-
Αν σκεφτείς οτι η Κύπρος έχει ανάλογο μέγεθος (αν αφαιρέσεις τα κατεχόμενα), πληθυσμό και πλούτο με την Κρήτη, τότε να δεις πόσο δίκαιη ή άδικη γίνεται η σύγκριση. Έχει αντίστοιχο -σε μήκος- οδικό δίκτυο με τη δική μας μεγαλόνησο και αρκετές δυσκολίες στη συντήρηση. Πχ το να ποτίσεις τόσα φυτά που έχουν μπει στο στηθαίο για να μην ενοχλουν τα απέναντι φώτα είναι από μόνο του στο νησί αυτό κάτι αρκετά δύσκολο, φανερό σε όσους γνωρίζουν τα προβλήματα λειψυδρίας εκεί.
Το οδικό της δίκτυο δεν είναι και από τα πολύ εύκολα. ΟΚ, Λάρνακα-Λευκωσία και Λάρνακα-Λεμεσός δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, ισωμα ειναι. Λευκωσία-Λεμεσός-Πάφος όμως και γέφυρες έχει και ανέβα-κατέβα και σήραγγες, καθώς περνάει από τους πρόποδες του Τροόδους.
Να μη μιλήσω καλύτερα για το δευτερεύον δίκτυο, γιατί τότε...Τα πράγματα είναι απλά. Δεν είναι οτι το κυπριακό κράτος είναι σώνει και καλά πιο πλούσιο. Και το δικό μας πλούσιο θα ήταν, αν δεν υπήρχε η ρεμουλα. Στο κάτω-κάτω έχουμε και 10 εκ. παραπάνω πληθυσμό, άρα θεωρητικά 10πλάσιους φορολογούμενους πολίτες. Παρόλα αυτά, δεν τα πήραν από αυτούς, ούτε με μορφή διοδίων, ούτε από υπέρογκα τέλη (πληροφοριακά, ένα 2λιτρο σιβικ type-r του 2007 πληρώνει περίπου 200 Ε το χρόνο και η βενζίονη είναι στο 1.25). Είπαν λοιπόν σε κατασκευαστές 'κύριοι, πόσα θέλετε για να φτιάξετε δρόμους?', έγιναν οι αντίστοιχοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί και σε λιγότερο από 10 χρόνια (τόσα είχα να πάω) το νησί έγινε αγνώριστο. Λίγο μυαλό χρειάζεται και τσίπα, τίποτε άλλο.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
[...]
Τα πράγματα είναι απλά. Δεν είναι οτι το κυπριακό κράτος είναι σώνει και καλά πιο πλούσιο. Και το δικό μας πλούσιο θα ήταν, αν δεν υπήρχε η ρεμουλα. Στο κάτω-κάτω έχουμε και 10 εκ. παραπάνω πληθυσμό, άρα θεωρητικά 10πλάσιους φορολογούμενους πολίτες. Παρόλα αυτά, δεν τα πήραν από αυτούς, ούτε με μορφή διοδίων, ούτε από υπέρογκα τέλη (πληροφοριακά, ένα 2λιτρο σιβικ type-r του 2007 πληρώνει περίπου 200 Ε το χρόνο και η βενζίονη είναι στο 1.25). Είπαν λοιπόν σε κατασκευαστές 'κύριοι, πόσα θέλετε για να φτιάξετε δρόμους?', έγιναν οι αντίστοιχοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί και σε λιγότερο από 10 χρόνια (τόσα είχα να πάω) το νησί έγινε αγνώριστο. Λίγο μυαλό χρειάζεται και τσίπα, τίποτε άλλο.Επίτηδες το είπες αυτό για να τραβάω το μαλλιά μου, ε;
-
Το ανάγλυφο της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας. Επιπλέον, η Κύπρος είναι νησί και ως τέτοιο δεν υποφέρει από κίνηση φορτηγών που διέρχονται από την χώρα για να πάνε σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία-Τουρκία). Η απόσταση με τους γείτονες επίσης εξασφαλίζει ότι δεν υποφέρει από το φαινόμενο εγχώριων εταιριών που έχουν μεταφέρει την παράγωγη τους σε γειτονικές χώρες και πηγαινοφέρνουν τα προϊόντα με φορτηγά που καταστρέφουν το οδόστρωμα και δημιουργούν την ανάγκη για φαρδύτερους δρόμους.
