-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ερώτηση? Άμα είχαμε αυτοκόλλητα διοδίων όπως Αυστριά και πολλές άλλες χώρες δεν θα γλιτώναμε από πολλά τέτοια?Υποθετική βέβαια είναι η ερώτηση διότι 1% ειναι η πιθανότητα για να γίνει, αφού, πιστεύω, ότι δεν θα συμφαίρει καθόλου τις εταιρίες.
Πχ να πηγαίνεις θεσσαλονίκη και να έρχεσαι με 20ε για 2 μήνες (κάπου τόσο νομίζω κανουν τα 2μηνα διόδια στην Αυστρία) ενώ τώρα σκας κανα 30άρι για ένα πάνω-κάτω...Βαλε το χαρτακι στο παρμπριζ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ερώτηση? Άμα είχαμε αυτοκόλλητα διοδίων όπως Αυστριά και πολλές άλλες χώρες δεν θα γλιτώναμε από πολλά τέτοια?Υποθετική βέβαια είναι η ερώτηση διότι 1% ειναι η πιθανότητα για να γίνει, αφού, πιστεύω, ότι δεν θα συμφαίρει καθόλου τις εταιρίες.
Πχ να πηγαίνεις θεσσαλονίκη και να έρχεσαι με 20ε για 2 μήνες (κάπου τόσο νομίζω κανουν τα 2μηνα διόδια στην Αυστρία) ενώ τώρα σκας κανα 30άρι για ένα πάνω-κάτω...Κάτι τέτοιο προϋποθέτει μία εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων ή κρατική διαχείριση. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι δυνατόν να ακολουθεί στη χώρα. Άλλωστε από την Α.Ο. και μετά το μοντέλο που ακολουθείται είναι των διοδίων.
-
Δεν ρώτησα αν είναι έφικτο. Δεν είναι! Αν ήταν όμως δεν θα έλυνε τέτοια προβλήματα; Αυτό ρώτησα
Θωμά μπορώ να βάλω ένα bull bar να περνάω τις μπάρες απλά με γκάζι... που να κολλάμε χαρτάκια...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Δεν ρώτησα αν είναι έφικτο. Δεν είναι! Αν ήταν όμως δεν θα έλυνε τέτοια προβλήματα; Αυτό ρώτησαΘωμά μπορώ να βάλω ένα bull bar να περνάω τις μπάρες απλά με γκάζι... που να κολλάμε χαρτάκια...
Δεν θελει κοπο, θελει τροπο. Απλα σπρωχνεις την μπαρα με το παρμπριζ χωρις απωλειες
http://www.youtube.com/watch?v=I4qi0fOE ... r_embedded -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να ρωτήσω επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα...Ποιό είναι το πρόβλημα ?
Τα διόδια ιδιωτικά ή δημόσια ?
Τα ιδιωτικά διόδια γενικά ?
Τα ιδιωτικά διόδια για τελειωμένο αυτοκινητόδρομο ? (πχ. Κορίνθου-Τρίπολης)
Τα διόδια -ιδιωτικά ή δμόσια- σε εκτός προδιαγραφών δρόμο ? (πχ. Κορίνθου-Πατρών) ή σε υπο κατασκευη δρομο που δεν εχει παραδωθει κ ΠΡΟπληρωνεται, πραγμα που ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.Κ ρωταω λοιπον τους large τυπους εδω μεσα, που θεωρουν εμας τσιπηδες:
Αν οταν εκδικαστουν οι δυο εκατερωθεν αγωγες, δικαιωθουν αυτοι που δεν πληρωνουν, τι θα πειτε? Να συνεχισουμε να πληρωνουμε ενα παρανομο χαρατσι 'για να γινει η δουλεια'?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δεν θελει κοπο, θελει τροπο. Απλα σπρωχνεις την μπαρα με το παρμπριζ χωρις απωλειες
http://www.youtube.com/watch?v=I4qi0fOE ... r_embeddedΔεν έχει σόου οφφ σαν το σινεμά
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να ρωτήσω επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα...
Ποιό είναι το πρόβλημα ?
Τα διόδια -ιδιωτικά ή δμόσια- σε εκτός προδιαγραφών δρόμο ? (πχ. Κορίνθου-Πατρών) ή σε υπο κατασκευη δρομο που δεν εχει παραδωθει κ ΠΡΟπληρωνεται, πραγμα που ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.Κ ρωταω λοιπον τους large τυπους εδω μεσα, που θεωρουν εμας τσιπηδες:
Αν οταν εκδικαστουν οι δυο εκατερωθεν αγωγες, δικαιωθουν αυτοι που δεν πληρωνουν, τι θα πειτε? Να συνεχισουμε να πληρωνουμε ενα παρανομο χαρατσι 'για να γινει η δουλεια'?
