-
Πάντως όσον αφορά την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου και κάποιο χαρτί από το τελωνείο για αυτό το θέμα, αν θυμάμαι καλά, σε εκείνα τα βιβλιαράκια που έστελναν παλαιά για την συπλήρωση της Φορολογικής δήλωσης ανέφερε ρητά πως 'ημερομηνία λαμβάνεται πρώτης άδειας στην Ελλάδα'. Αν τώρα δέχονται κάτι διαφορετικά, πιστεύω καλό θα είναι να το μάθουμε γιατί θα βοηθήσει αρκετό κόσμο...μέχρι να σκεφτούν κάτι καινούργιο πάλι να μας πάρονυν τα λεφτά...
Νίκος.
-
Ο χρήστης NikoS3 έγραψε:
Πάντως όσον αφορά την ημερομηνία κατασκευής του αυτοκινήτου και κάποιο χαρτί από το τελωνείο για αυτό το θέμα, αν θυμάμαι καλά, σε εκείνα τα βιβλιαράκια που έστελναν παλαιά για την συπλήρωση της Φορολογικής δήλωσης ανέφερε ρητά πως 'ημερομηνία λαμβάνεται πρώτης άδειας στην Ελλάδα'. Αν τώρα δέχονται κάτι διαφορετικά, πιστεύω καλό θα είναι να το μάθουμε γιατί θα βοηθήσει αρκετό κόσμο...μέχρι να σκεφτούν κάτι καινούργιο πάλι να μας πάρονυν τα λεφτά...Νίκος.
Οπως ακριβώς τα λές ειναι !
-
http://autobusiness.gr/index.php?option ... 5:featured
και εδω λεει καπου στην μεση οτι και να καταθεσει καποιος πινακιδες δεν γλυτωνει τον ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ 2013!ΟΧΙ 2012!
εμενα βεβαια το αγχος μου ειναι για το 2012 γιατι το πουλησα το ρημαδι τον γεναρι!
μεσω email μου απαντησε ο γραφων τα αρθρα του αυτοκινητου στην ημερησια και μου ειπε οτι μιλανε οντως ΓΙΑ ΤΟ 2013 οπως ελεγαν και τον γεναρη αλλα τοτε εννοουσαν οτι θα εμπαινε για χρηση 2014! τωρα απλα επιβεβαιωνουμε αυτο που ξεραμε δηλαδη.οτι ΤΡΕΧΕΙ ΗΔΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.υπαρχει μια περιπτωση να ισχυσει απο 1 αυγ μονο αλλα δεν ειναι σιγουρο τιποτε! -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αν ο άλλος έχει να δώσει 50Κ και 60Κ, τότε σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα από μένα, που και τα 25Κ τα έφτασα με δάνειο,Εσύ πιθανόν να έχεις ακόμα την δουλειά σου, ο άλλος να απολύθηκε, να του παίρνουν το σπίτι, χίλια δυο πράγματα. Το ότι ήταν σε καλύτερη μοίρα από εσένα όταν το αγόρασε δεν σημαίνει ότι είναι και σήμερα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν ο άλλος έχει να δώσει 50Κ και 60Κ, τότε σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα από μένα, που και τα 25Κ τα έφτασα με δάνειο,
Εσύ πιθανόν να έχεις ακόμα την δουλειά σου, ο άλλος να απολύθηκε, να του παίρνουν το σπίτι, χίλια δυο πράγματα. Το ότι ήταν σε καλύτερη μοίρα από εσένα όταν το αγόρασε δεν σημαίνει ότι είναι και σήμερα.
αααα, αμα εχεις παρει αυτοκινητο πανω απο 2000κκ δεν δικαιουσαι να μεινεις ανεργος
-
και μια θεωρητικη ερωτηση...
'θα αλλαζατε το 1800-αρακι σας 12-ετιας, με 2-λιτρο 12-ετιας στην ιδια κλαση αυτοκινητου?....(πχ roadster me roadster / station me station / sport coupe me sport coupe). **Αν ναι **θα ζητουσατε και λεφτα και ποσα?...**η θα δινατε και κατι τις παραπανω **αφου το 2λιτρο ειναι 'πιο αυτοκινητο'..?
εννοειται οτι μιλαμε στην ιδια κατασταση περιπου....
