-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Άρα συμπερασματικά το τεκμήριο:
- Σε θεωρεί εκ των προτέρων κλέφτη
- Αρνείται επί της ουσίας να ελέγξει το πόθεν έσχες σου και σε τιμωρεί σαν να μην έχει γίνει έλεγχος
- Ισοπεδωτικά σε προσαρμόζει σε κάποιο αυθαίρετο και στρεβλό προφίλ 'μέσου Έλληνα' (κάποιου που κάνει 30.000 χλμ το χρόνο)
- Συνειδητά απαξιώνει την περιουσία σου (όποιος είναι μάγκας ας πάει να το πουλήσει το 2λιτρο τώρα)
- Δεν λαμβάνουν υπόψη το είσοδημα και την περιουσιακή κατάσταση κάποιου αλλά επιβάλλουν παράλογα τέλη αδιακρίτως και βλακωδώς βάσει των κυβικών εκατοστών
- Δεν λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα αξία κάθε αυτοκινήτου, πάλι στηριζόμενοι στην ανόητη κλίμακα των κυβικών εκατοστών
Συμπληρώνω / Διευκρινίζω:
- Σε θεωρεί εκ των προτέρων κλέφτη (αν η λογική με την οποία επιβάλλεται τόσο υψηλό τεκμήριο συντήρησης είναι ότι έχεις αγοράσει το αυτοκίνητο με λεφτά που δεν έχεις δηλώσει)
- Αρνείται επί της ουσίας να ελέγξει το πόθεν έσχες σου και σε τιμωρεί σαν να μην έχει γίνει έλεγχος (βλέπε 1)
- Ισοπεδωτικά σε προσαρμόζει σε κάποιο αυθαίρετο και στρεβλό προφίλ 'μέσου Έλληνα' (κάποιου που κάνει 30.000 χλμ το χρόνο)
- Συνειδητά απαξιώνει την περιουσία σου (όποιος είναι μάγκας ας πάει να το πουλήσει το 2λιτρο τώρα)
- Δεν λαμβάνουν υπόψη το είσοδημα και την περιουσιακή κατάσταση κάποιου αλλά επιβάλλουν παράλογα τέλη αδιακρίτως και βλακωδώς βάσει των κυβικών εκατοστών (αυτό επί της ουσίας είναι το 3 - σε υποτάσσει σε κάποιο αυθαίρετο προφίλ)
- Δεν λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα αξία κάθε αυτοκινήτου, πάλι στηριζόμενοι στην ανόητη κλίμακα των κυβικών εκατοστών (Αυτό θα ήταν πρακτικά αδύνατο να ληφθεί υπ'όψιν αλλά δεν θα είχε κανένα νόημα να το συζητάμε αν φορολογείτο ο κάτοχος ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, δηλαδή, φόρος πολυτελείας στην τιμή αγοράς που υπάρχει και ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ)
Αύριο θα ρωτήσω ένα φίλο δικηγόρο να δω μήπως μπορεί να στηρίξει. Εγώ πάντως σκέφτομαι όλους τους φόρους του 2011 να τους καταθέσω στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να μηνύσω σε όλα τα επίπεδα.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Α μαλιστα!
Πεσαμε κι αλλο στα 849€! Του ´06 ειμαι!
βλεπεις; δεν ειναι τοσο ασχημα τελικα...τοση γκρινια ομως...
Απ'τα 1.100 που λέγαμε στην αρχή...τα 850 είναι μια χαρά...250 ευρώ κάτω! Δηλαδή ένα σετ λάστιχα και 4 προπονήσεις για το καρτ. Δε τα λες και λίγα
...
Τι να κάνω? Να τα βάψω μαύρα? Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Αυτά θα μου ζητήσουν να πληρώσω, θα τα πληρώσω καθώς δεν έχω άλλη επιλογή.
Με τη γκρίνια δε καταφέρνεις τίποτα.Με άλλα λόγια ό,τι λέει το σοφό κράτος πρέπει να το κάνουμε και να μη χάνουμε χρόνο προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε σε αυτά που θεωρούμε 100% άδικα, ανήθικα, κλπ, κλπ.... Σωστά?....
Τα 850 ευρώ πόσα σετ λάστιχα καρτ και πόσες προπονήσεις είναι, που σου παίρνουν επειδή έτσι γουστάρουν? Πόσα κινητά τελευταίας τεχνολογίας? Πόσα λάπτοπ? Πόσες εκδρομές με την κοπέλα σου? Πόσα ρούχα, παπούτσια, κλπ, κλπ?... Πόσες μέρες ή εβδομάδες δουλειάς?... Δε νοιώθεις ότι αφού πρώτα το αγόρασες (δεν ξέρω εσύ τι πλήρωσες σε φπα και τέλη 'ταξινόμησης', αλλά είμαι σίγουρος ότι ήταν αρκετά λεφτά...) τώρα σε υποχρεώνουν να το ...νοικιάζεις?! Πόσο πάνε τέλη+ασφάλεια μαζί, κάτω από 1500 το χρόνο? Απλά για να το έχεις με πινακίδες, έτσι?...
