-
Με μιά μικρή έρευνα στον γούγλη μπορείτε να βρείτε τα εξής
Ξύλινη γλώσσα (μεταφραστικό δάνειο από το γαλλικό langue de bois) ονομάζεται η επαναλαμβανόμενη χρήση δεδομένων φράσεων και επιχειρημάτων σε περισσότερες από μια συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις. Κύρια χαρακτηριστικά της ξύλινης γλώσσας είναι ο στόμφος και η ασάφεια. Αποτελεί έκφραση η οποία συνηθίζεται όταν αναφέρεται κανείς στο λόγο των πολιτικών, των συνδικαλιστών, των συμβούλων επιχειρήσεων και χρησιμοποιείται για να υποδείξει ότι κάποιος ομιλητής αντί να επιχειρηματολογήσει για συγκεκριμένο θέμα, επιλέγει να παρουσιάσει μια σειρά από προκατασκευασμένες απαντήσεις, οι οποίες είναι γενικόλογες και αόριστες.
Όταν κάποιος λοιπόν μιλάει με «ξύλινη γλώσσα», τα επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιεί είναι λίγο έως πολύ τα ίδια, ανεξαρτήτως θέματος και έτσι αποξενώνει το μεγαλύτερο μέρος του κοινού του.
http://elvetos.blogspot.com/2009/09/blog-post_8664.html
'Κυρίες και κύριοι
Η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε προσεκτικά θέσει, μας επιβάλλει να εξετάσουμε αναλυτικά τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια. Από την άλλη πλευρά, η μέθοδος στην ανάπτυξη της δράσης των στελεχών παίζει σημαντικό ρόλο στο να καθορίσουμε τους άξονες μιας μελλοντικής πορείας. Ταυτόχρονα, η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας ,μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής . Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι η παρούσα δομή του υπάρχοντος συστήματος βοηθά στην προετοιμασία μας για τη δημιουργική στάση μας απέναντι στις προκλήσεις των καιρών!
Με αυτό τον τρόπο, ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης και παρέμβασης εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση, ώστε να επεξεργαστούμε τις νέες συνισταμένες και συνιστώσες της πραγματικότητας ...; Περιττεύει να υπογραμμίσω ότι η αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική τεκμηρίωσης και ενημέρωσης , μας βοηθάει αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώσουμε ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας . Είναι προφανές ότι η οργανωτική αναδιάρθρωση που θα αναδείξει την πλατιά συμμετοχή των λαϊκών μαζών, εμφανώς θα οδηγήσει νομοτελειακά προς ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης. Από την άλλη πλευρά, η ιδεολογική καθαρότητα, όταν συνδυάζεται με το ξεκίνημα μιας αποφασιστικής διαδικασίας ριζοσπαστικών αλλαγών, συμβάλλει αναπόδραστα στο να τελειοποιήσουμε τις διάφορες μορφές ενίσχυσης του κύρους της χώρας, Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη ποικιλόμορφης δραστηριότητας οριοθετεί και θεμελιώνει αποφασιστικά τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης της χώρας!'
-
@cruiser...
Πολυ σωστος!! πεθανα με το παραδειγμα..
-
πως και δεν ειπες παλι για σταλιν?
Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΗΡΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 3-5-2011
Σήμερα ήταν να εκδικαστεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, η προσφυγή πολιτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας και του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου για το παράνομο της είσπραξης διοδίων στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου -Πάτρας.
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ζήτησε αναβολή και η νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τις 3 Μαϊου 2011. Να σημειωθεί ότι είναι η τελευταία αναβολή που μπορούσε να ληφθεί και έτσι η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε.
Ως γνωστόν η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ κατέθεσε αγωγές σε 25 συμπολίτες μας που αρνούνταν την καταβολή διοδίων στην οδό Ελευσίνας - Πάτρας.
Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ είχαν εκδόσει την ακόλουθη καταγγελία :ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ - ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.comΠανικόβλητη η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ προέβη σε αγωγές σε βάρος 25 συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών.
Συγκεκριμένα αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλευεται διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία, ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Η εκδίκαση θα γίνει στο ειρηνοδικείο του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012.
