-
Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά, ότι τους ΔΥ τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι και τους ΙΥ ο εργοδότης τους. Επίσης οι ΔΥ έχουν την μονιμότητα. Αν κάποιος εργοδότης θέλει να πληρώνει ανθρώπους αντιπαραγωγικούς και τεμπέληδες δικαίωμά του. Προσωπικά δεν έχω πολλά παραδείγματα ιδιωτικών υπαλλήλων που να λουφάρουν συστηματικά, ειδικά τις εποχές που ζούμε τώρα. Το αντίθετο συμβαίνει, να δουλεύουν 10 και 12 ώρες ημερησίως κάτω από τρελή πίεση με μισθούς πείνας ή τέλος πάντων όχι ανάλογους της δουλειάς που κάνουν. Γιατί αν δεν το κάνουν αυτό την άλλη μέρα θα μάθουν τι σημαίνει επίδομα ανεργίας. Αντιθέτως ο ΔΥ θα πάρει τον μισθό του βρέξει χιονίσει χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Και δεν μιλάμε για μικρούς μισθούς ακόμα και σήμερα μετά τις τόσες περικοπές. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το δημόσιο φαντάζει σαν παράδεισος στα μάτια όλων των υπολοίπων.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Όλα είναι ανοιχτά, πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε γραμμένα και ψηφισμένα.^αυτο.
ολα τα αλλα ειναι για να 'μανουριάζουμε' μεταξύ μας -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα είναι θέμα παιδείας και όχι αν εργάζεσαι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Πέρα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε τομέα (μονιμότητα ή μη, εργασιακός μεσαίωνας στον ΙΤ κλπ) αν δεν το έχεις δεν δουλεύεις. Καλά κάνουμε και βρίζουμε όλοι το δημόσιο, αλλά στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται? Έχω πάμπολλα παραδείγματα κάκιστης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα χρειαζόμουν σελίδες να αναφέρω....όπως βέβαια και για το δημόσιο. Οπότε το πράμα είναι απλό....αν είσαι γαιδούρι όπου και να πας να δουλέψεις απλά δεν θα δουλέψεις.Ετσι ειναι. Ή θα δουλευεις και θα ρουφιανευεις. Εχει και τετοιους που τους συχενομαι. Αλλο να πεις κατι που δεν εγινε σωστα και αλλο να ψαχνεις ευκαιρια για να θαψεις τον συναδελφο σου.
Τα τελη κυκλοφοριας γραφτηκε και παραπανω. Σημερα θα φορολογηθουν λιγο αυτα που δεν φορολογουνταν. Του χρονου λιγο ακομη και παει λεγοντας μεχρι να φτασουν καμια 200 ευρω και εκει τα τελη. Θα τσιμπησουν και τον φορο στην βενζινη. Δεν τους μαθαμε τοσα χρονια; -
τελικα ειναι σιγουρο οτι θα τα αλλάξουν. Το θεμα ειναι πως και ποσο.
Αφου ειδαν οτι οποιος ηταν να καταθεσει πινακιδες τις κατεθεσε (καποιοι πηραν και 'καινουριο οικονομικο' για να κανουν τη δουλεια τους (ή το γουστο τους βρε αδερφε), τωρα σκεφτηκαν να βαλουν χερι και στα καινουρια.
Ποιος θα καταθεσει πινακιδες σε ενα καινουριο (και ακριβο) αυτοκινητο για 100 (ψωρο)€;;;
Ελα ντε. Ευτυχώς που ηρθε το 'καινουριο' να διωξει το 'παλιο'
Αλεξιάδης: «Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε» - Άγνωστο το πότε θα εκδοθούν - «Αλλά θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους» είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών
Σε αλλαγές από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με στόχευση, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Τρύφων Αλεξιάδης, «να τα κάνουμε πιο δίκαια».http://www.protothema.gr/economy/articl ... soun-oloi/
-
Εγώ περιμένω να δω αν την επιπλέον επιβάρυνση που θα έχω για το qashqai 1.5 dci του 2015, θα την δω αντίστοιχα ως μείωση στο 1.4 Citroën c2 του 2004 που έχει η γηυναικα μου και για το οποίο πληρώνει 240€. Για να δουμε πόσο δίκαια τελικά θα τα κάνουν...
