-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η διαφορά είναι ~230 €. Δηλαδή για 230 € γίνεται αυτή η κουβέντα;Δεν είναι 230 γίνονται 280 (τα 2λιτρα πάνε στα 660) + 270 την έκτακτη εισφορά.
Αλλά δεν μας λες πως θα σου φαινόταν αν έπαιρνες αύξηση 280 ευρώ. Καθόλου άσχημα ε? Τώρα βάλε 280 μείωση + 270 έκτακτη εισφορά για το αυτοκίνητο + έκτακτη εισφορά για το μισθό. + άπειρους έμμεσους φόρους και έχεις μια ιδέα για το τι λέμε εδώ...Όταν για ένα σέρβις, γνωστού πριν την αγορά κόστους, δεν έχουν αρκετοί πρόβλημα να σκάσουν πεντακοσάρικα;
Δεν έχω πληρώσει 500 ευρώ σερβις για το διλιτρο Α4 που έχω ακόμα, αλλά ακόμα και να πλήρωνα είναι μέσα στα λογικά έξοδα που κάποια στιγμή μπορεί να πληρώσω αφού κάνω τα αντίστοιχα χιλιόμετρα πχ για ιμάντες. Όμως εδώ μας ζητάνε σχεδόν ένα χιλιάρικο απλά για να το έχουμε, είναι λίγο κοροϊδία δεν νομίζεις?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Το Βιταρα το εχει και το συντηρει ο πεθερος.
Ελπίζω -για το καλό του- να είναι το 1600άρι και όχι το δίλιτρο...
Έψαχνα κάτι στ' αρχεία μου χτες και έπεσα πάνω σε μερικές παλιές φωτογραφίες του Vitara V6. Έχω ωραίες αναμνήσεις από αυτό, αλλά ευτυχώς δεν είναι στα χέρια μου τώρα...
το V6 ειναι...
Το παλιο δικο μου.
Η πλακα ειναι οτι το εδωσα σε μαντρα μεταχειρισμενων οταν πηρα το Σουμπαρου και ο πεθερος επεμενε να το παρει πισω.
Για τις δουλεις στα κτηματα ειναι αστερι, αλλα πρεπει να καιει 13+ λιτρα(μικτα)
ποιος τολμαει να το γεμισει για να μετρησει ακριως...Kάνετε λες και δεν ξέρατε τι παίζει με τα ΙΧ στην Ελλάδα.
Άλλαξαν οι μανδαρίνοι τα νούμερα. Μπορείτε να γράψετε πόσα πληρώνατε όταν αγοράσατε τα δίλιτρά σας και πόσα τώρα;
Γιατί λέτε '800 ευρώ, α τους κλέφτες!' Μα δεν είναι 0 -> 800 ή ξέρω 'γω πόσα!
Πχ το 2007 τα 'δίλιτρα' [1.929 – 2.357 κ.εκ.] πλήρωναν 372 €. Το 2011 600 €. Η διαφορά είναι ~230 €. Δηλαδή για 230 € γίνεται αυτή η κουβέντα; Όταν για ένα σέρβις, γνωστού πριν την αγορά κόστους, δεν έχουν αρκετοί πρόβλημα να σκάσουν πεντακοσάρικα;Οχι, ακριβως Μανο.
Το εχουμε τονισει αρκετες φορες παραπανω, ειναι η αλητεία του να ζητας συνεχως περισσοτερα.
και οντως, οταν το πηρα ειχε τελη 372 €.τοτε ομως ελεγαν οτι θα αλλαξουν τα τελη και θα υπολογιζονται βαση 'ρύπων'
Πιστεψα κι εγω ο μ@λ@κ@ς και πηρα το σουμπαρου με εκπομπες 153γραμ.
Μαλιστα απεριψα το GrandVitara 1,9 diesel γιατι ειχε παλιο κινητηρα και εβγαζε πανω απο 200 γραμ.Τι να πεις, εδω πραγματικα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, αν δεν ειχα τοσες υποχρεωσεις οικογενειακες και επαγγελματικες θα ημουν τωρα σιγουρα USA..
Φοβαμαι μη σταματησουν κι οι 'επαγγελματικες' και θα πρεπει να ξενιτευτουμε για να διατηρησουμε τις 'οικογενειακες'
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Άρα εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω. Τι ακριβώς είναι προκλητικό? Που θα πληρώσουμε 250 ευρώ λιγότερα απ’ότι υπολογίζαμε?