Η εταιρία είσπραξης διοδίων έχει νοιώσει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της.
Από την μια έχει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που απαιτούν Ελεύθερους και Ασφαλείς δρόμους και Δεν πληρώνουν διόδια.
Από την άλλη υπάρχει η επικείμενη στις 5 Οκτώβρη 2010 αγωγή σε βάρος της εκ μέρους των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες, ζητούν κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες,. Έτσι σε κράτος πανικού η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία έχει οδηγηθεί σε ενέργειες που μόνο θυμηδία προκαλούν, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί- αυτό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας
Όπως δήλωσε και ο δικηγόρος των συμπολιτών μας το περιεχόμενο της αγωγής της εταιρίας το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει ειρωνικά χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο.
Η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την εκδίκαση της αγωγής σε βάρος της γιατί πιθανολογεί απόφαση δυσάρεστη για αυτήν ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναχαιτίσει το κύμα των συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και μάλιστα στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών.
Το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ , ούτε αναχαιτίζεται. Αντίθετα ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. Θα μετατρέψουμε τις δίκες σε βάρος μας σε καταδίκες των συμβάσεων παραχώρησης και θα απαιτήσουμε την οριστική τους κατάργηση.
Απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή 3 Οκτώβρη με ανοίγματα σταθμών διοδίων της Ολυμπίας οδού.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων – Πανελλαδικό συντονιστικόΑς σημειωθεί ότι το τριπλό bypass, που έγινε τετραπλό με το άνοιγμα και των διοδίων στην Πάτρα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Στις 5 Μαϊου 2011, οι Επιτροπές μας θα δώσουν το αγωνιστικό παρόν στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Βίντεο απο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας μπορείτε να δείτε:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... artel.html
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... _6608.html -
Πού ήταν όλοι αυτοί οι οργισμένοι πολίτες τα προηγούμενα 30 χρόνια όταν σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι σε έναν (ο θεός να τον κάνει) αυτοκινητοδρόμο χωρίς διαχωριστική νησίδα;
Που ήταν όταν το κράτος εισέπραττε διόδια και τα σπαταλούσε αριστερά και δεξιά, εγκαταλείποντας το δρόμο στο μαύρο του το χάλι; Τώρα που (επιτέλους) ο δρόμος φτιάχνεται τους έπιασε ο καημός μην τα δώσουν σε ιδιώτες;
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να κάνει συνειδητά κάτι τόσο επιζήμιο, οπότε συμπεραίνω ότι πρόκειται για εγκληματικά ηλίθιους. Σε κάθε περίπτωση μακάρι να τους πάρει το δικαστήριο και τα σώβρακα. Η ηθική αποζημίωση που ζητάει η εταιρία είναι πολύ λίγη.
-
Η διαφορά είναι οτι τόσα χρόνια έλλειπε η πληροφόρηση (ή η πληροφορία αν προτιμάς).
Κανείς δεν είχε ψυλιαστεί -για παράδειγμα- οτι ειναι παράνομα τα διόδια της Πατρών-Κορίνθου, καθώς η οδηγία της ΕΕ δεν τα καλύπτει. Και κανείς δεν μπορούσε να οργανωθεί σε μια τόσο μεγάλη έκταση, καθως δεν υπήρχε το ιντερνετ ή δεν ήταν τόσο διαδεδομένο. Το οτι οι πολίτες τοσα χρόνια ήταν πρόβατα δε σημαίνει οτι δεν πρέπει επιτέλους να βγουν απ' το μαντρί. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το οτι οι πολίτες τοσα χρόνια ήταν πρόβατα δε σημαίνει οτι δεν πρέπει επιτέλους να βγουν απ' το μαντρί.+1
με το σκεπτικό μάλιστα ότι πλέον αρχίζει να γίνεται το 'μαντρί' -> 'κρατίδιο'.Τόοοοσα χρόνια πληρώνατε/πληρώναμε διόδια σε ένα δρόμο ανύπαρκτο στο κράτος το οποίο τα έφαγε από δω κι από κει.Τώρα που αρχίζουν να γίνονται έργα, αποφασίσαμε/αποφασίσατε να μην πληρώνετε/πληρώνουμε?
