-
Έχω το clio 1.5 dci 90hp δυο χρόνια τώρα, με 34.000km πλέον. Στα δυο τελευταία μεγάλα ταξίδια που έκανα (Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα) αντιμετώπισα το εξής θέμα: μετά από αρκετή ώρα με τον κινητήρα να δουλεύει σε ψηλές στροφές (με 5η μέσα) και πέφτοντας σε κίνηση (είτε φτάνοντας στην πόλη είτε σε μποτιλιάρισμα) η αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα γινόταν με ζόρι. Για να κουμπώσει η δευτέρα είτε ήθελε πάτημα ξανά ο συμπλέκτης είτε να βάλω πρώτα νεκρά και μετά δευτέρα. Από νεκρά σε πρώτη δεν έχω πρόβλημα. Επίσης, δεν το έκανε όλες τις φορές που ήμουν στην κίνηση. Μια το έκανε 5 δεν το έκανε.
Να προσθέσω ότι το αμάξι κινείται κυρίως εντός πόλης και δεν έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα παρά μόνο στα ταξίδια και αφού έχει δουλέψει σε ψηλές στροφές για αρκετή ώρα.
Μετά το πρώτο ταξίδι το είχα αναφέρει στην renault αλλά δεν είχαν κάτι συγκεκριμένο να πουν μιας και το αμάξι είχε βγει από service μια εβδομάδα πριν. Έχει κανείς καμιά ιδέα πριν το πάω για έλεγχο; -
Κι εμενα καποιες φορες δυσκολευοταν το κλιο μου (μοντελο 2000) στα χλμ που λες αλλα δεν ηταν στανταρντ στην αλλαγη πρωτης-δευετρας, το χα αντιμετωπισει και σε δευτερα-τρίτη. Κι επισης δεν ειχε βρεθει κατι στο αμαξι.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Αλλαγή βαλβολίνης στο κιβώτιο μάγκες.
Κάντε το τώρα γιατί αν αρπάξει το κιβώτιο, μετά απλά θα χειροτερεύσεις την κίνηση του λεβιέ. -
Στην αντιπροσωπεια οσες φορες αναφερθηκε το συμβαν (που σ εμενα δε φινοταν συνεχεια, καποιες φορες) παντα ελεγαν οτι δεν εχει τιποτα το αυτοκινητο.
Εγω δε το χρησιμοποιω πια, ο φιλος που χει και καινουριο αμαξι ας το χει τποψη του!Sent from my iPad using Tapatalk
-
Σκέφτομαι να αγοράσω το Renault clio αλλά θα ήθελα την βοηθειά σας. Η χρήση του εν λόγω αυτοκινήτου θα είναι κυρίως μέσα στην πόλη αλλά ορισμένες φορές και για κανένα ταξιδάκι. Το ερώτημα είναι εάν ο 900cc tourbo κινητήρας του είναι για εκτός πόλης. Θα μπορώ να ταξιδέψω με σχετική άνεση ( π.χ. 2 άτομα με 2 βαλίτσες) ή θα έχει χειρότερη απόδοση από ότι ένας 'χιλιάρης' κινητήρας;
Ευχαριστώ για την όποια απάντηση,
Παναγιώτης.
-
Αν αυτός είναι ο μόνος σου φόβος, προχώρα άνετα. Αμελητέες οι διαφορές π.χ. με τον 1.0 Ecoboost της Ford.
-
Νομίζω και εγώ ότι δε θα έχεις πρόβλημα να κάνεις ταξίδι με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του 1,2 κινητήρα όπου λογικά θα είναι πιο άνετος σε ταξίδι από τον 900cc (δεν ξέρω και πολλά από κινητήρες). Λέω να επιλέξω τον tourbo για τον συνδυασμό τιμής και εξοπλισμού που δίνει.Σε γενικές γραμμές ο tourbo έρχεται πιο οικονομικός σε κατανάλωση, εκπομπές ρύπων καθώς και με eco, stop and start που δεν έχει ο 1,2.
Το ψάχνω αρκετά το θέμα γιατί κάποτε απλά έριχνες μια ματιά στα κυβικά και ήξερες ποιος κινητήρας είναι πιο δυνατός. Τώρα δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο...
O 900cc στην επαρχία σε ανηφορικό δρόμο θα πάει σχετικά άνετα η θα χρειαστεί να σπρώξει ο συνοδηγός; -
Μιας και αναφερθηκε για το 1000αρη της Ford το εχεις σκεφτει?