Ωραία λογική! Φαντάζομαι ότι αν αύριο ανακοινώσουν τέλη κυκλοφορίας 100.000€ (sic) για τα δίλιτρα και αργότερα αναθεωρήσουν το νούμερο σε 10.000€ (sic) θα είσαι γεμάτος χαρά που 'κέρδισες' 90.000 ευρώ;
Πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο να φας, το οποίο γνωρίζεις εξ'αρχής ότι είναι ακριβό. Όλες τις άλλες φορές που είχες φάει είχες πληρώσει 10% λιγότερα, ας πούμε δηλαδή ότι πλήρωνες 150 ευρώ. Αυτή τη φορά, που πήγες πάλι να φας, ο λογαριασμός ήρθε 280 ευρώ. Ετοιμάζεσαι να πληρώσεις (δεν έχεις κι άλλη επιλογή), βγάζεις τα χρήματά σου, αλλά σου λένε ξαφνικά...'λάθος...τελικά είναι 210 ευρώ'. Πως θα σου φανεί?
Τέσπα, προφανώς το βλέπουμε διαφορετικά και δε πρόκειται να συμφωνήσουμε. Oh well...
Άλλοι λοιπόν έχουν την εναλλακτική του «θείου στο εξωτερικό», άλλοι 2ο και 3ο αυτοκίνητο, άλλοι δέχονται να πάρουν το ρίσκο των ξένων πινακίδων και άλλοι δέχονται να το σκοτώσουν και να χάσουν πολλαπλάσια περισσότερα χρήματα από το να το κρατήσουν. Εγώ αφενός δεν μπορώ και αφετέρου δεν θέλω να κάνω τίποτα από τα παραπάνω για 850 ευρώ.
Bingo!
Λύσεις υπάρχουν, και έχουν προταθεί αρκετές. Άλλο αν η μια σου βρωμάει, η άλλη σου ξυνίζει κ.ο.κ.
Δε μου βρωμάει και δε μου ξινίζει καμία λύση.
Πιστεύω ότι ήμουν σαφής.
Όλες οι παραπάνω λύσεις που αναφέρθηκαν απαιτεί είτε κάποιος να έχει δεύτερο αυτοκίνητο ή να είναι τυχοδιώκτης, ή να δέχεται να το σκοτώσει για ένα κομμάτι ψωμί. Ποιά από αυτές πιστεύεις ότι μου ξινίζει και ποιά μου βρωμάει?
Απλά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα απλώς δεν σε έχουν τσούξει αρκούντως για να κινηθείς προς τις εναλλακτικές λύσεις.
Καλά, αυτό το συμπέρασμα το έβγαλες μόνος σου. Είμαι αναγκασμένος να κάνω τα κουμάντα μου για να τα πληρώσω, αυτό είναι που δεν έχεις καταλάβει. Δεν είμαι ούτε δισεκατομμυριούχος, ούτε έχω δέντρο που βγάζει ευρώ.
Συγχαρητήρια (δεν ειρωνεύομαι) που έχεις ακόμα απόθεμα, μονάχα να εύχεσαι θα σου φτάσει και για του χρόνου...
Φαγωθήκατε...κι εσύ κι ο vasgti ...τραγικοί!
Εγώ φταίω που κάθομαι και απολογούμαι κιόλας...
-
η λυση ειναι μια.
τον Οκτωμβρη-Νοεμβρη συνηθως κλεινει το θεμα των τελων και παραγγελνονται τα νεα σηματα για να ταχυδρομηθουν.
ΟΛΟΙ οι κατοχοι ΙΧΕ στην Ελλαδα ανεξαρτητος κυβισμου την 1 Οκτωμβρη αφαιρουν τις πινακιδες απο τα οχηματα τους και προσερχονται στις εφοριες για προσωρινη καταθεση.
ΟΛΟΙ οι κατοχοι των αυτοκινητων στην Ελλαδα χωρις πινακιδες πλεον βγαινουν στους δρομους και κυκλοφορουν κανονικα δημιουργωντας ενα χαος τετοιο στην Αστυνομια που πρακτικα σε μερικα λεπτα εχει χασει τον ελεγχο της καταστασης και το μονο που μπορει να κανει ειναι να παρατηρει παθητικα.
σας φαινεται ουτοπικο?
και ομως μονο ετσι μπορει να αλλαξει κατι αλλιως περαστικα μας!!
το ιδιο μπορει να γινει και σε πολλα αλλα χαρατσια...το μονο που χρειαζεται ειναι τολμη.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Στην αλητεία του κράτους , δεν γίνεται απλώς να σκύβεις το κεφάλι και να πληρώνεις. Γιατί είναι προφανές πως όσοι έχουμε στα χέρια μας δίλιτρο, το έχουμε παντρευτεί πλέον, γιατί αναβαθμιστήκαμε από απλοί μ@λάκες σε πλούσιους και φοροφυγάδες. Δεν υπάρχει καν διαφυγή δηλαδή, ακόμη και να θέλεις να το πουλήσεις, αν είσαι στην ανάγκη, δεν θα βρεθεί κανένας. Και τα 10Κ δεν θα τα πάρεις ποτέ , αν πουλάς 320 ή 120 ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι το ύψος των τελών, αλλά πως η κατοχή δίλιτρου και άνω, σημαίνει αυτομάτως πως θα πληρώνεις 'έκτακτες' εισφορές, ανάλογα με πόσα λείπουν στο κράτος... Αυτό, είναι και η μέγιστη αδικία του συστήματος.
