ@λάκα) και υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα αποφύγουν την τιμωρία. Οι δικαιολογίες ποικίλουν από το 'άλλοι αδικούν περισσότερο', μέχρι το 'άλλοι είναι περισσότερο βολεμένοι'.
Δεν με ενδιαφέρει αν είναι παράνομο, το κάνω γιατί μπορώ, είμαι υπερήφανος για αυτό και μπορούν να πάρουν τα @@ μου δήλωσε ο φίλος μας πιο πάνω και αναρωτιέμαι ειλικρινά αν αυτά είναι τα διδάγματα που θα περάσει στα παιδιά του και πως ακριβώς οραματίζεται ένα κόσμο στον οποίο ο καθένας κάνει ότι τον συμφέρει/βολεύει γιατί μπορεί.
*συγνώμη, αλλά δεν θεωρώ το 'τόσα χρόνια τα έπαιρναν/να κάψουν τον λαιμό τους/να τα πάρουν από τους πολιτικούς' απάντηση για το που θα βρεθούν τα χρήματα και ποιος τελικά θα πληρώνει την απαραίτητη συντήρηση, βελτίωση και επιμέλεια των αυτοκινητόδρομων.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!