Mar 28, 2011, 9:40 PM

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το ανάγλυφο της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Ελλάδας. Επιπλέον, η Κύπρος είναι νησί και ως τέτοιο δεν υποφέρει από κίνηση φορτηγών που διέρχονται από την χώρα για να πάνε σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία-Τουρκία). Η απόσταση με τους γείτονες επίσης εξασφαλίζει ότι δεν υποφέρει από το φαινόμενο εγχώριων εταιριών που έχουν μεταφέρει την παράγωγη τους σε γειτονικές χώρες και πηγαινοφέρνουν τα προϊόντα με φορτηγά που καταστρέφουν το οδόστρωμα και δημιουργούν την ανάγκη για φαρδύτερους δρόμους.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η διαφορά στην οικονομική κατάσταση των 2 χωρών είναι τεράστια. Όσο της τσέπης του γείτονα που είναι με την Cayenne και την Carrera turbo με την δική μου που είμαι με το 325 και το Bora. Και όσο ανεδαφικό είναι να έχω την απαίτηση να έχω τα ίδια αυτοκίνητα με αυτόν, άλλο τόσο είναι να απαιτώ να έχω στην Ελλάδα ίδιες δωρεάν παροχές με αυτές που απολαμβάνουν οι πολίτες σε ένα πολύ πιο πλούσιο κράτος.

Το τι θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα σήμερα αν επί δεκαετίες δεν διοχέτευε τα πακέτα στήριξης στα 'δικά μας παιδιά', σε γεωργικές επιδοτήσεις, σε μαύρες τρύπες όπως η Ολυμπιακή και σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων είναι άλλο καπέλο.

Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Στα @@ μου αν η ρεμουλα και το φαγοπότι κατάντησαν την Ελλάδα φτωχή. Είναι υποχρεωμένο το κράτος να μου παρέχει οτι παρέχει και στον Κύπριο πολίτη ΔΩΡΕΑΝ. Να κόψουν το λαιμό τους να τα βρούνε.
Στο ξαναλέω, μπορεί να μην είναι Εγνατία οι δρόμοι στην Κύπρο, αλλά δεν είναι και οι πιο εύκολοι, τουλάχιστον στο δυτικό κομμάτι. Και αν θες να κάνουμε μια σύγκριση, ανέβα μια βόλτα στο Τρόοδος, που έχει ακόμα χιόνι και μαζεύει πάγο και σύγκρινε με το δρόμο για Αράχωβα και μετά τα λέμε.
Όλα τα άλλα με τα φορτηγά είναι δικαιολογίες. Με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο νησί το καλοκαιρι, η άσφαλτος θα έπρεπε να λιώνει από μόνη της, χωρίς τη συνδρομή φορτηγών. Πράγμα που δε συμβαίνει, σε αντίθεση με εδώ που γίνεται σαν ruffles με την υποψία τριαξονικού.

EDDIE το θεωρητικά δεν μπήκε τυχαία.