-
Ο χρήστης nass έγραψε:
E όχι και 'φαραωνικό' έργο ένας κανονικός αυτοκινητόδρομος 2 λωρίδων + ΛΕΑ Κόρινθος-Πάτρα, το Τρίπολη-Καλαμάτα, το τέλειωμα του Μαλιακού και η σήραγγα στα Τέμπη.Ε ίσως να φάει η μαρμάγκα την Ιωνία οδό και τον Ε-65 (και πάλι δεν είναι 'φαραωνικά' αλλά έλλειψη χρημάτων...
ούτε η ΑΟ είναι φαραωνικό, ΑΛΛΑ κάτι παράπλευρες οδοί στα Μεσόγεια κλπ παρόμοιας δυσαναλογίας αξία/τιμή έργα είναι και παραείναι φαραωνικά και τα πληρώνουμε.
ξέρουν που κρύβουν τα κερατιάτικα μην φοβάσαι.όσο για την Ιωνία, έχει πάνω κάτω προεξοφληθεί οτι δεν θα βγάλει τα λεφτά της.αν το θεωρείς αναπτυξιακή διάσταση αυτό, τόσο που δεν μπορεί να περιμένει σε μια κρίσιμη στιγμή σαν την επόμενη διετία,έχουμε μια διαφορά θεώρησης.
-
Αλλο 'δε βγάζει τα λεφτά της αλλά την κάνουμε επειδή το κράτος πρέπει να προσφέρει παρόμοιες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές και όλους τους κατοίκους τους' (και η Δυτική Ελλάδα σαφώς και ήταν ριγμένη ως προς αυτό) και άλλο 'φαραωνικό' έργο. Φαραωνικό θα ήταν αν ήταν πχ. 8 λωρίδες και 300 τούνελ.
-
nass πουλάμε τη λιγνιτική παραγωγή και το μονοπώλιο της ΔΕΗ, γιατι δεν έχει τα φρύδια ο πολιτικός προστάτης να την καθαρίσει απο τα συνδικαληστοσκυλα και για να φτιάξουμε ένα καλύτερο δρομο στο Μεσολόγγι-Αγρίνιο.
αυτό μου λες.ε με αυτή σειρά προτεραιότητας είμαι απολύτως αντίθετος.
η χρονική συγκυρία κάνει την Ιονία μεταξωτό βρακί.
έχοντας ξεπουλήσει τα πάντα, απο υποδομές μέχρι φιλέτα γης, οι 'ευκαιρίες ανάπτυξης' δεν θα κεφαλαιοποιηθούν απο τους ντόπιους. απλοί χειροκροτητές και θεατές του πλουτιμσού άλλων με τη(πρωην) δική τους γη θα γίνουν. -
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Η απάντηση είναι απλή:-
Αν δε φτιαχτούν οι δρόμοι πώς θα πηγαίνει για σκι με άνεση και ταχύτητα; αφού ο ίδιος μπορεί να αντέξει τα διόδια, πρέπει οι δρόμοι να υπάρχουν για να βολεύεται αυτός, έστω και αν είναι ο μόνος χρήστης του δρόμου.
-
Αν οι ηγέτες της χώρας αποφασίσουν να πάρουν φέρουν πίσω τα κλεμμένα, τότε, θα είμαστε όλοι ίσοι και θα έρχεστε κι εσείς στους δρόμους και δε θα μπορώ να κινούμαι με την 325 με 250 Km/h με άνεση και ασφάλεια.
-
Αν δεν πληρώνετε κι εσείς διόδια, τότε, θα αυξηθούν για εμένα και δε θα μπορώ με την ίδια συχνότητα να πηγαίνω για σκι.
-
Ο Βαξεβάνης μου χαλάει τη μανέστρα και αντιδρά. Όταν αντιδρά κάποιος διάσημος μπορεί να γίνει και ντόρος, οπότε καλύτερα να σιωπήσει, ειδικά αυτός, πριν έχουμε προβλήματα. Άλλωστε, τα κλεμμένα δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν πίσω γιατί το λέω εγώ, ο Χρήστος Λάππας. Οποιαδήποτε προσπάθεια κάνετε θα πέσει στο κενό.
