-
Με συγχωρείς αλλά δεν θα πάρω και μπόγο. Σαφέστατα το πρώτο που θα με κινήσει είναι η εξωτερ. εμφάνιση. Με τα μάτια κοιτάμε και έπεται η ψυχή. Αν στις πρώτες κουβέντες δω πως πρόκειται περί αλλοπρόσαλης φεύγω ευθύς αμέσως. Επουδενί λόγω δεν θα κάτσω με μία λόγω εμφάνισης και μόνο το δέσιμο είναι ψυχικό αλλά εν αρχή ην η όρασις.
Όλα είναι θέμα επιλογών. Αυτό είναι αυτονόητο και δεδομένο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης θαρρώ.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Με συγχωρείς αλλά δεν θα πάρω και μπόγο. Σαφέστατα το πρώτο που θα με κινήσει είναι η εξωτερ. εμφάνιση. Με τα μάτια κοιτάμε και έπεται η ψυχή. Αν στις πρώτες κουβέντες δω πως πρόκειται περί αλλοπρόσαλης φεύγω ευθύς αμέσως. Επουδενί λόγω δεν θα κάτσω με μία λόγω εμφάνισης και μόνο το δέσιμο είναι ψυχικό αλλά εν αρχή ην η όρασις.Όλα είναι θέμα επιλογών. Αυτό είναι αυτονόητο και δεδομένο σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης θαρρώ.
Το τι θα πάρεις είναι καθαρά δικό σου θέμα όπως και το πως θα περνάς. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είπα. Και πως το δεύτερο εξαρτάται από το πρώτο.
Αν συμφωνείς πως όλα είναι θέμα επιλογών, μήπως αν δεν περνάω καλά με την επιλογή μου είναι απλά θέμα κακής επιλογής και όχι πως ονομάζεται αυτό που έχω με τον άλλο;
Και η συγκεκριμένη ανάλυση ΗΤΑΝ απαραίτητη γιατί για ζόρια λόγω γάμου διάβαζα και όχι λόγω επιλογών. -
Τηρώ το ρητό γίνε αυτό που είσαι χωρίς συμβιβασμούς (πλέον) απλά.
Ο γάμος είναι επιλογή
-
Κάτι σχετικο-άσχετο:
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
Ο άνθρωπος αυτός έκανε μια απο τις πιο πρωτότυπες προτάσεις γάμου που έχουν γίνει ποτέ. Γνωριζόντουσαν με την Tracey 14 χρόνια και ήταν αρραβωνιασμένοι. Νοίκιασε μια ολόκληρη κινηματογραφική αίθουσα και κάλεσε 160 φίλους και συγγενείς. Η Tracey δεν ήξερε τίποτα. Πήγαν στο...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
σινεμά καθυστερημένοι και έτσι δεν είδε ποιοι ήταν εκεί. Εκατσαν και άρχισαν να βλέπουν τα προσεχώς. Αυτό που θα δείτε ειναι ενα απο τα trailer, που ομως δεν ειναι πραγματικό. Ο πανούργος τύπος προσέλαβε ηθοποιούς και κομπάρσους και με ένα trailer της θύμισε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τις ζωής του. Μετά της έκανε και την πρότασηΒέβαια, troktiko είναι αυτό. Οπότε όποιος θέλει πιστεύει την είδηση... Αναφορά σε αυτήν βρήκα, επίσης, στο http://www.nowpublic.com/tech-biz/best- ... 15275.html και στο http://www.neatorama.com/2009/11/12/epi ... -proposal/
-
Συμφωνώ. ΔΕΝ πρέπει να παντρευόμαστε!
-
Ή μάλλον πρέπει?
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Aπαραιτήτως πρέπει να ανοίξουν ξανά οι 'Καλλονές' γιατί δεν σας βλέπω καλά....+οο
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Προφανώς η επιλογή συντρόφου (εντός ή εκτός γάμου για μένα δεν έχει διαφορά) είναι πιο ζόρικη απο το να διαλέξεις πουκάμισο ή παπούτσια. Βλέπεις ακόμα και κει, όσο και να σου αρέσουν ζητάς το νούμερό σου, τα φοράς και βλέπεις αν σε στενεύουν.