Το κυριότερο όμως είναι ότι η διαφορά στην οικονομική κατάσταση των 2 χωρών είναι τεράστια. Όσο της τσέπης του γείτονα που είναι με την Cayenne και την Carrera turbo με την δική μου που είμαι με το 325 και το Bora. Και όσο ανεδαφικό είναι να έχω την απαίτηση να έχω τα ίδια αυτοκίνητα με αυτόν, άλλο τόσο είναι να απαιτώ να έχω στην Ελλάδα ίδιες δωρεάν παροχές με αυτές που απολαμβάνουν οι πολίτες σε ένα πολύ πιο πλούσιο κράτος.
Το τι θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα σήμερα αν επί δεκαετίες δεν διοχέτευε τα πακέτα στήριξης στα 'δικά μας παιδιά', σε γεωργικές επιδοτήσεις, σε μαύρες τρύπες όπως η Ολυμπιακή και σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων είναι άλλο καπέλο.
-
άρα θεωρητικά 10πλάσιους φορολογούμενους πολίτες
Πολύ θεωρητικά όμως ε...
Οι Τσίπριοιν αδελφοίν μπορεί να είναι αριστεροί, αλλά ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι σωστά. Δεν είναι σαν τα δικά μας τα γκάου που τρώνε με 8 μασέλες και μετά το παίζουν αγωνιστές. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ανάγλυφο της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας. Επιπλέον, η Κύπρος είναι νησί και ως τέτοιο δεν υποφέρει από κίνηση φορτηγών που διέρχονται από την χώρα για να πάνε σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία-Τουρκία). Η απόσταση με τους γείτονες επίσης εξασφαλίζει ότι δεν υποφέρει από το φαινόμενο εγχώριων εταιριών που έχουν μεταφέρει την παράγωγη τους σε γειτονικές χώρες και πηγαινοφέρνουν τα προϊόντα με φορτηγά που καταστρέφουν το οδόστρωμα και δημιουργούν την ανάγκη για φαρδύτερους δρόμους.Το κυριότερο όμως είναι ότι η διαφορά στην οικονομική κατάσταση των 2 χωρών είναι τεράστια. Όσο της τσέπης του γείτονα που είναι με την Cayenne και την Carrera turbo με την δική μου που είμαι με το 325 και το Bora. Και όσο ανεδαφικό είναι να έχω την απαίτηση να έχω τα ίδια αυτοκίνητα με αυτόν, άλλο τόσο είναι να απαιτώ να έχω στην Ελλάδα ίδιες δωρεάν παροχές με αυτές που απολαμβάνουν οι πολίτες σε ένα πολύ πιο πλούσιο κράτος.
Το τι θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα σήμερα αν επί δεκαετίες δεν διοχέτευε τα πακέτα στήριξης στα 'δικά μας παιδιά', σε γεωργικές επιδοτήσεις, σε μαύρες τρύπες όπως η Ολυμπιακή και σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων είναι άλλο καπέλο.
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Στα @@ μου αν η ρεμουλα και το φαγοπότι κατάντησαν την Ελλάδα φτωχή. Είναι υποχρεωμένο το κράτος να μου παρέχει οτι παρέχει και στον Κύπριο πολίτη ΔΩΡΕΑΝ. Να κόψουν το λαιμό τους να τα βρούνε.
Στο ξαναλέω, μπορεί να μην είναι Εγνατία οι δρόμοι στην Κύπρο, αλλά δεν είναι και οι πιο εύκολοι, τουλάχιστον στο δυτικό κομμάτι. Και αν θες να κάνουμε μια σύγκριση, ανέβα μια βόλτα στο Τρόοδος, που έχει ακόμα χιόνι και μαζεύει πάγο και σύγκρινε με το δρόμο για Αράχωβα και μετά τα λέμε.