Πραγματικά, έχω απορία τι έχει ψηφίσει στις εκλογές, αν και 99% είμαι σίγουρος για την επιλογή του.
Ευχαριστώ.
Κακώς το γυρίζεις στο προσωπικό [Mod]
Η απαντηση ειναι ακομα πιο απλη.... Οποιος δεν γουσταρει να πληρωνει διοδια να μην χρησημοποιει αυτους τους δρομους.
Οποιος δεν θελει να πληρωνει πληρωνει τα εργα που γινοντε πανελλαδικα και να γυρισει μονο σε αυτους που τα χρησημοποιουντε ας κατσει λοιπον στο χωριο του και να πληρωνει μονο αυτα που του αναλογουν και φυσικα αν κατεβαινει στα μεγαλα αστικα κεντρα να πληρωνει για τισ παροχες που θα εχει γιατι δεν ειναι σωστο να τα πληρωσαν αλλοι και να τα χαιρεται αυτος τσαμπα. Αυτοι δεν ειναι και η λογικη σας?
Δεν καταλαβαινω την επιθεση σε οσους εχουν να πληρωσουν και γενικα εχουν λεφτα. Δηλαδη οποιος εχει λεφτα σημαινει οτι ειναι κλεφτης η οποιανου του γινεται ο κολος κατοσταρικο για να αποκτησει αυτα που εχει πρεπει να πληρωνει και τους τεμπελιδες που ειναι ολη την ωρα στην καφαιτερεια με φραπε και ταβλι?
-
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Οποιος δεν θελει να πληρωνει πληρωνει τα εργα που γινοντε πανελλαδικα και να γυρισει μονο σε αυτους που τα χρησημοποιουντε ας κατσει λοιπον στο χωριο του και να πληρωνει μονο αυτα που του αναλογουν και φυσικα αν κατεβαινει στα μεγαλα αστικα κεντρα να πληρωνει για τισ παροχες που θα εχει γιατι δεν ειναι σωστο να τα πληρωσαν αλλοι και να τα χαιρεται αυτος τσαμπα. Αυτοι δεν ειναι και η λογικη σας?
Τα έργα αυτά τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε κάθε χρόνο μέσα απο την φορολογία εισοδήματος και αυτό δεν χωρα κουβέντα. Η εφεύρεση των διοδίων βολεύει κάποιους και μόνο κάποιους. Όσοι θέλουν να τρώνε παραμύθι και ιστορία καλά κάνουν και τα πληρώνουν. Μερικοί σκέπτονται και δεν γουστάρουν να τους κλέβουνε.
-
Ποιά φορολογία εισοδήματος, το 65-75% που είναι αφορολόγητοι λες ?
Ποιά τέλη κυκλοφορίας, αυτά που το 90% το παίρνουν οι δήμοι άρα ΔΕΝ πάει σε αυτοκινητόδρομους ?
Στη #1 χώρα σε φοροδιαφυγή στην EE το #1 επιχείρημα είναι 'τα έχουμε πληρώσει από τους φόρους μας' -
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Όσοι θέλουν να τρώνε παραμύθι και ιστορία καλά κάνουν και τα πληρώνουν. Μερικοί σκέπτονται και δεν γουστάρουν να τους κλέβουνε.Αυτό είναι αλήθεια. Άλλωστε το 80% των τσάμπα περασμάτων είναι από φορτηγατζίδες που είναι η πνευματική ελίτ της χώρας.
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Τα έργα αυτά τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε κάθε χρόνο μέσα απο την φορολογία εισοδήματος και αυτό δεν χωρα κουβέντα. Η εφεύρεση των διοδίων βολεύει κάποιους και μόνο κάποιους. Όσοι θέλουν να τρώνε παραμύθι και ιστορία καλά κάνουν και τα πληρώνουν. Μερικοί σκέπτονται και δεν γουστάρουν να τους κλέβουνε.
Να στο θεσω διαφορετικα λοιπον εγω που τρωω το παραμυθι και πληρωνω σαν μαλακας εφορια για να γινοντε ολα τα εργα, χωρις να εχω στο ονομα μου τπτ στην Ελλαδα, χωρις να μενω πλεον στην Ελλαδα.
