-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και τι ακριβώς θα κάνεις ? Θα τις καταθέσεις. ΟΚ, συμφωνώ μαζί σου στα περί αξιοπρέπειας. Και μετά ?μετά θα βγούμε έξω να τα φάμε στις γυναίκες αφού τα αυτοκίνητα δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια...
σοβαρά τώρα... εγώ θα πληρώσω και φέτος αλλά του χρόνου δεν ξέρω τι με μέλει να γίνει...
-
Βασικα πρωτιστως θα κοιταξω μηπως μπορεσω να βγαλω Γερμανικες. Παραλληλα ηδη εχω μιλησει με ενα γνωστο που εξαγει αυτοκινητα, μηπως το πουλησω στο εξωτερικο....Για τις μετακινησεις υπαρχει και το νεοαποκτηθεν Clio.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
-
καταθεση πινακίδων
-
πωλητήριο
-
Οταν και ΑΝ βρεθει κανεις να το παρει, παιρνεις τις πινακιδες και του το δινεις, ή αν ο υποψηφιος ειναι απο το εξωτερικο του το δινεις και χωρις. Θελω να πιστευω οτι λογω ντιζελ θα πουληθει Βουλγαρια ή Ρουμανια (στη Ρουμανια περπαταει πολυ το συγκεκριμενο μοντελο)
αν χασεις όμως 5000Κ δεν ειναι κριμα?
Aν χασεις ΜΟΝΟ 5000 ειναι μια χαρα
Στα σοβαρα τωρα, το βλεπω σαν αργο θανατο.
Φετος 1000, του χρονου 1100 και μετα δεν ξερω τι.Αν δεν αλλαξει κατι θα προσπαθήσω να το πουλησω, οσο κι αν με ποναει...
...κι εγώ το ίδιο πιστεύω, όσο το κρατάω δεν χάνω μόνο την παλαιότητα που ανεβαίνει κάθε χρόνο, αλλά και το ποσό που δίνω για τέλη-ασφάλεια.
Το να περιμένω να το πουλήσω ακριβότερα δεν παίζει, αν βέβαια δεν το παίρνει κανένας θα καταθέσω απλά τις πινακίδες και βλέπουμε. -
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Και τι ακριβώς θα κάνεις ? Θα τις καταθέσεις. ΟΚ, συμφωνώ μαζί σου στα περί αξιοπρέπειας. Και μετά ?
μετά θα βγούμε έξω να τα φάμε στις γυναίκες αφού τα αυτοκίνητα δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια...
σοβαρά τώρα... εγώ θα πληρώσω και φέτος αλλά του χρόνου δεν ξέρω τι με μέλει να γίνει...
Του χρόνου μετατροπή σε 1.4 quad-turbo
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Βασικα πρωτιστως θα κοιταξω μηπως μπορεσω να βγαλω Γερμανικες. Παραλληλα ηδη εχω μιλησει με ενα γνωστο που εξαγει αυτοκινητα, μηπως το πουλησω στο εξωτερικο....Για τις μετακινησεις υπαρχει και το νεοαποκτηθεν Clio.Για τις πινακίδες εξωτερικού πάσο, αν γίνεται (προσωπικά το διερευνώ, καθώς έτσι και αλλιώς είμαι στο εξωτερικό)
Αλλά βλέπεις ότι έχεις plan B (το Clio).
Το να πουλήσεις ή παροπλίσεις το πχ. δίλιτρο ή τρίλιτρο για να πάρεις 1400 είναι ΙΜΗΟ λάθος όχι μόνο διότι είναι, όπως και να το κάνουμε, downgrade, αλλά και επειδή θα πληρώσεις πολλές χιλιάδες παραπάνω κερατιάτικους φόρους από τα όποια τέλη σε ΕΤΤ και ΦΠΑ και τελικά θα γίνει μόνο για το 'γινάτι' σε φάση 'να να να δε θα με κάνετε πιρόγα' που λέει και το ανέκδοτο ενώ ορθολογικά δε στέκει (βέβαια η αξιοπρέπεια που λες στο σημείο αυτό συγκρούεται με τον ορθολογισμό)Εκτός και να πας να πάρεις κανα χρέπι 10ετίας, το οποίο το θεωρώ ακόμα σοβαρότερο downgrade σε ζητήματα ασφάλειας, ποιότητας, κόστους συντήρησης κτλ.