Πανω κατω τα αυτοκίνητα την ιδια τιμη εχουν και μπορεις να παρεις μεχρι και 125 αλογα.
Ford Fiesta 1.0 125PS (170/200 Nm) vs Renault Clio 0.9 TCe 90PS (140Nm)
Στην θεση σου θα πηγαινα στο Ecoboost.Αν το εχεις παρει αποφαση για το Clio παντως, προχωρα αφοβα και από εμενα. Κανενα θεμα δεν θα εχεις. Μια χαρα ταξιδακι θα κανει.
-
Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν έχω κοιτάξει καθόλου για ford. Θα ρίξω μια ματιά όμως, τώρα που το αναφέρεις. Βλέπεις με το που είδα το clio στην αντιπροσωπεία κόλλησα... Για εμένα έχει κορυφαίο σχεδιασμό.
Εάν υπάρχει κάποιος που έχει την συγκεκριμένη έκδοση του clio θα εκτιμούσα πολύ να μου πει την γνώμη του και αυτός.
-
Δεν εχεις αδικο.. Σε εμφανιση σκιζει και με το παραπανω..Παντως κοιταξε το και το Ecoboost και ας το απορριψεις. Είναι καλη επιλογή..
Φανταζομαι θα τα εχεις διαβασει αλλα σε περιπτωση που δεν στα ποσταρω. Test drives και κριτικες είναι.
http://www.autoblog.gr/2013/02/05/test- ... -9-tce-90/
http://autotriti.gr/data/news/preview_n ... 109217.asp
http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... rgy-tce-90
http://www.gocar.gr/test-drives/test/91 ... 9_TCe.htmlΤα περισσοτερα παντως μιλουν για πολύ ικανο κινητηρα.
-
Μία χαρά είναι οι κινητήρες όλοι. Με Light turbo και 4000 σαλ θα ταξίδευεις με 130 χιλιόμετρα
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
παροτι δεν το εχω οδηγησει το clio να εισαι σιγουρος οτι και ταξιδι ανετα θα κανεις και οικονομικο θα ειναι.παντως πηγαινε να οδηγησεις το φιεστα πιστευω θα εκπλαγεις ευχαριστα.
-
Εγώ οδηγούσα κλιο 1.4 98αλογα του 2000(ή 2001). Στο νησί λοιπόν, το αμάξι φορτωμένο και με κλιματισμό, πήγαινε ωραιότατα.
Ποσό μάλλον το καινούριο αυτοκίνητο που είναι και Τούρμπο....Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απλά είχα μία ανησυχία μήπως τα 900cc είναι λίγα για εκτός πόλης. Θεωρώ πως με καλύψατε με τις απαντήσεις σας.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εγώ οδηγούσα κλιο 1.4 98αλογα του 2000(ή 2001). Στο νησί λοιπόν, το αμάξι φορτωμένο και με κλιματισμό, πήγαινε ωραιότατα.
Ποσό μάλλον το καινούριο αυτοκίνητο που είναι και Τούρμπο....Sent from my iPad using Tapatalk
Αυτό που οδηγούσες εσύ ήταν ταχύτερο.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Χαρισματικός.ήταν εκείνος ο 1,4. Πιο ροπατος και ταχύτερος από τους τωρινούς μικρούς Tce
-
Μου κανει εντυπωση αυτο θα περιμενα η πλάστιγγα να γέρνει υπερ των νέων τουρμπο κινητήρων.
Παντως το αμαξι πηγαινε πραγματικα πολυ καλα. Και αυτο το χαρισματικός το ειδα στην πραξη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Με τις αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης οι τιμές καταλόγου στα 1.5 dci 75 hp και 90 hp έπεσαν 1.100 με 1.300 euro. Οπότε το όφελος απόσυρσης σχεδόν καλύφθηκε. Στη βενζίνη στο 1.2 οι τιμές πέσανε 300 euro ενώ στο 0.9 TCE ανέβηκαν κανένα 200άρι.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Μου κανει εντυπωση αυτο θα περιμενα η πλάστιγγα να γέρνει υπερ των νέων τουρμπο κινητήρων.Παντως το αμαξι πηγαινε πραγματικα πολυ καλα. Και αυτο το χαρισματικός το ειδα στην πραξη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Μονο ο 1.4 ts των 146/145 ηταν ελαχιστα πιο δυνατος νομιζω.. Πολυ καλο μοτερ.
Renault Clio IV