Από περιέργεια, αν ήταν να πληρώσεις 3500 για τέλη και σου έγραφαν ότι αν είναι μεταξύ 5 και 10 ετών το αμάξι θα πληρώσεις 'μόνο' 3250, τι θα έλεγες? Πάλι 'γιούπι για για γιουπι γιουπι για', διότι αλλιώς θα ήταν σαν να τα βάφεις μαύρα και δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος?!.... Η θα τα είχες πάρει στο κρανίο υπερβολικά πολύ για να ζητωκραυγάζεις?....
Πριν 11 χρονια στο εξωτερικο ειχα πληρωσει 3000 για ενα χρονο ασφαλεια και στην ανανεωση μου ζητησαν 5000. Αυτο γιατι ηθελα αμαξι. Αυτο ειναι το κοστος για να εχεις αυτοκινητο αυτην την στιγμη, αν δεν θελεις να πληρωνεις πρεπει να το πουλησεις.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εντελώς φιλικά, το ξέρεις ότι μπορείς να συμμετάσχεις όπου σου αρέσει συνονόματε, να γράφεις ό,τι σου αρέσει, και να λες και πόσα λάστιχα κάρτ θα πάρεις με αυτά που 'γλιτώνεις' και πόσες ώρες παραπάνω θα αφιερώσεις στο χόμπι σου, να το διαβάζουν κι αυτοί που τους έχουν ξεσκίσει και θ' αναγκαστούν να πουλήσουν το αμάξι που αγόρασαν με τόσο κόπο για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένειά τους, και να λένε 'να, ένας μάγκας!' κι εσύ να κοιμάσαι ευτυχισμένος αφού δεν είναι στο χαρακτήρα σου να 'γκρινιάζεις και να μιζεριάζεις'.
Άρα όσοι γράφουν εδωμέσα και θα πληρώσουν τα τέλη τους και παρ'όλα αυτά τονίζουν το πόσο απαράδεκτα ακριβά είναι θα πρέπει να νιώθουν ένοχοι κατά τη λογική σου...ή απλά να μη συμμετάσχουν σε αυτή την ενότητα
Σ'ενόχλησε που έγραψα τι θα κάνω τα 250 ευρώ?
Έχεις καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ αυτοκίνησης?Επειδή κάποιος πρέπει να στο πει, Νίκο, έχεις καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα όπου ζεις αυτή τη στιγμή και τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος που μπαίνει εδώ? Ναι, είναι φόρουμ αυτοκίνησης. Και? Το επόμενο βήμα σου ποιο είναι, να μας λες τι χρόνο γύρου έκανες στις Αφίδνες με τα λάστιχα που πήρες με όσα σου περίσεψαν από τα τέλη?!... Έχεις καταλάβει ότι τους περισσότερους που μπαίνουν σε αυτή την ενότητα μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καθόλου αν τα 250 ευρώ που νομίζεις (*) ότι γλιτώνεις θα τα κάνεις λάστιχα και 'προπόνηση', αν θα τα φας στα μπουζούκια ή αν θα σε σπάσουν στο ξύλο και θα στα κλέψουν στο δρόμο αυτοί που 'δεν κατάφεραν τίποτα πέρυσι που παρέδωσαν τις πινακίδες τους'?... Κρίνοντας από αυτά που γράφεις, μάλλον όχι...
(*) νομίζεις= διότι τα βγάζεις σε σχέση με τα αναθεωρημένα τεκμήρια και τα αυτ/τα που είναι νεότερα των 5 ετών
Προφανώς σε ενοχλεί (όπως και όλους τους παραπάνω που αναφέρεις) τι γράφουμε στις υπόλοιπες ενότητες αγοράς αυτοκινήτων αλλά και για τα χόμπι μας.
Προφανώς. Με κατάλαβες, δε μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές, ούτε τα χόμπι που έχουν σχέση με αυτά. Μπλιάχ!
Το τι θες να πάρεις εσύ μέσα από αυτή εδώ τη συζήτηση είναι που δεν έχω καταλάβει. Να δεις πόσα θα πληρώνεις? Να δεις μήπως υπάρχει και για εσένα (που δε θες να αποχωριστείς τις πινακίδες σου ούτε για 15 μέρες μπας κι έτσι αλλάξει κάτι προς το καλύτερο) τρόπος να αντιδράσεις στην αδικία?
Όχι δεν θέλω, ΔΕΝ μπορώ. Υπάρχει διαφορά. Όχι για 15 μέρες...ούτε για μισή μέρα.
Αν είναι έτσι είσαι ο ιδανικός ιδιοκτήτης ΙΧ για το 'υπάρχον σύστημα', να μη μπορείς ούτε μισή μέρα χωρίς το αμάξι σου...
Ελπίζω λύση για τυχόν περίπτωση που το τρακάρεις (χτύπα ξύλο!) ή που κάνουν απεργία διαρκείας τα βυτιοφόρα ή τα πρατήρια βενζίνης να έχεις σκεφτεί.Να 'την πεις' σε όσους έχουν μπουχτίσει με αυτού του είδους την επιδρομή στις τσέπες τους και ψάχνουν τρόπους να αντιδράσουν διότι εσύ δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν? Τι ακριβώς?...
