-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Το τερματίσαμε λίγο με το rx8 Είμαι και εγώ κάτοχος εδώ και 10 χρόνια και όντως θεωρώ ότι είναι δικαιότερο να φορολογούνται τα αυτοκίνητα με βάση την αξία τους και όχι (μόνο)με τα κυβικά αλλά θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να ''στοχοποιούνται'' ένα η δύο μοντέλα,ιδίως σήμερα που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 5-6 χιλιάρικα.
Aikibill,έχω επιφυλάξεις για το αν και πώς θα εφαρμοστούν όλα αυτά αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές...και μακάρι να είναι μόνο αυτές οι δύο διότι ακούγονται διάφορα περί ''πράσινου φόρου'' στα πετρελαιοκίνητα,περί εξίσωσης τιμών βενζίνης-diesel κτλ.
Aς μην ξεχνάμε πως ο,τιδήποτε κι αν αλλάξει,θα αλλάξει με ένα και μόνο στόχο:να εισπραχθούν περισσότερα χρήματα.Θαρρώ πως αυτό τα λέει όλα!Με δεδομένο λοιπόν ότι η αγορά των αυτοκινήτων >1929cc έχει σχεδόν νεκρώσει,η εύκολη λύση για άντληση χρημάτων για τους φωστήρες που μας κυβερνούν είναι τα χαμηλότερου κυβισμού αυτοκίνητα τα οποία έχουν κατακλύσει τη μικρή ελληνική αγορά.Εκεί λοιπόν θα χτυπήσουν και όποιον πάρει ο Χάρος...σε αναμονή να δούμε με λεπτομέρειες το χτύπημα.Σίγουρα θα είναι ''ύπουλο'',μένει να δούμε πόσο...Δυστυχως φιλε μου δεν υπαρχουν πολλες αδικιες στο συστημα που να μπορουν να συγκριθουν με το RX8 και σιγουρα εφοσον εχεις δωσει τα περασμενα 10 χρονια για σηματα οσα ενας κατοχος 2λιτρου για 1 χρονο το γνωριζεις πολυ καλα αυτο. Μακαρι να υπηρχαν και αλλα φυσικα, και το κρατος θα το βολευε αλλα δεν υπαρχουν.
Περα απο αυτο η καλυτερη λυση ειναι φορολογια/σημα με βαση τιμης, οχι με βαση λιτρων, ιππων η ρυππων. -
Υπάρχουν ρε συ
Ενδεικτικά αναφέρω Audi ΤΤ,A4 και A5 1.8,Alfa Romeo Brera 1.8, BMW 520 1.6,Audi Q3 1.4, Lotus Elise 1.8,Saab 9-3, Mercedes CLK-E-C180 και αρκετές ακόμα πληρώνουν τέλη από 200 μέχρι 300€ ,δεν έχουν φόρο πολυτελείας και κοστίζουν(ή μάλλον κόστιζαν!) μια μικρή περιουσία! -
Υπάρχουν ρε συ
Ενδεικτικά αναφέρω Audi ΤΤ,A4 και A5 1.8,Alfa Romeo Brera 1.8, BMW 520 1.6,Audi Q3 1.4, Lotus Elise 1.8,Saab 9-3, Mercedes CLK-E-C180 και αρκετές ακόμα πληρώνουν τέλη από 200 μέχρι 300€ ,δεν έχουν φόρο πολυτελείας και κοστίζουν(ή μάλλον κόστιζαν!) μια μικρή περιουσία!Αν θυμαμαι καλα ειναι πανω απο 300ε τα τελη + εφορια που εχουν λογο 1.8 (οχι πολλα αλλα εχουν) + μεγαλυτερα ασφαλιστρα λογο περισσοτερων ιππων....Και παλι δεν ειναι δικαιο απλα οχι το ιδιο κραυγαλεω αυτο λεω.
-
Δεν θα γίνει ποτέ φορολογία ΙΧ με βάση την πραγματική αξία. Πολύ απλά διότι είναι υπερβολικά δίκαιο μέτρο για το σαπιο κράτος.
-
Τα άρθρα δε μιλάνε για τέλη κυκλοφορίας
για ταξινόμιση και τεκμήρια μιλάνε?