-
Στο 207 πλήρωνα 265euro...
Στο Παντάκι υποτίθεται ότι θα πληρώσω 100euro.Ελπίζω το αριστεριστάν να μην με βάλει να πληρώσω πάλι 265euro...
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Εγώ περιμένω να δω αν την επιπλέον επιβάρυνση που θα έχω για το qashqai 1.5 dci του 2015, θα την δω αντίστοιχα ως μείωση στο 1.4 Citroën c2 του 2004 που έχει η γηυναικα μου και για το οποίο πληρώνει 240€. Για να δουμε πόσο δίκαια τελικά θα τα κάνουν...Ατομικά μπορει να εχουμε καποια επιβαρυνση ή κάποια ελαφρυνση (λεμε τωρα καμια βλακεια να περναει η ωρα), αλλα το σιγουρο ειναι οτι συνολικά θα υπάρξει επιβάρυνση...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στο Παντάκι υποτίθεται ότι θα πληρώσω 100euro.Ελπίζω το αριστεριστάν να μην με βάλει να πληρώσω πάλι 265euro...
100 ή 130 ευρω; Ο αριστερος, νεοφιλελευθερος υφηπουργος διαβασα πως ειπε πως τπτ πλεον δεν θα ειναι εκτος τελων κυκλοφοριας. Τα τελη κυκλοφοριας των βουλευτικων αυτοκινητων τα πληρωνουν οι βουλευτες; Ρητορικη ερωτηξη.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εγώ περιμένω να δω αν την επιπλέον επιβάρυνση που θα έχω για το qashqai 1.5 dci του 2015, θα την δω αντίστοιχα ως μείωση στο 1.4 Citroën c2 του 2004 που έχει η γηυναικα μου και για το οποίο πληρώνει 240€. Για να δουμε πόσο δίκαια τελικά θα τα κάνουν...
Ατομικά μπορει να εχουμε καποια επιβαρυνση ή κάποια ελαφρυνση (λεμε τωρα καμια βλακεια να περναει η ωρα), αλλα το σιγουρο ειναι οτι συνολικά θα υπάρξει επιβάρυνση...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βοηθήσουν την μεσαία τάξη. ...
Και κάπου εδώ γελάμε ή κλαίμε -
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=748340
Αλεξιάδης: Καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας - Από φέτος οι αλλαγές
«Στόχος να τα κάνουμε πιο δίκαια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15:30
Αλεξιάδης: Καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας - Από φέτος οι αλλαγέςΑλλαγές από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με στόχο «να τα κάνουμε πιο δίκαια». Το σχέδιο που προωθείται προβλέπει να πληρώσουν όλοι, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. «Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν». Λόγω της εφαρμογής των αλλαγών, θα καθυστερήσει η έκδοση των τελών, αλλά «μέχρι τέλος του έτους θα εχουν πληρωθεί σίγουρα».
Όπως εξήγησε κ. Αλεξιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, «αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε».
Κατά τον κ. Αλεξιάδη με αυτά τα κριτήρια «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».
«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών, γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Κληθείς να δώσει παραδείγματα εφαρμογής στην πράξη του σκεπτικού του οικονομικού επιτελείου ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στους πίνακες που έχει στα χέρια του: «μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο, αλλά που κάνει 40.000 ευρώ. Το θεωρείται δίκαιο να μην πληρώσει αυτό 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά, αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».
Η οριστική απόφαση αναμένεται «την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα» ώστε τα τέλη να βγούν μέσα στον Νοέμβριο. «Απλά μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
100 ή 130 ευρω; Ο αριστερος, νεοφιλελευθερος υφηπουργος διαβασα πως ειπε πως τπτ πλεον δεν θα ειναι εκτος τελων κυκλοφοριας. Τα τελη κυκλοφοριας των βουλευτικων αυτοκινητων τα πληρωνουν οι βουλευτες; Ρητορικη ερωτηξη.
