Ο χρήστης PNT έγραψε:
skoda fabia του 05' 1.4 101hp με 98.000χλμ.
ελπίζω να μπορούμε να γράψουμε κάτι και εμείς με τα fabia I !!
αν υπάρχει άλλος με ίδιο μοντέλο, ας το δηλώσει....!!!
Συνάδελφε....!!!
Skoda Fabia Elegance του 2001 - 1.4 -101 ΗΡ με 132.000 χλμ.
Γράψτε εντυπώσεις απο την συμβίωση με το Fabia σας....
καταρχήν, ζητάω συγνώμη για αυτή την παρέθενση, μιας και θα σας ξενερώσω λιγάκι και θα σας πάω σε κάτι πιο ταπεινό απο την skoda,την fabia I !!
απο την octavia και superb με τα 'διαμαντάκια' που φοράνε και τις επιδόσεις, μου αρέσει πολύ η καινούργια octavia με τον tsi.
το αυτοκίνητο αγοράστηκε απο την οικογένεια το '05, είναι σε χρώμα ασημί, το χρώμα του για μένα, στην σεντάν έκδοση με τον 1.4 16v 101hp, με 98.000χλμ.
το άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας τότε ήταν το favorit, τίμιο και σκύλος, αντεξε για 280.000χλμ, ώσπου στο τέλος ζητούσε αρκετά και δώθηκε για απόσυρση για να αποκτήσω το πρώτο δικό μου ένα fiat bravo 150ps sport.
σύγκριση μεταξύ favorit και fabia, δεν γινόταν να γίνει διότι η fabia ήταν και είναι ένα πολύ πιο καλό αυτοκίνητο και απο άλλα της κατηγορίας του.
καταρχην ο κινητήρας είναι παρα πολύ καλός, με ωραία σπορ χροιά, με δύναμη ψηλά, σου επιτρέπει να κινείσαι και να προσπερνάς γρήγορα, αλλά το μεγαλύτερο σπάσιμο είναι το ηλεκτρονικό του γκάζι , απλά 'καταστρέφει' τον κινητήρα και επειδή έχω οδηγήσει fabia με μηχανικό γκάζι, απλά καμία σχέση. αλλά κατα τα άλλα πολύ ευχαριστημένος απο την απόδοση της μηχανής του, με ένα ακόμα μείον ότι με 'τσιμπάει' λάδι η μηχανή. 1 με 1.5lt ανα 7.500χλμ όπου τόσο κάνω την αλλαγή στα λάδια και ανα 15.000χλμ το servis.
αλλά έχω μάθει να τα ελέγχω και δεν με ενοχλεί.
εσωτερικά το αυτοκίνητο, έχει κάποιους μικροτριγμούς, αλλά πια δεν το οδηγώ συχνά μιας και πέρνω το fiat όπου δεν τρίζει τίποτα μέσα, και όταν μπαίνω στην fabia μου φαίνεται ότι τρίζει σε κάποια σημεία αρκετά, αλλά ούτε αυτο με ενοχλέι, απλά το συνηθίζω. περίμενα να ξεκινήσει να τρίζει μετά τα ...7 χρόνια, μεγάλες προσδοκίες?? ίσως.
απο εσωτερικούς χώρους τα πάει πολύ καλά, 4 άτομα ταξιδευουν άνετα, 5 μετακινούνται στριμωχτά, και ιδιαίτερα στο σενταν, το πορτμπαγκαζ του είναι τεράστιο, και χωράει άνετα τα μπαγκάζια απο 2 ζευγάρια ή μιας οικογένειας, γενικά πολύ ευχαριστημένος.
οδική συμπεριφορά, πολύ καλό πάτημα, με λάστιχο 185/60/R14 της UNIROYAL, και αμορτισέρ κίτρινα ΚΟΝΙ, σε επαρχιακό ,σου δίνει σίγουρο πάτημα στον δρόμο, ο κώλος του δεν έχει 'φύγει' ποτέ, 'βιδωμένο' αυτοκίνητο, που αμα το οδηγάς με το μυαλό στο κεφάλι κινείσαι σβέλτα, αλλά θέλει προσοχή λίγο η 'μουρη' του, αλλά αυτό σε πολύ γρήγορη διαδρομή, που δεν το έχω πιέσει ποτέ τόσο πολύ γιατί δεν ήθελα να πιέσω την τύχη μου.
σε εθνική αγαπάει πολύ τις καμπές, και στρίβει πολύ καλά σε κομμάτια της εγνατίας οδού , όπως στα μέρη της καβάλας που έχει μπόλικο στροφιλίκι, και εκεί σου λείπει η δύναμη!!! με μια λέξη μετακινείσαι με ασφάλεια τηρουμένων των αναλογιών.
τα προβλήματα που μου έχει βγάλει, είναι ένασ πολλαπλασιαστής με κόστος 50€, και έναν 'αισθητήρα οξυγόνου' ο οποίος κόστισε 170€, αλλά είχε κάνει και το αυτοκίνητο ανασφάλές μιας και ξεκίνούσε να σβήνει στην αρχή όταν έφτανες σε στοπ και έβαζες νεκρά. γενικά έσβηνε όταν έβαζες νεκρά, και μια φορά μου έτυχε και στην εθνικη όπου λίγο πριν την είσοδο για την πόλη , έβαλα΄νεκρά και 'έσβησε', ευτυχώς είχα την υπομονή και το έβαλα μπροστά και δεν πρόλαβε να κλειδώσει κανα τιμόνι, ε ρε γλέντια που θα ΄χαμε!!
μου έσπασαν τα νεύρα στην σκοντα μιας και δεν μπορούσαν να βρούν τι έφταιγε, ώσπου το πήγαμε σε εξωτερικό συνεργείο, που μας έδωσε λύση. αλλά το πόσο χάρηκα όταν πήγε μετά ο father και τους τα 'χωσε, δεν περιγράφεται.
0ι τιμές σέρβις είναι πού καλές και κυμαίνονται απο 130€ έως 200€ ανάλογα τι χρειάζεται κάθε φορά, λάδια αλλάζω με 25€ της ARAL 10-40 βάζω, ιμάντες άλλαξα στις 80.000χλμ με 280€ . όλα αυτά σε εξωτερικό συνεργείο.
σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το αυτοκίνητο και δεν θα ήθελα κάτι παραπάνω απο ότι ήδη έχει προσφέρει. ταξιδιάρικο, άνετο μέσα στην πόλη, με χώρους, 'γκαζιάρικο' και λογική κατανάλωση, 8.5lt στην εθνική με ταχύτητες 140-150χλμ/ωρα και 9 - 10 λτ μέσα στην πόλη.
απλά πια έχω δικό μου, fiat bravo 150 sport, την fabia την οδηγάει η υπόλοιπη οικογένεια, το οποίο είναι σε άλλη κλάση, και μου κάνει να φαίνεται η fabia πολύ λίγη, εσωτερικά-εξωτερικά, σε οδηγική συμπεριφορά, σε κινητήρα!! δεν θέλω να φανώ αχάριστος, δεν θέλω να την μειώσω, απλά ανέβηκα κατηγορία, όπως είχε γίνει και τότε , που απο το favorit πήγα στην fabia, όπου το favorit μου φάνηκε ' κάρο'.