-
ibiza + polo εχουν ημιακαμπτο παντως...
Golf θα εχει πολλαπλους στις μεγαλες εκδοσεις οπως συνηθως...
-
Ο χρήστης blackie13 έγραψε:
ibiza + polo εχουν ημιακαμπτο παντως...Golf θα εχει πολλαπλους στις μεγαλες εκδοσεις οπως συνηθως...
Ναι ας πούμε ότι αν ο κατασκευαστης του Polo και του Ibiza ήθελε, θα μπορούσε πίσω να έχει πολλαπλούς.
Εδώ στο Fabia είναι φύσει αδύνατον, αυτή είναι η διαφορά.
Και γι' αυτό είναι ...παρά φύσιν να μιλάμε για πολλαπλούς στο Fabia. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Πρώτον καλή χρονιά!
Καλή χρονιά.
Μάλλον έχουν κάνει λάθος στο 'καινούριο' φυλλάδιο. Περίεργο πάντως 'λάθος'...
-
Δεν πρόκειται για εκ παραδρομής.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται και στο παλιό φυλλάδιο ο ημιάκαμπτος άξονας. -
και στο ford fiesta το ιδιο λαθος εχουν κανει...
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Δεν πρόκειται για εκ παραδρομής.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται και στο παλιό φυλλάδιο ο ημιάκαμπτος άξονας.Στο παλιό φυλλάδιο γράφει αυτό που λες
http://www.skoda.gr/SiteCollectionDocum ... atalog.pdfΣτο καινούριο φυλλάδιο (έκδοση 9/16) που μου έδωσαν γράφει:
'Πίσω άξονας: Άξονας πολλαπλών συνδέσμων'.Προφανώς έχουν κάνει λάθος. Εκτός αν ο ημιάκαμπτος είναι το ίδιο με τον πολλαπλών συνδέσμων.
Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες. Κουβέντα να γίνεται...
-
Ρε παιδιά υπάρχει κανείς εδώ που να έχει πάρει πρόσφατα SKODA ή είμαι ο μοναδικός;
Βιβλίο συντήρησης έδωσαν;;Ρωτάω μόνο τους πρόσφατα κατόχους SKODA. Όχι κατόχους άλλων κατασκευαστών.
-
Πρεπει να μεινει και καμια καβατζα για τα φτιαχτα book service σε μεταχειρισμενα...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρεπει να μεινει και καμια καβατζα για τα φτιαχτα book service σε μεταχειρισμενα...Χαχαχα σωστός νονέ, δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Από χθες φαινόταν ότι το θέμα με το Βιβλίο Συντήρησης και την πληροφόρηση για τον περιοδικό έλεγχο έχει μπλέξει.
Και στην Κοσμοκάρ είναι μπερδεμένη η υπόθεση και οι απαντήσεις διφορούμενες.Είναι για γέλια εντελώς. Δεν γράφω κάτι παραπάνω. Ας βγάλει ο καθένας άκρη μόνος του.
-
Γι αυτό σε ένα φάκελο βάζουμε όλες τις αποδείξεις από τα σέρβις και ξεμπερδευουμε με το θέμα βιβλίο συντήρησης...
-
Οι αποδείξεις είναι προσωπικές και αφορούν το φυσικό πρόσωπο και όχι το αυτοκίνητο.
ΔΕΝ γίνονται δεκτές σε εμπορίες όταν πας για πώληση του αυτοκινήτου.
Ήδη το επιβεβαίωσα με μεγάλες εμπορίες.Όλες οι εμπορίες απαιτούν βιβλίο συντήρησης, όπως και όλοι οι ιδιώτες.
Κανείς δεν αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς βιβλίο συντήρησης. Μόνο τα χαϊβάνια. -
Είναι κάπως οξύμωρο να ζητούν βιβλίο σέρβις οι αντιπροσωπείες, ειδικά όταν δεν δίνουν οι ίδιες [emoji23][emoji23]
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όλες οι εμπορίες απαιτούν βιβλίο συντήρησης, όπως και όλοι οι ιδιώτες.
Κανείς δεν αγοράζει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς βιβλίο συντήρησης. Μόνο τα χαϊβάνια.Θα διαφωνήσω Νίκο, για τους εξής λόγους:
-
Το βιβλίο συντήρησης μπορεί να αγοραστεί οποιαδήποτε στιγμή και να συμπληρωθεί κατά το δοκούν....δεν λέει απολύτως τίποτα! Είναι μια ένδειξη, αλλά μέχρι εκεί.
