-
Οτι ζηταει η τροικα ειναι λογικό. Οτι γραφουν οι δικοί μας ειναι παραλογο. Αν στείλουμε ένα γραμμα στην Τροικα θα καταλάβει πιστεύω. Αν βάλουμε Γερμανικά αυτοκίνητα μείον 80% στις πωλήσεις.... στο τέλος
-
Προφανώς είναι αρκετά τα δίλιτρα ακόμα ώστε να κάνουν διαφορά στα έσοδα... του χρόνου βλέπουμε.
Πάντως μπορεί να γίνει για χρήση του 2012 άσχετα αν έχουμε πάρει εκκαθαριστικό. Μπορούν να στείλουν πρόσθετο φόρο, όπως έκανε ο Μπενυ ο χαράτσιας την πρώτη χρονιά... Θα στείλουν ένα κωλόχαρτο αξίας 300, 400+ ευρώ.
Σαμαρά να σου βγει και το άλλο μάτι.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Προφανώς είναι αρκετά τα δίλιτρα ακόμα ώστε να κάνουν διαφορά στα έσοδα... του χρόνου βλέπουμε.Πάντως μπορεί να γίνει για χρήση του 2012 άσχετα αν έχουμε πάρει εκκαθαριστικό. Μπορούν να στείλουν πρόσθετο φόρο, όπως έκανε ο Μπενυ ο χαράτσιας την πρώτη χρονιά... Θα στείλουν ένα κωλόχαρτο αξίας 300, 400+ ευρώ.
Σαμαρά να σου βγει και το άλλο μάτι.
Ετσι πιστευω και γω ότι θα σταλει μπιλιετακι για τη χρηση 2012 ,δηλ. γι'αυτους που μέχρι και 31/12/2012 ειχαν στο ονομα τους το ιχ,ειναι ευκολη λυση τεχνικά και μαζευουν απο τους μαμακες χρημα απλά και εμορφα ,ενω αν φορολογησουν τη χρηση 2013 ,τι ακριβώς θα φορολογησουν το 1ο - εξαμηνο ? ,θα προεισπραξουν για όλο το 2013 ? ,πες ότι εγω παρδιδω αυριο πινακιδες τι θα γινει ?
Γιάυτο λεω με την ασχετοσυνη που τους δερνει Η ΜΟΝΗ ΕΥΚΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΜΑΥ.Γ πρεπει να οργανωθουμε με μαζικη καταθεση πινακιδων μηπως αφυπνιστουν ,τωρα με το να γραφουμε στα φορα δεεεν χαμπαριααζουνν ,το πολυ να τα διαβαζουν και αυτοι και να παιρνουν ιδεες οι ξεφτιλες
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Προφανώς είναι αρκετά τα δίλιτρα ακόμα ώστε να κάνουν διαφορά στα έσοδα... του χρόνου βλέπουμε.Πάντως οι πωλήσεις τους (που σύμφωνα με το ΣΕΑΑ αποφέρουν στο δημόσιο άμεσα έσοδα της τάξεως των €12Κ κατά μέσο όρο από 'τέλη ταξινόμησης' και ΦΠΑ) έχουν πατώσει τελείως. Το '12 αυτές των 1929-2357cc ήταν κάπου το 1/13 απ' όσες ήταν το '08, και φυσικά φέτος είναι ακόμα λιγότερες.
Αναρωτιέμαι αν τα περιλαμβάνει αυτά [όπως και τη χασούρα από τη μη-κυκλοφορία όλων αυτών που έχουν καταθέσει πινακίδες] το spreadsheet που χρησιμοποιούν τα ξεφτέρια μας....
Πάντως μπορεί να γίνει για χρήση του 2012 άσχετα αν έχουμε πάρει εκκαθαριστικό. Μπορούν να στείλουν πρόσθετο φόρο, όπως έκανε ο Μπενυ ο χαράτσιας την πρώτη χρονιά... Θα στείλουν ένα κωλόχαρτο αξίας 300, 400+ ευρώ.
Θεωρητικά, εξαρτάται πότε ψηφίστηκε.
Πρακτικά, ότι γουστάρουν κάνουν, αφού εμείς ούτε ένα σύνδεσμο ελλήνων ιδιοκτητών αυτοκινήτων δε μπορούμε καλά-καλά να στήσουμε και να οργανωθούμε. -
το λογικο ειναι να μπει για ΧΡΗΣΗ 2012 που και πιο πολλα θα παρει το κρατος και εμεις δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα!(εγω το πουλησα το φεβ 2013 ενω ειχα πληρωσει τελη 2013 !).αλλα μαλλον θα τον βαλουν στο ποιος το χρησιμοποιει τωρα!το 2013 .οποτε ισως για το παραδειγμα μου να μου ερθει αναλογικος φορος 1/12 μονο για το αναλογουν τεκμηριο του γεναρη.τι σ''κατα κανουν δεν ξερω.αναθεμα που το αγορασα το ρημαδι!!!!!!!!!!!
