-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κατάλαβα τι λες αλλά νόμιζα ότι το λες για αστείο και όχι για σοβαρό επιχείρημα. Τα χρήματα που θα πάρει από τα διόδια μπροστά είναι ελάχιστο από το συνολικό κόστος κατασκευής του δρόμου.
Γιατί τα ζητάει τότε?
Γιατι ετσι υπεγραψε την συμβαση, αλλιως δεν θα την υπεγραφε και ΔΕΝ θα εφτιαχνε τον δρομο με τα λογικα αποτελεσματα σε ατυχηματα κ.λ.π.
Οταν δε οι εναντιοι στην πληρωμη φερουν ενα αξιοπιστο αναδοχο που θα εκανε το εργο χωρις λεφτα μπροστα... (αφου ειναι δεδομενο οτι το κρατος δεν εχει να πληρωσει) και μετα θα εισεπρατε διοδια οπως αυτοι θα τα υπολογιζουν τοτε, να μας τον πουν και σε μας να τον εχουμε υποψιν μας για τα επομενα εργα να του τα δωσουμε. Το να λεμε η να ζηταμε ετσι απλα και ανευθυνα να φτιαχτει ο δρομος ... κατι που ολοι θελουμε φυσικα αλλα χωρις λεφτα... ειναι λιγο παραλογο κατ' αρχην, εφοσον ομως υπαρχει αναδοχος στο τζαμπα στην αρχη σιγουρα ολοι θα συμφωνησουμε εδω μεσα, οτι θα πρεπει να του δωσουμε το επομενο εργο...
-
το κρατος δεν εχει λεφτα?
αφου λεφτα υπαρχουν -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Κατάλαβα τι λες αλλά νόμιζα ότι το λες για αστείο και όχι για σοβαρό επιχείρημα. Τα χρήματα που θα πάρει από τα διόδια μπροστά είναι ελάχιστο από το συνολικό κόστος κατασκευής του δρόμου.
Γιατί τα ζητάει τότε?
Γιατι ετσι υπεγραψε την συμβαση, αλλιως δεν θα την υπεγραφε και ΔΕΝ θα εφτιαχνε τον δρομο με τα λογικα αποτελεσματα σε ατυχηματα κ.λ.π.
Νταβατζηλίκι δηλαδή! Ε, πες το μου ντε!
Οταν δε οι εναντιοι στην πληρωμη φερουν ενα αξιοπιστο αναδοχο που θα εκανε το εργο χωρις λεφτα μπροστα... (αφου ειναι δεδομενο οτι το κρατος δεν εχει να πληρωσει) και μετα θα εισεπρατε διοδια οπως αυτοι θα τα υπολογιζουν τοτε, να μας τον πουν και σε μας να τον εχουμε υποψιν μας για τα επομενα εργα να του τα δωσουμε. Το να λεμε η να ζηταμε ετσι απλα και ανευθυνα να φτιαχτει ο δρομος ... κατι που ολοι θελουμε φυσικα αλλα χωρις λεφτα... ειναι λιγο παραλογο κατ' αρχην, εφοσον ομως υπαρχει αναδοχος στο τζαμπα στην αρχη σιγουρα ολοι θα συμφωνησουμε εδω μεσα, οτι θα πρεπει να του δωσουμε το επομενο εργο...
Με αυτή τη λογική φτιάχνω και εγώ μια κατασκευαστική, μπαίνω στον διαγωνισμό, βάζω τον κοσμάκη να πληρώνει για κάτι που ΕΓΩ ανέλαβα να φτιάξω και βγαίνω μάγκας! Όπως προείπα... και η γιαγιά μου το κάνει αυτό.
-
Φτιαξε λοιπον την κατασκευαστικη αφου ειναι τοσο απλο κατα την γνωμη σου.... τι καθεσαι και μας πρηζεις εδω μεσα ... φτιαξτην και πηγαινε στο ΠΕΧΩΔΕ να σου δωσει εργο, θα δεχθει δε ειμαι σιγουρος, να βαλεις και ταμπελα δωρητου στο τελος αφου θα χρηματοδωτησεις το εργο .... (εγω δλδ θα δεχομουνα ενα τετοιο ορο στην συμβαση )
-
1ον δεν θες να καταλάβεις ότι τα διόδια που παίρνει μπροστά είναι μικρό μέρος από το κόστος του έργου.