Εγώ πάντως θα πω δεν ξαναπλερώνω.
Αρκεί βέβαια η απόφαση να δικαιώσει αυτούς που δεν πληρώνουν.. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να ρωτήσω επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα...
Ποιό είναι το πρόβλημα ?
http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY
εστιαστε στο 0:18 -
ntinaras for president!
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Δεν ρώτησα αν είναι έφικτο. Δεν είναι! Αν ήταν όμως δεν θα έλυνε τέτοια προβλήματα; Αυτό ρώτησα
...Το συγκεκριμένο σύστημα θα οδηγούσε αναπόφευκτα στην αύξηση της κίνησης στους Α.Ο. Τώρα αν είναι προτιμότερο από το σύστημα των διοδίων είναι καθαρά θέμα του αν και κατά πόσο το σύνολο των Ελλήνων έχει πρόσβαση σε τέτοιους δρόμους.
Υπάρχει το εξής ηθικό ζήτημα. Χώρες που δεν έχουν διόδια έχουν υψηλό κόστος καυσίμων (και η Ελλάδα έχει αλλά αυτό για άλλους λόγους.). Μέρος των φόρων αυτών πληρώνει και τη συντήρηση των Α.Ο. Οπότε εμμέσως και πάλι θα χρέωνες το κάτοικο της Κρήτης πχ. με ένα επιπλέον κόστος για ένα αγαθό που δεν μπορεί να απολαύσει.
Πλέον του ηθικού υπάρχει και κάτι πρακτικό. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός. Η εφαρμογή του συστήματος της Vignetta σε πολλές χώρες εφαρμόζεται και ως μέτρο αποθάρρυνσης του διερχόμενου κυκλοφοριακού φορτίου (με ακραίο παράδειγμα την Ελβετία που ορίζει και ένα μέγιστο αριθμό μεγάλων φορτηγών που έχουν δικαίωμα να διέλθουν από τη χώρα ανά έτος). Οπότε σε μία χώρα ήδη υψηλού κόστους όπως η Ελλάδα (σε σχέση με τους γείτονες) θα δημιουργούσε ακόμα ένα επιπλέον κόστος η όλη διαδικασία.
Τέλος στην Ελλάδα ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν ανεφάρμοστο για έναν ακόμα απλό λόγο. Τη διαφθορά. Το κράτος έχει αποδείξει περίτρανα ότι είναι ανίκανο να διαχειριστεί με επιτυχία έργα αυτής της κλίμακας. Όχι ότι οι μίζες δεν υπάρχουν αλλού. Υπάρχουν αλλά υπάρχει και έργο μετά την αποπληρωμή και φυσικά συντήρηση.
-
Για τους οπαδους του να εισπρατει το δημοσιο κ.λ.π. αν και οφφ τοπικ μια πληροφορια το Νοσοκομειο Κερκυρας φτιαχνετε απο το 1980 περιπου και δεν εχει λειτουργεισει ακομα!!!, ολοι μας ομως το εχουμε προπληρωσει και με το παραπανω... Εργολαβος ΕΡΓΑΣ, του Μπατατουδη που κρυβεται στην Λιβυη..... Για να μην νομιζετε οτι μονο τους δρομους προπληρωνουμε και δεν τους χρησιμοποιουμε....
-
Αυτό τι πάει να πει? Οτι πρέπει να συνεχίσουμε να προπληρώνουμε και δρόμους που δε χρησιμοποιούμε? Προς το καλύτερο δεν μπορούμε να κοιτάξουμε? Μόνο προς το χειρότερο?
-
Μηνυμα απο αστυνομικη διευθυνση .... (μαλλον ραβασακι)
'περαστε απο την υπηρεσια μας για προσωπικη σας υπόθεση'
Η 'προσωπικη υπόθεση' ειναι η καταγραφη του οχήματος απο την καμερα των διοδιων ενω δεν πλήρωσε.
Οταν εχω νεότερα θα ενημερώσω...
μια 'ασχετη' ερώτηση: Ειναι αλήθεια οτι η κόρη του Σουφλια παντρεύτηκε τον υιο Μπόμπολα;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μια 'ασχετη' ερώτηση: Ειναι αλήθεια οτι η κόρη του Σουφλια παντρεύτηκε τον υιο Μπόμπολα;
Ειχε ακουστει κατι.... τετοιο... ναι, αλλα δεν εχω επιβεβαιωση... ξερει καποιος κατι καλλυτερο???