-
πιο 'καλα' ειναι να μπει και για το 12 και για το 13
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Απλό και εύκολο, απλώς στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική εδώ και δεκαετίες...
καθε αλλο φιλε μου μια χαρα παιζεται το παιχνιδι. Οκ η μερκελ λεει 'θελετε χαμηλο ΦΠΑ στις ταβερνες'..?....μαλιστα κε σαμαρα το αποδεχομαστε αλλα καντε και σεις κατι να πουλησουμε τα πανακριβα υποτιμολογημενα μαυρα φοροαποφευγοντα 1.8 τουρμπα μας..εξ ου και το 1929 κυβικα.
εργοστασιακα η μερσεντες συγκεκριμενο μοντελο το πουλαει 27000 ευρω στην ευρωπη ενω 'ειδικα' στην ελλαδα 14500 ευρω
για να αποφευγει τον φορο πολυτελειας (σε κατω απο 15000 εργοστασιακη, δεν υπαρχει φοροσ πολυτελειας), λιγοτερα εξοδα λιγωτερα ΦΠΑ και τα υπερ-κερδη στην μαμα 'mercedes benz HELLas'.του ερριξε τη φολα η μερκελ του αντωνακη και αυτος την καταπιε αμασητη...'ΦΠΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ' VS '1.8 T με υποτιμολογησεις', σημειωσατε 2, και στο τελοσ του χρονου θα αναρωτιεται γιατι μειωθηκαν τα εσοδα απο τον ΦΠΑ εστιασης....και σαν μπαγιατικος ροφος θα μας κυτταει ο Στουρναρας και θα ψαχνει τον λαθος συντελεστη-πολλαπλασιαστη στο 'πολυπλοκο-πολυσχιδεσ-πολυεπιπεδο-δυναμικο' οικονομικο του μοντελλο (στο μυαλο του ολα αυτα), ΜΙΑΣ μεταβλητης.
Οι ανθρωποι δυστυχωσ ειναι ΑΣ-ΧΕ-ΤΟΙ....εαν τον ειχα φοιτητη τους στουρναρα-σαμαρα-θεοχαρη και μου εγραφαν αυτα που κανουν τωρα θα εισηγουμην την δια βιου διαγραφη τους απο ολες τισ οικονομικεσ σχολες της υφηλιου, κα θα τους εκανα ανεξιτηλο τατουαζ στο κουτελο με το σχημα 'ο' εισ ενδειξη του IQ τους.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
πιο 'καλα' ειναι να μπει και για το 12 και για το 13και για το δωδεκαμιση και δεκατριαμισυ...μπας και τσιμπησουμε κατι παραπανω.
Το 13,5 το συζητανε οπως βλεπετε...απο αυγουστο
-
Ναι, δήθεν και καλά ότι ο Φ.Π είναι το αντίστοιχο ποσό της μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης από 23% στο 13 %, αν πέσουν οι τιμές στην εστίαση έστω και 1% θα είναι είδηση, απλώς την μείωση θα την βάλουν στην τσέπη οι μεγαλοεστιάτορες και οι μεγαλοξενοδόχοι και όχι μόνο, δλδ οικονομική βοήθεια στα φιλαράκια, όπως έχει συμβεί και για άλλα φιλαράκια.
-
Τελικά τον ήπιαμε....
Χρήση 2012 σε ένα εκκαθαριστικό μάλλον Σεπτέμβρη.πούλησα το κολοτζιπ Γενάρη 3000 χιλιάρικα έχοντας πληρώσει τα τέλη και τωρα θα θέλουν 3700 φόρο πολυτελείας!ότι και να πουμε ειναι λίγο πλέον.εγώ πάντως την Παρασκευή με τον λογιστή θα αλλάξω την ημερομηνία του τζιπ βάσει των χαρτιών εισαγωγής του από 2008 σε 2000 που ειναι το κανονικό.και να πάνε να μαμηθουν .αν δεν τους αρέσει ας το ψάξουν και ας μου στείλουν άλλο μπιλιετακι αργότερα.έλεος πιαSent from my HTC Desire S using Tapatalk 4 Beta
-
Κάποιος που να έχει κανει ήδη δήλωση.ειναι προτυπωμενα τα στοιχεία του αυτοκινήτου;μπορεί να τροποποιηθούν;
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 4 Beta
-
Νομίζω λεει να μιλήσεις με το μεταφορών
-
Δε μπορεις να αλλαξεις ημ.νια 1ης αδειας τα ειπαμε αυτα, επισης ειπαμε οτι το πιο ευκολο για αυτους τους ξεφτιλισμενους που μας κυβερνανε ηταν η εισπραξη για το 2012.Εχουμε μπλεξει ολοι, αλλα στο δρομο δε βλεπω κοσμο...
