-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Πρέπει να πατήσεις πάνω στο 'Ενημέρωση' για να γράψει στο usb. Και γω την πάτησα και περίμενα σαν ηλίθιος πόση ώρα!Πωωω νομιζα οτι εκανε ενημερωση και οτι το μονο που μπορουσα να πατησω ηταν η επιλογη Κλεισιμο. Να 'σαι καλα φιλε μου
Μολις περασα την 4,0,3
-
Παιδια ποια τα ωφελη της ενημερωσης του media nav?
Γινεται μηπως λιγο πιο γρηγορο το μενου η να εχουν φτιαξει το κολημα συνδεσιμοτητας με διαφορα κινητα μεσω blue tooth?Θυμαμαι ελεγε πως τους 3 πρωτους μηνες ειναι δωρεαν το update. Τωρα δηλαδη πρεπει να πληρωσουμε και αν ναι ποσο?
-
Καλησπερα!Για τα service στα επισημα συνεργεια ξερει κανεις σε ποια γινεται σοβαρη δουλεια και σε ποια τα ξεπετανε;Δεν θελω για παραδειγμα αλλαγη λαδιων σε 5 λεπτα,ουτε να μην βλεπω τι κανουν στο αμαξι!
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Γινεται μηπως λιγο πιο γρηγορο το μενου η να εχουν φτιαξει το κολημα συνδεσιμοτητας με διαφορα κινητα μεσω blue tooth?Θυμαμαι ελεγε πως τους 3 πρωτους μηνες ειναι δωρεαν το update. Τωρα δηλαδη πρεπει να πληρωσουμε και αν ναι ποσο?
Γενικά οι ενημερώσεις χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
- Ενημερώσεις λογισμικού media nav
- Ενημερώσεις χαρτών
Οι ενημερώσεις για το media nav πχ από έκδοση 4.0.2 σε 4.0.3 είναι δωρεάν για πάντα. Για τους πρώτους 3 μήνες είναι δωρεάν οι ενημερώσεις για τους χάρτες. Μετά πληρώνεις ανάλογα με τον ποιο χάρτη θες να ενημερώσεις πχ Ελλάδα, Ανατολική Ευρώπη κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης agcl4 έγραψε:
Καλησπερα!Για τα service στα επισημα συνεργεια ξερει κανεις σε ποια γινεται σοβαρη δουλεια και σε ποια τα ξεπετανε;Δεν θελω για παραδειγμα αλλαγη λαδιων σε 5 λεπτα,ουτε να μην βλεπω τι κανουν στο αμαξι!Στην πόση ώρα δεν είναι ξεπέτα η αλλαγή λαδιών;
-
Ξεπέτα το θεωρώ να στα ρουφήξουν και να βάλουν άλλα χωρίς να αλλάξουν φίλτρο, που ίσως και να γίνεται σε 5 λεπτά. Και το συνηθίζουν σε συνεργεία ρενώ, επίσημα ή μη...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ξεπέτα το θεωρώ να στα ρουφήξουν και να βάλουν άλλα χωρίς να αλλάξουν φίλτρο, που ίσως και να γίνεται σε 5 λεπτά. Και το συνηθίζουν σε συνεργεία ρενώ, επίσημα ή μη...Είσαι ενήμερος ότι δεν θα αλλαχθεί το φίλτρο;
-
Όχι. Το πήγαινα (το Clio 3) εντός εγγύησης ακόμα για αλλαγή λαδιών, και το κάνανε έτσι. Αν ήξερα από την αρχή πως έπρεπε στην αλλαγή λαδιών να πω πως θέλω να αλλάξουν και φίλτρο και να τα στραγγίξουν θα το έλεγα, αλλά ήταν κάτι που νόμιζα πως ήταν δεδομένο. Το ζήτημα με το δικό μου το αμάξι, και κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να εξηγηθεί, είναι πως 2 φορές που είχα αλλάξει λάδια με αυτόν τον τρόπο αργότερα έκαιγε αρκετό λάδι. Δηλαδή από αλλαγή σε αλλαγή που μεσολαβούν 10.000χλμ συμπλήρωνα 2,5 μπουκάλια, βέβαιος πως έχει πρόβλημα ο κινητήρας. Αργότερα όταν πήγα σε ένα άλλο συνεργείο και μου τα άλλαξε κανονικά, δεν έκαψε παρά ελάχιστο.