Μιλάμε για τελείως Catch-22 κατάσταση...
-
Βασίλη (vasgti),
Έχεις παρεξηγήσει τα πράγματα. Πως έδωσα την εντύπωση ότι δεν έχω καμία επαφή με το τι συμβαίνει? Μάλιστα, νομίζω στο ποστ που παραθέτεις ήμουν ξεκάθαρος.
Τώρα το τι μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη δε μπορώ να το ξέρω. Με τη λογική σου, θα πρέπει να τα πουλήσουμε όλα, να χάσουμε χιλιάδες ευρώ και να κυκλοφορούμε με χρέπια τύπου Picanto για τη περίπτωση ΑΝ χάσουμε τη δουλειά μας φέτος ή του χρόνου.
Δε ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και βασικά δε μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό, δε μπορώ να το ελέγξω …αλλά τι σχέση έχει με τη πληρωμή ή όχι (τουλάχιστον από τη πλευρά μου) των τελών?
Είναι ξεκάθαρο πιστεύω ότι προφανώς κατακρίνω τα τέλη και είναι πανάκριβα χωρίς κανένα απολύτως λόγο, αλλά τι να κάνω που η πληρωμή τους για μένα είναι μονόδρομος. Το ξέρεις.
Προφανώς και είμαι μέσα στην αγορά (κι αυτό το ξέρεις).
Τέλος, πέρα από το γεγονός ότι είναι εκτός θέματος, δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να εξηγήσω στο φόρουμ τι θα κάνω με τα τέλη αν μείνω χωρίς δουλειά.
Δε μπορώ όμως να καταλάβω γιατί τόση επιμονή να κατατεθούν πινακίδες από κάποιους που δεν έχουν την εναλλακτική του 2ου αυτοκινήτου ή να δέχονται να πάρουν το ρίσκο των ξένων πινακίδων. Το να το σκοτώσεις, ούτε κι αυτό είναι λύση.
Τη μοναδική εναλλακτική που προσωπικά εξετάζω είναι να το ανταλλάξω με 159 ΤΒΙ (πράγμα αμφίβολο βεβαίως), αλλά του χρόνου μπορεί να φορολογήσει τα άλογα…κανείς δε ξέρει κι επειδή δεν είναι καιρός για να αλλάζουμε αυτοκίνητο, μένουμε ως έχουμε. Σε επικείμενη ανταλλαγή, το 1000άκο θα το δώσεις…άρα δε συμφέρει, το δίνεις και στα τέλη.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το να το σκοτώσεις, ούτε κι αυτό είναι λύση.
και αυτο το λες εσυ που το αυτοκινητο σου εστω και σκοτωμενο θα πιασει κατι...
το δικο μου??? Με 2.000 που πιανει ( κανας τυφλός μπορει να δωσει 2.500 ) μετα να παρω τι???
σειτσεντο??? δε χωραμε ζωη να χουμε...( Κατα τα αλλα συμφωνω οποτε και δεν τα επαναλλαμβανω...)
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Βασικα πρωτιστως θα κοιταξω μηπως μπορεσω να βγαλω Γερμανικες. Παραλληλα ηδη εχω μιλησει με ενα γνωστο που εξαγει αυτοκινητα, μηπως το πουλησω στο εξωτερικο....Για τις μετακινησεις υπαρχει και το νεοαποκτηθεν Clio.ποσο να το δωσουμε... 20Κ αμάξι να το δωσουμε 10Κ..... ποσο κάνει στη γερμανια...?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Βασικα πρωτιστως θα κοιταξω μηπως μπορεσω να βγαλω Γερμανικες. Παραλληλα ηδη εχω μιλησει με ενα γνωστο που εξαγει αυτοκινητα, μηπως το πουλησω στο εξωτερικο....Για τις μετακινησεις υπαρχει και το νεοαποκτηθεν Clio.
ποσο να το δωσουμε... 20Κ αμάξι να το δωσουμε 10Κ..... ποσο κάνει στη γερμανια...?