100euro το Παντάκι... 113 CO2 χ 0,90e = 101,70euro
Τα βουλευτικά αυτοκίνητα λογικά επειδή είναι leasing θα πληρώνουν τέλη, αλλά τα τέλη θα συμπεριέχονται στο ποσό του συνολικού κόστους leasing όλων των αυτοκινήτων. Φυσικά υπάρχει και μία περίπτωση η εταιρεία leasing να κάνει τον κινέζο και να μην πληρώσει τίποτα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
-
Zητουμε την παρεμβαση του κινηματος Δεν Πληρωνω,εδω και τωρα. Αυτοι θα επιβαλουν τελη και στα πατινια,οτι εχει ροδες και κινειται.
-
Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς ήρθε η ώρα να πληρώσουν ΌΛΟΙ .Ποτέ δε κατάλαβα το 0 τέλη κυκλοφορίας.... Κυκλοφορείτε κορίτσια και εσείς στο δρόμο? γιατί να μη πληρώσετε? επειδή είχατε τα φράγκα και πήρατε καινούρια Μερσεντέ? Οοοοοχιιιι να το βάλετε και εσείς το χέρι στη τσέπη και πιο βαθειά από μένα που έχω ξεμηνει με το 2λίτρο 10+ χρόνων....
-
Ο χρήστης kostas_k έγραψε:
Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς ήρθε η ώρα να πληρώσουν ΌΛΟΙ .Ποτέ δε κατάλαβα το 0 τέλη κυκλοφορίας.... Κυκλοφορείτε κορίτσια και εσείς στο δρόμο? γιατί να μη πληρώσετε? επειδή είχατε τα φράγκα και πήρατε καινούρια Μερσεντέ? Οοοοοχιιιι να το βάλετε και εσείς το χέρι στη τσέπη και πιο βαθειά από μένα που έχω ξεμηνει με το 2λίτρο 10+ χρόνων....Εσύ είσαι μάλλον από αυτούς που θα είναι οι τυχεροί που δεν θα πληρώσουν και ΕΝΦΙΑ
-
Αν και εχω ποσταρει πολλά στο νημα εδω και χρόνια μια και εχω καταθεσει πινακιδες κοντα 2+ χρόνια εξαιτιας της μαλακιας των κυβερνωντων να με χαρατσωνουν 1100ε/ετησιως ,όταν εγραφα περι αδικου φορου ,χαρατσιών ,πολλοι εδω μεσα χλευασαν ,ειρωνευτηκαν μια και ο turbatos κωλος τους την 'έβγαζε καθαρή' ,σιγα μη σκοτιστει για τον συμπολιτη του που αγορασε 2λιτρο για την οικογενεια του ( πολλοι ειναι τριτεκνοι ,πολυτεκνοι κτλ) . Ε παει μας τελειωσαν αυτοι κατεθεσαν πινακιδες,τα ξεπουλησαν κοψοχρονια πΆει ΤΕΛΟΣ λέμε !
Ηρθε λοιπόν ο καιρός συντροφοι να πληρωσετε και οι υπόλοιποι ,ετοιμαστειτε και οι 1800αρηδες και οι 1600αρηδες και οι 1400αρηδες γιατι όχι...όσο για τα μηδενικα τελη ,σαφως και πρεπει ναπληρωσουν ,επιβαρυνουν το ιδιο την ασφαλτο ,χρηση δρομου γιατι να μην πληρωνουν κατι
Μακάρι να το προχωρησει το μετρο ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ μια και κανεις δεν ξερει με δαυτους τι θα γινει ,ΜΑΚΑΡΙ να εξορθολογιστει η εισπραξη τελών και ΑΣ σκουζουν στα blogs και στα MME οι διαφοροι με τα ακριβα ιχ ( AUDI,BMW,MB κ.α μικρων κυβικών μεγαλης εμπορικης αξιας )που δεν πληρωνουν τιποτα μεχρι τωρα .
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥΥ-Γ θα φατε τρολλάρισμα αγριο οπου σας πετυχαινω να μυξοκλαιτε για τα τελη ΕΣΕΙς με τα αμαξακια των 40-50χιλ ταχα μου για τα ακριβα τελη ...
-
Για μένα παντως τα τέλη κυκλοφοριας δεν εχουν ιδιαίτερο νόημα, θα έπρεπε να ενσωματωθούν στην τιμη των καυσίμων έτσι ωςτε ο καθένας να πληρώνει βαση του ποσο ρυπαίνει και ποσο χρησιμοποιεί το οδικό δίκτυο.