Είμαι ανοιχτός σε απόψεις, απλά αυτές που εκφράζονται πιστεύω ότι δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει ΚΑΝΕΝΑ ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος όλων.
...
Συμμετέχω σε μια συζήτηση και διαφωνώ με κάποιες απόψεις που εκφράζονται.Δικαίωμά σου, αλλά ειλικρινά, τι είναι αυτό που ζητάς? Απλά να σκοτώσεις την ώρα σου? Να προκαλέσεις? Να ενημερωθείς? Να μας πείσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα κι ότι άδικα χάνουμε το χρόνο μας? Να προτείνεις λύσεις? Τι απ' όλα αυτά?
[EDIT :]
Πριν 11 χρονια στο εξωτερικο ειχα πληρωσει 3000 για ενα χρονο ασφαλεια και στην ανανεωση μου ζητησαν 5000. Αυτο γιατι ηθελα αμαξι. Αυτο ειναι το κοστος για να εχεις αυτοκινητο αυτην την στιγμη, αν δεν θελεις να πληρωνεις πρεπει να το πουλησεις.
Για τι αμάξι μιλάμε και για τι ασφάλεια? Σε ποια χώρα? Και ποιον έκανες χαλκομανία και το αύξησαν τόσο? Δεν έχω δει πουθενά να τα κάνουν αυτά σε τέτοιο βαθμό χωρίς σοβαρό λόγο.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
-
καταθεση πινακίδων
-
πωλητήριο
-
Οταν και ΑΝ βρεθει κανεις να το παρει, παιρνεις τις πινακιδες και του το δινεις, ή αν ο υποψηφιος ειναι απο το εξωτερικο του το δινεις και χωρις. Θελω να πιστευω οτι λογω ντιζελ θα πουληθει Βουλγαρια ή Ρουμανια (στη Ρουμανια περπαταει πολυ το συγκεκριμενο μοντελο)
αν χασεις όμως 5000Κ δεν ειναι κριμα?
Aν χασεις ΜΟΝΟ 5000 ειναι μια χαρα
Στα σοβαρα τωρα, το βλεπω σαν αργο θανατο.
Φετος 1000, του χρονου 1100 και μετα δεν ξερω τι.Αν δεν αλλαξει κατι θα προσπαθήσω να το πουλησω, οσο κι αν με ποναει...
-
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Συμμετέχω σε μια συζήτηση και διαφωνώ με κάποιες απόψεις που εκφράζονται.
τελικα στη λενε κι αλλοι... μηπως να το ξανασκεφτεις;
ειμαι περιεργος ομως, ελεγες τα ιδια για τα τελη του κουφου κανα 20μηνο πριν; η ειναι πολιτικο το θεμα;
οπως και 2-3 αλλοι (εξαιρουνται τα γνωστα trolls) ζειτε σε παραλληλο συμπαν
θα το ψαξω ομως... ειμαι περιεργος για το τι συνεβαινε 18-20 μηνες πριν
-
παλι λεγαμε οτι ειναι απαραδεκτα
-
Επειδή κάποιος πρέπει να στο πει, Νίκο, έχεις καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα όπου ζεις αυτή τη στιγμή και τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος που μπαίνει εδώ? Ναι, είναι φόρουμ αυτοκίνησης. Και?Τι 'και' ρε συ nidosan? Έχει καταντήσει κουραστικό σε 3 ενότητες να βλέπω κομματικές διαμάχες σε φόρουμ αυτοκίνησης!
Προφανώς και έχω καταλάβει, όπως όλος ο κόσμος! Προφανώς και με πειράζει που θα μου φύγει παραπάνω από ένας μισθός το χρόνο σε τέλη και φόρους!
Αλλά σου έγραψα και πριν. Ότι λογαριασμός έρθει, θα τον πληρώσω αφού δεν έχω άλλη επιλογή, εν ανάγκη θα κόψω από αλλού. Ήμουν σαφής.
Άρα εδώ τι προσπαθείτε (προφανώς πρέπει να βγάλω τον εαυτό μου απ'έξω) να κάνετε? Να βρείτε τρόπους να ΜΗΝ πληρωθούν τα τέλη για τους 2λτ και πάνω? Ποιες είναι οι προτάσεις?
Το επόμενο βήμα σου ποιο είναι, να μας λες τι χρόνο γύρου έκανες στις Αφίδνες με τα λάστιχα που πήρες με όσα σου περίσεψαν από τα τέλη?!... Έχεις καταλάβει ότι τους περισσότερους που μπαίνουν σε αυτή την ενότητα μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καθόλου αν τα 250 ευρώ που νομίζεις (*) ότι γλιτώνεις θα τα κάνεις λάστιχα και 'προπόνηση', αν θα τα φας στα μπουζούκια ή αν θα σε σπάσουν στο ξύλο και θα στα κλέψουν στο δρόμο αυτοί που 'δεν κατάφεραν τίποτα πέρυσι που παρέδωσαν τις πινακίδες τους'?... Κρίνοντας από αυτά που γράφεις, μάλλον όχι...