Με την λογικη την δικια σας γιατι να πληρωνω εγω για σενα και για τον καθενα ολα αυτα εφ οσον δεν τα χρησημοποιω? Γιατι να πληρωνω τα γαμησιατικα αλλων?
Αλλα δεν το κανω. Δεν παραπονιεμαι... Πληρωνω κανονικα τα παντα. Και εγω και τα μελη της οικογενειας μου που ειναι και αυτα εξωτερικο και μαλιστα σε χωρα εκτος ΕΕ. Μηπως να μπουμε και εμεις σε αυτο το τρυπακι και να σταματησουμε να πληρωνουμε?
Μαλλον οχι... Βλεπεις εμεις που μενουμε εξω λυπουμαστε μαλλον πολυ περισσοτερο για την πατριδα μας απο οτι αυτα τα λαμογια που την φτασανε εκει που την φτασανε..... Και κινδυνευουμε και απο λιντζαρισμα πλεον επειδη αμα ερθω Ελλαδα θα πληρωσουμε διοδια.....
Ακουω καθε μερα και διαβαζω να λενε ας τα πληρωσουν αυτοι που εχουν και οι πλουσιοι κλπ κλπ. Γιατι ρε φιλε να τα πληρωσουν αυτοι ολα? Μαζι τα δουλεψατε? Μαζι αγχοθηκατε αν η δουλεια τους δεν πηγε καλα και ειχε χασουρα? Μαζι πληρωσατε την γαμημενη εφορια? Δεν καταλαβα?Βλεπεις το κινημα δεν πληρωνω απο οτι διαβασα καπου δεν ειναι μονο στα διοδια αλλα επεκταθηκε και στο μετρο και σε αλλα πραγματα. Με το να μην πληρωνεις αυτο που σου αναλογει δεν εισαι τπτ αλλο παρα ενας τζαμπατζης που ζεις εις βαρος αλλων (οχι εσυ. γενικα μιλαω) οποτε εισαι στην κατηγορια ολων αυτων τον λαμογιων και κλεφτων που και καλα κραζουν.
Ανοιχτε λοιπον λιγο τα ματακια σας και μην τρωτε οτι σας ταϊζουν τοσα χρονια τα κομματοσκυλα και τα τσιρακια τους. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@komis1Η πρότασή σου είναι λοιπόν, αν κατάλαβα καλά: αύριο έκπτωτες όλες οι κοινοπραξίες και ας σταματήσουν τα έργα, εδώ καράβια πνίγονται (χώρα) βαρκούλες αρμενίζουν (θέλει και αυτοκινητόδρομους). Εχει κάποια βάση, το παραδέχομαι.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση:
ο Τι γίνεται με τις κοινοπραξίες που θα πάνε το ελληνικό δημόσιο στα δικαστήρια και, το ξέρεις, θα κερδίσουν ? (παράδειγμα η υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης, το δημόσιο έχει πρώτα απ΄όλα λερωμένη τη φωλιά του με τις δικές του καθυστερήσεις (απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά))
ο Πως θα συντηρηθούν οι υπάρχοντες δρόμοι ? Θα συνεχίσουν να υπάρχουν διόδια ?
ο Με τι θα αντικατασταθεί η (όποια, μικρή αλλά όχι ανύπαρκτη) αναπτυξιακή διάσταση των συγκεκριμένων έργων ? Μην ξεχνάς ότι είναι από τα λίγα πράγματα αυτής της κατεύθυνσης που ακόμα γίνονται. Με άλλα λόγια, αν είναι να σταματήσουν οι αυτοκινητόδρομοι για να υλοποιηθούν καλύτερες εναλλακτικές ανάπτυξης, ναι, αλλά να σταματήσουν για να πληρωθούν για άλλο ένα εξάμηνο μισθοί και συντάξεις και τόκοι, είναι τρέλλα.Είμαστε ή δεν είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Δεκάδες τα βίντεο με τον πρωθυπουργό να το ομολογεί δημοσίως. Ας βγάλει νόμο λοιπόν που να επιτρέπει το σταμάτημα των όποιων δημόσιων επενδύσεων για λόγους εθνικού συμφέροντος και ας πάνε μετά στα δικαστήρια να μας κλάσουν μια μάντρα οι κατασκευαστικές. Ας ελέγξει τις συμβάσεις και ας τις κρίνει επιζήμιες για το δημόσιο και ας τις ακυρώσει. Μη μου λες τώρα ότι δε γίνεται! Το κράτος έχει το μαχαίρι, το κράτος έχει και το πεπόνι. Και στο τέλος, κανένα ιδιωτικό συμφέρον δεν είναι παραπάνω από το εθνικό ΔΗΜΟΣΙΟ συμφέρον.