Μου θυμίζουμε λίγο τους φορτηγατζήδες που τους ρωτάνε 'και τι πρέπει να γίνει?ποιά είναι η αντιπρότασή σας?' και απαντάνε 'να μείνει η κατάσταση ως έχει μέχρι τώρα'.Δεν έχω καταλάβει πλέον τι ενοχλεί περισσότερο.Το ότι πληρώνουμε διόδια σε ένα δρόμο που δεν έπρεπε να υπάρχουν ή ότι πλέον τα λεφτά τα παίρνει ιδιώτης και όχι το κράτος?
-
Η συζήτηση αν μιλάμε για έργο υπό εκτέλεση π.χ. για την Πατρών-Κορίνθου δεν είναι φιλολογική.
Αν υποθέσουμε ότι οι τζάμπα μάγκες καταφέρουν να καθυστερήσουν τη σύμβαση ένα χρονικό διάστημα (μεγάλη αξία δίνω στους καραγκιόζηδες αλλά τεσπα), αυτό το χρονικό διάστημα συνεπάγεται με βεβαιότητα μετωπικές συγκρούσεις και αθώους νεκρούς.
Αν θέλουν να διαμαρτυρηθούν για λεφτά που πληρώνουμε άδικα τώρα που 'έχουν το ιντερνετ και μπορούν να οργανωθούν' ας διαμαρτυρηθούν για τα κερατιάτικα που πληρώνουμε στο λογαριασμό του ρεύματος για την ΕΡΤ ή για τους φόρους που πάνε σε χίλιες δυο σπατάλες ή για τα δημοτικά τέλη που πάνε σε μπάντες και καρναβάλια. Ας μην ανακατεύονται όμως σε θέματα όπου παίζεται η ασφάλεια αθώων ανθρώπων.
-
Ο χρήστης kstamos έγραψε:
Αν θέλουν να διαμαρτυρηθούν για λεφτά που πληρώνουμε άδικα τώρα που 'έχουν το ιντερνετ και μπορούν να οργανωθούν' ας διαμαρτυρηθούν για τα κερατιάτικα που πληρώνουμε στο λογαριασμό του ρεύματος για την ΕΡΤ ή για τους φόρους που πάνε σε χίλιες δυο σπατάλες ή για τα δημοτικά τέλη που πάνε σε μπάντες και καρναβάλια. Ας μην ανακατεύονται όμως σε θέματα όπου παίζεται η ασφάλεια αθώων ανθρώπων.
ε αυτο ας το κανουν καποιοι αλλοι ενεργοι πολιτες...
ή μηπως δε θα το κανουν γιατι ουτε εκει αισθανονται κοροιδα?
-
Για τη ΕΡΤ έχουν γίνει ήδη κινήσεις, οι οποίες επίσης ξεκίνησαν από το διαδίκτυο. Πλεον μπορείς να πας να πληρώνεις τον λογαριασμό σου στο ταμειο παρακαταθηκων, αφαιρώντας την ΕΡΤ και καθάρισες. Και αυτό επειδή κάποιοι ξύπνησαν και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Αντίστοιχα κάποιοι ξύπνησαν στην περίπτωση της Κορίνθου-Πατρών (και κατ' επέκταση και στις υπόλοιπες, απλά εμένα αυτή με ενδιαφέρει πιο πολύ, καθώς υπάρχει και το ανήθικο του πράγματος να πληρώνω για να κινδυνεύω να σκοτωθω) και έπραξαν τα δέοντα.
Εγώ δλδ ειμαι καραγκιόζης που δε θέλω να πληρώσω σ' αυτό το δρόμο? Εσύ τι είσαι? Έξυπνος ή large?
-
Η συζήτηση αν μιλάμε για έργο υπό εκτέλεση π.χ. για την Πατρών-Κορίνθου δεν είναι φιλολογική.Αν υποθέσουμε ότι οι τζάμπα μάγκες καταφέρουν να καθυστερήσουν τη σύμβαση ένα χρονικό διάστημα (μεγάλη αξία δίνω στους καραγκιόζηδες αλλά τεσπα), αυτό το χρονικό διάστημα συνεπάγεται με βεβαιότητα μετωπικές συγκρούσεις και αθώους νεκρούς.