Ε για τον/την σύντροφο είναι λίιιιγο πιο δύσκολο. Αν δεν ξέρεις τι ζητάς και δεν ψάχνεις το άτομο που θα σου το δώσει ή ψάχνεις με κριτήριο τον κwλο, πιθανότατα θα κάνεις και επιλογή του κwλου και μετά θα σε 'στενεύει'.
Οι άνθρωποι, άντρες ή γυναίκες, που περνάνε άσχημα με τις επιλογές τους ή ζορίζονται, κάναν κακή επιλογή. Ο μόνος υπεύθυνος γι αυτό είναι ο εαυτός τους αλλά είναι ζόρι να το παραδεχτούν και τα ρίχνουν στο ...θεσμό ή στο ...δεσμό ή όπου αλλού, γιατί θέλει κότσια να το παραδεχτείς.Ότι επιλογή και να κάνεις θα σε στενεύει - πολύ ή πάρα πολύ.
Αν δεν το αποδεχθείς αυτό, χωρίζεις. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ΥΓ. Αυτό με την παντόφλα ρε παιδί μου το ακούω το ακούω αλλά δεν το βλέπω τουλάχιστον στους κύκλους μου, δεν βλέπω ζευγάρια να δέρνονται, κι αν συμβεί σε κάποιον νομίζω έχει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τα όρια και τις απαιτήσεις του από τη σχέση του. Στο 2009 ζάμε...
Ναι ε? Ο κύκλος σου ή είναι πολύ προχώ ή κάπου δεν συνεννοούμαστε .
Σκηνικά που συναντώ συχνά σε όλους τους παντρεμένους από την πολύ στενή παρέα (4 έγγαμοι). Ντριιιιιιν, ντριιιιιιν έλα ρε τί κάνεις (εγώ). Καλά ρε να σπίτι. Πάμε ρε για κανένα ποτό απόψε? Να ρε είμαι με τη γυναίκα μπλα μπλα μπλα. οκ ρε τα λέμε...κλακ.
Επόμενος: Είμαστε για καφέ μόλις έχουμε κάτσει 30 λεπτά. ντριιιιιιιιν (η γυναίκα). Πού είσαι? Μωρό μου (με απολογητικό ύφος εν μέρει) για καφε με τον Κων/τίνο. Ναι αγάπη μου έρχομαι... Τί έγινε ρε του λέω. Να ρε να κάνουμε μπάνιο το μωρό. Δεν έχει συμβεί μονο μια φορά...
Επόμενο: Λέω στον άλλο: Ρε συ θα έρθεις gym που πηγαίνω. Δεν μπορώ ρε ξες γυναίκα παιδί.
Ρε αει πάρτε καμιά φλοκάτη και κουκουλωθείτε εκεί σάπιοι να πούμε
Αυτός είναι ζυγός. Δεν τον αντέχω δεν τον μπορώ. Άσε που όλο έρχονται και μου λένε μην παντρευτείς από τώρα κλπ κλπ.Όπως είπε και ο Κουτσάν έχουν ρίξει πάρα μα πάρα πολύ την ποιότητα ζωής τους(συγκριτικά με την προτέρα κατάσταση) κάτι που δεν είμαι διατεθιμένος να κάνω.
Καλά μην πάτε τόσο μακριά...
Δείτε και τον ratanplan. Ούτε για καφέ δεν ξεμυτάει μόνος πλεόν και να φανταστείτε δεν έχει περάσει ακόμα το κατώφλι της εκκλησίας!
Λαμπρό παράδειγμα παντόφλας
-
άσε που μπορεί μετά το γάμο να μπορείς να αλλάζεις αυτοκίνητα πιο εύκολα ....
πιστεύω πως αν το παραπάνω αίναι αυτοσκοπός θα έχει αποτυχει σε κάποιο επίπεδο ο γόμος.
