-
Στις 16άρες βάζουν ΑΤΕ ενώ στις 17άρες Bosch?
Από αυτά εδώ --> http://www.bestpartstore.co.uk/renault- ... 7281/10130
ποια μπαίνουν στις 16άρες και αντίστοιχα στις 17αρες? -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Όλα κι όλα... Με dpf δεν είχαν πρόβλημα τα Yaris. Με τουρμπίνες μερικά παλιότερα μοντέλα ναι..
dpf με corsa είχαν ακουστεί νομίζω διάφορα.Δυστυχως αρκετα yaris εχουν κανει αλλαγη στο dpf.στα πλαισια της εγγυησης ομως!
-
Τουρμπίνες μπορεί. Από αυτές είχαν πάντα. Dpf αν δεν κάνω λάθος έχουν από το 2009. Πόσα είχαν κυκλοφορήσει σε επαρχία πριν το 11 που επέτρεψαν στις μεγάλες πόλεις;
Μεταξύ μας, έχω δει τιμολόγιο από σέρβις που έγραφε τι λάδια βάλανε και ήταν εντελώς ακατάλληλα για μοντέλο με dpf. Αν έτυχε καμία τέτοια στραβή λόγω άγνοιας μπορεί. Sorry για το off topic.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης deme έγραψε:
Kαλό, χρυσό, οικονομικό, όμορφο, σβέλτο αλλά μία οι τριγμοί, μία τα φρένα, έχει αρχίσει να μου τη δίνει...Οι τρίγμοι φτιάχνονται. Ή μια επίσκεψη στην αντιπροσωπία όσο ειστε εντός εγγυησης ή ενα σετακι trim remover απο ebay και λίγο προσωπικό κόπο αν δεν έχετε χρόνο καθημερινές να πατε στην αντιπροσωπία
Τώρα με τα φρένα τι γίνεται και που οφείλετε αυτό με τη φθορά τους ούτε έχω καταλάβει ούτε ξέρω να σου πω τι φταίει κι αν φταίει το τακάκι ή κάποια ρύθμιση των υποσυστημάτων του ABS -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Kαλό, χρυσό, οικονομικό, όμορφο, σβέλτο αλλά μία οι τριγμοί, μία τα φρένα, έχει αρχίσει να μου τη δίνει...
Οι τρίγμοι φτιάχνονται. Ή μια επίσκεψη στην αντιπροσωπία όσο ειστε εντός εγγυησης ή ενα σετακι trim remover απο ebay και λίγο προσωπικό κόπο αν δεν έχετε χρόνο καθημερινές να πατε στην αντιπροσωπία
Τώρα με τα φρένα τι γίνεται και που οφείλετε αυτό με τη φθορά τους ούτε έχω καταλάβει ούτε ξέρω να σου πω τι φταίει κι αν φταίει το τακάκι ή κάποια ρύθμιση των υποσυστημάτων του ABSΜακάρι αλλά κάποιοι κάτοχοι που το πήγαν αντιπροσωπεία, τους είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι. Τέσπα θα δείξει με τους τριγμούς. Με τα φρένα φταίει ότι τα τακάκια που βάζει η ρενώ είναι τραγικά μικρά, με πολύ μικρή επιφάνεια τριβής, με αποτέλεσμα να ζεσταινονται υπερβολικά, να φθείρονται γρήγορα και έτσι να κρατάνε για πολύ λίγο και να φθείρουν και τους δίσκους στη συνέχεια.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Τι διάσταση έχει το τακάκι δηλαδή;
-
Ο χρήστης deme έγραψε:
Kαλό, χρυσό, οικονομικό, όμορφο, σβέλτο αλλά μία οι τριγμοί, μία τα φρένα, έχει αρχίσει να μου τη δίνει...