Κάνω λάθος?Τα τέλη που λεει ότι θα τα αλλάξουν?
-
Μερικές σελίδες πριν, ένας φίλος είχε γράψει για συμψηφισμο κριτηρίων όπως: τιμή αγοράς (φοροδοτικη ικανότητα), μέγεθος και βάρος (καταπόνηση/χρήση οδοστρωματος και δημοσίων χωρών στάθμευσης) και ρύπων (προστασία περιβαλλοντος).
Τα τρία αυτά κριτήρια κατά τη γνώμη μου είναι δίκαια και με σωστό συνδυασμό τους θα έδιναν το τέλειο κατ εμε σύστημα υπολογισμού τελών κυκλοφορίας.Κυβικά και ίπποι είναι άσχετα εντελώς και για τη μεγάλη χρήση ή όχι των δρόμων που αναφέρθηκε, υπάρχει ο έμμεσος φόρος στα καύσιμα καθώς και τα διόδια.
Τεσπα. Το νέο σύστημα διορθώνει λιγάκι την αστοχία με τα κυβικά και την στόχευση τους αλλά αδικεί πολύ (πιθανότατα) τους έχοντες μικρά σαραβαλακια (σε συνδυασμό και με την κατάργηση απόσυρσης).
-
Εχει γινει πολυς λογος για τα τελη εδω μέσα χροονια τωρα,ασκοπο να συνεχιζουμε την αντιπαραθεση ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙς ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΜΗΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥς 2ΛΙΤΡ ΚΑΙ ΑΝΩ ,δεν νομιζω ότι χρειαζεται να το συζητησουμε αυτό ,ενταξει ο καθενας κοιτα τι κωλο του εδω μεσα μη φορολογησουν το RX8, α4&α5 1.8TQ ,merc κτλ που ναι ναι δεν πληρωνουν εκτος απο 300ε τιποτε αλλο( τα παραπάνω περι ασφαλειών και τεκμηριων στο Ε1 , ειναι αστεια τα ποσα σε σχεση με το μαμησι που τρωνε οι αλλοι για λιγα κυβικα παραπανω ...)
Θα συμφωνήσω και γω στα χαμηλά τελη για όλους φυσικά ( και οχι τα βαφτισμενα αγροτικα επαγγελματικα 4χ4 3.0Λ με 130ε ,ετσι ?..)και πρασινος φορος για ρυπους στα ΚΤΕΟ φυσικά οπως γινεται σε όλη την ευρωπη πλέον .Το ΚΤΕΟ πρεπει να παιξει σημαντικό ρολο
Το θεμα ειναι ποιος θα τα υλοποιήσει αυτά ? Εγω πλέον δεν πιστευω τιποτα ,αφενος δεν μπορουν τεχνικώς γιατι χρειαζονται νεες ΒΔ και αρκετή δουλεια απο Υπ.Οικ+Υπ.Συγκ. ( χεσε ψηλά και αγναντευε δηλ..) ,οπότε πάλι με τα κυβικά θα φορολογηθείτε + κανα εξτραδακι στα 'μηδενικών ρυπων πετρελαια' + υγραερια ,να κλεισει η τρυπα και η χασουρα των μυριων που χανονται απο τις καταθεσεις πινακιδων ... -
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
....
Φιλαρακι γιατι τετοιο κομπλεξ με το rx8? Τετοιο εχω....ξερεις ποσα δινω σε λαδι, premix και βενζινες καθε μηνα?? Χωρια η απαιτητικη συντηρηση αν θελεις να το εχεις για καιρο...Προφανως εισαι εντελως ΑΣΧΕΤΟΣ με τους κινητηρες Βανκελ και σε συμβουλευω να παραμεινεις ετσι. Δεν κανουμε ολοι για ολα..
Επισης μαθε οτι ο Βανκελ δεν κυβιζεται και θα παραμεινει εις τον αιωνα τον απαντα 1.300 σ αυτον τον πλανητη
Τι να κανουμε οσοι το πηραμε απο ΑΓΑΠΗ γι αυτο το μοτερ και το αμαξι εν γενει ξερουμε που θα τα σταζουμε αλλα σιγουρα ΟΧΙ σε τελη και ασφαλειες. Το πιασες? Πες μας τωρα ποσες φορες σ εχει ''ξετρυπωσει'' ενα 8αρι σε στροφες???
