-
Μίλτο το αμάξι κινείται αποκλειστικά σε ΕΟ. Θεσ/νίκη Χαλκιδική και πιο μακρυνά ταξίδια που κάνουν προς το παρόν οι γονείς
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
skoda fabia του 05' 1.4 101hp με 98.000χλμ.
ελπίζω να μπορούμε να γράψουμε κάτι και εμείς με τα fabia I !!
αν υπάρχει άλλος με ίδιο μοντέλο, ας το δηλώσει....!!!Συνάδελφε....!!!
Skoda Fabia Elegance του 2001 - 1.4 -101 ΗΡ με 132.000 χλμ.
Γράψτε εντυπώσεις απο την συμβίωση με το Fabia σας.... -
το χεις σκισει και συ το φαμπια με τοσα χλμ..
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
**Κινητήρας: **
Είναι η πρώτη μου επαφή με turbo. Είχα ξαναμπεί σε μια 911 turbo και σε s3 τωρινό και προηγούμενο
Ο κινητήρας είναι εκπληκτικός. Έξω στο ρελαντί ακούγεται, είναι τραχύς, μέσα τπτ λόγω πολύ καλής ηχομόνωσης.
Τράβηγμα άφθονο, συνεχές, βοηθάει σε αυτό και το 7άρι dsg. Πίνει όμως όταν τον πατάς.
έχουμε νουμεράκια για μέση κατανάλωση? όταν λες το πατάς πόσο εννοείς 160 ή 200-220?DSG 7άρι
Στο + / - κατεβάζει αμέσως αλλά από τη στιγμή που πάω τον επιλογέα στο + μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η σύμπλεξη.
σαν να έχει lag δηλαδή. όσα έχω διαβάσει μιλάνε για άμεση αλλαγή στο dsg. είσαι σίγουρος οτι δουλεύει ως όφειλε?
Με το που ξεκινήσεις σχεδόν αμέσως πετάει 2η σχέση. Στο D αλλάζει γρήγορα και βάζει όσο πιο μεγάλη μπορεί για να κρατάει προφανώς την κατανάλωση χαμηλά. Πας και 70 και βλέπεις να έχει βάλει 7η
η χαρτογράφηση είναι σταθερή ή προσαρμόζει τα σημεία αλλαγής στο τρόπο που οδηγεις?
Έχει και σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα και αυτό πρακτικό μιας που αφήνεις το φρένο σε ανηφόρα και δεν σε παίρνει πίσω.
ο φάδερ είχε πρόβλημα με αυτό να το συνηθίσει? γιατί εγώ σε τεστ drive με χειροκίνητο μου έσβηνε (σε αυτόματο τα κάνει όλα μόνο του?)νόμιζες οτι θα τη γλιτώσεις τόσο εύκολα...
χωρίς xenon και με την έκπτωση πόσο θα σου έβγαινε τελική τιμή? -
Νουμεράκια ακόμα wannabe δεν έχω σημειώσει απλά βλέπω τον δείκτη να μετακινείται γρήγορα σε σχέση με το corolla και το sx4. Λογικό. Το πατάω εννοώ πάνω από 120 έως 170.
Κάπου είχα διαβάσει για αυτό το 'lag'. Νομίζω στο θέμα του sciroco πρέπει να είχε αναφερθεί ξανά
Σχετικά με την χαρτογράφηση που λες ακόμα δεν το διαπίστωσα γιατί λόγω στρωσίματος δεν βύθιζα απότομα το γκάζι ώστε να δω μέχρι που σηκώνει και πόσο κρατάει κάθε σχέση. Σύντομα θα γίνει και αυτό.
Σχετικά με το σύστημα συγράτησης σε ανηφόρα δεν έχει σχέση με το dsg μπορείς να το βάλεις και σε μηχανικό κιβώτιο με κόστος 170 ευρώ. Η συγκράτηση γίνεται με τα φρένα. Ειδικότερα ενεργοποιείται το σύστημα όταν διαγνώσει κλίση άνω του 5%. Σε αυτήν την περίπτωση από τη στιγμή που αφήσεις το φρένο οι δαγκάνες φρενάρουν για χρονικό διάστημα 2 δευτερολέπτων εκτός και αν νωρίτερα ο οδηγός πατήσει το γκάζι για να κινηθεί οπότε ελευθερώνουν τους δίσκους. Το συνήθησε αμέσως ο πατέρας.