γιατι δε το κανεις εσυ που δεν εισαι τσαμπα μαγκας?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αντίστοιχα κάποιοι ξύπνησαν στην περίπτωση της Κορίνθου-Πατρών (και κατ' επέκταση και στις υπόλοιπες, απλά εμένα αυτή με ενδιαφέρει πιο πολύ, καθώς υπάρχει και το ανήθικο του πράγματος να πληρώνω για να κινδυνεύω να σκοτωθω) και έπραξαν τα δέοντα.Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει σύμβαση κατασκευής αυτοκινητόδρομου (και υλοποιείται), με το να μην πληρώνεις, αυξάνεις τον κίνδυνο να σκοτωθείς (εφόσον μπορεί να καθυστερήσεις την κατασκευή του ασφαλέστερου αυτοκινητόδρομου).
Εγώ δλδ ειμαι καραγκιόζης που δε θέλω να πληρώσω σ' αυτό το δρόμο? Εσύ τι είσαι? Έξυπνος ή large?
Είμαι στοιχειωδώς λογικός και γι'αυτό θέλω να κατασκευαστεί αυτοκινητόδρομος με νησίδα το συντομότερο δυνατό. Από τη στιγμή που αυτή η κατασκευή έχει δρομολογηθεί, οποιαδήποτε προσπάθεια καθυστέρησής της είναι εγκληματική και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νεκρούς.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
**Για τη ΕΡΤ έχουν γίνει ήδη κινήσεις, οι οποίες επίσης ξεκίνησαν από το διαδίκτυο. Πλεον μπορείς να πας να πληρώνεις τον λογαριασμό σου στο ταμειο παρακαταθηκων, αφαιρώντας την ΕΡΤ και καθάρισες. **Και αυτό επειδή κάποιοι ξύπνησαν και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Αντίστοιχα κάποιοι ξύπνησαν στην περίπτωση της Κορίνθου-Πατρών (και κατ' επέκταση και στις υπόλοιπες, απλά εμένα αυτή με ενδιαφέρει πιο πολύ, καθώς υπάρχει και το ανήθικο του πράγματος να πληρώνω για να κινδυνεύω να σκοτωθω) και έπραξαν τα δέοντα.το bold δεν το κατάλαβα.
Γίνεται νόμιμα?Έχει τελεσιδικήσει το θέμα?
(είμαστε λίγο offtopic αλλά ελπίζω να μας αφήσουν λίγο οι mods για 1-2 posts )Εγώ δλδ ειμαι καραγκιόζης που δε θέλω να πληρώσω σ' αυτό το δρόμο? Εσύ τι είσαι? Έξυπνος ή large?
Δεν υπάρχει 'έξυπνος' και 'βλάκας', ούτε 'large' και 'φτωχομπινές' ( ).
Απλώς καλώς ή κακώς αυτός ο δρόμος πρέπει να γίνει και τα λεφτά του ο ιδιώτης θα τα πάρει.Ας πούμε ότι πρέπει να μαζέψει 1.000.000.000€ (ένα δις ευρώ).Ή θα τα μαζέψει τώρα 'λίγα-λίγα' ή θα ανεβάσει μία και καλή τα διόδια στα 5-6€ το αμάξι όταν φτιαχτεί ο δρόμος.Αυτό εγώ καταλαβαίνω με τα 'απλά μαθηματικά'.
Είναι το ίδιο με τους φόρους ή με οτιδήποτε άλλο, στο οποίο εμπλεκόμαστε όλοι ως πολίτες.Προσωπικά (επιπλέον - και το ξαναγράφω) εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι τώρα για τα λεφτά που δίνεις τώρα (για ένα απέραντο εργοτάξιο...συμφωνώ. ) και δεν κάνεις/κάνετε κάτι και γι'αυτά τα λεφτά που δίναμε ΤΟΤΕ (πριν πάρει τα διόδια ιδιώτης) που όπως λέτε εισπράχθηκαν παράνομα και κατασπαταλήθηκαν από δω κι από κει.Απλώς σας φαίνεται πιο εύκολο να πείτε τώρα 'δεν πληρώνω' αντί να κυνηγήσετε* τα λεφτά που δόθηκαν άδικα/παράνομα ΤΟΤΕ?