Όλα τα άλλα με τα φορτηγά είναι δικαιολογίες. Με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο νησί το καλοκαιρι, η άσφαλτος θα έπρεπε να λιώνει από μόνη της, χωρίς τη συνδρομή φορτηγών. Πράγμα που δε συμβαίνει, σε αντίθεση με εδώ που γίνεται σαν ruffles με την υποψία τριαξονικού.EDDIE το θεωρητικά δεν μπήκε τυχαία.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Στα @@ μου αν η ρεμουλα και το φαγοπότι κατάντησαν την Ελλάδα φτωχή. Είναι υποχρεωμένο το κράτος να μου παρέχει οτι παρέχει και στον Κύπριο πολίτη ΔΩΡΕΑΝ. Να κόψουν το λαιμό τους να τα βρούνε.Δεν πρόκειται **κανείς** να κόψει τον λαιμό του, πόσο μάλλον οι πολιτικοί. Τα χρήματα θα βρεθούν μέσω της εφορίας, των τελών, των περαιτέρω αυξήσεων στην βενζίνη και -αν επιμένεις να μην πληρώνεις εσύ αυτά που σου αναλογούν- της αύξησης των κρατήσεων καθώς και της των μείωσης των μισθών και των συντάξεων. Μπορεί όντως να μην σε νοιάζει που θα βρεθούν τα χρήματα για τα έργα που εσύ χρειάζεσαι, εσύ απολαμβάνεις και εσύ φθείρεις, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν ξεχασμένα €€ σε κάποιο ντουλάπι. Αν εσύ επιμένεις να παίρνεις κομμάτι από την πίτα χωρίς να πληρώνεις για αυτή, κάποιοι συμπολίτες μας αναγκαστικά θα πάρουν μικρότερο. Θεωρείς ότι δικαιούσαι να παρανομείς γιατί πιστεύεις ότι τόσα χρόνια σε αδικούσαν και τώρα επιτέλους θα βγεις και εσύ κάπου κερδισμένος (εις βάρος των διπλανών σου φυσικά) ; Αν ναι, πάω πάσο. Το κράτος όμως έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να αμυνθεί έναντι τέτοιων αντικοινωνικών συμπεριφορών. Ο μόνος λόγος που δεν το κάνει είναι γιατί πολύ απλά στερείται αποτελεσματικών μηχανισμών εφαρμογής *οποιουδήποτε* νόμου.
-
Εχοντας κάνει το 2004 >2200 χλμ. στους δρόμους της Κύπρου (πρακτικά παντού, περιλαμβανομένης και της Βόρειας Κύπρου) δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Σίγουρα καλύτεροι δρόμοι από την Κρήτη φυσικά...
Το 'πήγα Κύπρο/Γερμανία και έχει φανταστικούς δρόμους χωρίς διόδια, να κόψουν το κεφάλι τους κτλ. κτλ.' είναι εξίσου ισχυρό με το 'πήγα Ιταλία/Γαλλία και έχει φανταστικούς δρόμους με διόδια κτλ. κτλ.' Προφανώς τα δύο επιχειρήματα αλληλοεξουδετερώνονται
Το 'έχουμε 10 εκατομμύρια άρα 10 φορές περισσότερους φορολογούμενους' όταν το 70% είναι αφορολόγητοι μάλλον κακό είναι παρά καλό, μην το αναφέρεις
Η διαφορά είναι ότι η Κύπρος έχει (1) κράτος (2) πολίτες που το σέβονται και το νοιάζονται (επιμένω ότι ο σεβασμός ξεκινά από τη βάση, τα 'επειδή τους σέβεται το κράτος' τα ακούω βερεσέ).
-
Το ανάγλυφο της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας.Σωστό.
Επιπλέον, η Κύπρος είναι νησί και ως τέτοιο δεν υποφέρει από κίνηση φορτηγών που διέρχονται από την χώρα για να πάνε σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία-Τουρκία).
Σωστό, αλλά πρακτικά αυτό αφορά μόνο τον άξονα της Εγνατίας εδώ.
Το κυριότερο όμως είναι ότι η διαφορά στην οικονομική κατάσταση των 2 χωρών είναι τεράστια. Όσο της τσέπης του γείτονα που είναι με την Cayenne και την Carrera turbo με την δική μου που είμαι με το 325 και το Bora. Και όσο ανεδαφικό είναι να έχω την απαίτηση να έχω τα ίδια αυτοκίνητα με αυτόν, άλλο τόσο είναι να απαιτώ να έχω στην Ελλάδα ίδιες δωρεάν παροχές με αυτές που απολαμβάνουν οι πολίτες σε ένα πολύ πιο πλούσιο κράτος.
GDP per capita:
Cyprus $21,000 (2010 est.)