Τα xenon είναι std στην έκδοση elegance που στοιχίζει 2000 ευρώ παραπάνω και έχει και άλλα καλούδια όπως καθίσματα τύπου πολυθρόνας ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα αισθητήρες βροχής, 17άρες ζάντες, τιμόνι δερμάτινο με χειριστήρια ηχοσυστήματος και οθόνης πληροφοριών και μερικά άλλα.
Σε αυτήν την έκδοση με τη μείωση του ΕΤΤ θα κερδίζαμε 1800 ευρώ. Χωρίς xenon δεν ξέρω -
Θελει ο πατερας μου να παρει το νεο skoda octavia 1.8tsi μεν με χειροκινητο.Λετε αξιζει?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Θελει ο πατερας μου να παρει το νεο skoda octavia 1.8tsi μεν με χειροκινητο.Λετε αξιζει?Nαι.
Ανετοι χωροι, αξιοπιστια, πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης,κορυφαιες επιδοσεις, ασφαλης οδικη συμπεριφορα, καλος εξοπλισμος και ολα αυτα σε συμφερουσα τιμη. -
Θελει ο πατερας μου να παρει το νεο skoda octavia 1.8tsi μεν με χειροκινητο.Λετε αξιζει?NAI
-
Τι έγινε ρε παιδιά? Όλοι οι πατεράδες την πέσανε στο superb?
Ο δικός μου θέλει το 4χ4! -
Bλέπω να το κυκλοφορείς εσύ όμως
-
Ο χρήστης PNT έγραψε:
skoda fabia του 05' 1.4 101hp με 98.000χλμ.
ελπίζω να μπορούμε να γράψουμε κάτι και εμείς με τα fabia I !!
αν υπάρχει άλλος με ίδιο μοντέλο, ας το δηλώσει....!!!Συνάδελφε....!!!
Skoda Fabia Elegance του 2001 - 1.4 -101 ΗΡ με 132.000 χλμ.
Γράψτε εντυπώσεις απο την συμβίωση με το Fabia σας....καταρχήν, ζητάω συγνώμη για αυτή την παρέθενση, μιας και θα σας ξενερώσω λιγάκι και θα σας πάω σε κάτι πιο ταπεινό απο την skoda,την fabia I !!
απο την octavia και superb με τα 'διαμαντάκια' που φοράνε και τις επιδόσεις, μου αρέσει πολύ η καινούργια octavia με τον tsi.το αυτοκίνητο αγοράστηκε απο την οικογένεια το '05, είναι σε χρώμα ασημί, το χρώμα του για μένα, στην σεντάν έκδοση με τον 1.4 16v 101hp, με 98.000χλμ.
το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας τότε ήταν το favorit, τίμιο και σκύλος, αντεξε για 280.000χλμ, ώσπου στο τέλος ζητούσε αρκετά και δώθηκε για απόσυρση για να αποκτήσω το πρώτο δικό μου ένα fiat bravo 150ps sport.
σύγκριση μεταξύ favorit και fabia, δεν γινόταν να γίνει διότι η fabia ήταν και είναι ένα πολύ πιο καλό αυτοκίνητο και απο άλλα της κατηγορίας του.καταρχην ο κινητήρας είναι παρα πολύ καλός, με ωραία σπορ χροιά, με δύναμη ψηλά, σου επιτρέπει να κινείσαι και να προσπερνάς γρήγορα, αλλά το μεγαλύτερο σπάσιμο είναι το ηλεκτρονικό του γκάζι , απλά 'καταστρέφει' τον κινητήρα και επειδή έχω οδηγήσει fabia με μηχανικό γκάζι, απλά καμία σχέση. αλλά κατα τα άλλα πολύ ευχαριστημένος απο την απόδοση της μηχανής του, με ένα ακόμα μείον ότι με 'τσιμπάει' λάδι η μηχανή. 1 με 1.5lt ανα 7.500χλμ όπου τόσο κάνω την αλλαγή στα λάδια και ανα 15.000χλμ το servis.