Αν μου έπαιρναν το ΙΔΙΟ ποσό ΚΑΙ από τα δύο αυτοκίνητα, θα το θεωρούσα λογικότερο. Γιατί αν έβρισκα τα ζόρια, θα πουλούσα την BMW και θα έμενα με την Lancia. Τώρα, η BMW δεν πωλείται ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ και πρέπει να πληρώνω τα χαράτσια κάθε χρόνο...Πάντως, να συναινέσω στην αλητεία τους, δεν πρόκειται, θ' ακολουθήσω μία από τις παρακάτω λύσεις (όχι κατ' ανάγκην κατά σειρά προτεραιότητας...).
- Κατάθεση πινακίδων. Αυτό σημαίνει και μια οικονομία 2000€ περίπου ετησίως, που είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά τέτοιους καιρούς που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά αύριο.
- Πινακίδες εξωτερικού. Για μένα που είμαι Μηχανικός ΕΕ ίσως να έχει και διπλό ρόλο: να κλείσω τα βιβλία μου εδώ (για τα οποία θα πληρώσω ΚΑΙ φέτος 300€ ) και να ανοίξω το γραφείο εκεί. Δεν μπορώ να το κάνω όμως, γιατί έχω επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, οπότε θα αφήσω σε κάθε περίπτωση τα βιβλία και θα... χαρατσώνομαι ετησίως! Αλλά μπορώ να έχω τα βιβλία και να κόβω 0 (ολογράφως 0) τιμολόγια. Μέσα στην χρονιά θα το ψάξω γενικά αν όντως συμφέρει και ποια είναι τα προβλήματα. Το βασικό είναι αν θα έχω προβλήματα με την φορολόγηση, αν θα μπορώ να κόψω τιμολόγιο στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα κλπ κλπ.
- Αλλαγή κινητήρα. Αγοράζω ένα 1.6 μοτέρ το περνάω πάνω και περιμένω καλύτερες μέρες. Υπάρχει και η λύση να ξαναβάλεις μετά το δίλιτρο πάνω και να το έχεις παράνομα, αφού βγάλεις την άδεια σε 1.6. Δεν βλέπω να υπάρχει ζήτημα στην νομοθεσία που να το απαγορεύει κάτι τέτοιο και δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Ο koutsan, αν διαβάζει, ας αποφανθεί, το θέμα μπορεί ν' αφορά κι άλλους. Το να βρεθεί ένα μοτέρ, δεν είναι πρόβλημα θεωρώ.
Μην θεωρείτε την πρώτη λύση ως τόσο κακή επίσης. Αν υπάρξη ΜΑΖΙΚΗ κατάθεση πινακίδων, ίσως το ξανασκεφτούν. Γιατί αυτή τη φορά το πράγμα είναι διαφορετικό: δεν μιλάμε απλώς για ακριβά τέλη, αλλά για άλλη αντιμετώπιση φορολογικά, που σημαίνει πως το αυτοκίνητό σου απαξιώνεται ΠΛΗΡΩΣ. ΣΗΜΕΡΑ, δεν θ' αγόραζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ δίλιτρο αυτοκίνητο. Ας πρόσεχα.
Όταν για τους περισσότερους το μέλλον είναι άδηλο, όταν δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά, το να ζητάει το κράτος 1 χιλιάρικο 'τέλη' γιατί έτσι και του χρόνου ακόμη περισσότερα και τον επόμενο ποιος ξέρει πόσα ακόμη, είναι ΑΛΗΤΕΙΑ.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, εγώ πάντως το χαράτσι τους, ΔΕΝ θα το πληρώσω, έχω να πληρώσω τις υπόλοιπες 'έκτακτες' εισφορές και τα λεφτά δεν φτάνουν. Στην χειρότερη, θα το αφήσω σε μια αποθήκη στο χωριό σκεπασμένο, να το βολτάρω μια στο τόσο χωρίς πινακίδες. Ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε λεφτά για την βενζίνη του, οπότε...