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
....
Φιλαρακι γιατι τετοιο κομπλεξ με το rx8? Τετοιο εχω....ξερεις ποσα δινω σε λαδι, premix και βενζινες καθε μηνα?? Χωρια η απαιτητικη συντηρηση αν θελεις να το εχεις για καιρο...Προφανως εισαι εντελως ΑΣΧΕΤΟΣ με τους κινητηρες Βανκελ και σε συμβουλευω να παραμεινεις ετσι. Δεν κανουμε ολοι για ολα..
Επισης μαθε οτι ο Βανκελ δεν κυβιζεται και θα παραμεινει εις τον αιωνα τον απαντα 1.300 σ αυτον τον πλανητη
Τι να κανουμε οσοι το πηραμε απο ΑΓΑΠΗ γι αυτο το μοτερ και το αμαξι εν γενει ξερουμε που θα τα σταζουμε αλλα σιγουρα ΟΧΙ σε τελη και ασφαλειες. Το πιασες? Πες μας τωρα ποσες φορες σ εχει ''ξετρυπωσει'' ενα 8αρι σε στροφες???
Θα σε στεναχωρησω αλλα προς το παρον δεν με εχει περασει ποτε RX8. Βεβαια οταν εγω εχω δωσει 400ε για βελτιωση (μονο προγραμμα) μπορει καποτε να σκασει κανα φιδι RX8 με 3000ε σε βελτιωσεις (γιατι οπως λες σας γονατιζουν οι 95αρες βενζινες και το...λαδι που βαζετε στο ντεποζιτο με το σταγονομετρο - εδω γελαμε) και να μου το παιξει ιστορια, παντα εξαλλου υπαρχει καποιος πιο γρηγορος.
Οσο για το αλλο δικιο εχεις, τι να γνωριζω εγω? Μονο ενα RX7 ειχα για 6 μηνες το 1999......Εσυ τι ειχες αληθεια ?
ΥΓ : Το οτι λογο σχεδιου οι κινητηρες wankel δεν μπορουν να 'κυβιστουν' οπως λες ειναι ασχετο (οπως δεν μπορεις να κυβισεις ενα ελικοπτερο πχ, παρε ενα και δες τι θα φας σε φορους), σε παρα πολλα κρατη στον κοσμο ειτε τα φορολογουν βαση ιπποδυναμης, ειτε βαση τιμης ειτε 2 φορες 1.3 (αν θυμαμαι καλα στην Ασια το φορολογουν ετσι).
-
Συντροφοι παλιοι και νεοι ,εχετε ξεφυγει απο το θεμα ,δεν μας ενδιαφερει το RX8,RX7 και οι αντιπαραθεσεις ,ουτε αν κυβιζεται ή οχι ο wankel ,εδω μιλαμε για τα τελη κυκλοφοριας και μονον
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Συντροφοι παλιοι και νεοι ,εχετε ξεφυγει απο το θεμα ,δεν μας ενδιαφερει το RX8,RX7 και οι αντιπαραθεσεις ,ουτε αν κυβιζεται ή οχι ο wankel ,εδω μιλαμε για τα τελη κυκλοφοριας και μονονSorry για το off-topic (οντως ξεφυγαμε) αλλα οταν καποιοι καθονται και δικαιολογουν οτι δεν πληρωνουν σχεδον τπτ στο κρατος για ενα αμαξι 35.000ε με επιχειρηματα του τυπου καιει περισσοτερη βενζινη απο αλλους και βαζω και λαδακι καθε 2 γεμισματα στο ντεποζιτο ε οκ μου καθεται καπως.
-
Μπορεί να πέσουν τίποτα hunday 2000
Τα αλλά δε θα τα μειώσει. Θα αυξήσει μερικά ακομη -
Αφού έχουν ήδη ανακοινώσει αύξηση του φόρου πολυτελείας στα δίλιτρα και πάνω, η όλη ιστορία γίνεται μόνο και μόνο για να φορολογηθούν και τα χαμηλότερα σε κυβισμό, δεν βλέπω να καλυτερέψει τίποτα.
