-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Oτι και να είναι εγώ περιμένω να με πει και......συνεχίζουμεΕχω την αμυδρα εντυπωση οτι εχει πααααρα μα παρα πολλες φορες τι δουλεια κανει....
Και αυτη δεν εχει σχεση με τα δημοσια εργα, εργολαβιες κλπ. -
Εγώ ερώτηση έκανα,δε θα το αναλύσουμε
-
Ρε συ Μακη αν σου πει οτι πεταλωνει τζιτζικια θα σου λυσει την απορια;
-
Και λέει τώρα να βγει ο Χρήστος και να πει πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, διορισμένος σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ σε απόσπαση με μισθό 8000 το μήνα και υπεύθυνος προμηθειών και διαγωνισμών για τα έργα οδοποιήας.
Φαντάσου δικαίωση, θα βγει ο G60 (συγκροτημένο άτομο κατά τα άλλα) και θα μας πει: 'Είμαι ο G60 και μόλις τελείωσα'
-
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/bl ... _8148.html
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Oτι και να είναι εγώ περιμένω να με πει και......συνεχίζουμεΚαι τι ψήφισε στις τελευταίες εκλογές.
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_8148.htmlΤρίτη, 7 Ιουνίου 2011
Το ΙΝΚΑ, από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών, κατέθεσε χθες, Συλλογική Αγωγή για το απαράδεκτο καθεστώς των Διοδίων
...Την Τετάρτη 04/05/2011 Συζητείται η Συλλογική Αγωγή του ΙΝΚΑ για τα Διόδια, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, να είμαστε όλοι εκεί.
? ? ?
αν ισχυει η δευτερη ημερομηνια, δεν θα επρεπε να εχει εκδικαστει; -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και λέει τώρα να βγει ο Χρήστος και να πει πως είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, διορισμένος σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ σε απόσπαση με μισθό 8000 το μήνα και υπεύθυνος προμηθειών και διαγωνισμών για τα έργα οδοποιήας.Φαντάσου δικαίωση, θα βγει ο G60 (συγκροτημένο άτομο κατά τα άλλα) και θα μας πει: 'Είμαι ο G60 και μόλις τελείωσα'
Oι οπαδοί του Κεμάλ και του κάθε σουρωμένου φαντάζομαι είναι τα 'συγκροτημένα ιδανικά' σου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο για την ποιότητα του αποτελέσματος, το 'κατσαρό' οδόστρωμα από Κόρινθο έως Θήβα (πήρε χρόνια και χιλιόμετρα μποτιλιάρισμα για να διορθωθεί), η κατολίσθηση στη Μαλακάσα, η μονή σήραγγα στο Αρτεμίσιο και οι 'κεραίες' ( στροφή) στον ίδιο δρόμο καθώς και η πρακτική απουσία οποιασδήποτε τακτικής συντήρησης και παρακολούθησης λειτουργίας μιλάνε από μόνα τους.
- την απουσια την τελευταιας και αντιολισθητικής στρωσης ασφαλτου στην αριστερη στροφη μετα το Αρτεμισιο προς Τριπολη.Ποσοι και ποσοι αγκαλιασαν μπαριερες εκει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οσο για την ποιότητα του αποτελέσματος, το 'κατσαρό' οδόστρωμα από Κόρινθο έως Θήβα (πήρε χρόνια και χιλιόμετρα μποτιλιάρισμα για να διορθωθεί), η κατολίσθηση στη Μαλακάσα, η μονή σήραγγα στο Αρτεμίσιο και οι 'κεραίες' ( στροφή) στον ίδιο δρόμο καθώς και η πρακτική απουσία οποιασδήποτε τακτικής συντήρησης και παρακολούθησης λειτουργίας μιλάνε από μόνα τους.
- την απουσια την τελευταιας και αντιολισθητικής στρωσης ασφαλτου στην αριστερη στροφη μετα το Αρτεμισιο προς Τριπολη.Ποσοι και ποσοι αγκαλιασαν μπαριερες εκει...