Greece $30,200 (2010 est.)https://www.cia.gov/library/publication ... os/cy.html
https://www.cia.gov/library/publication ... os/gr.htmlΟ 'γείτονας' σου έχει Porsche κι εσύ BMW, όχι γιατί είναι πιο πλούσιος από εσένα, αλλά λιγότερο σπάταλος και έχει το σπίτι του οικονομικά σε τάξη. Άρα, το τι θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι 'άλλο καπέλο', αλλά η πεμπτουσία του προβλήματος.
-
Δεν διαφωνούμε. Το να μπει τάξη στο 'σπίτι' όμως είναι κάτι στο οποίο οι περισσότεροι Έλληνες αντιτίθενται με νύχια και με δόντια.
-
Δεν διαφωνούμε. Το να μπει τάξη στο 'σπίτι' όμως είναι κάτι στο οποίο οι περισσότεροι Έλληνες αντιτίθενται με νύχια και με δόντια.+1000. Ποιός θέλει να χαλάσει τη βολή του;
Όλοι θέλουν να αλλάξει κάτι στην κατάσταση, να δουν αποτελέσματα ως δια μαγείας και χωρίς αυτοί να προσπαθήσουν καθόλου.
Κοινώς με τι κλανιές να βάψουμε τα αυγά (και όχι αβγά . Έτσι το έμαθα, έχουμε και κάποια χρόνια στην πλάτη ). -
χαχαχα, ο τυπος τα εχει παρει κι ειναι πραγματικός ποταμός...
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/0 ... .html#more
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχοντας κάνει το 2004 >2200 χλμ. στους δρόμους της Κύπρου (πρακτικά παντού, περιλαμβανομένης και της Βόρειας Κύπρου) δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Σίγουρα καλύτεροι δρόμοι από την Κρήτη φυσικά...Το 'πήγα Κύπρο/Γερμανία και έχει φανταστικούς δρόμους χωρίς διόδια, να κόψουν το κεφάλι τους κτλ. κτλ.' είναι εξίσου ισχυρό με το 'πήγα Ιταλία/Γαλλία και έχει φανταστικούς δρόμους με διόδια κτλ. κτλ.' Προφανώς τα δύο επιχειρήματα αλληλοεξουδετερώνονται
Το 'έχουμε 10 εκατομμύρια άρα 10 φορές περισσότερους φορολογούμενους' όταν το 70% είναι αφορολόγητοι μάλλον κακό είναι παρά καλό, μην το αναφέρεις
Η διαφορά είναι ότι η Κύπρος έχει (1) κράτος (2) πολίτες που το σέβονται και το νοιάζονται (επιμένω ότι ο σεβασμός ξεκινά από τη βάση, τα 'επειδή τους σέβεται το κράτος' τα ακούω βερεσέ).
Από το 2004 έχουν αλλάξει πολλά στο νησί Νάσο. Και βεβαίως, δεν έχω αντίρρηση να πληρώνω κάποια διόδια για φανταστικούς δρόμους, αλλά απέχουν πολύ το πέταλο του Μαλιακού (έστω το κομμάτι που έμεινε άφτιαχτο), τα Τέμπη, η Πατρών-Κορίνθου και το άφτιαχτο κομμάτι μετά τη Μεγαλόπολη από το να χαρακτηριστούν φανταστικά. Και δεν είναι τα μόνα σημεία.
Όσο για το σεβασμό, μπορούμε επι μέρες να παίζουμε το παιχνίδι 'το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό'. Εγώ από την άλλη πιστεύω οτι οι πολίτες που απολαμβάνουν το σεβασμό του κράτους τους, θα ανταποδόσουν. Βλέπε πχ μετρό, όπου δε θα δεις ούτε ένα σκουπιδάκι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχοντας κάνει το 2004 >2200 χλμ. στους δρόμους της Κύπρου (πρακτικά παντού, περιλαμβανομένης και της Βόρειας Κύπρου) δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Σίγουρα καλύτεροι δρόμοι από την Κρήτη φυσικά...Το 'πήγα Κύπρο/Γερμανία και έχει φανταστικούς δρόμους χωρίς διόδια, να κόψουν το κεφάλι τους κτλ. κτλ.' είναι εξίσου ισχυρό με το 'πήγα Ιταλία/Γαλλία και έχει φανταστικούς δρόμους με διόδια κτλ. κτλ.' Προφανώς τα δύο επιχειρήματα αλληλοεξουδετερώνονται
το κρατος νομοθετει εφαρμοζει η οχι η κατα το δοκουν τους νομους, αρα το κρατος εχει και το μαχαιρι και το καρπουζι. απο κει ξεκινανε ολα
στην αγγλια εχουν διοδια;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
χαχαχα, ο τυπος τα εχει παρει κι ειναι πραγματικός ποταμός...http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/0 ... .html#more
Γενικα ο τυπος εκει ειναι ποταμος..παπαριων!