όταν έρθει η τυφλή ώρα προχωράς αβίαστα κ όλα εξελίσσονται φυσιολογικά κ οι όποιες σου φαίνονται θυσίες απλά τις έχεις υποβιβάσει κ αποδεχτεί γιατί θα αντλείς από αλλού περισσότερη χαρά..
αν είναι ν παντρευτεί κάποιος γιατί πέρασαν τα χρόνια, είμαι πολύ καιρό στο δεσμό κ πρέπει να περάσω στο επόμενό επίπεδο,ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, όλοι οι φίλοι μου παντρεύτηκαν, τι θα πει ο κόσμος η μαμα οι συγγενείς κλπ θα οδηγηθει σε αδιέξοδο....καλύτερα μόνος
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δείτε και τον ratanplan. Ούτε για καφέ δεν ξεμυτάει μόνος πλεόν και να φανταστείτε δεν έχει περάσει ακόμα το κατώφλι της εκκλησίας!
Δηλαδή ο ratanplan παντρεύεται...;
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Δηλαδή ο ratanplan παντρεύεται...;
-
-
@eddie : o tasosdev φοράει αμάνικες
τασούλη, επειδή γενικά είσαι χύμα άτομο στη ζωή σου, πραγματικά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα devακια σε άλλαξαν.
Τί εννοώ. ρε παιδί μου παλιά στη βάραγε, έπαιρνες την κιθάρα (γιατί ευτυχώς δεν είχες πιάσει σαξ ακόμα ) και τράβαγες σε μια παραλία με την τάσαινα και τον πρόγονο του σουμπαρού και αράζατε.
Με τα πιτσιρίκια δεν μπορείς να οτ κάνεις αυτό.Ήταν κα΄τι που έκλεισε τον κύκλο του σε κάποια φάση και είπες θέλω κα΄τι άλλο, ή πλέον όντως στερείσαι κάποια πράγματα?
Και αν στερείσαι, το να σου σπαν το σαξόφωνο τα πιτσιρίκια το αναπληρώνει?αν θες απαντάς
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
...το να σου σπαν το σαξόφωνο τα πιτσιρίκια το αναπληρώνει?Τους αγοράζουν playstation οι γείτονες κάθε φορά που σπάνε το σαξόφωνο.
-
Το θέμα δεν είναι κυρίως ο γάμος, αλλά τα παιδιά. Μπορεί να μην είμαι παντρεμένος, αλλά δεν πιστεύω ότι ένας γάμος στη ζωή μου θα έφερνε καμιά αλλαγή στην καθημερινότητά μου. Πέρα από φορολογική Γενικότερα τα έχω εξηγήσει πιο πριν αυτά..
Το θέμα είναι το παιδί... Πριν λίγο γύρισα από την πόλη όπου ήπια το καφεδάκι μου, ήπια μετά( αντί για ποτό) τα energy μου, τσίμπησα και κάτι με φίλους και γύρισα πίσω στο χωριό. Εντωμεταξύ το απόγευμα η 'γυναίκα' μου ήταν στα αλογάκια που λατρεύει από μικρή, και όλα Ok. Κάναμε και λίγες δουλίτσες στο σπίτι το πρωί-μεσημέρι, μαγειρέψαμε μαζί το φαγάκι μας, πήγαμε βόλτα τους κοπρίτες, και γενικά περάσαμε μια μέρα μούρλια... Δε με τάραξε κανείς, και κάθε στιγμή έκανα αυτό που ήθελα.