*βάζω 'κυνηγήσετε' γιατί προσωπικά είμαι λίγο ενάντια στην όλη κινητοποίηση.Δε λέω να υπάρχει αυθαιρεσία και λαμογιά, αλλά καλώς ή κακώς το έργο πρέπει να αποσβεστεί μέσα σε Χ χρονικό διάστημα.Προσωπικά προτιμώ να δίνω 2,8€ από σήμερα, παρά κάποια στιγμή για 10 χρόνια να πάει το 'διόδιο' 5 και 7€. (που δικαίωμά του να το πάει όσο θέλει - για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ).Συν του ότι το κόστος από μόνο του για την κατασκευή αυτού του δρόμου είναι τεράστιο και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που τα έχει σε ρευστό αυτά τα χρήματα.Να το δούμε και ρεαλιστικά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για τη ΕΡΤ έχουν γίνει ήδη κινήσεις, οι οποίες επίσης ξεκίνησαν από το διαδίκτυο. Πλεον μπορείς να πας να πληρώνεις τον λογαριασμό σου στο ταμειο παρακαταθηκων, αφαιρώντας την ΕΡΤ και καθάρισες. Και αυτό επειδή κάποιοι ξύπνησαν και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Αντίστοιχα κάποιοι ξύπνησαν στην περίπτωση της Κορίνθου-Πατρών (και κατ' επέκταση και στις υπόλοιπες, απλά εμένα αυτή με ενδιαφέρει πιο πολύ, καθώς υπάρχει και το ανήθικο του πράγματος να πληρώνω για να κινδυνεύω να σκοτωθω) και έπραξαν τα δέοντα.Εγώ δλδ ειμαι καραγκιόζης που δε θέλω να πληρώσω σ' αυτό το δρόμο? Εσύ τι είσαι? Έξυπνος ή large?
Απαντάω, έτσι για να ξέρετε... (Για την ΕΡΤ)
Επειδή ξεκίνησε απο το διαδίκτυο (οτι μαλακια θελει ο καθενας πεταει, δεν κοστίζει), κάποιος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το έκανε έγραψε οτι τελικά του κόψανε το ρευμα και πηγε και πλήρωσε κερατιάτικα!
Αν καποιος απο εσας βλεπει τον λογαριασμο της ΔΕΗς του, θα δει οτι πιθανότατα εξ αιτιας του 'αντάρτικου', θα δει οτι γράφει επανω πως η ΔΕΗ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να εισπρατει την εισφορα για την ΕΡΤ (νομιζω βαση νομου, μαλιστα)
Αν δεν την πληρωσεις, θα σου το κοψει!
τοσο απλα, χωρις φθορα! -
Με συγχωρείτε αλλά η προκαταβολική είσπραξη ποσού για υπηρεσίες που ΔΕΝ προσφέρονται τωρα από κάποια ιδιωτική εταιρεία και είναι πολύ πιθανόν να ΜΗΝ προσφερθούν στο μέλλον (π.χ. ένας τουρίστας που πληρώνει τώρα να περάσει την Πατρών-Κορίνθου και δεν θα ξαναπατήσει στην Ελλάδα), είναι απλά υπεξαίρεση, να μην πω κλοπή.
Για μένα είναι πρόβλημα της εταιρείας ΠΟΥ θα βρει τα λεφτά για να ξεκινήσει το έργο και να το αποπερατώσει. Αν θέλει τη δική μας συμμετοχή τότε να γίνουμε κι εμείς μέτοχοι και να παίρνουμε μέρισμα.
Το κράτος λέει ότι θέλει να έχει συμμετοχή στην κατασκευή του έργου και δίνει σαν συμμετοχή τα διόδια που θα εισέπραττε από τους πολίτες στο δρόμο αυτό. Πάλι απαράδεκτο, γιατί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχουν διόδια στο δρόμο αυτό.