(*) νομίζεις= διότι τα βγάζεις σε σχέση με τα αναθεωρημένα τεκμήρια και τα αυτ/τα που είναι νεότερα των 5 ετών
Σε αυτή την ενότητα όχι, θα ήταν off-topic. Σε άλλη ενότητα ναι. ...απαγορεύεται?
Άρα σε ενόχλησε που είπα τι θα κάνω τα 250 ευρώ που τελικά δε θα δώσω στο κράτος φέτος?
Δεν μου εξήγησες όμως, πως ενόχλησε αυτό και δεν ενοχλούν ΤΟΣΑ άλλα ποστ για πολύ μεγαλύτερα ποσά που θα ξοδευτούν για αγορά νέων αυτοκινήτων καθώς όπως έγραψα, βρισκόμαστε σε φόρουμ αυτοκίνησης...και όχι πολιτικής συζήτησης.
Αν σε ενόχλησε τόσο πολύ που έγραψα ότι τελικά θα μου μείνουν 250 ευρώ από αυτά που υπολόγιζα...τότε τι να πω, σου ζητώ συγνώμη.
Προφανώς σε ενοχλεί (όπως και όλους τους παραπάνω που αναφέρεις) τι γράφουμε στις υπόλοιπες ενότητες αγοράς αυτοκινήτων αλλά και για τα χόμπι μας.
Προφανώς. Με κατάλαβες, δε μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές, ούτε τα χόμπι που έχουν σχέση με αυτά. Μπλιάχ!
Άρα τι κάνεις σε φόρουμ αυτοκίνησης?
Αλλά βλέπω από τις δημοσιεύσεις σου ότι περισσότερα ποστ τα έχεις κάνει στα τέλη κυκλοφορίας.
Αλήθεια, τι αυτοκίνητο έχεις?
Αν είναι έτσι είσαι ο ιδανικός ιδιοκτήτης ΙΧ για το 'υπάρχον σύστημα', να μη μπορείς ούτε μισή μέρα χωρίς το αμάξι σου...
Ελπίζω λύση για τυχόν περίπτωση που το τρακάρεις (χτύπα ξύλο!) ή που κάνουν απεργία διαρκείας τα βυτιοφόρα ή τα πρατήρια βενζίνης να έχεις σκεφτεί.Έχω περάσει και απεργίες και άλλα πολλά, αλλά καταλαβαίνεις ότι αυτό που παράλογα ζητάς να κάνω δεν μπορώ να το κάνω? Πως μπορεί κάποιος να έχει την απαίτηση να μου επιβάλει να καταθέσω τις πινακίδες μου για 15+ μέρες?
Τα παραπάνω παραδείγματα που θέτεις δεν έχουν καμιά σχέση με το να πάω να καταθέσω τις πινακίδες μου τη στιγμή που δεν μπορώ να το κάνω.
Δικαίωμά σου, αλλά ειλικρινά, τι είναι αυτό που ζητάς? Απλά να σκοτώσεις την ώρα σου? Να προκαλέσεις? Να ενημερωθείς? Να μας πείσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα κι ότι άδικα χάνουμε το χρόνο μας? Να προτείνεις λύσεις? Τι απ' όλα αυτά?
Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. Εσύ όμως, τι ακριβώς προσπαθείς να καταφέρεις γράφοντας όλα αυτά, επειδή έγραψα ότι τελικά θα γλιτώσω 250 ευρώ?
Τελικά μάλλον κακώς κάνω και συμμετέχω εδώ...η θέση είναι reserved προφανώς μόνο σε όσους έχουν διαφωνία και τελικά ψάχνουν να βρούνε τρόπους να μη πληρώσουν...
Συμμετέχω σε μια συζήτηση και διαφωνώ με κάποιες απόψεις που εκφράζονται.
τελικα στη λενε κι αλλοι... μηπως να το ξανασκεφτεις;
ειμαι περιεργος ομως, ελεγες τα ιδια για τα τελη του κουφου κανα 20μηνο πριν; η ειναι πολιτικο το θεμα;
οπως και 2-3 αλλοι (εξαιρουνται τα γνωστα trolls) ζειτε σε παραλληλο συμπαν
θα το ψαξω ομως... ειμαι περιεργος για το τι συνεβαινε 18-20 μηνες πριν
Να ξανασκεφτώ τι? Να καταθέσω πινακίδες? Να μη πληρώσω? Τι ακριβώς να ξανασκεφτώ?
Έγραψα ότι είναι πανάκριβα και απαράδεκτα! Τι άλλο να κάνω?
Σε πειράζει που θα τα πληρώσω?
-
@ Nikos!