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Όχι. Το πήγαινα (το Clio 3) εντός εγγύησης ακόμα για αλλαγή λαδιών, και το κάνανε έτσι. Αν ήξερα από την αρχή πως έπρεπε στην αλλαγή λαδιών να πω πως θέλω να αλλάξουν και φίλτρο και να τα στραγγίξουν θα το έλεγα, αλλά ήταν κάτι που νόμιζα πως ήταν δεδομένο. Το ζήτημα με το δικό μου το αμάξι, και κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να εξηγηθεί, είναι πως 2 φορές που είχα αλλάξει λάδια με αυτόν τον τρόπο αργότερα έκαιγε αρκετό λάδι. Δηλαδή από αλλαγή σε αλλαγή που μεσολαβούν 10.000χλμ συμπλήρωνα 2,5 μπουκάλια, βέβαιος πως έχει πρόβλημα ο κινητήρας. Αργότερα όταν πήγα σε ένα άλλο συνεργείο και μου τα άλλαξε κανονικά, δεν έκαψε παρά ελάχιστο.Σου άλλαζαν σίγουρα λάδια;Και έβαζαν τα σωστά;
-
Ω,ναι. Τουλάχιστον έτσι έγραφε στο τιμολόγιο. Βέβαια όταν σου χρεώνουν μόνο το κόστος των λαδιών, χωρίς φίλτρο ή ροδέλα όπως κάνουν αλλού, είναι φανερό πως στα ρουφήξανε. Αλλά που να το ξέρω πριν πάω...
edit: Βρήκα ένα τιμολόγιο από τότε, και θυμόμουν λάθος. Αναγράφει μόνο 'ΛΑΔΙΑ' στην περιγραφή. Από αυτήν την άποψη, σαφώς και υπάρχει πιθανότητα να μην βάζανε τα σωστά. Αν αυτό συμβεί σε ένα άσχετο ανεξάρτητο συνεργείο, σαφώς και είναι ηλίθιο, αλλά πες πως μπορεί να γίνει. Όταν πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κάθετης μονάδας όμως, για προγραμματισμένη αλλαγή λαδιών ή σέρβις γενικότερα και στο κάνουν αυτό τότε τί είναι;
edit2: Βρήκα και άλλο τιμολόγιο από το ίδιο συνεργείο, και στον ίδιο ακριβώς κωδικό για τα λάδια γράφει από κάτω 5W 40 οπότε υποθέτω πως είναι τα σωστά. Αλλά αυτές τις 2 αλλαγές είχα κάνει και μου έκαιγε τόσο πολύ λάδι. Τι να πω...
-
Το αν σου εκαιγε παντως δεν έχει να κάνει με τον τρόπο αλλαγης. Κανονικά αν τα λάδια ειναι τα σωστά επρεπε να καίει οσο λίγο καίει τώρα. Κάθε ποτε αλλαζεις Mark?
-
Το πολύ μέχρι 10.000 στην αρχή σύμφωνα με το πρόγραμμα, και τις τελευταίες 2 φορές κάθε 6-7χιλιάδες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλησπερα!Για τα service στα επισημα συνεργεια ξερει κανεις σε ποια γινεται σοβαρη δουλεια και σε ποια τα ξεπετανε;Δεν θελω για παραδειγμα αλλαγη λαδιων σε 5 λεπτα,ουτε να μην βλεπω τι κανουν στο αμαξι!
Στην πόση ώρα δεν είναι ξεπέτα η αλλαγή λαδιών;
Ξεπετα ειναι να μην αφησουν το καρτερ να αδειασει τελειως και οταν τελειωσει η συνεχης ροη του λαδιου να ξαναβιδωνουν την ταπα.Επισης ειναι απαραδεκτο να μην σε αφηνουν να βλεπεις εστω και απο καποια αποσταση!Εχω επαφη με πολλα αμαξια και με πολλα service αλλα με Renault πρωτη φορα!Γι αυτο ζηταω τα φωτα σας!Αφου αναγκαστηκα θα το παω σ αυτους ας βρω αυτον που κανει την πιο σωστη δουλεια!