Καταλαβαίνω τη στάση ορισμένων που προτιμούν να πληρώνουν αλλά τουλάχιστον κάτι να γίνει από το να μη γίνει τίποτα, όμως δεν μπορώ να υποστηρίξω και να ανεχτώ την κλοπή που υφιστάμεθα χάριν της 'προόδου', γιατί πιστεύω ότι όπως δόθηκαν παραδείγματα και από άλλους, μπορούσε να γίνει το έργο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Τώρα επί του πρακταίου:
- Η εταιρεία θέλει να μαζέψει λεφτά τώρα, για να αποπερατώσει το έργο
- Οι πολίτες δεν θα πρέπει να πληρώνουν κάτι που δεν τους παρέχεται
Μια συμβιβαστική λύση θα ήταν να κρατάνε τις αποδείξεις από τα διόδια οι διερχόμενοι και όταν περατωθεί το έργο, να τις παρουσιάζουν αντί πληρωμής και να περνάνε δωρεάν (π.χ. για τα πρώτα 2 χρόνια ας πούμε). Θα έλεγα επίσης να μπορούν να εξαργυρώσουν και όσες διελεύσεις δεν έχουν κάνει σε μετρητά (έστω και με κάποια απομείωση, π.χ. δίνεις 3 αποδείξεις σου επιστρέφει τις 2).
Το ισοζύγιο θα ήταν θετικό για την εταιρεία (πολλές αποδείξεις θα χάνονταν και επίσης στα 2 χρόνια που θα ίσχυε το μέτρο δεν θα περνούσαν τόσα οχήματα όσα στα 10 χρόνια που θα τους πάρει η κατασκευή). Και οι πολίτες θα ένιωθαν ότι δεν τους κλέβουν τουλάχιστον τόσο ξερά.edit
Να προσθέσω ότι ρόλος του κράτους είναι, θεωρητικά πάντα, να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση ένας όρος στη σύμβαση που να εξασφαλίζει στοιχειώδη δικαιοσύνη για τον πολίτη θα μπορούσε να είναι αυτός που περιγράφω, για να μετριάζεται το κέρδος της εταιρείας. Να πούν, κύριοι αυτό είναι το project, τόσα θα πρέπει να περιμένετε ότι θα βγάλετε, Σ'ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ. Εκατοντάδες οι τεχνικές εταιρείες παγκοσμίως. Όμως το κράτος εδώ λειτούργησε καθαρά προστατεύοντας τα συμφέροντα συγκεκριμένων ανθρώπων εις βάρος του δημοσίου.
Και έτσι καλές οι κινήσεις κατά της εταιρείας, αλλά θα ήθελα να δώ και κινήσεις ενάντια στο κράτος (συντάξαντες της συμφωνίας, δηλαδή απλούς δημόσιους υπάλληλους και όχι υπουργούς που απλά υπέγραψαν). -
Αντίστοιχα κάποιοι ξύπνησαν στην περίπτωση της Κορίνθου-Πατρών (και κατ' επέκταση και στις υπόλοιπες, απλά εμένα αυτή με ενδιαφέρει πιο πολύ, καθώς υπάρχει και το ανήθικο του πράγματος να πληρώνω για να κινδυνεύω να σκοτωθω) και έπραξαν τα δέοντα.
Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει σύμβαση κατασκευής αυτοκινητόδρομου (και υλοποιείται), με το να μην πληρώνεις, αυξάνεις τον κίνδυνο να σκοτωθείς (εφόσον μπορεί να καθυστερήσεις την κατασκευή του ασφαλέστερου αυτοκινητόδρομου).
Αυτό που λες παραείναι εκβιαστικό αν το καλοσκεφτείς. 'Πλήρωνε τώρα για να βάλεις το λαιμό στην γκιλοτίνα, για να μπορείς να συνεχίσεις μετά να πληρώνεις, απλά δε θα υπάρχει η γκιλοτίνα'
Είμαι στοιχειωδώς λογικός και γι'αυτό θέλω να κατασκευαστεί αυτοκινητόδρομος με νησίδα το συντομότερο δυνατό. Από τη στιγμή που αυτή η κατασκευή έχει δρομολογηθεί, οποιαδήποτε προσπάθεια καθυστέρησής της είναι εγκληματική και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νεκρούς.