απο το 20αρικο ξεκινουν...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... =&zipcode= -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ποσο να το δωσουμε... 20Κ αμάξι να το δωσουμε 10Κ..... ποσο κάνει στη γερμανια...?
10 ;;!!
Το πουλάς ; -
Να πάρετε 3λιτρα 5λιτρα να ευχαριστηθείτε οδήγηση.Μια ζωή την έχουμε! ...Και τα τέλη?........Σε δόσεις!......Ποιός θα πεί όχι βρε παιδιά!!......Απο το τίποτα......
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Να πάρετε 3λιτρα 5λιτρα να ευχαριστηθείτε οδήγηση.Μια ζωή την έχουμε! ...Και τα τέλη?........Σε δόσεις!......Ποιός θα πεί όχι βρε παιδιά!!......Απο το τίποτα......Με ξενες πινακιδες ολα γινονται Λεφτα στο ελληνικο κρατος οχι
-
o συνδεσμος των εισαγωγεων υπάρχει? ουτε μια ανακοινωση?
-
Τά'χουν χάσει και αυτοί τελευταία.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
απο το 20αρικο ξεκινουν...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... =&zipcode=μπορεί να μιλησω σε κανένα γνωστό μου να το κάνω ανταλαγή με 1.8Τ ή ακόμα καλύτερα jetta GT χα χα
-
Στην αλητεία του κράτους , δεν γίνεται απλώς να σκύβεις το κεφάλι και να πληρώνεις. Γιατί είναι προφανές πως όσοι έχουμε στα χέρια μας δίλιτρο, το έχουμε παντρευτεί πλέον, γιατί αναβαθμιστήκαμε από απλοί μ@λάκες σε πλούσιους και φοροφυγάδες. Δεν υπάρχει καν διαφυγή δηλαδή, ακόμη και να θέλεις να το πουλήσεις, αν είσαι στην ανάγκη, δεν θα βρεθεί κανένας. Και τα 10Κ δεν θα τα πάρεις ποτέ , αν πουλάς 320 ή 120 ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι το ύψος των τελών, αλλά πως η κατοχή δίλιτρου και άνω, σημαίνει αυτομάτως πως θα πληρώνεις 'έκτακτες' εισφορές, ανάλογα με πόσα λείπουν στο κράτος... Αυτό, είναι και η μέγιστη αδικία του συστήματος.
Αν μου έπαιρναν το ΙΔΙΟ ποσό ΚΑΙ από τα δύο αυτοκίνητα, θα το θεωρούσα λογικότερο. Γιατί αν έβρισκα τα ζόρια, θα πουλούσα την BMW και θα έμενα με την Lancia. Τώρα, η BMW δεν πωλείται ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ και πρέπει να πληρώνω τα χαράτσια κάθε χρόνο...Πάντως, να συναινέσω στην αλητεία τους, δεν πρόκειται, θ' ακολουθήσω μία από τις παρακάτω λύσεις (όχι κατ' ανάγκην κατά σειρά προτεραιότητας...).
- Κατάθεση πινακίδων. Αυτό σημαίνει και μια οικονομία 2000€ περίπου ετησίως, που είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά τέτοιους καιρούς που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά αύριο.
- Πινακίδες εξωτερικού. Για μένα που είμαι Μηχανικός ΕΕ ίσως να έχει και διπλό ρόλο: να κλείσω τα βιβλία μου εδώ (για τα οποία θα πληρώσω ΚΑΙ φέτος 300€ ) και να ανοίξω το γραφείο εκεί. Δεν μπορώ να το κάνω όμως, γιατί έχω επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, οπότε θα αφήσω σε κάθε περίπτωση τα βιβλία και θα... χαρατσώνομαι ετησίως! Αλλά μπορώ να έχω τα βιβλία και να κόβω 0 (ολογράφως 0) τιμολόγια. Μέσα στην χρονιά θα το ψάξω γενικά αν όντως συμφέρει και ποια είναι τα προβλήματα. Το βασικό είναι αν θα έχω προβλήματα με την φορολόγηση, αν θα μπορώ να κόψω τιμολόγιο στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα κλπ κλπ.
