-
Αν διαβάσεις προσεκτικά ,
η σύγκριση δεν ήταν με το κορσα ή με αλλα σούπερμινι, αλλα με τα αδέρφια του. Δεν ειναι οτι συνολικά ειναι κακό αυτοκινητο (αν κ για τα δικά μου δεδομένα ειναι αρκετα αργό) αλλα η ύπαρξη άλλων δυο κινητήρων δεν το καθιστά συμφέρουσα αγορά για τα δικά μου κριτήρια τουλαχιςτον. Τα παράδειγμα σου με την G δεν ειναι σε καμία περιπτωςη όμοιο, θα ήταν όμοιο πχ αν οταν έβαζε τον 120αρι multijet κρατούσε κ τον 105 με ελάχιστη οικονομική διαφορα. Τελωσπαντων για να μην το κουράζουμε , δέχομαι οτι ισως για κάποιους τα 1000-κάτι ευρώ διαφοράς τιμής -αν θυμαμαι καλα καπου τοσο ειναι- μπορει να ειναι καθοριστικά κ να μην δίνουν σημασία στο να έχουν ενα συνολικά καλύτερο μοτέρ οποτε ναι ισως για αυτους να εχει νόημα ο 0.9 , αν και εγω δε θα το έκανα με τίποτα. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Η έκδοση αυτη ειναι τελείως άκυρη. Υπαρχει ο 1.5 dci με καλυτερη οικονομία κ επιδόσεις.Πάντως έβαλα τα νούμερα επιδόσεων με μετρήσεις του Drive δίπλα δίπλα και είναι πανομοιότυπα σχεδόν. Υπερέχει λίγο το diesel στο 0-100 αλλά μετά από εκεί το βενζίνης παίρνει κεφάλι. Μιλάμε όμως για ασήμαντες διαφορές 1-2-4 δεκάτων. Το ίδιο και στις ρεπρίζ, όπου μόνο στις χαμηλές στροφές υπερέχει το ντίζελ.
-
Για τα δεδομένα της εποχής οι 90 ίπποι του μοτέρ δεν είναι πολλοί αλλά αυτό απέχει από το να το χαρακτηρίσουμε ανεπαρκές. Εδώ βλέπουμε suv με βάρη κοντά ή λιγο πάνω από τα 1500 κιλά και έχουν κινητήρες με ιπποδυνάμεις στα 120 άλογα. Το συγκεκριμένο όχημα με αυτό τον κινητήρα απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κινούνται αξιοπρεπώς και έχει σημασία για αυτούς ίσως όχι μόνο το ένα χιλιάρικο ή δύο που θα γλυτώσουν σε σχέση με το αν είχαν ένα άλλο μηχανικό σύνολο αλλά και γλυτώνουν και άλλα όπως τέλη κυκλοφορίας, πιθανά βάρη από την χρήση ντίζελ κλπ. Όλα όσα βγαίνουν στην αγορά έχουν τη σημασία τους και το κοινό τους μικρό ή μεγάλο που θα τα προτιμήσει. Λίγη σημασία έχει το 0-100 ή η τελική αφού το κοινό που στοχεύει δεν έχει σκοπό να βάζει φωτιά στην άσφαλτο... Από εκεί και μετά το σκαρί του κλιό όχι 90 αλλά και πολύ περισσότερα άλογα μπορεί να διαχειριστεί και ευτυχώς για τους θιασώτες του προσφέρεται και σε μεγάλες ιπποδυνάμεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η έκδοση αυτη ειναι τελείως άκυρη. Υπαρχει ο 1.5 dci με καλυτερη οικονομία κ επιδόσεις.
Πάντως έβαλα τα νούμερα επιδόσεων με μετρήσεις του Drive δίπλα δίπλα και είναι πανομοιότυπα σχεδόν. Υπερέχει λίγο το diesel στο 0-100 αλλά μετά από εκεί το βενζίνης παίρνει κεφάλι. Μιλάμε όμως για ασήμαντες διαφορές 1-2-4 δεκάτων. Το ίδιο και στις ρεπρίζ, όπου μόνο στις χαμηλές στροφές υπερέχει το ντίζελ.
Δια υποθέτω οτι μιλάς για το 90αρι ντίζελ γιατι πλέον υπαρχει και αυτο με τα 110 το οποίο δεν νομιζω να εχει τις ίδιες επιδοσεις. Οπως το ιδιο ιςχυει και για το 120αρι βενζίνης που και εκει η διαφορά επιδοςεων ειναι σημαντική.Ακομα κ για το 90αρι ομως εχεις το μπόνους της μικρότερης καταναλωσης - οικονομίας.
Ετσι οπως το βλεπω εγω, αν θες οικονομία πας στον dci 90 αν μαζι θες και καλύτερες επιδόσεις πας στον 110 , αν θες οπωςδηποτε βενζίνη τότε πας στον 1.2 tce με πολυ καλές επιδόσεις κ αξιοπρεπή καταναλωση. -
Ε ναι, φυσικά για το 90άρι μιλάω. Προσωπικά στο 1.2 θα πήγαινα κι εγώ προφανώς, καθώς σιχαίνομαι το πετρέλαιο.