Σε μια πρώτη ματιά το κράτος φαίνεται να χάνει αλλα αν βάλεις όλους αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτα γιατι απλώς εχουν καταθέσει πινακίδες και έτσι θα ξανά βγουν στους δρόμους πληρώνοντας έμμεσα λόγω καυσίμων και ΦΠΑ σε ασφάλειες,ΚΤΕΟ,συνεργεία, το κράτος δεν θα βγει χαμένο.
Εγώ θα πρότεινα ενα πράσινο τέλος σε αυτοκινητα παλιάς τεχνολογίας, πχ πισω απο euro 4 ως αντικινητρο στην κυκλοφορία σαπακιων και έμμεσο κίνητρο στην αγορά καινούργιου αυτοκινητου που έτσι και αλλιώς υπέρ φορολογείται προσφέροντας μεγάλα έσοδα στο κράτος.
Τέλος κυκλοφοριας βαση εμπορικής αξίας αποτελεί σαφές αντικινητρο στην αγορά καινούργιου αυτοκινητου κάτι που αποτελεί μεγάλο αυτογκόλ για το κράτος,εκτός και αν θεωρεί οτι εχει ξεζουμισει τόσο τους πολίτες του που πλέον έτσι και αλλιώς η αγορά καινούργιου θα πεθάνει. -
Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς ήρθε η ώρα να πληρώσουν ΌΛΟΙ .Ποτέ δε κατάλαβα το 0 τέλη κυκλοφορίας.... Κυκλοφορείτε κορίτσια και εσείς στο δρόμο? γιατί να μη πληρώσετε? επειδή είχατε τα φράγκα και πήρατε καινούρια Μερσεντέ? Οοοοοχιιιι να το βάλετε και εσείς το χέρι στη τσέπη και πιο βαθειά από μένα που έχω ξεμηνει με το 2λίτρο 10+ χρόνων....Τα 0 τελη κυκλοφοριας ηταν για να τονωσουν την αγορα αυτοκινητου και μετα να αρχισουν να αρμεγουν.
@bill πολλοι βγαζουν μεροκαματο με το αμαξι. Ποσα τελη να πληρωσουν παραπανω δλδ επηδει κανανε το εγκλημα να μην μπορουν να ανταποκριθουν στην υπερφορολογηση των παντων; Να γινουν τα ΚΤΕΟ σωστα, να μην περνανε αιντε αιντε τα αυτοκινητα και οσα δεν ειναι για τους δρομους να πανε για πεταμα. Υπαρχουν καλοσυντηρημενα αυτοκινητα 15ετιας και παραπανω. Για να βγαλουν λεφτα καποια λαμογια, να παρουμε τα αυτοκινητα αυτων που δεν μπορουν να αγορασουν καινουργιο αλλα μπορουν να εχουν καλα συντηρημενο αυτο που εχουν;
Ξερεις ποιος εχει τα ποιο επικινδυνα αυτοκινητα; Το ιδιο το κρατος. Ασθενοφορα, περιπολικα, λεωφορεια αστικα, αυτοκινητα δημων και νομαρχιων, σε πολλα απο αυτα τα λαστιχα ειναι για να τα δωσεις να τα φανε αυτοι που βγαζουν ολους αυτους τους νομους και τα τελη για τα αυτοκινητα του λαου.