2ον ο ανάδοχος δεν είναι τόσο για να βάλει το κεφάλαιο (αυτό συνήθως το βρίσκει κυρίως μέσα από δανεισμό που του δίνουν οι τράπεζες). Είναι για να βάλει τους ανθρώπους, τα μηχανήματα κλπ. που μπορούν να φτιάξουν το έργο.
-
απειρες ειναι οι κατασκευαστικες στην ελλαδα
αλλα δεν εχουν ολοι βυσματα υπουργους -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
αλλα δεν εχουν ολοι βυσματα υπουργουςΑληθεια .... πες καποιο ονομα να μαθουμε και εμεις.....
-
γιαννης
-
Αν θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν μεμπτός και έπρεπε να τον πάρει άλλη πιο άξια κοινοπραξία, υποστήριξέ το με επιχειρήματα και βλέπουμε αν έχεις δίκιο. Αλλά τι σχέση έχει αυτό; Αν το έπαιρνε μια άλλη κοινοπραξία δεν θα διαμαρτυρόσουν για τα διόδια;
-
Εγώ θα το ξαναρωτησω: έχετε δει πουθενά στον κόσμο να ζητάνε διόδια πριν καν φτιάξουν το δρόμο? Δε μιλάω για συντήρηση, μιλάω για κατασκευή από το 0.
-
Ο χρήστης kstamos έγραψε:
1ον δεν θες να καταλάβεις ότι τα διόδια που παίρνει μπροστά είναι μικρό μέρος από το κόστος του έργου.Ε, ναι...Δεν στον μπηγουν όλο μέσα, λιγο, μόνο το κεφαλάκι....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
1ον δεν θες να καταλάβεις ότι τα διόδια που παίρνει μπροστά είναι μικρό μέρος από το κόστος του έργου.
Ε, ναι...Δεν στον μπηγουν όλο μέσα, λιγο, μόνο το κεφαλάκι....
Ενω οταν η Μερκελινα σε δανειζει με 5% ενω εκεινη τα βρισκει με 1%, ποσο σου τον μπηγει και λες και ευχαριστω...????
-
Ο χρήστης kstamos έγραψε:
Αν θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν μεμπτός και έπρεπε να τον πάρει άλλη πιο άξια κοινοπραξία, υποστήριξέ το με επιχειρήματα και βλέπουμε αν έχεις δίκιο. Αλλά τι σχέση έχει αυτό; Αν το έπαιρνε μια άλλη κοινοπραξία δεν θα διαμαρτυρόσουν για τα διόδια;δεν ειναι θεμα εταιρειας,ειναι θεμα οτι υπερκοστολογισε το εργο, πηρε το μεγαλυτερο ποσοστο του κοστους απο το κρατος και βαζει και διοδια(αν δεν ειχε βαλει απο πριν)
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
αλλα δεν εχουν ολοι βυσματα υπουργουςΑληθεια .... πες καποιο ονομα να μαθουμε και εμεις.....
Αν και δεν έχω εμπειρία με τα κατασκευαστικά, μπορώ να πω, με ονόματα (αποδείξεις όχι, δεν έχω κρυφή κάμερα), εφόσον με καλέσει ο εισαγγελέας, για ορισμένες περιπτώσεις έργων που έχουν γίνει με το γνωστό κόλπο. Φαντάζομαι, σε αυτές τις κατασκευές που αναφέρεις τα πράγματα γίνονται αντικειμενικά και χωρίς βύσματα, λάδια κτλ, αλλά ας αναφέρω ορισμένες περιπτώσεις που είχα άμεση ή έμμεση γνώση:
-
Κάνουμε διαγωνισμό για ένα μηχάνημα Δημόσιας Υπηρεσίας που κοστίζει κάτι εκατομμύρια €. Βγάζουμε προδιαγραφές κτλ, γίνεται ο διαγωνισμός, έχουμε μια λίστα αξιολόγησης και στη συνέχεια, αρκεί ένα τηλέφωνο Υφυπουργού για να αλλάξει η σειρά άρδην. Μετά, όταν το μηχάνημα που τελικά αγοράσαμε (τελευταίο ή προ-τελευταίο στην αξιολόγηση - δε θυμάμαι) λειτουργεί για το 1/100 του προβλεπόμενου χρόνου και κάνει έκρηξη, γίνεται ΕΔΕ και φυσικά καλούν αυτόν που έκανε το διαγωνισμό και όχι τον Υφυπουργό που άλλαξε τα αποτελέσματα.