αλλά έχω μάθει να τα ελέγχω και δεν με ενοχλεί.εσωτερικά το αυτοκίνητο, έχει κάποιους μικροτριγμούς, αλλά πια δεν το οδηγώ συχνά μιας και πέρνω το fiat όπου δεν τρίζει τίποτα μέσα, και όταν μπαίνω στην fabia μου φαίνεται ότι τρίζει σε κάποια σημεία αρκετά, αλλά ούτε αυτο με ενοχλέι, απλά το συνηθίζω. περίμενα να ξεκινήσει να τρίζει μετά τα ...7 χρόνια, μεγάλες προσδοκίες?? ίσως.
απο εσωτερικούς χώρους τα πάει πολύ καλά, 4 άτομα ταξιδευουν άνετα, 5 μετακινούνται στριμωχτά, και ιδιαίτερα στο σενταν, το πορτμπαγκαζ του είναι τεράστιο, και χωράει άνετα τα μπαγκάζια απο 2 ζευγάρια ή μιας οικογένειας, γενικά πολύ ευχαριστημένος.
οδική συμπεριφορά, πολύ καλό πάτημα, με λάστιχο 185/60/R14 της UNIROYAL, και αμορτισέρ κίτρινα ΚΟΝΙ, σε επαρχιακό ,σου δίνει σίγουρο πάτημα στον δρόμο, ο κώλος του δεν έχει 'φύγει' ποτέ, 'βιδωμένο' αυτοκίνητο, που αμα το οδηγάς με το μυαλό στο κεφάλι κινείσαι σβέλτα, αλλά θέλει προσοχή λίγο η 'μουρη' του, αλλά αυτό σε πολύ γρήγορη διαδρομή, που δεν το έχω πιέσει ποτέ τόσο πολύ γιατί δεν ήθελα να πιέσω την τύχη μου.σε εθνική αγαπάει πολύ τις καμπές, και στρίβει πολύ καλά σε κομμάτια της εγνατίας οδού , όπως στα μέρη της καβάλας που έχει μπόλικο στροφιλίκι, και εκεί σου λείπει η δύναμη!!! με μια λέξη μετακινείσαι με ασφάλεια τηρουμένων των αναλογιών.
τα προβλήματα που μου έχει βγάλει, είναι ένασ πολλαπλασιαστής με κόστος 50€, και έναν 'αισθητήρα οξυγόνου' ο οποίος κόστισε 170€, αλλά είχε κάνει και το αυτοκίνητο ανασφάλές μιας και ξεκίνούσε να σβήνει στην αρχή όταν έφτανες σε στοπ και έβαζες νεκρά. γενικά έσβηνε όταν έβαζες νεκρά, και μια φορά μου έτυχε και στην εθνικη όπου λίγο πριν την είσοδο για την πόλη , έβαλα΄νεκρά και 'έσβησε', ευτυχώς είχα την υπομονή και το έβαλα μπροστά και δεν πρόλαβε να κλειδώσει κανα τιμόνι, ε ρε γλέντια που θα ΄χαμε!!
μου έσπασαν τα νεύρα στην σκοντα μιας και δεν μπορούσαν να βρούν τι έφταιγε, ώσπου το πήγαμε σε εξωτερικό συνεργείο, που μας έδωσε λύση. αλλά το πόσο χάρηκα όταν πήγε μετά ο father και τους τα 'χωσε, δεν περιγράφεται.0ι τιμές σέρβις είναι πού καλές και κυμαίνονται απο 130€ έως 200€ ανάλογα τι χρειάζεται κάθε φορά, λάδια αλλάζω με 25€ της ARAL 10-40 βάζω, ιμάντες άλλαξα στις 80.000χλμ με 280€ . όλα αυτά σε εξωτερικό συνεργείο.
σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο και δεν θα ήθελα κάτι παραπάνω απο ότι ήδη έχει προσφέρει. ταξιδιάρικο, άνετο μέσα στην πόλη, με χώρους, 'γκαζιάρικο' και λογική κατανάλωση, 8.5lt στην εθνική με ταχύτητες 140-150χλμ/ωρα και 9 - 10 λτ μέσα στην πόλη.