-
Αν κοιτάμε το 1.2 βενζίνης τότε μπαίνουμε σε άλλα χωράφια και εκεί αναζητώντας τις επιδόσεις ο ανταγωνισμός έχει να επιδείξει διαμαντάκια όπως το φιέστα. Εκεί ναι έχει σημασία όχι μόνο το τίμημα αλλά και οι μικρές ή μεγάλες διαφορές στην σπορ οδική συμπεριφορά. Εκεί είναι που τουλάχιστον εγώ θα προτιμούσα φιέστα. Για το λόγο αυτό δεν θα έπαιρνα το κλιό με τον 1.2. Με τον 900άρι των 90 ίππων ή με ντίζελ των 110 με κλειστά τα μάτια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε ναι, φυσικά για το 90άρι μιλάω. Προσωπικά στο 1.2 θα πήγαινα κι εγώ προφανώς, καθώς σιχαίνομαι το πετρέλαιο.Κ εγω συμφωνω, αν έπαιρνα Clio χαλαρά στον 1.2 θα πήγαινα εκτος αν έκανα πολλα km οποτε θα γλυκοκοίταζα και τον dci 110 (ο οποίος πρεπει κ αυτός να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και για τον οποίο βεβαια δεν εχω βρει ελληνικό ριβιου) .
Παντως οπως θα εχει γινει ηδη αντιληπτό , σε καμία περιπτωση στον 0.9 . -
o dci110 eu6 πάει στο δρόμο, όπως ο dci90 eu5
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
o dci110 eu6 πάει στο δρόμο, όπως ο dci90 eu5Μου φαινεται λιγο περίεργο αυτο που λες ...
Εχεις βρει μετρήσεις που το επιβεβαιώνουν; -
dci90 eu6 vs dci90 eu5 'drive mag'
Στο 5άρι κιβώτιο με το σαφή λεβιέ έχουν μακρύνει όλες οι σχέσεις -πλην της 1ης- και η τελική, κατά σχεδόν 10% συνολικά. Αυτό έχει σβήσει κάπως τη σπιρτάδα που χαρακτήριζε το Clio γι' αυτό το χρονόμετρο έδειξε 0-100 km/h σε **11,4” **αντί για 10,7 και 80-110 km/h με 4η σε 7,4” αντί 6,4.
dci90 eu6 vs dci90 eu5 'auto tetarti'
Και δε θα σταθούμε τόσο στο 0-100 (11,6 δλ από 10,5), αλλά στις ρεπρίζ (60-100 με 4η 9,6 δλ. από 7,7 και 80-120 με 5η 17,3 δλ. από 12,9).
Renault Clio Dynamique S Nav dCi 110
Location France; On sale September; Price £17,755; Engine 4 cyls, 1461cc, diesel; Power 108bhp Torque 192Ib ft at 1750rpm Gearbox 6-spd manual Kerb weight 1204kg; [b]0-62mph 11.2sec;[/b] Top speed 121mph; Economy 80.7mpg (combined); CO2/tax band 90g/km, 22%
-
Απο αυτα που παραθέτεις πράγματι φαινεται οτι ο 90 εχει χάσει σπιρτάδα στο eu6. Δεν ειναι απόλυτα συγκρίσιμο ομως τι ιςχυει για τον 110 ειδικά στις ρεπριζ με δεδομένο οτι εχει και 6αρι κιβώτιο.
-
το clio Iv eu6 110dci, δεν το έχω οδηγήσει, για να έχω ιδία άποψη.
στο 0-100 πάντως δίχνει να είναι στα ίδια με το dci90 eu5.
-
από undercover
από samatistas
Για το φίλο που ψάχνει να δοκιμάσει TCe 90... κάνε μια ερώτηση στο δίκτυο της Nissan που έχει βγάλει πολλά test drive νέα Micra μήπως έχουν βγάλει αυτοί TCe 90. Είναι ακριβώς ο ίδιος κινητήρας.
Καλή ιδέα, μου είχε διαφύγει. Το βρήκα το Μικρα το 0.9, θα έρθει στο τέλος του μήνα για test drive. Ευχαριστώ!
Καλησπέρα!
Για όποιον ενδιαφέρεται .. Οδήγησα τον tce 0.9 στο νέο nissan micra.
Ο,τι είχα διαβάσει για τον συγκεκριμένο, ισχύει. Ευχάριστο, χαρακτηριστικό άκουσμα 3κυλινδρου. Είχε μια 'παιχνιδιάρικη' αίσθηση, ήταν κάπως 'πεταχτός' πώς να το πω. Το τούρμπο όντως αργεί να μπει, το νιώθεις. Θα το 'θελες λίγο πιο γρήγορα, από την άλλη είχε κι αυτό το χαβαλέ του. Κάτω από τις 2000 στροφές, είναι πολύ εμφανής η καθυστερημένη απόκριση του γκαζιού.