-
Εάν έχεις επίσημες αποδείξεις / τιμολόγια με τις εργασίες είναι σαφώς πιο αξιόπιστα από το οποιοδήποτε βιβλίο σερβις. Στην Stock Center π.χ. δέχτηκαν μια χαρά τις αποδείξεις, αφού τις είχα όλες ανελλιπώς από το 2004 μέχρι και το 2016 για το Mini...έπαθαν σοκ που τα είχα κρατήσει! Απλά δεν το έδωσα σε αυτούς λόγω τιμής, αλλά ο ιδιώτης που το πήρε το εκτίμησε πάρα πολύ ήταν ένας από τους λόγους που το πήρε (μου είπε ότι τα έχω όλα πολύ νοικοκυρεμένα και του άρεσε αυτό).
-
Πλέον οι περισσότερες εταιρείες, έχουν ΟΛΕΣ τις εργασίες που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο σε ηλεκτρονικό αρχείο. Εμένα ήδη μου εκτύπωσαν εχτές όταν έφυγα από το σέρβις το μέχρι σήμερα ηλεκτρονικό αρχείο με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο.
-
Το βιβλίο λέει μόνο αυτό, τα σερβις που έχουν γίνει και συνήθως δεν αναφέρει τις επιπλέον εργασίες (π.χ. αλλαγή αμορτισέρ, αλλαγή μίζας, κρεμαγιέρας κλπ.).
-
Η παραποίηση του βιβλίου σέρβις είναι πανεύκολη, ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, ακόμα και μετά την σφραγίδα από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
ΥΓ: Εάν θές άνθρωπο που να μπορείς να συνεννοηθείς στα σέρβις, πές μου να σου προτείνω στον Σφακιανάκη.
-
-
Αυτό για το βιβλίο service, για κάποιες μάρκες και μοντέλα, δεν ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια. Π.χ. στο CX7 δεν πήραμε ποτέ φυσικό βιβλιαράκι service, τα πάντα περνιόντουσαν στην βάση της Mazda, και με τον ίδιο τρόπο έπαιρνες και το ιστορικό ή έκανες έλεγχο στις εργασίες που έχουν γίνει.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Είναι κάπως οξύμωρο να ζητούν βιβλίο σέρβις οι αντιπροσωπείες, ειδικά όταν δεν δίνουν οι ίδιες [emoji23][emoji23]Το Panda κανείς δεν το έπαιρνε χωρίς βιβλίο service. Ωστόσο και αποδείξεις είχα και όλα τα service είχαν γίνει σε εξουσιοδοτημένα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
...Για να μην απλωθώ ιδιαίτερα. Η Stock Center δεν παίρνει αυτοκίνητο χωρίς βιβλίο συντήρησης. Έχω πάει αρκετές φορές. Τις αποδείξεις απλώς τις βλέπουν αλλά δεν θέλουν να τις κρατήσουν ούτε θέλουν να τις δώσουν στον επόμενο αγοραστή. Και δεν είναι και σωστό αυτό.
Αν το βιβλίο συντήρησης μπορεί να παραποιηθεί ή αγοραστεί οποιαδήποτε στιγμή αυτό δεν αλλάζει το καθεστώς αγοραπωλησιών μεταχειρισμένων.Τα υπόλοιπα περί ηλεκτρονικών αρχείων κλπ... αφορά τις πολιτικές των κεντρικών αντιπροσωπειών και όχι τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων.
Τέλος πάντων. Το απόγευμα θα πάω στο συνεργείο και θα τα ακούσουν και εκεί.
-
Πάντως το δικό μου οκτάβια (2015) έχει βιβλίο συντήρησης και αν και εταιρικό πάντα ζητάω να το συμπληρώσουν.
-
Πιο πολύ σαν μοχλός πίεσης για να πηγαίνεις για σέρβις στα επίσημα και εξουσιοδοτημένα συνεργεία ακόμη και μετά το πέρας της εγγύησης μου φαίνεται.
Πάντως αν κάποιος πηγαίνει μόνο στα επίσημα και εξουσιοδοτημένα και έχει τις επίσημες και αναλυτικές καρτέλες υπογεγραμμένες από τα κεντρικά μετά από χρόνια είναι ένα πολύ καλό πλεονέκτημα για την καλύτερη μεταπώληση ως μεταχειρισμένο πάντως.
Έως τώρα αν δεν δεις και τις αποδείξεις και να τις μελετήσεις δεν βλέπεις τι έχει αλλαχτεί σε ένα μεταχειρισμένο εκτός από λάδια - φίλτρα που και αυτά μπορεί να είναι παραποιημένα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Εννοείται ότι είναι και μοχλός πίεσης.
Πριν λίγο μου ήρθε και μήνυμα σε email από την Skoda με ερωτηματολόγιο για την αγορά και την εμπορία που το πήρα. Θα απαντηθεί όταν ξεκαθαριστούν ορισμένα θέματα.
SKODA FORUM