Οι τρίγμοι φτιάχνονται. Ή μια επίσκεψη στην αντιπροσωπία όσο ειστε εντός εγγυησης ή ενα σετακι trim remover απο ebay και λίγο προσωπικό κόπο αν δεν έχετε χρόνο καθημερινές να πατε στην αντιπροσωπία
Τώρα με τα φρένα τι γίνεται και που οφείλετε αυτό με τη φθορά τους ούτε έχω καταλάβει ούτε ξέρω να σου πω τι φταίει κι αν φταίει το τακάκι ή κάποια ρύθμιση των υποσυστημάτων του ABSΜακάρι αλλά κάποιοι κάτοχοι που το πήγαν αντιπροσωπεία, τους είπαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι. Τέσπα θα δείξει με τους τριγμούς. Με τα φρένα φταίει ότι τα τακάκια που βάζει η ρενώ είναι τραγικά μικρά, με πολύ μικρή επιφάνεια τριβής, με αποτέλεσμα να ζεσταινονται υπερβολικά, να φθείρονται γρήγορα και έτσι να κρατάνε για πολύ λίγο και να φθείρουν και τους δίσκους στη συνέχεια.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Κι εμένα για τους τριγμους δε μπορουσαν να κάνουν τιποτα που ειχα στη πορτα του οδηγού αλλα περιέργως όταν την ανοιξαμε και πειραξαμε 2 τρία πραγματάκια σταμάτησαν
Δεν παίζει να ναι αυτό κατα την γνωμη μου αλλα δεν μπορώ να ξέρω κιολας όσον αφορα τα τακάκιαΝτίνο ορίστε
edit Λαθος τακάκι . Βρίσκω το σωστό και το ανεβάζω
edit 2 ορίστε Ντίνο
-
Ο χρήστης agcl4 έγραψε:
Όλα κι όλα... Με dpf δεν είχαν πρόβλημα τα Yaris. Με τουρμπίνες μερικά παλιότερα μοντέλα ναι..
dpf με corsa είχαν ακουστεί νομίζω διάφορα.Δυστυχως αρκετα yaris εχουν κανει αλλαγη στο dpf.στα πλαισια της εγγυησης ομως!
Μεσα σε 12 ημερες εκανα 3700χλμ σε ολη την Ελλαδα κατω απο ολες τις συνθηκες με ενα yaris 1,4 diesel με πρωτη αδεια 16/6/2014.... δηλαδη κουτα!!! Το συμπερασμα μου ειναι clio και παλι clio!!!
Οταν επιστρεψω σε pc θα γραψω τις εντυπωσεις μου στο αναλογο νημα....
Οσο αφορα το dpf μεσα σε 500 χλμ σε επαρχιακο δρομο και με ΜΗ οικονομικη οδηγηση εκανε αναγενηση 2 φορες!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Μεσα σε 12 ημερες εκανα 3700χλμ σε ολη την Ελλαδα κατω απο ολες τις συνθηκες με ενα yaris 1,4 diesel με πρωτη αδεια 16/6/2014.... δηλαδη κουτα!!! Το συμπερασμα μου ειναι clio και παλι clio!!!
Οσο αφορα το dpf μεσα σε 500 χλμ σε επαρχιακο δρομο και με ΜΗ οικονομικη οδηγηση εκανε αναγενηση 2 φορες!!!
Μα και εγω δεν το ειπα τυχαια για τα dpf στα yaris!Προκειται για μια ελλατωματικη σειρα που εχει μπει στα τελευταια μοντελα και δημιουργει προβληματα στα λαδια(ανακατευοντε και αραιωνουν με πετρελαιο)!μην αρχισετε να λετε τι σχεση εχουν τα λαδια με το πετρελαιο και δημιουργουμε αντιλογο!!Οσοι ειναι δυσπιστοι ας ψαξουν να βρουν για το εξης προβλημα!
-
Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κατά την αναγέννηση μπορεί να περάσει πετρέλαιο στο λιπαντικό για αυτό και το τελευταίο πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές όπου μετά την πρόσμιξή του με καύσιμο να διατηρεί τις ιδιότητές του.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κατά την αναγέννηση μπορεί να περάσει πετρέλαιο στο λιπαντικό για αυτό και το τελευταίο πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές όπου μετά την πρόσμιξή του με καύσιμο να διατηρεί τις ιδιότητές του.Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απλα σε μερικες περιπτωσεις γινονται τοσες πολλες αναγεννησεις που τελικα αναβει λαμπακι λαδιου επειδη εχει γινει υπερχειλιση!νομιζω περιγραφουμε το ιδιο προβλημα και ειμαστε και !Το θετικο ειναι οτι το clio εχει μεν καποια προβληματα αλλα γενικα ειναι ασημαντα και διορθωνονται ευκολα!ολα καλα λοιπον!
-
Πως καταλαβαίνει κάποιος ότι κάνει αναγέννηση το dpf στο clio; Και περίπου στα πόσα χλμ έχει γίνει η πρώτη;
-
Δε νομιζω οτι γινεται σε συγκεκριμενα χλμ. Οταν διαπιστωθει 'μπουκωμα' τοτε ξεκινα η διαδικασια. Λογικα θα υπαρχει λαμπακι στο ταμπλω που θα σε ειδοποιησει.
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
πως το κατάφερες αυτό ?