απλά πια έχω δικό μου, fiat bravo 150 sport, την fabia την οδηγάει η υπόλοιπη οικογένεια, το οποίο είναι σε άλλη κλάση, και μου κάνει να φαίνεται η fabia πολύ λίγη, εσωτερικά-εξωτερικά, σε οδηγική συμπεριφορά, σε κινητήρα!! δεν θέλω να φανώ αχάριστος, δεν θέλω να την μειώσω, απλά ανέβηκα κατηγορία, όπως είχε γίνει και τότε , που απο το favorit πήγα στην fabia, όπου το favorit μου φάνηκε ' κάρο'.
-
Οδήγησα λίγο σήμερα το Superb 1.8...
Αναρωτιέμαι τι πάει στραβά....
Πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, και η τιμή του ακούγεται σαν ψέμα (26500 με το κλειδί και το χρώμα - το τετρακίνητο παρακαλώ!..)
Νομίζω πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι τρομερό στο δρόμο και πολύ καλό value for money...Μπορώ να πω ότι αφού το οδηγήσεις, ξεχνάς και άσχημο κ@λ@ και όλα τα αρνητικά...
Άντε τώρα να εξηγείς στον HF....αλλά τι να εξηγήσεις όμως?
Ανεξήγητο! -
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Οδήγησα λίγο σήμερα το Superb 1.8...Αναρωτιέμαι τι πάει στραβά....
Τιποτα δε παει στραβα...
Ηδη σε επιπεδα παραγωγης το μοντελο εχει ξεπερασει κατα τον ενα χρονο παρουσιας του καθε προσδοκια της εταιρειας.Με το combi που παρουσιαζεται οσονουπω τα πραγματα αναμενεται να πανε πολυ καλυτερα.Πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο, και η τιμή του ακούγεται σαν ψέμα (26500 με το κλειδί και το χρώμα - το τετρακίνητο παρακαλώ!..)
Νομίζω πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι τρομερό στο δρόμο και πολύ καλό value for money...Σιγα το value for money.Mε τα ιδια λεφτα παιρνεις Α3 με μανιβελες στα τζαμια ή Πενβε και Μερσεντε 5ετιας με γυρισμενο κοντερ και εισαι πρεμιουμ....
Για να σοβαρευτουμε ομως λιγο το superb μαζι με το Insignia ειναι οτι καλυτερο μπορει κανεις να αγορασει σημερα στη κατηγορια:
Ποιοτητα χωρις σχολια και χωροι, εξοπλισμος, οδικη συμπεριφορα, επιδοσεις με μικρες διαφοροποιησεις υπερ του ενος ή του αλλου. -
Θελει ο πατερας μου να παρει το νεο skoda octavia 1.8tsi μεν με χειροκινητο.Λετε αξιζει?NAI, ας πάρει το αυτόματο όμως, είναι ακόμα καλύτερο (αν και θα πάει παραγγελία κανένα 3μηνο και δεν ξέρω αν θα πιάσει το μειωμένο τέλος ή αν μπορείτε να περιμένετε).
Το αμάξι είναι εξαιρετικό! Κάνε ένα test drive και θα πειστείς...
P.S.: Affiliated Member...
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Άντε τώρα να εξηγείς στον HF....αλλά τι να εξηγήσεις όμως?
Ανεξήγητο!Δεν λες τίποτε!
Πάμε ΟΛΟΙ μαζί: Πα - πα - πάρτε όλοι Skoda! Πα - πα - πάρτε όλοι Skoda!
Αν ήταν τόσο φοβερό αγαπητέ μου, θα το αγόραζαν κι άλλοι, το πρόβλημα νομίζεις είμαι εγώ;
Εδώ ούτε ο Μάρκος (markvag) δεν το κατάφερε να πείσει την γυναίκα του που είναι και...vagίτης, θα πεισθώ εγώ να πάρω ένα...βροντόσαυρο με το σήμα της Skoda; Ή και οποιοσδήποτε άλλος , εδώ που τα λέμε...Αν ήμουν καμιά 60αριά χρονών, ίσως, αλλά και πάλι, τεράστιο, ανοικονόμητο άνευ λόγου... Δεν παίρνω ένα Golfάκι να γουστάρω; Έτσι ενδεικτικά το λέω... Να το κάνω τι το Superb ή το Octavia; Να σέρνω ένα κωλ που σχεδίασε τυφλός; Και οικογένεια να κάνω, θα βολευτώ σε ένα Golf πχ και θα είμαι μια χαρά.