ανακριβιες και αοριστολογιες στο μεγαλειο τους!
οταν οι αλλοι μιλανε με νουμερα για το θεμα των αποσβεσεων τον δρομων,αυτος λεει απλα οτι δεν μπορει να εγινε αποσβεση σε τοσο μικρο διαστημα...ετσι απλα χωρις κανενα νουμερο/επειχηρημα οτι δεν αποσβεστηκε πχ η αττικη οδος.
μιλαει οτι σε αυτπυς τους δρομους δενε γιναν υπερκοστολογησεις αντιθετα με τα δημοσια εργα,ενω ολοι ξερουμε οτι εγιναν υπερκοστολογησεις.
μιλαει για μισθους πεινας,απωλυσεις,φτωχια,ανεργια,χωρις να μας πει αυτος τι εκανε για ολα αυτα.τουλχιστων αυτοι που ασχολουνται με τα διοδια τρεχουνε και για αυτων και κινητοποιουνται.αν ηταν μονο για την παρτυ τους ενω ηξεραν οτι ειχαν αδικο θα φροντιζαν να μην παρει διαστασεις το θεμα ωστε να περνανε τσαμπα αυτοι και το συναφη τους αδιαφοροντας για τους υπολοιπους.
και στο κατω κατω ρε αδερφε δεν δεχομαι να ερχετε το κολοκρατος και να λεει σε ολους ριχτε τις τιμες,και γενικως ολο αυτο το πανυγηρι με τις μειωσεις μισθων-συνταξεων κλπ γινεται για να αυξηθει η ανανταγωνιστηκοτητα,αλλα αυτο να ισχυει ΜΟΝΟ απο την δικη μας πλευρα και οχι απο την πλευρα του κρατους-ιδιωτων με τις πλατες του κρατους,βλεπε εταιριες διοδιων.
αμα ειναι να λιμοκτονησει ο λαος αλλα να εχουμε τον σουπερ ντουπερ δρομο,χρυσοπληρωμενο απο εμας ε οχι δεν θελω να φτιαχτει τοτε δρομος,να σταματησουν τα εργα τωρα και να καταργηθουν ολα τα διοδια!τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κολους και απο οτι φαινεται δεν ειμαστε αξιοι να τους εχουμε.
εγω θελω να δω τωρα τους υπερμαχους των διοδιων τωρα που θα βαλουν και αλλα διοδια στους αγιους θεοδωρους και για να πας αθηνα κορινθο μια αποσταση 70 κμ θα θελεις 6,20 να πας και αλλα τοσα να ερθεις...για να σας δω τοτε ....(χρηστο λαππα,ινφινιτυ και λοιπους υποστηριχτες)ετοιμα ειναι ηδη,εχουν μπει οι ταμπελες και ειναι σκεπασμενες με σακουλες.... -
Τι ακριβώς θέλεις να δεις; Έχω γράψει πολλές φορές ότι θεωρώ τα μετωπικά διόδια λάθος γιατί δημιουργούν καθυστερήσεις και κίνηση. Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της κατάργησης τους και αντικατάστασης τους με σταθμούς σε κάθε είσοδο και έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο. Έχω επίσης τοποθετηθεί κατά των διοδίων σε δρόμους που είναι ντροπή για το κράτος, όπως η Πατρών Κορίνθου. Έχω εξηγήσει αρκετές φορές γιατί θεωρώ πολύ πιο άδικο να ζητάμε δρόμους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά όταν φτιάχνονται να αρνούμαστε να τους πληρώσουμε, περιμένοντας από τα κορόιδα να πληρώσουν την νύφη.