Θα προσπαθήσω να συνοψίσω όλες τις τοποθετήσεις σου σε αυτή την ενότητα (τουλάχιστον όλες όσες έχω διαβάσει):
'Τα τέλη είναι μεν άδικα αλλά εγώ θα πληφώσω ό,τι μου πουν γιατί δε μπορώ χωρίς το αμάξι μου ούτε μισή μέρα και δε βλέπω άλλη λύση, και όσοι λέτε για μη πληρωμή, κατάθεση πινακίδων, ξένες πινακίδες, κλπ είστε εκτός πραγματικότητας.'Ξεχνάω κάτι σημαντικό?
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Άρα εδώ τι προσπαθείτε (προφανώς πρέπει να βγάλω τον εαυτό μου απ'έξω) να κάνετε? Να βρείτε τρόπους να ΜΗΝ πληρωθούν τα τέλη για τους 2λτ και πάνω? Ποιες είναι οι προτάσεις?
ΕΣΥ, φίλε, είναι το ερώτημα τι κάνεις εδώ (αφού 'προφανώς πρέπει να βγάλεις τον εαυτό σου επέξω'). Να μας πεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή και θα πληρώσεις? ΟΚ, μας το είπες! Όχι μία φορά, αλλά 500. Από εκεί και πέρα τι έχεις να μας πεις (εκτός από το πόσα λάστιχα κάρτ θα πάρεις με όσα 'γλιτώνεις')?...
Το επόμενο βήμα σου ποιο είναι, να μας λες τι χρόνο γύρου έκανες στις Αφίδνες με τα λάστιχα που πήρες με όσα σου περίσεψαν από τα τέλη?!... Έχεις καταλάβει ότι τους περισσότερους που μπαίνουν σε αυτή την ενότητα μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καθόλου αν τα 250 ευρώ που νομίζεις (*) ότι γλιτώνεις θα τα κάνεις λάστιχα και 'προπόνηση', αν θα τα φας στα μπουζούκια ή αν θα σε σπάσουν στο ξύλο και θα στα κλέψουν στο δρόμο αυτοί που 'δεν κατάφεραν τίποτα πέρυσι που παρέδωσαν τις πινακίδες τους'?... Κρίνοντας από αυτά που γράφεις, μάλλον όχι...
Σε αυτή την ενότητα όχι, θα ήταν off-topic. Σε άλλη ενότητα ναι. ...απαγορεύεται?
Οff-topic?!! Γιατί?!... Πώς σου ήρθε αυτό?!!....
Τελικά μάλλον κακώς κάνω και συμμετέχω εδώ...η θέση είναι reserved προφανώς μόνο σε όσους έχουν διαφωνία και τελικά ψάχνουν να βρούνε τρόπους να μη πληρώσουν...
Όχι ρε, γιατί το λες?... Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται και μερικοί να μας θυμίζουν κάθε τρεις και λίγο πως ό,τι πρόταση έχει γραφτεί μέχρι τώρα είναι παπ@ριά, ότι θα πληρώσουν ό,τι κι αν τους ζητηθεί, κι ότι με αυτά που θα 'γλιτώσουν' από αυτά που νόμιζαν αρχικά ότι θα πρέπει να πληρώσουν θα αγοράσουν το Α ή το Β, έτσι ώστε να κάνουμε και οι υπόλοιποι όνειρα.
Γιατί χωρίς όνειερα.....Νομίζω το έχετε εξαντλήσει το θέμα [Mod]
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επειδή κάποιος πρέπει να στο πει, Νίκο, έχεις καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα όπου ζεις αυτή τη στιγμή και τι πρόβλημα αντιμετωπίζει ο περισσότερος κόσμος που μπαίνει εδώ? Ναι, είναι φόρουμ αυτοκίνησης. Και?
Τι 'και' ρε συ nidosan? Έχει καταντήσει κουραστικό σε 3 ενότητες να βλέπω κομματικές διαμάχες σε φόρουμ αυτοκίνησης!
**Προφανώς και έχω καταλάβει, όπως όλος ο κόσμος! Προφανώς και με πειράζει που θα μου φύγει παραπάνω από ένας μισθός το χρόνο σε τέλη και φόρους! **
Αλλά σου έγραψα και πριν. Ότι λογαριασμός έρθει, θα τον πληρώσω αφού δεν έχω άλλη επιλογή, εν ανάγκη θα κόψω από αλλού. Ήμουν σαφής.
Νίκο σορρυ αλλά με αυτά που γράφεις, δείχνεις πως δεν έχεις καμία επαφή με την πραγματική κατάσταση.
Πως είσαι τόσο σίγουρος πως θα υπάρχει και αύριο αυτός ο μισθός και θα μπορείς να τα πληρώνεις; Πως είσαι σίγουρος πως θα είναι στα ίδια επίπεδα ή και... καθόλου; Μέσα στην αγορά είσαι Νίκο. Θέλω να πιστεύω πως έχεις εικόνα τι συμβαίνει.
Πως θα τα βγάλεις πέρα στην οποιαδήποτε στραβή όταν τα πάντα στην αγορά και στον εργασιακό χώρο έχουν επιδεινωθεί και το μόνο που ξέρει να κάνει το κράτος είναι να προσθέτει δυσβάσταχτους φόρους και να ζητάει συνεχώς περισσότερα, τη στιγμή που τα εισοδήματα όλων συρρικνώνονται; Τι θα κάνεις αν δεν έχεις τον επιπλέον μισθό που αναφέρεις παραπάνω; Για πες μας...