Τέσπα, σε αφήνω να τα πεις με τον Κριέζα, είναι ειδικός στα Skoda και ας μην έχει αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σχετικά με το σύστημα συγράτησης σε ανηφόρα δεν έχει σχέση με το dsg μπορείς να το βάλεις και σε μηχανικό κιβώτιο με κόστος 170 ευρώ. Η συγκράτηση γίνεται με τα φρένα. Ειδικότερα ενεργοποιείται το σύστημα όταν διαγνώσει κλίση άνω του 5%. Σε αυτήν την περίπτωση από τη στιγμή που αφήσεις το φρένο οι δαγκάνες φρενάρουν για χρονικό διάστημα 2 δευτερολέπτων εκτός και αν νωρίτερα ο οδηγός πατήσει το γκάζι για να κινηθεί οπότε ελευθερώνουν τους δίσκους. Το συνήθησε αμέσως ο πατέρας.νομίζω ότι δε χρειάζεται να διαγνώσει κλίση άνω του 5%... απλώς όταν δει ότι πατάς παρατεταμένα φρένο σταματημένος, ενεργοποιείται και μπορείς να αφήσεις το πόδι από το φρένο.. στο a4 το σύστημα αυτό (Audi Hold Assist) κοστίζει 70e, μήπως έχει και κάποια άλλη λειτουργία στο superb?
-
Στην προηγούμενή σου ζωή πρέπει να σε κυνηγούσε κανένα δράκουλας αλλά Τσέχος δεν εξηγείται αλλιώς
Προχθές οδήγησε το superb φίλος που έχει grand cherokee, A5, A3 2.0 s-line, c-klasse και xsara. Έμεινε έκπληκτος από κινητήρα, dsg, ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση και άνεση στο δρόμο. Βγαίνοντας μου είπε γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα, αυτό σε υπερκαλύπτει.
Όσο για την επιλογή του αυτοκινήτου με βάση την γυναίκα απλά νο κόμεντ...
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
Σχετικά με το σύστημα συγράτησης σε ανηφόρα δεν έχει σχέση με το dsg μπορείς να το βάλεις και σε μηχανικό κιβώτιο με κόστος 170 ευρώ. Η συγκράτηση γίνεται με τα φρένα. Ειδικότερα ενεργοποιείται το σύστημα όταν διαγνώσει κλίση άνω του 5%. Σε αυτήν την περίπτωση από τη στιγμή που αφήσεις το φρένο οι δαγκάνες φρενάρουν για χρονικό διάστημα 2 δευτερολέπτων εκτός και αν νωρίτερα ο οδηγός πατήσει το γκάζι για να κινηθεί οπότε ελευθερώνουν τους δίσκους. Το συνήθησε αμέσως ο πατέρας.
νομίζω ότι δε χρειάζεται να διαγνώσει κλίση άνω του 5%... απλώς όταν δει ότι πατάς παρατεταμένα φρένο σταματημένος, ενεργοποιείται και μπορείς να αφήσεις το πόδι από το φρένο.. στο a4 το σύστημα αυτό (Audi Hold Assist) κοστίζει 70e, μήπως έχει και κάποια άλλη λειτουργία στο superb?
Στο manual διάβασα σχετικά με την κλίση. Και το φρενάρει για 2 δεύτερα μετά αν δεν πατήσεις γκάζι σε παίρνει πίσω.
-
Στην προηγούμενή σου ζωή πρέπει να σε κυνηγούσε κανένα δράκουλας αλλά Τσέχος δεν εξηγείται αλλιώς
Προχθές οδήγησε το superb φίλος που έχει grand cherokee, A5, A3 2.0 s-line, c-klasse και xsara. Έμεινε έκπληκτος από κινητήρα, dsg, ποιότητα κατασκευής, ηχομόνωση και άνεση στο δρόμο. Βγαίνοντας μου είπε γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα, αυτό σε υπερκαλύπτει.
Όσο για την επιλογή του αυτοκινήτου με βάση την γυναίκα απλά νο κόμεντ...
Πες τα kon o τυπος ειναι κολλημενος
-
Κρίμα ρε HF, αφού δεν σηκώνεις πλέον ούτε ένα αστείο με skoda, το έχασες το humor σου!
SKODA FORUM