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Τι κόσμο να δεις. Να βγουμε με το 2000 να πουμε ότι δεν έχω 400 ευρω. Θα με πιστέψει κανένας?
Το ότι ειναι κλοπή είναι ένα άλλο θέμα -
Απλά μείον 400 ευρω στην πραγματική οικονομία θα κάνουμε.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Νομίζω λεει να μιλήσεις με το μεταφορώνΠου το λέει δεν κατάλαβα
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 4 Beta
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τι κόσμο να δεις. Να βγουμε με το 2000 να πουμε ότι δεν έχω 400 ευρω. Θα με πιστέψει κανένας?
Το ότι ειναι κλοπή είναι ένα άλλο θέμαΔεν καταλαβα ,ναι δεν εχω να ΠΕΤΑΞΩ 400Ε +660Ε στα τέλη ,που ειναι το παραλογο
Μην ξαναρχισουμε τα ιδια ...που λεγονται απο καλοθελητες εδω μεσα και αλλου βεβαια ,
πριν 7 χρόνια πηρα 2λ ,με 3παιδια τι να επαιρνα vivio ? ,δε μπορει απο 370 ευρω τελη να εχουν παει
εκει που εχουν παει + φορος+ χαρατσι+ δε ξερω γω τι αλλο ..
Τι να κανουμε δηλαδη να σταυρωσουμε τα χερια και να στησουμε και κωλο σ'αυτους τους ΗλιθιουςΥ.Γ και μη μου πεις ότι ο αλλος εχει χασει τη δουλεια του και εγω 'χαμενη' την εχω
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Το ότι ειναι κλοπή είναι ένα άλλο θέμαΔεν καταλαβα ,ναι δεν εχω να ΠΕΤΑΞΩ 400Ε +660Ε στα τέλη ,που ειναι το παραλογο
Μην ξαναρχισουμε τα ιδια ...που λεγονται απο καλοθελητες εδω μεσα και αλλου βεβαια ,
πριν 7 χρόνια πηρα 2λ ,με 3παιδια τι να επαιρνα vivio ? ,δε μπορει απο 370 ευρω τελη να εχουν παει
εκει που εχουν παει + φορος+ χαρατσι+ δε ξερω γω τι αλλο ..
Τι να κανουμε δηλαδη να σταυρωσουμε τα χερια και να στησουμε και κωλο σ'αυτους τους ΗλιθιουςΥ.Γ και μη μου πεις ότι ο αλλος εχει χασει τη δουλεια του και εγω 'χαμενη' την εχω
Έτσι, σωστός. Δηλαδή επειδή έχουμε οικογένεια και θέλουμε να την μετακινήσουμε με ασφάλεια (για να μην πω τι πρέπει να κουβαλάμε), και επειδή πήραμε όχημα με ελαφρώς αυξημένα κυβικά -και βεβαίως καθόλου ακριβά, τα είπαμε και χθες- πρέπει να πούμε και ευχαριστώ για τους ηλίθιους 'φόρους' ?!?!?
Όλοι οι άλλοι που μετράνε το πόσο πλούσιος είσαι από τα χρήματα που έχεις δώσει είναι ηλίθιοι και εμείς είμαστε οι έξυπνοι που το μετράμε με την ογκομέτρηση του κινητήρα...
Όσο για την δουλειά που μου είπε και μένα χθες κάποιος, και που δουλεύω για 800€ τι κατάλαβα ? Θα πρέπει να δώσω 6 (ΕΞΙ!!!!) μισθούς από τους 12 στην εφορία, χωρίς να υπολογίζω τα πάγια ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ....και τα παιδιά τι θα φάνε ρε μάγκες ?
Άντε να μην πούμε τίποτα βαρύτερο...τόσα χρόνια η ίδια μ@λ@κι@....
-
Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τι να κάνουμε? Τα ίδια ισχύουν και με μένα και μάλιστα δε αγόρασα audi την τελευταία στιγμή
Η μόνη λύση είναι να το πετάξεις.... να μείνουν μηδέν αυτοκίνητα και μετά θα εξαφανίσουν το φόρο γιατί δε θα έχει νόημα....
Εκεί ποντάριζα.... -
Το έγραψα σε άλλο forum, αλλά είναι η επιτομή του ηλίθιου συστήματος στην Ελλάδα:
Είναι λάθος η όλη λογική του συστήματος φορολόγησης στην Ελλάδα. Για να το πούμε πιο απλά, είσαι πιο 'πλούσιος' αν έχεις ένα Niva με 1700κε και πιο 'φτωχός' αν έχεις ένα A3 ή μια C200 με 1400κε ή 1600κε (με σχεδόν τριπλάσια τιμή αγοράς από το Niva)
Τέλη κυκλοφορίας