-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια. Να υποθέσω ότι στο ιδιο πνευμα αλληλεγγύης παρακινείς τους επαγγελματίες να μην σου κόβουν αποδείξεις;Οτι να 'ναι...
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
λες και ο μόνος λόγος του να μη πληρώνεις είναι να γλυτώσεις τα λεφτά .
Γιατι σου κάνει εντύπωση βρε Χρήστο και σε πιάνει ο γέλωτας? Σαφώς υπάρχουν και αυτοί που απλά ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, επειδή νιώθουν οτι τους κλέβουν. Πχ, για μένα (και το έχω πει πολλές φορές και κατ' ιδίαν σε πολλούς και χτες στη συνάντηση) είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να πληρώνω την Πατρών-Κορίνθου για να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Λες να έχω τα λεφτά να ταξιδέψω Πάτρα και να μην έχω για τα διόδια του ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ αυτού?
+1 και για να να προσθέσουμε αλάτι στην πληγή, μπαινοβγαίνουμε στην Εθνική αποφεύγοντας τα διόδια Ρίου και Ζευγολατιού (+30' έξτρα διαδρομή, σιγά τ'αυγά).
Αυτό το κάνω και γω και είναι ένας πολύ σωστός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος Ιδίως στην Κορίνθου-Πατρών, όπου τα διόδια είναι όντως ανήθικα
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
λες και ο μόνος λόγος του να μη πληρώνεις είναι να γλυτώσεις τα λεφτά .
Γιατι σου κάνει εντύπωση βρε Χρήστο και σε πιάνει ο γέλωτας? Σαφώς υπάρχουν και αυτοί που απλά ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, επειδή νιώθουν οτι τους κλέβουν. Πχ, για μένα (και το έχω πει πολλές φορές και κατ' ιδίαν σε πολλούς και χτες στη συνάντηση) είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να πληρώνω την Πατρών-Κορίνθου για να βάλω το κεφάλι μου στον ντορβά. Λες να έχω τα λεφτά να ταξιδέψω Πάτρα και να μην έχω για τα διόδια του ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ αυτού?
Σωστό! Πολλοί δεν πληρώνουν διόδια όχι επειδή δεν έχουν λεφτά ή για αυστηρά προσωπικά συμφέροντα (πχ. είναι κάτοικοι Αφιδνών) ή για δημοσιότητα αλλά για λόγους αρχής.
Υπάρχει και η άλλη πλευρά: όσοι 'γουστάρουν διόδια' δεν το κάνουν για να ταξιδεύουν μόνοι τους άρχοντες-ατσαλάκωτοι στους ιδιωτικούς τους δρόμους, ούτε επειδή έχουν πατέρα το Μπόμπολα ή είναι τσιράκια της Hochtief, ούτε γιατί τους περισσεύει το χρήμα, αλλά για λόγους αρχής, διότι δεν πιστεύουν ότι η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η τζάμπα μαγκιά και ότι υπάρχουν άλλοι, καλύτεροι-σωστότεροι-ηθικότεροι-νομιμότεροι τρόποι αντίδρασης.
Αν συμφωνούμε σε αυτά τα 2 βασικά θα γλυτώσουμε πολλά εμπνευσμένα posts όπως για παράδειγμα αυτά όπου αυτόκλητοι ψυχολόγοι πανεπιστήμονες ξέρουν πριν από μας για μας γιατί ενεργούμε, γιατί ζούμε, ίσως ακόμα και που πάμε όταν φύγουμε από το μάταιο τούτο κόσμο
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
geko τα περισσοτερα θανατηφορα στατιστικα γινονται μεσα στις πολεις που οι δρομοι εχουν τα μαυρα τους τα χαλια απο θεμα ποιοτητας σφαλτου κλπ,το θεμα λοιπον δεν ειναι μονο 5 οδικες αρτηριες ,και το υπολοιπο οδικο δικτυο να εχει προσφυση...υαλοτουβλου!
εκτος αν πρπει να βαλουμε διοδια και μεσα στις πολεις για να εχουμε ΚΑΙ εκει δρομους καπως καλους...μην τρελαθουμε κιολας δηλαδη!Οι δρόμοι μέσα στις πόλεις είναι οι παραδοσιακοί 'τζάμπα' δημόσιοι δρόμοι, σε παρόμοια κατάσταση θέλουν να φέρουν και τους νέους αυτοκινητοδρόμους οι διοδίστας με τη συμμορία τους, φαίνεται σε μερικούς λοίπουν η εξαιρετικής σφοδρότητας πλαγιομετωπικές συγκρούσεις των 'εθνικών' της μιάμισης λωρίδας και χωρίς προστατευτικό διαχωριστικό. Επίσης κάποιοι δεν έχουν εξασκηθεί στο σλάλομ ανάμεσα στους κρατήρες της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθ. και θέλουν νέα πεδία εξάσκησης.