ΥΓ: Δεν είμαι απελπισμένος, αλλά θυμωμένος. Φταίνε και τα δακρυγόνα που έφαγα την Τετάρτη, φταίει πως την ίδια μέρα έχασε την δουλειά του ένα πολύ καλό παιδί , με οικογένεια, ένα παιδάκι κι άλλο ένα στην αναμονή στην κοιλιά της μαμάς του και χωρίς άλλα εισοδήματα, φταίει πως αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική μου σειρά να ψάχνω για δουλειά, αλλά θα ένιωθα διπλά Μ@λάκας, αν δεν αντιδρούσα και απλώς έσκυβα το κεφάλι. Θα αντιδράσω όπως μπορώ. Σίγουρα πάντως δεν θα πάω ταμείο να τους τα δώσω. Ο καθένας ας πράξει ελεύθερα. Να ξέρετε πάντως πως μια μαζική αντίδραση, πάντα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
+00
Εξαιρετικό ποστ.Ίσως, για να συνειδητοποιήσουν μερικοί ποιο είναι το πρόβλημα να πρέπει το κράτος να πάει τα τέλη για τα 1200 κυβικά στα 3000 ευρώ το χρόνο, και να τους βάλει τεκμήριο 35.000, να βάλει έκτακτη εισφορά ακόμα και σε όσους έχουν μόνο μηχανάκια και να χρεώνει την κατάθεση πινακίδων με 2000 ευρώ το χρόνο. Τότε ίσως γίνει ξεκάθαρο το ότι μιλάμε για ΑΛΗΤΕΙΑ και το ότι πρέπει να αντιδράσουμε τώρα όλοι όσοι έχουμε ΙΧ, κι όχι μόνο όσοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα να πληρώσουν όσα τους ζητάνε κάποια εκτός πραγματικότητας λαμόγια που θέλουν να λέγονται 'σύμβουλοι υπουργών'.
Να πω και εγώ την άποψή μου πάνω στο θέμα...
Έχουμε σαλτάρει τελείως... Δηλαδή έχουν σαλτάρει τελείως...
Εννοώ φυσικά τους κυβερνώντες... Φυσικά συμφωνώ με όλα όσα αναφέρει παραπάνω ο HF...
Όταν πήρα το S-Max μου, πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής... Από φοιτητής θαύμαζα τον 2,5λιτρο κινητήρα της Volvo και έλεγα μέσα μου 'άραγε θα αξιωθώ να αγοράσω ποτέ αυτοκίνητο με ΤΕΤΟΙΟ κινητήρα;'. Όταν ήλθε η ώρα να αλλάξω το Punto μου, διαπίστωσα κατάπληκτος ότι μπορούσα να πάρω αυτοκίνητο με ΑΥΤΟΝ τον κινητήρα! Προφανώς επειδή είχε αποσβέσει πλήρως το κόστος εξέλιξής του και η Ford τον έδινε σε τιμή κόστους. Απόδειξη γι' αυτό, αν και off topic, είναι ότι το 'νέο' S-Max με τον δίλιτρο νέο κινητήρα, κοστίζει με τον ίδιο εξοπλισμό τουλάχιστον 5.000 παραπάνω από όσο πήρα εγώ τον 2,5λιτρο.
Επανερχόμενος στο θέμα, μου έλεγε ο πεθερός μου: 'Είσαι τρελός που θα πάρεις 2.500 κυβικά;'. Γιατί του λέω, 'εδώ άλλοι παίρνουν Πόρσε 'χωρίς τεκμήριο', όπως την διαφήμιζαν, τα τεκμήρια έχουν πεθάνει, τέλος αυτά, είναι παρελθούσα εποχή, άλλωστε αν και 2,5, κοστίζει πιο φθηνά από όλα τα δίλιτρα αντίστοιχου μεγέθους αυτοκίνητα. Άλλωστε θα πληρώσω τους φόρους που αναλογούν στην αγορά του αυτοκινήτου, το Κράτος δεν θα έχει να μου πει τίποτα αφού θα συνεισφέρω τόσες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του, και τα τέλη κυκλοφορίας μπορώ να τα πληρώνω'.
Κάπου στα 500 € ήταν τότε, έλεγα πόσο να πάνε, μέσα σε πέντε χρόνια να ανέβουν 20%; Δηλαδή 600, πάλι μπορώ να τα πληρώνω. Αλλά και στην στραβή άντε να πάνε και 700, ε πάλι θα τα καταφέρουμε.Τι έχω πληρώσει με την αγορά του αυτοκινήτου σε φόρους, όπως αναγράφονται πάνω στο τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου:
Δηλαδή πλήρωσα φόρους κατά την αγορά ποσού 10.554 €!!
Μετά ήλθαν οι αυξήσεις, μετά ήλθε η έκτακτη εισφορά, μετά (πέρυσι) ενσωματώθηκε η έκτακτη εισφορά στα τέλη, φθάνοντας τα 800 €! Τι να κάνουμε, θα τα πληρώσουμε σκέφτηκα, άρχισα όμως ήδη να στενοχωριέμαι διότι ένιωθα πλέον κορόιδο που είχα εμπιστευτεί το κράτος.
Και έρχονται φέτος να αυξήσουν εκ νέου τα τέλη, να βάλουν νέα 'έκτακτη' εισφορά και να βάλουν και ένα εξωφρενικό τεκμήριο χρήσης, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την συντήρηση και τις δαπάνες του αυτοκινήτου μου! Μόνο για τέλη και έκτακτη εισφορά θα θέλω 1.600-1.700 €!!