- Αλλαγή κινητήρα. Αγοράζω ένα 1.6 μοτέρ το περνάω πάνω και περιμένω καλύτερες μέρες. Υπάρχει και η λύση να ξαναβάλεις μετά το δίλιτρο πάνω και να το έχεις παράνομα, αφού βγάλεις την άδεια σε 1.6. Δεν βλέπω να υπάρχει ζήτημα στην νομοθεσία που να το απαγορεύει κάτι τέτοιο και δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Ο koutsan, αν διαβάζει, ας αποφανθεί, το θέμα μπορεί ν' αφορά κι άλλους. Το να βρεθεί ένα μοτέρ, δεν είναι πρόβλημα θεωρώ.
Μην θεωρείτε την πρώτη λύση ως τόσο κακή επίσης. Αν υπάρξη ΜΑΖΙΚΗ κατάθεση πινακίδων, ίσως το ξανασκεφτούν. Γιατί αυτή τη φορά το πράγμα είναι διαφορετικό: δεν μιλάμε απλώς για ακριβά τέλη, αλλά για άλλη αντιμετώπιση φορολογικά, που σημαίνει πως το αυτοκίνητό σου απαξιώνεται ΠΛΗΡΩΣ. ΣΗΜΕΡΑ, δεν θ' αγόραζα ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ δίλιτρο αυτοκίνητο. Ας πρόσεχα.
Όταν για τους περισσότερους το μέλλον είναι άδηλο, όταν δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά, το να ζητάει το κράτος 1 χιλιάρικο 'τέλη' γιατί έτσι και του χρόνου ακόμη περισσότερα και τον επόμενο ποιος ξέρει πόσα ακόμη, είναι ΑΛΗΤΕΙΑ.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, εγώ πάντως το χαράτσι τους, ΔΕΝ θα το πληρώσω, έχω να πληρώσω τις υπόλοιπες 'έκτακτες' εισφορές και τα λεφτά δεν φτάνουν. Στην χειρότερη, θα το αφήσω σε μια αποθήκη στο χωριό σκεπασμένο, να το βολτάρω μια στο τόσο χωρίς πινακίδες. Ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε λεφτά για την βενζίνη του, οπότε...
ΥΓ: Δεν είμαι απελπισμένος, αλλά θυμωμένος. Φταίνε και τα δακρυγόνα που έφαγα την Τετάρτη, φταίει πως την ίδια μέρα έχασε την δουλειά του ένα πολύ καλό παιδί , με οικογένεια, ένα παιδάκι κι άλλο ένα στην αναμονή στην κοιλιά της μαμάς του και χωρίς άλλα εισοδήματα, φταίει πως αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική μου σειρά να ψάχνω για δουλειά, αλλά θα ένιωθα διπλά Μ@λάκας, αν δεν αντιδρούσα και απλώς έσκυβα το κεφάλι. Θα αντιδράσω όπως μπορώ. Σίγουρα πάντως δεν θα πάω ταμείο να τους τα δώσω. Ο καθένας ας πράξει ελεύθερα. Να ξέρετε πάντως πως μια μαζική αντίδραση, πάντα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
-
(Άσχετο)
HF έχεις μηλοαυτοκόλλητο στην ΒMW?
-
τα ειπες ολα Γρηγορη, γιαυτο λεω οτι καποιοι ζουν στο κοσμο τους...
-
Φίλος με μαστανγκ 4600 που έφερε το 2008 από Αμερική με 28000ευρώ, εβγαλε τις πινακίδες κ τις καταθέτει τη δευτέρα.
Το αμάξι θα του στοίχιζε πάνω από 6000 απλά για να το έχει να κάθεται (τεκμηριο+τελη+εισφορά)
η κατανάλωση της μάστανγκ στην επαρχία 10,6λίτρα/100χλμ, το σέρβις της όσο ένα 1600αρι, χωρίς υπερβολή -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...ωραίος ο Γρηγόρης
Προσωπικά έκανα το πρωτο βήμα, έκλεισα ραντεβου για αεριο στο μικρο...εχουμε 6 μηνες καιρο να δουμε τι θα γινει, αν και δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος...
Τέλη κυκλοφορίας