-
Θέλουμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό για ένα δίκτυο. Γνωρίζουμε από προδιαγραφές, αλλά δε γνωρίζουμε τι προϊόντα έρχονται Ελλάδα. Συζητάμε με μία εταιρεία που μας την γνωρίζει, δήθεν για βοήθεια, ο ένας υπεύθυνος του έργου. Μας λένε τι αντιπροσωπεύουν αυτοί, τους δίνουμε τη μελέτη, μας δίνουν τιμές κτλ. Στο τέλος, όταν είναι να βγει ο διαγωνισμός, φτιάχουμε προδιαγραφές που αποκλείουν σχεδόν όλους τους άλλους, αλλά και πάλι υπάρχει παραθυράκι. Βάζουμε παράγραφο να έχουν αναλάβει άλλα έργα Δημοσίου*, αλλά και πάλι υπάρχουν ανταγωνιστές. Τελικά, ζητάμε 100% συμβατότητα με τα προηγούμενα συστήματα φωτογραφίζοντας ουσιαστικά 2-3 εταιρείες. Κατεβαίνουν εταιρείες με 3-4 συστήματα. Η μία είναι η αντιπροσωπεία = τα δίνει πιο φτηνά = πετάει έξω την άλλη με το ίδιο σύστημα και στην τελική κόντρα, έχουμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ και έχουν αλλάξει προσφορά και πετάνε και τον τελευταίο ανταγωνιστή. 2 άτομα κάναμε το διαγωνισμό και μας 'κέρασαν' κάποια προϊόντα αξίας 3.000€ για διαγωνισμό κόστους ~65-70.000€. Ο υπεύθυνος πήρε εξοπλισμό για το σπίτι του (τηλεπικοινωνιακό), ένας άλλος δωρεάν κάποια πράγματα και ο πραγματικός υπεύθυνος (ο πάνω από όλους) δε γνωρίζω τι πήρε, αλλά όταν του έκαναν παράπονα για το στημένο του διαγωνισμού μου έλεγε: 'πολύ στενές προδιαγραφές βάλετε, πολύ συγκεκριμένες' και μου έκλεινε το μάτι...
-
Αγοράζει ένας Δημόσιος οργανισμός αυτοκίνητα. Λόγω γνωριμίας με τον αντιπρόσωπο (γνωστή υπόθεση) αγοράζουν συνέχεια από αυτόν. Ένας άλλος αντιπρόσωπος διαμαρτύρεται, πιάνει και αυτός κόσμο και τελικά αποφασίζουν να πάρουν και από αυτόν μερικά. Για να μπορέσει να κερδίσει το διαγωνισμό, αλλάζει τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων (μιλάει με αυτούς που τον ετοιμάζουν) και αντί για αλουμινένιες ζάντες βάζει σιδερένιες, διώχνει τους ηλ. καθρέπτες, αλλάζει εσωτερικό εξοπλισμό και τελικά κερδίζει τον στημένο διαγωνισμό και παίρνει και αυτός το μερίδιό του να μη μιλάει. Αν αναγνωρίσατε την περίπτωση Xsara, Astra καλά κάνατε.
-
Ο ίδιος και οι υπόλοιποι Δημόσιοι οργανισμοί αγοράζουν ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Nissan Sunny (όταν δούλευε το εργοστάσιο στο Βόλο και ήταν στα τελευταία του) για να μην γίνει κερδοφόρο το ελληνικό εργοστάσιο = να κλείσει και να βγάζουν περισσότερα οι μεταπράττες. Θα θυμάστε φαντάζομαι ότι αγόραζαν ZX, Astra, Volvo, Primera ΟΛΟΙ οι Δημόσιοι οργανισμοί και ΔΕΚΟ. Ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Sunny (αναφέρομαι στο τελευταίο μοντέλο), ώστε να πετύχει το σχέδιό τους. Για εγχώρια προστιθέμενη αξία δεν το συζητώ, απλά το ξεχνούσαν στους διαγωνισμούς από τότε μέχρι και σήμερα (βλ. απευθείας ανάθεση για πυρομαχικά στα LEO2 που έγινε πριν λίγο καιρό).