Μην τα εξετάζεις όλα τόσο κοντόφθαλμα. Αυτό που θεωρείς σήμερα πως δεν σε αγγίζει και πως δεν είναι δικό σου πρόβλημα, αύριο θα είναι ΚΑΙ δικό σου. Αλυσίδα πάνε αυτά.
-
Προσωπικα, επειδη βαρεθηκα να με αντιμετωπιζει το κρατος ως γνωστο κροισο με 7 γραμματα (ie Μαλακας), και ειδικα τη στιγμη που βλεπω γυρω μου ανθρωπους που πραγματικα εχουν λεφτα και σκοπευουν να καταθεσουν πινακιδες, ή θα βγαλω Γερμανικες (αν γινετε) λογω υπαρξης συγγενων πρωτου βαθμου εκει, ή θα τις καταθεσω....Πλεον δεν τιθεται ζητημα για το αν μπορω ή οχι να πληρωσω 1600 ευρω τελη ή αν δικαιολογω τα 15000+ για την κατοχη του, αλλα ζητημα αξιοπρεπειας...
-
Το λιπος των καταθεσεων θα φροντισει για τη πληρωμη τελων...οσο υπαρχει φυσικα
-
Δεν το νομίζω. Θα κατατεθεί πολύ πινακίδα και για να μην πληρωθούν τέλη από ανθρώπους που δεν έχουν και για να μειωθούν τα τεκμήρια αφού άνεργος κάποιος θα κληθεί πλέον να πληρώσει φόρο εισοδήματος
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Να ξανασκεφτώ τι? Να καταθέσω πινακίδες? Να μη πληρώσω? Τι ακριβώς να ξανασκεφτώ?
Έγραψα ότι είναι πανάκριβα και απαράδεκτα! Τι άλλο να κάνω?
Σε πειράζει που θα τα πληρώσω?
τι να ξανασεφτεις; για το οτι ζεις σε παραλληλο συμπαν, οπως σου λενε και αλλοι
το ψαχτηρι βοηθησε αρκετα τελικα
viewtopic.php?p=1714823#p1714823
βλακεια η εκτακτη εισφορα στα μεγαλου κυβισμου, τοτε μονο 150, φετος πανηγυριζουμε που γλυτωνουμε 250
(η εκτακτη των 150 εγινε μονιμη)
viewtopic.php?p=1714507#p1714507
φετος μας ακουνε στη ευρωπη;
viewtopic.php?p=1715479#p1715479
αν ειναι αντισυνταγματικα, να επιστραφουν φετος;
viewtopic.php?p=1720466#p1720466
φετος και παραλογος φορος για τα κυβικα και εκτακτη βασει τεκμηριου. χαρηκες με την παλαιοτητα ομως
viewtopic.php?p=1721068#p1721068
φετος καμια παροτρυνση να μπουμε να γραψουμε ολοι μας;;; κατι;;; καμια διαμαρτυρια;; να κινηθουμε δικαστικως;
viewtopic.php?p=1721081#p1721081
το κλου βεβαια.. σοβαρη κυβερνηση. το πιστευεις ακομα; απο τα γραπτα προκυπτει οτι ναι, μην τους κακολογησεις
το οτι 20 μηνες πριν η κατασταση ηταν αρκετα καλυτερη, δεν παιζει ρολο. οτι μετα απο π=3,14 μνημονια, 10 μεσο-μακρο-βραχυπροθεσμα ειναι ακομα χειροτερα, παλι δεν παιζει ρολο.
οτι ειναι ανικανοι και ασχετοι παιζει ρολο;
εκτος κι αν εισαι πρασινο κομματικο στελεχος, οποτε οτι και να γραψουμε δεν εχει καμια σημασια
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Δεν το νομίζω. Θα κατατεθεί πολύ πινακίδα και για να μην πληρωθούν τέλη από ανθρώπους που δεν έχουν και για να μειωθούν τα τεκμήρια αφού άνεργος κάποιος θα κληθεί πλέον να πληρώσει φόρο εισοδήματοςΠολυ χοντρικα και χωρις να εχω καποιο τρανταχτο στοιχειο νομιζω θα πρεπει να δεις το οικονομικο προφιλ των ιδιοκτητων τετοιων αμαξιων...πιστευω οτι οσοι δε πανε βουλγαρια θα τα δωσουν και φετος και του χρονου...καταθεσεις πινακιδων βλεπω σε μικρους ανεργους με κατι διλιτρα μικρα και απο κανα παππου...
Για να δουμε... -
Αν έχεις ένα μοναδικό δίλιτρο-τρίλιτρο-τετράλιτρο αυτοκίνητο θα τα δώσεις και θα πεις και ένα τραγούδι, ούτε θα το 'σκοτώσεις' για να πάρεις Atos (ιδίως μάλιστα που με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα ξαναδεις ούτε σε 10 χρόνια) ούτε θα κινείσαι με το λεωφορείο (το ποιό ?). Και ούτε θα μπλέξεις με αμφιβόλλου αξιοπιστίας λύσεις στη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία για 500-1000 ευρώ το χρόνο.