Έχω αλλεργία σε όσους ψάχνουν παραθυράκια για να αποφεύγουν να συμμετέχουν στο σύστημα, αλλά επιμένουν να ζητούν μερίδιο από την πίτα, σε όσους γράφουν με υπερηφάνεια ότι θα φέρουν αυτοκίνητο με πινακίδες από την Βουλγαρία και δεν θα πληρώνουν διόδια, παρόλο που ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι τους δρόμους που αυτοί απολαμβάνουν, που αυτοί χρειάζονται και που αυτοί φθείρουν θα τους χρηματοδοτήσει αναγκαστικά ο φορολογούμενος.
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις λοιπόν;
-
Δεν διαφωνούμε. Το να μπει τάξη στο 'σπίτι' όμως είναι κάτι στο οποίο οι περισσότεροι Έλληνες αντιτίθενται με νύχια και με δόντια.Η εντύπωση που έχω αποκομίσει εγώ είναι ότι όλοι θέλουν να μπει τάξη στο σπίτι, απλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συμμαζέψει το δωμάτιο του...
-
:hmmm:Τι ακριβώς θέλεις να δεις; Έχω γράψει πολλές φορές ότι θεωρώ τα μετωπικά διόδια λάθος γιατί δημιουργούν καθυστερήσεις και κίνηση. Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της κατάργησης τους και αντικατάστασης τους με σταθμούς σε κάθε είσοδο και έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο. Έχω επίσης τοποθετηθεί κατά των διοδίων σε δρόμους που είναι ντροπή για το κράτος, όπως η Πατρών Κορίνθου. Έχω εξηγήσει αρκετές φορές γιατί θεωρώ πολύ πιο άδικο να ζητάμε δρόμους Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά όταν φτιάχνονται να αρνούμαστε να τους πληρώσουμε, περιμένοντας από τα κορόιδα να πληρώσουν την νύφη.
Έχω αλλεργία σε όσους ψάχνουν παραθυράκια για να αποφεύγουν να συμμετέχουν στο σύστημα, αλλά επιμένουν να ζητούν μερίδιο από την πίτα, σε όσους γράφουν με υπερηφάνεια ότι θα φέρουν αυτοκίνητο με πινακίδες από την Βουλγαρία και δεν θα πληρώνουν διόδια, παρόλο που ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτό σημαίνει αναπόφευκτα ότι τους δρόμους που αυτοί απολαμβάνουν, που αυτοί χρειάζονται και που αυτοί φθείρουν θα τους χρηματοδοτήσει αναγκαστικά ο φορολογούμενος.
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις λοιπόν;
γιατι να μην φερει νομιμα η εστω παρανομα ο οποιοσδηποτε αυτοκινητο με ξενες πινακιδες απο οποιαδηποτε χωρα της ΕΕ;;
δεν ειμαστε μελος της ΕΕ;;;
το κρατος παρανομει με την υπαρξη του τελωνειου με τους υπερογκους και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ φορους στα μτχ εισαγωγης, με τα απιστευτα τελη ταξινομησης και φορους πολυτελειας στα καινουρια με τα γελοια τελη κυκλοφοριας και τους τρελλους φορους στη βενζινη. γιατι οχι ο πολιτης;
θα σου αρεσε να αγορασεις κατι απο ebay εντος ΕΕ και να σου βαλουν φορο... γιατι ετσι;
ποια η διαφορα στα αυτοκινητα;
παρανομει το κρατος, δεχεται προστιμα απο την ΕΕ (που πληρωνουμε ολοι παλι) και δεν θα παρανομησει ο πολιτης η εστω δεν θα βρει παραθυρα για αυτοκινητα με ξενες πινακιδες;
οπως στρωνει κανεις κοιμαται.
εκτος κι αν θεωρεις λογικο το ιδιο προιον (τηλεοραση, υπολογιστης, αυτοκινητο, φωτογραφικη, λαδι, ξυδι) να κοστιζει Χ στην ΕΕ και 2X στο ελλαντα.
με το κρατος εχεις αλλεργια η μονο με τους πολιτες;
-
Δηλαδή είναι παράνομοι οι νόμοι του κράτους και νόμιμη η παρανομία των πολιτών...
Να καταργηθούν οι εφορίες, τα τελωνεία, τα διόδια, οι φόροι, τα τέλη, τα πρόστιμα...
Να μοιράζει το κράτος καλούς μισθούς, επιδόματα, επιδοτήσεις, να φτιάχνει δρόμους, έργα...