Να βαλω στο παιχνιδι και τους χαρους - φορτηγα των εταιρων που δεν αγγιζουν οι κυβερνησεις; Που περνανε ΚΤΕΟ ενω επρεπε να πανε για στην πρεσα; Αλλα και αυτα που εχουν οι επαγγελματιες φορτηγατζηδες δεν πανε πισω. Ειναι ψηφοι ομως και δεν τους ακουμπανε. -
Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς ήρθε η ώρα να πληρώσουν ΌΛΟΙ .Ποτέ δε κατάλαβα το 0 τέλη κυκλοφορίας.... Κυκλοφορείτε κορίτσια και εσείς στο δρόμο? γιατί να μη πληρώσετε? επειδή είχατε τα φράγκα και πήρατε καινούρια Μερσεντέ? Οοοοοχιιιι να το βάλετε και εσείς το χέρι στη τσέπη και πιο βαθειά από μένα που έχω ξεμηνει με το 2λίτρο 10+ χρόνων....Ηρθε λοιπόν ο καιρός συντροφοι να πληρωσετε και οι υπόλοιποι ,ετοιμαστειτε και οι 1800αρηδες και οι 1600αρηδες και οι 1400αρηδες γιατι όχι...όσο για τα μηδενικα τελη ,σαφως και πρεπει ναπληρωσουν ,επιβαρυνουν το ιδιο την ασφαλτο ,χρηση δρομου γιατι να μην πληρωνουν κατι
Το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αν είναι δίκαιο ή άδικο να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα που μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν...το θέμα είναι πως οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων με εκπομπές ρύπων
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς ήρθε η ώρα να πληρώσουν ΌΛΟΙ .Ποτέ δε κατάλαβα το 0 τέλη κυκλοφορίας.... Κυκλοφορείτε κορίτσια και εσείς στο δρόμο? γιατί να μη πληρώσετε? επειδή είχατε τα φράγκα και πήρατε καινούρια Μερσεντέ? Οοοοοχιιιι να το βάλετε και εσείς το χέρι στη τσέπη και πιο βαθειά από μένα που έχω ξεμηνει με το 2λίτρο 10+ χρόνων....
Τα 0 τελη κυκλοφοριας ηταν για να τονωσουν την αγορα αυτοκινητου και μετα να αρχισουν να αρμεγουν.
@bill πολλοι βγαζουν μεροκαματο με το αμαξι. Ποσα τελη να πληρωσουν παραπανω δλδ επηδει κανανε το εγκλημα να μην μπορουν να ανταποκριθουν στην υπερφορολογηση των παντων; ε.Εγώ έγραψα να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα τέλη κυκλοφοριας.
Αν εννοείς τους παραπάνω έμμεσους φόρους λόγω εργασιακά επιβεβλημένης μεγαλύτερης χρήσης του αυτοκινητου, τότε τι να κάνουμε; Ειναι δικαιωτερο να πληρώνει περισσότερα τέλη κάποιος που κανει 50.000 χλμ τον χρόνο απο κάποιον που κανει 5.000 χλμ. -
Καλημερα συντροφοι ,ειπα να μην αρχισω να ποσταρω αλλα βλεπεις το μικροβιο ...ολα τα παιδια εδω μεσα εχουν κατα καιρους προτεινει λυσεις αξιολογες ,το θεμα ειναι ποιος θα τις υλοποιησει ; δεν νομιζω απ'αυτους που μας κυβερνησαν ή μας κυβερνουν οτι μπορει ουτε καν θελει ,απλα τωρα τα εσοδα απο 1,5δισ επεσαν στα 1,1δισ με πτωτικη ταση και για φετος και κατι πρεπει να κανουν ,ο κληρος επεσε στον Τρυφωνα τον οποιον προσωπικα δεν τον εχω ικανο για τιποτα ,θα δουμε
Το κρατος ποτε δεν ηταν φιλικο για τους πολιτες του, το 2007-8 αγορασαμε και μεις καποιο μεγαλο καταβαλλοντας φορους ,τελη ταξινομησης κτλ για την αγορα του και απο 440€ τελη βρεθηκαμε απο το 2010-11 να πληρωνουμε 650€και 1 χρονο μετα + φορο πολυτελειας 440€ ,εργα ολα αυτα του Βενιζελου που συμμετειχε σε 2 κυβερνησεις του
ΓΑΠ και ΣΑΜΑΡΑ .Και βεβαια ειναι φορος κατοχης αυτο αλλα τα προηγουμενα χρονια επιβαρυνθηκε υπερμετρα συγκεκριμενη κατηγορια πολιτων (>2.0) σε σχεση με αλλους αδικως ...πραγμα που οδηγησε ακομη και στη εγκαταλειψη των οχηματων μας με μειωση εσοδων ,ενω αλλοι που ειχαν τα λεφτα βεβαιως, βεβαιως τα εδωσαν κοψοχρονια και πηραν νεα με μηδενικα τελη παλι μειωση εσοδων και τωρα ξανα αντιμετωποι με το ενδεχομενο φορολογησης .
Τέλη κυκλοφορίας