-
αυτό φοβάμαι κι εγω... ίσως επειδή είμαστε παλιότερα να πέσει κάποιο τεκμήριο και να βαρέσει τα πολυ΄καινουργια αλλά έτσι δεν έχει μετρητα
-
Φρέσκες καυτές ειδήσεις.Ο Βαρουφάκης προανήγγειλε 1. μέσα στους επόμενους μήνες αλλαγή στη φορολόγηση των καυσίμων(πετρέλαιο-diesel) και 2. η φορολογία των αυτοκινήτων θα εξαρτάται μεν από την αξία τους αλλά όχι την εργοστασιακή αξία που θα δηλώνουν οι εταιρείες εδώ στην Ελλάδα αλλά με βάση το μέσο όρο των ευρωπαϊκών τιμών,με προφανή στόχο να αποφευχθούν κρούσματα του πρόσφατου παρελθόντος όταν κάποιες (premium κυρίως) εταιρείες υποτιμολογούσαν μοντέλα τους για να βρεθούν κάτω από το φάσμα των 50.000€
-
αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι πρεπει να παραδεχτουμε οτι τα μηδενικα τελη ηταν αδικο καθεστως...
απο την στιγμη που χρησιμοποιεις ενα δημοσιο αγαθο (δρομο) εχεις υποχρεωση να συνεισφερεις...και για οσους θα πουνε για το CO2 εγω θα πω για τα μικροσωματιδια και τα στουμπωμενα ντιπιεφ..
-
Φρέσκες καυτές ειδήσεις.Ο Βαρουφάκης προανήγγειλε 1. μέσα στους επόμενους μήνες αλλαγή στη φορολόγηση των καυσίμων(πετρέλαιο-diesel) http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=707549Το 1 που το διάβασες ακριβώς;
Τυχόν άυξηση του diesel που θα οδηγούσε τις τιμές μεταφορικών και συνακόλουθα αγαθων;
Δεν θεωρώ ότι είναι λύση εκτός αν και τα 2 καύσιμα εξισωθούν αλλά δωθεί δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ ως παραγωγική δαπάνη από τους επαγγελματίες (όχι οτι πάλι δεν θα αυξήσουν κάποιοι τα μεταφορικά) -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Φρέσκες καυτές ειδήσεις.Ο Βαρουφάκης προανήγγειλε 1. μέσα στους επόμενους μήνες αλλαγή στη φορολόγηση των καυσίμων(πετρέλαιο-diesel) http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=707549
Το 1 που το διάβασες ακριβώς;
Τυχόν άυξηση του diesel που θα οδηγούσε τις τιμές μεταφορικών και συνακόλουθα αγαθων;
Δεν θεωρώ ότι είναι λύση εκτός αν και τα 2 καύσιμα εξισωθούν αλλά δωθεί δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ ως παραγωγική δαπάνη από τους επαγγελματίες (όχι οτι πάλι δεν θα αυξήσουν κάποιοι τα μεταφορικά)*Σε δύο εβδομάδες θα καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της φορολόγησης αυτοκινήτων καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι μετά το «άνοιγμα» του θέματος θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους παράγοντες της αγοράς.
Η πρώτη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Βάσει των σκέψεων που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στη φορολόγηση μικρών ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς δεν απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτής της κατηγορίας.
Βάση για τη φορολόγηση αναμένεται να αποτελέσει πλέον η εργοστασιακή τιμή για την οποία από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να ορίζεται όχι από τις εταιρείες αλλά από τον μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό, τέλος, το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στη φορολογία των καυσίμων χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό θα γίνει τώρα ή αργότερα μέσα στο έτος.*
-
που σημαίνει ότι θα πληρώσουν όλοι
Απλά εμέις που πληρώναμε θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε. -
Προβλέπω οτι οι ιδιοκτήτες σχετικά καινούργιων μικρομεσαίων αυτοκινήτων θα πληρώσουν τουλάχιστον τα διπλά. Οι δε κάτοχοι υψηλής εμπορικής αξίας θα ξεσκιστούν
Τέλη κυκλοφορίας