Για να περάσει μια τέτοια μέρα ένας παντρεμένος με παιδειά, πρέπει να αγγαρέψει παππούδες ή να κυνηγάει μαζί και τα μικρά. Και σίγουρα θα περιορίσει τις δραστηριότητές του. Και δεν θα μπορεί να το κάνει και κάθε μέρα. Και δε μιλάω για οικονομικές θυσίες όπως λέει ο Κωνσταντίνος. Ας υποθέσουμε ότι αυτό έχει λυθεί. Είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ. Εκτός αν μεγαλώσει τα παιδιά μου η μάνα μου ή η πεθερά μου . Αλλά τότε δεν θα είναι παιδιά μου, αλλά αδέρφια μου που θα τους πληρώνω απλά τα έξοδα.Δεν μπορώ να πω ότι δε βλέπω στιγμές ευτυχίας στους φίλους που έχουν παιδιά. Έχουν αυτό το χαζό βλέμα μόλις μιλάνε για αυτά:'έκανε τα κακάκια του'(κοινώς έχεσε), 'έφαγε την κρεμούλα του'(κοινώς μπούκωσε), 'δες το τσουτσούνι του'(σιγα ρε μλκ αυτό χρησιμοποίησες και εσύ για να γίνει) κλπ... Απλά οι στιγμές αυτές δεν έχουν να κάνουν με δική τους δραστηριότητα, αλλά παρατηρώντας τις βιολογικές λειτυργίες του τέκνου τους. Άντε μετά από λίγα χρόνια, τις δραστηριότητες αυτών...
-
EDIT MOD
-
θελω κ γω πμ
καλα τα λεει ο μανος, ουτε μια ωρα στο στρατο
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προφανώς η επιλογή συντρόφου (εντός ή εκτός γάμου για μένα δεν έχει διαφορά) είναι πιο ζόρικη απο το να διαλέξεις πουκάμισο ή παπούτσια. Βλέπεις ακόμα και κει, όσο και να σου αρέσουν ζητάς το νούμερό σου, τα φοράς και βλέπεις αν σε στενεύουν.
Ε για τον/την σύντροφο είναι λίιιιγο πιο δύσκολο. Αν δεν ξέρεις τι ζητάς και δεν ψάχνεις το άτομο που θα σου το δώσει ή ψάχνεις με κριτήριο τον κwλο, πιθανότατα θα κάνεις και επιλογή του κwλου και μετά θα σε 'στενεύει'.
Οι άνθρωποι, άντρες ή γυναίκες, που περνάνε άσχημα με τις επιλογές τους ή ζορίζονται, κάναν κακή επιλογή. Ο μόνος υπεύθυνος γι αυτό είναι ο εαυτός τους αλλά είναι ζόρι να το παραδεχτούν και τα ρίχνουν στο ...θεσμό ή στο ...δεσμό ή όπου αλλού, γιατί θέλει κότσια να το παραδεχτείς.Ότι επιλογή και να κάνεις θα σε στενεύει - πολύ ή πάρα πολύ.
Αν δεν το αποδεχθείς αυτό, χωρίζεις.Κάθε επιλογή μας 'στενεύει'. Αυτό σημαίνει επιλογή. Αυτό που μας κάνει να την αποφασίζουμε είναι το κατά πόσο θέλουμε αυτό που μπορεί να μας προσφέρει. (Το αν θα μας το δώσει τελικά, εξαρτάται βέβαια αν την κάναμε σωστά). Και βέβαια δε μιλάω για γάμους. Για όλα.
Αν επιλέξω να πάρω 'αυτό' το αυτοκίνητο και όχι το 'άλλο', θα χάσω κάποια πράγματα που είχε το δεύτερο γιατί θέλω περισσότερο αυτά που έχει το πρώτο.
Αν θέλω να γίνω επιστήμονας στη NASA ,θα χάσω κάποια πράγματα που απόλαυσε ο φίλος μου που έγινε υδραυλικός και θα κερδίσω κάποια άλλα που ήθελα περισσότερο.
Αν θέλω μηχανή, θα κάτσω να κάνω υπερωρίες και δεν θα πάω γυμναστήριο με το φίλο μου όταν θέλει, γιατί θέλω τα φράγκα.
Η φίλη μου με κοιτάει σαν εξωγήινη που προτιμώ να πάρω μηχανή αντί για ένα ζευγάρι πέδιλα jimmy choo. Αυτή με τη μηχανή θα ήταν δυστιχισμένη, εγώ με τα πέδιλα τσακισμένη.
Επιλογή σημαίνει δεν τάχω όλα. Και είναι μαγκιά να μπορείς να καταλάβεις ότι έτσι κι αλλιώς δε θα τάχες όλα οπότε καλύτερα να διαλέξεις αυτά που θες ΕΣΥ.