Σκεφτείτε λιγάκι, αυτά ακριβώς είναι που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουμε να τα κάνουμε ακόμη και ξαφνικά ανακαλύπτουμε οτι το χρέος που μαζεύτηκε θα το πληρώσουμε όχι μόνο εμείς αλλά κοι οι επόμενες 2-3 γενιές Ελλήνων, που δεν φταίνε σε τίποτα... -
Γιατί μέχρι τώρα που πληρώναμε εφορίες, διόδια κλπ τι έγινε?
Είχαμε πρόνοια υπερ του πολίτη ή μήπως τα λεφτά του κοσμάκη πήγαιναν για να πληρώνουν κοπρίτες και να κλείνουν τεράστιες μαύρες τρύπες?
Είχαμε καλύτερους δρόμους ή μήπως τα λεφτά των διοδίων πηγαίνουν στις τσέπες των Μπομπολαίων?
Τι το χειρότερο μπορεί να γίνει σ'αυτή τη χώρα?
Να πτωχεύσει?
Να πτωχεύσει αλλά να δω μετά που θα πάνε να κρυφτούν. Τώρα κρύβονται μέσα στα σπίτια τους γιατί άμα βγούνε όλο και κάνα γιαουρτάκι ή καμμιά σφαλιάρα θα φάνε.
Τότε δε θα τους σώνει ούτε το σπίτι τους. Και δε θα'χει μόνο γιαούρτι αλλά και πολύ γκολ και ξύλο.
Εάν δεν μπούνε καμμιά εκατοστή από δαυτους φυλακή, εάν δε δημευτούνε καμμιά χιλιάδα βίλλες και σκάφη, εάν δεν απολυθούνε καμμιά εκατοστή χιλιάδες από τους κοπρίτες-κομματόσκυλα που προσλήφθηκαν παράνομα από όλους αυτούς που μιλάνε για εξυγίανση, δεν μπορεί να μιλάει κανείς για εφαρμογή των νόμων, για υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στο κράτος, για πληρωμή διοδίων κλπ. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Γιατί μέχρι τώρα που πληρώναμε εφορίες, διόδια κλπ τι έγινε?
Είχαμε πρόνοια υπερ του πολίτη ή μήπως τα λεφτά του κοσμάκη πήγαιναν για να πληρώνουν κοπρίτες και να κλείνουν τεράστιες μαύρες τρύπες?
Είχαμε καλύτερους δρόμους ή μήπως τα λεφτά των διοδίων πηγαίνουν στις τσέπες των Μπομπολαίων?
Τι το χειρότερο μπορεί να γίνει σ'αυτή τη χώρα?
Να πτωχεύσει?
Να πτωχεύσει αλλά να δω μετά που θα πάνε να κρυφτούν. Τώρα κρύβονται μέσα στα σπίτια τους γιατί άμα βγούνε όλο και κάνα γιαουρτάκι ή καμμιά σφαλιάρα θα φάνε.
Τότε δε θα τους σώνει ούτε το σπίτι τους. Και δε θα'χει μόνο γιαούρτι αλλά και πολύ γκολ και ξύλο.
Εάν δεν μπούνε καμμιά εκατοστή από δαυτους φυλακή, εάν δε δημευτούνε καμμιά χιλιάδα βίλλες και σκάφη, εάν δεν απολυθούνε καμμιά εκατοστή χιλιάδες από τους κοπρίτες-κομματόσκυλα που προσλήφθηκαν παράνομα από όλους αυτούς που μιλάνε για εξυγίανση, δεν μπορεί να μιλάει κανείς για εφαρμογή των νόμων, για υποχρεώσεις των πολιτών απέναντι στο κράτος, για πληρωμή διοδίων κλπ.Πληρώνανε (και πληρώνουν) μόνο τα 'κορόιδα' και εισπράτανε μόνο οι 'έξυπνοι'.
Η λύση δεν είναι να μην πληρώνει κανένας.
Η λύση είναι να πληρώνουν ΟΛΟΙ, ανάλογα με τις (πραγματικές) οικονομικές δυνατότητες του καθενός. Να πληρώνουμε φόρους, να πληρώνουμε και διόδια. Αν πληρώνουμε όλοι το βάρος μοιράζεται και είναι πιό εύκολο. Προϋπόθεση βέβαια είναι να σταματήσει το κράτος να πετάει τα λεφτά από το παράθυρο...
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!