Ε, πλέον ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Αν και δεν λέω ότι δεν έχω να τα πληρώσω, ευτυχώς ακόμα, νιώθω εντελώς μλκας που εμπιστεύτηκα το κράτος όταν μας ωθούσε στην ουσία να αγοράζουμε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, εμφανίζοντας την αγορά ως πλήρως ελεύθερη, για να έλθει εκ των υστέρων να μας 'την' φορέσει μέχρι εκεί που δεν πάει.
Και δεν είναι μόνο τα εξωφρενικά τέλη και τεκμήρια, είναι ότι απαξιώνεται πλήρως η περιουσία μας! Σε ανύποπτο χρόνο και ΠΡΙΝ τα νέα μέτρα, με αφορμή ένα μικροατύχημα που είχα, ρώτησα πόσο θα μπορούσα να το πουλήσω, χωρίς φυσικά να έχω την οποιαδήποτε πρόθεση για αυτό. Όταν άκουσα ένα ποσό της τάξης των... 9.000 €, είπα μέσα μου, δεν είμαστε καλά, δεν το κρατάω καλύτερα μέχρι να... λιώσει; Ε τώρα με τα νέα μέτρα, πάει, θα κοστίζει ακόμα λιγότερο!
Η αντίδρασή μου στο αίσχος αυτό, στην προδοσία των κυβερνώντων, θα είναι να καταθέσω τις πινακίδες μου, όχι όπως είπα διότι δεν έχω να πληρώσω τα 1.700 € αυτή την στιγμή, αλλά γιατί θεωρώ ότι δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να μας συμπεριφέρονται έτσι. Θα τις καταθέσω λοιπόν για δύο μήνες τουλάχιστον, ώστε να τους τσούξει που δεν θα εισπράξουν από μένα ότι δεν εισπράξουν, και μετά βλέπουμε. Διότι τώρα λέω ότι έχω τα λεφτά, αυτό όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο και μετά από έξι μήνες, με όλα αυτά που γίνονται. Οι δουλειές έχουν πάει κατά διαόλου.
Για τις μετακινήσεις μας θα βολευτούμε οικογενειακώς (δύο παιδιά) με το Panda της συζύγου και με την Vespa που έχω, όπως είχα κάνει και κατά την διάρκεια της επισκευής του S-Max.
Αυτό λοιπόν είναι που θέλουν συνέλληνες, να μας υποχρεώσουν όλους να κυκλοφορούμε με χρέπια και με μικρά αυτοκίνητα, αφού είμαστε πολίτες όχι δεύτερης, αλλά τέταρτης και πέμπτης κατηγορίας. Αλλά με την σειρά μου, θεωρώ απολύτως αδύνατον να υποκύψω αδιαμαρτύρητα σε τέτοια ανήθικα μέτρα.
Σκέφτομαι μάλιστα, αφού και αν πληρώσω τελικά τα χαράτσια, να κάνω μια προσφυγή εναντίον του τεκμηρίου, υποστηρίζοντας και αποδεικνύοντας ότι η συντήρησή του μου κόστισε ούτε το 1/6 του ποσού που βάζουν αυθαίρετα (μόλις 27.000 χλμ. σε τέσσερα χρόνια έχω κάνει), αφού πρόκειται για τεκμήριο 'δαπάνης', δαπάνης που δεν έχω κάνει. Ίδωμεν...
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η λυση ειναι μια.τον Οκτωμβρη-Νοεμβρη συνηθως κλεινει το θεμα των τελων και παραγγελνονται τα νεα σηματα για να ταχυδρομηθουν.
ΟΛΟΙ οι κατοχοι ΙΧΕ στην Ελλαδα ανεξαρτητος κυβισμου την 1 Οκτωμβρη αφαιρουν τις πινακιδες απο τα οχηματα τους και προσερχονται στις εφοριες για προσωρινη καταθεση.
ΟΛΟΙ οι κατοχοι των αυτοκινητων στην Ελλαδα χωρις πινακιδες πλεον βγαινουν στους δρομους και κυκλοφορουν κανονικα δημιουργωντας ενα χαος τετοιο στην Αστυνομια που πρακτικα σε μερικα λεπτα εχει χασει τον ελεγχο της καταστασης και το μονο που μπορει να κανει ειναι να παρατηρει παθητικα.
σας φαινεται ουτοπικο?
το ιδιο μπορει να γινει και σε πολλα αλλα χαρατσια...το μονο που χρειαζεται ειναι τολμη.
Τα λαμόγια είναι οι νέοι 'επαναστάτες'.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η λυση ειναι μια.τον Οκτωμβρη-Νοεμβρη συνηθως κλεινει το θεμα των τελων και παραγγελνονται τα νεα σηματα για να ταχυδρομηθουν.
σας φαινεται ουτοπικο?