Βέβαια, είναι απείρως πιο 'εύκολο' να βάζει αντισυνταγματικά έκτακτες εισφορές στις επιχειρήσεις ή σε όσους βγάζουν πάνω από Χ ευρώ, να οδηγεί την περιουσία των πολιτών σε απαξίωση και να τους σκίζει στο διόδιο, τέλος και φόρο, για να συνεχίζονται οι μάσες μερικών. Μη χαλάσουμε και τις καρδιές μας με τους φίλους κατασκευαστές που χρηματοδοτούν το κόμμα!
Τώρα κάποιος θα πεί ότι αν έβαζε τέτοιο νόμο έκτακτης ανάγκης ('πάγο') το κράτος, θα υποβάθμιζαν την πιστοληπτική του ικανότητα οι διεθνείς οίκοι. Αλλά για να δούμε τι έχουμε τώρα.. μήπως ούτως ή άλλως μας έχουν υποβαθμίσει στην κατηγορία JUNK; Μήπως τώρα δεν είμαστε ανίκανοι να βγούμε στις αγορές και χρειαζόμαστε επιπλέον στήριξη; Άρα τι θα τους είχε χαλάσει στην αρχή της ιστορίας να πεί 'Στάση πληρωμών ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ - Τσιμπάτε 3 και δεν πληρώνω κανέναν γιατί δεν έχω, περιμένετε 5 χρόνια να ορθοποδήσω', να πάρει τα δάνειά του από ΔΝΤ/Τρόικα, να έρθει στα ίσια του σε 5 χρόνια και μετά να αρχίσει να πληρώνει ότι χρωστάει;
Πως θα συντηρηθούν οι υπάρχοντες δρόμοι; Από τα τέλη κυκλοφορίας. Φτάνουν και παραφτάνουν τα λεφτά, όπως έχω δείξει με νούμερα παλαιότερα. Έστω το τέλος να μπεί στα 50 λεπτά ή 1 ευρώ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ - αν είναι δυνατόν να σε χρεώνει το ΚΡΑΤΟΣ ΦΠΑ για οποιαδήποτε φόρο, φόρο στο φόρο, πάμε καλά; - για να υπάρξει συντήρηση.
Τέλος δεν είμαι σίγουρος ότι ο οποιοσδήποτε δρόμος μπορεί να φέρει ανάπτυξη ίδια με την ανάπτυξη που μπορεί να φέρουν άλλες επενδύσεις, π.χ. τα 8δις των δρόμων επενδεδυμένα στον τουρισμό, έστω και απλοϊκά με την μορφή εκπτωτικών κουπονιών για δωρεάν διαμονή σε ξένους (πληρώνεις 7 νύχτες παίρνεις άλλες 3 δώρο από το κράτος), δεν θα έφερναν άμεσο χρήμα και ανάπτυξη; Ειδικά τώρα που η συγκυρία είναι καλή και η Ελλάδα είναι ούτως η άλλως ελκυστυκότερος προορισμός. Με τα λεφτά αυτά ας έφτιαχνε μετά ότι δρόμους ήθελε.
-
Πολύ εύκολα τα βλέπεις αλλά στην πραγματικότητα αυτά που ζητάς γίνονται μόνο σε λογική-περιβάλλον αναστολής κάποιων άρθρων του Συντάγματος.