-
Να γράψουμε για το σκάνδαλο με τις τιμές των φαρμάκων που είναι σε εξέλιξη; Για την εταιρεία που έχει ήδη κερδίσει το διαγωνισμό που περιμένουμε να γίνει; Ή είναι αθώο να τρέχει έργο σε συνεργασία με Υπουργείο χωρίς να έχει γίνει ακόμα ο διαγωνισμός; Τώρα που το γράφω, φαντάζομαι θα το καλύψουν, αλλά δεν πειράζει. Τουλάχιστον να ξέρουν ότι γνωρίζουμε μιας και 'ήμουν κι εγώ στο panel' που λέει και ο Θέμος.
Θέλετε να συνεχίσω για στημένους διαγωνισμούς που έχω υπόψη μου και έχω εσωτερική πληροφόρηση; Καλύτερα όμως να δεχθούμε ότι μόνο στα κατασκευαστικά τα πράγματα είναι αθώα και χωρίς μίζες.
Φτιαξε λοιπον την κατασκευαστικη αφου ειναι τοσο απλο κατα την γνωμη σου.... τι καθεσαι και μας πρηζεις εδω μεσα ... φτιαξτην και πηγαινε στο ΠΕΧΩΔΕ να σου δωσει εργο, θα δεχθει δε ειμαι σιγουρος, να βαλεις και ταμπελα δωρητου στο τελος αφου θα χρηματοδωτησεις το εργο .... (εγω δλδ θα δεχομουνα ενα τετοιο ορο στην συμβαση )
- Το επιχείρημα κάνε δική σου εταιρεία και κέρδισε το διαγωνισμό είναι φαιδρό από τη στιγμή που μπαίνουν τέτοιες ρήτρες στους διαγωνισμούς. Κάνε εσύ διαγωνισμό με την πληροφόρηση δική μου και τους κριτές δικούς μου και τον κερδίζω οποιαδήποτε στιγμή θέλω, με οποιαδήποτε εταιρεία.
Αν θεωρείς ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν μεμπτός και έπρεπε να τον πάρει άλλη πιο άξια κοινοπραξία, υποστήριξέ το με επιχειρήματα και βλέπουμε αν έχεις δίκιο. Αλλά τι σχέση έχει αυτό; Αν το έπαιρνε μια άλλη κοινοπραξία δεν θα διαμαρτυρόσουν για τα διόδια;
Έχω ΔΥΟ (2) ερωτήσεις και μόνο:
-
Με τι ασχολείσαι; Ποιες οι σπουδές και το επάγγελμά σου;
-
Έχεις την οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε από τις εταιρείες που εμπλέκονται στα έργα αυτά; Αρκεί ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Ευχαριστώ.
-
-
Πάλι η κουβέντα ξέφυγε .
Το θέμα ξεκίνησε από 2 διαφορετικές οπτικές από αυτούς που δεν πληρώνουν .
Η μία λογική είναι του ΚΚΕ κυρίως και του Συριζα περιστασιακά που έχουν την γνωστή λογική ότι οι δρόμοι είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκουν στον λαό και δεν πρέπει να έχουν διόδια .
Οσο γιά το ποιός θα τους φτιάξει και ποιός θα τους συντηρεί , δεν τους αφορά μιά και σε ένα σοσιαλιστικό κόσμο αυτά τα θέματα είναι λυμένα . Τους φτιάχνουν και τους συντηρούν οι εργάτες μόνοι τους στα πλαίσια της σοσιαλιστικής αλληλεγύης . Υπερβατικό και μεταφυσικό μεν , σεβαστό δε σαν άποψη με την συγκεκριμμένη λογική τους .Η άλλη λογική που έχει εξοργίσει αρκετό κόσμο ξεκίνησε από κάτι νεόπλουτους που μένουν στα Κιούρκα και στο Μπογιάτι , γνωστά με τις πιό κυριλέ ονομασίες Αφίδναι και Αγιος Στέφανος . Μέρος δε των Αφιδνών είναι και η περιοχή των μεγαλογιατρών και άλλων νεόπλουτων με την ονομασία Ιπποκράτειος Πολιτεία . Αυτοί λοιπόν οι τύποι ξεσηκώθηκαν γιατί ήθελαν να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο με τις 3+3 λωρίδες και ΛΕΑ και με πλήρες δίκτυο παράδρομων , χωρίς να πληρώνουν διόδια .