-
Πάντως τόσα σέρβις ποτέ δεν έχω δει να ρουφάνε λάδια, πάντα σηκωμένο έχω δει να τα αλλάζουν.
Αυτό με το φίλτρο όμως μου έχει τύχει να μην το πω και να μην το αλλάξουν. Κάψιμο λαδιού όμως παρατήρησα μόνο μία φορά, λίγα χλμ μετά το στρώσιμο, κατέβηκε μία μπάρα κάτω από το max. -
Εχει τυχει σε γνωστο να του καιει λαδια μετα απο αλλαγη μεσω ρουφηγματος αλλα τελικα καταλαβε πως στο αμαξι δεν αλλαζαν τα λαδια και γιαυτο τα εκαιγε.... γιατι μετα απο 14.000 - 15.000 χλμ με τα ιδια λαδια λογικο ειναι να τα κατεβαζει!!!
Ετσι για την ιστορια το αμαξι το εβλεπε απο μακρια μεσα στο συνεργειο αλλα δεν μπορουσε να καταλαβει αν γινοταν κανονικα η διαδικασια (εβλεπε το πισω μερος και λογο που το καπο ηταν ανοιχτο δεν ειχε οπτικο πεδιο για να δει αν βγαζουν ή βαζουν λαδια!)
Τoyota Corolla 2005
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εχει τυχει σε γνωστο να του καιει λαδια μετα απο αλλαγη μεσω ρουφηγματος αλλα τελικα καταλαβε πως στο αμαξι δεν αλλαζαν τα λαδια και γιαυτο τα εκαιγε.... γιατι μετα απο 14.000 - 15.000 χλμ με τα ιδια λαδια λογικο ειναι να τα κατεβαζει!!!Ετσι για την ιστορια το αμαξι το εβλεπε απο μακρια μεσα στο συνεργειο αλλα δεν μπορουσε να καταλαβει αν γινοταν κανονικα η διαδικασια (εβλεπε το πισω μερος και λογο που το καπο ηταν ανοιχτο δεν ειχε οπτικο πεδιο για να δει αν βγαζουν ή βαζουν λαδια!)
Τoyota Corolla 2005
Αν ισχύει αυτό που γράφεις ο γνωστός ήταν στον κόσμο του....
Δεν ειναι δυνατόν να σου αλλάζουν λάδια κ να μην τσεκάρεις καν μετά να δεις την ένδειξη,γιατί αν το έκανε θα εβλεπε ότι ήταν μαύρα.....
....έλεος! -
Εμένα σε ενα Σάξο που είχα καποτε τα ρουφηξαν μια φορά και δεν αλλαξαν ουτε φίλτρα ουτε τίποτε . η χρέωση βέβαια ελεγε λάδια γενικά 60 ευρώ...........ευτυχώς αυτό το συνεργειο έκλεισε
-
Τι σε κανει να πιστευεις πως οσοι οδηγανε ξερουν να τσεκαρουν τα λαδια? Και μιλαω για αντρες!!!
-
Ο χρήστης x4r7s έγραψε:
Γενικά οι ενημερώσεις χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
- Ενημερώσεις λογισμικού media nav
- Ενημερώσεις χαρτών
Οι ενημερώσεις για το media nav πχ από έκδοση 4.0.2 σε 4.0.3 είναι δωρεάν για πάντα. Για τους πρώτους 3 μήνες είναι δωρεάν οι ενημερώσεις για τους χάρτες. Μετά πληρώνεις ανάλογα με τον ποιο χάρτη θες να ενημερώσεις πχ Ελλάδα, Ανατολική Ευρώπη κλπ κλπ.
Σε ευχαριστω για την πληροφορια. Εχεις δει καποια διαφορα στην τελευταια εκδοση του media nav σε σχεση με την αρχικη?
Αξιζει να μπω στη διαδικασια να το αναβαθμισω λες? -
Εγώ το ενημέρωσα την προηγούμενη εβδομάδα και δεν κατάλαβα κάποια διαφορά να σου πω την αλήθεια!Μια χαρά δούλευε πριν μια χαρά δουλεύει και τώρα...Δεν έχεις να χάσεις τίποτα... και ο τρόπος είναι πολύ απλός!
Renault Clio IV