-
Το πιο?
-
Την αναγέννηση λογικά εννοεί. Αλήθεια πως το κατάλαβες ότι το έκανε 2 φορές. Ρωτάω γιατί σήμερα έμαθα πως δεν ανάβει κάποια λυχνία όταν γίνεται αυτό, παρά μόνο αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Να υποθέσω στροφές ρελαντί και διαφορετική οσμή στα καυσαέρια;
-
Απο τις στροφες που ηταν στις 1000, στο ασε του γκαζιου δεν πηγενε στο 0,0 αλλα στο +-4,0 και οταν σταματησα σε μια πηγη (χωρις να σβησω) το ακουγα σαν να ειχε τρυπιο καζανακι....
Και γενικα η καταναλωση εκεινη την ωρα ειναι 5-6λιτ επανω....
Λαμπακι δεν αναψε! -
Καλησπέρα, σχετικά με το σβήσιμο της μηχανής με το άνοιγμα της πόρτας, σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία μου έχω να πω τα εξής:
Ο αισθητήρας του SS αντιλαμβάνεται κάποιες καταστάσεις-δεδομένα και αναλόγως πράττει.
Παράδειγμα1, όταν σταματάω για να παρκάρω και βάζω όπισθεν κλπ, όταν τελικά παρκάρω, ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί.
Παρ2. Όταν ενεργοποιείται το SS και ανοίγω την πόρτα, τότε αντιλαμβάνεται πως βγαίνω - άρα φεύγω. Δεν έχω προσπαθήσει να ανοίξω την πόρτα με το χειρόφρενο κάτω, ίσως αν και αυτό είναι σηκωμένο και ανοίξω την πόρτα,τότε είναι δεδομένο το κλείδωμα. Γενικά πιστεύω πως το συγκεκριμένο SS είναι από τα καλύτερα σε θέμα αξιοπιστίας και ότι κουλό έχω αντιληφθεί κατά καιρούς, όταν το αναλύω τότε μου φαίνεται πολύ λογικό να συμβαίνει.Σε σχέση με τα φρένα, αυτή η ιστορία είναι η μεγαλύτερη βλακεία που έχει κάνει η ρενώ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Προσωπικά είμαι έτοιμος για αλλαγή δαγκάνας (και κατ επέκταση πιστόνι κλπ). Δοκίμασα εκείνη του 3 και είναι ΟΚ. Απλά θέλει και αλλαγή δίσκου, καθώς αλλάζουν και τα τακάκια. Μόλις χρειαστώ δίσκους, θα γίνει και η μετατροπή, μαζί με σωληνάκια υψηλής.
το επόμενο βήμα κάποια στιγμή είναι να αλλάξω κυλινδράκια στα ταμπούρα, αφού η ρενώ θεωρεί εμάς που αγοράσαμε το αυτοκίνητο με 16ρες ζάντες χαζούς. -
Έπειτα από πάτημα κατσαβιδιού κατά την επιτάχυνση μετά τα διόδια της Κορίνθου, μπήκαν 10 πόντοι από τη μύτη του μέσα στο λάστιχο με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο, να τρυπήσει η ζάντα και να σπάσει και ο θόλος. Ήθελα να ξερα ποιός μαλάκας πέταξε κατσαβίδι μέσα στην εθνική.
Ευτυχώς η ζάντα και το λάστιχο διορθώθηκαν σε βουλκανιζατέρ με 50 ευρώ.
Απλά να σημειώσω ότι ο θόλος κοστίζει περί τα 120 ευρώ και η ζάντα καινούρια γύρω στα 500 ευρώ + λάστιχο 110 (17''). -
Ο χρήστης agcl4 έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Κατά την αναγέννηση μπορεί να περάσει πετρέλαιο στο λιπαντικό για αυτό και το τελευταίο πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές όπου μετά την πρόσμιξή του με καύσιμο να διατηρεί τις ιδιότητές του.
Απλα σε μερικες περιπτωσεις γινονται τοσες πολλες αναγεννησεις που τελικα αναβει λαμπακι λαδιου επειδη εχει γινει υπερχειλιση!νομιζω περιγραφουμε το ιδιο προβλημα και ειμαστε και !Το θετικο ειναι οτι το clio εχει μεν καποια προβληματα αλλα γενικα ειναι ασημαντα και διορθωνονται ευκολα!ολα καλα λοιπον!
Προσοχη γιατι μπολικo περισιο λαδι=diesel runaway
Sent from my HTC One V using Tapatalk
Renault Clio IV