+200% διόδια πάνω(υποθετικό τελείως το νούμερο)
-
Διάβασα τα όσα απαντήσατε στο ερώτημά μου για το αν είναι σωστό να δίνονται τα έργα σε ιδιώτη και έχω να σας πω τα εξής:
- Το οτι το δημόσιο δεν είχε και την καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα στα έργα είναι κοινά αποδεκτό . Αυτό οφειλόταν σε πολλούς λόγους . Ένα ελαφρυντικό είναι πως τα περισσότερα έργα δεν είχαν τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις τις ευρωπαϊκής ένωσης με αποτέλεσμα να κολάνε στο οικονομικό . Αυτό όμως έρχεται και τώρα στους ιδιώτες , μιας και τα έργα φαίνεται να κολάνε για οικονομικούς λόγους . Το οτι υπήρχαν μίζες ,διαφθορά κτλ είναι ένας άλλος λόγος , αλλά είναι και κάτι που δεν λείπει ούτε και τώρα μιας και οι παραχωρήσεις έχουν γίνει με προκλητικές συμφωνίες και αναθέσεις . Επίσης το γεγονός πως το δημόσιο τα έκανε θάλασσα δε σημαίνει και πως θα πρέπει να δώσει υπό τέτοιο ασύμφορο καθεστός τέτοια έργα . Ας έβρισκε τον τρόπο να διορθώσει τα λάθη του ή ας έδινε τα έργα σε ιδιώτες αλλά με δίκαιους για τον πολίτη και το κράτος όρους και όχι δίκαιους για τους εργολάβους όρους .
- Αναφέρατε κακοτεχνίες για τα παλιά έργα . Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε κακό project . Άλλη η τεχνογνωσία και τα διαθέσιμα για επένδυση χρήματα τότε και άλλα τώρα . Οι δρόμοι άλλωστε δεν μπορούν να κριθούν τόσο σύντομα γιατί ποιος μου λέει οτι σε 1-2 χρόνια δε θα αρχίσουν οι καθιζήσεις ή οι πλυμμήρες στις μεγάλες μπόρες; Ήδη στα Τέμπη κάθε τρεις και λίγο πέφτουν βράχοι λόγω των έργων . Και η καθίζηση στη Μαλακάσα ήταν ένα γεωλογικό φαινόμενο , δεν ξέρω κατά πόσο φταίει η υποδομή . Είχε επηρρεάσει όλη την περιοχή (είχε κλείσει και η γραμμή του ΟΣΕ) και όχι μόνο τον αυτοκινητόδρομο . Επίσης αν δε κάνω λάθος , η Εγνατία οδός έγινε υπό την επίβλεψη του δημοσίου όπως και τα τούνελ σε Άγιο Κωνσταντίνο-Καμμένα Βούρλα(ο δρόμος παραχωρήθηκε εκ των υστέρων με προσδοκώμενη ανταπόδωση τη συντήρηση του Αθηνων-Λαμίας και την κατασκευή της Ιονίας) . Μια χαρά έργα δεν είναι αυτά;
- Τι διόδια πληρώναμε τότε και τι διόδια πληρώνουμε τώρα;Είναι δυνατόν να τα συγκρίνουμε;Μέχρι πριν 3 μόλις χρόνια τα μισά λεφτά έδινα . Και δε νομίζω να είπε κανείς οτι πληρώναμε τα τότε διόδια για να γίνουν έργα .
-
(tubarao3 απαντάς σε μένα και χρησιμοποιείς πληθυντικό ή μιλάς γενικά ?)
Σοβαρά πιστεύεις ότι οι κακοτεχνίες στους δρόμους ήταν από έλλειψη τεχνογνωσίας ? Δηλαδή πόση τεχνογνωσία χρειάζεται για να φτιάξεις ένα σωστό αντιολισθηρό τάπητα χωρίς κατσαρά ? Σύγκρινε μόνο ποιότητα οδοστρώματος Αττικής Οδού με οποιοδήποτε δρόμο έγινε εκείνη την εποχή (πχ. Θήβα ή Αγ. Θεόδωρους).
Η διαφορά είναι ότι στην Αττική Οδό ο ιδιώτης ήξερε ότι θα πλήρωνε ο ίδιος το κόστος συντήρησης (συν τυχόν μποτιλιαρίσματα λόγω έργων), οπότε το έφτιαξε σωστά από την αρχή (εξ΄ου και μετά από 10 χρόνια δεν την έχουν ξαναστρώσει, παρά τους τεράστιους κυκλοφοριακούς φόρτους), ενώ τους 'δημόσιους' αυτοκινητόδρομους ο εργολάβος δεν είχε (λόγω άγνοιας ή 'εξυπνάδας' των μελετητών του ΥΠΕΧΩΔΕ) καμία σοβαρή προδιαγραφή άρα έβαλε ό,τι αδρανή βρήκε (φτηνοδουλειές), συν ένα δωράκι στον επιβλέποντα / παραλαμβάνοντα και μετά από 2 χρόνια ήθελε ξήλωμα και ξαναφτιάξιμο (= έξτρα €€€ για κάποιο εργολάβο). Εκτός και αν τα έχεις ξεχάσει αυτά, εγώ πάντως τα τεράστια μποτιλιαρίσματα γιατί μία λωρίδα ήταν κλειστή για ξαναστρώσιμο σε δρόμο 2ετίας τα θυμάμαι πολύ καλά...