Ε, τότε να πάρουμε και τις αξίνες να σκάψουμε και εμείς ρε αδερφέ.
Με αυτή τη λογική (οτι πρέπει να πληρώσουμε εμείς για να κάνει το δρόμο ο κατασκευαστης) θα μπορούσα και εγώ να πάω σε αντίστοιχο διαγωνισμό του δημοσίου και να αναλάβω το έργο σκεπτόμενος οτι θα το πληρώνουν άλλα κορόιδα. Ωραίοι είστε βρε! Τζάμπα μαγκιά! Θέλετε να πληρώσετε από τώρα εισητήριο για έναν καινούριο κινηματογράφο που θέλω να φτιάξω?
Κάβουρα, για το bold έγραψα ό,τι έχω διαβάσει, δεν το έχω εξακριβώσει, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχω ΔΕΗ στ' ονομα μου, αλλιώς θα το επιχειρούσα. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Ντάφυ, τότε μέα κούλπα!
Από κει και πέρα, σχετικά με αυτά που έχουν ήδη χαθεί... Αν υπήρχε τρόπος να τα διεκδικήσει ο κόσμος, θα το είχε κάνει. Εδώ όμως δεν ξέρει κανείς ούτε καν που έχουν πάει, η τρύπα είναι πιο απύθμενη και από της... Τσιτσιολίνας! -
ο ιδιωτης δεν εχει καμια δουλεια να εισπρατει διοδια
αυτος πληρωνεται για να κατασκευασει το δρομο -
Και κάτι ακόμα. Με την κατά kstamos λογική πρέπει όσοι σκοτωθούν στην Πατρων-Κορίνθου από τώρα μέχρι να φτιαχτεί ο δρόμος να ανακυρηχθουν ήρωες πολέμου αν πλήρωσαν διόδια ή προδότες αν δεν πλήρωσαν...
-
Αφού θέλουν και τώρα διόδια, γιατί δεν βάζουν χαμηλότερη τιμή, ακόμα και από την αρχική (πριν την αύξηση) ώστε να δείξουν ότι για υπηρεσία που προσφέρεται ελλιπώς πληρώνουμε και λιγότερο; Ας πληρώνουμε 1€ που είναι μια λογική τιμή για την κατάσταση του δρόμου (βασικά 0€ έπρεπε να πληρώνουμε) και το κίνημα θα καταλαγιάσει αρκετά.
Επίσης, ας βάλουν ηλεκτρονικές ταμπέλες όπως στις ΗΠΑ που να γράφουν πόσο απομένει από το κόστος του δρόμου ώστε να γνωρίζουμε ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά θα έλθει μείωση πχ 50%. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, πράγμα που φαίνεται από το είδος των απαντήσεων.
Δε σχολιάζω το ζήτημα των κομματικών, γιατί, όπως είδα, οι περισσότεροι αναφέρονται σε ΚΚΕ, έστω και έμμεσα, αλλά από την άλλη αποφεύγουν να αναφερθούν σε εμένα που είμαι κατά της τιμολογιακής πολιτικής και της τοποθέτησης με αυτόν τον τρόπο των διοδίων, αλλά ουδεμία σχέση έχω με το ΚΚΕ.
Ευχαριστώ.
-
εμενα με ανακαλυψανε παντως
λεγομαι κωνσταντινος σταλιν ο ΣΤ' -
Αυτό που λες παραείναι εκβιαστικό αν το καλοσκεφτείς. 'Πλήρωνε τώρα για να βάλεις το λαιμό στην γκιλοτίνα, για να μπορείς να συνεχίσεις μετά να πληρώνεις, απλά δε θα υπάρχει η γκιλοτίνα'
Ναι μου αρέσει το παράδειγμα και δείχνει την ηλιθιότητα όσων αντιδρούν στα διόδια. Αντί να εστιάζουν στη γκιλοτίνα (και να επιθυμούν με κάθε μέσο να φύγει από πάνω τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα), εστιάζουν στο αν πληρώνουν και αδιαφορούν αν η γκιλοτίνα μείνει πάνω από το λαιμό τους.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!