Τώρα για το Clio έλεγαν για τα 80-120 με 5η που αργεί πολύ ('μακριά 5η'). Απ'όσα λίγα καταλαβαίνω, αυτό δεν είναι θέμα κινητήρα, αλλά κιβωτίου. Πάντως, το πρόσεξα και στο Micra. Εκεί που πήγαινα με 4η και νόμιζα ότι μπορώ να αλλάξω, έβαζα την 5η και 'πάγωνε' το αμάξι.
Ισχύει πάντως ότι από 2000 στροφές και πάνω, λειτουργεί ικανοποιητικά, απλά πρέπει να έχεις το νου σου να μένεις εκεί, δηλ. μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσεις σχέση κάτι που θέτει ερωτηματικά για το αν μπορεί να επιτευχθεί χαμηλή κατανάλωση.Η διαδρομή ήταν μικρή (περίπου 15 λεπτά), Συγγρού με κίνηση και γύρω στενά, μόνο λίγο κάπου κατάφερα να το ανοίξω. Το αμάξι μόλις ήρθε άρα είχε πολύ λίγα χμ (κάτω από 100) αλλά αν έχει σημασία, η κατανάλωση έδειχνε 6.9 (θυμίζω είναι το Micra).
Όλα αυτά δεν τα λέω για κακό. Είχα οδηγήσει τον 1.0 95άλογα του polo bluemotion, που είναι κι αυτός 3κύλινδρος αλλά σχεδόν δεν καταλάβαινες τη διαφορά με έναν 4κυλινδρο (τουλάχιστον εγώ δεν το κατάλαβα), ήταν κάτι πιο στάνταρ. Καταλήγω ότι ο tce 0.9 είναι πιο 'ιδιαίτερος' κινητήρας. Δε με ξενέρωσε,δεν απογοητεύτηκα, από την άλλη καταλαβαίνω ότι ίσως να θυσιάζει αρκετή 'δύναμη' για χάρη της οικονομίας. Οπότε είναι ρίσκο, με την έννοια ότι τα αδύνατα σημεία του θα σου 'χτυπάνε' κάθε μέρα.
Από την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι όλα θέμα συνήθειας...Περιμένω να δω το νέο ίμπιζα και το νέο φιέστα και να πάρω την απόφασή μου ...
Ελπίζω να βοήθησα, αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι άλλο, ας το πει και αν μπορώ να απαντήσω..
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
από την άλλη καταλαβαίνω ότι ίσως να θυσιάζει αρκετή 'δύναμη' για χάρη της οικονομίας.Νομίζω σε αυτό στοχεύανε ως κινητήρα...
-
Αγαπητε φιλε undercover επειδη ανεφερες το νεο Φιεστα να σου πω οτι στην ιστοσελιδα της Φορντ Ελλας ηδη κυκλοφορησαν οι τιμες που ξεκινουν απο 13020 για την 3θυρη εκδοση με 1.1 και τα 85 αλογα.
-
samatistas έγραψε:
Νομίζω σε αυτό στοχεύανε ως κινητήρα...Ναι αυτό είναι γνωστό. Γενικά αυτά που έγραψα δεν είναι και κάτι καινούριο, τα είχα διαβάσει όλα λίγο-πολύ στις διάφορες κριτικές, αλλά ήθελα να δω κατά πόσο επιβεβαιώνονται στην πράξη.
Παρεμπιπτόντως, αν και δεν είναι το κατάλληλο θρεντ, τίμιο το νέο Μίκρα που φόραγε τον κινητήρα αλλά ανεξήγητα ακριβό.......
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
samatistas έγραψε:
Νομίζω σε αυτό στοχεύανε ως κινητήρα...Ναι αυτό είναι γνωστό. Γενικά αυτά που έγραψα δεν είναι και κάτι καινούριο, τα είχα διαβάσει όλα λίγο-πολύ στις διάφορες κριτικές, αλλά ήθελα να δω κατά πόσο επιβεβαιώνονται στην πράξη.
Παρεμπιπτόντως, αν και δεν είναι το κατάλληλο θρεντ, τίμιο το νέο Μίκρα που φόραγε τον κινητήρα αλλά ανεξήγητα ακριβό.......
Με επιφύλαξη- νομίζω με παρεμφερή εξοπλισμό είναι περίπου +1.000 πάνω από τις αντίστοιχες εκδόσεις του Clio.
-
Καλημέρα,
για όποιον ενδιαφέρεται, στην Λαϊόν Κηφισού μου είπαν ότι από βδομάδα θα έχουν το 0.9 για test drive.
Και υπάρχει κι άλλη (καινούρια) δοκιμή για το 0.9 tce σε 'αδελφό' περιοδικό.. -
Τι παιζει με τους χωρους στα πισω καθισματα? Θα μπορουσαν 4 ενηλικες να κανουν ταξιδακι?
Η χλωμο? -
Με βάση τις διαστάσεις του αυτοκινήτου 4 ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν άνετα αρκεί ειδικά οι πίσω να μην έχουν σωματότυπο μπασκεμπολίστα. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για την clio αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια της παρέας...
Renault Clio IV