Δημοτικά τέλη πληρώνουμε όλοι, δεν έχουμε παρά να απαιτήσουμε απο τους κατα τόπους άρχοντες καλύτερους δρόμους, εκτός αν έχει κάποιος διοδίστας τη διάθεση να εφαρμόσει την τρομερής δυναμικής και αποτελεσματικότητας μέθοδο του 'δέν πληρώνω δεν πληρώνω δημοτικά τέλη, πλήρωσα πέρυσι.... '
Τέλος, alfa 156, την αναφορά σου στα θανατηφόρα περιστατικά μέσα στις πόλεις δεν τη καταλαβαίνω.
-
Εγώ απο την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος δεν έχει την ιδια θέρμη στο να απαιτήσει από τους δήμους να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώθηκαν (επισκευή/συντήρηση δρόμων), όση έχει στο να απαιτήσει από εμένα να πληρώσω έναν ιδιωτικό wannabe δρόμο.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ απο την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος δεν έχει την ιδια θέρμη στο να απαιτήσει από τους δήμους να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώθηκαν (επισκευή/συντήρηση δρόμων), όση έχει στο να απαιτήσει από εμένα να πληρώσω έναν ιδιωτικό wannabe δρόμο.Σύμφωνοι! Θα έπρεπε να τα κάνει με την ίδια θέρμη!
Οι πολίτες με τη σειρά μας γιατί δεν απαιτούμε με την ίδια θέρμη από το κράτος να «βάλει χέρι» στους Δήμους, όση ζητάμε στους αναδόχους; Και μάλιστα πανηγυρίζουμε για έναν Δήμαρχο, ο οποίος πριν καλά-καλά προλάβει να αναλάβει το οδικό δίκτυο της δικαιοδοσίας του, «βάζει χέρι» στον αυτοκινητόδρομο;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ απο την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος δεν έχει την ιδια θέρμη στο να απαιτήσει από τους δήμους να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώθηκαν (επισκευή/συντήρηση δρόμων), όση έχει στο να απαιτήσει από εμένα να πληρώσω έναν ιδιωτικό wannabe δρόμο.1ον, δεν είναι δουλειά του κράτος να πιέζει τους δήμους να κάνουν έργα και συντήρηση και το πιό σημαντικό
2ον, δεν υπάρχουν ιδιωτικοί δρόμοι αλλά δημόσιοι δρόμοι κατασκευασμένοι με ιδιωτικά κεφάλαια (κάποτε)Σύμφωνοι! Θα έπρεπε να τα κάνει με την ίδια θέρμη!
Οι πολίτες με τη σειρά μας γιατί δεν απαιτούμε με την ίδια θέρμη από το κράτος να «βάλει χέρι» στους Δήμους, όση ζητάμε στους αναδόχους; Και μάλιστα πανηγυρίζουμε για έναν Δήμαρχο, ο οποίος πριν καλά-καλά προλάβει να αναλάβει το οδικό δίκτυο της δικαιοδοσίας του, «βάζει χέρι» στον αυτοκινητόδρομο;μα γιατί ζούμε, ακόμα, σε μία παράλογη χώρα και γιατί το δεύτερο είναι πιο in και trendy
-
Απολύσεις στα έργα των Τεμπών!
...Από τις τρεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες που απασχολούνται με τις εργασίες στα Τέμπη, η μία απέλυσε τους 250 εργαζόμενους που απασχολούσε, η δεύτερη έχει μειώσει σε σημαντικό βαθμό την πρόοδο των εργασιών, άρα δεν αποκλείονται κι από την πλευρά της νέες απολύσεις, ενώ η τρίτη προς το παρόν συνεχίζει κανονικά να απασχολεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού...
...Σύμφωνα με την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» «αυτό συμβαίνει πρωτίστως εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από τα διόδια που οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας, στη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη άρνηση πληρωμής διοδίων (κυρίως από τους επαγγελματίες) καθώς και στη μη εφαρμογή της συμβατικά προβλεπόμενης αύξησης διοδίων στις αρχές του έτους...
ολοκληρο το κείμενο
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.as ... 9448&pid=5 -
Πόσο δεν μας νοιάζει πόσο δεν μας νοιάζει... Να μείνουν χωρίς δουλειά τα λαμόγια που πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού προς τέρψη των 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ'.
Σύντομα και σε ένα σινεμά πλησίον σε εσάς.... Αλλά ξέχασα κάποιοι 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ' είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές.... Οπότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.....
-
Μήπως ξέρετε πόσα διόδια πληρώνει σε ετήσια βάση ένας Αυστριακός οδηγός?
Αιντε με τους παπαρολόγους των 324 σελίδων
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πόσο δεν μας νοιάζει πόσο δεν μας νοιάζει... Να μείνουν χωρίς δουλειά τα λαμόγια που πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού προς τέρψη των 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ'.Σύντομα και σε ένα σινεμά πλησίον σε εσάς.... Αλλά ξέχασα κάποιοι 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ' είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές.... Οπότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.....