-
Ο χρήστης Giorgos78 έγραψε:
Παιδια με τα παλαια αυτοκινητα απο ΟΔΔΥ που εχουν 1η αδεια κυκλοφοριας 2009+ τι παιζει?Εγω πχ εχω αυτοκινητο 3000cc με αριθμο πλαισιου 1990 και 1η αδεια το 2009.
Γιώργο για το κράτος είναι σαν να έχεις αυτοκίνητο 4 ετών! Τεκμήρια και φόροι υπολογίζονται με βάση την ημερομηνία πρώτης άδειας.
-
αν δεν κανω λαθος τα αυτοκινητα απο οδδυ εχουν μειωμενο τεκμηριο
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
και μια θεωρητικη ερωτηση...'θα αλλαζατε το 1800-αρακι σας 12-ετιας, με 2-λιτρο 2-ετιας στην ιδια κλαση αυτοκινητου?....(πχ roadster me roadster / station me station / sport coupe me sport coupe). **Αν ναι **θα ζητουσατε και λεφτα και ποσα?...**η θα δινατε και κατι τις παραπανω **αφου το 2λιτρο ειναι 'πιο αυτοκινητο'..?
εννοειται οτι μιλαμε στην ιδια κατασταση περιπου....
Τώρα νομίζω πως έχει νόημα η ερώτηση
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Παιδια με τα παλαια αυτοκινητα απο ΟΔΔΥ που εχουν 1η αδεια κυκλοφοριας 2009+ τι παιζει?
Εγω πχ εχω αυτοκινητο 3000cc με αριθμο πλαισιου 1990 και 1η αδεια το 2009.
Γιώργο για το κράτος είναι σαν να έχεις αυτοκίνητο 4 ετών! Τεκμήρια και φόροι υπολογίζονται με βάση την ημερομηνία πρώτης άδειας.
ωραια η παρα-λογικη του κρατους...και εγω γεννηθηκα στην Γερμανια (λεμε τωρα) και ηρθα ελλαδα 22 χρονων πρωτη φορα. Πρεπει να ξαναπαω νηπιαγωγειο?...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
αν δεν κανω λαθος τα αυτοκινητα απο οδδυ εχουν μειωμενο τεκμηριοΠολύ σωστός. Έχουν 40% μειωμένο τεκμήριο. Άρα ο φίλος μας θα πληρώσει (17.800 * 0.4) * 0,1 = 712 ευρώ [το 10% του τεκμήριου που προκύπτει για τα 3000 κ.εκ. ενός αυτοκινήτου 4-ετίας μετά το 40% έκπτωσης λόγω ΟΔΔΥ].
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
αν δεν κανω λαθος τα αυτοκινητα απο οδδυ εχουν μειωμενο τεκμηριο
Πολύ σωστός. Έχουν 40% μειωμένο τεκμήριο. Άρα ο φίλος μας θα πληρώσει (17.800 * 0.4) * 0,1 = 712 ευρώ [το 10% του τεκμήριου που προκύπτει για τα 3000 κ.εκ. ενός αυτοκινήτου 4-ετίας μετά το 40% έκπτωσης λόγω ΟΔΔΥ].
αν το παρεις απο ΟΔΔΥ, ετος πρωτης κυκλοφοριας θεωρειται η χρονια που βγαζεις την αδεια, και το παιρνεις απο τον ΟΔΔΥ ασχετα αν το αυτοκινητο κυκλοφορουσε (πχ 6 χρονια) ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο...ετσι το εχω καταλαβει διαβαζοντας σχετικο αρθρο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν ο άλλος έχει να δώσει 50Κ και 60Κ, τότε σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα από μένα, που και τα 25Κ τα έφτασα με δάνειο,
Εσύ πιθανόν να έχεις ακόμα την δουλειά σου, ο άλλος να απολύθηκε, να του παίρνουν το σπίτι, χίλια δυο πράγματα. Το ότι ήταν σε καλύτερη μοίρα από εσένα όταν το αγόρασε δεν σημαίνει ότι είναι και σήμερα.
Μπορεί και να ισχύουν αυτά...μπορεί και να έχει μείνει παράλυτος, μπορεί να του κάηκε το σπίτι, μπορεί χίλια δυο....παραμένει γεγονός όμως ότι ο τρόπος υπολογισμού του φόρου 'πολυτελείας' είναι απολύτως ηλίθιος, βασιζόμενος ακόμα στα κυβικά. Το ότι εγώ έδωσα 25Κ με κάνει πιο 'πλούσιο' από τον άλλο που έδωσε την ίδια στιγμή 60Κ, επειδή ο κινητήρας έχει μισό λίτρο χωρητικότητα παραπάνω ?