Το χάος ΔΕ θα το δημιουργήσουν στην αστυνομία. Χέστηκαν στο κάτω-κάτω οι αστυνομικοί αν κυκλοφορούν 10 ή 10.000 αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες. Θα ελέγξουν/γράψουν 20-30 και μετά θα λήξει η βάρδιά τους. Το χάος, όμως, θα το υποστούν οι απλοί άνθρωποι που θα τους τρακάρουν/χτυπήσουν και οι θύτες θα σηκωθούν να φύγουν εκμεταλλευόμενοι την 'ανωνυμία'. Γιατί ο χ ψευτόμαγκας πάντα ονειρευόταν να κυκλοφορήσει χωρίς πινακίδες, αλλά, όταν θα ξεχώριζε σα τη μύγα μες το γάλα, θα φοβόταν μην τον 'δέσει' το 100. Ανάμεσα στη μάζα, όμως, θα νοιώσει τη σιγουριά της ανωνυμίας (ελλείψει πινακίδων) για να κάνει την όποια μαλακία του υπαγορεύει ο εγωιστικός μικροεγκέφαλός του. Και, δυστυχώς, άτομα που θα εκμεταλλεύονταν τέτοιες συνθήκες υπάρχουν ΠΑΜΠΟΛΛΑ ανάμεσά μας...
Οπότε όλοι οι κάτοχοι ΙΧ ας καταθέσουν τις πινακίδες τους, αλλά ας πάρουν τα ΜΜΜ ή το ποδήλατό τους για να πάνε στη δουλειά τους
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Οπότε όλοι οι κάτοχοι ΙΧ ας καταθέσουν τις πινακίδες τους, αλλά ας πάρουν τα ΜΜΜ ή το ποδήλατό τους για να πάνε στη δουλειά τους
Και ας προμηθευτούν και ένα ζευγάρι @@ πριν.
-
Αγανακτισμένοι γιωταχήδες να αποκλείουν το κέντρο.
Αυτό είναι πιο εφικτό, από το να καταθέσουμε πινακίδες.
Κάποιος με Facebook ας κάνει την αρχή.. -
@ dimgr
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ....που εμπιστέυτηκες το κράτος! Τόσα χρόνια δέν έμαθες??? Βέβαια πάντα ελπίζουμε και ειδικά τα προηγούμενα χρόνια που μας είχε πιο χαλαρούς (το κράτος) ήταν εύκολο να τη πατήσεις. Αλλά είναι λογικό στη πρώτη στραβή, που θα χρειαστεί $$$$$ το κράτος απο τους πρώτους στόχους θα είναι το αυτοκίνητο. Και 2.500 κ.εκ??? Κόκκινο πανί !!! Έχει αποδείξει το κράτος τη παράνοια του άλλωστε.
Όταν είχα 2λιτρο (αγοράστηκε μτχ σε προσιτή τιμή τότε, πρίν 13 χρόνια) με είχαν μισή ώρα στην εφορία να τους εξηγώ γιατί πηρα το αμάξι 500.000δρχ.... 'Μα, είναι παλιό. Το γράφει στη φορολογική που σας έδωσα' λέω.
Απάντηση εφοριακού.......'Ναι αλλά, 500.000δρχ? Πως γίνεται αυτό? Αφού είναι 2000 κυβικά!'
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ σ'αυτή τη χώρα.
Τελικά με έβαλε να ανέβω 2 ορόφους για να πάρω μια υπεύθυνη δήλωση με κάποια χαρτόσημα, ώστε να δηλώσω επιπλέον πως πήρα σε αυτό το ποσό το αμάξι.... 'Μα, η φορολογική δήλωση που σας δίνω, δεν θεωρήται υπεύθυνη απο μόνη της? Υπονοείται πως σας δηλώνω ψευδώς την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου?', λέω....
Απάντηση....' εεεεε, ναι...ξέρετε...όχι, αλλά είναι 2000 κυβικά' ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ ΠΙΑ.........
Μετά μου λές..............
Λίγο άσχετο με τα τέλη ειδικώς βέβαια το πόστ, αλλά δείχνει γενικά με τον τρόπο που το κράτος βλέπει το αυτοκίνητο! -
λαθος η εμπιστοσυνη στο κρατος οταν υπαρχουν 2000 κ.εκ. και βαλε...
επισης, λαθος το να λεει καποιος εχω να τα πληρωσω...με τις αυξησεις που γινονται μαθηματικα βεβαιο ειναι οτι σε λιγο δεν θα εχει... -
στο χαος που δημιουργουν στους πολιτες με αντιδρασεις που φερνουν το χαος θα μπορουσε να αλλαξει κατι!