σε ειχα για πιο εξυπνο Χρηστο απο το να πιστευεις πως οι διοδιστας φταινε για τις απολυσεις...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Μήπως ξέρετε πόσα διόδια πληρώνει σε ετήσια βάση ένας Αυστριακός οδηγός?Αιντε με τους παπαρολόγους των 324 σελίδων
Το ετήσιο κόστος είναι 76,5€ το διμηνιαίο 23,00€ και το δεκαήμερο 7,90€ (οχήματα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πόσο δεν μας νοιάζει πόσο δεν μας νοιάζει... Να μείνουν χωρίς δουλειά τα λαμόγια που πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού προς τέρψη των 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ'.
Σύντομα και σε ένα σινεμά πλησίον σε εσάς.... Αλλά ξέχασα κάποιοι 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ' είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές.... Οπότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.....
σε ειχα για πιο εξυπνο Χρηστο απο το να πιστευεις πως οι διοδιστας φταινε για τις απολυσεις...
δεν βοηθάνε όμως....
quote.... από το άρθρο
*Σύμφωνα με την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» «αυτό συμβαίνει πρωτίστως εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από τα διόδια που οφείλεται στη μείωση της κυκλοφορίας, στη συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη άρνηση πληρωμής διοδίων (κυρίως από τους επαγγελματίες) καθώς και στη μη εφαρμογή της συμβατικά προβλεπόμενης αύξησης διοδίων στις αρχές του έτους. *
-
E, τι περίμενες να πουν ρε Χρήστο? Κάπου πρέπει να το ρίξουν.
-
Χρηστο πραγματικα εκπλησομαι
ειναι σα να βγαζουν ανακοινωση οι διοδιστας για το ακριβως αντιθετο, ποιο το νοημα?
-
Με αφορμή το παρακάτω...
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι στις κεντρικές χώρες όπου το σύνολο σχεδόν των Ευρωπαίων για πολλούς και διάφορους λόγους θα χρησιμοποιήσει τους δρόμους αυτούς το σύστημα της Vignette έχει ως αποτέλεσμα οι ξένοι να πληρώνουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ποσού που συγκεντρώνεται από τα διόδια. Τόσο μεγάλο που πχ στην Ελβετία τα έσοδα από τους Ελβετούς να αποτελούν -
Δεν θα μας συνέφερε πιστεύω.
Εμείς είμαστε προορισμός, όχι ενδιάμεσος σταθμός. Μας ενδιαφέρει, από οικονομικής πλευράς, να έρχονται και να κάθονται, όχι να σκέφτονται πως θα μας αποφύγουν. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θα μας συνέφερε πιστεύω.
Εμείς είμαστε προορισμός, όχι ενδιάμεσος σταθμός. Μας ενδιαφέρει, από οικονομικής πλευράς, να έρχονται και να κάθονται, όχι να σκέφτονται πως θα μας αποφύγουν.Τα τουρκικα φορτηγα - νταλικες, οπως και το καλοκαιρι οι Τουρκοι με τα ΙΧ που πανε διακοπες στην γειτωνα ... περνανε γιατι συμφερει σαν ενδιαμεση χωρα... ειναι πολλοι αυτοι βεβαια.... και ειναι ανεξηγητο γιατι η Ε.Ο δεν εχει ενεργοποιησει τα διοδια.... απο το 2000 ειχαν μελετησει τα σημεια και ασχολουντο με τις απαλλωτριωσεις... + τις δημοπρασιες για τα ΣΕΟ.
-
Αν οι 'ηθικοί' δέχονται την ανακοίνωση της εταιρίας και την θεωρούν αληθή , κατηγορώντας εμάς που δεν πληρώνουμε διόδια πως φταίμε και για τις απολύσεις(έλεος τι άλλο θα ακούσουμε) , θα πρέπει ταυτόχρονα να δεχθούν και πως η δήλωση αυτή αποτελεί και δήλωση ενοχής για την εταιρία στο οτι φτιάχνει ένα δρόμο με λεφτά άλλων επενδύοντας ένα πολύ μικρό ποσό . Θα μπορούσα κι εγώ δήλαδή αν είχα βύσμα , να αναλάβω να φτιάξω το δρόμο με τα λεφτά του κράτους και των διοδίων και μόλις τελείωνε ο δρόμος θα είχα κέρδος τις εισπράξεις των διοδίων .
-
Το πλιάτσικο που γίνεται εις βάρος μας είναι απίστευτο με τη μη καταβολή διοδίων στην Εγνατεία. Ένας δρόμος που εξασφαλίζει για τον Τούρκο οδηγό νταλίκας μερικές εκατοντάδες λίτρα εξοικονόμηση καυσίμου δεν του στοιχίζει τίποτα. Μετά δε, και από την απίστευτη μαλακία που βαρά την ηγεσία του τόπου όσον αφορά την τιμή του καυσίμου πρακτικά ο Τούρκος ή Ανατολίτης οδηγός νταλίκας περνά χωρίς να καταλάβει σέντ φθείροντας 500+ χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου.
Αλλά εκεί όταν θα μπουν διόδια και πάλι οι 'ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΙΣΤΑΣ' θα φωνάζουν. Το είπαμε..... η λογική του Καραγκιόζη.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!