Προς το παρόν χάριν στούς χέστες πολιτικούς το έχουν πετύχει , μιά και δεν μπήκαν ακόμη τα διόδια στο Μπογιάτι . Θα μπούν όμως και έτσι θα πληρώνουν η θα πηγαίνουν από τους παράδρομους .Το γελοίο του πράγματος είναι ότι βγάλαν ένα βίντεο με τον ιαβέρη και του λένε αν είναι ασφαλείς οι παράδρομοι .
Οι παράδρομοι είναι δρόμοι συγκεκριμένης διατομής και ταχύτητας . Αν την τηρείς είναι ασφαλέστατοι .
Αν θες να πηγαίνεις με ταχύτητα αυτοκινητόδρομου , δεν είναι .
Τους ακολούθησαν στην άρνηση καταβολής διοδίων οι κάτοικοι της Κατερίνης όπου και εκεί ο αυτοκινητόδρομος είναι φτιαγμένος .Αρα το θέμα δεν είναι γιά το αν πρεπει να πληρώνουμε στον κόρινθο - Πάτρα που είναι προς συζήτηση , αλλά αν πρέπει να πληρώνουμε διόδια γενικά .
Ας ξεκαθαρίσουμε αυτό πρώτα . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το γελοίο του πράγματος είναι ότι βγάλαν ένα βίντεο με τον ιαβέρη και του λένε αν είναι ασφαλείς οι παράδρομοι .
Οι παράδρομοι είναι δρόμοι συγκεκριμένης διατομής και ταχύτητας . Αν την τηρείς είναι ασφαλέστατοι .
Αν θες να πηγαίνεις με ταχύτητα αυτοκινητόδρομου , δεν είναι .Μία πρόταση:
Βάζεις το αυτοκίνητό σου να περάσουμε τον παράδρομο στο Σχηματάρι; Εγώ θα βάλω: (α) την οδήγηση κρατώντας τη λωρίδα μου και τηρώντας τα όρια, (β) το κινητό που θα τραβάει βίντεο, (γ) νερό ή/και καφέ και (γ) τις βενζίνες.
Μία ερώτηση:
Χρησιμοποιείς την έκφραση 'συγκεκριμένης διατομής και ταχύτητας' και υποψιάζομαι σχετικό με το αντικείμενο άτομο. Έχεις την οποιαδήποτε σχέση με την οποιαδήποτε εμπλεκόμενη εταιρεία;
Ευχαριστώ.
-
offtopic mod
-
Συμφωνώ με τον criuser σε πολλά και επί τη ευκαιρία να αναφέρω ξανά την εύλογη απορία που έχω και δεν έχει απαντηθεί ακόμα (όταν δεν έχεις επιχειρήματα αυτά γίνονται ). Τα διόδια στον Πολύμυλο είναι και αυτά ιδιωτικά, εσείς που ΔΕΝ πληρώνετε, εκεί ΔΕΝ θα τα πληρώσετε?
-
δεν εχει τυχει να περασω απο κει.αλλα ουτε εκει δε θα πληρωνα
εχουν κατι αυτα τα διοδια?πανε τα εσοδα σε καποιο φιλανθρωπικο ιδρυμα? -
Να ρωτήσω επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα...
Ποιό είναι το πρόβλημα ?
Τα διόδια ιδιωτικά ή δημόσια ?
Τα ιδιωτικά διόδια γενικά ?
Τα ιδιωτικά διόδια για τελειωμένο αυτοκινητόδρομο ? (πχ. Κορίνθου-Τρίπολης)
Τα διόδια -ιδιωτικά ή δμόσια- σε εκτός προδιαγραφών δρόμο ? (πχ. Κορίνθου-Πατρών)
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!