Η Δυτική Εγνατία (εξαιρετικά δύσκολο έργο) έχει, απ΄ό,τι λένε εδώ μέσα, εγώ μία φορά έχω ταξιδέψει αλλά με άριστες καιρικές συνθήκες, μέτριο οδόστρωμα συν την άλλη φορά που είχε πλημμυρίσει
Η καθίζηση στη Μαλακάσα ήταν γεωλογικό φαινόμενο που έγινε λόγω λανθασμένης μελέτης (παροχέτευση υπογείων νερών, στήριξη του οδοστρώματος κτλ.)
Πραγματικά, η ποιότητα των 'δημόσιων' αυτοκινητόδρομων είναι τόσο μέτρια που απορώ που το συζητάμε, ιδίως όταν έχουμε το αντιπαράδειγμα της Αττικής Οδού. Χώρια τις υπηρεσίες συντήρησης και ασφάλειας, δηλαδή πραγματικά συγκρίνεις έχεις αισθανθεί ποτέ σε δημόσιο δρόμο ότι αν συμβεί κάτι θα σε βοηθήσει κάποιος 'επίσημος' (τα γνωστά φορτηγάκια στην Αττική Οδό αλλά και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους) ?
Πρόσεξε, επαναλαμβάνω: κανονικά θα έπρεπε το Δημόσιο να είναι σε θέση να τα κάνει όλα αυτά. Ελα όμως που επί δεκαετίες απέδειξε ότι είναι ικανότερο για μίζες παρά για σωστές δουλειές. Αν τώρα εσύ ξέρεις ότι το Δημόσιο έχει αλλάξει ή θα αλλάξει, κανένα πρόβλημα, αν όμως δεν το ξέρεις αυτό νομίζω είναι καιρός να δοκιμάσουμε και ένα εναλλακτικό μοντέλο.
-
Hθελα να ΄ξερα G60, τί φαντάζεσαι οτι επαγγέλεται ο Λάππας και τον ρωτάς, ωστε να το συνδυασεις με το θέμα.... Εγω πάντως που ξέρω το επάγγελμα του, δεν μπορώ να καταλάβω....!!
It doesn' t make any sense...!! Anyway.... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Hθελα να ΄ξερα G60, τί φαντάζεσαι οτι επαγγέλεται ο Λάππας και τον ρωτάς, ωστε να το συνδυασεις με το θέμα.... Εγω πάντως που ξέρω το επάγγελμα του, δεν μπορώ να καταλάβω....!!
It doesn' t make any sense...!! Anyway....Σιγα μπας και δεν ξερει
-
Στα τέλη καλοκαιριού οι μειώσεις τιμών στα διόδια
Yeah, right!
-
Που στη συνέχεια θα αυξηθεί κατά 100% καθώς τα χρήματα από τα διόδια θα πάνε για το Μνημόνιο #3.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Που στη συνέχεια θα αυξηθεί κατά 100% καθώς τα χρήματα από τα διόδια θα πάνε για το Μνημόνιο #3.....αποκλειεται, γαιτι οπως και σημερα, τα εσοδα απο τα διοδια πηγαινουν στην κατασκευη νεων δρομων και στη συντηρηση τους
-
Δεν ξέρω αν διαβάσατε το μεσοπρόθεσμο αλλά σε 3 χρόνια θα έχουν πουλήσει σε ιδιώτες πλήρως όλους τους αυτοκινητόδρομους.
Όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή λέγαμε ότι δεν πληρώνουμε γιατί δεν είμαστε μαλ@κες να φτιάξει έργο με τα λεφτά μας ο κάθε ιδιώτης και μας λέγατε ότι 'μεγάλο μέρος των διοδίων θα πηγαίνουν στο κράτος'.
-
Ο νόμος που ψηφίστηκε ήταν σαφής όσον αφορά το ποσοστό των διοδίων που πάει στο κράτος. Τώρα ο ΓΑΠ ξεπουλά τα πάντα στα διόδια θα μείνουμε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Που στη συνέχεια θα αυξηθεί κατά 100% καθώς τα χρήματα από τα διόδια θα πάνε για το Μνημόνιο #3.....
αποκλειεται, γαιτι οπως και σημερα, τα εσοδα απο τα διοδια πηγαινουν στην κατασκευη νεων δρομων και στη συντηρηση τους
Το ποσοστό που έπαιρναν οι ιδιώτες ναι πήγαινε. Για το ποσοστό του κράτους έχουμε και τα swaps.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!