Τώρα το να καταθέσεις για διαμαρτυρία πινακίδες για κανα μήνα ΟΚ για να τους τρομάξεις και να σε γράψουν τα ΜΜΕ αλλά επί της ουσίας αποτέλεσμα μηδέν.
Αλλη λύση να πάρεις ένα μικρό και να καταθέσεις τις πινακίδες του μεγάλου μέχρι να περάσει η μπόρα (κατά το 2020 δηλαδή...) αλλά εν τέλει το να έχεις 2 αυτοκίνητα, έστω και το ένα σε ακινησία, κοστίζει περισσότερο από το να έχεις ένα. -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Συμπληρώνω / Διευκρινίζω:
- Σε θεωρεί εκ των προτέρων κλέφτη (αν η λογική με την οποία επιβάλλεται τόσο υψηλό τεκμήριο συντήρησης είναι ότι έχεις αγοράσει το αυτοκίνητο με λεφτά που δεν έχεις δηλώσει)
- Αρνείται επί της ουσίας να ελέγξει το πόθεν έσχες σου και σε τιμωρεί σαν να μην έχει γίνει έλεγχος (βλέπε 1)
- Δεν λαμβάνουν υπόψη το είσοδημα και την περιουσιακή κατάσταση κάποιου αλλά επιβάλλουν παράλογα τέλη αδιακρίτως και βλακωδώς βάσει των κυβικών εκατοστών (αυτό επί της ουσίας είναι το 3 - σε υποτάσσει σε κάποιο αυθαίρετο προφίλ)
- Δεν λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα αξία κάθε αυτοκινήτου, πάλι στηριζόμενοι στην ανόητη κλίμακα των κυβικών εκατοστών (Αυτό θα ήταν πρακτικά αδύνατο να ληφθεί υπ'όψιν αλλά δεν θα είχε κανένα νόημα να το συζητάμε αν φορολογείτο ο κάτοχος ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, δηλαδή, φόρος πολυτελείας στην τιμή αγοράς που υπάρχει και ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ)
Αύριο θα ρωτήσω ένα φίλο δικηγόρο να δω μήπως μπορεί να στηρίξει. Εγώ πάντως σκέφτομαι όλους τους φόρους του 2011 να τους καταθέσω στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να μηνύσω σε όλα τα επίπεδα.
Όσον αφορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τι μπορείς να πληρώσεις εκεί και με ποιον τρόπο? Π.χ. μου έλεγε φίλος ότι θα αρχίσει να πληρώνει εκεί το λογ/σμό της ΔΕΗ και δε θα πληρώνει την ΕΡΤ που περιλαμβάνεται διότι την έχει κόψει την τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό....
Όσον αφορά τα τεκμήρια, έλεγαν ότι θα είναι 'μαχητά'... Τώρα το τι σημαίνει αυτό.... Και πώς θα βγάζεις άκρη....
Πάντως, η 'λογική' πίσω από αυτά μπάζει από παντού. Για το δικό μου π.χ. που πληρώνω κάπου 580 για ασφάλιστρα, και θα έχει 660 τέλη και πες 300-400 ευρώ σε συντήρηση κατά μέσο όρο (βάζοντας μέσα τα πάντα - λάστιχα, λάδια, τακάκια, κλπ, κλπ) το τεκμήριο θα έπρεπε να είναι κάπου 1500 συν βενζίνες. Αν είναι 8800 (=όσο θέλουν να το πάνε από 5400 που το είχαν για τα νέα και 3780 για τα 5 ως 10 ετών) σημαίνει ότι μου χρεώνουν 7300 ευρώ σε βενζίνες, τη στιγμη που δεν ξοδεύω πάνω από 1000-1500 ευρώ (φαίνεται και με βάση τα χλμ που έχει κάνει μέσα στα χρόνια που το έχω).Αν έχεις ένα μοναδικό δίλιτρο-τρίλιτρο-τετράλιτρο αυτοκίνητο θα τα δώσεις και θα πεις και ένα τραγούδι, ούτε θα το 'σκοτώσεις' για να πάρεις Atos (ιδίως μάλιστα που με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα ξαναδεις ούτε σε 10 χρόνια) ούτε θα κινείσαι με το λεωφορείο (το ποιό ?)
Πονεμένη ιστορία το λεωφορείο.... Το έχω ξαναγράψει ότι με λεωφορείο κάνω περισσότερο χρόνο να πάω και να έρθω από τη δουλειά μου (16 χλμ μακριά απ' το σπίτι) απ' όσο κάνω ακόμα και με το ποδήλατο (βέβαια γλιτώνω τον ιδρώτα! ).