-
Καλά τι περιμένατε. οι άνθρωποι (πολιτικοί και τεχνοκράτες- συμβουλοι των υπουργείων ) εκτός από ΑΝΙΚΑΝΟΙ είναι και ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΙ, ξέσκισαν τους δίλιτρους και άνω χωρίς να βγάλουν τα αναμενόμενα, ξέσκισαν την αγορά των μεταχειρισμένων, απαξίωσαν αυτοκίνητα που στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν αυτή την στιγμή διπλάσια αξία σαν μεταχειρισμένα, έδωσαν υπεραξία στα χιλιάρια, στα μικρά γερμανογαλικά τουρπάκια των δανειστών, άφησαν στο απυρόβλητο τα Μερσεντέ. Αντί να υπολογίσουν τα τέλη με ένα ποσοστό π.χ 3% συν μιάς βάσης π.χ 50 ευρώ με την τρέχουσα εμπορική αξία κάθε αυτοκινήτου καινούργιου ή μεταχειρισμένου που είναι πανεύκολο με τις τιμές (προ παραμόρφωσης της αγοράς) που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, έτσι και όλοι μας θα πληρώναμε δίκαια σε σχέση με το ή τα αυτοκίνητα μηχανάκια και ότι άλλο έχουμε στην κατοχή μας και η αγορά δεν θα είχε στρεβλώσει όπως τώρα.
Υ.Γ Προσωπικά πληρώνω λίγα σε σχέση με τους πραγματικούς αιμοδότες, opel corsa 1.0 cc, clio 1.4 cc, derbi GP1 50cc, δεν θα με πειραζε να πληρώσω παραπάνω αλλά με ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, για μένα δλδ corsa αξία 7000 Χ 3%= 210+50=260Ε αντι 121 Ε, clio 5000X3% 150E+50= 200E αντί 240Ε
Παρεμπιπτώντως το εισόδημά μου φέτος ήταν 20.**111 **πρώτο ΑΔΙΚΟ τσιμπούκι και σε 5 μέρες έπαιρνα ΜΚ δευτερο ΑΔΙΚΟ τσιμπούκι
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Ε, πλέον ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Αν και δεν λέω ότι δεν έχω να τα πληρώσω, ευτυχώς ακόμα, νιώθω εντελώς μλκας που εμπιστεύτηκα το κράτος όταν μας ωθούσε στην ουσία να αγοράζουμε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, εμφανίζοντας την αγορά ως πλήρως ελεύθερη, για να έλθει εκ των υστέρων να μας 'την' φορέσει μέχρι εκεί που δεν πάει.Δεν νομιζω να σου εβαλε κανενας το πιστολι στο κεφαλι να αγορασεις αυτοκινητο 2.5λτ!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο να φας, το οποίο γνωρίζεις εξ'αρχής ότι είναι ακριβό. Όλες τις άλλες φορές που είχες φάει είχες πληρώσει 10% λιγότερα, ας πούμε δηλαδή ότι πλήρωνες 150 ευρώ. Αυτή τη φορά, που πήγες πάλι να φας, ο λογαριασμός ήρθε 280 ευρώ. Ετοιμάζεσαι να πληρώσεις (δεν έχεις κι άλλη επιλογή), βγάζεις τα χρήματά σου, αλλά σου λένε ξαφνικά...'λάθος...τελικά είναι 210 ευρώ'. Πως θα σου φανεί?Το παράδειγμα σου έχει περισσότερες τρύπες κι από σουρωτήρι.
Σύγκρινε το κόστος κατοχής (τέλη+ασφάλιστρα+τεκμήριο) πριν λίγα χρόνια με σήμερα; Δεν γνώριζες εξ'αρχής ότι είναι ακριβό, γιατί τότε δεν ήταν ακριβό! Επίσης, αν πας στο γυράδικο της γειτονιάς και δεις στον τιμοκατάλογο τιμές Βαρούλκου, θα τους διαολοστείλεις, θα κάνεις μεταβολή και δεν θα παραγγείλεις τίποτα. Ή αν είχες παραγγείλει ήδη και δεν πρόσεξες τότε θα τους διαολοστείλεις και δεν θα ξαναπατήσεις ποτέ.
Το αυτοκίνητο είναι ένα ακριβό περιουσιακό αγαθό που δεν μπορείς να κόψεις άμεσα (όπως το εστιατόριο) ή να ξεφορτωθείς χωρίς μεγάλη απώλεια κεφαλαίου. Βλέπεις ένα αυτοκίνητο που σε αρέσει. Έχεις τα λεφτά για την αγορά και υπολογίζεις το κόστος χρήσης του. Όντας σώφρων, υπολογίζεις κι ένα περιθώριο ασφαλείας προς τα πάνω για έκτακτα έξοδα και αυξήσεις. Και ξαφνικά, το κόστος κατοχής του υπερδιπλασίαζεται. Όχι απλώς χρήσης (που κι αυτό αυξήθηκε υπέρμετρα), αλλά τουλάχιστον μπορείς να περιορίσεις ή να μηδενίσεις (να το κλειδώσεις αν δεν σε παίρνει).
-
Δεν υπερδιπλασιαζεται γιατι κοστος κατοχης ειναι τελη κυκλ και η ασφαλεια που ειναι υποχρεωτικη. Η ασφαλεια οχι μονο δεν διπλαστιαστιηκε αλλα ειναι και μικρη στην Ελλαδα. Οποτε μην παραπονιεστε τοσο γιατι δεν ξερετε ποσο πληρωνουν αλλοι.