-
τελικα 7 στα 8 σαιτ λενε οτι θα ισχυσει για ΧΡΗΣΗ 2013 αλλα το newmoney.gr γραφει για χρηση 2012
ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ και ολα τα αρθρα ειναι ελλειπη σε αυτο το πραγμα.γιατι αν ειναι για το 2012 παει τελειωσε το πληρωνουν ολοι .αλλα αν ειναι για το 2013 δεν το πληρωνουμε οσοι πλεον δεν εχουμε αμαξια τετοια αλλα και οσοι εχουν προλαβαινουν να καταθεσουν πινακιδες ακομα και τωρα. -
Αν ήταν χρήση 2012 θα είχε βγει τώρα στην εκκαθάριση του φόρου και δε μου βγήκε κάτι.
Οπότε είναι 2013, όπως δηλαδή έλεγαν εξ'αρχής.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν ήταν χρήση 2012 θα είχε βγει τώρα στην εκκαθάριση του φόρου και δε μου βγήκε κάτι.Οπότε είναι 2013, όπως δηλαδή έλεγαν εξ'αρχής.
σε αυτο που λες τα σεναρια λενε οτι θα ισχυσει απο 1 αυγ αρα οτι ισως δεν θα υπολογιζεται το τεκμηριο απο ιαν 2013 εως ιουν 2013?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μπορεί και να ισχύουν αυτά...μπορεί και να έχει μείνει παράλυτος, μπορεί να του κάηκε το σπίτι, μπορεί χίλια δυο....παραμένει γεγονός όμως ότι ο τρόπος υπολογισμού του φόρου 'πολυτελείας' είναι απολύτως ηλίθιος, βασιζόμενος ακόμα στα κυβικά. Το ότι εγώ έδωσα 25Κ με κάνει πιο 'πλούσιο' από τον άλλο που έδωσε την ίδια στιγμή 60Κ, επειδή ο κινητήρας έχει μισό λίτρο χωρητικότητα παραπάνω ?
Ενταξει, ακυρη αυτη η συγκριση τιμης μεταχειρο με τιμης καινουριου. Φανταζομαι και το δικο σου καινουριο θα αξιζε 60κ ή εκει κοντα.
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Αν ήταν χρήση 2012 θα είχε βγει τώρα στην εκκαθάριση του φόρου και δε μου βγήκε κάτι.
Οπότε είναι 2013, όπως δηλαδή έλεγαν εξ'αρχής.
σε αυτο που λες τα σεναρια λενε οτι θα ισχυσει απο 1 αυγ αρα οτι ισως δεν θα υπολογιζεται το τεκμηριο απο ιαν 2013 εως ιουν 2013?
E σε ένα μήνα θα μάθουμε.
-
Να πάρω τον Θεοχάρη να τον ρωτήσω?
Θα του πω ότι ρωτάει ο Μπάμπης ο Σουγιάς?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ενταξει, ακυρη αυτη η συγκριση τιμης μεταχειρο με τιμης καινουριου. Φανταζομαι και το δικο σου καινουριο θα αξιζε 60κ ή εκει κοντα.
45K έκανε καινούριο, άρα και εμένα πρακτικά μου εξαφάνισαν γύρω στα 35Κ ευρώ...αλλά δεν το έχεις πιάσει, πιθανόν γιατί δεν το έχεις σκεφτεί από την πλευρά του ιδιοκτήτη. Δεν έχει σημασία αν είναι καινούριο ή μεταχειρισμένο, για αυτό το λόγο υπάρχουν οι συντελεστές παλαιότητας. Το νόημα είναι ότι ο χαρακτηρισμός κάποιου ως 'πλουσίου' ανάλογα με τα κυβικά του κινητήρα και όχι την αξία (εργοστασιακή, αντικειμενική, τιμολογιακή, οτιδήποτε θες βάλε εδώ) είναι παράλογος. Ακόμα και οι Γερμανοί με την ισχύ καλύτερη λογική έχουν από εμάς.
Απλό και εύκολο, απλώς στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική εδώ και δεκαετίες...
Τέλη κυκλοφορίας