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μηνυμα απο αστυνομικη διευθυνση .... (μαλλον ραβασακι)'περαστε απο την υπηρεσια μας για προσωπικη σας υπόθεση'
Η 'προσωπικη υπόθεση' ειναι η καταγραφη του οχήματος απο την καμερα των διοδιων ενω δεν πλήρωσε.
Σήμερα πέρασα κι εγώ για πρώτη μου φορά μην πληρώνοντας στο Μοσχοχώρι στη Λάρισα. Μπορώ να πω ένιωσα υπέροχα και αναρωτιέμαι γιατί δεν το έκανα τόσο καιρό. Κράτα μας ενήμερους με την εξέλιξη της ιστορίας αυτής, είμαι περίεργος να δω τι θα σου πούνε
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
θελω να μου πεις πως μπορω να παω στο ΑΤ της τροχαιας στο καπανδριτι χωρις να πληρωσω διοδια
GPS - Διεύθυνση - Επιλογή αποφυγή αυτοκινητόδρομου.
Προτείνω μια δοκιμή:
Θα αγοράσεις Sygic 9 ή 10 (τελευταία έκδοση το 10), θα βάλεις χάρτη TA 2010.03 (τελευταία έκδοση) και θα το δοκιμάσουμε παρέα με κάμερα να τραβάει. Όταν θα σου πει ότι δεν μπορεί να σε πάει χωρίς να πληρώσεις... κλάψε τα λεφτά για το GPS και για τα διόδια. Όπως λέει το άσμα: 'έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση'.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κάτι τέτοιο προϋποθέτει μία εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων ή κρατική διαχείριση. Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι δυνατόν να ακολουθεί στη χώρα. Άλλωστε από την Α.Ο. και μετά το μοντέλο που ακολουθείται είναι των διοδίων.Δε νομίζεις ΕΣΥ μεν, θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε δε γιατί αντιστοίχως ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, νομίζουν ότι το υπάρχον σύστημα με τα διόδια είναι προβληματικό. Ζήτημα πολιτικό σε κάθε περίπτωση = προτιμούν να εξυπηρετούν τους χορηγούς (βλ. ατάκα Πάγκαλου σε Καψή Γ. που υπάρχει σε εφημερίδα/περιοδικό αυτό το ΣΚ καταγεγραμμένη) και όχι τα ζώα... με συγχωρείτε, πολίτες ήθελα να πω.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Μηνυμα απο αστυνομικη διευθυνση .... (μαλλον ραβασακι)'περαστε απο την υπηρεσια μας για προσωπικη σας υπόθεση'
περασες απο teo pass?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για τους οπαδους του να εισπρατει το δημοσιο κ.λ.π. αν και οφφ τοπικ μια πληροφορια το Νοσοκομειο Κερκυρας φτιαχνετε απο το 1980 περιπου και δεν εχει λειτουργεισει ακομα!!!, ολοι μας ομως το εχουμε προπληρωσει και με το παραπανω... Εργολαβος ΕΡΓΑΣ, του Μπατατουδη που κρυβεται στην Λιβυη..... Για να μην νομιζετε οτι μονο τους δρομους προπληρωνουμε και δεν τους χρησιμοποιουμε....Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι προ-πληρωμή δεν ισοδυναμεί με ποιότητα ή δικαιοσύνη ή λειτουργικότητα. Ίσα ίσα που έγινε εφαλτήριο διαφθοράς και εξαπάτησης των πολιτών, αφού το κράτος (αρχές, κυβέρνηση) αρνείται να κινηθεί νομικά εναντίον των χορηγών του πολιτικού συστήματος (βλ. Πάγκαλος και πάλι) ακόμα και όταν αυτοί δεν τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
θελω να μου πεις πως μπορω να παω στο ΑΤ της τροχαιας στο καπανδριτι χωρις να πληρωσω διοδια
GPS - Διεύθυνση - Επιλογή αποφυγή αυτοκινητόδρομου.
Προτείνω μια δοκιμή:
Θα αγοράσεις Sygic 9 ή 10 (τελευταία έκδοση το 10), θα βάλεις χάρτη TA 2010.03 (τελευταία έκδοση) και θα το δοκιμάσουμε παρέα με κάμερα να τραβάει. Όταν θα σου πει ότι δεν μπορεί να σε πάει χωρίς να πληρώσεις... κλάψε τα λεφτά για το GPS και για τα διόδια. Όπως λέει το άσμα: 'έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση'.
Ευχαριστώ.
αν ισχυει ειναι απλα ΤΡΑΓΙΚΟΙ οι τυποι...
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!