Και να σας πω και το αλλο. Ας πουμε οτι ΤΚ εινα φθηνα στα 100ε καθε χρονο και σταθερα. Αγοραζεις ενα ακριβο αυτοκινητο 30κ ευρω στα 2.5 λτ γιατι παντα το ηθελες και μετα χανεις ενα 20-30% απο το εισοδημα σου γιατι ειτε εχασες την δουλεια σου και βρηκες μια που πληρωνει λιγοτερα ειτε για αλλους λογους. Τοτε τι κανεις; Προφανως αν δεν βγαινεις πρεπει να το δωσεις οσο οσο και να παρεις κατι φθηνοτερο. Ειτε αυξηση της φορολογιας ειτε μειωση εισοδηματος το ιδιο αποτελεσμα εχει: δεν μπορεις να πληρωσεις το αυτοκινητο που αγορασες οταν οι συνθηκες ηταν καλυτερες. Αρα το πουλας και η ζωη συνεχιζεται. Υπαρχουν πιο σημαντικα πραγματα απο 200-300ε.
-
προς τους unaware κροίσους των 2+ χιλιάδων κυβικών αυτοκινήτων.
μέχρι το χειμώνα έχετε 3-4 μήνες. ψάχτε το θέμα με τις πινακίδες εξωτερικού. συστήστε μια εταιρία ή δεν ξέρω και γω τι και θα σας έρθει όχι μόνο φτηνότερα αλλά και πολύ αποτελεσματικά σαν αντίδραση στη κυβερνητική χλεύη.
η αποταξινόμηση νομίζω μπορεί να γίνει για μια πενταετία και να ξαναπάρεις πινακίδες χωρίς να πληρώσεις ΕΤΤ όταν το ξαναφέρεις. -
@wantone, τα μαθηματικά σου πάσχουν.΄
διάβασε παραπάνω παραδείγματα για να δεις οτι μιλάμε για 1000+ επιπλέον κόστος κατοχής.
αν δε αποφασίσει κάποιος να εγγράψει στον ισολογισμό του τις ζημιές, πουλώντας το αυτοκίνητο, μπαίνουμε σε 5ψήφια νούμερα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
προς τους unaware κροίσους των 2+ χιλιάδων κυβικών αυτοκινήτων.
μέχρι το χειμώνα έχετε 3-4 μήνες. ψάχτε το θέμα με τις πινακίδες εξωτερικού. συστήστε μια εταιρία ή δεν ξέρω και γω τι και θα σας έρθει όχι μόνο φτηνότερα αλλά και πολύ αποτελεσματικά σαν αντίδραση στη κυβερνητική χλεύη.
η αποταξινόμηση νομίζω μπορεί να γίνει για μια πενταετία και να ξαναπάρεις πινακίδες χωρίς να πληρώσεις ΕΤΤ όταν το ξαναφέρεις.Η αντίδρασή μου θα είναι να κοιτάξω να βγάλω από την δουλειά μου τα διπλάσια από την επιβάρυνση που θα προκύψει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
@wantone, τα μαθηματικά σου πάσχουν.΄
διάβασε παραπάνω παραδείγματα για να δεις οτι μιλάμε για 1000+ επιπλέον κόστος κατοχής.
αν δε αποφασίσει κάποιος να εγγράψει στον ισολογισμό του τις ζημιές, πουλώντας το αυτοκίνητο, μπαίνουμε σε 5ψήφια νούμερα.Δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα για τα 2 λτ. Για 3-4 λτ ειναι μεγαλη διαφορα αλλα και στο εξωτερικο αυτοι οι κυβισμοι ειναι πολυτελεια.
Δεν λεω οτι τα ΤΚ δεν ειναι μεγαλα. Ειναι και ειδικα στα πολλα κυβικα ειναι τεραστια μαζι με την εισφορα. Αλλα κανενας δεν υποχρεωθηκε να αγορασει αυτα τα κυβικα, μονος του το αποφασισε και πρεπει να δει τι θα κανει. Οσο για την απαξιωση αν προσπαθησει να το πουλησει τουλαχιστον οι τιμες που βλεπω ειναι καλες στην Ελλαδα. Ενα αμαξι που ειχα στο εξωτερικο το ειχα παρει 33.4κ και το πουλησα 9.25κ μετα απο 6.5 χρονια γιατι η αγορα ειχε καθησει την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη για εκεινο το μοντελο. Πρεπει να ειμαι ευχαριστημενος γιατι τα τελη κυκλοφοριας ηταν μονο $75; Επισης ασφαλεια ηταν 3κ τον πρωτο χρονο οποτε τι συζητατε για 200-300ε αυξηση στα 2λτ;
Τέλη κυκλοφορίας