Για τις επενδυσεις μπορεί και να ΄χεις δίκιο φυσικά.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Πως θα συντηρηθούν οι υπάρχοντες δρόμοι; Από τα τέλη κυκλοφορίας. Φτάνουν και παραφτάνουν τα λεφτά, όπως έχω δείξει με νούμερα παλαιότερα.
link;
-
Για να πάρουμε μια ιδέα για τα πραγματικά μεγέθη, ο διευρυμένος δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης κληρονόμησε ένα χρέος €10.000.000. Ναι, καλά διαβάσατε, 10 εκατομμυρίων Ευρώ. Κατά την παρούσα δημοτική αρχή μη διαχειρίσιμο, κατά την απερχόμενη διαχειρίσιμο και δικαιολογημένο καθώς ξοδεύτηκε σε κατασκευή υποδομών κλπ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω ποιος έχει δίκιο γιατί δεν θα είμαι αντικειμενικός, αλλά... με ποια λεφτά είπαμε ότι θα γίνουν οι δρόμοι;
-
πολλοί δυστυχώς αντιμετωπίζουν τους αυτοκινητοδρόμους σαν ένα είδος πολυτελείας . Σαν ένα ακριβό εστιατόριο όπου δεν μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε . Το ίδιο θέλουν να γίνεται και στο δρόμο για να κυκλοφορεί μια κλειστή ελίτ προνομιούχων . Όλα τους τα επιχειρήματα , γύρω από αυτή την ιδέα κινούνται . Και γι αυτό περιστρέφουν την κουβέντα γύρω από το επιχείρημα του 'δεν μπορεί να τα πληρώσει ο κόσμος,γιατί δεν έχει λεφτά' και αγνοούν τα άλλα επιχειρήματα περί ληστρικών συμβάσεων και κλεψιάς . Ή το να καταδικάζουν κάποιον με ΤΤ και jeep που δεν πληρώνει , λες και ο μόνος λόγος του να μη πληρώνεις είναι να γλυτώσεις τα λεφτά .
-
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
λες και ο μόνος λόγος του να μη πληρώνεις είναι να γλυτώσεις τα λεφτά . -
Νόμιζα ότι ο Tubarao3 μιλούσε σοβαρά τόσο καιρό, αλλά μετά τις τελευταίες δημοσιεύσεις έχω καταλάβει ότι είναι δικός μας!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για να πάρουμε μια ιδέα για τα πραγματικά μεγέθη, ο διευρυμένος δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης κληρονόμησε ένα χρέος €10.000.000. Ναι, καλά διαβάσατε, 10 εκατομμυρίων Ευρώ. Κατά την παρούσα δημοτική αρχή μη διαχειρίσιμο, κατά την απερχόμενη διαχειρίσιμο και δικαιολογημένο καθώς ξοδεύτηκε σε κατασκευή υποδομών κλπ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω ποιος έχει δίκιο γιατί δεν θα είμαι αντικειμενικός, αλλά... με ποια λεφτά είπαμε ότι θα γίνουν οι δρόμοι;Η λύση είναι σχετικά απλή αλλα θέλει 'αγκιστρα' από κάτω...προσωπική ποινική ευθύνη για ισοσκελισμένους ισολογισμούς σσε όλους τους δήμους.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Πραγματικά, έχω απορία τι έχει ψηφίσει στις εκλογές, αν και 99% είμαι σίγουρος για την επιλογή του.
H ερώτηση που κολλάει παντού!
Μα ειναι μια φραση ΧΩΡΙΣ νοημα.
Απορει η ειναι σιγουρος;Για ποιο κομμα εχει απορια και για ποιο ειναι σιγουρος;Ποσο ποσοστο εχει απορια;Ολοκληρο 1%;
Ειναι να απορεις πως μπορει καποιος να απορει αλλα συγχρονως να'ναι και σιγουρος. -
Εσύ DAP τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εσύ DAP τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;Ο,τι και συ....
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Για να πάρουμε μια ιδέα για τα πραγματικά μεγέθη, ο διευρυμένος δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης κληρονόμησε ένα χρέος €10.000.000. Ναι, καλά διαβάσατε, 10 εκατομμυρίων Ευρώ. Κατά την παρούσα δημοτική αρχή μη διαχειρίσιμο, κατά την απερχόμενη διαχειρίσιμο και δικαιολογημένο καθώς ξοδεύτηκε σε κατασκευή υποδομών κλπ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω ποιος έχει δίκιο γιατί δεν θα είμαι αντικειμενικός, αλλά... με ποια λεφτά είπαμε ότι θα γίνουν οι δρόμοι;προτεινω να μπουν διοδια και τους 2 δημους ΑΜΕΣΩΣ.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!