Χθες με την απεργία έκανα 35 λεπτά να πάω και 49 να γυρίσω, σύνολο κάτι λιγότερο από 1,5 ώρα, όταν με λεωφορείο κάνω 2-2.5+ (διαβάζω όμως ή κοιμάμαι ). Με αυτοκίνητο και νορμάλ κίνηση δεν κάνω κάτω από 35-40 λεπτά να πάω, με τη συνηθισμένη κίνηση, ενώ μπορώ να το παρκάρω κοντά στο γραφείο μόνο βράδυ ή ξερω γω κατά το δεκαπενταύγουστο που έχει αδειάσει η πόλη... οπότε το έχω εγκαταλείψει αν δε μου είναι 100% απαραίτητο για κάποιο εξωτερικό ραντεβού (που και πάλι θα πρέπει να το παρκάρω στου διαόλου τη μάνα, ΑΝ βρω, και να περπατήσω κανα 10λεπτο γιατί για 10ρικα (και βάλε) σε γκαράζ ΔΕΝ είμαστε...Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά την άποψή μου, είναι ότι τα τέλη θα έπρεπε να είναι ΣΤΑΘΕΡΑ (υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σε αυτό άραγε?) από τη στιγμή που το παίρνουμε το αμάξι κι όχι να μας χρεώνουν ό,τι θέλουν κάθε χρόνο. Βάλε 1000 ευρώ τέλη για το Α ή το Β, κανένα πρόβλημα. Αλλά ΠΡΩΤΑ να το ξέρω, και ΜΕΤΑ να επιλέξω αν θα το πάρω, όχι αφού το πάρω να μου βάζεις ό,τι γουστάρεις! Αρκούν τα παιχνίδια με την τιμή της βενζίνης - εκεί τουλάχιστον έχω την επιλογή να το χρησιμοποιώ λιγότερο.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προσωπικα, επειδη βαρεθηκα να με αντιμετωπιζει το κρατος ως γνωστο κροισο με 7 γραμματα (ie Μαλακας), και ειδικα τη στιγμη που βλεπω γυρω μου ανθρωπους που πραγματικα εχουν λεφτα και σκοπευουν να καταθεσουν πινακιδες, ή θα βγαλω Γερμανικες (αν γινετε) λογω υπαρξης συγγενων πρωτου βαθμου εκει, ή θα τις καταθεσω....Πλεον δεν τιθεται ζητημα για το αν μπορω ή οχι να πληρωσω 1600 ευρω τελη ή αν δικαιολογω τα 15000+ για την κατοχη του, αλλα ζητημα αξιοπρεπειας...Αν το βλέπαμε όλοι έτσι (βλ. bold) παίζει να ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση σήμερα.
1600 ευρώ τέλη.... Ελεος!... Σαν να λέμε μισό εκατομμύριο δραχμές... -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Πολυ χοντρικα και χωρις να εχω καποιο τρανταχτο στοιχειο νομιζω θα πρεπει να δεις το οικονομικο προφιλ των ιδιοκτητων τετοιων αμαξιων...πιστευω οτι οσοι δε πανε βουλγαρια θα τα δωσουν και φετος και του χρονου...καταθεσεις πινακιδων βλεπω σε μικρους ανεργους με κατι διλιτρα μικρα και απο κανα παππου...
Για να δουμε...Με την αναγγελια των νεων μετρων γνωριζω ηδη μερικους εφοπλιστες που σκεφτονται να καταθεσουν πινακιδες.....βεβαια οι συγκεκριμενοι εχουν τα 'παιχνιδια' τους με ξενες, και τα μικρου κυβισμου (Μινι, Σμαρτ, 116) δεν τα αγγιζει τιποτα..
-
Προσωπικα, επειδη βαρεθηκα να με αντιμετωπιζει το κρατος ως γνωστο κροισο με 7 γραμματα (ie Μαλακας), και ειδικα τη στιγμη που βλεπω γυρω μου ανθρωπους που πραγματικα εχουν λεφτα και σκοπευουν να καταθεσουν πινακιδες, ή θα βγαλω Γερμανικες (αν γινετε) λογω υπαρξης συγγενων πρωτου βαθμου εκει, ή θα τις καταθεσω....Πλεον δεν τιθεται ζητημα για το αν μπορω ή οχι να πληρωσω 1600 ευρω τελη ή αν δικαιολογω τα 15000+ για την κατοχη του, αλλα ζητημα αξιοπρεπειας...
Αν το βλέπαμε όλοι έτσι (βλ. bold) παίζει να ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση σήμερα.
1600 ευρώ τέλη.... Ελεος!... Σαν να λέμε μισό εκατομμύριο δραχμές...Και να σκεφτεις...το 2005 ηταν 480...πηγε 562 το 2008, εγινε 812 το 2009, 800 το 2010 (και γαμω τις μειωσεις), και τωρα παει στα ~1600....του χρονου δηλαδη ποσο? Και ναι, και 2500 να το παει, ευτυχως, μπορω να τα πληρωσω, αλλα γιατι? Θα μου στησουν καμια προτομη εξω απο τη βουλη?
-
Και τι ακριβώς θα κάνεις ? Θα τις καταθέσεις. ΟΚ, συμφωνώ μαζί σου στα περί αξιοπρέπειας. Και μετά ?
Τέλη κυκλοφορίας