Οι επιλογές εμπεριέχουν το να αποκλείεις πράγματα. Το αν θα σου βγουν τελικά, εξαρτάται απο το ποιός είσαι, τι θες και το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι με αυτό.
Ο γάμος ή η συμβίωση καλύτερα (μιας και για μένα ο γάμος είναι κάμποσες συναλλαγές με το δημόσιο και τίποτα άλλο, η συμβίωση είναι το θέμα) είναι άλλη μια επιλογή. Ούτε κακή, ούτε καλή. Γίνεται καλή για κάποιον που το θέλει και το κάνει σωστά και γίνεται κακή για κάποιον που δε τον θέλει και πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι.
Το να μείνεις μόνος είναι επιλογή. Ούτε καλή, ούτε κακή από μόνη της. Γι αυτόν που ξέρει τι του γίνεται και το κάνει είναι καλή, γι αυτόν που αναγκάζεται να το κάνει είναι κακή και γίνεται δυστυχισμένος.
Και στις 2 περιπτώσεις, αυτός που προσπαθεί να πείσει/πεισθεί πόσο κακή επιλογή είναι αυτή που δεν διάλεξε ή ακόμα παλεύει να αποφασίσει και κάνει μόνος του το δικηγόρο του διαβόλου ή δεν περνάει καλά με αυτό που διάλεξε. Αν περνάει καλά απλά δεν χρειάζεται να αποδείξει σε κανέναν ότι οι ΑΛΛΟΙ περνάνε χάλια. Ακόμα όμως και αν έχει πέσει στην περίπτωση που όλοι γύρω του τα κάναν μαντάρα στις επιλογές τους (μόνοι δυστυχισμένοι ή δυστυχισμένοι με παρέα), τόχει σίγουρο ότι και αυτός θα κάνει τις ίδιες μλκς επιλογές; Δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια λάθη ούτε θέλουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα. Ούτε καν ο ίδιος άνθρωπος δε θέλει τα ίδια πράγματα σε όλες τις φάσεις και τις χρονικές περιόδους της ζωής του.
Αυτά...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τασούλη, επειδή γενικά είσαι χύμα άτομο στη ζωή σου, πραγματικά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα devακια σε άλλαξαν.
Μια σφήνα/συλλογισμό εδώ μιας και σε άλλον απευθύνεται η ερώτηση.
Φαντάζομαι αναφέρεσαι ότι ειναι χύμα άτομο τώρα που έχει και τα παιδιά, αν και αλλού διάβασα για παντόφλα και σε αυτή την περίπτωση
Αν λοιπόν τώρα είναι αλλαγμένος και χύμα, αυτό σημαίνει ή ότι πριν ήταν 'σφιγμένος' και χαλάρωσε ή ήταν ένα βήμα πριν ακολουθήσει το Rory, την Janis, τον Jimi και τα άλλα τα παιδιά στον άλλο κόσμο και τη γλύτωσε ή ότι όπως ήταν είναι και απλά κάνει τις επιλογές του με ότι συνεπάγεται αυτό σε ΚΑΘΕ περίπτωση.
πχ. και παιδιά να μην είχε κάνει, αν αγόραζε σπίτι θα έπρεπε να φροντίσει να μην μείνει χωρίς δουλειά και να δουλεύει περισσότερο (ίσως χωρίς να βλέπει τους φίλους του ή να πηγαίνει 3ήμερο μαζί τους για να μην χαλάσει λεφτά) για να πληρώνει τις δόσεις. Και παιδιά να μην είχε αν πχ. αποφάσιζε να κάνει μεταπτυχιακό θα έχανε τις παραλίες της πατρίδας του και τους φίλους του και τα ξενύχτια μαζί τους και θα μαγείρευε ρεβύθια στην ξενιτιά, κάτι που για άλλον μπορεί νάναι η μέγιστη θυσία και πάει λέγοντας.Μια σκέψη μου επί του θέματος απλώς, επίσημη απάντηση από τον αρμόδιο
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?